neděle, června 03, 2007

Cink, cink! A jede se dál

Dost často přemýšlím nad tím co jsme si to na tom Václaváku vlastně vycinkali. Mě osobně na bývalém režimu nejvíc vadila omezená svoboda projevu, omezená možnost cestování do zahraničí a časté zkreslování či lhaní médií. Ale úplně nejvíc mne vytáčela servilnost některých (mnohých) lidí ať už jsem se s ní setkával na pracovišti či na stránkách novin nebo televizní obrazovce. No dobře. Dnes můžeme cestovat kamkoli (když na to máme) a říkat si cokoli (když tím nenaštveme šéfa) ale s médii jsme si vůbec nepolepšili a co se týká té servilnosti ..... hanba mluvit.

Potkávám se s ní v mnohem větší míře než dřív. Už se netýká jen těch kteří se rozhodli dělat kariéru nebo být v politice. Ustálené fráze některých lidí pracujících v byznysu si v ničem nezadají se šablonami se kterými jsem se setkával na vojně při politickém školení - jen obsah se poněkud změnil. Řadoví zaměstnanci se při sdělování svých názorů už neohlížejí přes rameno jen při politických tématech ale při jakýchkoli jiných aby proti sobě náhodou někoho nepopudili. Pokud ovšem raději nemlčí. Otázky "Koho jsi volil?" nebo "Kolik si vyděláš?" jsou považovány za neslušné, jako by se snad měl někdo stydět za své přesvědčení či pracovní výkonnost.

Opět pro někoho zákony platí a pro jiného ne a to ve větší míře než tomu bylo před revolucí. Netřeba uvádět příklady. Diváci pořadů jako jsou např. "Na vlastní oči" nebo "Občanské judo" o tom vědí své.

A opět je všude plno lidí kteří jsou ochotni slovy Karla Kryla "rýt držkou v zemi" (a nebo tak činit protože jim nic jiného nezbývá) a další kteří budou stávající režim oslavovat.

Ani se mi nechce představit si, co by asi psal do Rudého práva, níže citovaný oblastní manažer ODS, za bývalého režimu.

Mail který obdržel Jiří Novotný poté, co podepsal dopis poslancům a senátorům proti radaru.

Datum: Thu, 31 May 2007 10:32:58 +0200 (CEST)

Od: ODS Chrudim

"Vždyť stojíte pod jedním praporem s komunisty a socany! Jejich prostředky a spřízněná média masírují jejich příznivce dnes denně - jen poslušně dále posluhujte politickým zájmům a křičte do světa názory Haló novin...nesete si za to vlastní zodpovědnost a doplatíte na to dlouhodobě ztrátou svojí svobody....je třeba se poučit z historie!

ODS bude Vaši svobodu hájit i když o to nestojíte!

Je třeba vše chápat v souvislostech....

Prostě dnes 3/4 voličů něco říká a za rok budou říkat něco jiného, protože P.R agentury to s nimi umí!!! Naštěstí je tu 1/4 svobodomyslných, kteří se voblbnout nenechají a umí si udělat vlastní názor na základě vlastní analýzy faktů!

Luděk Pinta, oblastní manažer, ODS Chrudim"


poslal Kamil Mudra

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 29:

V 6/03/2007 9:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak to je poněkud silná káva... Dobré postřehy. Vskutku, z Ludi Pinty by byl v 70's či 80's obstojný politruk (kdoví, možná jím i byl...). Jeho mail jen opět dokazuje, že jakkoli je jazyk a styl zmiňovaných Haló novin tragikomický, jazyk "ultra-neokonzervativců" si s ním - co do úrovně demagogie a dogmatismu - nikterak nezadá...
BTW viděli jste dokument Lindy Jablonské "Kupředu levá" ? Velmi zdařile se zabývá právě tímto srovnáním a dochází k závěru, že rozdíly mezi fanatiky zleva i zprava jsou mizivé.

Kamil Mudra : Jo, ještě se omlouvám za nepochopení ironie z minulého článku... Leč opravdu to působilo jako zesměšnění Superzurdova příspěvku...

 
V 6/03/2007 11:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"ODS bude Vaši svobodu hájit i když o to nestojíte!"

Vietnam...

 
V 6/03/2007 3:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Téma radarové základny umísťené v naší zemí nám prokazuju jednu velkou službu - odhaluje stav myšlení lidí, stav našich médií, potažmo stav naší demokracie. Jelikož jsem se pilně připravoval na maturitu, vůbec jsem nevnímal svět okolo poslední týden. Ze zvědavosti se podívám na Britské listy a co tam nevidim. Nejprve zkreslení počtu účatníků demonstrace proti základně. Nu což, řekl jsem si, u televize Nova mě to absolutně nepřekvapuje. Dále jsem se dočet výše zmíňený dopis. Ten už jsem rozdýchával podstatně hůř, jak vůbec nějaký politik může nadávat občanům co podepisujou petici do socek a komunistů, což je jakási dobová hláška. Ale taky jsem to přenesl přes srdce, že jeden člověk není strana a s nadějí, že se od něj ODS distancuje. Ale utnutí přímého přenosu pana Paroubka, to už nepřenesu. Teda přenesl bych to, kdyby toho byla plná média a padaly hlavy v čt(samozřejmě jen obrazně). Ale prostě jedeme dál, jako by se nechumelilo. Tutlat, tutalat a ještě jednou tutlat, přece jakákoliv kritika veřejnoprávního média je přeci nepřípustná. Platíme si čt přeci proto, aby nám vysílala jen co ona chce, co si určití lidé přejou. A omlouvat se, nepříchází v úvahu. Pár řadků pěkně schovanejch na stránkách stačí. Tohle už je celospolečenský problém a bude trvat dlouhá léta. Jak již psal Ahura, mládež je dokonale zpracovaná. Člověk činí jen to co je dobré, ale bohužel to co je dobré určuju společnost, ve které žije. Proto třeba my nechápem muslima, který se bez sebemenšího zaváhání pošle spolu s nevinnými obětmi na smrt. Čím dřív jim začne společnost názory vtloukat do hlavy, tím větší šance že se jimi bude řídit i v dospělosti. Děti potřebujou jednoduché rozdělení na dobro a zlo, třeba komunista x kapitalista, levice x pravice, socka x podnikatel nebo dříve zase dělník x kulak, komunista x fašista atd. S pomocí médii dokonalá demagogie. Nechápejte to jako nějakou narážku proti pravicově smýšlejícím občanům. Beru to jako narážku na nemyslící masy, které si udělají na věc názor až zjístí oficiální postoj své strany. Nejhorší je, že si myslí že oni jsou ti nejchytřejší a oni maj právo rozhodovat, protože oni jsou teď u moci. Nejseš s námi? Seš socka. Dříve bylo aspoň skoro všem jasné, že v Americe nežíjí imperialističtí psi, ale dneska všichni spoléhaj, že budu už jen dobře, že to největší zlo - komunismus už je za námi a teď se musí zuby nehty bránit tento režim, aby se náhodou nevrátil. Bohužel se tímto vrácí ta jeho nejhorší část a tou je totalita. Stále věřím že na tom nejsme tak špatně, že kdyby šlo do tuhého, že by se lidi začali bouřit. Zatím jsou kroky vlády a některá její vyjádření na hraně únosnoti i pro skalní příznice kde i oni začínají pochybovat, že je něco špatně.

 
V 6/03/2007 4:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Baže. Mládež je dokonale zpracovaná, ale zaplaťpámbůh ne všechna. Jak vidno, pár letošních maturantů, vybočujících z mládežnické masy, zabloudí i na stránky nezávislých blogů... (Tímto všem ještě jednou hromadně blahopřeji k vykonání maturity). Takže to snad opravdu není ještě tak zlé...

 
V 6/03/2007 4:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Demokracie je už mrtvá a svlečená z kůže ve které se producíruje někdo uplně jiný.
Jsem si jistý, že reforma i radar projdou. U radaru zatím lavírují soc.dem. i zelení. U reforem se v případě potřeby koupí někdo další. Dobře víme, že to není problém.
A to ani nemusím vzpomínat na převolební boj, kdy se rozpoutal koloběh násilí a lživých zpráv.
Opravdu se dá za demokracii považovat to, že jednou za čas hodím lístek do urni a stejně si pak budou dělat to co se jim zlíbý?

 
V 6/03/2007 5:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Máte pravdu pane Eyble. To rozdělení funguje dokonale. Doporučuji článek na Tribunově blogu "Jak jsem se stal komunistou". Taky mě to už potkalo.

 
V 6/03/2007 7:58 odp. , Blogger Tribun řekl...

Vždy, když čtu či slyším podobný příběh, se mne nejprve zmocní vztek. A hned poté lítost nad tím, kam jsme to jako lidstvo dopracovali. A nakonec se již jen směji hlouposti lidí, kteří si myslí, že „sežrali Šalamounovo hovno,“ takže oni nejlépe vědí, co je správné, a jejich jistota je tak neochvějná, že věří, že mají právo vnutit tu svoji „pravdu“ ostatním, třebas násilím. Chodí to tak od počátku světa a my se od Adama a Evy nelišíme zase až tak moc, abychom si mohli dělat troufalou naději, že právě my najdeme pravdu a povzneseme se nad věčný koloběh stále stejných pokusů o omylů. Ne, jsme stejně jako oni odsouzeni k bloudění v temnotách, ve kterých je nám nakonec i milo, protože v nich tak málo vidíme a tak málo nás toho ruší z naší pohodlnosti. A tak nakonec vlastně ani nehledáme, abychom náhodou nezjistili, že žijeme jenom v iluzi Platónovy jeskyně.

Je to stále totéž – lidé jsou jako stádo ovcí, které, dokud má svého pastýře, cítí se div ne jako lvi, ale jakmile o něj přijde, ihned propadne zoufalství a beznaději a zmatku a hledá si nového, aby se opět nechalo vést. A aby zakryli sami před sebou, že jsou ovce, čas od času některého pastýře sami sežerou a pak si o tom po dlouhá staletí vyprávějí, poplácávají se po ramenou a navzájem se obdivují, jak moc jsou svobodní. A přitom ochotně plní i ta nejzvrhlejší přání svých pastýřů a vůbec si nelámou hlavu tím, co vlastně činí, protože věří tomu, že poslušnost z nich sejme vinu a že neponesou odpovědnost za činy, kterých se dopustili, když „plnili povinnost.“ Hlupáčci…

Vždy jsem věřil – a věřit budu – v demokracii, ale jsem čím dál tím víc skeptický k tomu, je-li vůbec možná. Protože demokracie je možná pouze v tom národě, který si ji skutečně přeje a usiluje o ni. Demokracie se nikomu nedá vnutit násilím. A pokud národ nemá zájem o skutečnou demokracii, ale spokojí se s pouze s její konzumní náhražkou a občasnými volbami, potom se demokracie zvrhne ve svoji karikaturu, kterou podle Karla Kryla slove – demokratura.

Podle Platóna je demokracie – nejjistější cesta k tyranii. Rozhodně to platí o té, která se poslední dobou rozlézá po celé Zemi. Ale to není skutečná demokracie, to je právě demokratura. Skutečná demokracie totiž vyžaduje občana – svobodného, sebevědomého a nesobeckého. Ale kde takové vzít, když víra, lhostejnost, ale především přesvědčení, že já jsem víc než ostatní, že jsem vyvolený, pro kterého neplatí žádná z pravidel, která vyžaduji po druhých, jsou tak svůdné a pohodlné?

Až se jednou přestaneme povyšovat jedni nad druhé, přiznáme vlastní omyl a protivníkovi pravdu, pak nám bude hej. Do té doby se můžeme jenom smát tomu, jak jsme my lidé ubozí, zapomnětliví a nekritičtí. Blahoslavení chudí duchem, neboť nevědí, co činí, ale umí si o řádně užít.

 
V 6/04/2007 1:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"ODS bude Vaši svobodu hájit i když o to nestojíte!"

Tak uz jenom tato veta vypovida mnohe o tom, s jakymi lidmi mame tu cest :-). Ja si totiz pamatuju, ze cosi podobneho prohlasil lektor Marxismu-Leninismu na jedne vysoke skole v 80. letech ve vypjate chvili, kdy byl pri prednasce studentum pro smich (a opravdu jsme se smali) :-))
Jen misto ODS tam bylo KSC :-)

Inu, Inu...Fakt me to pobavilo. Jsou to vlastne stale titiz lide. A v tom je cele nase nestesti.

 
V 6/04/2007 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To Tribun:

Demokracie modifikovaná na demokraturu je to,co je v tomto státě budováno od t.zv. sametové revoluce.Tato demokratura je bohužel i v t.zv. nejsvobodnější zemi na světě, v USA.V zemi,kde svoboda jednotlivce je přímo úměrná výši bankovního konta,kde celá společnost je ovládána těmi nejmocnějšími korporacemi v čele s nějvětšími bankovními společnostmi,co je to jiného než to,o čem mluvil Platón?Otázkou je,zda vývoj v nejbohatší zemi na světě dospěl již za bod,ze kterého již není možné vrátit společnost zpět ke skutečné demokracii, k vládě většiny.Já o tom začínám silně pochybovat.Současná vláda v čele s Mirkem Shit Topolánkem je v tomto světle jenom pro smích,neboť její počínání není vlastně nic jiného než budování podobné demokratury,jaká je v zemích,které tito pseudodemokraté tolik obdivují.

 
V 6/04/2007 6:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mozna se mi budete smat, ale kdyz jsem na ten mail narazil na blistech, tak jsem byl po precteni presvedceny, ze ten dotycny si dela z ODS (ironickou) prdel. Neco na zpusob jak vyprovokovat a nasrat nedovtipne odpurce, uz proto, ze by takovy "pako" prece nemohlo delat oblastniho manazera ODS a jeste se nestydet podepsat celym jmenem. ;o)

 
V 6/04/2007 7:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Něco podobného se mi stalo před pár minutama. Kdysi jsem se smál, že Parkanová bude zpívat Bushovi, až sem přijede. Jak mu zapěje, úplně jako kdysi, nějakou proamerickou písničku. A ona mu vážně zpívat bude - teď jsem to viděl ve zprávách.

 
V 6/05/2007 12:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A to jsem si myslel, že už mě snad nic nepřekvapí... A ona si paní ministrině vzpoměla na své dětství v pionýru, či jiskře. :-D
Nejděsívější na tom věšem je to, že mnoho lidí tomu bude natšeně aplaudovat.

 
V 6/05/2007 3:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Níže umístěný článek, který vyšel na Britských listech, docela dobře koresponduje s tím mým. Protože je krátký, dovoluji si ho vložit namísto toho abych uvedl odkaz.

Co jsme si to zvolili?

Český premiér Topolánek ukazuje ve sněmovně sprosté posuňky, mluví jako dlaždič a kope novinářům do aut. Plete si slova extrémista a externista, pokládá radarovou základnu za oázu bezpečí, žije veřejně v nemanželském vztahu a čeká nemanželské dítě.
Všichni to vědí, ale nikomu to asi nevadí.
Ministr pro evropské záležitosti je po celé Evropě znám jako muž hájící zájmy Ameriky. (Pověřenec).
A straší nás pomocí lživých argumentů, abychom „nekladli odpor“ Americe a přijali základnu, jinak bude povinná vojna.
Všichni to slyšeli, ale nic nenamítají.
Místopředseda Čunek je (jako jediný ministr v Evropě) stíhán Policií ČR a vládne s podporou „Zelených“.
„Zelení“ – těm vládne několikabarevný muž Bursík, který vystřídal už více politických stran a který nemá myslím s ekologií v podstatě nic společného, a všichni to vědí, ale nikomu to nevadí.
Ministryně obrany ze sebe dělá trapného šaška, zpívá oslavné písně o radaru. A?
A kromě toho všichni dohromady diskreditují celou naši zemi, a všichni to vědí a mlčí.
Lidé, sněmovna, prezident Klaus.
Co jsme si zvolili, tak to máme, spoluobčané. Každý stát má takovou vládu, kterou....

Jan Žižka

 
V 6/05/2007 4:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pro zamyšlení se nad tím proč se věci mají tak jak se mají velmi doporučuji k přečtení článek Jindřicha Kalouse "Zájmy a politika" který by si tak trochu snad i zasloužil být označen za analýzu. Autor se v něm zabývá tématem které jistě mnohému z čtenářů tohoto blogu častokrát vrtalo hlavou (a asi i ještě mnohokrát vrtat bude).

 
V 6/05/2007 8:24 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To čemu se nám v první chvíli nechce ani věřit a připadá nám jako vtip či provokace je bohužel ohrožení dalšího vývoje Čr. Vývoj kolem radaru tak nápadně připomíná kolektivizaci až mě z toho polévá pot. Nejstrašnější ale je že byť jsou metodiky a cíle naprosto indentické, tak jako dřív se v podstatě nic neděje. Děsím se toho, že zlomový bod 0 je ještě daleko před námy, sametová revoluce umožnila lidem jen otevřeně bez pláštíku handby dát najevo sobeckost a osobní prospěchářství za jakoukoliv cenu - tedy to co komunismus znal a s čím i pracoval ale z podstaty své ideologie musel skrývat a vydávat za negativní. Jinak jsme bohužel nezískali zhola nic. Písně Karla Kryla neztratily na své aktuálnosti ani jediná bohužel ale pozapomělo se na Karla Kryla.

 
V 6/05/2007 11:06 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak jsem se vrátil z mazce v dobré nálaďe, ale to co předvádí paní Parkanová, to je s prominutím "vlezdoprdelectví" nejvyššího kalibru. O paní Parkanové jsem neměl valné mínění už dřív, ale tímhle mě skutečně dorazila, tohle je skutečně na mě trochu moc. Alespoň jsem potěšen, že i nejskalnější příznivci ODS co všechno bezmyšlenkovitě obhajovali, teď raději mlčí. Svým způsobem jí můžu vlastně poděkovat, že hodně lidem otevřela oči. Nicméně tato vláda je pro mě utrpením, a to ani ne tak tolik z hlediska reforem a pochybných zákonů, ale z hlediska morálního. Pevně věřím, že to dál snad už jít nemůže. Být nějaká možnost, domluvit masovou protestní akci, šel bych hned a mám dojem že i víc lidí, jen se to prostě nedomluví a v médiích by stejně byla zmínka, že pár desítek mladých komunistů nemá co dělat. Chce to nějakou mravní autoritu, ale pan Havel mě osobně velmi zklamal a lidé jako pan Werich nebo jako Karel Kryl již bohužel nežijí. Stejně by se nic nezměnilo, lidé rychle zapomínají a pod silnou masáží medií by další volby zase vyhrála ODS. Četl jsem nedavno pěkný článek na BL, kde popsali situaci v USA velmi trefně, kde republikáni mají silnou podporu fanatiků z jihu + ti nejbohatší. Poté dosáhne arogance a neschopnost vlády toho, že příští volby to vyhrají Demokraté, ale další zase projedou. Nepřípomíná vám to něco?

 
V 6/05/2007 11:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamarád, který byl v Praze na Ne základnám (volí ODS) mi říkal, jak to tam vypadalo. Pět důchodců v první řadě a všechny kamery u nich. Potom ještě u anarchistů a komunistů. Jistý poměrně vysoko policista mi pak říkal, jak se takové demonstrace dělají - zmiňoval jistou demonstraci za jakési koně či co na polských hranicích. Dvacet lidí stálo u krajnice, přijeli z ČT, dvacet lidí se podívalo jestli nic nejede, přešlo cestu, roztáhlo transparent, kameraman řekl "OK", dvacet lidí se stáhlo, pokecalo s lidmi od ČT, pak ČT odjelo a demonstranti hned za nimi. A v beděn to vypadalo pomalu jako národní povstání...

Jinak ad. morální autority: dovoláváte se Kryla, ale kdo ho odstřelil, dovoláváte se Bondyho, ale kdo ho odstřelil. V současnosti u nás mohou existovat pouze takové morální autority, které hlásají ano, když ano hlásat mají, a které říkájí ne, když ne říkat mají.

 
V 6/05/2007 11:32 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu doporučuji si překlapnout na Literárky v síti. Stále ještě ukazují na ty praktiky a na lidi za nimi stojící. Ti stejní lidé co si za Haška zapisovali na manžetu, za Hitlera ovládali noviny za komunistů řídili stranu i vládu, za Gorbačova připravili perestrojku a dnes se stali kapitálisty řídícími naše spolupracující politiky média i masové vědomí nenechají nikoho na pochybách jak bez jakékoli morálního korektivu zlikvidují každého, kdo jim stojí v jejich cestě za mamonem. Kapitalistickým zlatým teletem.

 
V 6/05/2007 12:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak jsem si vzpomněl...


http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=4088&sid=&TEXT=1

 
V 6/05/2007 12:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Při sestavení vlády Mirka Shit Topolánka,založené na politické korupci,bylo snad každému soudnému člověku jasné,že nejméně kompetentním ministrem ve vládě je ministryně obrany Parkanová.Co však předvedla při návštěvě Bushe v Praze,to přesahuje snad už veškeré meze!Takové "vlezdoprdelectví" nevyzpívali ani komunisté při návštěvě Brežněva!Už dříve jsem poukazoval na naprostou neodbornost této dámy,ale vždyť ona postrádá sebemenší kousek důstojnosti a sebereflexe!Nezbývá než dodat:"Bůh s lidem této země",protože tato vláda je výsledkem činnosti a postojů nás všech!Byl tady vzpomínán Karel Kryl (ještě že se toho chudák nedožil),tak bych rád připomněl jeden jeho verš:

"Nad mozkem poslušnost
a nad rozumem víra
a správná příslušnost
je víc než v botě díra.
Mámu jsme zapřeli
a brácha zapřel tátu.
Někdo se odstřelí
a jiným zlámem hnátu."

 
V 6/05/2007 1:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Celý svět slyšel tu naši Vlastu
Celý svět zanechal hovoru
Celý svět vyskočil od rozhlasu
A zdvihl pohledy nahoru

Děkujem, Vlastičko, za váš výplod
Tak jsme se konečně dočkali
Personál připil si na váš příchod
V kazajku zdvořile vmačkali

R.:
Vyřiďte prosím na samotce,
Vyřiďte mezi stěnami
Dnes se k nám vrátí lůžko z klece,
Vyčítal přijde za vámi

Já to tak zazpívat nedovedu,
Hanbou se třese mi dneska hlas
Máte prý, Vlastičko, pětapade
A svět se zbláznil podle vás…

 
V 6/05/2007 1:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co to pisete ? Parkanova bude Bushovi zpivat nejakou oslavnou pisen ? To je nejaka legrace ? Nechce se mne to verit ac o ni zadne iluze nemam. To jsme uz opravdu klesli tak hluboko? Neni to nejaka kachna ?

 
V 6/05/2007 1:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

bude? uz nazpivala, ne? :-)))))

 
V 6/05/2007 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Klokane neklesli neb není odkud, jen někteří u nás zcela ztrácí i ty hrané zábrany. Není se čemu divit když to prochází Topolánkovi (NSDAP) , Čunkovi (hnědočeši) tak proč né Parkanové?
Chybí už jen veřejné procesy ale všeho jistě dočasu pokus o návrat PVB už tu taky byl, dokonce i ten zvací dopis...

 
V 6/05/2007 2:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Klokan: Žel je to pravda:
http://www.novinky.cz/koktejl/vlasta-parkanova-nazpivala-pro-bushe-pisnicku_116357_l0i5a.html

 
V 6/05/2007 3:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To cumim....Domnival jsem se, ze uz nemohu byt nicim prekvapen. Jeste mne reknete, ze Cunek tam ma projev o poctivosti, bezuhonnosti a rasismu a uz to nerozdycham.
Proboha, co nam jeste zbyva ? To uz neni jina cesta nez se porad stydet ?

 
V 6/05/2007 7:10 odp. , Blogger Tribun řekl...

Po prvotním šoku, který mi přivodila pí ministrině obrany, se nakonec dostavilo i příjemné překvapení. Už v půl deváté dnes ráno byly na internetu asi tři parodie na velepočin "té dámy od tanků." A co je ještě nadějnejší, tak ji nikdo nepodpořil, nikdo se jí nezastal. Všem je jenom k smíchu. V odsouzení této trapné příhody se vzácně shodli fandové radaru s jeho odpůrci, amerikofilové s europiptimisty, zkrátka všichni. Nikomu není po chuti ostuda, kterou nám "ta dáma od zelených mozků" udělala, radar neradar.

Asi nemá cena dělat si přílišné naděje, ale alespoň na chvilku jsem nabylo optimistického dojmu, že tento národ není pro budoucnost ještě pespektivně ztracen (ale to si o sobě Němci v roce 33 mysleli také).

Kuš pane Bush1!

 
V 6/05/2007 11:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano, vlastně by si zasloužila puget růží. Nakonec jsem taky příjemně překvapen, jaké byli reakce. To, že ji za to sepsula i redakce mladé Fronty hovoří je už takový bombónek.
Mám dojem, že snad v boji proti radaru udělala víc, než se za celou dobu povedlo hnutí Nezákladnám. Protože předvést takovou strátu soudnosti a ještě se tím chlubit svědčí o tom, že paní ministrině je uplně mimo. Na její počest bych zapěl:
Díky Vám! Díky Vám, dívčino statečná,
za vaši odvahu, rozum a sílu!
Vy jste náše ministrině - oni jsou zbyteční!
Přidala jste blankytu do křídel míru.

 
V 6/06/2007 11:15 odp. , Blogger ods řekl...

Neustále nedokážu pochopit, jak ministr obrany suverenního státu může nazpívat zvací píseň, ve které vyjadřuje radost, že se nad naší zemí rozvinula vlajka jiného státu a přitom zůstává ministrem. Bůh zaplať, že její příšerný pokus lidé vysmáli (i když lidská paměť je krátká a obávám se že v dalších žebříčcích popularity se to moc neprojeví), ale ostuda na celý svět zůstala.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka