čtvrtek, září 28, 2006

Vlada jako Pravda

Aby naše nejpoctivější vláda Mirka Topolánka odvrátila pozornost od různých podtextů kauzy VAE, nulových efektů Kubiceho zprávy, pokusů o velmi specifický výklad ústavy a personálních čistek na ministerstvech prováděných v situaci, kdy pravděpodobnost získání důvěry ve Sněmovně je stále velmi blízká nule, propagandisté modré strany potřebovali přejít do protiútoku.
Začalo to slavnou tiskovkou na které Langer s Topolánkem obvinili předchozí vládu z odposlechů politiků a novinářů ve spojitosti s tzv. kauzou Kubice. Když na veřejnost proniklo, že jejich obvinění se opírá na tak skvělém důkazu, jako je sms zpráva, tak začali velmi rychle vycouvávat a dnes naši dva šibalové již tvrdí, že to byl jen takový nevinný dotaz a pouhé co by bylo kdyby. První Topolánkova slova jsou ale jasná, může za to minulá vláda a v kontextu toho, čeho se měly údajné odposlechy týkat, je nesporné, že nešlo o vládu Špidly či Klause, ale že šlo o vládu Jiřího Paroubka. Pro připomenutí přesná slova aktuálního premiéra: "Já do toho vstoupím, pane redaktore, protože paradoxně na vaší straně i na této straně sedí oběti tohoto fízlování, takže rozčilujete se na současného ministra vnitra zbytečně. To je samozřejmě "dračí vejce" té minulé vlády, minulého ministra vnitra, a já chci říci, že Ivan Langer má pravdu v tom, jestli mě necháte domluvit, prosím vás, děkuji. Ivan Langer má samozřejmě pravdu v tom, že to je v pravomoci soudce, že to je v pravomoci státního zástupce, nicméně, to, že je tady fízlována celá řada novinářů a politiků, je určitě s podivem, a od toho je tady sedmá velmoc, aby na tu věc upozornila. My samozřejmě můžeme dělat jenom to, co nám umožňuje zákon."
Aby ODS rychle zamaskovala velmi špatný dojem, jaký vzbudila pseudoodposlechová aféra, Mirek Topolánek vytáhl další "trumf". Nařkl Jiřího Paroubka, že chce zaútočit na nezávislost České Televize a případně odvolat ředitele, informace měla jistě stejně kvalitní základy jako v předchozím případě, protože samozřejmě do dnešního dne nikdo nepředložil žádné reálné důkazy potvrzující tuto teorii. Jako určitá pikantnost vypadá, že premiér si nevšiml útoku na nezávislost České Televize vedeného z vlastních řad. V úterý poinformoval portál Hospodářských Novin iHNed, že Vlastimil Tlustý rozeslal médiím zprávu, ve které se brání proti reportáži Jiřího Hynka o spisu Krakatice a dává ji samozřejmě do souvislosti s jeden den starým setkáním Jiřího Paroubka se členy Rady. To, že ministr financí útočí na reportáž, kterou ještě neviděl jistě je nějakou novou verzí obrany nezávislosti ČT (a představa, že televizní dokumenty se připravují během jednoho dne nevypovídá příliš dobře o inteligenci člověka zodpovědného za finance našeho státu). Z toho, že naši jinak velmi citliví na svobodu slova novináři a komentátoři to ignorují, můžeme pravděpodobně usoudit, že sekýrování žurnalistů před zveřejněním jejich práce je něčím správným, ale kritika tendenčních materiálů poté, co veřejnost je má možnost sama posoudit, je největším hříchem.
Posledním vtipem ODS a přesněji znovu Vlastimila Tlustého je dnešní inzerát uveřejněný v Lidových Novinách, Mladé Frontě a Hospodářských Novinách. V tomto inzerátu ministr financí vymyslel nový způsob počítání státního dluhu a nafoukl ho téměř o polovinu. Místo 900 miliard (uznaných Evropskou Unií) kolečkové počítání nám sugeruje, že dluh je o 400 miliard vyšší. Problém je ale v tom, že čísla která ministr Tlustý ukazuje, jsou věcí budoucnosti. Pokud nám ministersvo vyčísluje jako reálný dnešní dluh náklady na neziskové nemocnice, které možná vůbec nevzniknou, ekologické závazky, které se budou hradit během dalších let a to v různé výši v závislosti na výhodně či nevýhodně uzavřených smlouvách a do kterých se pravděpodobně přileje peníze z dalších privatizací, či IPB v době kdy v kauze Nomura je stále stav buď 110 miliard pro Českou Republiku nebo 40 miliard pro Nomuru, tak to vypadá na velmi primitivní propagandu. Všimli si toho dokonce i většinou pravici příznivěji nastavení nevládní ekonomové a podle iHNed Vlastimila Tlustého kritizují. A nejsmutnější na tom je, že tyto ministerské hlouposti jsou publikovány za naše peníze a to v situaci, kdy ministr financí stále křičí, jak musíme šetřit a snižovat deficit.

Dodatek: Co můžeme čekat od reformátorů vyčíslujících nám skvělé příjmy rovné daně, pokud si pletou 30 až 50 miliard s 3 až 5 miliardami ?

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 58:

V 9/28/2006 9:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

moc pěkný blog,konečně nějaké rozumné čtení,mimochodem,ODS na nás teď v Praze zkouší nové zázraky - "10 nových stanic metra do roku 2010","34 km nových tramvajových tratí do roku 2010" atd...

 
V 9/28/2006 2:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

jako bys nevěděl, že ODéSáci umí kouzlit :-D

 
V 9/28/2006 8:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj, taky jsem koukal na ten nesmysl, že bude do roku 2010 10 nových stanic a přitom reálně budou 3. Doufám, že lidé to v komunálkách a senátních volbách ODSákům spočítají. Lidi, burcujte své méně i více známé ať jdou volit a hlavně někoho jiného než ODS, jinak se tady z toho poděláme.

 
V 9/29/2006 5:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánku, 3. 10. v úterý končíš! takže si rozmysli, co po zbývajících pár dní budeš ještě žvanit za nesmysly a pak jdi už konečně do hajzlu (podle Ústavy MUSÍŠ).

 
V 9/29/2006 10:24 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Demokracie podle ODS: lživé inzeráty s podpisem renomovaného ekonoma, který o nich nebyl ani informován. Zastrašování lidí rudým terorem, odposlechy a pokud ani to nepomůže tak projistotu vsadíme i na terorismus. (předtím ale destabilizujeme zpravodajské služby jenom proto abychom tam už už měli své kamarádíčky hrozba nehrozba). Modří soudruzi jen tak dál, tam kde potřebovala ČSSD na svou diskreditaci 8let, vám stačí měsíc. Jen nerozumím tomu jak vás může vaše členská základna podporovat ale buďme optimisté, třeba po sjezdu bude vše jinak a nebo pak až po volbách, boží mlýny melou..

 
V 9/29/2006 1:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Janota odvolán ať žije vláda plná odborníků tak jako za staré dobré KSČ. Noc dlouhých nožů to je ten jediný volení slib komunistů z ODS
který splní na 110%

 
V 9/29/2006 2:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Moc rád bych viděl poznámky fandů ODS, jako tady předvádějí příznivci ČSSD:
"Nepovažuji ČSSD za nejlepší, ale to, co předvádí ODS, je opravdu moc!"

Není to citace nikoho, spíše shrnutí několika glos.

Musím pochválit blog za to, jak se snaží ukázat radikalizaci české společnosti. A to je alarmující.

Většina voličů ODS se postupně stává fanatiky, kteří jsou schopni pouze do kolečka opakovat demagogie odposlouchané odjinud. A informace od "nezávislých" novinářů považují za 100% pravdu. Netvrdím, že mám pravdu ve všem. Nejsem objektivní, ale jsem ochoten uznat, že se mylím. Ale za poslední rok diskuze se zastánci ODS se většinou tak hrotila, že bylo rozumnější ustoupit, než vyvolávat rozbroje. Obávám se nejhoršího. Pokud se celá společnost, s politiky na 1.místě, nevzpamatuje, tak se budeme brzy rvát, jako banda kluků, nebo hůř:"Jako v Jugoslávii"

Paroubkův politváníhodný projev zmiňující únor 48 je ničím, proti propagandě za kterou by se nemusel stydět žádný fašista, ani bolševik.

Vím, že tento příspěvek nepatří k tomuto článku, ale je to moje reakce na všechny předchozí články a zejména reakce na ně.

 
V 9/29/2006 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ad 2:22 přesně tak,jaksi se úplně zapomíná, že demokracie není možná bez tolerance. Vše ostatní nemůže skončit jinak než samovládou nejradikálnější skupiny a je úplně jedno jaký má název, co hlásá, na kterou stranu se řadí a kdo v ní sedí. Bohužel současné projevy politiků i příspěvky lidí na netu s hony na čarodějnice (dříve nepohodlní lidé režimu dnes...)velmi připomínají davové psychózy v 50letech.

 
V 9/29/2006 4:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

s tim dlouhym postem tady souhlasim, jen to vidim naopak...

ad statni dluh : takze to ze se to ma platit v budoucnu znamena, ze za to nemuzou ti lide kteri to zpusobili? Tak to je fakt hardcore... nechci se nikoho zastavat, ale otevrte oci a podivejte se na to z vice uhlu.... ne jen z toho ktery vam vyhovuje...

 
V 9/29/2006 10:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonym 2:22: Souhlasím. Lidé si to neuvědomují, ale nenápadně se objevují nová nebezpečí. Dnes už ani tak nehrozí komunismus jako "ODSismus". To co ODS předvádí bez mandátu je šílené. Vyhazuje schopné lidi, kteří proti ní něco řekli a její příznivci jsou slepě zfanatizovaní, považují voliče levice za něco odporného a vytvářejí uměle aféry na očernění ČSSD od Kubiceho až po odposlechy.
Dřív bylo největší nebezpečí východ a levice, ale nyní to nebezpečí vidím spíš v pravici typu ODS a Bushovi, který válčí o ropu na základě vykonstruovaných obvinění o zbraních hromadného ničení.
Nemyslím si, že ČSSD je to nejlepší a že všechno co navrhne je jen to "nej". Pastelkovné atp. jsou vysloveně populistické hlouposti, ale oproti tomu co chce udělat ODS - rozdílná pěče pro bohaté a chudé, placení tisíců za zlomenou ruku/nohu, neomezená moc zaměstnavatelů a podnikatelů,tunelování, je ČSSD pro mně skutečně lepší volba, nikoliv však ideální, protože v některých věcech má pravdu i ODS.

 
V 9/30/2006 5:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánkova srando-vláda ukazuje, že není odpovědná za nic a nikomu. Diletantská a křečovitá, ale o to více drakonická rozhodnutí takových nul jako jsou Langer, Tlustý, Julínek nebo Pospíšil ukazují, že tato vláda by byla ještě mnohem horší a nebezpečnější než tunelovací vlády Václava Klause. Topolánek chce prohrát naše všechny naše zahraniční arbitráže a tím zvýšit roční dluh na dvojnásobek - proč asi? Kolik jim kdo za tohle zaplatil, aby přivedli náš stát k bankrotu? Chce se mi zvracet.

 
V 9/30/2006 5:27 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tlustého podvodný inzerát s falešným podpisem Janoty ukazuje, jak hluboko tato vláda klesla a jaký lump, lhář a podvodník je Tlustý osobně. Vzteklá následná výpověď Janotovi, který jakožto člověk s morálkou a odborník sám má větší cenu než celá ODS, ukazuje, že ODS se chystá vládnout metodami fašistů, stalinistů a maoistů.

 
V 9/30/2006 7:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je pro mně nesmírně povzbuzující, že existuje tento blog. Jinak jsem si připadal, že prakticky veškerá média ovládají nějaké prapodivné politickoekonomické nadnárodní struktury. Většina médií již zcela ztratila skrupule a dává ostentativně najevo, že ODS musí u vlády zůstat, i kdyby měli naši ústavu a legislativu do bahna zašlapat. ODS se skutečně snaží všmožnými způsoby vrátit i s úroky všechny peníze, které do nich tyto šedé myši s tučnými konty nastrkaly. Zcela nemůžu pochopit důvody, které vedou tolik "prostých" lidí k podpoře těmto primitivům, kteří by pravděpodobně naší ekonomiku přivedli úplně na mizinu. Mezitím by si však zase několik Kožených neskutečně namastilo kapsu. Člověku je zle i při pohledu na ty vykutálené existence ze strany Zelených. Nechce se mi věřit, že mladí lidé se vztahem k přírodě podporují toho prdeloleza Bursíka, který má svoje jisté a asi se teď bojí, aby mu to nevzali socdemáci. Chtělo by to okomentovat vůbec tu zelenou suitu v posl. sněmovně. Zavoněly jim prachy!
Jinak si myslím, že noc dlouhých nožů by měla ještě pokračovat, aby skutečně kompetentní lidé, kteří se do poslední chvíle domnívali, že ODS je štít obrany demokracie, prozřou a nakrknou se na ně.

 
V 9/30/2006 10:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ad zelení bych byl v klidu je to strana, která prodala svůj program za koryta, teď doufá, že se nažere ze středopravicových voličů, ale půjde tam kam ODA i US-DEU. ODS zůstala stejná jak za dob Klause (ne-li horší, protože Klaus, ať byl jakej byl, byl to aspoň formát) a každému trochu myslícímu je jasné že s řiťolezectvím ODS se sotva naplní byť jen kapka programu zelených. Oni se ale ztotožní se slovy, hlavně když budou korýtka. Případně budou do nekonečna oslavovat malinký úspěch s kamióny a ČEZ to bude jen takový opominutelný detail... Nakonec jim ale nepomůže ani legalizace marihuany (...), protože ten kdo je volil kvůli programu jim hlas už nedá a to nemluvím jen za sebe.. Musím říct že tak jak mě ostatní strany nijak nepřekvapily, tak u SZ jsem byl dost zklamán. Volební průzkumy bych nebral vůbec v potaz jejich úroveň odpovídá úrovni žurnalistiky.

 
V 10/01/2006 1:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Teď, když se policie k odposlechům přiznala, by bylo dobré článek doplnit nebo alespoň stáhnout ocas a ODS se omluvit.

Teď se ukáže, jestli dokážete psát i pravdu, která vám nejde do krámu. Dost o tom ale pochybuji.

 
V 10/01/2006 2:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Milý anonyme omluvím se mile rád až mi pan Langer předloží důkaz že k odposlechům nebyl důvod a že probíhaly nezákonně, zatím víme jen že všechny odposlechy byly nařízeny soudcem a v souladu se zákonem, tak jak byl zákon přijat, čili pokud se vám to nelíbí apelujte jako Váš volič na poslance ODS.
V opačném případě neuznáváte platné zákony, normy, nezávislost justice jako pilíř demokracie pro vás taky nic neznamená, zato věříte v neomylnost jedné strany a to už tu jaksi bylo.
Informace přednesená na zasedání PS není vůbec ničím ohromující, dozvěděli jsme se statistiku jedné z částí policejní práce, která k vyšetřování hospodářské kriminality a korupce prostě patří. Ivanku, kamaráde můžeš mluvit? Tady Vám to nevadilo, to jste se jen vesele bavil, že, ale běda jak váš Ivánek zavelí k útoku. Vidíte-li v tomto hrozbu demokracie pak Bushova vláda musí být pro Vás odstrašujícím příkladem, pak tedy ukažte mi prosím tu zemi zaslíbenou kde odposlechy nejsou součástí policejní práce. Ať víme kam se budeme ubírat (pralesní kmen Velké modré pracky?)

 
V 10/01/2006 6:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Celkem věřím tomu, že zprávu "Kubice" zveřejnil někdo z ČSSD. Komu posloužila a kdo se s ní nejvíc ohání?

 
V 10/01/2006 6:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

e.v.: To byla reakce na mě? Kde jsem proboha psal, že neuznávám platné zákony? Jak jste vůbec přišel na to, že mám něco proti odposlechům?

Ono je tak jednoduché, když nemáte co říct, tak mi vložit do úst něco, co jsem vůbec neřekl a to pak s velkou slávou vyvrátit.

Celý článek pochybuje o existenci nějakých odposlechů:
"Když na veřejnost proniklo, že jejich obvinění se opírá na tak skvělém důkazu, jako je sms zpráva, tak začali velmi rychle vycouvávat a dnes naši dva šibalové již tvrdí, že to byl jen takový nevinný dotaz a pouhé co by bylo kdyby."

No a nyní se ukázalo, že odposlechy skutečně byly, takže ODS měla pravdu a autor článku nikoliv.

Je zde samozřejmě i druhá rovina - proč policie odposlouchává 42! lidí včetně novinářů(!!!) a včetně lidí, kterí nemají s kauzou Kubice nic společného(!), když je autor blogu jasně přesvědčen, že zprávu pustil do novin Langer a že se jedná stejně o objednávku ODS, což i samotný Paroubek popřel?

A co se týče inzerátu v novinách, tak je zajímavé, že inzeráty Rátha před volbami s jeho fotkou vám nevadily. Stejně tak vám jistě nevadí, že miliony na Paroubkovy právníky řešící jeho soukromé kauzy se platily také z daní. Ono je tak jednoduché psát jen o té jedné straně věci. Ale co také čekat od autora, který sám přiznal, že není objektivní.

"Kde je Paroubek, tam nejde o ideály, ale o moc."
- Pavel Dostál

 
V 10/01/2006 6:28 odp. , Blogger ods řekl...

Autor článku měl pravdu, neboť se nijak neprokázalo, že minulá vláda fízlovala opozici a novináře.

 
V 10/01/2006 6:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jejda, já tam tu neoblíbenou adresu narval taky ;-)

 
V 10/01/2006 6:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To xxx:
Nikdo vám nic nevložil do úst. To vy čtete mezi řádky. Autor článku netvrdil, že odposlechy nebyly. On tvrdil, že Langer začal mírnit své výroky. Nic víc, nic míň a dodnes oba politici tvrdí, že odposlechy existovali, takže se nemusí omlouvat, když z jejich nařízení nařkli vládu premiéra Paroubka.

"No a nyní se ukázalo, že odposlechy skutečně byly, takže ODS měla pravdu a autor článku nikoliv." - autor se nezabíval tím, jestli byly nebo nebyly, ale tím, že se z toho ODS pokusila udělat skandál. Ale tento smysl vám asi uniká.

"Je zde samozřejmě i druhá rovina - proč policie odposlouchává 42! lidí včetně novinářů(!!!) a včetně lidí, kterí nemají s kauzou Kubice nic společného(!), když je autor blogu jasně přesvědčen, že zprávu pustil do novin Langer a že se jedná stejně o objednávku ODS, což i samotný Paroubek popřel?" - nevím proč lžete, policie odposlouchávala dle všeho 42 čísel, což činilo údajně 8 lidí. Koho měla odposlouchávat, v přípdě úniku informací, než ty, kteří ty informace zveřejnili? Co s tím má společného autor blogu?

A ten zbytek souvisí s článkem jak?

 
V 10/01/2006 6:33 odp. , Blogger ods řekl...

Už jsem to zmodifikoval. :)

 
V 10/01/2006 7:27 odp. , Blogger ods řekl...

Pro informaci jednou a doufám, že naposled. Tady jsou linky které budu nahrazovat xxx.

http://www.paroubek.tv/
různé verze spojené s touto stranou, Šináglem a Jehličkou a většina z linků uvedených dole na této stránce

plus
http://www.cssd.unas.cz
http://volby.kategorie.cz/
http://nasrath.kvalitne.cz/
a různé jejich klony či strany tohoto stylu

 
V 10/01/2006 9:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Docela rád bych se zeptal autora článků na pár otázek. Proč odposlechy nařídila inspekce MV, která má na starosti trestnou činnost policistů a nikoli civilů? Proč byli odposloucháváni pouze politici ODS Vidím a Langer, když bezpečnostně branný výbor je složen z poslanců více stran? Nedopustil se Bublan spolupachatelství, když (jak on sám tvrdil) viděl novináře jak fotí Kubiceho zprávu a nezasáhl? Proč byly odposlechy nasazeny až v září?

 
V 10/01/2006 9:45 odp. , Blogger ods řekl...

1. na tuto otázku si snad dokážete odpovědět sám když se projednává únik práce policistů
2. ptejte se policie či státního zastupitelství či soudu, ale akorát odposlechy výše zmíněných nejsou nijak zvláštní. Pro připomenutí Langer se teprve dva týdny poté, co se ho pravidelně označovalo za zdroj úniku začal bránit, že on to nebyl. Na začátku mu to nijak nevadilo. O ofocování ani snad není nutno mluvit. U Vidíma bylo zvláštní, že podle členů komise velmi dobře znal tu zprávu ještě před projednáváním.
3. stejným spolupachatelem může být i Vidím, tím že místnost nezajistil.
4. viz 2

 
V 10/02/2006 5:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Langer se patrně provinil úmyslným únikem utajených informací (Kubice)
2. Podobné úniky informací provozuje dál, je to drbna. Ministr vnitra by neměl dávat "do frcu" fámy, které mu dojdou formou SMS na mobilní telefon od novinářů.
3. ergo nemůže být ministrem
4. Podobné věci dělají i Pospíšil (labilní a vydíratelný homosexuál), Tlustý rovnou lže jako když tiskne (a také to tiskne za peníze daňových poplatníků) a Topolánek a další.

 
V 10/02/2006 5:52 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To co předvádí nynější vedení ODS je opravdu strašně odporné. Neštítí se vůbec ničeho. Tři dny před volbami obvinit člověka kromě jiného i z pedofilie, na to už musí mít člověk zvláštní charakter a nejméně 2 vysoké školy. Kdyby Bublan nebyl Bublanem, tak by propustil Kubiceho pro ztrátu důvěry okamžitě. Zde je vidět jací lidé se mohli dostat do vedení vnitra za ministrování Jeníka Rumla. A tito lidé nyní rozhodují o celostátních opatřeních pouze na základě empirických zkušeností, bez jakéhokoliv odborného vzdělání. Kvalifikace disident pořád ještě platí.

 
V 10/02/2006 7:15 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

na počátku byl jeden Vidím a jeden Langr - a tak si po zveřejnění těchto jmen kladu otázky :

1- jaká policie, rozvědka a kontratozvědka, inspekce, ministerstvo vnitra a utajování, když si teď tady čtu nejtajnější jména pro klíč k pochopení, co se tajného děje ve státě tajných služeb ?

2- komu sloužila "Zpráva Kubice", kterou upřednostnil pan Vidím před důležitějšími úkoly a hlášeními a která zůstala ležet bez povšimnutí ? tedy : kdo potřeboval pro volební vítězství operativně prokázat, že Paroubek "znásilňuje nezletilé dívky" ?

3- proč pan "advokát" Langr běžel na WC a nechal "náhodou" svoje paré "Zprávy" ležet na stole napospas investigativním novinářům ?

4- Ten stejný Langr měl v kauze boje o Českou televizi na kontě 174 telef. hovorů .. k čemu jsou mu asi kartové mobily v počtě 19 kusů ?

5- Odpovědi zapadají do sebe jako Lego .. a staví před nás dvě hlavní otázky : kdo všechno z ODS byl účastný ? celá vláda Topolánkova ? a těžko uvěřitelná otázka : věděl o tom president Klaus ?

 
V 10/02/2006 1:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Add odposlechy, kazdy to vidi ze sveho pohledu, ale je podivne ze odposlouchavana je langrova tchyne i manzelka, teda nevim jaky oni mohli pachat trestny cin ktery spada do tech "horsich" :)
Pripominate me teda popravde receno vyroky mistopredsedy CMFS pana Kostala. Stylem "o korupci nic nevim a neexistuje" :)
To ze byl pokus pana Langra s Topolankem trosku nestastny je jasne, dle nasich zakonu jde dneska naprosto vsechno, a kdo z vas da ruku do ohne ze to nebylo politicky objednane ? :)

 
V 10/02/2006 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jak mohl každý slyšet v Otázkách Václava Moravce odvoleného Janotu:
- Tlustého rozpočet je lepší a poctivější než ten Sobotkův.
- Janota sám obhajoval dluh 1,3 bilionu Kč - pak se ale nesmí divit, že ho podepsali pod novinový inzerát.
- Peníze na inzeráty šly z ušetřených peněž ministerstva.
- Tlustý je po 8 letech vlády ČSSD první ministr financí, který se nebojí rázných a nepopůlárních reforem, které jsou podle slov Centrální banky a vůbec všech ekonomů pro naši zemi nezbytné.

Nyní k odposlechům:
V žádném civilizovaném státě není přípustné, aby byly odposloucháváni lidé, kteří nejsou podezřelí ze závažné trestné činnosti. Pokud by se něco takového stalo, tak by byl okamžitě policista provádějící odposlechy, jeho nadřízený, velitel policie i politik, který takové odposlouchávání nařídil, okamžitě odvoláni ze svých funkcí. Odposlech je vážné narušení soukromí, a proto se povoluje jen ve vyjímečných případěch u lidí důvodně podezřelých ze spáchání závažné trestné činnosti. Není možné, aby byly jako u nás odposloucháváni novináři nebo rodinní příslušníci politiků.

Věc je ještě horší o to, že na jedno jméno byly odposlouchávány čísla 18 dalších lidí, kteří se uvedli jako alternativní čísla jednoho odposlouchávaného. To je skandální obcházení zákona. A policejní prezident Husák toto přizná s tím, že zákon je špatný, ale oni ho neporušili, takže co se prý děje...

Celá tato kauza padá na bedra ČSSD, která má ve zvyku veškeré své kauzy házet na jiné (za dluhy může ODS, za korupci pár šibalů, za vše ostatní zkorumpovaní novináři). V tomto měl pan Topolánek pravdu a nemá se tedy za co omlouvat. Je to naopak Paroubek, který hází na všechny špínu bez nejmenšího důkazu (Tuna, Gandalovič, Topolánek) a sám volá po odstoupení těch, kteří zveřejnili kauzu odposlechů (prý pro nedostatek důkazů), ale když jsou důkazy zveřejněny, tak sám samozřejmě neodstoupí. Také co byste čekali od člověka, který chce nabrat politické body i na situaci, když terotisté hrozí Praze teroristickými útoky, o čemž nemá Paroubek ani páru, ale hlavně se musí nechat slyšet, že zpráva o útocích je stará už 3 týdny...

A co se týče Kubiceho zprávy:
Nepřijde vám ani trochu divné, že poslanci za ČSSD dělali vše proto, aby byla zpráva projednávána veřejně a tudíž aby se nemohla dostat pro svůj utajovaný status na veřejnost? A proč pak hned otočili o 180 stupňů, když Vidím prohlásil, že zprávu přečte ikdyby měl porušit mlčenlivost?

Proč podal Jiří Paroubek trestní oznámení právě na Kubiceho? Muselo mu být jasné, že vyšetřování povede inspekce ministra vnitra (IMV) která nemá pravomoci na obyčejné smrtelníky. Bylo to snad proto, že prokazatelně fungující linka Gross - mlátička Přibyl - Borník zaručovala plnou kontrolu nad vyšetřováním? Bylo to proto, že pro Paroubka je (byl...) Borník "náš"?

Proč Jiří Paroubek nepodal trestní oznámení na novináře, který zprávu získal a pustil do světa? Je to proto, že obvyklé vyšetřování nelze tak snadno ovlivňovat? Že vyšetřování povede ten, komu místně přísluší a to by nemusel být ten "pravý"?

Proč vyšetřovatel IMV protlačil povolení celou úřední mašinérií až 4. září? Na co čekal pět měsíců? Nebyla "stopa" už dávno vychladlá? Kdo by mohl předpokládat, že se budou spiklenci po půl roce bavit po telefonu "jak to tenkrát nevlékli"...? Co hledal v odposleších vyšetřovatel IMV? Nebyly to náhodou zcela jiné informace, třeba něco o strategii a taktice v době před- a povolební?

A co ukončení odposlechů v den, kdy celou věc na tiskovce novinář propíchl a Langer slíbil objasnit? Není to nejpodivnější souhra náhod od požáru Říšského sněmu?

Proč Kubiceho zpráva II (jak ji označuje Jiří Paroubek) naprosto nic nepraví o odposleších? Je to proto, že ten, kdo ji psal nepředpokládal, že by mohly odposlechy "prasknout"...?

A mimochodem, všimli jste si, že o prošetřování obsahu Kubiceho zprávy už týdny a týdny nepadlo ani slovo?

 
V 10/02/2006 2:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Proč byla odposlouchávána langrova tchýně i manželka?
Ono je celkem logické, že když chci odposlouchávat někoho podezřelého, tak napíchnu všechny telefony ze kterých může volat. Asi už mají pana Langera prokouknutého, přecejen se v oblasti hledání a zařízování špíny pohybuje stejně dlouho jako "blahé paměti" Standa Gross...

 
V 10/02/2006 2:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No jistě že by policie chtěla odposlouchávat úplně všechny.

Ale jak jsem psal, v civilizovaném státě je to absolutně nemyslitelné. Toto jsou praktiky Činy, Severni Koree, Ruska, Kuby a dalších socialistických států.


Autore blogu, budeš také cenzorovat tuto stránku?
xxx

Jsou na ní popsány objektivně mnohé výroky našich telentů z ČSSD včetně zdrojů a faktických komentářů. Tak se může každý dozvědět, co to máme v té ČSSD za kvítka. Proto si myslím, že bys ji cenzorovat určitě měl.

 
V 10/02/2006 2:57 odp. , Blogger ods řekl...

Jak zajisté vidíš, tak budu. Opravdu mne rozesmívá, když slyším jak jednostrannost voliči ODS nazývají objektivitou.

 
V 10/02/2006 3:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods, co máš proti jednostrannosti? Vždyť jsi se k ní sám přiznal! Tobě by také nevadilo, kdyby někdo cenzuroval odkazy na tvou stránku s tím, že je jednostranně zaměřená?

Navíc stránka xxx
neobsahuje zdaleka jen výroky politiků z ČSSD.

Doufám, že se trochu pochlapíš a dovolíš svým čtenářům navštívit alespoň tuto stránku:
xxx

Zde jsou zcela konkrétní, a doložitelné výroky politiků včetně ověřitelných a pravdivých komentářů. Nebo myslíš, že je lepší ani nevědět, co někteří politici vypouští ze svých úst?

 
V 10/02/2006 3:24 odp. , Blogger ods řekl...

Každý ať si na svých stránkách dělá co chce. Móresy ODS poučující jiné co mají u sebe dělat mne opravdu nebaví.

 
V 10/02/2006 5:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods, jednak bys měl vědět, že ODS nemá se stránkou xxx nic společného a jednak na této stránce nikdo nikoho nepoučuje. Schválně to tu chvilku nech, ať si na to udělá každý názor

 
V 10/02/2006 5:23 odp. , Blogger ods řekl...

Vnucování mi co mám u sebe mít a co nemám je přesně v stylu ODS. Nemluvil jsem o stránce co uvádíš, ale o Tvém chování. Tím považuji ze své strany věc za ukončenou. Vaše propagandistické nástěnky tu prostě promovat nebudu. :)

 
V 10/02/2006 5:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vážení, jak tu tak čtu diskuzi, tak vidím, že zdejší administrátor, který si vtipně říká "ods" cenzuruje zdejší příspěvky, protože si asi myslí, že ví lépe než já, co bych si měl přečíst a co ne.

Tato cenzúra je typická pro komunistické režimy typu Číny nebo severní Koreje, ale já na ni nejsem zvědavý. Pokud chcete dál číst jen ty neobjektivní informace, které jsou vám zde předkládány, tak je to jen vaše věc. Já si rád udělám svůj názor na věc sám.

Tyto stránky ruším ze svých oblíbených položek, a pokud jste i vy proti cenzuře, tak vám doporučuji udělat totéž.

 
V 10/02/2006 6:20 odp. , Blogger ods řekl...

Pokud si mažeš oblíbené, tak zruš si v nich stránky, které jsem uvedl, tam nejen mažou linky, ale i cenzurují názory (co se tady neděje) a nebo vůbec diskuzi nepovolují.
Jo a nemusíš si hrát na nového pobouřeného čtenáře.:)

 
V 10/02/2006 6:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud s prominutím dovolíš, tak si budu chodit na stránky, které já uznám za vhodné.

Ale rozhodně to nebudou stránky, kde je opačný názor zakázán.

 
V 10/02/2006 6:49 odp. , Blogger ods řekl...

Tak to asi budeš se muset na konec vrátit sem :), protože to co jsi ty uváděl a linky co jsem já uvedl zakazují nebo cenzurují opačné názory. A tady se , na rozdíl od stránek útočících na ČSSD, žádné názory nemažou. Samozřejmě pokud si pleteš názor a link, tak to bude těžké :).

 
V 10/02/2006 8:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano, názory voličů ČSSD se zde nemažou. Nicméně některé moje příspěvky zde byly zcenzurovány celé. K tomu by ses mohl alespoň chlapsky přiznat.

Pokud považuješ stránky Liberálně konzervativní akademie za stránky útočící na ČSSD, pak ses musel již zcela pomátnout.

Pokud někdo zveřejní pravdu nebo odkaz na pravdu, tak to pravdou zůstane, ikdyby tato pravda pojednávala o kauzách ČSSD. Ty si myslíš, že některé pravdy je lepší lidem zatajit a tyto informace jim neposkytnout. Nebyl jsi u StB?

Jak hluboce ještě můžeš klesnout?

 
V 10/02/2006 8:37 odp. , Blogger ods řekl...

Zopakuji naposled, ale tobě to asi nedojde. NÁZORY nikoho nemažu, mažu jen nějaké LINKY. Mimochodem Liberálně konzervativní akademie má jiné stránky a to tyto Cevro, to co jsi uváděl ty je jednostranná antičssd nástěnka, kde není místo pro jiný názor než mají autoři (kteří asi jsou z té akademie).
A tvé narážky jsou velmi ubohé, ale přesně v stylu nositelů jediné správné modré pravdy. Mimochodem když jsi na návštěvě, tak se chováš podle toho jak chce hostitel nebo pravidla určuješ ty ?

 
V 10/02/2006 8:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud hostitel nedovolí hostům, aby si mezi sebou vyměňovali odkazy, tak k němu již nikdy nepřijdu.

S Bohem.

 
V 10/02/2006 9:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak S Bohem nebo nashledanou v nějaké jiné reinkarnaci. Příjemné vyměňování odkazů na Tvé oblíbené stránce přeji :)

 
V 10/03/2006 12:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

vsichni ODS jsou vymasteny bukvice, nacionalisticko-totalitne smyslejici jedinci znajici jen jednu modrou pravdu!

 
V 10/03/2006 9:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Stále lepší než socani - dacani

 
V 10/03/2006 11:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Panecku, cenzura, libi se me jak autor techto stranek mluvi o otevrenosti, neobjektivnosti atd, nevim kdyz se zabiram nejakym problemem tak se, ja tedy osobne, snazim precist pohled dany problem ze vsech stran, abych si na neho utvoril nazor :) Preji autorovi stranek mnoho stesti v dalsim zivote, bude ho potrebovat jelikoz si zrejme neuvedomuje ze svet neni jen rudy, ale muze byt i modry :)

 
V 10/03/2006 11:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ech - pěkná sbírka socanských degenerátů se tu sešla... :-(

 
V 10/03/2006 3:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme z 11:21, některá média jsou "modrá", jiná jsou "rudá". Pokud se vám ta "rudá" nelíbí a prostě papouškujete názory pouze z "modrých" médií, nelze rozhodně mluvit o objektivitě. Navíc autor tohohle blogu sám dodává, že svůj blog rozhodně nepovažuje za objektivní - snaží se pouze vyvážit misky vah mezi "rudými" a "modrými" médii, nic víc a že je tento blog "rudý" (no, spíše oranžový) vám zajisté autor potrvdí. Je až někdy s podivem, jak docela dost lidí si dělá názor tak, že si přečte nejčtenější noviny, že se koukne na nějakou televizi a při pohledu na některé politiky zvrací. Takovýmto lidem lze těžko věřit, že mají na něco vlastní názor - má člověk vlastní názor, pokud papouškuje názor určité skupiny lidí? To není člověk s vlastním názorem, ale fanatik.

Anonyme z 11:31, viz výše - máš na věc vlastní názor, nebo si pouze myslíš, že jsi na straně jakéhosi "silnějšího"? Považuje-li se taková skupina za silnější, obávám se, že s tou morální, inteligenční a argumentační silou to bude slabší.

Jinak všem - je dobrou vůlí autora blogu, že nám umožňuje psát komentáře. Ten blog tomu autorovi PATŘÍ, je jeho koníčkem a v žádném případě není veřejným médiem, ve kterém si můžete říkat co chcete. Autor jasně stanovil pravidla. Taková omezení existovala už ve starověku, např. Chamurabiho zákoník. Znamenají tady tedy vaše výkřiky o cenzuře, že tady žádná pravidla neplatí? Že toto místo nepatří autorovi? Že zákony se patří porušovat? Takový je přístup některých zde diskutujích. Všichni by chtěli mít práva... ale zodpovědnost a povinnosti žádné.

 
V 10/03/2006 6:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak a domodrali. Tato prapodivná skupina "trafikantů" se musí poroučet a je to dobře. Obávám se však, že ctihodný a čestný pan předseda bude dělat veletoče, aby socani nebyli ve vládě. Stará chyba Špidlova a Grossova nese ovoce až nyní.

 
V 10/03/2006 10:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na dnešní hlasování lze říct jen jedno. Volili jste češi socany a komouše? Tak teď vám budou vládnout. A dobře vám tak!

Ale až se vám ze schodku veřejných financí zhroutí makroekonomika jako v Argentině, protože jak se socani ukázali, tak si na žádonu nepopulární reformu výdajové složky rozpočtu netroufnou, tak pak vás v tom nechá EU pěkně vykoupat. A pak budete ještě rádi volit pravici.

Vám by stačilo podívat se třeba na případ sociálně štědrého Švédska, ale tam jsou politici, kteří dokaží dělat i nepopulární kroky, čímž kolaps veřejných rozpočtů zachránili. Jen se zkuste informovat, proč právě ve Švédsku, které vám předhazuje váš spasitel Paroubek jako vzor, poslední volby vyhrála pravice. Tam už totiž lidi prokoukli, že levici jde jen o udržení se u koryt a o kupování si voličů různými pastelkovými, mobilovnými apod. Některé pomalejší z vás toto poznání teprve čeká.

Můžete se mnou nesouhlasit, můžete se se mnou dohadovat, ale pravda časem vyjde najevo. Víc vám říct nemůžu, ale můžete mi věřit, že průsery ČSSD, které se zatím dostaly na povrch, byly jen špičkou velmi prohnilého ledovce. Teď dělá ČSSD vše pro to, aby obsadila kontrolní funkce ve vyšetřovacích orgánech. Proč asi?

 
V 10/03/2006 11:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous 10:57
Protože mjatatá?

 
V 10/04/2006 4:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Aspoň těch pár anonymů by se mohlo naučit podepsat. Nebo se za své názory stydíte, anonyme z 10:57?

Přečetl jsem si co píšete. Ano, tyhle argumenty jsem slyšel už asi tisíckrát a stále je nechápu. Proč by se Česká Republika měla ekonomicky hroutit? Jaká je souvislost mezi jižní Amerikou zmítanou ozbrojenými mocenskými souboji a Evropou? HDPčko roste, mzdy rostou... Ten dluh není žádný argument. Znáte původ toho dluhu?

Přišla sametová revoluce, rozdělení republiky, kuponová privatizace. Stát vedený předsedou ODS Václavem Klausem privatizoval státní podniky. Těmito penězmi zaplácával výdaje na vznikající sociální systém. Ano, čtete dobře - už tehdy vzniknul sociální systém, dávky atd. Za vlády pantáty Klause! Takže rozpočet byl vyrovnaný v podstatě díky příjmům z privatizace. Jenže v druhém období, kolem roku 1997 se to začalo pomalu hroutit, privatizace dojížděla a začínají se objevovat všelijaké aféry a podvody (za všechny třeba Kožený, Macek atd.), což vyústilo v tzv. sarajevský atentát. V roce 1998 musel Klaus rezignovat a do předčasných voleb zachraňoval ekonomiku pan Tošovský (svého času guvernér ČNB, takže opravdu člověk na pravém místě). Po volbách nastupuje opozičněsmluvní menšinová vláda ČSSD - všimněte si, že tehdy se oba tábory mohly dohodnout (za dnešní neshody nese vinu tvrdohlavost obou šéfů zmíněných stran). Privatizovat už pomalu není co. Není tedy čím lepit díru za stále více bující sociální, důchodový a zdravotní systém. Pan Klaus velice rafinovaně umístil do politiky časovanou bombu a ačkoliv se daří každým rokem deficit snižovat, dluh samozřejmě roste. Roste však tak, aby to nebylo únosné? Které státy EU jsou méně zadlužené, než ČR? Vypukla u nás za tu dobu někdy válka jako v Argentině? Nebuďte naivní. Do Argentiny máme hodně daleko jak ekonomicky, tak politicky, společensky a geograficky.

Jak ovlivní deficit rovná daň navrhovaná ODS? Každé snížení daně, zvláště pro bohaté, snižuje příjmy v rozpočtu. To už se zase budou utahovat opasky jako v roce 1998?

Takže... nesouhlasím s vámi a nevěřím vám, že by nějaká špína za ČSSD vylezla. To, co zatím vylezlo, jsou informace typu JPP (jedna paní povídala), viz Kubiceho zpráva, na které není ani zblo pravdy, ale poškodila 4 dny před volbami ČSSD (a to mi neříkejte, že pan Kubice o volbách nevěděl, dál vůbec mi neříkejte, že se Langer nedopustil zločinu, pokud nechal 4 hodiny novináře u přísně tajné zprávy se zapnutou kopírkou a už vůbec mi neříkejte, že Langer nesmí být kvůli tomu vyšetřován).

 
V 10/04/2006 4:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A ještě si neodpustím jednu poznámku:

"Na dnešní hlasování lze říct jen jedno. Volili jste češi socany a komouše? Tak teď vám budou vládnout. A dobře vám tak!"

Dokud nebude jmenována do funkce další vláda, vládnou nám občanští demokraté a nestraníci pana Topolánka. Zda jde o komunisty, to nechám na vaší fantazii.

 
V 10/05/2006 4:04 dop. , Blogger ods řekl...

Pane Patočka děkuji za názory, se kterými ve velké části souhlasím. Jen jako technickou poznámku bych dodal, že opoziční smlouva měla kořeny také v tvrdohlavosti Unie Svobody.
K orientaci těchto stránek bych chtěl podotknout, že osobně je považuji spíše za "naoranžovělé" než přímo oranžové (co logicky vychází i z mého přesvědčení).

 
V 10/05/2006 8:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

na volbě socanů není nic špatného. ten, kdo tohle říká, by se měl porozhlédnout po světě a přečíst si něco z historie. Paroubek pouze vychází při své tvrdosti z volebních výsledků a z toho, že Topolánek je naprosto neschopný politik okresního formátu, obklopený bandou provinciálních lumpů.

 
V 10/06/2006 11:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

210:57 odp. :
Schvalne se trochu poinformujte o tom, co to je svedska pravice. :-). Pravice vyhrala ve Svedsku volby asi proto, ze byla v nekterych vecech levicovejsi nez socialni demokracie - je to paradox, ale je to vpodstate presne jak pisu.
Svedska pravice nema s ODS a jejimi fanatickymi bojuvkami nic spolecneho. Stejne tak s ODS nema nic spolecneho ani napr. dnesni konzervativni strana v Britanii. Dokonce si troufnu prohlasit, ze britsti konzervativci za Thatcherove byli 100x civilizovanejsi a prijatelnejsi nez ta Topolankova banda.
Proti pravici v civilizovanych zemich nemam nic. Beru ji jako normalni soucast spektra vedle socialni demokracie a mnohdy bych ji ve volbach dal i svuj hlas (socani i me nekdy dokazou nadzvednout). Ovsem nechapu, proc bych k temto stranam mel pocitat NACIONALISTICKOU a POPULISTICKOU partaj, slozenou z Langeru, Vidimu a Tlustych, vedenou byvalym lampasakem Topolankem. Ja ODS povazuji spis za jakysi umirnenejsi klon rakouske Haiderovy strany. DEKUJI, NECHCI. Nerad zvracim.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka