neděle, července 02, 2006

Ne s KSCM

Dnes si ve sloupci vyhrazeném pro komentáře redakce Mladé Fronty známý antichartista Karel Steigerwald zase trošičku zalhal. Abych zacitoval: "Sněmovna nezvolila vedení. Mezi koalicí a opozicí není společné názorové území. Paroubek chce přibrat k jednání komunisty. Koalice s komunisty jednat nebude."
Mladá Fronta úplně zapomněla, že ODS se rozhodla jednat s KSČM o podpoře své kandidátky na Předsedu Sněmovny (přesněji jde o koaliční kandidátku, takže ODS jedná tady ve jmánu celé koalice a koaliční strany se od takovýchto jednání nedistancují, co je v přímém rozporu s Steigerwaldovým článkem) a i Topolánek přiznává, že na úrovni poslaneckých klubů jsou pro něj přijatelná jednání mezi všemi politickými stranami. Skleróza novinářů je pochopitelná, kdyby se lidem častěji připomínalo, že i ODS a Klaus v menší či větší míře spolupracují s komunisty, tak by je nebylo možno tolik démonizovat ani tolik zatracovat ČSSD.
Jak realita výrazně ukazuje, tak komunisté, kterým podle politiků pravice a pravicových komentátorů prý nepřísluší vůbec nic, najednou mají i podle ODS nárok na místa ve sněmovních výborech a pravděpodobně i na místopředsedu.
Novináři a politici ODS by už konečně měli všem říci výrazně, že pokud hlas komunistů podporuje Sociální Demokracii tak je to zlo, pokud podporuje ODS či Klause, tak je to dobro. Ušetřili by si pak to divné kroucení a zamlčování.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk