středa, července 19, 2006

Finance pro kazdeho

Ta zlomyslná sociální demokracie, která nechce podpořit vládu s umírněnou rovnou daní je posledně vystavena nové verzi nátlaku. Údajně bez vlády platíme každou hodinu strašně moc peněz a naše měna a akciový trh neustále klesá.
Bohužel, jako vždy, tyto nátlaky vychází z promodrého prostředí. Ti, kdo dnes na halíř propočtou kolik nás stojí práce Sněmovny, do dnešního dne nikdy neprotestovali proti parlamentním prázdninám, které nás logicky pořád stály stejně jako dnešní situace. Autoři dnešních výtek vychází z nějaké absurdní vize, že občan vidí výrazný rozdíl mezi sluněním poslance na Mallorce a vybíraním v několika kolech předsedy Sněmovny (a že ten rozdíl cítí i fungování státu).
Měna či akciové trhy je možno vysvětlit velmi jednoduše reáliemi. V pondělí trh klesal, aby ve finále skončil v plusu. Začátek je jasný, lidožrout Paroubek škodí naší republice, ale co s tím večerem ? To Topolánek sestavil vládu ? To rovná daň nalákala investory ? To zvolili předsedu poslanecké sněmovny ? Ne, to v americe byl open v plusu a odrazilo se to, jako vždy, také na reakcích regionálních investorů. A tak je to s celými výkyvy v posledním měsíci, naše burza se nechová podle toho, jak jsme či nejsme schopni sestavit vládu (politické situace a rozhodnutí mají velmi krátkodobé efekty, pokud se přímo netýkají možností rozvoje nějaké firmy - pro příklad, Philip Morris a omezení kouření), ale téměř přesně kopíruje buď vývoj na středoevrospkých trzích nebo celosvětové trendy. Každý, kdo se byť letmo podívá na vývoj středoevropských indexů a je zároveň oblblý mediální masáží, tak si musí myslet, že Paroubek je všemocný vládce v regionu a nebo si připustit, že mu média lžou. Ovšem, obecně situace na trzích nevypadá příliš dobře, ale ten kdo to svádí na naši povolební situaci je buď ekonomický analfabet nebo obyčejný pravnuk Goebbelse. Nejzábavnější je to, že jednoměsíční vliv "bezvládí" na hospodářství prosazují ti samí lidé, kteří tvrdí, že osm let vlády ČSSD nemá nejmenší vliv na růst HDP.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 7/19/2006 1:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánek už má pro nové volby fotky na bilboardy.

http://www.blesk.cz/Clanek56304.htm

 
V 8/09/2006 12:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hezke barvicky, hezka propaganda, hezke prispevky od hezky vymytych mozecku. Nepochybuji, ze muj prispevek bude v brzku, hezky socialne-demokraticky vymazan, ale coz.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka