úterý, září 26, 2006

Rozpoctove Zerty

Když před půldruhým měsícem Bohuslav Sobotka předložil rozpočet s deficitem ve výši 88 miliard korun, čelní představitelé ODS nás začali zahrnovat zprávami, jak je ten rozpočet sestaven v rozporu s pravidly, že jsme u snědeného krámu a že pravý rozpočet jistě výrazně překročí sto miliard korun. S nastupující Topolánkovou vládou byl proveden audit a Vlastimil Tlustý společně s Petrem Nečasem pravidelně slibovali, že rozpočet upravený ODS bude realistický, průhledný, nebude nic kamuflovat, nebude nic flikovat, nebude nic skrývat a schodek sice bude o desítky miliard vyšší, ale aspoň bude konečně poctivý.
Po těchto všech katastrofických a moralistických zprávách ODS zase překonala sama sebe. Nově navržený rozpočet počítá se schodkem 91,3 miliardy korun, co je velmi podobné původnímu Sobotkovu návrhu. Dokonce při snědeném krámu a mnohokráte modrými ptáky slibované nutnosti a schopnosti šetřit ministr Tlustý dokázal najít pro ministerstvo sociálních věcí navíc 4 miliardy, pro školství a vědu 2,5 miliardy, totéž pro ministerstvo zemědělství, vnitro dohromady s obranou si polepší o 1,2 miliardy, stejná částka se v drasticky zadluženém státě objevila i pro ministerstvo dopravy a jednu miliardu ministr financí zázračně našel na regionální programy pro čerpání peněz z fondů EU. Poctivý, realistický, úsporný a sestavený shodně s pravidly rozpočet počítá také s příjmy z privatizace ČEZ co ještě před měsícem bylo základní chybou prvního návrhu.
Jistě bude zajímavé pozorovat, jak staronoví trojkoaliční partneři zareagují na tento nový návrh. Ještě před třemi týdny v Otázkách Václava Moravce předsedové Strany Zelených a KDU-ČSL podporovali Petra Nečase, který nenechal ani nitku suchou na Bohuslavovi Sobotkovi za údajně neprůhledný rozpočet a byli ochotni přemýšlet o schválení jen nového a transparentního návrhu, pravděpodobně i za cenu schodku vyššího než sto miliard.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 8:

V 9/26/2006 6:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Když rozpočet na 88miliard korun předložilo ČSSD, bylo vše špatné... Ale jak to je v podání ODS - je vše v pořádku! TO je takovej bordel... pak si jednu nedej...

 
V 9/26/2006 6:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jak tady před dvěma články někdo říkal že Paroubek řve rudý vzteky na své kolegy, tak dneska jsem četl že Topolánek děsně seřval Nečase a Tlustého že si dovolili udělat tiskovku k rozpočtu aniž by se ho zeptali. Takže zas takový rozdíl asi mezi těmi dvěma pány nebude co ?

 
V 9/27/2006 6:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Naprostá klasika od ODS a ti kdo je volí maj asi IQ 0,0001.....

 
V 9/28/2006 11:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ti kdo volí ODS jsou buď tak hloupí, že naletí na lži, které šíří představitelé a příznivci ODS nebo vědí, že za vlády ODS jim půjde mnohem lépe tunelovat.
(Neříkám, že v ČSSD žádná korupce není, ale oproti těm podvodům při kuponové privatizaci a dalších už ne tak význmných kauz, to je slabý kafe.)

 
V 9/29/2006 6:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

kdo volí ODS, je bud podvodnik nebo hlupak, ktery se nechava podvodnikem okradat.

 
V 10/02/2006 4:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ty jsi prostě jen debil, ale ty za to nemůžeš, to máma s tátou že udělali debila a neutopili tě hned jak jsi z tý kurvy vypad

 
V 10/03/2006 10:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonym 4:25: Typická reakce příznivce ODS - sprostá a urážlivá bez jakýchkoliv argumentů.

 
V 10/06/2006 1:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ČEZ je třeba zprivatizovat těsně před výplatou dividend. Tyto pak kupjící jako prebendu přenechá prodávajícímu (ČR), tedy spíše jeho zástupci (zachránci národa z ODS). Aneb jak se říkávalo : výdobytky socialismu prožereme ústy svých volených zástupců

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka