středa, srpna 02, 2006

Vitez

Topolánkova bezradnost posledně vyvolává frustraci i u jinak mu příznivě nakloněných modrých komentátorů. Ze zoufalství začali, stejně jako jejich valašský idol, používat tři staré, otřepané, ale zároveň opravdu, ale opravdu velmi falešné argumenty.
Prvním je pláč, že nebohá ODS, aby mohla vyřešit aktuální povolební pat, se musí zříci velké části (ne li celého) programu, se kterým startovala ve volbách. Těm, kteří využívají tuto hloupou a dosti otřepanou frázi, nedochází, že pokud nějaká strana nemá většinu v parlamentu, tak vždy musí jednat o kompromisech. Zároveň nějak zapomínají, že mince má dvě strany, ODS není středobodem vesmíru, tudíž pro ČSSD tento argument platí naprosto stejně. Jakákoliv forma tolerance či podpory trojkoaličního projektu v obecné formě, by logicky znamenala, že sociální demokracie se zříká větší části svého programu. Aktuálně je to pro obě strany nepřijatelné a proto je nutno hledat nějaký jiný kompromis.
Druhým argumentem je, že přece ODS vyhrála volby, tak musí tady bezpodmínečně vládnout. Včera i Jiří Paroubek připomněl sklerotickým novinářům něco, o čem by asi nejraději zapomněli a to, že na Slovensku v 2002 roce (i v 1998) volby vyhrálo HZDS. Slyšel tady někdo někdy novinářský krokodýlí pláč na téma, jak ten ošklivý Dzurinda, který tehdy skončil druhý, byl destruktivní a ukradl Mečiarovi vládu ?
Třetí pohádkou jsou zábavná vyprávění o vítězech. Novináři i politici (a posledně třeba i Ludvík Vaculík) si rádi hrají se sportovním porovnáním. Prý ten, kdo má zlato, bere všechno. Bohužel, jako vždy promodrá argumentace je dosti neúplná. Ve sportu přece neexistuje jen první místo. Medailemi se hodnotí i druhá a třetí pozice a rozhodně nikdo normální nenazývá stříbrné a bronzové poraženými. Blíže k tomuto názvu mají místa čtvrté a páté, která se ale nějakou záhadnou transformací u nás pro novináře staly také vítězem. Navíc volby je nutno brát s větším rozhledem (co dokazuje i třeba čtyři roky starý příklad ze Slovenska) a volební výsledek můžeme brát jen jako fotbalový první poločas. Teď ale již běží druhý, kde se ČSSD, mimo jiné díky naprosté Topolánkově neschopnosti, povedlo vyrovnat a o výsledku pravděpodobně rozhodnou až poslední vteřiny nebo bohužel, jako i v našem fotbale, podplacený modrý rozhodčí.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 13:

V 8/03/2006 3:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

You remember only number ONE
Two is not a winner
and three nobody remembers...

Kdo skoncil druhy v hokeji na olympiade v Naganu?
Kdo skoncil druhy osumkrat v rade na Tour de France?

Kdo je stastnejsi v turnaji, ti co prohrali v boji o prvni misto, nebo ti co vyhrali v boji o treti misto?

 
V 8/04/2006 12:16 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

v naganu bylo druzi rusove, treti finove, to vi ale prece kazdy dobry hokejovy encyklopedista

 
V 8/04/2006 9:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento blog je prostě skvělý, jasně ukazuje, jak jsou novináři objektivní - stejně jak v dobách rudého práva, akorát že teď stojí na pravé straně. LN a MF byly pro Klausovské už v 90letech, teď se ale demaskovaly zcela (ona upadá nejen ta kultura politická), holt jaký šéf, takový novinář. (Nezapomeńme na kausy Knižního velkoobchodu a ostatních vydavatelů v 90letech, kdy je ODS úspěšně zprivatizovala) Nejlepší v současné době jsou krátké nekomentované zprávy ČTK. Jinak se totiž 2/3těchto periodik v ničem neliší od tohoto blogu - jsou to prostě pohledy voliče, ne objektivních novinářů.(zbývající 1/3 je reklama) Kdo chce číst názory komentáře, fejetony či sloupky měl by si přečíst taky tendle blog, chce-li zůstat střízliv. Velmi šikovně nastavuje zrcadlo současné mediální presentaci. Úsudek pak ať si udělá každý sám, kdo chce zůstat závislým opilcem, nechť si jím zůstane, ale víme všichni jak chorničtí opilci končívají...

 
V 8/04/2006 2:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To je tak neuveritelna snuska 3,14covin, ze tomu snad nemuze verit ani sam autor... Ostatne, to rude pozadi me mohlo varovat predem!

 
V 8/04/2006 3:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS si neuvedomuje, ze vyhrala bitvu, ale nikoliv celou valku.

 
V 8/04/2006 5:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tady pise jasny priznivce socanu...primo to ztoho sala...kdyz uz chces psat a chces aby to cetla naka verejnost, tak se odpoutej od svych "citovych" projevu a osobnich nazoru...podle me je problem mnohem vetsi v socialne demokratickem diktatorovi Paroubkovi,ktery nastolil v CSSD atmosferu "jeden za vsechny" a nikdo krome nej o nicem nerozhoduje-radsi samozrejme...ten by mel sedet v kriminale komous jeden a ne tady zkouset svoje pohnute "radobyvedomosti" na nasem state jako premier.

 
V 8/04/2006 7:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A proč by měl sedět v kriminále? :-) Já to tady chápu jako dobrej nápad, člověk si rád přečte názor i z druhé strany - ne jen evidentně pravicové noviny.

 
V 8/05/2006 8:51 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Když ODS vedl Klaus velmi autoritativním způsobem, tak to nikomu nevadilo. Příliš demokratický způsob vedení patrně politické straně neprospívá. Vděčným příkladem je právě ČSSD. Vzestup za Zemana a nyní za Paroubka. Vedoucí politik s autoritou může vyhlašovat i nepopulární stanoviska. Vadí spíše kuloární jednání, protože většina neví, na čem je.

 
V 8/08/2006 10:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem příznivec ČSSD a ať je kdo chce příznivcem koho chce, tak musí uznat, že Topolánek neumí vyjednávat. Neustále se jen tluče do hrudi a zvolává jak on je ten správný, ale nestojí za ním ani mylšenky, ani činy...

 
V 8/21/2006 2:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánek je opravdu mimo,ale tento článek a celá řada dalších na tomto vebu jsou parodií na seriözní chápání skutečností.Ten co to napsal by si měl sundat oranžové brýle a začít vnímat skutečnou realitu ,protože jinak se vystavuje riziku ,že bude za vola.

 
V 8/23/2006 12:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

já si spíš myslím, že nám tím dává možnost si uvědomit jak přestřelené jsou antiČSSD pressfobie některých masmédii. Čili máte tu dva extrémy, kdy v obou se presentují fakta, ať je to tento blog nebo např. LN. Validita informací se rovná a je na vaší inteligenci aby jste si obojí profiltroval a vytvořil realistický pohled. Taková ta poměnka a zapoměnka by se ve školách fakt asi učit měla.

 
V 8/23/2006 5:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento web je skvelej.

 
V 8/23/2006 5:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fascinuje mě ta dnešní modrá xenofobie a arogance. Vše podle hesla kdo není s námi, je proti nám. V ničem nezapřou svůj komunistický původ. Stejná hesla, stejné metody, stejný fanatismus.
Ještě dlouho bude trvat, než se tohoto modrého komunismu zbavíme ...

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka