středa, září 06, 2006

Upovidany Topolanek

V nedělní Partii na Primě náš novopečený premiér veden nepředstavitelně podlézavým moderátorem Šimůnkem (je zajímavé, že naši bystří novináři tak sledující, jak který redaktor mluví s Paroubkem si tentokrát Šimůnkovy, místy až nechutné, servility vůbec nevšimli), znovu před námi roztočil vizi, jak on tvrdě stál a v jednáních ODS s ČSSD vyjednal vše ve shodě s volebními hesly své strany. Není nutné znovu opakovat, že se to nezakládá na pravdě (rovnou daň odpískali, zmírnili přístup ke "špatným" zákonům co je bylo nutno ihned po volbách změnit atd.). Není ani nutno se příliš zabývat neustále opakovanou Topolánkovou a Langrovou lží, že ČSSD chtěla zabránit vyšetřování nějakých kauz - tam stačí logicky pomyslet, proč nikdy ODS (tak upovídaná ve spoustě detailů jednání) nepředložila sebemenší důkaz na něco tak nebezpečného pro náš stát - s výjimkou dosti hloupé formulace "bude mi muset veřejnost věřit, že to tak bylo", přece by to byl příslovečný hřebíček do rakve Sociální Demokracie. Zaujalo mne tentokrát spíše to, jak náš poctivý a neústupný Mirek Topolánek začal vyprávět, jak hrdinsky odmítal požadavky ČSSD na změnu volebního zákona, na vliv při obsazování různých stanovisk a privatizaci. Volič ODS jistě musel být jeho slovy nadšen. Bohužel hodný redaktor se zapomněl našeho premiéra zeptat na jednu maličkost. O čem tedy chtěla ODS s ČSSD dále jednat, když program byl dojednán a jinde ustoupit odmítli ? Možná nám pan Topolánek zapomněl říci, že to on chtěl ukončit jednání, jen ho předseda ČSSD o pár minut předběl.
V Mladé Frontě z 5.9. premiér kritizuje svého předchůdce za budování dobrých vztahů s Čínou a Ruskem. Každý podnikatel, který přemýšlí o nějakých aktivitách na východ od České Republiky by měl zbystřit. V Kramářově vile sídlí teď člověk, který nepochopil, že šlo o navázání dobré hospodářské spolupráce a zlepšení podmínek pro naše firmy na ruském a asijském trhu. Nikdo s Čínou či Ruskem nejednal o vytváření nějakých politikých bloků, šlo jen o normální obchodní jednání, jaká vedou představitelé všech vyspělých zemí na těchto velmi slibných trzích. Dobré vztahy chce udržet i prezident Klaus, který za měsíc bude mimo jiné v Číně, Rusku a Vietnamu. Pokud náš premiér chce rozbořit ekonomické vazby a orientovat nás jen na Spojené Státy (doporučuji podívat se na Polsko, USA velmi liknavě dodržuje různé hospodářské úmluvy, které uzavřeli s Poláky výměnou za nákup vojenské techniky či za politickou podporu - zvláště v Iráku), protože naše obchodování s Čínou a Ruskem se prý "vymyká geografické i civilizační logice", tak jistě v mnoha západních firmách právě otevírají šampaňské. Díky ideologickým nesmyslům Mirka Topolánka a jeho elementární neznalosti světové politiky a hospodářských vztahů jim možná brzy zmizí část konkurence.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 109:

V 9/06/2006 7:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

nezbývá než souhlasit, když sem to chvílu poslouchal, tak se mi z toho chtělo zvracet, no prostě to byla síla, ty žvásty. No doufejme že to symbolické odření autobusu při příjezdu na vladu byl dobrým znameným pro jejich blížící konec.

 
V 9/06/2006 7:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Naprostý souhlas

 
V 9/06/2006 7:59 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Taky doufám,že v brzké době nastoupivší modré kafky zmizí.Jejich politika nemá s tržní politikou,moderní a evropskou nic společného.Je jasné,že se budou orientovat převážně na USA-namísto na Evropu.Smůla ale je,že USA jsou ve své ekonomické vyspělosti tam,kde jsou čistě proto,že těží ze specifik své země-ODS ale neumí těžit ze specifik naší republiky,spíš ta specifika potlačují a nechávají nás být závislými na dovozu z jiných zemí...ale myslím,že nic ze svého ukoptěného programu snad nestihnou udělat a natropit nějaké větší škody...spíš je nasnadě,a proto se možná hádají o koryta,jak dopadne prodej našich lesů a silnic-v celé privatizaci je to největší byznys.

 
V 9/06/2006 9:48 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No, já viděl z toho pořadu jen kousek, ale servility moderátora jsem si nevšiml. Naopak se mi líbilo, když při Topolánkových lžích o touze Paroubka obsazovat důležité posty a zajišťovat beztrestnost některým lidem, po něm chtěl, aby byl konkrétní, což několikrát zopakoval. Nakonec mě pobavil Tolol výrokem "bude mi muset veřejnost věřit, že to tak bylo". Jinak se zbytkem článku souhlas. Někdy mi připadaj, že si o národu myslí, že to jsou naprostí idioti.

 
V 9/06/2006 3:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já osobně nepovažuji vládu ODS, třebas na čtyři roky, za žádnou tragédii, ale spíš jen za tu horší variantu ze dvou možných. Fascinuje je mě ale nekritické nadšení příznivců této strany, včetně většiny novinářů pro v podstatě neústavní dekretové vládnutí a čistky v jednotlivých rezortech. Z jejich komentářů prosvítá malá naděje, že by Veliký Václav Klaus podržel svoji rodnou stranu a nechal ji takto bez důvěry vládnout po celé čtyři roky. Naše domokracie se totiž neodvíjí od toho, jestli budeme mít ve vládě komunisty, ale od toho, jestli dokážeme dodržovat ústavní principy. Totalitářsví Mirka Topolánka začíná zpochybňováním parlamentní demokracie, tj. snahou vnutit nám myšlénku, že sto hlasů trojkoalice je víc než sto hlasů ČSSD a KSČM, a přes protiústavní snahu o vyvolání předčasných voleb směřuje k autoritativnímu vládnutí bez důvěry. Krátce bych to popsal asi takto: Komunistický synek Topolánek s bývalým komunistou Tlustým se chystají komunistickými metodami bojovat proti komunismu...

 
V 9/06/2006 4:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

no zajímavé je, že se zatím ruší pořady a odvolávají komentátoři jen kvuli Paroubkovi.. autor článku ale toto zřejmě považuje za Paroubkovu přednost.. je to tady plné rudé demagogie až se mi z toho točí hlava.. fuj..

 
V 9/06/2006 5:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"Z jejich komentářů prosvítá malá naděje, že by Veliký Václav Klaus podržel svoji rodnou stranu a nechal ji takto bez důvěry vládnout po celé čtyři roky." kdypak končí panu Klausovi volební období? Za čtyři roky? To by musel ve volbě prezidenta dostat hlasy komunitů nebo ČSSD, ale proč by mu dávali hlasy když by držel svoji stranu a nechal ji bez důvěry vládnout???

 
V 9/06/2006 6:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Není ani nutno se příliš zabývat neustále opakovanou Topolánkovou a Langrovou lží, že ČSSD chtěla zabránit vyšetřování nějakých kauz - tam stačí logicky pomyslet, proč nikdy ODS (tak upovídaná ve spoustě detailů jednání) nepředložila sebemenší důkaz na něco tak nebezpečného pro náš stát - s výjimkou dosti hloupé formulace "bude mi muset veřejnost věřit, že to tak bylo", přece by to byl příslovečný hřebíček do rakve Sociální Demokracie.

Co když má ODS pravdu, začal bys pomlouvat ČSSD? :) Když už jsi se pokusil použít logiku, tak jaký důkaz by měla ODS předložit? Odposlech? Je to nezákoné a navíc by pak s nimi nikdo nejednal. Jaký jiný důkaz by fan..... ČSSD jako ty přesvědčil?

 
V 9/06/2006 11:16 odp. , Blogger ods řekl...

K předchozímu názoru řeknu jen, že ODS schopná uveřejnit všechny detaily jednání a u této pomluvy vůbec nic není pro mne důvěryhodná. Zvláště pokud si člověk aspoň trochu pamatuje Kubicovu zprávu, o které politici ODS věděli dříve než oficiálně prorazila na veřejnost - tím divnější to je když aktéři obou stran tvrdí, že o sobě vůbec nevěděli, kde tedy ODS tehdy brala podklady pro své obvinění ?

 
V 9/07/2006 6:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Já se nebojím vlády ODS, stejně jako návratu jejich Trojského koně, komunistů. Tato strana se však snaží ojebat Ústavu, jak Topolánek Talmanovou, ale příznivci a novináři břečí, jak Topolánek na Primě, že je ten zlý Paroubek nenechá vládnout. Ze stejného důvodu, jsme v EU a NATO. Naše Ústava ale nezná pojem Vítěz voleb, ale naopak institut vládnutí na základě získání důvěry v Poslanecké sněmovně PČR. Osobně nemám nic proti přečasným volbám, ale musíme k nim dospět ústavní cestou, a kdyby se President držel Ústavy, už jsme k nim mohli být blíž. Otázkou je, proč naši hlídací psi demokracie nebijí (nebo aspoň nevyjí) na poplach; asi to jsou jen takoví voříšci uvázaní u modré boudy...

 
V 9/07/2006 6:32 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánek je amatér a analfabet. Zkurví co může.

 
V 9/07/2006 6:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Opět paradoxně je tu můj dobře míněný apel na dodržování ústavnosti dehonestován na rudou demagogii. Není to absurdní?

 
V 9/07/2006 10:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ach jo , kokoti k nezaplacení, jste vy všichni sociální demokrati.
A ten největší KOKOT je na špici.
Nemám ve zvyku kritizovat nečí minulost, protože vše v minulosti bylo zapraseno komunismem, ale myslím si, že jako vynikající anti-doporučení pro post předsedy vlády má Paroubek to, že "makal" v organizaci s názvem "Restaurace a jídelny". Větší kvalifikaci pro kradení, syslování, podplácení a kdovícoještě fakt asi nenajdete. Ačkoli ODS není a nikdy nebude to pravý ořechový pro mě jako voliče, tak raději hlas jim než po moci bažícímu Paroubkovi.

 
V 9/07/2006 10:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem jeden z lidí, kteří v Číně dělají co můžou pro to, aby prosadili české výrobky na čínském trhu. Vzájemná obchodní bilance je zoufalá. A aź tyhle Topolánkovy výplody otisknou místní média, tak asi samou ostudou, že sem Čech nevylezu ani na ulici. Vypadá to, že velký bojovník za lidská práva(a za likvidaci zahraničního obchodu ČR ve prospěch západních zemí Havel se navrátil převtělen zpátky. ČíNnani na to jistě odpoví, když se vám nelíbí prodávat vaše věci k nám do ČLR, tak si je nechte. Máme dost amerického,francouzského německého a italského zboží. Budeme po těch několika letch konjunktury OPĚT za idioty. Pavel z Pekingu

 
V 9/07/2006 1:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

U toho rozhovoru bych se umlátil smíchy - to byl rozhovor kde se fanatik ptal a usmívající debilní snílek a hlavně lhář, odpovídal - bohužel se smát nemůžu,protože tohle má být premiér se svými zlodějskými kumpány kde někteří byly členy KSČ ?
Panebože to už můžem vykopat opilce Gottwalda z hrobu

 
V 9/07/2006 1:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Konecne jste se tady vsichni takhle hezky nasli a muzete nadhrne pochlebovat autorovi tech prekrasne jednostrannych clanku...
Jsem si temer jisty, ze me oznacite za 'tupeho volice ods' nebo neco podobnyho, ale driv nez tak ucinite, udelejte pro sebe neco a zkuste na chvili premyslet!
Souhlasim s Vama ze Topolanek je kamen, ktery tahne ODS dolu hlavne svoji neschopnosti.. Ale trochu objektivity by snad obcas neuskodilo ne? (mysleno hlavne na autora tech peknejch clanku) Opravdu Vam imponuje ten radobi silackej a neuveritelne arogantni Paroubkuv styl? Opravdu se Vam libi neustaly napadani vseho a vsech (napr. onen povolebni projev, ktery byl dilem maleho usopteneho bolsevika)? V zaveru bych chtel jeste jednou zopakovat k autorovi clanku: Prestan zit ve svem malem vysnenem svete, kde je vse cernobile a vse pochazejici od CSSD je apriori dokonale! Jinymi slovy zkus byt trochu OBJEKTIVNI!

 
V 9/07/2006 1:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem podnikatel a na předešlý článek bych chtěl říci toto - Nejen pan Topolánek táhne stranu dolů,ale především všichni ti na krajích a městech - to je naprosto neproniknutelná mafie - chceš kšeft - zaplať a pak křičí jak ČSSD korumpuje stát...nejsem příznivcem určitých výpadů pana Paroubka,ale budoucnost v rukou ODS je podstatně horší už nám dokázali že to dokážou-ale všechno zničit!!!

 
V 9/07/2006 2:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vim o cem mluvis, ale to si opravdu naivne myslis, ze za vlady CSSD to vsechno zmizi? Oprvadu si myslis, ze tohle se do ted nedelo na vladni urovni? Opravdu si jeden z tech, ktery povazujou zadost o "pet na stole v ceskych" za neco uplne jinyho nez uplatek?
Vzdycky se to delo a vzdycky se to dit bude... Mimochodem budoucnost v rukou Paroubka (CSSD) je o dost horsi, priklad za vsechny: Mame rekordni rust hospodarstvi = konjuktura, tedy idealni cas pro reformy, ktere jak snad i levicovy volici chapou, tato zeme potrebuje jako sul. Ale co se misto toho nedeje? Mame giganticky schodek, ktery genialni ministr financi jen tak tak drzi pod 100 mld a reformy kde nic tu nic. Tohle ti pripada jako zariva budoucnost? Jak asi bude vypadat nas stat, ktery ted ma problemy sestavit "vyvazeny" rozpocet, az odezni konjunktura a prijde propad? Coz je mimochodem naprosto neodvratny ekonomicky jev, ktery ani Paroubek svoji aroganci nezazene..

 
V 9/07/2006 2:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2:06 - konečně někdo rozumný, bohužel v očích příznivců tohoto blogu budeš jen agentem přisluhovačem (Paroubek by to tak řekl, takže to MUSÍ BÝT PRAVDA :))

 
V 9/07/2006 3:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nevim no, ale schodek maji vsechny vyspele zeme a mnohem vetsi...
velky schodek neni predne dilem "socanu" ale Vendy na hrade...to on s dalsimi STB -KGB agenty prodal nas stat..
privatizace byl sekundarni efekt...

A jake reformy chces delat, kdyz 80% lidi zije od vyplaty k vyplate...

povidej, rad si to poslechnu..

 
V 9/07/2006 3:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Gigantický schodek.Bud je možno jej v době ekonomického růstu hned začít splácet-nebo-investovat ještě trošičku do budoucna a pak se zaplatí sám.jedná se o investivce do infrastruktury a do výstavby např.jaderných elektráren,což měl paroubek v úmyslu,proto s evyjádřil,že neměl v úmyslu snižovat schodek.Nač.Chce investovat do budoucna,pote se vše zaplati.ČSSD je strana která směřuje k Evropě,k začlenění do evropskych trhu,počita s vyvozem,s rustem ekonomiky.ODS tohleto nechce.Nema v umyslu budovat infrastruktru,nema v umyslu podpořit export,což je hlavnim činitelem rustu HDP a mylně tvrdi že rust HDP čini spotřebitele.Neni to pravda.chce pouze a jen podpořit středni podnikatele a to je vše.Je to dobre pro pár měst,ale ne pro celou zem a vubec ne pro celou zem z hlediska tržního hospodářství v EU.Proto volim ČSSD.ne demagogie a ideologie,chci budoucnost a chci ji mít v evropském stylu,ne ve stylu malych podnikatelu na ukor cele země.proč bychom měli byt diky ODS rozvojovou zemí,když můžeme být zemí v srdci Evropy-navic naše strategicke misto-můžeme vyvažet na vychod i zapad umožnuje pravě vytvařet infrastrukturu trhu,tohle ODS nepodporuje.Řeči ODS,jak evropská politika je komunistická,jak oni jsou antikomunisté,jak se hospodaří s dluhem -jsou to jenom řeči na oblbnutí veřejnosti.Když chcete byt voličiODS objektivni,pak s eprosim zamyslete,nad některymi věcmi.Řika se,že Paroubek nechce ted splacet dluh.Řika se ALE PROC?O to už s enezajimate,že.

 
V 9/07/2006 4:12 odp. , Blogger ods řekl...

Pokud při komentování překliknete na Other tak bez nějakých hesel a logování se můžete podepsat. Je to možná pohodlnější než všichni používat anonymous. Ale je to na Vás. :)
1:14 odp. Nikde netvrdím, že je "vse cernobile a vse pochazejici od CSSD je apriori dokonale". Jen upozorňuji na věci, o kterých se v Mladé Frontě, Lidových Novinách, televizi či 90% českého internetu nedovíte, tam totiž máte černobílé vidění světa, kde za vše může ČSSD a ODS to je skupinka Rychlých Šípů. Tento web prostě aspoň trochu zavádí rovnováhu.

 
V 9/07/2006 4:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak abysme si to trosku ujasnili, ODS podle tveho nazoru nepocita do budoucna s exportem (to myslis vazne?), co se tyce toho tveho tahounu rustu HDP, tak je sice pravda ze je jim export, ale jak sis jiste vsimnul tak nynejsi "zazracny" rust ekonomiky neni tazen exportem (ktery konecne prekonal import huraa) ale neumernym zadluzovanim. Krome toho ta tebou opovrhovana podpora malych a strednich podnikatelu, namisto velkych firem (aneb slavne danove prazdniny a financni prispevky pro zahranicni investory z dilny CSSD) ma logiku v pripade kdy si uvedomis kdo zamestnava vetsinu lidi v tomto state a kdo vytvari vetsinu HDP! Dosavadni vlada ty tvoje investice nezbytne investice zplacela jen zvysovanim jiz tak neumerneho danoveho zatizeni prave onech malych a strednich podnikatelu! Zeptej se nekoho, kdo takhle podnika, kolik plati na danich... Jeste k te tve zarive budoucnosti, kdy ma nastat ta vysnena doba, kdy se onen "normalni" dluh sam zplati a to vse vuala bez reforem, proste jen tak samo od sebe?! Mimochodem i ta tvoje slavna Evropa na tom neni nijak zarive, viz neschopnost se dohodnout na financich a kam pujdou..

 
V 9/07/2006 4:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2 ods: precti si po sobe nejdriv ten svuj posledni vytvor a pak teprv mluv o nejake rovnovaze, nenajdes ji tam totiz ani kapicku...

 
V 9/07/2006 4:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Btw: Ano schodek je normalni vec i v ostatnich zemich, ale vezmeteli v uvahu rychly rust nasi ekonomiky oproti vetsine ostatnich zemi tak je naprosto podivne, aby vlada hospodarila s tak vysokym schodkem!
Ze by to bylo nereformovanym a neefektivnim systemem...?

 
V 9/07/2006 4:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jak jiz tu nekdo psal o tom, jak jsou kraje, mesta a obce zkorupovane, tak s tim mohu jen souhlasit a potvrdit. Bohuzel oficialni pravicova media o nich pisou sporadicky, asi proto, ze by musela psat o svych bratrech z ODS...Prijde mi usmevne, jak chce ODS, ktera je stranou prohnilou korupci od hlavy az k pate, bojovat proti korupci... Vzdyt to tu stranu zivi!!! Protoze podnikatele ODS diky zakazkam od svych bratru na radnici pak sponzoruji sveho "chlebodarce" tedy svou !S!tranu...tak proc by chteli bojovat sami proti sobe?

 
V 9/08/2006 2:50 dop. , Blogger ods řekl...

4.29. Je mi líto, ale bojujete s viruálním nepřítelem. Já pouze popsal bláboly aktuálního prmiéra. Pokud chcete kritizovat politiku pobídek, tak buď si přečtěte článek o kázání vody nebo popřemýšlejte proč hejtman za ODS říká, že rád dá deset let daňových prázdnin a státní podporu českému investorovi pokud ten vyloží 30 miliard. Vše je doložitelné a vše je jen o tom co určitá strana říká a co bez medálního zájmu dělá.

k 4.42. Plně dane s Vámi souhlasím. O pěti na stole českých nás informují objektivní média. O každodenní korupci na povolení čehokoliv /s čím má občan pravidelný kontakt/ nás neinformuje nikdo.

k danovi na konci, nikdo korupci nepodceňuje, jen bohužel ve většině případů se s ní setkáme jen tam kde zrovna už pár let vládne ods, nějak se mi nezdá že by o privatizaci čehokoliv jednal někdo s lidmi z "ulice" za to o povolení na zahrádku jedná se mnou někdo z ods nebo kontrolovaný lidmi z ods /a nejenom/

 
V 9/08/2006 1:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nikdo fanouškům ODS netvrdí že jen a jen ČSSD spasí tuto zemi,jen se vám snažíme naznačit,že postup ODS zažene spoustu lidí do chudoby a tady je VELKÉ nebezpečí ,že vytvořený prostor ovládnou extrémisté-viděli jste volební plakáty KSČM-Nemáte práci,máme řešení-nic víc nic konkrétního a přece jim stačily k třetímu místu-těm lidem co chodí každý den do práce a fakticky makaj,je nějaký démonizování komunistů ukradený,s osmi tisícema měsíčně,u podnikatele kterej má 5 aut a jede 4x na dovolenou do Thajska a platí s měsíčním zpožděním-když ví že v jeho kraji je 12%nezaměstnanost,pak budou volit třeba fašisty.ODS bohužel velmi přispívá k rozevírání sociálních nůžek...

 
V 9/08/2006 4:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Znovu se musim zeptat, opravdu jste tak naivni, ze si myslite, ze pouze kraje jsou zkorumpovane, ale vlada je cista jak padly snih?! Jestli ano, tak je tady nekdo zaslepena ovce.. A verte mi, ze ja to nejsem. Priznavam, ze kraje jsou zkorumpovane... Ale ani trochu se mi nelibi prispevky typu: Korupce existuje jen kvuli ODS, podivejte se na kraje jak to tam vypada!
Jak si myslite, ze probiha zadavani takove statni zakazky? Opravdu si myslite, ze se rozhoduje podle kvality a ceny?! Jediny rozdil je, ze zde se toci mnohem vetsi penize a tyka se to uzavrenejsiho okruhu lidi, tim padem se s tim nemuze setkat verejnost tak masove, jako na urovni kraju, ale je to naprosto stejne!
Mimochodem k tobe ODS, jak by ses chtel ty setkat s korupci pri zadavani zakazky treba na stavbu el. mitneho? Obcas to chce trosku mene zaslepenosti, nenavisti a navic i trosku premyslet...
A mimochodem tohle opravdu myslis vazne: "O pěti na stole českých nás informují objektivní média. O každodenní korupci na povolení čehokoliv /s čím má občan pravidelný kontakt/ nás neinformuje nikdo."? Divas se vubec nekdy na televizi nebo si porad jenom ctes PRAVO?

Michale vysvetli mi jak ODS, za poslednich 8 let v opozici presne zvetsuje nezamestnanost a socialni rozdily? Pokud jsis toho nevsiml, tak to nebyla vlada ODS, ktera neumrne zvysila danove zatizeni, ktere narostla zamestnanost do rekordnich rozmeru.. ale byla to CSSD! A k tomu podnikateli, opravdu si jeden z tech zavistivych lidi, kteri vidi jen ty auta a dovolene, ale uz ne tu tvrdou praci, ktera za tim stoji? Jsou samozrejme vyjimky, ale resenim neni ztezovani situace podnikatelum, tak jak to prosazuje/la "osvicena" vlada pana paroubka! Ale to te jakozto zamestnance nezajima, nezajima te ze firma nema treba an zvysovani platu, ty prece vidis jen ty auta...

 
V 9/08/2006 5:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ja zase vidim nechutnou aroganci modrých kačerů... výroky typů lůza -tj. spoluobčan vydělávající pod 20000 kc je docela síla....
Vite hlavnim nepritelem CR je to, co tu uz nekolik let buduje Klaus s jeho stranou, to že to sou jiny komunisti je docela jedno, důležité je co dělají...
Jejich představa je o co nejmenším počtu politických stran, tj. ODS- pravice, CSSD -levice (i kdyz po pravde CSSD je také pravice, ale ne tak ultra), SZ nebo KDu - stred...
jine strany Klaus ani nechce videt, umite se prestavit, jake by to bylo, kdyby tu fungovalo cca 10-15 stabilnich politickych subjektu, to by se dohadovaly tunely asi o dost hure, ale to cesky obcan nepochopi...
Mar

 
V 9/08/2006 8:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Přesně jsem čekal reakci o závisti,jenomže tady nejde o závist jak se s oblibou tvrdí ať ten podnikatel vlastní třeba 10 aut a 5 luxusních domů,když dobře vydělává,jenže tito podnikatelé zatím pouze vydělávají na těch malých mzdách a občas i na těch neplacených daní,můj bratr pracuje v německu a prakticky si může dovolit stejné auto jako manažer firmy,může jet klidně 2x ročně do Dominikánské republiky,ano ten manažer bere víc ale rozdíl není jako mezi žebrákem a milionářem,protože oba jsou pro firmu důležití,to tam už dávno pochopily a proto nemají společnost rozdělenou na striktní levici a striktní pravici.

 
V 9/08/2006 9:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Michale u nas je rozdil v platech mezi reditelem a pracovnikem stejny, jako mezi zebrakem a milionarem? Uvedomujes si, ze tady nemluvime o nejakych mamutich podnicich, ale strednich a malych firmach. A prave v techto firmach vetsinou nejsou platy nijak astronomicky rozdilne, nebo ti snad pripada rozdil 10 OOO Kc mezi radovym zacinajicim zamestnancem a reditelem prilisny? Musis si taky uvedomit, ze mnohdy reditel = vlastnik, tudiz ma podil na zisku a rekni mi o jedine spolecnosti, kde se zisk pravidelne rozdeluje nad ramec platu mezi nevlastniky (nepodilniky)? Proc si nezalozis vlastni firmu, aby jsi videl co vse to obnasi (a kolik starosti to znamena)a pak mi ukaz, az dojde na deleni zisku, jak napochodujes mezi zamestnance a zacnete si ho rovnym dilem delit!
Ona jedna vec je mluvit o necem, co znam prave a jen z pohledu tech aut a majetku, ale jiz vubec si nevsimat te tvrde prace, kterou to obnasi!
Ale tobe prece nejde o ty auta a penize ze? Proto ti jeste jednou radim, zaloz si firmu, poradne si vychutnej nase "nicotne" dane a vubec cele to pro podnikani "vyhodne" prostredi a ukaz svetu, jak vypada firma kde delnik bude mit skoro stejne jako reditel (TY) a vse bude prosperovat a klapat... (Jeste zbyva dodat: "A vse bude vsech":D)

PS: Muzes mi prosimte rict, kolik je zhruba podle tebe ten rozdil v platech mezi reditelem a pracovnikem? (mysleno samozrejme milionarem a zebrakem)

 
V 9/09/2006 2:12 dop. , Blogger ods řekl...

Milo rád bych věděl o jakých firmách mluvíš, kde mají tak egalitářské podmínky. To zní téměř jak komunismus, v české realitě se to co popisuješ téměř nevyskytuje.

 
V 9/09/2006 10:41 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ods ted jsem nejak nepobral na co narazis, pokud si mel na mysli ty firmy, kde reditel ma jen, dejme tomu o 10 000 Kc vic nez nastupujici pracovnik, tak prosim zas trochu premyslej. Techto firem je mnoho, jedna se prave o ty male a stredni podniky s max. nekolika desitkamy zamestnancu a realita je proste takova, v tech firmach nejsou penize na to, aby si sefove nastavili astronomicky vysoke platy, protoze by to firma proste neutahla.
Btw: ODS prozrad mi odkud plynou tvoje "presne" informace? Nejsi taky jeden z tech lidi, co nemohou prekousnout cizi uspech?

 
V 9/09/2006 12:57 odp. , Blogger ods řekl...

Pro informaci velkému obránci svobody slova, komentáře a názory tady nikdo nevysekává, stránky šináglovského typu ano. Na nich není místo pro kritiku ODS, tudíž nevidím sebemenší důvod, aby se tyto odkazy objevovaly zde. Než začnete poučovat někoho jiného jaké odkazy tu uveřejní, tak si laskavě nejdřív zameťte před vlastním prahem.

Milo, jako podnikatel opravdu nemám problém s překousnutím cizího úspěchu a to že firem kde mají tak egalitářské podmínky je promile, je prostě faktem. Zvláště pokud mluvíte o firmách, kde je více než 2-3 zaměstnanci a jeden vedoucí.

 
V 9/09/2006 1:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak tomuhle říkám opravdu objektivní blog
: )))))))))))))))))))))))))))

 
V 9/09/2006 3:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...komentáře a názory tady nikdo nevysekává...

Aha, tak to ono samo...

Na nich není místo pro kritiku ODS...

Je to přesně naopak:
1. Na xxx se dočtete kritiku ODS jak na samotných stránkách (viz kauzy Béma) tak v necenzurované(!) diskuzi, ve které jsou i velmi ostré příspěvky proti ODS.
2. Koukám, že to jsou právě tyto stránky, které nepřipouštějí kritiku své Strany a svého Vůdce.

Než začnete poučovat někoho jiného jaké odkazy tu uveřejní, tak si laskavě nejdřív zameťte před vlastním prahem.

Jak si já mám zamést před vlastním prahem? Můžete to nějak vysvětlit? To jste vy, kdo tu cenzuruje příspěvky a snaží se, aby se lidé nedozvěděli celou pravdu.

 
V 9/09/2006 3:42 odp. , Blogger ods řekl...

Jestli nechápete rozdíl mezi mazáním komentářů a mazáním vašich linků, tak je mi Vás velmi líto. Toto nebyl důvod mazat /s výjimkou odstranění odkazu šináglovského typu, které tu prostě nebudou - na Vašich webech sami vysvětlujete, ať ten kdo chce kritiku ODS ať použije Google, takže Vám radím totéž jen s jiným cílem/, protože jse poprvé napsal něco více, než vaše předchozí příspěvky v stylu "socky jsou zlodeji jdete na stránku xxx".

A mimochodem je tu dost příspěvků kritických vůči levici či sociální demokracii a nikdo je nemaže ani mazat nebude. Mazány budou jen odkazy na některé stránky.

 
V 9/09/2006 3:42 odp. , Blogger ods řekl...

Pro jistotu Vám zacituji Vaše vlastní slova ze stránky její odkaz zde prostě nebude a pokud možno je aplikujte na Modré Šanci na sebe.

"2. Autor zveřejňuje zaujaté a nevyvážené názory

To je samozřejmě pravda. Stránky jsou velmi zaujaté a nevyvážené. Vždyť na nich také sděluji své vlastní názory. Za to mě ale nemůže nikdo kritizovat. Stránky mají v názvu "ČSSD - Aneb co jste se nikdy neměli dozvědět...". Tedy nic na způsob "Vyvážené shrnutí kauz všech politických stran" nebo "nestranný pohled na politickou scénu". Já jsem se dozvěděl nějaké - dle mého soudu velmi závažné - informace o ČSSD a rozhodl jsem se je zveřejnit. Jsme na internetu, ne na veřejnoprávním médiu, kde pro nevyváženost jsou odvoláváni moderátoři nebo jsou rušeny celé pořady. Pokud vám zde chybí kauzy ODS nebo jiných stran, přečtěte si, prosím, znovu název stránek. A pokud přesto toužíte po kauzách ODS, není nic snazšího než použít vyhledávač, např. google. A nebo si přečíst diskuzi. Několik odkazů na stránky s kauzami ODS tam lidé poslali."

 
V 9/09/2006 3:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Můžete mi prosím vysvětlit, co má xxx společného s weby Šináglovského typu? Co je to vůbec ten web Šináglovského typu? Jako že to jsou weby zaměřené proti bolševikům a proti mafiánům ve státní správě? Pak chápu vaši potřebu odkazy na tyto webu cenzurovat. Svůj k svému...

A jak můžete mluvit o mých webech, když adresy svých webů jsem tu nezveřejnil???

 
V 9/09/2006 3:46 odp. , Blogger ods řekl...

Přečtěte si to co jsem z té stránky zacitoval a laskavě to začněte aplikovat na sebe zde.

 
V 9/09/2006 3:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pochopte, prosím, že vy máte prostor pro své názory na blogu, ale diskuze je tu pro názory vašich čtenářů, kteří mohou mít (světe div se) na věc jiný názor než vy. Diskuse není místem pro selekci názorů, které vám lahodí.

Takto se v očích vašich čtenářů sám diskreditujete.

 
V 9/09/2006 3:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zkuste se vy sám (a prosím o to i ostatní čtenáře) zamyslet, proč se autor tohoto blogu bojí zveřejnit odkazy na weby s opačným názorem a dokonce cenzuruje celé příspěvky, což je na webech typu xxx zcela vyloučené.

 
V 9/09/2006 3:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale já to již aplikuji a google používám. Naopak jsem proti jakékoliv cenzuře, stejně jakou autor webu xxx a stejně jako všichni poctiví a slušní lidé...

 
V 9/09/2006 3:58 odp. , Blogger ods řekl...

1. Autor Vámi zmiňovaného webu moderuje názory a komentáře.

2. Komentáře tu může psát kdokoliv jakékoliv, pouze některé linky na své stránce nebudu mít. Pokud hledáte tyto linky, použijte google.

3. Hosting webzdarma na kterém je Vámi stále spamovaný odkaz smazal ve volebním období stránku kritickou vůči ODS o názvu Modré Tykve, stránku útočící na ČSSD nechal.

 
V 9/09/2006 4:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A stále jste mi neodpověděl, co je to ten web Šináglovského typu...

 
V 9/09/2006 5:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS muzes mi teda konecne odpovedet na jake vysi jsou podle tebe platy v takove normalni 7-8 clenne firme a ukazat mi tak, co myslis tim rozdilem mezi zebrakem a milionarem v cislech? Opakuji jeste jednou, CHCI NEJAKA CISLA, protoze to tvoje prirovnani opravdu nema vypovidaci hodnotu...

 
V 9/09/2006 6:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Autore, až dokončíš základní školu, složíš maturitu a obhájíš své diplomové práce (předpokládám, že jich bude více), tak teprve pak bude někdo číst tvou kritiku lidí jako jsou Václav Klaus nebo Miroslav Macek (http://www.viditelnymacek.cz/). Do té doby těmto lidem nesaháš ani po kotníky. Jak můžeš psát o platech, dluzích a daních bez ekonomického vzdělání? Já vím, že je to česká vlastnost - myslet si, že rozumím všemu. Ale věř mi, že již na střední škole začneš tušit, jak se věci skutečně mají a až na vysoké škole konečně pochopíš, jak hluboce ses mýlil.

 
V 9/09/2006 6:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Dokažte, že autor webu xxx někdy něco zcenzuroval. Podle příspěvků na xxx to po pravdě vypadá právě naopak! Na rozdíl od tohoto blogu...

2. Chápu, že pravda může někdy bolet, ale já přece žádné linky nehledám, já jen šířím opačný názor, než máte vy, což vy nemůžete jako pravý bolševický cenzor překousnout.

3. A není třeba možné, že stránka Modré Tykve byla smazána z jiného důvodu? Třeba proto, že na ní byly urážlivé nebo nepravdivé údaje? A proč autor tohoto webu svou stránku nezveřejní na jiném - třeba placeném - hostingu???

 
V 9/09/2006 6:51 odp. , Blogger ods řekl...

1.Pane Kučero, pročpak má asi autor vašeho milovaného webu zapnutou moderaci příspěvků, když nikdy nic necenzuruje. Kdyby to bylo, tak jak říkáte, tak by ji přece vůbec nepotřeboval. Mimochodem dva mé starší dotazy nebyly u toto milovníka svobody nikdy publikovány.
Faktická situace na českém internetu vypadá takto. Nejznámější stránka proti Jiřímu Paroubkovi (dosti podobného stylu jako Váš oblíbený web a na stejném freehostingu) měla možnost komentářů, kritické autor stránky pravidelně mazal a na konec definitivně blueboard zrušil. Stránka, kterou Vy tak vychvalujete moderuje komentáře. Šinágl na svém fóru pravidelně vymazává příspěvky. Ještě něco mi tu napíšete o obraně svobody slova ?

2. Nešířil jste žádný názor, jen do dnešního dne jste téměř bez textu spamoval linkem. Teď Vaše komentáře jsou jen o tom co mi chcete vnutit na moji stránku a jak jsem zlý, že to nechci.


3. Jasně, ta stránka na které byly jen popsány mediálně známé a doložené veřejně přístupnými fakty případy mohla existovat dlouhou dobu a najednou před volbami byl s ní problém. Nevím proč autor Modrých Tykví to nezveřejní jinde. Faktem je, že hosting, kterému nevadí stránka proti sociální demokracii ve volebním období zlikvidoval jednu z deseti nejnavštěvovanějších stránek u sebe, která ale byla proti ODS.

 
V 9/09/2006 6:56 odp. , Blogger ods řekl...

Milo, psal jste o desitkách zaměstnanců a teď Vás zajímaji už mnohem menší subjekty, kde rozdíly v platech nejsou tak vysoké.

 
V 9/09/2006 6:58 odp. , Blogger ods řekl...

K 6:09 odp. Jak víš kým jsem, co dělám a jaké mám vzdělání ? Neposuzuješ všechny lidi podle sebe ?
A věř mi, že na Mackovu stránku chodím velmi rád, je tam nejlépe vidět jak sprosté a primitivní jsou elity ODS (kdysi jsem i tady popsal slovník vznešeného pana Macka).

 
V 9/09/2006 8:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS presne jsem napsal: "podniky s max. nekolika desitkamy zamestnancu" (coz se rovna stredni firma), ale protoze jsi mi neposkytl zadnou odpoved, tak jsem svuj dotaz vice konkretizoval a napsal "normalni 7-8 clenne firma" (coz je mimochodem tedy mala firma, plne se hodici do problematiky o ktere se zde bavime, tedy pomer platu mezi majitelem/reditelem a zamestnancem v MALYCH A STREDNICH firmach).
Proto te snad uz po desate zadam, napis mi v CISLECH vysi platu reditele a zamestnace v 7-8 clenne (TEDY MALE FIRME) a pro tvuj klid duse i treba v 35 clenne (TEDY STREDNI) firme. Uprimne doufam, ze se konecne dockam toho sokujiciho zjisteni, nebo snad se ti opet nebudou libit cisla?

 
V 9/09/2006 8:05 odp. , Blogger ods řekl...

V 7-8 členné firmě vedoucí (tam mluvit o řediteli je směšné), samozřejmě, ne majitel 25-30 tisíc, zaměstnanci v různých zaměstnaneckých poměrech kolem 10 tisíc. Čím větší firma tím větší zodpovědnost vedoucích pracovníků a tím i větší nárůst jejich platů.

 
V 9/09/2006 8:19 odp. , Blogger ods řekl...

Hlavně se mi zdá Milo, že zapomínáte, že ve velmi malých firmách vedoucím je de facto majitel.

Pamatujte také, že čím větší firma tím více bonusů pro vedoucí pracovníky, čili mobilním telefonem počínaje na služebním autu konče.

 
V 9/09/2006 8:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud si dobre vzpominam, tak jsem to byl ja, kdo vysvetloval Michalovi, ze reditel se mnohdy rovna majitel,aby nezapominal na penize ziskane z deleni zisku atd atd, ale i tak je to velmi casto jen vetsinovy podilnik...
Pokud jde o vami uvedeny plat, tak verte, ze reditel 30 clenne firmy bude brat max. o par tisic vic. TVami uvedeny rozdil, je mozny pri srovnani nejnize postaveneho pracovnika s reditelem a prave v takovem pripade v nem nenachazim nikde onen neuveritelne nespravedlivy nepomer. Mimochodem, kdyz jsem uvadel rozdil 10 000 kc, tak jste me oznacil neprimo za snilka...
Ale vratme se k vasemu prikladu, vam tedy pripada plat 27 500 (otazka je, jestli jste myslel hrubeho nebo cisteho, coz je velmi dulezite vzhledem k vysoko od CSSD nastavenym danim...) oproti zamestnanci na 10 000 - 12 000 Kc jako neprimereny??????? ( <--- nezapomente mi odpovedet)

 
V 9/09/2006 8:37 odp. , Blogger ods řekl...

O přiměřenosti či nepřiměřenosti tady nikde nemluvím. Jen pro zopakování, velmi malé firmy většinou vedoucího ani nemají tam tu roli plní majitel. Čím větší firma tím větší jsou pak platové rozdíly mezi řadovým zaměstnancem a managementem. A jestli je ten rozdíl velký nebo malý ? Popřemýšlejte spíše takto, manažer a jeho manželka pracují a mají rodinný příjem X, řadový zaměstnanec s manželkou pracují a mají příjem Y. A teď si představte jak si může platit hypotéku první případ a jak ten druhý.

 
V 9/09/2006 8:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je pomerne obtizne reagovat na editovane prispevky, ale musim se priznat, ze tento Vas prispevek ("Pamatujte také, že čím větší firma tím více bonusů pro vedoucí pracovníky, čili mobilním telefonem počínaje na služebním autu konče.") jsem vice mene nepobral a to z jednoho jedineho, postrada logiku...
Musite si uvedomit, ze duvodem pro koupi (dulezite je zde prave slovo KOUPE) sluzebniho auta nebo mobilniho telefonu, je jeho potreba pro vykon daneho pracovniho zarazeni. Zadna firma nikdy v zivote nebude kupovat (a tim utracet zbytecne penize) sluzebni auta nebo mobilni telefony pro lidi, kteri je nepotrebuji. Nikdo nevyhodi zbytecne 300 tisic, jen proto aby se mechanikovi lepe jezdilo domu... Nebo jste jeden z tech, kteri tohle vse prehlizi a nazyvaji to nespravedlnosti, vykoristovanim a kdo cim jeste?

 
V 9/09/2006 8:52 odp. , Blogger ods řekl...

Byly tam dva příspěvky, já je jen spojil do jednoho. Pořád se mi zdá, že bojujete s větrnými mlýny. Já to za nic špatného nepovažuji, jen připomínám, že management k platu má i další bonusy, které se dá přeložit de facto na extra příjem.

 
V 9/09/2006 9:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

k 8:37

Upresneme si Vami nacrtnutou situaci, manazer + manzelka maji prijem X a Vam se nelibi, ze napriklad mechanik + manzelka maji prijem Y, ktery je mnohem mensi.
Takze abysme si to ujasnili, protoze tady spochybnujete jeden ze zakladnich principu trzni ekonomiky. Manazer musel ziskat specializovane narocne vzdelani + casto se musel jiste vypracovat (samozrejme jsou pripady, kdy ziskal svoji pozici diky rodine atd.), dale pak musi prokazovat urcite schopnosti, mluvit cizimi jazyky, vubec schopnost dojednat obchod a s tim spojene kontakty atd a k tomu vsemu jeste nese nesrovnatelne vyssi zodpovednost.
Oproti tomu mechanik, musel pouze zvladnout ucebni obor a jedina jeho zodpovednost je za spraveni casto spise za nahrazeni... Oproti manazerovi, neni pro firmu ani zdaleka tak dulezity a je snadneji nahraditelny. Z toho vseho plyne rozdilne platove ohodnoceni a tim padem i schopnost platit hypoteku. Co je na tom nepochopitelneho?

 
V 9/09/2006 9:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

8:52

Omlouvam se, zrejme jsem si nevsiml toho druheho prispevku.

Pokud to neni nic spatneho, tak proc to tedy vytahujete? Mate snad dojem, ze clovek, ktery dostane sluzebni mobilni telefon nebo nedej Boze sluzebni auto, by mel mit kvuli tomu snizen plat?! Opravdu jste to takhle myslel nebo to mel by opet jeden z prispevku typu: podivejte se na tu nespravedlnost, on ma to a to a ja ne!?

 
V 9/09/2006 9:15 odp. , Blogger ods řekl...

Jediné co tvrdím, je že nemáme tak vyrovnané platové podmínky, jak jste sugeroval. Považuji to za normální efekt tržní ekonomiky. U nás je situace lepší než v jiných tzv. postkomunistických zemích, ale stejně rozdíl mezi komfortem života řadových pracovníků a managementu je mnohem výraznější, než třeba v tom na začátku zmíněném Německu.

 
V 9/09/2006 9:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"Kde je Paroubek, tam nejde o ideály, ale o moc." - Pavel Dostál

Milý autore, moderace příspěvků je standarní opatření proti hluvátům a spammerům, pokud to nevíte. Pokud myslíte tou nejnavštěvovanější stránkou xxx, tak tam diskuze (a necenzurovaná!) je. Stejně tak je necenzurovaná diskuze i na xxx nebo na http://ods.cz. Za to na http://čssd.cz se cenzuruje ostošest. Holt svůj k svému. Proč myslíte, že Paroubek volal po mediálním zákonu? Přece aby mohl cenzurovat novináře, kteří si dovolí o něm cokoliv křivého napsat!

Skutečností zůstává, že weby zastánců pana Paroubka jsou plné urážek o tupohlávkovi a pak se nikdo nesmí divit, že jsou takové weby smazány. Zkuste schválně najít jednu urážku na Mackových stránkách! Nebo tu snad chcete tvrdit, že se Paroubek nenaparuje jako puchejř? Třeba poslední kauza. Někdo vytáhne něco na Topolánka a upocený Paroubek hned ví bez soudu(!) sám nejlíp jak to bylo a vyzývá Topolánka k demisi.

Já vám nic nenutím! Já pouze INFORMUJI o jiném názoru - to ne vás, ale vaše čtenáře. Nicméně vy víte sám nejlíp, co vaši čtenáří smí vědět a co jim je lepší zatajit - typická vizitka bolševického myšlení...

Příště se prosím zamyslete nad sebou, jestli svými cenzorskými zásahy si spíše neubližujete. Takové jednání je pro svobodomyslné lidi zcela v rozporu s jejich přesvědčením.

Ale já vám nic nevyčítám. Každý jednou dospěje. I vás to čeká. Pokud byste znal Paroubka tak dobře, jako já nebo jeho šéf, tak byste na něj taky změnil názor, to mi můžete věřit:

http://lidovky.zpravy.cz/dopis-jirimu-paroubkovi-08z-/ln_noviny.asp?c=A060902_000004_ln_noviny_sko&klic=214974&mes=060902_

Ale raději toho co nejvíce z tohoto odkazu zcenzurujte, aby se vaši čtenáři náhodou nedozvěděli skutečnou pravdu.

 
V 9/09/2006 9:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

O naproste debilite celeho tohoto blogu vypovida uz to, jakou frazi si autor vitezoslavne zvolil jako podtitul...to o tom uprimnem rikani lidem, co mame v planu...

Ono uz je to totiz tak, ze nase republika absolutne neoddiskutovatelne potrebuje veci, ktere nejsou u beznych bezmozkovitych lidi (t.j. 80% populace) popularni. A jak se tedy maji takove veci delat?

No ano, to Paroubek je lepsi. Vzdy primo a totalne bez premysleni vychvali to, co chce lid (i kdyz lid vi picu, co je potreba), namaze nam med kolem huby a je hotovo.

Bravo. Misto psani tohohle blogu si zopakuj zaklady logiky a nebo vis co...? radsi si rovnou vystrel mozek z hlavy!

 
V 9/09/2006 9:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Muzete mi tedy rict, proc jste me predtim tedy neprimo oznacoval za snilka, kdyz jsem rekl, ze rozdil mezi reditelem a zamestnancem je cca 10 tisic (priznavam mysleno v porovnani mezi nejnizsim pracovnikem a reditelem to je neralne, ale pokud se budeme bavit o radovem pracovnikovi, tak je to normalni)? Vy jste tvrdil, ze tomu nikde tak neni, ale sam ted priznavate, ze reditele malych a strednich firem vetsinou neberou vice nez 30 tisic?! To ani nemluvim o Vasem prirovani k zebrakovi a milionari, ktere bylo naprosto mimo misu!
Mimochodem nechtel bych videt Vas ideal vyrovnanych platovych podminek (odborne se mu totiz rika bankrot) a muzete si byt jist, ze ani ve Vami zminovanem Nemecku neni situace odlisna. Pouze jsou jejich platy jsou celkove nastaveny mnohem vyse nez u nas, ale ten rozdil mezi jednotlivymi pozicemi tam je stejny, spise vetsi. Nidky nebude reditel mit stejny plat jako zamestnanec, takhle to proste v systemu trzni ekonomiky nefunguje a budete se s tim muset smirit.

 
V 9/09/2006 9:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

k 9:33

Souhlasim s tebou, ale ver mi, nema to cenu. Jediny co se dozvis, kdyz zminis i treba opisem slovo reforma, bude ze ted neni spravna doba, ze vetsina lidi je v takove situaci, ze by to neunesli. (Nejsmevnejsi je prave ta zla situace, jak je to pro Boha mozny kdyz tu 8 let vladla CSSD?:)
Takze v zaveru zjistis, ze to chce asi zrejme pockat, az nebude tak vysokoy rust ekonomiky a tudiz to zasahne vsechny jeste tiziveji. Tot zdejsi logika...

 
V 9/09/2006 9:44 odp. , Blogger ods řekl...

Ta nejnavštěvovanější stránka měla na indexu komentovací blueboard, nějak ho tam už nevidím, ale když tam byl, tak majitel tohoto webu cenzuroval jak šílený.
Na webu, kterým stále tady spamujete diskuse jsou moderovány, proto ani příspěvky se kterými si autor neumí poradit nikdy neuvidíte, tak můžete žít v iluzi, že tam není cenzura.
Cenzora Šinágla, velkého obránce svobody jak vidím raději nekomentujete.
Já nikomu nic nezatajuji, jen doporučuji stejně jako autor Vaší milované stránky ať si použijí Googla. Až budou na antiparoubkovských stránkách odkazy i na druhou stranu, tak možná změním názor.
Mimochodem velký obránče svobody slova, proč stránky stojící za antiparoubkovskými akcemi cenzurují odkaz na Novinky ?
Vidíte, sám používáte urážku na adresu Paroubka (stejně jako Vámi milovana cenzorská stránka proti Paroubkovi), ale považujete to za správné. Najděte si v archívu článek Fracek Macek, použil jsem tam na adresu Macka slovník kterým on častuje politické oponenty. Já vím, Vy ty urážky jistě obhájíte.
A to že máte rád dopis bývalého člena KSČ, který si dnes krásně přizvukuje s politickými nepřáteli pana Paroubka (bránícími nás prý před komunismem) považuji za dosti žertovné.

 
V 9/09/2006 9:53 odp. , Blogger ods řekl...

Milo, napsal jsem jen že u nejmenších firem, kde si dovolí luxus vedoucího, místo aby tu práci dělal majitel je rozdíl v platech 15-20 tisíc, cili téměř dvakrát větší než vy jste říkal (plus případné bonusy, které jdou docela jednoduše přeložit na peníze). U středních firem , které mají ty Vámi zmíněné desítky zaměstnanců jsou ty rozdíly výraznější - a pokud nejsou tak velmi rychle management odchází ke štědřejším a těch je na trhu pro managera se slušným cv dostatek.
Pořád mám hlavně dojem, že Vy diskutujete s Vaší představou jaké mám názory a ne s mými názory.

 
V 9/09/2006 10:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Než začnete někoho pomlouvat, tak prosím fakty, jinak jste zbabělec, jako Paroubek operující s anonymními dopisy. Moderovaná diskuze není cenzurovaná diskuze. Nebo-li lepší moderovaná diskuze na xxx, než cenzurovaná diskuze tady. Já jsem na zkoušku poslal jeden anti-ods příspěvek na xxx a hle - byl zveřejněn. Takže přístě prosím až budete mluvit o cenzuře, tak si zaměťte nejdřív před svým prahem.

2. Šinágla komentuji. Dosud jste mi neodpověděl, co že jsou to ty stránky Šináglovského typu. Také byste mohl vysvětlit, jako může tak houževnatému cenzorovi, kterým jste sám, vadit mazání diskuzí na jiných webech. Tohle vám nedošlo?

3. V diskuzním fóru na xxx je dokonce adresa na váš blog zmíněna několikrát. Stačí se přesvědčit. Zřejmě se bojíte konkurence více než autoři konkurenčních webů. Očekávám tedy, že nyní dostujíte svému slovu "Až budou na antiparoubkovských stránkách odkazy i na druhou stranu, tak možná změním názor." a přestanete mazat odkazy jako např. xxx.

"Mimochodem velký obránče svobody slova, proč stránky stojící za antiparoubkovskými akcemi cenzurují odkaz na Novinky ?

O čem to pro Boha zase mluvíte? Kdo vám kdy co zcenzuroval???

"A to že máte rád dopis..."

Cože??? Jak jste přišel na to, že já mám rád nějaký dopis? Člověče, VZBUĎTE SE!!!

 
V 9/09/2006 10:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jak jste si jiste vsimnul, napsal jsem, ze jsem trochu prestrelil kdyz jsem uvedl ze rozdil mezi nejhure placenym a reditel je 10 tisic. Ale stejne tak jsem napsal ze je to normalni rozdil mezi radovym pracovnikm a reditelem a za tim si stojim. Vami zminovanych 15 - 20 tisic je blbost z jednoho prosteho duvodu, za dnesni situace kdy firmy odvadi nehorazne dane na to proste nejsou penize! Dale me pak zarazi Vami zminovane jakesi magicke odstupnovani platu manazeru podle poctu zamestnancu, mam pro Vas smutnou zpravu, takhle to nefunguje.
Ale po tomhle vsem mi je jasne, ze Vas nepresvedcim, proto se Vas chci zeptat na jedinou otazku, jak je mozne, ze takto podle Vas nespravedliva (nebo jak tomu rikate) tady je, kdyz 8 let zde vladla osvicena socialni demokracie?

 
V 9/09/2006 10:48 odp. , Blogger ods řekl...

1. Nikoho nepomlouvám, jen konstatuji fakta. Jistě se ty mé příspěvky tam neobjevily nějakou technickou náhodou. A to jsem nespamoval, jako Vy, jen upozornil na některé hlouposti na Vámi milované stránce. Mimochodem projel jsem si zdrojové kódy na Vaší milované cenzorské diskusi a nějak tam ten odkaz nevidím, asi ho musíte rychle dopsat.

2. Je to řetěz stránek prolinkovaný mezi seboou podobný do té se kterou tu stále běháte. Nekomentujete proč velký antiparoubkovec na svém fóru cenzuruje.

3. Mluvím o stránkách ne o lincích v diskusích a nemluvím jen o jednom webu, ale o celé nenávistné sérii. Až budou objektivní, možná i já změním svůj názor. Když kliknete na Novinky a Právo na hlavních antičssd webech, které stály za demonstracemi proti Paroubkovi tak se objeví místo jejich stránek informace, že tyto weby nepodporují KSČSSD média.

4. Dal jste link k dopisu jednoho komunisty co najednou po 16 letech nemá rád Paroubka.

 
V 9/09/2006 10:53 odp. , Blogger ods řekl...

Milo buď jste přestřelil nebo ne, rozhodněte se co je blbost. Jestli nechápete, že čím větší firma tím větší zodpovědnost manažera za více lidí a více plánů a organizace, tudíž i s tím jdoucí výrazně lepší ohodnocení, tak to je těžké.

A prosím nevkládejte mi do úst co si myslím nebo říkám. Mimochodem napsal jsem dříve, že v jiných tzv. postkomunistických zemích jsou rozdíly větší, logický závěr na téma vlád si vytáhněte sám.

 
V 9/09/2006 11:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vy na základě skutečnosti, že jsem uvedl odkaz na dopis Paroubkova šéfa, který musí Paroubka znát stokrát lépe než vy, usuzujete, že já mám tento dopis "rád"??? Co je to za logiku? Chlapče, vždyť vy jste se již úplně pomátl!

Stále čekám na odpověď, co je to ten web Šináglovského typu, který vám tak vadí.

Nyní si již o vás po vašich nesčetných cenzorských zásazích již každý udělá svůj obrázek. Tím jste se sám dobrovolně odepsal. Již jen jen vaše logika - když cenzurují jinde, tak proč bych já také nemohl - je taková - no jak to říct - socanská.

Ale jak jsem již psal, jednou třeba vyrostete, uděláte úspěšně maturitu a třeba vám na nějaké vysoké školě objasní principy fungování tržního státu...

 
V 9/09/2006 11:58 odp. , Blogger ods řekl...

Miluji když bojovníci proti bolševismu se ohánějí tím, co jaký přebarvený bolševik řekne.
Na Váš dotaz jsem odpověděl, to jestli to pochopíte a případně kdy, to nechám na Vás.
Můj milý jestli stále nechápete rozdíl mezi cenzurou názorů a mazáním některých linků, tak je to s Vámi opravdu špatné. Můžete tu názory (pokud možno k tématu, ale vím že to pro Vás může být těžké) psát od rána do večera a nic Vám nebude smazáno. Spamování této stránky nenávistnými weby nejakých cenzorů Vám ale neprojde. Ctěte soukromý majetek a zásady které si někdo u sebe určí.
Vaše infantilní připomínka na konci ukazuje, že pokud tu má někdo problém s věkem a vzděláním, tak spíše ne já.

Mimochodem velmi pečlivě jsem hledal ten odkaz, o kterém jste lhal, že tam je. Všude to ukazuje modra-sance.blogspot.com nelze najít. Pročpak jste lhal ? Vložte to rychle někam do diskuse ať Vaše lži nevypadají tak trapně a můžete za pár hodin tvrdit, že ten odkaz tam přece je.

 
V 9/10/2006 12:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Chlapče, ztrácíte úroveň...

Vidím, že s vámi to asi bude marné. Jakmile to vypadá, že už vám teče do bot, protože je logické, že Paroubkův šéf zná Paroubka lépe než vy, přispěcháte ihned s nálepkou bolševik a myslíte si, že máte vyhráno. Omyl. Tím jste, vážený prohrál.

Mazání odkazů JE prachobyčejná cenzura a nic jiného. Blog (navíc na blogger.com) není žádným vaším soukromým majetkem, to vás na střední škole jistě naučí.

Já jsem nelhal. Na xxx je skutečně v diskuzi několik odkazů na weby zaměřené prti ODS (na rozdíl od toho webu), jmenovitě ten odkaz na ty vaše modré tykve. Hole je vidět, kdo se bojí pravdy a kdo ctí příspěvky svých čtenářů. Mimochodem bych se vsadil, že jste to vy, ten podařený anonym, který se marně snaží dokázat, že se na webu xxx cenzurují příspěvky. Jak ubohé a jak typické...

 
V 9/10/2006 1:01 dop. , Blogger ods řekl...

Chlapče žádnou úroveň už dávno nemáte ....

S jakou nálepkou jsem přispěchal, konstatuji pouze fakt, že věříte přebarvenému na modro bolševikovi, který 16 let mlčel a najednou tady přichází se svým silně proódeesáckým popisem Jiřího Paroubka.

Jestli nechápete, že freehosting je de facto pronájmem, tak je to s Vámi opravdu velmi špatné. A nebo u Vás v pronajatém bytě host rozhoduje o zásadách a ne pronajímatel ? Navíc tato stránka má připravovanou verzi na vlastní doméně, která až se dořeší různé technické drobnosti bude za měsíc dva uvedena. A mimochodem milý chlapče, obsah tohoto blogu je mým vlastnictvím a mám práva na rozhodování o komentářích, vzhledu a mnoha jiných věcech (komentáře tu mohou být, ale nemusí, mohou být moderované jako na Vašich cenzorských stránkách nebo otevřené jako zde, mohu je libovolně mazat, zapínat či vypínat a desítky jiných věcí).

Lhal jste, Vaše slova: "V diskuzním fóru na xxx je dokonce adresa na váš blog zmíněna několikrát." Teď říkáte, že je tam odkaz na jiný web.

A přečetl jsem si tam dva různé příspěvky a asi budou Vaše jen abyste mohl tvrdit, že tam není cenzura, mám pro toto tvrzení stejné důkazy jako Vy.

 
V 9/10/2006 1:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Lži a urážky. Nic jiného už z vás nepadá. Je vidět, že za svým Vůdcem opravdu stojíte.

Nezlobte se, ale na takovou úroveň já neklesnu. Mým cílem bylo ostatním ukázat, co jste zač a to tento rozhovor splnilo nadmíru dobře.

Vždyť se i stydíte se pod svá vlastní slova podepsat!!!

Zde máte poslední šanci se zamyslet nad svým osudem. Buďto z vás bude cenzor příspěvků nebo si od teď začnete vážit názorů svých čtenářů. Rozhodnutí je jen na vás, ale uvažte, že nálepky cenzor se jen tak nezbavíte a dáte tím ostatním jasný důkaz, že se bojíte jiných názorů, aby vaši čtenáři náhodou napřišli na to, jak to s tím Paroubkem ve skutečnosti je.

 
V 9/10/2006 1:15 dop. , Blogger ods řekl...

Lži a urážky jsou Vaše specialita. Když Vám jasně dokážu, že lžete, tak okamžitě jako malé dítě zakřičíte, že lžu já.
S podpisem je malý problém, stále tu jako malé dítě spamujete, ač víte že ten link tu nebude, se stránkou jejíž autor je anonymní (konec konců jako autoři drtivé většiny stránek proti ČSSD). Třeba mám stejné důvody jako autoři Vámi milovaných stránek plných cenzury a pomluv ?
Názorů svých čtenářů si vážím, Vašeho dětinského spamu ne.

 
V 9/10/2006 1:17 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pan nový letní premiér nezklamal! Jsem přesvědčen, že většina ODS i voličů této strany (ODS) chce mít v čele tohoto prostoduchého pána - jen tak si budou moci dělat co chtějí!! Chraň nás Pán Bůh a všichni svatí!! Lidi, oni nás chtějí rozkrást !!!!! a budeme se pást, pokud i ty pastviny ukradnou, tak nevím....

 
V 9/10/2006 1:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kolik vám platí Paroubek za takovýhle žvásty???

 
V 9/10/2006 1:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Hezky se tu rozjela debata, ale je až nechutné, jak příznivci ODS osočují příznivce ostatních táborů či nestraníků.
Nejideálnější by bylo mlčení, jako se říká o bláznech, že se mají ignorovat.
A ODS je takovou fanatickou stranou.
Vyzívám proto všechny příznivce jiných stran a nestranné přispívatele všech komentářů týkajících se naší politiky alespoň k měsíčnímů mlčení.
Nechť ten čaš tiše naslouchají subjektivním blitkám ODS, které možná přestane bavit verbálně napadat ostatní, když nebude žádná odezva.
My ostatní jsme tu od toho, abychom zůčtovaly naše názory hlavně ve volbách. Kde doufám, že budeme volit podle toho, jestli tu chceme americkou základnu, podle toho jestli chceme bezplatné školství, zdravotnictví a jestli chceme zákona o referendech o přímé volbě prezidenta apod.
Doufám, že otázka rovné daně na naší volbu nebude mít rozhodující vliv, protože to není to nejdůležitější.
Přeji krásný den.
Marian

 
V 9/10/2006 1:57 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Mariane, Mariane. Také jsi uvěřil volebnímu programu ČSSD o bezplatném zdravotnictví a školství? A kdo myslíte, že zdravotnictví a školství platí dnes? Víte, ono se samo nezaplatí!

No ano, platíte si ho vy sám z vašich daní!

To, o co jde ODS, je, aby se vám snížily daně řekněme o 5 000,- Kč s tím, že si z ušetřené částky zaplatíte za 2 000,- školství a za 1 000,- zdravotnictví. A hle - stačí si to sečíst a dojdete k závěru, že se vám to dokonce i vyplatí! A jak je to možné, slyším vás říkat? Jednoduše proto, že co si člověk platí, to nezneužívá. Pokud se zavede spoluúčast pacienta (třeba jako na Slovensku desetikoruna za návštěvu lékaře - jaká to suma), tak rapidně ubyde simulantů, jejichž ošetření dnes platíte ze svých daní právě vy.

Čili ANO placenému zdravotnictví a školství, ANO minimální - rovné dani a NE přebujelému bolševickému státnímu aparátu.

Tedy pokud nejste ten simulant nebo věčný student, pro kterého je "bezplatné" zdravotnictví požehnáním...


A něco pro ODS - můj kamarád je placen z pokladny ČSSD jako komentátor - to je člověk, který v diskuzních fórech píše hanlivě o ODS a vznešeně o ČSSD. Taky má svůj blog. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli se také necháváte prodávat nebo jeslti tomu fakt sám věříte, ale v tom případě je mi vás upřímně líto.

Pro další studium doporučuji všem tuto OBJEKTIVNÍ stránku:
XXX

 
V 9/10/2006 2:03 dop. , Blogger ods řekl...

Jestli za objektivní máte stránku, která vysvětluje, jak voliči levice jsou zloději, tak to máme úplně jinou představu o objektivitě. Sám se samozřejmě za objektivního nepovažuji a jestli Vy ano, tak jste na tom dosti špatně.
Ano jsem velký tajný agent drazí modráskové, stejně jako každý kdo má jiný názor než Vy. Přece všichni musí mít stejné modré názory, kdo je nemá, tak je hlupák. Bohužel Vaše pseudoargumentace mi velmi připomíná bolševiky.

 
V 9/10/2006 2:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak to už je hodně slaboduché, když zcenzuruješ i stránku, která nezaujatě popisuje rozdíly mezi levicí a pravicí. Co přijde dál? Pálení ekonomických skript? Ale neboj se - lidé si pravdu najdou.

Abych vyhověl tvé žádosti, nebudu sem již dávat žádné odkazy - stejně to nemá cenu.

Jak píšeš, pokud člověk touží po jiných názorech, tak si může otevřit stránku seznamu, zadat ČSSD a klepnout na první nabízený odkaz. Toť můj názor.

 
V 9/10/2006 2:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Když už mluvíte o těch hlupácích, věděl jste, že podle všech výzkumů volí nejméně inteligentní lidé KSČM a ČSSD? Nejinteligentnější lidé volili US-DEU, dnes to jsou Zelení a KDU. ODS je někde v průměru.

 
V 9/10/2006 2:14 dop. , Blogger ods řekl...

Milý Kučero nazývání voličů levice zloději rozhodně není nezaujaté. Jestli jste si nevšiml, tak nic jsem z autorových slov nevymazal a nijak mu nebráním, aby tady komentoval, jen si zde prostě některé linky nepřeji a u sebe o tom z dovolením budu rozhodovat já a ne Vy.

 
V 9/10/2006 2:16 dop. , Blogger ods řekl...

K 2:09 dop.
Podívejte se do tzv. západního světa koho volí inteligence. Napovím Vám, že pravice to není.

 
V 9/10/2006 2:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jo do světa? Tak to se podívejte třeba do Francie, kam to ty socialisti dotáhli... Já chápu, že jste mladý, nezkušený.

Je snad zákonité, že mladí volí levici. Jakmile ale dostudujete a začnete pracovat, tak zjistíte, jak to ve světě chodí.

Aneb jak se říká - kdo v mládí nevolí levici, nemá srdce, ale kdo v dospělosti nevolí pravici, nemá rozum.

 
V 9/10/2006 2:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pravidlo č.1 - Sliby
Pokud politik slíbí, že občanům dá peníze, znamená to, že nejprve od občanů vybere více peněz, aby měl co navíc rozdávat, ale i potom rozdá méně peněz, než vybral.

Pravidlo č.2 - Bereme chudým
Politik se v prvé řadě tváří, jakože disponuje jakýmsi bezedným kouzelným měšcem, ze kterého je možné rozdávat zbídačeným občanům peníze. A že důvod, proč se z něj zatím ještě nerozdávalo, je ten, že to současní politici nechtějí dovolit, zatímco on sám by rozdával plnými hrstmi, jen kdyby byl zvolen. Realita je taková, že kouzelný měšec neexistuje, protože zdroje příjmů státní pokladny jsou daně od občanů. Jediný způsob, jak dát občanům víc peněz, je nebrat jim je. Politik na to však jde od lesa, a slíbí tedy alespoň těm "nejpotřebnějším", těm s nízkým příjmem, kterých je nejvíce, že je zvýhodní na úkor té menší skupiny občanů, kteréžto voličské hlasy rád obětuje, protože jich je méně.

Politik vysvětlí, že peníze vezme jen těm bohatým a rozdá je zbytku, a to za skandování jeho voličů: "Berte bohatým!". Ale protože bohatých je jen 10%, politik nakonec vezme té 90% skupině "potřebných", protože tam jsou potřebné finanční zdroje a této skupině jsou daně strhávány přímo ze mzdy, politik k nim tedy má i nejsnadnější přístup. Nehledě na fakt, že politik dobře ví, že vezme-li bohatým, ti přestanou vyvíjet svou činnost, která je hybnou silou prosperity celého státu a tvůrcem pracovních míst. Prosadí-li nakonec politik zákony, které skutečně budou brát bohatým, prvním efektem je, že volič-"Berte bohatým" je náhle nezaměstnaný, protože jeho "bohatý" zaměstnavatel se rozhodl, že se mu nadále jeho extra úsilí nevyplatí, když mu jeho zaslouženou odměnu vláda na konci vezme. Na syndrom "Berte bohatým" nakonec vždy doplatí peněženka těch, kteří toto chtěli.

Dejme si pozor. Buďme vnímavý na politiku slibování rozdávání peněz v jakékoli formě. Kdo slibuje rozdávání peněz, zpravidla mu jde jen o to, aby byl zvolen, protože na peníze neinformovaní lidé slyší. Realita je taková, že zvýšení životní úrovně občana se děje jako vedlejší produkt správného nastavení pravidel pro podnikání. Podnikání je v kapitalismu tím zdrojem prosperity. Nic jiného!
A co je to podnikání? Podnikání v překladu znamená - sám poskytovat druhým výhody, za které obdržím za odměnu od druhých peníze, které utratím za výhody, které mi poskytují druzí.
(Vsuvka: Čím rychleji peníze putují ode mne k vám, a od vás ke mně, za ony výhody, které si vzájemně poskytujeme, tím větší hodnotu tyto peníze mají.) Přímé zlepšení finanční situace občana je mimo přímou kontrolu politika jako takového. Pamatujme na to, je to něco, co zkrátka nelze slíbit, protože nelze přijmout zákon ve znění, že od zítřka se všichni budou mít povinně dobře. Je rozumné volit politika, který se v programu nesoustřeďuje na přídavky, valorizace, dorovnávání, navyšování nebo "spravedlivé" přerozdělování, ale potilika který prezentuje systémy a pravidla, která chce prosadit a která jsou v souladu s přírodními zákony, že kdo se snaží, má více než ten, který se pouze veze.

Jistě, všichni bychom se nejraději vezli. Ale pokud už máme takovou ambici, nechme, ať ti, kteří produkují a organizují, to mají co nejjednodušší. Ať jsou z toho beze všeho nechutně bohatí. Oni budou spokojení, budou dále tvořit a více organizovat, a tím způsobí, že naše české peníze budou mít vyšší hodnotu. Potom i ti, co se vezou, si se stejným platem budou moci koupit mnohem více věcí. Což je ostatně to, co si ve skutečnosti všichni přejeme. Nepřejeme si více bezcených bankovek, všichni si přejeme mít možnost koupit více věcí za shodné bankovky. Důkaz, že i ti, co se raději jen vezou, mají lepší životní úrověň v tom státě, kde je v první řadě podporováno podnikání? - Životní úroveň průmerného občana ekonomicky vyspělého státu versus životní úroveň průměrného občana komunistické Číny nebo Kuby. Je tam rozdíl? Funguje tento princip? Kde byste žili raději?

Pravidlo č.3 - Vláda peníze znehodnotí
Příklad. Pokud něco kupuji za své peníze, záleží mi na nízké ceně a na vysoké kvalitě, protože to budu sám používat a jsou to mé těžce vydělané peníze.
Pokud kupuji za své peníze dárek např. pro kolegu v práci, záleží mi na nízké ceně, ale protože to nebudu sám používat, už mi příliš nezáleží na kvalitě.
Pokud kupuji za cizí peníze, řekněme peníze od šéfa z firemní pokladny, abych koupil prezent pro jeho obchodního partnera, nezáleží mi jak vysokou částku utratím ani mi nezáleží na kvalitě toho, co kupuji. - Toto je případ vládního úředníka, který má za úkol utratit cizí peníze za věci, které sám nebude používat. Proto zpravidla nakoupí předraženou veteš. Přestože to nemusí být jeho cíl, situace ho k tomu vede. Dostane-li dokonce procenta (myšleno úplatek) od nějakého subjektu, kterému svěří státní zakázku, je o to víc motivován, aby za ni utratil co nejvíce peněz, které nejsou jeho. (Z daného i vyplývá, proč soukromé nemocnici stačí mnohem nižší rozpočet k poskytnutí shodných služeb, než státní nemocnici. Utrácené peníze někomu patří a pan majitel si pohlídá, aby mu je někdo jen tak neefektivně vyhazovoval, protože jsou jeho, stará se tedy zodpovědně.)

Ale pozor. S oním postojem při utrácení cizích peněz za věci pro třetí stranu nelze nic dělat, vláda vybrané peníze vždy utratí neefektivně za pochybnou kvalitu. Ale je to důvod, proč je pro celý stát výhodnější, aby vláda raději peníze ponechala občanům, kteří z jejich hodnoty vytěží maximum, protože jsou jejich, a proto se starají. Kdykoli politik slíbí, že nám to chce usnadnit a naše peníze efektivně přerozdělit za nás, víme, co si o tom myslet.
Veřejné finance mají navíc jednu unikátní zvláštnost, že lze dokonce utratit více peněz než je v pokladně. Pokud by soukromá nemocnice konstantně nakupovala více, než kolik má peněz v pokladně, tak ji nakonec zavřou. Vládu ale jako instituci nikdo zavřít nemůže. Proto i ten nejhorší hospodář na světě může spravovat státní peníze, protože i když už žádné nejsou, stále lze utrácet dál. Zvednutím ruky dokáže politik občany zadlužit několik generací dopředu. Viz graf ze cvičení níže.

Bohatství
Princip jak zbohatnout v socialismu
Legálně je to v socialismu nemožné, neboť jakýkoli nadstandard vláda ukradne pro sebe. Jediný způsob je tedy "rozkrádání socialistického majetku", neboli být zloděj. Komunisté, kteří se za minulé éry stali experty na rozkrádání státního majetku ve velkém, používají naučené principy dále, jen získali nové označení "tuneláři".
Mít se v socialismu alespoň o něco lépe, je možné pouze, budeme-li co možná nejvyšší státní úředník, neboť v socialismu je člověk placen za to jaké má postavení, ne za to, co dobrého pro ostatní vytvořil.
Princip jak zbohatnout v kapitalismu
Jediný způsob, jak se občan může mít skutečně dobře ve státním zřízení umožňující svobodné podnikání, je být užitečný co největšímu počtu lidí.

Čím většímu počtu lidí svou činností sloužíte, tím jste sami bohatší. Důvod, proč zaměstnanec nemůže být bohatý je ten, že slouží pouze jednomu člověku, a tím je jeho zaměstnavatel. Je-li však jeho zaměstnavatel hudební vydavatel, který svou činností přináší "radost" z hudby stovkám tisíc lidí do jejich domovů, potom pan hudební vydavatel bude velmi bohatý. Bude bohatý úměrně k počtu lidí, pro které je svou činností užitečný.
Vláda se o nás nikdy nepostará
Od vlády bychom vždy měli chtít hlavně to, abychom měli možnost volby, co se svým životem chceme udělat. A k tomu potřebujeme, aby nám co nejméně sahala na naše peníze, a aby se nám nesnažila vnucovat to, co je podle ní pro nás dobré, protože na to vždy doplatíme. Štěstí každého jednotlivce leží v jeho vlastní snaze, vláda nám může vždy maximálně zajistit, abychom nezemřeli, jsme-li zcela na dně. Slibuje-li politik cokoli navíc, je jen podvodník anebo idealista, který nám v konečném důsledku naši cestu za štěstím ještě ztíží.
Současní důchodci
Opravdu smutné ale je, že všichni lidé přinucení komunismem pracovat výhradně pro stát, měli za svůj život vládou zakázáno se jakkoli zajistit na stáří. Měli zároveń slíbeno, že až zestárnou, stát se o ně postará skrze důchod. Pravidla se s pádem komunismu změnila a zodpovědností vlády již není zajistit svým občanům pěkné stáří, nyní je to zodpovědnost každého jednotlivce. Stát opět může jen zajistit, abychom jako staří nezemřeli na ulici. Ale protože současní důchodci skutečně neměli nejmenší příležitost za svůj život cokoli vytvořit, co by je nyní živilo, tito vážení lidé v letech proto vždy snadněji půjdou za politikem, který jim slíbí, že vybere více peněz od bohatých a dá je jim. Jenže..

Pokud politik opravdu vezme bohatým a tyto peníze dá na důchody, potom pan bohatý podnikatel jen zvýší cenu svého zboží, aby byl na svém a důchodce je na tom stále stejně špatně. Pan politik se pak bude bít v prsa, že splnil, co slíbil, přestože nic nevyřešil, důchodce se má stále stejně špatně. Protože politikovo řešení zkrátka nevede k potřebným výsledkům.

Ten jediný zbůsob, jak dlouhodobě zvýšit životní úroveň toho nejchudšího ve státě, je zvýšit životní úroveň celého státu, a jediní tahouni, kteří toto fyzicky realizují, jsou právě podnikatelé. Přitom nerozumná vláda jim zpravidla hází klacky pod nohy, zatímco chytrá vláda si tyto tvůrce blahobytu státu hýčká.
Domácí cvičení z reálného světa
Na základě výše vysvětlených principů si nyní zkusme sami odhadnout, který úsek grafu je výsledek pravicového způsobu spravování věcí a který úsek grafu je výsledek levicového způsobu správy státu a veřejných financí. Pozor! Oba tábory shodně tvrdí, že ten jejich způsob je ten správný!

 
V 9/10/2006 2:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pohádka závěrem:
Byl jednou pan Snaživý a pan Lenivý. Pan Snaživý se chtěl mít lépe, proto pracoval i potom, co pan Lenivý už zalezl k televizi, aby si odpočinul. Pan Snaživý šetřil, aby si mohl koupit věci, které mu usnadní jeho snažení. Pan Lenivý si koupil novou větší televizi, aby se mu lépe odpočívalo. Protože chtěl plazmovou, kterou si ještě prací nezasloužil, peníze si vypůjčil, koupil si ji na splátky a zadlužil se. Pan Snaživý trávil volný čas tím, že usilovně vymýšlel, jak by mohl být užitečný ještě většímu počtu lidí než nyní. Pan Lenivý usilovně přemýšlel, jak mít co nejvíc za co nejméně práce. Pan Snaživý nakoupil výrobní prostředky, které zefektivnily jeho práci. Pan Lenivý si vypůjčil další peníze, protože si chtěl dopřát ještě větší luxus, který si zatím nezasloužil, a tak se zadlužil ještě více. Pan Snaživý se unavený vrací pozdě večer domů právě v okamžiku, kdy se soused pan Lenivý vrací ze supermarketu s kartonem piv, aby u fotbálku v televizi nebyla žízeň. Pan Lenivý s úšklebkem komentuje, jaký je pan Snaživý hlupák, že se tak dře, že z toho života nic nemá, ať si vezme příklad z něho, jak že se na to musí vyzrát. Pan Snaživý zatíná zuby a dál se snaží. O výsledky práce pana Snaživého má zájem již tolik lidí, že pan Snaživý vytvoří nové pracovní místo a zaměstná nezaměstnaného, který mu pomáhá. Nově zaměstnaný nezaměstnaný má velikou radost, že bude moci díky snaze pana Snaživého koupit své dcerušce kočárek. Pan Lenivý se posmívá panu Snaživému, že investuje své vydělané peníze do dalších výrobních prostředků a lidí a že kvůli tomu stále jezdí v té oprýskané popelnici, zatímco pan Lenivý si koupil nové auto na splátky. Pan Snaživý přináší svou činností užitek již spoustě lidem v komunitě, kde žije, mnoho lidí se již spoléhá na to, že pro ně pan Snaživý zajišťuje věci. Lidé jsou velmi rádi, že díky panu Snaživému již nemusí tak daleko jako předtím. Pan Snaživý již poskytuje práci mnoha lidem, které zaměstnal, kteří jsou moc rádi, že opět mají každý měsíc dobré peníze. Pan Snaživý si konečně kupuje nový dům a kupuje si krásné nové auto, platí hotově. Pan Snaživý sklízí ovoce svého úsilí. Pan Lenivý přišel o své auto a o svou televizi, protože byl natolik lenivý, že dostával již tak málo peněz, že už nebyl schopen své dluhy splácet. Pan Lenivý se přes záclonu svého bytu dívá na krásný nový dům pana Snaživého. Pan Lenivý vychází ven a pozoruje přes plot domu pana Snaživého jeho nové auto. Jde kolem pan Politik. Pan Politik chvíli pozoruje scenérii a pak začne mocně hlásat; Jaká je to nespravedlnost! Pan Snaživý má krásný dům, zářivé auto a mnoho peněz, zatímco pan Lenivý má ošumtělý byt a žádné auto. Fuj, hanba panu Snaživému. Pan Snaživý by měl své auto odevzdat panu Lenivému, aby měl každý alespoň něco, tak to bude spravedlivé. Pan Snaživý oponuje, že si své pěkné věci zasloužil, potom co všechno musel překonat, čemu všemu musel čelit a kolika lidem je teď prospěšný. Pan Politik si bere pana Lenivého stranou a říká mu, že pokud ho pan Lenivý zvolí, že on se postará o to, že pana Snaživého přinutí, aby se s panem Lenivým podělil. Na to pan Lenivý slyší a slyší na to i další lidé v komunitě, slyší na to i lidé, kterým pan Snaživý zajišťuje živobytí. Pan Politik je zvolen. Pan Politik přijme zákon, který panu Snaživému nařídí, aby odevzdal plody své práce panu Politikovi, který že se postará o to, aby pan Lenivý dostal svůj spravedlivý díl. Pan Snaživý tedy odevzdá svůj dům a auto panu Politikovi, aby nešel do vězení. Pan Politik se za svou těžkou práci při spravedlivém rozdělování nejprve odmění domem pana Snaživého, do kterého se nastěhuje. Vydá vyhlášku, že o automobil se mohou podělit všichni, kteří jej zvolili, ale protože jich je moc a na každého by tedy vycházelo jen několik vteřin denně, bude rozumné, aby auto dostal k užívání jen jeden člověk. A že nejspravedlivější bude, aby jej dostal k užívání ten, kdo auto pro voliče zajistil. Tím někým je pan Politik, takže v autě se bude na neurčito vozit pan Politik. Nejdéle tedy do dalších voleb. Pan Snaživý se vrátil do svého původního bytu ke svému sousedovi panu Lenivému. Pan Snaživý pracoval dále, ještě houževnatěji, vzal na sebe ještě více zodpovědnosti. Pan Snaživý si svým přínosem znovu vydělal na krásný nový dům. Ale protože kdykoli si koupil nový dům, přišel pan Politik a zabavil mu jej se slovy, že je třeba se spravedlivě rozdělit se všemi, tak pan Snaživý dospěl k závěru, že pokud je na tom nakonec úplně stejně jako pan Lenivý, nemá smysl být nadále snaživý. Pan Snaživý zalehl s pivem k televizi a protože přestal vést své lidi, celá organizace se rozpadla a všichni byli opět nezaměstnaní. Všichni lidé v okolí byli smutní, že musejí opět daleko pro vše, co jim pan Snaživý zajišťoval v pohodlí jejich sousedství. Pan Lenivý se na to dívá a vidí, že tím, že jeho Politik zničil pana Snaživého, se pan Lenivý nemá ani o kapku lépe. Naopak, když si pan Lenivý chce najít práci, na jeho vyhlédnuté místo je přetlak lidí, kteří dříve pracovali s panem Snaživým, a nyní jsou bez práce. Pan Lenivý jde naštvaný za panem Politikem a vyčítá mu, že nesplnil, co slíbil, že se teď má ještě hůř. Ale pan Politik pana Lenivého ujistí, že když ho pan Lenivý zvolí do dalšího období, že se o pana Lenivého postará, protože už teď má v hledáčku pana Přínosného...

 
V 9/10/2006 2:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Důležitost volení, přestože...
Přestože můžeme mít třeba pocit, že není jediný politik, jehož osobnost a charakter by vyčnívala a byl tedy "hoden" našeho hlasu, je životně důležité si alespoň zvolit směr, kterým chce daná politická strana směřovat, zda do prava nebo do leva.

A určitě nevolme politika, který si svou funkci plete se správcem našich peněz a zaměřuje na tuto minoritní oblast všechnu svou pozornost. Politik je tu od toho, aby nastavoval správná pravidla, která vedou k prosperitě státu, ale samozřejmě musí dopředu vědět, jaká rozhodnutí mají jaké důsledky.

Je pravda, že takových mnoho není, je mnoho "docentů" ekonomie z dob diktatury proletariátu, kteří dělají věci tak, jak se dělali ve státem řízeném hospodářství, a ono to, světe div se, v prostředí volného trhu nefunguje. Je mnoho ideologů, kteří fylosofují nad tím, jak za druhé vytvořit ráj na zemi, ale neví, jak toho dosáhnout, dokud nebudou mít k dispozici moc diktátora, který má všechno a všechny pod kontrolou.
Existuje málo vzdělaných lidí ve věci vedení státu k prosperitě. Stačí poslouchat politika, co říká mezi řádky. Vtírá se do přízně voliče tím, že slibuje, co volič chce slyšet? A když už, opravdu plní, co vtíravě slíbil? A když už plní, co slíbil, má se volič skutečně lépe, nebo byl podveden, protože vedlejší efekty mu pro změnu uškodily v jiné oblasti jeho života? Nabízí politik řešení, které dává opravdu smysl, nebo jen vytlouká klín klínem, hlavně aby byl na oko oblíbený a udržel se co nejdéle? Jakou máme jako občané rozlišovací schopnost? Jakou máme pamět? A hlavně. Máme zodpovědnost sami ke svému životu, nebo chceme po státním úředníkovi, aby za nás zařídil, abychom se měli dobře? Ale který politik je Harry Potter...

 
V 9/10/2006 2:22 dop. , Blogger ods řekl...

Říkám koho volí inteligence ne koho volí mladí i ve Spojených Státech, kde levice a pravice je výrazně jiné než naše, intelektuální elita volí levicovější demokraty a ne pravicovější republikány (podívejte třeba na daňové otázky z voleb pokud nesouhlasíte s nazýváním konzervativců pravicovějšími a demokratů levicovějšími).

 
V 9/10/2006 2:28 dop. , Blogger ods řekl...

Vidím, že když nemůžete dveřmi tak vlezete aspoň oknem. Svými slovy jste to napsat nedokázal musel jste překopírovat obsah toho přihlouplého webu ? Ale to jsem čekal, že voliči pravice musí používat propagandové brožury. Jedno překopírování mi tu nevadí, pokud ale budete kopírovat v budoucnu ve všech tématech tak to bude mazáno, můžete si to nazvat třeba cenzurou.

 
V 9/10/2006 2:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale jistě že intelektuální elita volí demokraty, kteří jsou levicovější než republikáni. Nicméně to je Amerika. Nechcete snad srovnávat demokraty v USA s ČSSD!?!

Vždyť demokrati v USA jsou ještě hódně vpravo od ODS...

Svými slovy jsem to již napsal (URL), ale to cenzuruješ.

Stejně tak jsem vými slovy napsal, že pokud člověk touží po jiných názorech, tak si může otevřít stránku Seznamu, zadat "ČSSD" a klepnout na první nabízený odkaz...

 
V 9/10/2006 2:56 dop. , Blogger ods řekl...

Demokrati, kteří byli proti snižování daní jsou podle Vás pravicovější než ODS, opravdu zajímavá teorie.
Svými slovy to nedokážete shrnout, musíte překopírovat celý Váš přihlouplý a jednostranný elaborát (jak jinak než mimo téma původního článku) a to prý voliči pravice jsou u nás velmi inteligentní.
Mimochodem vytkl jste mi anonymitu a cenzuru. Vaše stránka není podepsaná a samozřejmě místo pro diskusi tam také nenajdeme

 
V 9/10/2006 7:10 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Byli jste se podívat na "Všeobecnou československou výstavu", která proběhla na Pražském Výstavišti? Celé to proběhlo pod palcem ČSSD. Těch peněz, co se tam proinvestovalo do staveb, které byly na spadnutí už tenkrát!, celé vedení (všichno členové ČSSD) si tam přišlo na pěkné výdělky! A to vše jsme zaplatili my všichni! A o tom se teď tiše mlčí!!! S panem Paroubkem jsem se - byť letmo - měla tu "čest" v těch dobách potkat. Ani se netajil tím, jak má vymyšleno, co a jak kde "obejít" pro svůj prospěch! Tenkrát jsem nevěřila, že by tenhle člověk mohl vůbec něčeho dosáhnout! A hleďme!!!!! On vždycky spoléhal a stále spoléhá na to, že jsme tu všichni banda tupých, nepřemýšlejících blbců!(a není sám)! Tak jim už ukažme, že to tak není!!!!!

 
V 9/10/2006 7:39 dop. , Blogger ods řekl...

Milá anonymní pisatelko z 7.10. Věřím, že již dávno jste vše popsala a nahlásila policii. A nebo zatajujete před našimi orgány trestné činy ?
Mimochodem s příspěvkem naprosto stejného znění, jak vidím, stepujete po českém internetu všude.

 
V 9/10/2006 8:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Vidím koordinovaný nájezd modrých strak na tento blog :-). Ve skutečnosti pan "Snaživý" často spíše kšeftuje, spekuluje, tuneluje, škube až krade a skromný vůbec není. Vystavuje na odiv své drahé hadry, kosmetiku, auta a dovolené na Kanárech či v Karibiku. "Socka" pan "Lenivý" maká ve dvou zaměstnáních za málo peněz, jejichž počet určuje pan Snaživý podle kartelové dohody s jinými pany Snaživými, aby si udržel nad pracujícím Lenivým sociální náskok a mohl ho dále svírat v kleštích (Kanáry jsou prakticky vyloučeny). Jelikož má pan Lenivý málo peněz, musí makat ještě víc. Pan Snaživý žije z kapitálu, ze svého lokajství, z nepotismu a známostí a z ohýbání hřbetu před mocnými a bohatými, z pronájmu nemovitostí a spekulací na burze. Kdo tady vytváří hodnoty? :-)

 
V 9/10/2006 1:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS musim obdivovat Vase umeni, napsat nekolik radku textu, ktere krome poucovani neobsahuji nic vymluvneho, vzdy se jedna pouze o holou demagogii. Nejvice se mi libi, jak pouzivate muj argument ohledne vetsi firma = vetsi zodpovednost, ktery ani za mak nezapada do Vaseho nespravedlivoho pomeru mezi zamestnavatelem, ale Vase odpoved bude urcite opet plna "argumentu", ostatne jako vzdy...
Mam pro Vas jednu radu, zalozte si firmu a ukazte svetu jak ma vse vypadat!

 
V 9/10/2006 5:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2 xxx:
ne já nevěřím ádné politické straně z parlamentu ČR ani ČSSD, jsem v menšině inteligentnějších volících malé čisté strany.
Marian

 
V 9/10/2006 7:11 odp. , Blogger ods řekl...

Milý Milo, zdá se mi jedna věc absurdní. Upozorním Vás, že platové rozdíly ve firmách jsou větší než jste napsal, pak sám mi přiznáte pravdu a od té doby celou dobu sugerujete co je "podle Vás podle mně" nespravedlivé, zlé atd. Nikdy jsem nic z toho co mi vkládáte do úst nenapsal. Nejste náhodou jeden ze závistivých voličů pravice v zaměstnaneckém poměru, kteří podle sebe posuzují jiné ? Mimochodem můj drahý firmu mám již pár let, možná když přestanete jiným závidět, tak také nějakou založíte. A nestěžujte si, že si Vás nějak začínám představovat, Vy tady od začátku diskutujete jen se svojí představou mé osoby a ne s tím co opravdu píši.

 
V 9/10/2006 11:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ještě bych chtěl něco dodat, co jsem zde neuvedl, týká se to sympatických ODS snů.
Jaksi mi uniká, že když se budou mít podnikatelé dobře, tak že se podle vás bude mít dobře i společnost.
A co například společnost pracující pro stát, tj. neprivátní sektor. ta se bude mít také dobře?

př. :zdravotnictví.
Z praxe vím, že se v soukromých nemocnicých mají zaměstnanci hůře a to o dost hůře než ve státních. ...

 
V 9/12/2006 12:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

socky všech zemí, vyližte si prdel!!!

 
V 9/12/2006 9:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

->12:38
Ale ale, takhle se říká komunistickému tatíčkovi? Si myslíš, že se má v tom kapitalismu jen tak z ničeho nic?

 
V 9/13/2006 8:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ta pohádka mě opravdu pobavila,ale je jenom pohádkou,protože ten pan snaživý je u nás ve skutečnosti pan hrabivý-zloděj,který neplatí daně,10 let žije ve ztrátě a tak podobně - to byl zas někdo s vizí pana velkozloděje Macka,který si myslí,že by si měli všichni místo chlastání piva vyhrnout rukávy a makat za ty almužny....

 
V 9/14/2006 12:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nad clovekem, ktery se zde podepisuje jako "Václav Kučera" by jeden opravdu zaplakal. Typicky modry fanatik. Obdivuji trpelivost autora tohoto blogu, s jakou mu vyvraci jeho infantilni vypady.
Tento Web mozna neni zcela objektivni, ale kazdopadne diky za nej. V te zaplave modrobolsevickych ODSackych zvastu, ktere chrli temer vsechna media, pusobi jako oaza na pousti.
Autorovi jeste jednou dekuji.

 
V 9/14/2006 4:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nemůžu dělat nic jiného než souhlasit.

 
V 9/15/2006 1:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Také souhlasím.
Už delší dobu pozoruji jak naprostá drtivá většina pro ODS členů prosazuje v diskuzích často velmi sprostě své názory, případně využívá lživých a překroucených údajů, které se snaží dostat do roviny "skutečných rozumných údajů". Pozoruji také, že zatímco část levicových voličů (něříkám, že všichni - čest výjimkám, ale větší část než u ODS) v diskuzích píše mnohem inteligentněji než pravicoví voliči a netrvají na tzv. "absolutní pravdě". Pravicoví lidé totiž většinou nepřipouštějí, že levice mohla mít něco dobrého a často velmi hrubě osočují každého s opačným názorem. Já netvrdím, že levice má program kompletně dobrý a pravice špatný. S některými věcmi v programu ČSSD nesouhlasím a naopak si myslím, že zde by se mohlo použítřešení pravice. Ovšem pokud bych měl vybírat, ze dvou stran ODS a ČSSD, tak bych zvolil ČSSD, protože její program obsahuje více podstatných lepších věcí.
A ještě bych se rád ačkoliv to sem tak úplně neptaří vyjádřil k jedné věci. ODS před volbami varovala před "rudou diktaturou". Přitom spíše než rudá hrozila z logického hlediska "modrá diktatura", protože kdyby se ODS stala vítězem voleb a sestavila by stabilní vládu, měla by ODS pod svým vlivem parlament, senát, prezidenta a i kraje a města. Zatím co ČSSD s KSČM by měli jen ten parlament. Co by tedy byla "diktatura"?

 
V 9/16/2006 9:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ad celebi přesně moje řeč, navíc vezmemeli jak se nejen tady toleruje ultrapravice a nacionalismus s neofašismem (tolerance policie (vzdor aktuálním i minulým vládám), kdy někteří se manifestací přímo účastní, nenávist vůči jakýmkoliv jiným názorům části pravicových příznivců ODS, vývoj na západ od nás ale i v Polsku, Rusku, Slovensku a koneckonců i zcela benevolentní přístup ODS, kdy Klaus i Topolánek sympatizují s politikou v Polsku, Klaus který si pozval ultrapravici na Hrad atd..., tak opravdu mě rudý teror rozhodně neděsí, samozřejmě bych rád kdyby ODS byla čistě pravicově-liberální stranou tady nic proti tomu ale po honbě na rudé čarodějnice avízované nulové toleranci, noci dlouhých nožů atd v osobách jakými jsou pánové Langer Topolánek Tlustý Němcová člověk ten pravicověliberální směr těžko hledá spíš mám z ODS pocit týž jako dříve ze Sládkových repblikánů takže i nadále pro mě zůstává ČSSD tím menším zlem.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka