pondělí, června 26, 2006

Topolanek lze

Topolánkův názor na stavbu protiraketových základen na území České Republiky: "Nejen v rámci plnění našich smluvních závazků, ale i v rámci bezpečnosti České republiky je to varianta, kterou budu podporovat."
První část blábolu našeho možnápremiéra je lež. Nemáme žádné smluvní závazky týkající se výstavby jakýchkoliv základen cizích států na našem území. Máme různé smluvní závazky vůči NATO, ale ani jeden z nich se netýká tohoto případu. Ten kdo bude sugerovat, že stavba protiraketové základny je naší povinností podepřenou smlouvami je sprostý lhář a manipulátor. Ovšem, výstavba takové základny se může stát naším smluvním závazkem ......... pokud nejdříve uzavřeme na toto téma nějakou smlouvu s USA.
A mluvit o bezpečnosti České republiky ve spojení s protiraketovými základnami může jen velmi hloupý člověk a nebo bezcharakterní manipulátor. Protiraketový štít se má týkat obrany před státy typu Severní Koreje či Iránu. Nemá mít sílu nás bránit před velkou válkou např. s Ruskem či Čínou. A teď stačí jen popřemýšlet, jaký by měl kterýkoliv ze států, před kterými má štít bránit, důvod útočit na Českou republiku, pokud tu protiraketové základny nebudou. A poté stačí jen se zamyslet, jestli náhodou se nějaký důvod po výstavbě stricte amerického projektu (připomínám že to není projekt NATO) neobjeví. To, jak zvyšuje obranu České republiky něco, co má chránit jen území USA, se asi člověk ptát nemusí.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk