středa, listopadu 08, 2006

Kdo Neuspel Si To Zopakuje

Touto větou se nejspíše řídil náš nestranný prezident při výběru nového premiéra. Když jsem to viděl prvně, myslel sem, že omdlím. Po senátních a komunálních volbách, kde ODS vyhrála s převahou se dalo čekat, že pan Klaus dá opět šanci někomu z vítězné strany. To by se pochopit dalo. Co se ovšem nedá pochopit, je fakt, že je to zase Topolánek.

Myslím, že strana má spoustu členů. Myslím, že převážná část je i schopnější než současný předseda. A taky myslím, že by bylo záhodno, aby to zkusil někdo jiný. Všude okolo jsou samolepky s Paroubkem, které jsou zdobené textem hovado. K Topolánkově samolepce by se nejlépe vyjímal text: NESCHOPNÝ CHOLERIK. Tento člověk za posledních pět měsíců řekl jen jeden pravdivý výlev a to, že vyhrál volby. Začíná tím připomínat závodníka Volejníka (P. Nárožný) z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, který také každému oznamoval, že ten závod vyhrál on. Nikdo mu to koneckonců nebere. Každé jeho účasti v televizní debatě předchází tvrdá příprava u psychologů. Jeho cholerické tiky či nahlouplý úsměv, když mu někdo jiný předkládá věcné argumenty, jsou v kulturní společnosti známé. O neschopnosti není třeba dál mluvit, když je prvním naším předsedou vlády, který nejenže nedostal důvěru, ale ani na něj nebylo potřeba šít při hlasování podraz.

Jsou i lidé, kteří řeknou, že nic jiného nemohl udělat. Ale mohl. Mohl se domluvit s levicí na nějakém kompromisu. Pat je na jednu stranu poměrně složitá situace, na druhou stranu ukáže, jak jsou někteří politici schopni manévrovat. A pokud si někdo nedokáže udržet tu stovku se kterou šel do několikanásobné volby předsedy sněmovny, tak si neumím představit, že by si udržel většinu po projevení důvěry.

Pan Topolánek nejenže pověření přijal, ale dokonce prohlásil, že se nebojí oprášit staré (neúspěšné) projekty. Předpokládám, že to bude opět ten výtečný trojkoaliční projekt s pružnými lidovci a světovou raritou: pravicoví zelení. Už jen pohled na tuto hvězdnou sestavu svědčí o tom, že zápas to bude skutečně zábavný. Tento projekt má naši zemi dovést k předčasným volbám. Takže ho houfně podporují Zelení, kterým stoupají preference a nemohou se dočkat koryt. Nevím jak se budou tvářit lidovci. Asi budou rádi, protože by to bylo bez jediného komunistického hlasu. Jen se o ně trochu bojím, aby se po volbách neříkal vtip. Jaký je rozdíl mezi lidovci a homosexuály? Asi půl procenta.

poslal Superzurda



obrázek poslal Fudzijan

Štítky: , , , , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 11:

V 11/09/2006 12:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Amen...

 
V 11/09/2006 8:59 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Podle mne je jenom další rozehrávka v podivné hře "Klaus prezidentem za každou cenu" an Profesor se snaží nahnat Topolánka, potažmo celou ODS do kouta k ČSSD, aby se museli domluvit na na velké koalici. ČSSD dostane svůj díl moci (nebo možnost zamést ten svinčík, který po sobě zanechali, o to se teď nehodlámm přít). ODS dostane vládu a možnost urvat poslední tučná sousta z mršiny jménem Česká republika. Odměnou panu Profesorovi bude opětovné zvolení.

S ohledem na zájmy republiky je opětovné jmenování zjevně zcela neschopného Topolánka (proč ne třeba Gandalovič?) samozřejmě nesmysl. S ohledem na sobecké zájmy pana prezidenta je Topolánkovo jmenování více než logické. Klaus si ve své ješitnosti libuje v tom, že nyní může, ústava neústava, manipulovat celou politickou scénou. Když si k tomu vyhandluje ještě příslib volební podpory, co víc si může přát?

Ja to říkal Al Pacino v roli ďábla ve filmu Ďáblův advokát? "Ješitnost je moje nejoblíbenější vlastnost."

 
V 11/10/2006 10:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No přece nenechá pan Klaus sestavovat vládu lháře a intrikána Paroubka z KSČSSD!? Vždyť by to bylo proti vůli všech slušných lidí! Snad to ti šibalové (zloději a jiní kriminálníci) z KSČSSD a jejich přibrždění voliči pochopí...

 
V 11/10/2006 11:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj, topolanek je tak neschopny vudce ze ODS za jeho sefovani neprohrala jedine volby ... tak se prober! :-)

 
V 11/10/2006 1:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vůle všech slušných lidí - jděte na seznam.cz tam je socialismo a sním diskutujte.

 
V 11/10/2006 1:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonym >>

pokud existuje onen "volebni pat", pak existuje preci pro vsechny zucastnene.. proc tedy ten strach, ze by se pan paroubek chopil moci? kdyby pan prezident poveril jeho a ukazalo se, ze ani on na to nema, pak by to panu paroubkovi pekne vratilo jako bumerang - takto nikdy nezjistime, jestli by vladu sestavit dokazal nebo ne a zbyde jen pachut tohoto povolebniho jednani, ktere pripomina spise hysterii a demonizovani aniz by nekdo bral na vedomi, ze by se melo jednat v zajmu zeme

soucasny "volebni pat" nechapou pouze lide zmasirovani medii jako "volebni pat, pokud se ma na vlade podilet ods"; ano, pro nej existuji pouze reseni: velka koalice, mensinova vlada s podporou a duhova koalice (4 vs kscm)

"volebni pat" jako takovy by totiz znamenal, ze zadny "hrac" nemuze udelat zadny "tah" .. svuj tah provedl pan president, pak svuj tah provedl pan topolanek, nyni opet pan president a opet pan topolanek

"pat" tedy spociva spise v "zacykleni" techto dvou hracu, aniz by se ke slovu dostali jini - zvlaste podtrzeno tim, ze uz pan president pri svem druhem poverovani tusil a pan topolanek zrejme vi (dle jeho reakce na prohlaseni o jmenovani pana presidenta) (a zvlaste pokud se bude opet snazit prosadit nepruchodnou variantu, jakoze ano), ze je jejich tah "zdrzovacim" .. prirovnam-li to k deskovym hram, pak by tato maskarada dala charakterizovat jako "bily dopredu, cerny dozadu, bily dozadu, cerveny dopredu" a toto hrano dokolecka

no a kdyz uz jsem u tech deskovych her - vetsina z nich obsahuje ustanoveni v pravidlech ve smyslu: pokud hrac na tahu nemuze provest zadny tah (zde vynechame "tahy zdrzovaci", protoze by mela existovat snaha o to, aby se hra dohrala), vyhlasi "pass" (predani tahu dale); pokud nemuze tahnout zadny hrac, je hra ukoncena

vsimneme si, ze pan paroubek o sobe tvrdi, ze je schopen hrat.. presto se zde hraje na emoce (a dale se zaseva "pravo-leva nenavist"), ze on nemuze dostat svoji sanci ukazat jestli je to pravda nebo ne (protoze co kdyby ano ze?)
pokud se tady hlasa, ze "jedna stovka" ma pravo vladnout.. pak at toto pravo neni upirano "druhe stovce" (pokud se to te prvni nepovedlo) - kdo vyhral by totiz melo jen urcit poradi pokusu o sestaveni.. nebo budeme pokracovat dale v komedii "demokracie podle svejka"?


co se tyce vztahu cssd a kscm, je vcelku logicky:
- obe jsou to levicove strany, maji k sobe tedy logicky blizko a jejich spojeni v otazce nekterych problemu je zalozeno ciste programove (coz by se dalo tezko rici o spojeni ods s kscm ci se tezko rika o spojeni sz a ods)
- pokud cssd tlaci, aby komuniste nebyli vyskrtnuti z jednani, dela pouze dobre - pokud by totiz existovala ta duhova koalice a komuniste byli jedinou opozici.. kdo asi z tohoto stavu vydela nejvice? ano, presne.. kscm.. pretahla by jistojiste hlasy cssd (a nemysleme si, ze hlasy ostatnich ne) a posilila by! toto je ten antikomunismus co nevidi dal nez na teplou zidli .. cssd proste musi "hajit" kscm, musi je zatahnout do tohoto vseho.. tohle je mnohem demokratictejsi forma antikomunismu (cssd ma nejvetsi zajem kscm oslabit, protoze jeji hlasy by presli k ni)

na zaver chci jen rict, ze to nepisu ve falesne vire, ze procitnete, ale protoze jsem celkem alergicky na slova "dabel paroubek", "kscssd", apod. a dekuji, ze jste mi poslouzil jako ventil :)

chyba dle meho neni ve vas, ale ve skolstvi.. protoze dnesni mladez se o politice a o mysleni moc nedozvi a opousteji skoly nepripraveni na medialni masaze (z obou stran) coz vyustuje v jedine: bud jim podlehnou a slepe jim veri nebo je politika prestane absolutne zajimat
ani jedno neprospiva nasi zemi, ale bohuzel oboji tomu, kdo ji ridi

 
V 11/10/2006 7:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Chudák Mirda, kdyby se raději držel Talmanky, tak neudělá tolik škody a ostudy. Dopadne blbě, dobře mu tak. Nechoď Honzo s pány na led, mnohý příklad známe ....

 
V 11/10/2006 11:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to fish
nadherne shrnuto...

ja bych to shrnul mozna strucneji... nedavno davali na ct dokument o revoluci.. a pri revoluci se rezim nastupujici domlouval s komunisty.. byla to revoluce nebo prestrojeni...dneska medialni masaz pro ods..
prestrojila se kscm do podoby kapitalisticke ods chtejic ovladnout nebo rozkrast celou zem?

nevim, at je to jakkoli ja uz jsem z te generace, kde me to natolik otravilo, ze to dal nehodlam sledovat a radeji nez demokratickou neparlamentni stranu budu volit snad asi komunisty, aby se postavily sve modre frakci...

hawk

 
V 11/11/2006 7:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je pro někoho možná smutné, ale obecně určitě poučné, sledovat, jak se postupné hromadění chyb, které ČSSD v posledních létech dělala, ve svých důsledcích projevilo až nyní. Díky totálnímu opojení mocí Špidlovým vedením a neskonalé naivitě, neschopnosti a dětinskosti Grossova vedení, nebyla v ČSSD prosazena volba Zemana prezidentem ČR. Ale za blbost se platí všude a v politice dvojnásob. Náš modrý pan Profesor svoji apolitičnost již dávno pověsil na hřebík a jasně to dal na jevo svým výrokem, že není sto jako sto.
Měli by si to bratři v ČSSD mnohem důkladněji rozebrat, které osoby za touto kardinální chybou stály, a nemilosrdně je dát na vedlejší kolej, včetně "poctivce" Špidly. Jakési trapné omluvy, který vyšly z Paroubkových úst, neberu. Tyto osoby prokázaly neuvěřitelnou dávku politické naivity, možná neschopnosti vytvořit si vlastní názor a stát za ním, či se jednalo o prachsprosté prospěchaře. Byl to omyl, jehož dosah dopadl na levici až nyní, kalich hořkosti ještě zdaleka není prázdný. Pokud snad budou předčasné volby, pak modří ptáci zvítězí (aspoň tomu nasvědčují statistiky z posledních dní), ovládnou i parlament a můžeme se opravdu na co těšit. To, co nám tady předvádí nynější vláda bez důvěry a v demisi, je jen slabý odvar toho, co nastane pak.
Byl-li by Zeman na pozici prezidenta, a jsem si tím naprosto jist, nedocházelo by k tam trapným jmenováním premiérů a vlád v demisi. Nějaký Kubice by se neodvážil sesmolit a prezentovat nějaké bláboly typu jedna paní povídala.
Langer se vůbec nerozpakuje prošpikovat své ministerstvo modrými lidmi a dělal tak v ilegalitě zřejmě už dávno. Velmi dobře ví, podobně jako kdysi komunisté, k čemu takové silové ministerstvo je. Bublan je možná dobrý kněz, ale zaměstnaci MV nejsou poslušné ovečky a nechovají se jako shromáždění věřících v kostele při kázání. Z tohoto ministerstva unikají přesně cílené materiály, v přesně určenou chvíli, vždy jen za tím účelem, aby kompromitovaly někoho z ČSSD. Kauzy týkající se pravice mizí jakoby v nenávratnu díky předstíranému nezájmu vetšiny sdělovacích prostředků. Pokud by nešlo o tak mnoho, člověk by se i těšil, jaképak kauzy zase vyplavou před nějakými volbami, či v jinak rozhodném okamžiku. Zůstává otázkou, jak je nezávislé soudnictví a státní zastupitelství, ale i tady začínám být skeptik, něco se děje i zde.

 
V 11/12/2006 7:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

politika v podání omezeného a ješitného naboba Václava Klause je jako fotbal hraný na jednu branku, protože jednu polovinu hřiště někdo ovázal ostnatým drátem.
Od lampasáka Topolánka nelze čekat nic jiného, než co se naučil na komunistické vojenské škole.
Ivánek Langrů už působí hezky dlouho dojmem demaskovaného mimozemšťana z Visitors :-).
Většina sdělovacích prostředků není nezávislá či svobodná, ale hraje do karet chlebodárcům v pozadí, kteří ovládají i pravicové strany.

 
V 11/15/2006 8:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

s levici se nejedna

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka