pátek, srpna 25, 2006

Vztek bez hrdosti

Díky veletoči šéfa lidovců Kalouska většině komentátorů uniklo několik fascinujících věcí. ODS ve svých vzteklých čtvrtečních reakcích ukázala další část své pravé tváře.
ODS nám ve čtvrtek pohrozila nebezpečím vzniku vlády opírající se o toleranci komunistů, postavila se do role zachránce a řekla, že sestaví menšinovou vládu, která dovede tuto zemi k předčasným volbám. Po ukončení jednání Mirek Topolánek konstatoval, "pokud jde o to, přivést zemi k předčasným volbám, nebránili bychom se podpoře komunistů." Tímto svým výrokem se předseda nejvíce antikomunistické strany v našem parlamentu stal prvním premiérem pověřeným sestavením vlády, který jasně řekl, že jím sestavovaný kabinet se může opřít i o hlasy KSČM. Neučinil to v historii samostatné České Republiky žádný jeho předchůdce a pokud bude Jiří Paroubek sestavovat vládu a něco podobného pronese, tak o prvenství již díky ODS přišel. ODS se sice může bránit, že druhý den dodala, že s KSČM vyjednávat o podpoře nebude, jenže tento doplňující výrok zazněl hrdinsky až ve chvíli, kdy bylo jasné, že lidovci Kalouskův nápad nepodpoří (ještě v pátek ráno Mladá Fronta informovala, že ODS s komunisty jednat bude o podpoře vlády, ale nebude jednat o personálních či programových věcech - to druhé je velmi zajímavé, protože ODS tvrdila, že vláda bude mít jen program předčasných voleb, takže pokud jsou pravdomluvní tak vůbec žádná jednání s kýmkoliv o programových otázkách nejsou nutná).
Prohlášení ODS, že jednání s ČSSD nezkrachovala na programu jsou také velmi zajímavá. Pro Sociální Demokracii bylo tolik bodů z Modré Šance nepřijatelných, že buď pan Topolánek nemluví pravdu nebo chystaný program jeho předchozího vládního projektu de facto zradil voliče ODS (to není vůbec vyloučeno, zvláště když přihlédneme, jak široko dnes ODS interpretuje pojem rovná daň).
Absurditou je i tvrzení ODS, že ona nijak nechtěla ublížit menším stranám. To si modré vedení myslí, že jsme národem sklerotiků ? Už od doby opoziční smlouvy ODS vždy velmi výrazně podporovala změnu našeho volebního systému na čistě většinový (kromě jiných pokusů i sám pan Topolánek v roce 2003). Ale proč bychom měli vzpomínat jen historii. Ještě před pár týdny ODS v situaci povolebního patu velmi hlasitě mluví o většinových prvcích a propaguje bonus pro vítěze voleb a najednou obrat a v pátek se z modrých ptáků stávají největší obránci malých stran. Mimochodem stojí jistě za to připomenout, že ve čtvrtečním tiskovém prohlášení grémia ODS na téma krachu jednání, nebyla sebemenší zmínka o jakýchkoliv sporech ohledně volebního zákona. Ale už v pátečním dopise Mirka Topolánka předsedovi KDU-ČSL Miroslavu Kalouskovi čteme, že na posledním jednání byl v této věci velmi výrazný konflikt. Tak který z těch dokumentů je pravdivý ?
Další vývoj menšinové vize Mirka Topolánka není pro něho moc příznivý. Program předčasných voleb je jen pro neschopné, co nedokáží využít svůj mandát a vykonávat nejdůležitější část práce politika, čili hledání kompromisu, schopnost se domluvit a zároveň prosadit co největší část svého programu. A neschopní vyjednavači ve vrcholné politice nemají co dělat. Z trojkoalice vinou ODS zůstaly jen trosky (první nezradil Kalousek, ale jednáním s ČSSD Topolánek - ODS říkala za časů chimerické trojkoalice, že menšinovou vládu naprosto odmítá a opírá se jen na partnerech). Navíc v sobotu dočasný předseda lidovců Kasal prohlásil, že podpora menšinové vlády Mirka Topolánka je téměř vyloučena (další veletoč by už asi nepřežily ani ty trosky křesťansko lidových voličů). ČSSD podporu také odmítla, takže zůstávají levicoví zelení - kteří nemají zatím žádný důvod ODS podpořit a KSČM. Po špatných zkušenostech s volbou prezidenta je velmi málo pravděpodobné, že by komunisté Topolánkovu jednoroční vládu bez jasného uvedení na salóny tolerovali.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 37:

V 8/27/2006 12:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Podívate-li se na web ods, uvidíte výzvu k obraně demokracie (=>zábránění nástupu komunistů). Pominu-li to, že komunisti nenastupují, ale jsou občany voleni, že rudá barva je barva jiného pol. názoru a že žádná strana, která ohrožuje demokracii, nemůže být MV ČR zaregistrována, ptám se, jak je možné, že si ODS troufne jít za KSČM hledat podporu pro svůj men. projekt a zároveň proti ní brojit a ješte v tomhle fašistickým stylu, a to vše bez mediálního povyku. Co na to říkají voliči ODS? To modré jest, to vždy správné. nerozumím:(

 
V 8/27/2006 3:22 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

moravští lidovci potopili jedinou umírněnou (středovou) vládu, která za současné konstelace mohla vzniknout.
Topolánek se ovšem klidně nechá komunisty nejen tolerovat, ale i za přiměřený bakšiš přímo podporovat. Zastavme koalici Topolánka a komunistů! jak ODS, tak komunisti jsou extrémisti.

 
V 8/27/2006 9:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

koalice Topolanka a komunistu? na to jsi prisel kde. A to ze Paroubek se verejne paktuje s komunisty ti nevadi?

 
V 8/27/2006 3:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tolerance neni koalice

 
V 8/27/2006 3:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tunelanek si odporuje. Seriozni clovek nespolupracuje se stranou, kterou chce pomoci huronskeho revu temer zakazat... Paroubek je aspon konzistentni.

 
V 8/27/2006 4:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

V současných volbách jsem volil Zelené, ale ti se ukázali jako neschopní se pořádně projevit, jejich program se smrskl na pouhý zelený ekoterorismus, to jsem si o nich před volbami nemyslel. Jestli budou předčasné volby, půjdu volit ČSSD, jako jediná neustoupila ze svého programu a nevrazila několikrát nůž do zad svým voličům - pan Paroubek řekl že je ochotný jednat se všemi a také jednal, ostatní říkali že určitě s KSČM ne a jak to dopadlo? všichni kdot tohle říkali už s nimi jednali nebo alespoň řekli, že se nebrání vládě s podporou KSČM...Kdo bude volit ODS nebo KDU, tak je velmi hloupý, protože tyto strany se v touze po tom být ve vládě zřekli svých voličů a jejich názorů

 
V 8/27/2006 6:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Naprostý souhlas, navíc bych se ani poprvé po roce 89 nebál volit KSČM, vadí mi totiž přístup ODS, která popírá výsledek demokratických voleb a 13% obyvatelstva by nejraději poslala na Kubu, dalších 32% obyvatelstva podle ní neví, co je demokracie podle ODS a je třeba je za to odsoudit. Přitom si nevidí pro dlouhej nos ani do vlastního talíře, ze svých voličů udělali totální blbce, takže bych se vůbec nedivil když bude mít KSČM v dalších volbách 20% a to pouze díky jejich histerický politice, kdy spousta voličů ČSSD dá ne pro program ale na truc ODS hlas KSČM. Topolánkovi je to samozřejmě jedno protože pro něj je antikomunistickej boj jen planej kec, který se naučil a teď ho jako ohraný gramofon opakuje dokola jen proto aby svazoval KDU a SZ a o nic jinýho v té honbě za rudou bestií nejde (stačí si vzpomenout jak "zatočila" vítězná ODS s komunisty v 90letech - nechala je zprivatizovat podniky a dala jim majetek do soukromých rukou).

 
V 8/27/2006 6:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu kreten ten co pise tento blog. Vystoupeni Paroubka po volbach jasne ukazalo jeho tvar.. nepru se zde kdo s kym a za co.. vsechno je otazka penez a domluvy.. ale kdyz vidim jak vystupuje Paroubek na verejnosti, tak se mnou nejedna jediny klient. Opravdu hrozne.

 
V 8/27/2006 7:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

bože to je ubohost :((((

 
V 8/27/2006 8:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Autor bere nejaky prasky nebo moc pije. Co to ma byt? Asi by si meli vsichni socani tady uvedomit ze vsechno co tady kritizujete na ODS se u CSSD projevuje v daleko vetsi mire. Jak nekdo muze volit komunisty nebo jejich ruzovo-oranzove prevleceny kamose z CSSD, jedinej program co dokazi realizivat je v prvni rade ekonomicky utlak schopnych lidi (CSSD) a v druhe rade totalni potlaceni svobod jednotlivce (komousi). A nejlepsi je vas argument o rozkradani republiky v 90 letech. Kradlo se, ale asi by bylo dobre v teto souvislosti pripomenout nejvetsi kradez v historii a sice komunisticke znarodneni.

 
V 8/27/2006 9:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Komunistické znárodnění je staré půl století a patří do dějepisu. Komunismus, takový jako za totalismu, se už opakovat nemůže. Protože je to už nereálné.Ale rozkrádání ODS, které je patnáct let staré, se může zopakovat znova. Asi sa to nebude jmenovat "komunistické znárodnění", ale "3. vlna privatizace" :-)

 
V 8/28/2006 3:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jak nekdo muze volit komunisty nebo jejich ruzovo-oranzove prevleceny kamose z CSSD ..... stačí se hlouběji podívat na složení partaje ODS a o převlečencích snad ani nebude třeba mluvit, viď Vlastiku Tlustý, že ?

 
V 8/28/2006 7:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tenhle web mam rad, konecne neco jineho nez mainstream ... a vetsinou velmi trefne

 
V 8/29/2006 1:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Problem je v tom, ze Paroubek se nechce domluvit na nicem. Ja zazlivam Topolankovi jedine, ze ustupuje ve svem programu CSSD takovym zpusobem. Nastesti Paroubek nechce pristoupit na jakekoli podminky, takze nakonec snad budou predcasne volby a clovek bude vedet, na cem je. Pokud vyhraje pravice, bude se dat konecne rozumne pokracovat v podnikani, pokud levice, rusim zivnostak a budu si chodit pro stedre socialni davky ;-)

 
V 8/29/2006 2:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

k 1:51 odp. pokud podnikas tak mizerne ze se ti vyplati socialni davky tak toho fakt radej nechej

 
V 8/29/2006 5:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pardon, ale jste tady vsichni dementi. gg

 
V 8/29/2006 10:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tenhle web je supr. Je mi z toho vseho ale k placi...

k 1:51 odp.:
Ze ty jsi ty ustupky, ktere Mirda udelal nekde cetl nebo videl? I ty kujone! :)
Nechces se podelit? Hod sem odkaz prosim... at se i ja "blbka" pobavim nad ustupky ODS.

 
V 8/29/2006 10:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Meleš hovadiny. Více než 60% národa tady chce pravicovou politiku. Zdechlé socany už drží nad vodou jen dvě věci - naprosto nespravedlivý přepočet mandátů (to je naprosto bez debat) a podpora komunistů. Dobře víš, že bez komunistů by byli namydleni stejně tak, jako by byli namydleni, kdyby nebyly znevýhodňovány malé parlamentní strany - KDU-ČSL a SZ.

 
V 8/29/2006 10:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

citace: "k 1:51 odp. pokud podnikas tak mizerne ze se ti vyplati socialni davky tak toho fakt radej nechej"

Mám firmu s 30ti zaměstnanci. Po reformách ČSSD budu muset minimálně 4 propustit, jelikož si musím udělat rezervu na vyplácení nemocenských. Chtěl jsem svým zaměstnancům jako každý rok zvýšit mzdu o 10 procent, ale tento rok to neudělám. Musím svým zaměstnancům bohužel utáhnout opasky, sami si zvolili sociální demokraty, tak když se chcou mít hůř, je to jejich věc. Já se ale omezovat nemíním. Na jednu věc totiž voliči ČSSD nemyslí, že ať jsou daňové zákony nastaveny jakkoli, vždy s nimi nakládá ten, kdo ve firmě šéfuje a tudíž si to nakonec stejně vždy upraví ve svůj prospěch. Ve zkratce - zvolíte-li si ČSSD, budete na tom nakonec sami sobě škodní, zvolíte-li si ODS, máte aspoň šanci, že díky snazším a tím i vyšším ziskům Vám Váš zaměstnavatel bude ochoten přidat.

 
V 8/29/2006 10:52 odp. , Blogger ods řekl...

10:25 odp.
Strana Zelených a Lidovci nejsou pravice. Jacques si dnes v parlamentu vydupala aby SZ měli křesla nalevo od lidovců.
Pravici (pokud populisty z ODS tak můžeme nazvat) si přeje 35% voličů.

 
V 8/29/2006 11:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

10:46pm:
Az bude v Cesku nastavena SLUSNA minimalni mzda a az bude kazdy podnikatel tak slusny jak ty chces vypadat ze jsi, pak to bude krasne a i ja budu klidne volit ODS.

Ja uz jsem to v Cesku vzdala. V cizine nastesti podnikatele chapou, ze zamestnance musi slusne platit a stat se stara o to, aby minimalni mzda byla SLUSNA mzda za kterou se da SLUSNE zit a o to, ze podnikatel se chova ke svym zamestnancum korektne.

V Cesku kde by ODS minimalni mzdu radeji zrusilo a kde jsou podnikatele taci, ze: "kdyz se ti to nelibi tahni k certu je tu 20jinych na tvoje misto co to za ty penize budou delat" budu ale radeji volit CSSD nebo komunisty at uz se mi nelibi predseda jedne strany nebo 40 let stare skutky strany druhe.
Kazda z techto stran nicmene dava alespon nejakou jistotu pro NORMALNI lidi ze nechcipnou hlady.
Ne kazdy totiz muze byt podnikatel. Z ruznych duvodu - ne jen proto ze ne kazdy je tak inteligentni a bystry jako jsi ty. Nekdo proste nema zaludek na "podnikani" nekdo proste neni na karieru, nekdo proste neumi riskovat.
Slusne podnikat je umeni, a uznavam, podnikatel umi neco co ja ne a ja mu preju at se ma dobre. Na druhou stranu ale podnikatel musi respektovat sveho zamestnance, ten totiz dela tu konkretni praci - napr. hobluje prkna. Zamestnanec totiz neni otrok. Kdyz bude zamestnanec dobre zaplaceny bude ochotny delat pro podnikatele vic a lepe... ale to je vsechno utopie. V CZ nejsou takovi podnikatele (nebo je jich PROKLATE malo).

 
V 8/30/2006 4:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"Musím svým zaměstnancům bohužel utáhnout opasky, sami si zvolili sociální demokraty"

LOL. to uz je radsi propust vsechny, ty pravicove hovadko. v prvni rade ti neni vubec nic do toho, kterou stranu tvi zamestnanci voli. Nejsou to zadni tvi vazalove ani otroci. Pokud voli levici, jsi asi spatny zamestnavatel. Kdybys byl dobry podnikatel a zamestnavatel, volili by pravici.

 
V 8/30/2006 4:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

jinak CSSD zadne reformy nechysta. Pokud chces nekoho propoustet, je to asi pouze vysledek tve horsi ekonomicke cinnosti.

 
V 8/30/2006 8:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Vážení zaměstnanci, uvědomte si laskavě, že Váš zaměstnavatel riskuje často celý svůj majetek (živnostník), nebo jeho velkou část pro to, aby v podnikání uspěl. Je tedy jasné, že na prvním místě je při rozdílení koláče on, pak stát a pak vy. Tj. o kolik víc Vám toho sežere stát, o to míň budete mít vy. Myslím, že spousta podnikatelů by svým zaměstnancům dala více, ale ne na svůj úkor. To zcela chápu, každý by tak jednal, vy také. Nebo snad rozdáváte na ulicích almužny těm opravdu chudým? Ne, řeknete si "sám mám málo" a přitom proti nim jste boháči. Stejně jako Vaši zaměstnavatelé proti vám. Jen si milí zaměstnanci tuto pravdu přiznejte a v předčasných volbách dejte hlas ODS. Díky.

 
V 8/30/2006 5:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

bože to je sračka toto... a ty vymletý mozky co by volily komouše, nebo schvalujou paktování socanů s nima, bych poslal do severní korei.

 
V 8/30/2006 7:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to clint:

Za prvé jsi vůbec nepochopil smysl mého příspěvku, za druhé mi neříkej, co mám dělat, já sám nejlíp vím, co mám dělat.

Asi to nikdy nepochopíš, ale člověk, který má zájem a chce pracovat, být ve své práci dobrý a má snahu, pro takového člověka vždy bude výhodnější, bude-li v téhle zemi vládnout pravice, která narozdíl od levice nemá zájem jen na tom, sebrat od lidí co nejvíc peněz, a pak z těchto peněz minimum přerozdělit lidem, kteří je opravdu potřebují a zbytek dát do všech možných i nemožných tendrů, aby si na tom sami něco trhli. A je toho víc, co mluví proti levici. Nemá cenu to sem vypisovat, jen tak stručně pár příkladů - korupce, byrokracie, z menšin se stanou většiny. Levá politika je prostě opravdu levá a ruinuje celou Evropu.

 
V 8/30/2006 8:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

takze jestli tomu dobre rozumim, mame vsichni volit ODS, aby ses ty mel lip a mozna pak taky trosku pridas svym zamestnancum? hmmm, tak to sorry, s touhle logikou budu radeji volit komunisty ... podnikatel, ktery si mysli, ze on jediny je nade vsemi vyvoleny a vsichni na nej musi makat, aby on se nahodou nemel hur, to je fakt sila ... ja mam taky firmu, ale na vysoke dane a odvody nadavam i se svymi zamestnanci a urcite ne na jejich ukor, protoze pokud budou oni spatne placeni, budou odvadet spatnou praci a v dusledku toho pak budu moct firmu akorat zavrit a ne si udrzovat svuj vysoky standard ... a na tom nezmeni nic to, jestli bude u vlady levice nebo pravice ... naopak prekvapive v soucasne dobe stat prosperuje a zadni opravdovi podnikatele si na podminky k podnikani nestezuji ... spis mam pocit, ze ty zadny podnikatel nejsi, ze jen lzes abys dokazal, jak je ta CSSD neschopna a mozna jen mas uz plan, jak neco nakrast, kdyz se ODS dostane k moci ... jen aby ses nespalil, az zjistis, ze ODS ty slibovane danove prazdniny a rovnou dan nezavede jak slibovala pred volbami :)

 
V 8/30/2006 11:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jezis tohle je fakt hnus, tenhle clanek musi byt vyplod naprosto choreho mozku, kdyz sleduju tu zvracenou logiku mystnich levicovych prispevovatelu, tak me opravdu prepada totalni beznadej. PS: Zkuste si nastudovat neco malo o ekonomice, treba jednou pochopite ze z pravicove politiky muze benefitovat kazdy kdo ma zajem pracovat.

 
V 8/31/2006 12:12 dop. , Blogger ods řekl...

Nebylo by pro Vás pohodlnější při komentování napsat jméno ? Stačí, že překliknete na Other a pak vyplnite políčko Name. Není nutné žádné logování a přitom máte komfort reakce ne na samé anonymous.
K anonymous 8:45 dop. poptejte se zaměstnanců jestli se lépe měli za vlád ODS. A je mi líto, pokud nám čestný předseda ODS přál více Kožených, do dnešního dne na tunelování moc špatného nevidí, protože takové tehdy byly zákony /hádejte kým schvalované/ a neviditelnou ruku trhu má za lék na všechno, tak nějak nevěřím v historky o davech lidumilů podnikatelů, kteří se vyrojí s Modrou Šancí. K této nevíře přispívá i to, že v Západním světě dravý kapitalismus zmizel až díky zákonům, ne díky osvícení podnikatelů, kteří tehdy měli téměř ideální liberální podmínky. Navíc pokud se podíváte na chování velkých firem, které pro maximalizaci zisků často zakládají pobočky v Asii, kde je de facto nulová ochrana pracovníků a pracují tam i šestileté děti, jen aby celá rodina měla co jíst, tak to také nějak nehraje dohromady s představou, že pokud podnikatel má dobré podmínky /tam jsou/, tak najednou zahrne své zaměstnance skvělými bonusy. A na konec hádejte proč v liberální předválečné Evropě měl takovou průraznost komunismus?

 
V 8/31/2006 6:41 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kdo chce vidět realitu takovou jaká skutečně je, nepíše takový hovadiny jako jsou v tomhle článku. Je to jen hra se slovama. Ty se daj vždycky ohnout a překroutit. Tahle země má prostě co si zaslouží: červený komunisty, červený socdemáče a červený lidovce. Jímá mě bezmoc z toho co tu je už víc jak dva měsíce a články jako tenhle lakujou tuhle republiku načerveno definitivně. Je mi z toho zle.

 
V 8/31/2006 8:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ano, pani "takypodnikatele", delejte si co chcete, klidne si naperte sve modre terichy. Ale proboha fakt nenutte sve zamestnance volit toho, koho chcete vy. Jejich zajmy totiz skutecne nejsou stejne jako vase :-).

 
V 9/01/2006 12:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

6:41 dop. : nějak si zapomněl na nejznámější modrou červenou:-)

 
V 9/01/2006 12:34 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

2 8:45 dop:

Hlas ODS nedam ani za zlate prase. Vzivote jsem nemel a nemam nic spolecneho s komunismem, ale vy, "pravicovi" myslitele mne uz radne lezete na nervy. Jste vpodstate stejna sebranka jako bolsevici. Naduti povyseni hypertrofovani egoiste, kteri si mysli, ze se jim vsichni budou klanet. Nasr... !
P.S. Uzivim se docela dobre, nemusis mit obavy.

 
V 9/01/2006 1:04 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Přiznám se, že z těch pravicových kok*tů, kteří tady zvrací svoje pindy, je mi samotnému na zvracení. Kdo volí pravici, je u mě prachsprostý FAŠOUN. Hnůj a xindl, který je v ODSS, nemá ve světě obdoby. Inu, jaká strana, takoví voliči. Soc. dem. se s ODSS nedá vůbec srovnat, soc. dem. je alespoň slušná strana.

 
V 9/01/2006 10:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

českým internetem obchází strašidlo. http://modra-sance.blogspot.com

 
V 9/06/2006 4:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

soc. dem je slušná strana?: )) tak to jsem se zasmál.. mimochodem, kdo nechápe rozdíl mezi tím, vládnout s podporou komunistů a realizovat předčasné volby s podporou komunistů, měl by vrátit maturitní vysvědčení, pokud nějaké má.

 
V 9/06/2006 11:22 odp. , Blogger ods řekl...

K předchozímu názoru: nepřipadá Vám zvláštní, že ODS po krachu lidovců již nikdy nezopakovala své přece úplně nevinné a správné prosby o podporu. Kdyby to bylo tak jak říkáte, tak by dnes z úst ODS nezněla mantra chceme jen podporu demokratických stran (v dnešním newspeaku to znamená bez KSČM) a stejná hesla bychom slyšeli obden.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka