středa, června 28, 2006

Muze byt Langer Ministrem ?

Je to člověk který buď neumí zacházet s tajnými dokumenty, nebo je velmi neopatrný, nebo schválně umožní jejich únik nebo je hloupý nebo ode všeho po kousíčku. Ať je to cokoliv z výše zmíněného, tak takový člověk by v civilizovaném státě nemohl zůstat ministrem vnitra.
Stojí za to si připomenout několik drobností.
1. Ivan Langer teprve po 20 dnech se začal ohrazovat (19.6.2006), že on neumožnil únik tajných dokladů - více méně asi tak v době kdy se pro něho začalo reálně rýsovat ministerské křeslo. Před Otázkami Václava Moravce neměl s tím problém. Pravděpodobně mu kolem voleb vyhovovala role hrdiny, který nám odhaluje špinavou tvář politiky. Bohužel mu ale asi došlo, že ministr nemůže porušovat zákon a náhle hrdinství začalo přicházet trochu nevhod.

2. Den poté (20.6.2006) doplnil své prohlášení o toto :
"K tomu dodávám, že prostory Výboru pro obranu a bezpečnost jsem v průběhu jednání krátce opustil z důvody návštěvy toalety s tím, že tzv. Kubiceho zprávu jsem nechal na místě, kde jsem jako poslanec seděl, tedy na místě k tomu vyhrazeném. Jediné, k čemu mohlo dojít, že v mé nepřítomnosti si mohl některý z fotografů a kameramanů pořídit záběr na jednu jedinou stránku zprávy, neboť tu jsem nechal rozečtenou a otevřenou na místě, kde jsem seděl.
Jednoznačně prohlašuji, že během cca 3 - 5 minut mé nepřítomnosti nebylo reálně možné se s jejím obsahem seznámit, natož pak pořídit její kopii, která byla zveřejněna na webovských stránkách Českého rozhlasu ještě v průběhu jednání výboru."

Milý pan Langer asi neumí fotografovat, pokud si myslí, že během 3-5 minut nejde takovou zprávu prolistovat a ofotit. Doufám, že stejně opatrně jako k tajným dokumentům se chová ke své peněžence a když jde na toaletu v restauraci, tak portmonku nechává na stole v dosahu všech hostí.
Navíc není nutno kdybat, co bylo a co nebylo možné, stačí zacitovat jednoho z členů komise Václava Franka :
"Dokonce jsem viděl, že tou zprávou redaktor České televize listuje a fotografuje si některé věci... on (Langer) jako poslanec, který věděl, že jde o utajenou zprávu, ji neměl nikdy nechat volně ležet na stole."

Možná i Langer nebyl jediným, díky kterému zpráva unikla. Ale ve světle výše uvedené výpovědi určitě svoji cihličku přiložil. Navíc ať si Langer nestěžuje, že někdo špatně zabezpečil místnost, jestli má toto hrát třeba i malou roli, tak ten někdo je jasný ........ předseda sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím z ........ ODS.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk