středa, října 04, 2006

Bez duvery

Podle očekávání vláda Mirka Topolánka, jako první v historii samostatné České Republiky, nezískala důvěru. Už po volbách a během neústavního jednání o trojkoalici bylo jasné, že pokud ODS chce vládnout, tak musí získat podporu nebo toleranci buď KSČM nebo ČSSD.

Komunisté navenek vypadají pro občanské demokraty jako nepoužitelný partner, ale jak se ukázalo v průběhu voleb předsedy Poslanecké sněmovny poté v noci po Kalouskově saltu a nakonec při tvoření expertního týmu ministra Tlustého, nepřekonatelný odpor ke KSČM je věcí spíše předvolební rétoriky. Podporu komunistů samozřejmě nezískali, ale pokud si vzpomeneme na slova hejtmana za ODS Petra Zimmermanna možná stačí už jen přejmenování KSČM a modrý pták si rád sem tam uzobne nějakou třešničku.

Se sociálními demokraty ODS, navzdory velmi ostrým předvolebním výkřikům o mafiánech, jednala celkem ráda. Bohužel hledání podpory se podle Mirka Topolánka vede tak, že v průběhu jednání partnera pravidelně urážíme a obviňujeme ze všeho možného. Vleklých vyjednávání a oprávněné obavy z marginalizace malých stran využil bývalý předseda lidovců a jeho veletoč prozatím zmařil vytvoření nějaké verze velké koalice či opoziční smlouvy a zároveň definitivně připravil aktuálního premiéra o většinovou podporu parlamentu.

Třicet dnů Topolánkova kabinetu dosti jasně ukázalo, jak si ODS představuje správu naší země a reformování. Naivní člověk věřící předvolebním výrokům mohl čekat desítky návrhů na změnu zákonů, reforem či koncepce vládnutí České Republice (vše mělo být dokonalými experty předem připraveno). Takovéto navrhy, ke kterým nebyla potřeba předjednaná podpora by pravděpodobně ukázaly, že ODS má nápad a předpoklady k úspěšnému vládnutí. Místo toho jsme byli svědky "noci dlouhých nožů", která by měla nějaké oprávnění pouze pokud by vláda od začátku mohla počítat s podporou a hysterických útoků na opozici, které rozhodně nějakou formu tolerance získat nepomáhaly. Dokonce i rozpočet je nakonec sestaven podle nezávislých ekonomů velmi podobně, jako tisíckrát zatracovaný občanskými demokraty Sobotkův návrh.

Jasný debakl při hlasování o důvěře zachránil náš stát před definitivním pošlapáním ústavy a uzurpováním si vlády na základě argumentace "nemáme důvěru, ale to neznamená, že nám byla vyslovena nedůvěra". Jistě by bylo zajímavé pozorovat občanské demokraty a objektivní česká média, jak by reagovali, kdyby s něčím podobným přišel třeba Jiří Paroubek. S téměř stoprocentní jistotou bychom se dočkali výkřiků o únoru 1948 (tento argument je prý povolen pouze pravici a jí nakloněným novinářům), stalinismu či Lukašenkovi.

Nyní musíme počkat, až čestný předseda ODS umožní druhý pokus. Podle různých výpovědí z Hradu a okolí je málo pravděpodobné, že by se tak stalo do senátních a komunálních voleb. Do té doby Topolánkova vláda bez mandátu a důvěry bude moci dále provádět různé nemravné personální kroky, které její nástupce téměř jistě okamžitě zruší.

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 53:

V 10/05/2006 7:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Takové hovadiny jsem už dlouho nečet.

 
V 10/05/2006 8:08 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím, že většina toho co zde autor napsal se opírá o fakta, které si mohl ověřit každý v médiích, takže nevím proč hovadiny.

 
V 10/05/2006 8:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Je jasné,že se bude muset přehodnotit postoj politických stran ke komunistům. I kdyby se podařilo sociální demokracii protáhnout hlasováním nějakého lidovce či co, tak v průběhu času se může začít cukat a sociální vláda s tichou podporou komunistů padne přes noc. Takže buď komunisty zakázat nebo je považovat za rovnocenné partnery. Já osobně bych se nebál mít je v koalici, jen bych jim nedal vládní křesla (pro klid duše pravicových histeriků).

 
V 10/05/2006 8:20 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To není pravda - protože shodit vládu KSČSSD musí 101 poslanců a tak ten cukající se (zřejmě lidovec) už v tu chvíli nebude mít takový význam

 
V 10/05/2006 8:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To znamená, že neprosadí nic a zároveň je nikdo nemůže sesadit. Zajímavá situace...

 
V 10/05/2006 9:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

On Topolánek je něco jako Lukašenko. Bohužel na rozdíl od něj vůbec neví, co to znamená řídit stát...

 
V 10/05/2006 9:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Už po volbách a během neústavního jednání o trojkoalici bylo jasné, že pokud......

Co na tom bylo neústavního????

 
V 10/05/2006 1:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No chlapečku, to jsou ale hovadiny - stačí se podívat na mandáty ve sněmovně a musí Ti být jasné, kdo měl sestavovat poprvé vládu. No a to, že to nevyšlo je věc jiná. A mravnost prosím Tě vysvětli Drátovi a Paroubkovi!

 
V 10/05/2006 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme z 8:20: Jakákoliv vláda opírající se o těsnou většinu je problematická. Můžete možná projít hlasováním o důvěře a s těsnou převahou vyhrát a pak, až se ten jeden element trhne, být dostatečně silný na to, aby se nepodařilo vyslovit nedůvěru. Bohužel zapomínáte na to, že vláda i navrhuje zákony, které by měla prostřednictvím svých poslanců a senátorů schválit. Zaplatíte tedy tím, že nebudete moct prosadit jediný, byť reformní zákon, protože půlka sněmovny bude proti vám.

ODS dělá, jako kdyby se měla za každou cenu dostat k moci. Teď když už u ní je, vybarvuje se čím dál tím více za vládu značně destabilizující. V normálním evropském státě by se nestalo, že by ministr, kterému nebyla vyslovena důvěra, vyhodil své podřízené. V normálním státě by se takový ministr neměl ani ujmout funkce, ale bohužel autoři Ústavy s touto situací nepočítali. V normálním evropském státě by žádal Topolánek o důvěru okamžitě po jmenování - maximálně týden. Skutečnost je bohužel jiná. Jak mi tedy může qqq kázat o mravnosti, když jeho milovaná strana má na hlavě tolik másla, že by se dalo vyvážet do ciziny?

Jak dopadly volby, tak dopadly. Až přestanou média a politici chápat výsledek stále stejným způsobem a podívají se na čísla z jiného pohledu, bude lépe. Skutečnost, že by se měly konat předčasné volby, mě utvrzuje jenom v tom, že ODS bude neustále chtít nové volby, dokud nebude spokojená (dokud nebude mít 51 %, nebo - ještě lépe - 101 %). Předčasné volby jsou pohrdáním výsledkem červnových voleb. Občanští demokraté pohrdají demokracií. Občanští demokraté se nám vysmívají. Toto jsou slušní a inteligentní lidé? Jsme v srdci Evropy, děláte nám ostudu.

 
V 10/05/2006 3:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Podle toho co čtu, pohrdáte demokracií spíše Vy.

 
V 10/05/2006 3:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pak tedy nevím, co čtete.

Jedna věc jsou volební zákony a definice procesů, které se odehrávají po volbách. Ano, ODS získala nejvíce madnátů, je tedy logické, že dostala první pokus. Druhá věc je základní slušnost, a tu ODS - a nemusíte promíjet, od vás to ani nežádám - prostě nemá. Když se někdo dostane k moci, měl by nejprve čekat, až dostane důvěru, nikoliv odkládat tento moment na poslední chvíli a během toho např. nevyřešit krizi v Ústeckém kraji a dělat čistky na ministerstvech.

 
V 10/05/2006 3:57 odp. , Blogger ods řekl...

Anonym 9:36 dop.

Najdete mi někde v ústavě něco o nějakém pověření o jednání o vládě ?

 
V 10/05/2006 3:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ministr se stává ministrem ve chvíli jmenování, nikoli po hlasování o důvěře, a to se všemi právy a povinnostmi. Krize v Ústeckém kraji je snad o něčem jiném.

 
V 10/05/2006 4:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

RE: ods said... 3:57 odp.

Najdete snad v ústavě něco o tom, že je tento postup vyloučen?

 
V 10/05/2006 4:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme z 3:57: To ano, ale naráží se tu na něco jiného. Kdo nechce pochopit, nepochopí. Patříte zkrátka mezi vychytralce, kteří přemýšlejí, jak vyždímat ze zákona maximum, i kdyby to bylo proti dobrým mravům a základní slušnosti.

 
V 10/05/2006 4:07 odp. , Blogger ods řekl...

To že není vyloučen, neznamená že je ústavní. A pro připomenutí, používám tento termín, neboť ODS neustále útočí na ČSSD, že prý neústavně se pokusila sestavit vládu a nemá nárok na další šanci. Ačkoliv jestli použijeme Vašeho argumentu, je někde v ústavě Kalouskův pokus vyloučen ?

 
V 10/05/2006 4:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to ODS
Já váš výraz neústavní chápu. Pro předejití zbytečných slovních půtek s příznivci kozervativců vám navrhuji dávat tento výraz do uvozovek. Je to jen můj návrh a samozřejmě je to na vašem zvážení. Jen myslím, že tak mnohem jasněji vyjádříte svůj názor, ale to si myslím já a nemusí to být pravda.
S článkem v zásadě souhlasím.
Souhlasím s Bohuslavem Patočkou ohledně problému stovkového bloku. Já jsem již několikrát upozorňoval příznivce trojkoalice, že pro ně platí to samé a případná důvěra vládě ještě nic neřeší. Osobně mi přijde pokus pana Topolánka sestavit vládu, která bude mít vždy problém prosadit jakýkoliv zákon jako výsměch jejich voličům, očekávajícím reformy. Já to překládám tak, že se posadí ke korytům a tím vlastně končí, neboť nemohou nic prosadit. Odtud by mne zajímalo, jak by si představovali vládu případné trojkoalice, či menšinovou vládu ODS. To by se čekalo, kdy bude jakýkoliv poslanece ČSSD nebo KSČM nemocný? Nebo jak by chtěli vládnout? To se ale týká i vlády ČSSD bez podpory někoho z trojkoalice. Ona KSČM musí podpořit vládu ČSSD, ale ne již jednotlivé zákony. Takže jako jediné řešení se mi jevila další opoziční smlouva. Předčasné volby totiž nemusí dopadnout jinak a 199 poslanců také nic neřeší. Stačí jeden fluktuant a vláda bude nahraná. Viz Marvanová nebo Vágner, kdy tito poslanci rozhodovali o zákonech. Což je z hlediska demokracie v pořádku, ale vláda je ve svízelné situaci.

 
V 10/05/2006 5:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Sampis said...: Ten lichy pocet nemusi vubec nic resit. Komuniste se i pri 199 mandatech mohou stat rohodujicim jazyckem na vahach. Co by v tu chvili delala ODS, jako vitez voleb, kdyby jedina moznost jak vladnout, byla pouze s komunisty, a to stejne by bylo opacne, kdyby se komuniste chteli pridat k CSSD. ;o)

 
V 10/05/2006 6:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

RE:ods said...4:07 odp.

To, že není vyloučen ZDALEKA neznamená, že je protiústavní - to především. Na obu stranách se toho nakecalo celkem dost a vidím, že i Vy používáte ústavu jak se Vám to zrovna hodí. Takových lidí je víc (na obou stranách).

 
V 10/05/2006 7:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme z 6:00: Neústavní není protiústavní, to právě pan ods rozlišuje velice důsledně, narozdíl od některých politických představitelů z bývalého trojspolku. Protiústavní je něco, co ústava zakazuje, nebo se s ní prostě neslučuje. Ale neústavní je to, co není podpořeno ústavou, ale nijak jí neodporuje. Nechtěl byste se mnou vyjednávat o vládě? Mám pár kandidátů z Horní Dolní a možná v příštím životě mě pan prezident pověří. Neříkejte, že bych nemohl jednat - není to protiústavní. Ale jelikož pověření nemám, bylo by takové jednání jednáním "do šuplíku" a neústavním.

 
V 10/05/2006 10:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Asi máte pravdu, nicméně se vsadím, že pokud by takto postupoval někdo jiný, tak se autor stránek nad tím ani nepozastaví.

 
V 10/06/2006 2:48 dop. , Blogger ods řekl...

Sampisi, obecně máte pravdu. Termín protiústavní či mimoústavní by byl srozumitelnějši v uvozovkách. Pan Patočka smysl tohoto temínu v aktuálním případu vysvětlil velmi přesně (pravděpdobně stejně jako ho chápete i Vy sám). Ale mým cílem zde je nastavit zrcadlo výrokům ODS, kde nikdo uvozovky nepoužívá. Výše zmíněné slova či nemravnost (a mnoho jiných výrazů z předcházejích článků) jsou termíny, které ve stejné situaci použil pan Topolánek nebo vedení občanských demokratů. U dnešní situace je ale jasné, že tento Havlův vynález rozhodně nezaručuje podporu pro vládu a že předchozí tři měsíce můžeme spláchnout do záchodu.
K anonymous 10:07, vše by záleželo na situaci a na předchozích výrocích možná kritizované strany.

 
V 10/06/2006 11:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dekuji autorovi techto blogu. Ackoliv s nim obcas v necem nesouhlasim, nezbyva nez vyslovit dik za to, ze vyvazuje modrobolsevickou propagandu, ktera se vali z Lidovych novin, MF Dnes apod.
Je zabavne sledovat vztekle reakce fanatickych priznivcu nacionalne-populisticke partaje ODS.
Autore, nenechte se otravit a pokracujte, prosim. Delate zasluznou praci.

 
V 10/06/2006 12:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vyvažuje "modrobolševickou" propagandu???!! Vždyť ubožák Paroubek několik hodin po volbách tvrdil, že má 101 mandátů!! Počítal to dohromady s komunistama a tak potvrdil existenci strany KSČSSD!

 
V 10/06/2006 12:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

mame odsskducslsz protoze topolanek pocital se stovkou hlasu

 
V 10/06/2006 12:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pozor! Lidi, lidi odposlechy na prikaz Paroubka, pod pruhlednou zaminkou, on o nicem nevi.... http://cypaty.blog.cz tam to mate

 
V 10/06/2006 1:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak tady chybí jen článek jak jsme kalily ocel...

 
V 10/06/2006 3:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Klokane, souhlasím. Také se tím bavím.

Anonyme z 12:32, odposlechy navrhuje policie, jsou součástí vyšetřování zločinů a schvaluje je soud. Tedy žádný Paroubek, ale nezávislý soud.

Jinými slovy - pokud jsou Langer a další představitelé ODS odposloucháváni, policie a soudy k tomu mají určitě pádné důvody.

Anonyme z 13:06, ten zajisté brzo otiskne MF Dnes, samozřejmě s menšími úpravami nadpisu. Nebude tam ocel, ale finance, nebude tam my, ale ČSSD a nebude tam kalily, nýbrž rozfofrovala. Což je MF Dnes podobné.

 
V 10/06/2006 5:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Se vším souhlasím. Hlavně ten ČESTNÝ PŘEDSEDA by se měl začít chovat demokraticky! I Husák pochopil po pár dnech že je konec a šel ... Tupolánek se chce držet moci bez podpory a důvěry občanů? Je totalitní prase.

 
V 10/06/2006 8:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Právě nyní na "Novinkách" čtu, že Topolánek předal naší miss granátový náhrdelník. Další populistická úlitba davům. Už by opravdu měli tito modří tajtrlíci odejít do nenávratna. Sledovat, jak prmitivní idividua vedou nyní tento stát je opravdu tristní, ale velmi poučné, jak by to tady vypadalo, kdyby dostali většinu. Nezbývá, než se spoléhat, že lidé nepodlehnou pravicové propagandistické lavině placené z bůhvíjakých zdrojů a budou zastávat konstruktivní postoj a hlavně používat hlavu. V chaosu naše ekonomika půjde časem do kytek.

 
V 10/06/2006 9:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Patočka, no ale vždyť ty prachy ČSSD rozdala-utratila...tak nemel,nediv se..

 
V 10/06/2006 10:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fascinuje me, jak tu priznivci CSSD vycitaji prezidentovi to, ze s druhym poverenim chce pockat po senatnich a komunalnich volbach. Nebyl to nahodou Jiri Paroubek, ktery odmital jakekoli jednani o podpore pravostrede vlady do voleb??? V te dobe to zdrzovani a ohrozovani zajmu zeme nebylo.. Ted ano. Naprosto s prezidentem souhlasim. A zaroven chapu Jiriho Paroubka, ze se techto voleb boji. Ony totiz hodne napovi..

 
V 10/06/2006 10:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Patrik 5:43:
Jeden z nas neumi pocitat..

 
V 10/06/2006 10:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to anonymous 10:03
Chápu, že vás to fascinuje, ale možná je to tím, že motáte hrušky s jabkama. Prezident Klaus zatím dělá vše proto, aby šel panu Topolánkovi na ruku, k čemuž nedostal od nikoho mandát (byl zvolen většinou ve sněmovně, nikoliv jen ODS). Zatímco ČSSD má mandát od voličů aby vládla. Než začnete křičet o prohraných volbách, pak vězte, že ten mandát mají kromně ODS i KDU-ČSL, SZ a KSČM. Je jen otázkou jednání, kdo se z těchto potencionálních zástupců voličů prosadí. V zasadě není Paroubkova blokace chybou Paroubka, ten jen dělá to co se od něj očekává a vyžaduje, ale je to chybou buď pana Topolánka, že nedokázal podat ĆSSD nabídku, jejíž odmítnutí by mohla v budoucnu litovat, popřípadě za to může prezident Klaus, který pověří sestavením vlády někoho, kdo prostě není schope zužitkovat výsledek voleb. To že si u toho hřeje polívčičku Bursík a jeho žabičky, popřípadě ti čestní, je opět jen důsledek situace a oni dělají to co vladně mají. Ono v politice mnoho Mirků Dušínů není a ani o tom není technologie moci.

 
V 10/07/2006 8:56 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Milý techu, 5. pádem oslovujeme voláme, to jen tak na okraj. Skutečně? Rozdala, nebo musela rozdat? Kdo to nastartoval? ČSSD? A kolik si toho pamatujete o letech minulé vlády ODS?

Chtěl bych doplnit sampise, dnes jsem četl na Novinkách zajímavý článek, který poukazuje na to, že Topolánka má lid český plné zuby a chtěli by spíše Jiřího Paroubka nebo nějakého nestraníka. Možná, kdyby Paroubek teď mlčky vyčkával komunální a senátní volby, byly by ony jistě pro mnohé příznivce ODS překvapením.

 
V 10/07/2006 12:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nick: ET

pro: bohuslav.patocka said...

clanek: 7.10. 2006 05:12 PRAHA - Premiéra Mirka Topolánka, stejně jako předsedu soc. dem. Jiřího Paroubka, preferuje coby šéfa vlády jen menšina dotázaných.
Nestranického odborníka 53
Jiřího Paroubka 38
Někoho jiného z ODS 36
Mirka Topolánka 30
... fakta jsou trosku v jinem poradi nez uvadite a rozdil Paroubek-nekdo jiny z ODS 2% :)

odposlechy :
http://nno.ecn.cz/index.stm?apc=nP2x1--&x=127073
http://zakony-online.cz/?s32&q32=36

nekdo musi dat podnet policii...


pro: LovelyRita said...
On Topolánek je něco jako Lukašenko. Bohužel na rozdíl od něj vůbec neví, co to znamená řídit stát...
9:05 dop.

... vypada to ze o tom nic nevite asi se budete divit :)
mrknete na : http://sweb.cz/messin/lukasenko.htm
autor rozhodne neni priznivcem pravice

jde mi o presna fakta a ne o blaboly v komentarich
kde se vetsinou mezi sebou stekaji priznivci
pravice a levice - myslim ze vsem jde v podstate o jedno o "lepsi zivot" :)
neverim obecne politikum a nejsem fanatickym zastancem nikoho
podle me by se lide misto hadani meli starat o dodrzovani zakonu
a pripadne jeho zlepseni at uz ho navrhuje jakakoli strana
kazdy muze napsat statni sprave-poslanec,ministr,president atp.
a musi dostat odpoved

no ale mozna dikuse na netu slouzi k realizovani se nesebevedomim blbcum

 
V 10/07/2006 4:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Milý ET, napsal jsem snad něco jiného? Ten výzkum jasně ukazuje Paroubka nebo nestraníka. A co se týče odposlechů - je to záležitost policie a musí je povolit soud (vy sám jste ten paragraf, který tady odkazujete, zcela jistě četl). A pokud je někdo z ODS odposloucháván - znovu opakuji - má to svůj důvod, a ten nebude politický, nýbrž trestně právní.

A za toho blbce se mi nemusíte omlouvat, neboť jste přece inteligentní slušný sebevědomý volič ODS a máte samozřejmě ve všem pravdu.

 
V 10/07/2006 4:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

(A pokud volič ODS nejste... na čí jste straně?)

 
V 10/07/2006 9:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

RE bohuslav.patocka said...
Vám nepříjde ani trošilinku divné, že byly odposlechy nasazeny po čtvrt roce od zahájení vyšetřování? Že jsou nasazeny pouze u politiků ODS? Zprávu mohlo pustit do světa přece více lidí.

 
V 10/07/2006 11:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nejsou odposlouchavani jen politici ods ale i jini lide

 
V 10/08/2006 5:17 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

to ET: tak opravuji, Topolánek je mnohem horší než Lukašenko :-)

 
V 10/08/2006 12:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

RE:Anonymous said... 11:11 odp.

Bylo myšleno z politiků

 
V 10/10/2006 4:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme z 9:05 odpoledne, když si nechcete připustit, že zločinci jsou (i) v řadách ODS, tak si nejspíš ani nepřipustíte, že ty odposlechy nejsou politicky založené. Až se proberete a narazíte do víka rakve, možná se vám v hlavě rozsvítí...

 
V 10/10/2006 5:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pro: bohuslav.patocka

tedy celkem me pobavila vase reakce na "blbce" - to nebylo mineno
jako urazka jen konstatovani faktu ve vsech diskusich na netu
ujistuji ze jsem tim nemyslel Vas
samozrejme byl bych rad kdyby se vysetrili vsechny tkzv. kauzy
vsech politiku
nedelam rozdil mezi barvou ale mezi charakterem
jsem na sve strane
jak to vidim tak se rozdili mezi demokratickou levici a pravici zmensuji - Svedsko ?
kdyz se ptate - volil jsem ODS ale neberu to jako dogma

 
V 10/10/2006 5:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...y :)

 
V 10/10/2006 9:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pro:bohuslav.patocka said...

Netvrdil jsem nikdy, že každý v ODS je hoden nosit svatozář. Nicméně jsem toho názoru, že tajnou zprávu mohl vynést z výboru kdokoli, únik Kubiceho zprávy mohl posloužit jak ODS tak ČSSD.
Když odejdu od nějakého dokumentu mám na stole otevřeny dvě stránky nikoli dvacet.

 
V 10/10/2006 9:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

kdyz odejdu od tajneho dokumentu tak ho nemam na stole k dispozici k prolistovani

 
V 10/10/2006 10:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

a sakra, tohle je blog placený přímo Kočkou

 
V 10/10/2006 10:48 odp. , Blogger ods řekl...

Nejen Kočkou, ale i Kocourem a zednáři a cyklisty celého světa.

 
V 10/11/2006 9:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tenhle blog platí další z party kriminálníků z KSČSSD, pan Doležel, toho času ve vyšetřovací vazbě!! Tak, a další ze socanských tunelářů je za mřížemi. Tak kdy to padne na Paroubka, co????

 
V 10/12/2006 9:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ne, tenhle blog platím já, Tygr Bengálský :-). Dejte Langerovi prisne tajnou zpravu (treba i uplne lzivou) a ten ufnukanec se postara, aby o ni do par hodin vedela cela republika. Inu, ministr vnitra par excellence...

 
V 10/16/2006 3:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je zjevne, ze ani levice ani pravice nesestavi vladu, protoze pravidla hry byla spatne nastavena a nepocitala s tim, ze pri malem rozdilu se strany nebudou schopny dohodnout. Co je spatneho na predcasnych volbach, ktere by v teto situaci vyresily pat??

 
V 10/19/2006 10:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

pasivní rezistence je i to, že zatím můžeme všude a neustále připomínat, aby si vzpomněl :

"slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka