čtvrtek, července 06, 2006

Kdo seje vitr

Již delší dobu rádoby pravicoví novináři a politici ODS naříkají na hrubost premiéra Paroubka. Prý to on zatáhl do naší politiky urážky a znehodnotil volební kampaň. Dokonce i čestný předseda ODS ve svém povolebním projevu vysvětlil Jiřímu Paroubkovi, že to on zasel vítr na naší dříve tak slušné a sympatické politické scéně.
Podívejme se chronologicky na to setí.
Paroubek se stal premiérem 25. dubna 2005.
22. listopadu roku 2003 se konal v Luhačovicích kongres ODS, kde mimo jiné na adresu ČSSD zazněly tyto kulturní výroky. Z úst pana Římana vyšla informace, že "této zemi vládnou dva polodospělí mocichtiví holobrádci prostřednictvím paranoidního autisty", soudruh Tlustý se těšil jak ze Strakovy vily vyžene "bandu loupežníků" a pan Nečas se hrozil, jaký to je Špidla "lhář a podvodník".
Samozřejmě mohu se mýlit, ale zdá se mi, že rok 2003 je přeci jen trošičku dříve nežli rok 2005. Ale jestli nějakým zázrakem Paroubek je vyprovokoval už tehdy k těmto přátelským a pozitivním výrokům, tak stojí za to připomenout ještě takového Petra Bendla křičícího v roce 2004 o Grosstapu a porovnávájícího vládu ČSSD k nacistům (tehdejší místopředseda ODS a šéf ........ volební kampaně). O panu Mackovi (poradci čestného předsedy ODS), který pravděpodobně nedokáže udělit rozhovor či cokoliv napsat bez několika urážek, snad ani není nutno mluvit.
Stížnosti profesorissima Klause a pláč politiků ODS často připomínají Kaliho z Pouští a Pralesem: "Kali ukrást kráva, dobrý skutek. Kalimu ukrást kráva, špatný skutek."


Jen pro doplnění, aby tu bylo i něco velmi čerstvého data, negativní kampaň Masky ODS zahájila v lednu. Kampaň ODS Minus ČSSD zahájila v dubnu. V lednu profesor Klaus nic nenamítal proti útočné kampani své milované strany, v dubnu všem vysvětlil, že negativní kampaň je opravdu, ale opravdu ošklivá a že by se ČSSD měla stydět.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk