středa, července 26, 2006

Rozverny Topolanek

Rozverný rádobypremiér Topolánek zase rozveselil naši šedou politickou scénu, jako to má posledně ve zvyku. Nejdříve se vrhne jako stachanovec na stavbu většinové stovkové koalice opíraje se na nové matematické teorii profesorissima Klause, ze sto je vice než sto. Potom po debaklu ve Sněmovně, kdy zjišťuje, že čestný předseda ODS možná i měl pravdu, ale rozhodně jinak než si mysleli, se rozhodne, že nejlepší způsob, jak nikdy nejednat s komunisty a zahnat je do děr, je série různých tajných i veřejných politických jednání na linii ods-ksčm a nabídky funkcí ve vedení Sněmovny a ve výborech. Souběžně s tím poučuje ČSSD jak se má správně tajně volit. Po týdnu, kdy romantické námluvy u Filipa příliš neuspěly, usoudí, že poslanci ODS nejlépe tajně volí ve dvojicích, kdy si ukazují volební lístky. K této originální verzi tajných voleb přesvědčí v druhém kole volby lidoveckého kandidáta Kasala i koaliční spojence a může odpískat první veliký úspěch. Dosáhl tajně veřejně svých většinových vítězných sto hlasů. Tento velký úspěch, ačkoliv nevedl ke zvolení Předsedy Sněmovny, mu natolik stoupl do hlavy, že se rozhodl být velkým státníkem a nabídnout ČSSD novou verzi Národní Fronty a společnou vládu v čtyřkoalici. Tady začalo vřít už i v ODS, kde spolupráci s komunisty mu ještě prominuli, ale začali připomínat, že voličům pořád modře opakovali, že ČSSD už nesmí vládnout a že sociální demokrati jsou mafiáni a zločinní šibalové. Když mocichtivý premiér Paroubek odmítl tuto možnost získat moc v mnohabarevné vládě a řekl že dá mocichtivě přednost opozici nebo úřednické vládě bez politiků, tak předsedovi ODS trošku vychladla vtipná kaše. Sice trošičku vyskočil, když jeden den byl potěšen konstruktivním nápadem ČSSD na řešení sněmovního patu, aby ho ještě konstruktivněji druhý den smetl ze stolu. Začátek tohoto týdne nám ale dává naději, že Míra Topolánků již je zase ve své veselé formě.
Koaliční šprýmaři dnes přišli s návrhem, že programové prohlášení vlády bude podle nich de facto programem ČSSD. K tomu si vybrali jednu stranu z osmdesátistránkového programu sociální demokracie (stal se zázrak, ODS a spříznění s ní novináři po mnoha měsících lhaní občanům zjistili, že ČSSD má program a to dokonce obsáhlejší než Modrá Šance). Bohužel nepochopili, že Deset závazků občanům České republiky jsou cíle které vláda ČSSD chce dosáhnout prosazováním celého svého programu. A právě tu je zakopaný pes, co koaliční politici a někteří komentátoři s výrazem idiota ve tváři nechtějí pochopit. Vláda může mít v programu stabilní vysoký hospodářský vzrůst, ale k prosazení tohoto existuje mnoho metod. Dá se toho na příklad dosáhnout naprostou likvidaci práv zaměstnance s možným doplněním o dětskou práci a máme hospodářský růst jako ve velké části asijských zemí o totalitní Číně s 11% nemluvě a přidušování zaměstnanců je takový malý sport pro ODS. Nebo nezaměstnanost můžeme snižovat tím, že jak za Klause si každý kamarád vládnoucích může říci o úvěr ve státních bankách a udržovat uměle velmi nízkou nezaměstnanost v desítkách polomrtvých firmách držených nad vodou jen takovými irracionálními úvěry. Podobné příklady je možno do nekonečna množit, ale každému je snad jasné (a to i z normálního života), že není důležitý jen cíl, ale i metoda jak toho cíle chceme dosáhnout, čili převedeno na politiku jasný a konkrétní program.
Takovéto prohlášení vlády je hlavně pro ODS a její voliče zase velmi problematické a dalo by se říci i nesmyslné. Bod číslo pět říká, že cílem je bránit sociální stát. Pohled na to, jak se Topolánkovi voliči, kteří od něj neustale slyšeli jak sociální stát je fikce, stanou nadšenými obránci sociálního státu a zároveň přitom budou stéle pravicovými a liberálními, by určitě byl světovou raritou a nádhernou podívanou.
Jistě zajímavé je i hodnocení Deseti Závazků poslancem za ODS Josefem Ježkem, který o tomto dokumentu psal 26.02.2006 takto: "Zaujal mě jiný text, který je nazván Deset závazků občanům České republiky. Toto socialistické desatero, schválené jejich programovou konferencí, nám slibuje, co všechno bude, když ....." Dobře, dobře takže naše pravicová vláda chce podle člena ODS za své prohlášení socialistické desatero. Co se dozvíme dále ? "Na první přečtení zjistíte, že pod vedením strany pěticípé růže čeká nás zemský socialistický ráj." Aha, takže je dobré vědět, že pod Topolánkovým trojkoaličním projektem, podle poslance ODS, míříme do socialistického ráje. A na konec, co spolustranník našeho valacha z guĺami (velmi zajímavý přírodní úkaz, ale nejsem si jist jestli patří do Strakovky nebo přece jen někam jinam) doporučuje ? "Možná by pro naší zemi a její perspektivu bylo nejužitečnější, kdyby si své socdemácké desatero rozbili pánové z Lidového domu o své vlastní hlavy." No velmi vysoko si pravicoví a liberální poslanci cení možné programové prohlášení vlastní vlády.
Sečteno a podtrženo, celá zábava s "programem ČSSD", jako vládním prohlášením je jeden velký humbuk, který vážně mohou brát jen opravdu dosti hloupí a omezení lidé. Ale jsem ochoten se vsadit, že mnoho novinářů to bude brát jako další důkaz geniality Mirka Topolánka a jeho konstruktivního myšlení a zároveň naprosté destruktivity a mocichtivosti Jiřího Paroubka. I když pardon, zbytečně se opakuji, vlastně už jsem napsal jen opravdu dosti hloupí a omezení lidé.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 11:

V 7/26/2006 9:04 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Velmi zaujaty az demagogicky nazor. Subjektivni pocity vydavane za objektivni fakta. Presto dekuji za vas nazor. Vzdy me to donuti sehnat si vice informaci, abych mohl celit podobnym postojum.

 
V 7/26/2006 9:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Mas pravdu. Lide, kteri tento clanek opet vykriky do tmy bez sebemensihoi zduvodneni oznaci za demagogii, ziji snad v nejake modre virtualni realite.

 
V 7/26/2006 10:03 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No jo, zoufalství ODS už opustilo dimenzi tohoto světa...

 
V 7/26/2006 3:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To xluke: nějaké informace, ktere jsi sehnal, bys sem mohl napsat - konstruktivnich protiargumentu je tu velmi málo (pokud nějaký?).

 
V 7/26/2006 10:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tak přesně tohle sem říkal včera známým a ti na mě čuměli jak na blba. Nechápu, že jsou lidi tak zmagoření Bleskem a MF ... Nejblbější je, když tohle človět vysvětlí a nějaká jiná "chytrá" hlava řekne, že to je blbost jak mraky a sám k tomu nemá co říct.

 
V 7/28/2006 9:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

no jo jenze kdyz dame zamestnancum tolik prav kolik jenom budou chtit, bude pak vubec mit nekdo zajem je zamestnat???

 
V 7/28/2006 11:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolanek mluvi jak eunuch.

 
V 7/29/2006 9:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dobry clanek.
Well done!

 
V 7/30/2006 4:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pekne a pravdive.

 
V 8/02/2006 6:26 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánek, kdo že to jako je? :-))) a říkáte, že někdo významný? neříkejte... :-))

 
V 8/05/2006 12:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

jenomze 100 demokratickych (sociaslistickych a komunistickych) poslancu nehlasovalo, jejich vudcove jim tu potechu v patecnim dopoledni nedopralo. at zije svoboda!!

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka