pondělí, června 26, 2006

Klaus se stalymi nazory

Čestný předseda ODS má samozřemě podle Ústavy právo designovat na premiéra koho chce. Ale měl by si vzpomenout také trochu na minulost.
U kořenů opoziční smlouvy nebylo jen vydírání Unie Svobody či nepříliš dobré vztahy mezi různými politiky. Začaly se tehdy objevovat zprávy, že pokud Miloš Zeman neuspěje, tak Václav Havel (tak často kritizovaný Klausem) vůbec nemusí jmenovat předsedu druhé nejsilnějši strany. Než aby Klaus dopustil takové veřejné ponížení, tak se raději domluvil se svým do té doby úhlavním nepřítelem.
Aby při příštích volbách nedošlo k takovéto situaci, Klaus výrazně podporoval změnu volebního zákona a v ní mimo jiné to, aby prezident byl donucen při druhém výběru nominovat předsedu druhé nejsilnější strany.
Klaus je teď velmi nedůsledný. V jednom a tom samém rozhovoru (TV Prima 25.6.2006) vysvětluje, že předseda druhé nejsilnější strany nemá co doufat na nominaci a zároveň se velmi chválí jak on navrhoval skvělý volební zákon, který mu ten ošklivý, ale opravdu ošklivý Havel nepustil.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk