úterý, října 24, 2006

Ritualni antikomunismus "demokratickych" stran

Velmi často čtu noviny a sleduji různé debaty našich politiků. Co je nejvíce zarážející je ten rostoucí antikomunismus. Antikomunismus, který nemá vůbec racionální základ. Antikomunismus, který slouží jako populistické gesto na nerozhodnuté občany, co poslední týden před volbami neví koho volit. Naši „demokratičtí“ politici tvrdí, že je to zločinecká organizace. Co asi nevidí je fakt, že KSČM už není KSČ. Nevidí, že spousta aktivních členů KSČ dnes funguje v ostatních stranách. A nevidí, že se KSČM dostala do parlamentu zcela regulérní a demokratickou cestou bez ovlivňování voličů. KSČM neposílala své členy narušovat práci policistů za doprovodu dětí ani nezveřejňovala tajné informace, které se doteď nepotvrdily.

Antikomunismus u nás hodně posílil bývalý prezident Václav Havel. Při každém jednání o vládě pozval všechny strany kromě KSČM. To je ohromně demokratické gesto, které posilovalo mou víru v nestrannost prezidenta (ne, že by to nyní bylo lepší). „Je to jeho právo!!“ , „Víš co mu komunisti udělali?“ , „Můžeme být rádi, že ho máme, dyť toho pro nás tolik udělal.“. Já sám nevím, co udělal kromě toho, že se nechal zavřít a napsal pár knih popřípadě her, které nikdo nečte. Pan Havel by měl komunistům poděkovat. To, že ho zavřeli bylo to nejlepší, co pro něj mohli udělat. Udělali z něj mučedníka, který se stal prezidentem. Neumím si představit, jak by tento člověk obstál v kapitalismu. Nevím proč ho mám obdivovat. Možná, že zapálit si na jednání s paní Thatcherovou nebo se při první diplomatické cestě do Moskvy ožrat jako prase s celým disentem, je velmi reprezentativní. Každopádně dlouhodobý přínos pro naši republiku v něm nevidím.

Říkal sem si, že s odchodem pana Havla z úřadu prezidenta skončí i ten fanatismus. Zejména ve chvíli, kdy panu Klausovi nevadila podpora komunistických poslanců při volbě prezidenta. To mě samozřejmě přešlo ve chvíli, kdy pan prezident kritizoval ČSSD, že se o jejich hlasy opírá. Iracionální a slepý antikomunismus přešel z prezidentské kanceláře do sněmovny a malých stran. Pánové jako Topolánek, Kalousek či Bursík vehementně okolo sebe rozkřikovali, že by se nikdy nemohli účastnit jakéhokoli projektu, na kterém by se jakkoli podílel někdo z komunistů. Že to jsou účelové řeči pochopil už snad každý, když pan Kasal z nejčestnější strany šel prosit kabinet komunistů o podporu při hlasování o sněmovně. Panu Kalouskovi taky nevadila podpora komunistů při jeho politické akrobacii. Nutno říct, že si pak lidovci svou vzpourou podřezali větev, protože Kalousek u Paroubka vyjednal dobré podmínky. Nakonec panu Topolánkovi by taky nevadila podpora komunistů při hlasování o překlenovací vládě, která by naši zem dovedla k předčasným volbám.

Nejlépe tento projev neobjektivnosti a politické šikany definovala paní Parkanová. Ta řekla, že i kdyby komunisté navrhli sebelepší zákon, ona pro něj ruku nezvedne. To je další důkaz, jak moc se u nás daří demokracii a odbornosti. Jen se bojím, aby naši „demokratičtí“ politici jednoho krásného dne takto nekomentovali dění : „Zatím nemáme pevné stanovisko, to zveřejníme až se vyjádří komunisti.“

poslal Superzurda

modří ptáci

obrázek poslal Fudzijan

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 28:

V 10/24/2006 12:45 dop. , Blogger ods řekl...

Nesouhlasím příliš s částí týkající se Václava Havla. Ačkoliv si nemyslím, že by byl nějakým skvělým politikem, tak nelze mu upřít jistý morální kredit. A západní svět vždy obdivoval disidenty z východního bloku, takže ať by dělal cokoliv, jen tím, že prostě byl, zlepšoval jméno naší republiky ve světě. Nejlépe je to vidět na bývalém polském prezidentovi Walesowi, kterého ve vlasti už téměř všichni mají plné zuby a ve světě je to vedle bývalého papeže de facto jediný rozpoznávatelný Polák. Totéž se dá říci i například o Gorbačovovi, kterého Rusové mají za zrádce (ačkoliv si návrat minulého systému nepřejí), ale západní svět v něm vidí velikého politika a reformátora, který otevřel Sovětské impérium.

Ale jeho vnitrostátní politiku také nepovažuji za příliš rozumnou a zdařilou. Jeden z příkladů je i ono nešťastné mimoústavní jednání o jednání o budoucí vládě, které je dědictvím právě Havlovy éry. Je zábavné, jak dnes ODS, která se snaží natáhnout Ústavu i za hranice slušnosti, stále chce předčasné volby. Přitom kdybychom postupovali přímo podle litery Ústavy, tak buď tu máme vládu nebo jsme před předčasnými volbami.

 
V 10/24/2006 8:16 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Závěr tohoto článku je jasným důkazem o stavu naší společnosti - hra na demokracii, chování stáda. Kolik lidí čeká jak to vlastně dopadne? Kolik jich nešlo k volbám? Kolik občanů volilo stylem že tak to je spravne - tak to ma byt. Když už je vzduch čistý tak rychle zahodit stranické knížky a hurá cinkat na demonstraci.

 
V 10/24/2006 10:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Bohužel musím konstatovat, že český antikomunismus není iracionální, ale chladně vykalkulovaný postoj. Nic nespojí tak pevně, jako společný nepřítel. A mnoho lidí potřebuje nepřítele, potřebuje někoho, na koho by mohlo svést své vlastní chyby a omyly. A komunisté jsou velmi vhodný nepřítel, protože jsou díky své minulosti snadno zranitelní.

Ani forma antikomunismu, jakkoliv se může zdát iracionální, rituální a blíže náboženskému třeštění než demokratické debatě, není samoúčelná. Současné strany totiž nemají věcné argumenty, které by mohli použít proti komunistům, a přitom by zároveň neusvědčovali sami sebe. A ani je mít nemusí.

Masy chtějí jednoduché a instantní řešení problémů, a to dnešní antikomunismus nabízí. Že tímto přístupem trpí demokracie je sice zjevné, ovšem o demokracii jde antikomunistům až v poslední řadě.

 
V 10/24/2006 10:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A komunistům jde o demokracii v té první řadě, viďte.

 
V 10/24/2006 12:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2Čenda: A tvrdím snad něco takového? I když vlastně máte pravdu - ano, v současné době jde komunistům především o demokracii, protože v plně fungující demokracii by jejich pozice byla mnohem silnější, než je nyní. Co by bylo, až by jí dosáhli, to je samozřejmě otázka. Ovšem mimo tuto debatu. Zde se jedná o to, zda jsou hulvátství a křiváctví dobrými nástroji v boji proti diktatuře. Mají-li být potlačeny totalitní tendence komunistů, je potřeba tak učinit argumenty na úrovni ideí, nikoliv klacky, kameny a oprátkami na ulici. Zatím však rádoby demokratické strany pouze opakují staré chyby, které již jednou přivedly komunisty na vrchol moci. Antikomunismus v jejich pojetí je způsob, jak odvést pozornost od vlastních chyb a zločinů. Nejde o ideologii či morálku, komunisté jsou jen díky svým vlastním chybám nejsnadnější terč.

Pointa není v obraně komunismu, ale v obraně politické kultury. Antikomunismus dneška je pouze instantní řešení pro ty, kteří potřebují na někoho svést svá vlastní selhání a bojí se hledat u sebe.

 
V 10/24/2006 1:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

zgebni

 
V 10/24/2006 1:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Antikomunismus je na místě, zvláště v době, kdy o hlasy komunistů může být opřena vláda. KSČM to neudělá zadarmo, vždy za to něco bude chtít.

 
V 10/24/2006 2:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to čenda:

To, že je o hlasy KSČM "opřený" prezident už tolik nevadí? Je naprosto logické, že KSČM bude chtít za svoji podporu něco na oplátku, to chce každá strana. To už je prostě takový zvyk běžný nejen v politice. Za rozumné bych považoval zjistit, co za to vlastně chce a ne výlev paní Parkanové. U lidovců je to postoj logický, za dané konstelace se stávají esenciálním prvkem, bez kterého se nic nehne a to se jim líbí. Obecně ale neplatí, že vše co KSČM navrhne je z principu špatné, jak nám chtějí někteří namluvit.

Jinak nic proti Vám. Vaše příspěvky nejsou ubohé jako u některých jiných jedinců zde a pod některé bych se podepsal.

 
V 10/24/2006 3:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nesouhlasím s tím jak je v článku prezentován bývalý prezident Havel. Osobně si myslím, že toho udělal pro demokracii skutečně hodně a to i přesto, že nepatřil k nejlepším politikům. Jeho antikomunisticky postoj chápu, ačkoliv s ním nesouhlasím.
Ale se zbytkem článku o účelovém antikomunismu plně souhlasím. Je hloupost dnes, když už demokracie nemůže být znovu ohrožena jednoduše proto, že už není žádný sovětský svaz ani nic podobného, jen tak odmítat komunisty, protože to jsou komunisti.

 
V 10/24/2006 3:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

RE: Jarda

Za zvolení Klause prezidentem by příznivci ČSSD mohli děkovat především vlastní straně, jelikož si zařízla své vlastní kandidáty. Já jsem rád, že máme takového prezidenta jakého máme.

 
V 10/24/2006 4:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To, že by měl Havel poděkovat komunistům za perzekuci, je výplodem chorého mozku, naprosto mimo realitu a historické souvislosti. V době tuhé normalizace vystupoval proti režimu, a podle Vás kalkuloval, že mu to jednou vynese prezidentsví? Kolik jeho her jste viděl?Předvádíte jen slabomyslné výkřiky pro podobně postižené chudáky.

Co se týká nebezpečnosti KSČ(M) tak já jí stále vidím. Oni se totiž ničeho z té doby nezřekli!!
Když začnete panu Grebeníčkovi vykládat o příkladech pošlapávání lidských práv tak to začne kostrbatě omlouvat. Jejich ideálem je současná Čína, to hovoří za vše.

Celou základní školu jsem absolvoval v době totality. Nikdy nezapomenu co nás vyučovali v dějepise, nikdy nezapomenu jak jsem musel nosit rudý šátek, nikdy nezapomenu, že ze mě dělali poslušného idiota. Jedině díky rodičům jsem měl nějakou zpětnou vazbu.
A oni se nezřekli, ničeho z toho nelitují!!!

Pokud je Čína ideál i většiny přispivatelů na těchto stránkách tak doporičuji změnit barevné ladění webu trochu více do ruda.

 
V 10/24/2006 4:27 odp. , Blogger ods řekl...

Zacitujte, kde KSČM řekla, že tady chce stejný politický systém, jako v Číně. A pak rovnou napište udání, protože tím porušili zákon.

 
V 10/24/2006 4:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

čenda: Jak říkám, jste rád za prezidenta a je Vám úplně jedno, že ho zvolila i KSČM, na druhou stranu oproti Parkanové lze hodnotit kladně pragmatický postoj. Že to umožnila ČSSD je pravda, ale na holé skutečnosti to vůbec nic nemění. Jak někdo výše psal, pokud se hlasy komunistů hodí, tak nikomu nevadí.

S hodnocením prezidenta už je to horší. Také jsem byl rád, když ho zvolili (i když jsem si přál Zemana). Prezident by měl být silnou osobností, což Klaus splňuje. Bhužel se po volbách chová stranicky. Nedělá sice nic co by mu ústava neumožňovala, ale pouze jedním směrem a až příliš okatě. A ta zdůvodnění vlastních kroků, to je ...

 
V 10/24/2006 4:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Přitom kdybychom postupovali přímo podle litery Ústavy, tak buď tu máme vládu nebo jsme před předčasnými volbami.

A kdo že to nepostupuje podle litery ústavy???

To, že je o hlasy KSČM "opřený" prezident už tolik nevadí?

Nevadí, protože Klaus na rozdíl od Paroubka komunistům za svou podporu nic neslíbil.


A nyní nekolik faktů o komunistech a o KSČM.

KSČM má dodnes v programu odkaz na minulou KSČ, třídní nenávist, diktaturu proletariátu, vedoucí úlohu dělnické třídy apod.

KSČM má v řadách svých poslanců lidi, kteří vědomně spolupracovali s StB (Filip) nebo mučili vězně při výsleších (Vondruška).

KSČM se vždy zasazovala proti soukromému vlastnictví, proti EU, proti NATU, proti prosazování lidských práv na Kubě nebo v Číně.

A jak by to vypadalo, kdyby u nás opět vládli komunisté?
http://www.satguru.cz/article/2800.hodni-a-nevinni-komuniste-aneb-jak-se-nam-pod-nimi-dobre-zilo/
http://protikomunisticke.misto.cz/kamenhistorie/svornost.htm
http://www.cibulka.com/nnoviny/nn1992/nn2592/obsah/39.htm
http://www.zanikleobce.cz/index.php?detail=26790

Když uprchlíci viděli beznadějnost svého počínání, usedli na svah před rodinný domek, kde, jak se později ukázalo, byla doma matka se dvěma syny. Stali se svědky hrůzného tragického divadla. K chlapcům přiběhli dva esenbáci a do každého vysypali zásobník ze samopalu. Mrtvé pak přivezli na šachtu a spoluvězni je museli vynést na lágr. Tam byli rozstřílení chlapci neseni před nastoupeným celým táborem. Mrtvá těla byla položena uprostřed nástupiště a ranní směna a ti, kteří se vrátili z odpolední, museli kolem mrtvých kamarádů za pokřikování bachařů pochodovat. Nebyl nikdo, kdo by se byl u nich nezastavil a nesmekl. Nástup potom trval do půlnoci, kdy ho náčelník rozpustil. Tato tragedie utkvěla v paměti každému, kdo byl jejím svědkem.

Chcete opravdu toto vrátit zpátky? To nebyli žádní sovětští vojáci, to byli ti samí komunisté, o kterých tu říkáte, že nám od nich nic nehrozí. Ti samí lidé, kteří dnes zastávají v KSČM vysoké posty...

Dále viz:
http://capek.misto.cz/komunista.html
http://capek.misto.cz/komunista-j.html
http://www.totalita.cz/
http://www.coldwar.cz/capek.htm
http://www.fragmenty.cz/j1166.htm
http://www.9komentaru.cz/
http://www.kpv-cr.cz/
http://www.kpv-cr.cz/?nid=102
http://victimsofcommunism.org/
http://www.virtually.cz/?art=10614

A zejména:
http://www.svetbezkomunismu.cz/index.php?article_file=galerie.html

Nenajdete ve světě stát pod vládou komunistů, který mi nevěznil, nemučil a nepopravoval své vlastní občany za protistátní názory. Nenajdete komunistický stát, který by dodržoval základní lidská práva, natož aby prosperoval.

Severní Korea raději investuje do atomového výzkumu než aby nakrmila miliony svých hladovějících občanů. Tisíce lidí ročně riskují život při pokusu emigrovat z Kuby.

I naši komunisté dokázali, že se ničeho neštítí.

Odhady obětí totalitních komunistických režimů

Československo: 8 000 až 10 000
ostatní východní Evropa: 1 milion
Sovětský svaz: 20 až 50 milionů
Čína: 65 až 80 milionů
Afghánistán: 1,5 milionu
Kambodža: 2 miliony
Severní Korea: 2-3 miliony
Tibet: 1,2 miliony
Afrika: 1,7 milionu
Vietnam: 1 milion
Latinská Amerika: 150 000

V období komunistické diktatury, převážně v padesátých letech bylo, podle údajů zveřejněných Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu:
234 občanů popraveno
374 lidí bylo zastřeleno na západní hranici
188 občanů zahynulo v elektrických drátech na západní hranici.

Další údaje nelze uvést přesně, jelikož v letech 1948–1951 nebyla o nich vedena řádná evidence. Přesto následující údaje nejsou nadhodnoceny, ale jsou uvedeny v dolní zjistitelné hranici:
nejméně 8000 lidí zahynulo v koncentrácích a vězeních
okolo 600 lidí bylo zlikvidováno při zatčení a výsleších
240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů
300 000 jich bylo persekvováno v zaměstnání a studiu
244 000 občanů uprchlo před zločinným komunistickým režimem.

Byl to největší exodus, jaký české země ve 20. století zažily. V roce 1951 byly čs. hranice s Rakouskem a SRN obehnány drátěným zátarasem, do něhož byl puštěn elektrický proud o napětí 3000–5000 V. V těchto drátech zahynulo 88 lidí. V roce 1952 byly kolem hranic položeny nášlapné miny (více viz článek železná opona).

 
V 10/24/2006 4:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.bohumildolezal.cz/texty/rs846.html

 
V 10/24/2006 4:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To ods:
Soudruh Ransdorf o Číně mluví v ekonomické rovině neustále, jsou mu evidentně vzorem. To vše okolo ho nechává chladným, je to přeci taky komunista.

 
V 10/24/2006 5:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jiří Paroubek je na vrcholu! Je českým premiérem! Jaká však byla jeho cesta z podpalubí? Martin Š., v dobách tuhého socialismu zaměstnanec RaJ – státního podniku Restaurace a jídelny, o tom ví své.

„Ze jména Paroubek šla tehdy mezi zaměstnanci restaurací a hospod snad ještě větší hrůza a strach než ze jména Brežněv či Štrougal. Zatímco Leonid seděl v daleké Moskvě a Lubomír se zajímal o vyšší záležitosti, Jiří si na vás mohl kdykoliv došlápnout. Metody měl přitom stejné, ne-li horší,“ uvádí Martin Š., dnes sám majitel několika restaurací.

„Přišel-li s milenkou, bylo vždy nejhůře,“ dodává.

Současný premiér měl tehdy coby „manažer“ RaJ pod palcem pražské vinárny, restaurace, kavárny i hospody. Bylo jich sice mnohem méně než dnes, přesto ale funkce skýtala značnou moc. S oblibou prý navštěvoval noční podnik Alcron nebo restauraci Pelikán.

„Podle mě se to nemohlo obejít bez nějaké spolupráce s režimem, třeba s StB,“ míní Martin Š.

„Jiří Paroubek tehdy prováděl s partou kumpánu spanilé jízdy městem. Obcházel pražské restaurace a v nočních hodinách i vinárny a dožadoval se jídla a pití zdarma pro celou partu. Jakmile jste neuposlechli, bylo jasné, že vás nemine obrovské manko v příštím vyúčtování a následné přeřazení do méně zajímavého povolání. Přeci jenom, číšníci si v osmdesátých letech nežili špatně,“ doplňuje pamětník.

Martinův kolega zase prožil v roce 1984 hotové martýrium v restauraci Pelikán v dolní části Václavského náměstí, kde tehdy pracoval coby šéf obsluhy.

„Jiří Paroubek tam zavítal s nějakou vysokou černovláskou, asi milenkou,“ pokračuje Martin Š. za svého kolegu, jenž před sedmi lety utrpěl smrtelné zranění při autonehodě.

„Paroubek chtěl udělat na dámu dojem a dožadoval těch nejdražších francouzských vín, která byla určena jen pro stranické papaláše od ministrů vlády výše. Když mému kolegovi pohrozil takovým mankem, že by jej mohli poslat do lochu i za rozvracení republiky, donesl mu tři láhve. Dvě si Paroubek odnesl domů,“ uzavírá Martin Š.

Traduje se, že lepšího odborníka na víno než Paroubka, byste v té době hledali v Praze jen těžko.

Z milovníka vína a žen na předsedu vlády, to zní hezky, skoro až romanticky, viďte…

 
V 10/24/2006 6:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Drahý anonyme, to musíte v každé diskusi vlepovat jedno a to samé ? Nejste náhodou ten tapetovací studentík antikomunista ?

 
V 10/24/2006 6:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Láďo v ekonomické rovině o Číně mluví mnoho lidí, politiků a ekonomů, není divu, když mají náctiprocentní růst. Já se ptal na politickou rovinu.

 
V 10/24/2006 7:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak se nám tu zase rojí zapřísáhlí antikomunisté - Vám opravdu pan Tlustý a spol nevadí? Jinak máte s komunismem pravdu ALE článek nezpochybňuje zvrácenost komunismu, ani činy KSČ v ČSSR, nepolemizuje nad otázkou marxismu-leninismu, nevyzdvyhuje KSCM jako stranu, dokonce neříká, že je demokratická, ale říká že byla demokraticky lidmy zvolena stejně jako ostatní strany - popírat tento fakt je popíráním voleb a demokracie jako takové - argumentovat jedním a zároveň jednat stejně pod jinou hlavičkou.... To, co se vám snažil autor vysvětlit je pouhý fakt že komunismus při vší jeho hrůze není nebezpečím prostě proto že Evropa je jinde, KSČM je rezervací v rámci Evropy (volí je stále stejné spektrum voličů, které rudofóbie stejně neovlivní)a dnešní fóbie by byly aktuální v letech 1989-1991 (existující SSSR, ekonomické vazby na východní blok, přítomná Rudá armáda v ČSFR). Závěrem naprosto logická otázka - Kde byly ti Vaši rudobijci v této době, kdy bylo možno komunistickou stranu postavit mimo zákon a proč se všechny ty ostatní superdemokratické strany od starých komunistů dosud neoprostily? Takže s tím článkem souhlas. Otázka Václava Havla tak jednoznačná není narozdíl od dnešních rudobijců on odpočátku komunisty odmítl problém je že to ostatní strany včetně ODS neudělali v době kdy byl čas. Takže jeho osud je podobný Cibulkovi mohl se sebevíce snažit ale v politice ODS 90let (socdem byla tehdy stranou s 5-6%) plné tak jako dnes komunistů neměl šanci s antikomunismem prorazit. Do jaké míry je zodpovědný za současný stav si netroufám hodnotit ale spíše je kausa antikomunsimu čistě účelová, zakrývající skutečné záměry ODS a s Havlem nesouvisející. Tak jak zde již bylo řečeno dav potřebuje jasného třídního nepřítele, jednotná média, jasně dáno co je dobře a co špatně a pak už zbývá jen ten pocit že jednám správně.

 
V 10/24/2006 7:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Jardo, hezky jste to tu zaspamoval. Ale opravdu myslíte, že kdyby nevznikla komunistická myšlenka, že ba se žilo na celém světě lépe ? Věřte tomu, že by se našla jiná myšlenka ke zneužití diktátorstvý. Vždyť už Lenin Komunistickou myšlenku zneužil ku svému prospěchu.

 
V 10/24/2006 8:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vážený Fudzijane, v mnohém bych s Vámi, co se týče Havla, souhlasil. Je však třeba skutečně respektovat obecně přijímanou představu o jakési geniálnosti a humánnosti (humanitární bombardování) tohoto politika. Na Západě prostě je to HAVEL. Nikdo se již příliš nezaobírá jeho skutečnými činy. Jeho referáty jsou svým imaginárně abstraktním obsahem zcela mimo realitu. To je však to, co se asi u něj nejvíc cení - neškodné, rádoby hluboce filozofické tlachání. Jeho blízkým okolím mu byla postupně vnucena myšlenka, která pevně zakotvila v jeho podvědomí, že je, podobně jako Bush, povolán Všudypřítomným a Všeobjimajícím fluidem, aby to na té naší Zemi napravil. Plete si politiku s divadlem. Zatím stačil prosadit v ekonomice Československa některé skutečně odstrašující akce. Slováci mu nikdy nezapomenou jeho snahu o zlikvidovaní výroby "šicích strojů" v Martině, Povážské Bystrici, ... Zbrojařská lobby, když to viděla, zatlačila ještě více na pilu, aby jeho image dostalo ještě větší svatozář a druhým telefonem dalo pokyn ke zvýšení výroby tanků a munice. Ale respektuji, že byl propagandou vytvořen jakýsi virtuální Havel, který je v zahraničí ceněn, tak proč toho nevyužít pro propagaci Česka. Ovšem i ve vyspělé Evropě již mnozí prohlédli a během oslav jeho narozenin bylo možno setkat se i s nesouhlasnými názory - např. že je to člověk, který fungoval(-je) jako jakási pátá kolona americké politiky ve východní Evropě. Tady má však již teď mnohem znaživější a důraznější postavičky.
Jinak se musím přiznat, že závěrem, cituji: „Zatím nemáme pevné stanovisko, to zveřejníme až se vyjádří komunisti.“, jste mně skutečně rozesmál. Tou větou je prostě řečeno vše. Jestli je to vaše, tak máte u mně bod a čekám na další glosy.

 
V 10/24/2006 8:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Autorovi článku, Superzurdovi, se omlouvám, že jsem ho přejmenoval na Fudzijana.

 
V 10/24/2006 9:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To ze o Havlovi a jeho prinosu nic nevis, neznamena, ze Havel nic nedokazal, ale akorat to vypovida o tvoji neznalosti novodobych ceskych dejin. Byl jednou z osobnosti, ktere stabilne uz od sedesatych let davali rezimu najevo,ze existuji i lidi, ktery s komunismem nejsou spokojeny. Kdyby delal jenom tohle, tak je jako nekolik dalsich stovek alkoholiku a fetaku obycejnej disident (coz nemyslim vubec hanlive, prave naopak se my tenhle zivot libi), ale on patril k lidem,kteri zastitovali ruzne disidentske akce a podporovali ruzne osobnosti, o kterych se dnes uz i uci na zakladnich skolach. To ze se nechal zavrit, je samo o sobe pekny gesto proti rezimu a to ze se nechal potom zavrit zase a zase za protikjomunistickou cinnost, to je uctyhodny. Malokdo z tech dnesnich radobyhumanistu dokazal si zkazit celej svuj osobni a profesni zivot jenom proto, aby pomahal zemi v beznadejnym soubojem s hlouposti.

pozn. Treba takovej jiri paroubek, kterej ma plnou hubu demokracie, tohle v te dobe udelat nedokazal a dotahl to az na vysoce postaveny misto, kam se clovek, kterej nebyl komunista (respektive nebyl naklonenej rezimu) dostat vzivote nemohl.

Peknej den preju.

 
V 10/25/2006 12:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Je zajimave, ze o komunistech nejvic vi lide, kteri jeste pres 17 lety uchcavali do plenek, nebo tahali kacera. V dnesni dobe je soukromy a smysluplny nazor neco tak neuveritelneho a sloziteho, nebojim se rict, ze i vyjimecneho.

2 anonymous : kopirovat veci z webu umi uz 5-6lete deti. Dodej nejaky vlastni nazor a rekni, proc si to myslis - zatim vime, ze mas inteligenci a schopnosti mackat CTRL+C a CTRL+V

 
V 10/25/2006 1:02 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Osobne si nemyslim, ze by komuniste po vyhranych volbach delali veci, o kterych vetsina lidi jen slysela nebo cetla ( brano v potaz demograficke slozeni lidi, co pouzivaji internet ). Svet okolo nas se zmenil, nase mysleni se zmenilo, nase hospodarstvi se zmenilo. Vytahovat bubaka stareho komunismu muze jen neinformovany clovek ( vyhybam se slovu idiot ).

 
V 10/25/2006 10:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To: josinori

Nemel jsem komunisty nikdy rad a byl jsem stasten, ze jsme se jich v roce 1989 zbavili a byla nastolena standardni demokracie. Ale souhlasim s vami. Dnes komuniste slouzi predevsim ke straseni bud lidi neinformovanych anebo idiotu. Bohuzel obou skupin je zrejme pomerne hodne.
Kdyby ODS ty komunisty nemela, musela by si nejake vypestovat. Jeji podstata totiz neni v nicem jinem nez ve stradeni komunisty. Bez komousu by slo pravdepodobne o stranu vyznamu cca dnesni KDU-CSL.
Trvam na tom, co jsem prohlasil uz nekdy v roce 1993: ODS ma s komunisty spolecneho vice nez se na prvni pohled zda - vcetne mentality clenu a priznivcu.

 
V 10/26/2006 2:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud maji komunisti smysl pro recesi, tak jako kandidata na pristiho prezidenta navrhnou Vaclava Klause. Reakce ODS by mela byt jasne proti!

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka