pátek, června 16, 2006

Fracek Macek

Jeho facku Rathovi, která přinesla ostudu České Republice, si pamatuje snad každý. Rád bych tady ukázal na pár drobnosti, bezcharakternosti, lží a manipulaci toho vyčuraného* hajzlíka** a puchejře*** Macka.

1. Macek si sám nebyl jist /a asi neni do teď/, koho vlastně Rathova slova urazila. Před útokem pořád tvrdil, že Rath urazil jeho manželku. Ale těsně po útoku vysvětlil, že Rath urazil jeho.

2. Macek tvrdil, že záležitost s Rathem vyřídí tak, jak to mezi sebou vyřizují chlapi. Představa chlapa pro Macka byla asi někdo, kdo útočí zezadu. Sám Macek si asi uvědomil, jak hloupě to vypadá, protože když ho Rath nazval zbabělcem, tak se najednou pokusil mu postavit čelem - a neúspěšně, co ještě lépe vysvětluje jeho zbabělý útok.

3. Druhý den po incidentu si Macek uvědomil, že vypadá jako buran a zbabělec. Někdo mu ale mailem poradil jak z toho vybruslit. Okamžitě na svém webu vydal prohlášení, že on se s Rathem nepral, že ho jen podle Hochů od Bobří Řeky trestal. Bohužel tato argumentace ve světle jeho předchozí výpovědi /že si to vyřídí s Rathem tak jak si to mezi sebou vyřizují chlapi/ a pozdějších činů zní jako směšná výmluva ubožáka, který si uvědomil svoji trapnost - ještě to obohatil o komentář, že kantoři trestali děti taky ze zadu záhlavci. Rád bych věděl jestli pro Macka chlapi to mezi sebou řeší jako dospělý kantor a dítě a jaký chlapi v jeho okolí si to mezi sebou vyřizují záhlavci? A proč se nakonec pokusil Rathovi postavit čelem, když on se prý nepral a jen Ratha trestal ?

4. Macek před výpovědí Ratha pro Lidové Noviny /u které soudný člověk chápe, že neurážela Mackovu ženu, ale popisovala Mackův charakter/ mnohokráte urážel a teď stále uráží ty, se kterými nesouhlasí. Ale to je asi v pořádku, Macek přece je arbiter elegantiae a může vše.

5. A to nebudu popisovat obraz, jaký to ukázalo o Čechách civilizovanému světu i to, že celý incident člověka hrdého na svůj vkus a vznešenost vyzněl hůř než ze čtvrté cenové skupiny - tam aspoň vědí co to jsou chlapi a jak si mezi sebou řeší spory. Macek se zachoval jak zbabělý fracek a tak zůstane asi už na vždy zapamatován.

Něco tak přízemního, slizkého, mstivého, nenávistného a nehorázně pitomého****, co předváděl a předvádí Miroslav Macek, aby pohledal. Měl by se vzít do pořádné práce, ne jen podepisovat překlady svých milenek vlastním jménem a hned by ho roupy přešly.

* takto kulturní a citlivý pan Macek píše o svých politických oponentech
** viz výše
*** viz výše
**** viz výše

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk