neděle, července 09, 2006

ODS Nikoho Nekontroluje

Minulý týden, po neúspěšné volbě Němcové do čela Poslanecké Sněmovny, soudruh Tlustý s hrdostí prohlásil, že ODS a koalice nekontroluje své poslance a vysvětlil tradičně, jak to je ta ČSSD s hlasovací disciplínou ošklivá. Koaliční lídři se ke kritice také připojili a samozřejmě, že i různí novináři a komentátoři, zvláště kolem Lidových Novin a Mladé Fronty, nekryli svoji nechuť k stranické disciplíně sociálních demokratů. Objevovaly se hlasy o Paroubkově diktatuře, nové totalitě, paranoi u sociálních demokratů a jiné podobné nesmysly.
Přišel nový týden, ve Sněmovně byl nový společný koaliční kandidát na předsedu, koalice si radostně pokolaborovala (ve světle předvolební kampaně a rétoriky vůdců) s KSČM a v prvním kole stejně jeden poslanec zlobil a ze stovky udělal devětadevadesát. ODS si ale tentokrát byla jistá, že z jejích řad zrádce nepochází. A tuto jistotu získala .......... tou opovrhovanou kontrolou tajné volby. Poslancí ODS již v prvním kole chodili volit v párech a lístky si navzájem ukázali. Když jim tato metoda potvrdila, že antikoaliční agent není v jejích řadách, v druhém kole donutili ke kontrole i své koaliční partnery. „Vše probíhalo tak, že každý koaliční poslanec zakroužkoval lístek, nepřehnul ho a pomalu ho vhazoval do urny, tak aby bylo vidět, že na lístku kroužek je,“ prohlásil jeden z koaličních poslanců*.
Druhé kolo bylo úspěšné a ODS, lidovci a zelení se mohli radovat ze znovunastolené jednoty, to že ji získali metodou, na které minulý týden nenechali ani nitku suchou, jistě není důležité. Navíc jsem ochoten vsadit ořechy proti diamantům, že v médiích tato kontrola vzbudí mnohem méně rozruchu (jestli vůbec nějaký) než chování ČSSD při minulé volbě, dokonce se možná i objeví nějaké skryté sympatie či vysvětlování, že tak to je vlastně správné.

*zdrojem jsou modré Lidové Noviny, veškeré stížnosti prosím směrovat tam

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 9:

V 7/09/2006 9:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Bravo!

 
V 7/09/2006 11:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

jsou to šaškové, samá křeč, nevědí kudy se dostat ke korýtkům, nakonec půjdou na ruku komunistům :)

 
V 7/10/2006 12:26 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dobre sem si pocetl!

 
V 7/10/2006 5:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

modtá šance v růžovým:)))

 
V 7/10/2006 9:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dyt to je tak ... ODéSáci sou banda hňupů a rádoby intelektuálů ... což prokázali v 97-98. roce, kdy zdokonalili ekonomický terorismus a to na vlastní zemi. Bud sou lidi hloupí a nebo dokonalé ovce diky "novinám"

 
V 7/19/2006 6:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Já jsem tak hloupý, že vydělávám průměrně 10násobek hrubé mzdy, odečteš náklady (tam dávám všechno co se dá) a máš tak kilečko čistá. Barák je , 3 auta a dovolená 2x do roka (naposledy Puerto-Rico - doporučuju všem až na ty US víza).
ANO, JSEM TO ALE TUPÝ VOLIČ ODS, ty levicovej mamrde s prázdnou kapsou.

 
V 7/25/2006 10:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

... no to jses. K dobru ti lze jen pricist zdravou miru sebekritiky.

 
V 7/27/2006 12:16 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Paroubek je srab. Proč stahuje kandidáta? To je vrchol srabáctví, asi budu volit komouše, ti už 17 let nic neposrali:-D

 
V 8/05/2006 12:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ono to tak obecne stoji za kulovy. Modré šance, neustále se opakujíc ohledně destruktivnosti Paroubka, přehlíži několik řešení, která doopravdy má k dispozici (uřednická vláda, předčasné volby). Naopak Paroubek se místy rovněž chová naprosto nepochopitelně.

Co se ale musí nechat je, že tento blog je víceméně objektivním dílem, a docela se bavím.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka