pondělí, června 19, 2006

Dobry Hospodar Topolanek

Náš možný budoucí premiér slibuje už dlouho, že sníží nezaměstnanost v Čechách. Zatím má ale velké úspěchy na opačném bojišti, velmi dokonale snižuje zaměstnanost. Údajně dokonale restrukturalizoval svoji firmu VAE. Efektem této dokonalé restrukturalizace byla likvidace 400 pracovních míst z .......... 430. V civilizovaných zemích se toto nenazývá restrukturalizací, ale postupnou likvidací či přípravou na likvidaci.
Kolem Topolánkovy firmy VAE je stále mnoho nevyjasněných otazníků. Přesněji nejvíce otázek se týká dluhů, které tak radostně převzalo město, kde světe div se, vládne ODSS. Ale nechci se zabývat pořád nevyjasněným dluhem a mlhou kolem něj, spíše mne zajímají dvě věci.
1. V půlce května tohoto roku policie pořád pracovala na nejasnostech kolem dluhu a mimo jiné prověřovala, jestli Topolánek prodejem svých akcií zadlužené po uši a již dluho velmi prodělávající firmy za 2,5 milionu korun /za 25% podíl/ nepoškodil věřitele. Bude zajímavé sledovat, jestli policie bude mít sílu a vůli dokončit celou záležitost. Také by bylo zajímavé zjistit, proč si Zdeněk Hill koupil podíl ve firmě, jejíž snad jediný potenciál je vytváření dluhů a politických afér a proč Topolánek tak dlouho tajil komu svůj podíl prodal /mimochodem jiní spoluvlastníci této firmy nechtěli koupit Topolánkův podíl dokonce za levnější cenu 2,3 miliónu korun/.
2. Ještě před 5 lety, díky nejasnostem kolem dluhu Topolánek nechtěl startovat ani na pozici místopředsedy ODSS. Kolem dluhu nejasnosti jsou do dnešního dne /a spíše narůstají/, ale Topolánkovi to již dlouho nevadí a samozřejmě ani jeho voličům. Něco co je tak špatné, že mu neumožňuje být místopředsedou je natolik v pořádku, aby mohl zůstat předsedou, opravdu zvláštní.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk