neděle, června 10, 2007

Parkanovci s praporem hvězd a pruhů

Říká se, že každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží. Nevím co jsme komu udělali my, ale muselo to být něco hodně zlého. Náš premiér pan Topolánek nyní lituje, že jeho kampaň byla málo zastrašující. Čeho by měl však morálně litovat je fakt, že byla lživá a v kauze Kubice i podpásová.

Když pan Topolánek udělal nominaci svého druhého dream-teamu na obsazení vlády napsal jsem článek Tolerance? Proč ne. Píšu v něm, abychom dali této vládě šanci a nechali ať se shodí sami. Nechci nic říkat, ale myslím, že se shazují dost úspěšně a naše opozice prožívá stejné hody jako krkavci za třicetileté války. Co si taky myslet o člověku, jehož strana si šlechtí člověka s úzkými vazbami na nejpošahanějšího rasistu v České republice. Nechci malovat čerta na zeď, ale vznik Ordo Lumen Templi se dost podobá začátkům NSDAP. K tomu trochu přidává i Topolánkova věta: Náš čas přijde. Pan premiér ji však interpretoval v němčině.

Tato vláda vznikla na vydírání, což dokonale reprezentuje Saša Vondra, který vyhrožuje obnovením povinné vojenské služby. Samozřejmě máme demokracii a každý má nárok se projevit, ovšem některým lidem by svědčilo, kdyby předtím než promluví použili myšlení. Devět z deseti ministrů financí by po takovém výroku zakroutilo hlavou nebo si zaťukalo na čelo. Ministr Kalousek pro jistotu mlčí. Koneckonců se nemusí znemožňovat i on. Nevím z čeho chce Saša vojnu platit, ale určitě na něco přijde. Člověk, který nazývá tvůrce euroústavy Leinena Lenin, musí mít v rukávu nejméně jedno eso.

No snad vynechám aféru kolem Čunka, ta už spěje do úrovně pouličních kabaretů a trapných her na spravedlnost. Budu mluvit o jiném lidovci. Budu mluvit o dlouho nejoblíbenější političce. Pevně věřím, že na špici této hitparády nevydrží. Jestli ano, tak pak musím prohlásit, že jsme národ nesvéprávných jedinců, co bezmezně obdivují lidi, kteří se nikdy konkrétně nevyjádří ( Parkanová – no vlastně celá pravice ) a lidi, kteří se snižují na úroveň tragikomického rasismu známého z dob republikána Sládka.

Poprvé za dlouhou dobu k nám přijíždí prezident USA o něco žádat. Každý politik, který za něco stojí si připravuje veškeré podklady, chystá si řeč, opakuje si geopolitické znalosti nebo vyhledává nejaktuálnější informace. Naše ministryně obrany nikoli. Naše ministryně obrany toto všechno má v kapse. Nejspíš z tohoto důvodu nahrává se zkrachovalým hudebníkem pro prezidenta Bushe píseň, ve které než název je snad trapnější jen text. Když jsem to dnes ráno četl, neměl jsem slov. To co paní Parkanová předvedla, to snad ani není ostuda nebo skandál. Neexistuje slovo, které by dokázalo tuto situaci vystihnout. Myslím, že lidstvo se ještě tak daleko nedostalo, aby dalo této věci název. Že jednomu člověku rupne v hlavě, to se dá pochopit, ale nechápu jak celý tento nápad, nahrát největšímu dobyvateli současnosti oslavnou píseň, mohl projít přes armádu jejích poradců. Na co je teda platíme? Nejsem žádný vlastenec, ale takhle jsem se za svou zem nikdy nestyděl. Tak to dopadá, když ministerstvo obrany řídí někdo, kdo v životě neviděl bajonet.

Jsem si jist, že až bude kolaudace radaru, proběhne i hudební vložka. Jako první se bude hrát americká hymna na počest nového radaru. Jako druhá proběhne česká hymna na počest jeho hostitele. Třetí bude ukrajinská na počest těch co radar postavili. Nakonec přijde i píseň v podání ministryně obrany, doufejme, že v té době již stínové: Dobrý den, prapore hvězd a pruhů. Avšak jako zlatý hřeb vystoupí česká obdoba Alexandrovců vojensko – taneční sbor Parkanovci.

poslal Superzurda

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 43:

V 6/10/2007 5:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Paní Parkaová mnoho let byla sousedkou mého dědečka, kdyby ste slyšeli, co ten o ní říkal:-D
Jinak takovouhle "osobnost" jsme na ministerstvu snad ještě nikdy neměli, na tu nemá ani na pana Baudyše, který sestřelil letadlo, ve kterém sám seděl:-D

 
V 6/10/2007 5:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pardon, samozřejmě na tu nemá ani pan Baudyš

 
V 6/10/2007 6:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To já znám zase spoustu lidí, co měli co dočinění s Topolánkem, když byl ještě svazák. Co ti o něm říkali :-D. Když ten chlápek odešel z Ostravy se od Michálkovic po Polanku rozlehlo jedno velké vydechnutí.

Ještě jedno takové jsem slyšel, když Kubinyi odešel s fakultní nemocnice do politiky.

A jinak Parkanová asi bude z téhle sorty lidí.

 
V 6/10/2007 6:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když Daniel Landa před 15 lety zpíval v bombru a vysokých botách se skupinou Orlík své písně o bílých Čechách, seděl už studentský vůdce Jan Vidím v obleku v parlamentu a politicky směřoval ke konzervativní ODS. Nezdálo se, že by si byli názorově blízcí. Dnes Vidím podporuje Landův projekt soukromého řádu Ordo Lumen Templi.Tento politik vyjadřuje veřejně svoji podporu Landovu řádu,když nosí ve Sněmovně znak řádu - červený kříž v bílém poli,připomínající nacistický symbol hákového kříže.Zkrachovalý zpěvák Landa si o sobě,jak se sám vyjádřil,myslí,že je předurčen vyšší mocí k vedení lidí pod heslem:"Nic než národ".Je udivující,že se k řádu vyjádřili se sympatiemi biskup Václav Malý a astronom Jiří Grygar.Topolánkův "tajemný poradce" Dalík je obdivovatelem bývalého Hitlerova poradce Martina Bormana.A sám Topolánek se neštítí veřejně používat známé výrazy z období nacismu jako: "Es kommt der Tag" nebo "Až se dostaneme k moci,provedeme noc dlouhých nožů".
Zbývá než se tázat: "Kdo se to vlastně prodral k moci v této zemi?"

 
V 6/10/2007 7:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

dobrý den,

předem bych chtěl říct, že jsem ( ačkoliv jsem volil čssd ) PRO radar. myslím, že je opravdu důležitý...nicméně ostře nesouhlasím s tím, jak tato "vláda" vede kampaň. je to maximální tragedie. jeden by čekal, že na nás budou padat informace co je to, proč je to a co by bylo, kdyby to nebylo, co z toho budeme mít...ne, naše vláda mlčí a vyhrožuje...

pardon, ona taky zpívá. dneska jsem si pročítal zahraniční noviny, namátkou v moskvě, v sydney, v new yorku...naše madam parkanová se dostala do zahraničních zpráv ( pochopitelně díky tomu, že nás navštívil bush ), na moskevských stránkách je i video...

co k tomu dodat ???

jiří kumbár, brno

 
V 6/10/2007 9:02 odp. , Blogger Tribun řekl...

Co dodat? Snad jedině: "Ámen."

A nebo si v souladu s duchem doby zazpívat. Co třeba "Tak už máme, co jsme chtěli?"

Ale všeho dočasu. I tato vláda jednoho dne skončí, tak jako všechy před ní. Máme však jednu jistou - jednou přijde jiná, nová, stejně špatná nebo i horší vláda, než je ta současná. Protože jestli něčeho není člověk schopen, tak poučit se z vlastních chyb. Jenže mezi odbdobími úpadku, ve kterých lidstvo tráví většinu svého času, jsou období vzmachu, pro které stojí za to neztrácet naději a nevzdávat se, a ve kterých si jeden může právem říct: "Člověk, to zní hrdě."

 
V 6/10/2007 9:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Výborný článek :)) Gratuluji PS: Slyšel sem, že Parkanová zpívá při každé slavnostní přiležitosti s dechovkou národní obrany při Ministerstvu obrany...

 
V 6/10/2007 10:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ten rok uplynul jako voda. Ještě 36 měsíců to vydržíme. Jsem velký pesimista co se víry v lidstvo týče, leč v opětovné zvolení současné tragikomické divadelní společnosti nevěřím. Souhlasím, že opozice má velmi snadnou práci, bohatě jí stačí nedělat nic. Současný kabinet diskredituje sám sebe takřka obden.
Jen aby v roce 2010 nebylo pozdě...

BTW mix bývalých bolševiků s latentními neonacisty okořeněný neoliberalismem - toť poměrně smrtící koktejl.

 
V 6/10/2007 11:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rok 2010? Nezapomínejme na rok 2008... roky 1918, 1938, 1968 - všechny byly ve znamení změn. Dám krk na to, že v roce 2008 se něco může velké stát. Může to být i znamení nové epochy - nástupu modré totality v plné síly. Zatím tomu nahrávají ODS + KDU a SZ postupnou likvidací právního státu.
Historie se v cyklech stále opakuje...

 
V 6/11/2007 3:23 dop. , Blogger ods řekl...

Wintere, to vydechnutí mi připomíná vydechnutí senátora Topolánka, když se projednávala imunita noční můry naší republiky. Ruka ruku myje, miliardy v arbitráži nemůžou trápit nebohého kriminalízovaného českého podnikatele jako pan Šelesný (olofený, metěný, krejčirofý).

K anonymous, můj přístup k radaru je z mnoha důvodů zatím plně odmítavý a ohlednš důvodů, ty dost přesně to popsal Tribun. Možná osobně bych více akcentoval jiné věci a přidal přehršel jiných, ale jako základ lze brát jedno základní heslo. To nám má být vysvětleno, proč je to tak geniální, zdravé a účinné. Odpovědi v stylu, že občané jsou jedničky a my idioti nechápeme osvobození z Plzně mohou zabrat tak na paní Parkanovou, ale zdroji moci ve státě podle mne naprosto nepostačují. Informační kampaň je stále na úrovni Topolánkova souhlasu, kdy ještě nevěděl, jestli zde budou rakety nebo radar. A příznivci jeho názoru mají tu drzost vyčítat, že odpůrci mají nedostatek informací.

Fudzijane : Uz jedna zem se mi dost svými výbery zhnusila, ale kriz na ni nelamu. U sve rodne vlasti reknu jedine (co i potvrzuji tyto stranky) - No Pasaran.

 
V 6/11/2007 5:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijan :
Ad "magická osmička" 2008 - Proč to vidět tak černě ? Může to být i naopak - situace bude už tak neúnosná, že se lidé znovu spojí, popadnou klíče a poženou současnou administrativu až za Ural... To by byl panečku nástup nové epochy !
Nojo, dyť já vim. Vaše varianta je pravděpodobnější...

 
V 6/11/2007 11:10 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale Parkanove spoluinterpret a autor pisne :-) Vycital v tom ma jasno.
Podle nej, pokud to kritizujeme, mame maslo na hlave z minuleho rezimu - urcite pry jsme s nim byli zapleteni. Alespon se tak vyjadril v sobotnich Lidovych Novinach :-)
Jojo, kdyby blbost nadnasela....

 
V 6/11/2007 11:15 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To: vesemir

"mix bývalých bolševiků s latentními neonacisty okořeněný neoliberalismem - toť poměrně smrtící koktejl."

Puvodne jsem o tom ani na chvili nezauvazoval a pripadalo mne to jako cire blaznovstvi, ale v souvislosti s vasim prispevkem to prece jen vyjadrim:
36 mesicu urcite vydrzime. Jenze problem je v tom, aby pak jeste vubec byly nejake svobodne volby.
Ze to zni jako fantasmagorie ? Urcite ano. Zatim.

 
V 6/11/2007 11:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Klokane to s tím Vyčítalem je snad vtip! Tey pokud není Vyčítal vtip sám.

Na to se už nedá ani normálně argumentovat.

A k tomu Landovi: podařilo se mi vyhrabat takový malý protestsong

http://www.youtube.com/watch?v=tXwVOrHoIAg

Je sice hodně drsný a po mladickém způsobu provokativní až vulgární, ale sakra chytrý.

 
V 6/11/2007 11:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A ještě malý dovětek, protože jsem si zpomněl vylít žluč na tím, jak náš pan "nic než národ" znásilňuje Kryla - ten se musí vrtět v hrobě chudák.

 
V 6/11/2007 12:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: Winter

Ale kdepak vtip. Bylo to v sobotnich LN v kulturni priloze. Nedokazu to ted presne citovat, ale v tomto duchu se tam ten s prominutim blb vyjadril.
Znasilnovani Kryla necim takovym jako Landa, ci jak se to jmenuje, me stve stejne jako vas. Chudak Karel. Mozna by ty pisnicky radeji ani nepsal, kdyby vedel, kdo se jich zmocni.

 
V 6/11/2007 2:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Daniel Landa je už někde dost jinde, než před 15 lety. Doporučuju si nezaujatě poslechnout jeho poslední desku Neofolk. I když pochubuji, že vzhledem k jeho minulosti mu pověst největšího českého rasisty cokoliv odpáře.
Co se týká Kryla, tak tím že přezpíval pár jeho písniček, tak mu zajistil pozornost. Protože zrovna Kryla se nikomu vytahovat nechtělo. (Proč asi?) Plně platí, že není důležíté jak se mluví, důležíté je, že se mluví.

 
V 6/11/2007 2:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Osobně jsem si myslel, že Landa jinde skutečně je (i když osobně jsem ho nikdy moc nemusel, nicméně nikomu jsem ho ani nevymlouval), ale od chvíle kdy k ryze komorním skladbám námi obdivovaného Kryla začal přidávat spoustu scénických efektů, chórů, pyroefektů (no dobře pár prskavavek) a dětiček v bílých róbách, začalo něco vrzat. V době onoho řádu to ale spíš už řádně skřípe - jako by propadl svému snu.

Osobně nikdy jsem nevěřil hudebníkovi, který nenapsal alespoň jednu vtipnou písničku.

Ale jo jinak negativní reklama, taky reklama.

 
V 6/11/2007 4:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: winter

Problem s Landovym znasilnovanim Krylovych pisnicek je mj. i v tom, ze dnesni nactileti to slysi, znaji, ale vubec nevedi, ze to psal nejaky Kryl, kdo byl Kryl, vubec nevedi, proc to psal, vubec nevedi za jakych pomeru to psal, kde to psal... Je to pro ne dalsi rikacka - jedna z mnoha, ani nechapou jeji vyznam - zajem vyvolava kontroverzni Landa a jeho efekty. Proste bulvarizace. Chudak Karel Kryl.

 
V 6/11/2007 5:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak jsem tu nejproslulejší píseň roku 2007 konečně našel... Všude se kolem toho dělá haló a přitom lze úlohu pí ministryně označit stěží za štěk - písní nás provází výhradně Vyčítalův ráčkující chraplák, železná dáma je slabě slyšet až v poslední sloce. Popravdě, čekal jsem od proslulé jazzové zpěvačky lepší výkon. Obhajoba tohoto excesu jí jde podstatně lépe...

http://show.idnes.cz/multimedia.asp?r=hudba&c=A070604_183504_hudba_ob&m=a

Ad Landa - Tento umělec se sám ocejchoval (a to doslova - tuším levý prsní sval) a už se minulosti nezbaví, ani kdyby nakrásně posílil řady Antify... A s popularizací Kryla za takovouto cenu taky nesouhlasím...

 
V 6/11/2007 6:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to fudzijan:
..mám vážné obavy,že rok2008 přinese jen další propad a devastaci.Stačí se v neděli podívat
jaký tisk jde na odbyt-AHA,Blesk etc.etc.

 
V 6/11/2007 9:43 odp. , Blogger Tribun řekl...

Je zajímavé, že idea roku 2008 jako roku zlomového (kvůli té české osudové osmičce), se poslední dobou na internetu šíří. Doufejme, že to nebude nic vážného. Dnes je mezi lidmí příliš mnoho nenávisti a dalších morálních chorob na to, aby jakýkoliv společenský otřes mohl dopadnout dobře. Problém je totiž v tom, že nemáme žádný společný cíl, vizi, za kterou bychom šli, a pro niž bychom dokázali něco obětovat. Nic nás nespojuje. Všichni jsou dnes odhodláni obětovat druhé, ale sám oběť nikdo přínést nechce. A to nemůže dopadnou dobře. Je to asi něco jako krize středního věku. Máme všechno, co jsme chtěli, a najednou zjišťujeme, že jsme to vlastně ani nechtěli, ani to nepotřebujeme, jenže nevíme co s tím, když už to máme a stálo nás to tolik. A navíc nemáme roupama co dělat. Nuda plodí neplechu. Méně luxusu a více práce, to by pomohlo. Jenže jak k tomu přimět národ, jehož příslušníci za nejděsivější považují představu, že by z jejich individuálního úsilí mohl mít prospěch i někdo jiný, třeba i celé společenství?

(Omlouvám se za svoji pravidelnou porci pesimismu, ale jak jsem dnes brouzdal po netu, tak to na mne zase sedlo. Nejsem s to pochopit, s jakou virtuozitou dokáží někteří lidé zavírat oči, uši a mysli před všemi pochybnostmi a rušivými fakty, a navzdory realitě i historické zkušenosti slepě a neochvějně trvat na své víře. A to dokonce i za situace, kdy je ta víra pro ně osobně škodlivá.)

 
V 6/12/2007 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribun:
Trvání slepě na své víře, je známka nejistoty. Protože se ti lidé potřebují k něčemu přimknout, co jim dodá jistotu. Že jsou na té správné straně.
Atomizace společnosti postupuje. Lidé žili odjakživa ve skupinách. ani ten nejsilnější lovec nemohl říci když se mu něco nelíbylo, že teda jde. Protože sám by nikdy nedokázal ulovit taková zvířata, jako to dokázal ve tlupě, i když mu pomáhali slabší jedinci. Protože při zpolupráci se síli nesčítají, ale nenásobí.
I dnes se divím těm managerům, že všechny ti "neschopné jedince" tedy nevýhází a nejdou vyrábět/prodávat za ně. Ne, ne. Ani ten nejlepší, nejpracovitější člověk by nic nedokázal, kdyby neměl k ruce zástup těch "neschopných blbců".
Ano, blíží se roky 2008, 2009. Nevím, co bude. Ale i kdyby byl nějaký obrat k lepšímu, tak budu držet své nadšení při zemi. Kolik lidí s nadšením vítalo roky 1918, 1948, 1989? A dříve, nebo později nastalo vždy rozčarování. Důvod? Lidi si myslely, že stačí jednou vyjít do ulic, a vše potom půjde samo. Každá změna bude neúspěšná, pokud bude krokem posledním a nikoliv prvním.

 
V 6/12/2007 12:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"A navíc nemáme roupama co dělat. Nuda plodí neplechu. Méně luxusu a více práce, to by pomohlo."

Tedy, Tribune, pokud soudíte podle sebe tak bych si to s Váma rád na čas vyměnil :-)

 
V 6/12/2007 10:01 dop. , Blogger Klimax řekl...

Všem komentujícím a autorům na tomto blogu:Nenávážejte se furt do Čunka.Ta jeho kauza je vymyšlená s cílem shodit slušného politika,který ten problém s názvem Rómové řeší tak jak se má.Možná,že by spíš měla být žaloba za bezdůvodné obohacování těch Rom. rodin!
A pak by musela být mimochodem půlka republiky označena za rasistickou,neb část Romů je silně problematická-krade,pobírají neoprávněně soc. dávky,devastují domy a okolí a jsou silně nepřizpůsobivou menšinou-problém s přizpůsobením nemají ani Vietnamci ani Číňani ani jiní přistěhovalci...

Pozn. na závěr:Z ministrů a představitelů vlády je Čunek jediným dobrý politikem (a správným)...

 
V 6/12/2007 10:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

to Klimax: To bude rachot, až všichni procitnou a sundají růžové brýle mámení... i když věřím tomu, že řadě lidí tato "anarchie" vyhovuje, a protože z ní těží volí jí...

 
V 6/12/2007 12:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Od dob pravěkých lidí ovládali národy schopnost šířit nebo naopak tutlat informace. Stálo mě Dcerku z poslední vesničky mnoho času shromáždit do své hlavinky sdostatek informací abych se mohla jakštakš vyznat v tomto chaosu Komanči dávali knihy na index a do stoupy jak píše pan Hrabal ve "Sběrných surovostechů" ve starém Římě dávali lidu chléb a hry, dner stačí prostému lidu televize Blesk a pivo. Lidské bytosti se proměnili v konzumenty laciné zábavy a jednoduchých ideí. Kdybych měla moc zařídila bych vzdělávací televizní kanál a povinnnou historickou a filosofickou četbu pro každého voliče.

 
V 6/12/2007 2:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

K rekaci na anonyma:

No na druhou stranu zde vždycky byla spousta lidí, jimž stačil Bůh nebo členská knížka. Dnes jsou jen víc na očích, stejně jako ti z druhého pólu.

Lidstvo nikdy nebylo chytřejší, lidstva jako celek je furt stejně blbé. Jenom kdysi, když věděli čeho případnou revoltou mohou dosáhnout (svého pole, svého Boha či čeho). Myslím, že to trochu naťuknul Keller v jednom svém článku: jak se ale jmenuje, to už nevzpomenu.

 
V 6/12/2007 2:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To "když" tam nemá být. Omlouvám se.

 
V 6/12/2007 8:45 odp. , Blogger ods řekl...

Klimaxi, hlavní náplní práce pana Čunka má být transfer peněz z EU do České Republiky. Jeho ministerstvo zatím extrémně pokulhává (i když i předchůdci se nijak moc v tomto nevyznamenali). Rómové jsou pouze zastírací manévr a s touto ukázkou dosti malé kompetence nemají nic společného.

 
V 6/12/2007 9:56 odp. , Blogger Tribun řekl...

Sympatie nejsou důkaz, Klimaxi. Čunkovo "řešení romské otázky" nijak nesouvisí s obviněním z korupce. Z toho, že je vám jeho přístup k Romům sympatický vůbec nevyplývá, že je v korupční kauze, o kterou zde jde především, nevinen. Mám-li použít příměr, tak to, že milujete svoji ženu ještě neznamená, že vám nezahýbá.

Ach jo, toho Čunka nám byl čert dlužen. Z které že je to strany? ... a tak, tak to je to jasné.

 
V 6/13/2007 9:15 odp. , Blogger Klimax řekl...

Jasně...Gross nepřežil ani podezření...ale neznamená to,že musí každý být okamžitě odstřelen...Špidla byl nepohodlný,ale co ty straky v ODS??Ty necháte na pokoji????

 
V 6/13/2007 10:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tribun, ods: Ohledně komentářů na téma Čunek naprostý souhlas. To jak postupoval v kauze romů mi není nesympatické, ale je podezřelý z korupce a i kdyby vytáhl tonoucí dítě z řeky, tak to není odpustek, který tento problém vyzmizíkuje. Čunek by se měl vzdát veřejných funkcí a pokud dokáže své jméno očistit může se klidně vrátit.

klimax: Měl by jste rozlišovat skutkové podstaty potenciálních trestných činů a ne stranickou příslušnost. Jak se chceme dobrat fungující společnosti, když budeme lidi pořád škatulkovat? Pro Vaši informaci by spravedlnost měla být slepá a to rozhodně neznamená Čunka nevidět.

 
V 6/13/2007 11:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Děje se něco, čemu přestávám rozumět.
Známý odpůrce občanské společnosti, Václav Klaus, toho času president ČR, se vyjádřil PRO referendum o radarové základně USA, přislíbil, že návrh zákona o referendu nebude vetovat.
Buďto se z něho na stará kolena stává demokrat, nebo jen honí body na všech stranách - včetně veřejnosti - před presidentskými volbami...?

 
V 6/13/2007 11:22 odp. , Blogger Tribun řekl...

Vesemir: je to skutečně pravda? No tak to je určitě moje zásluha. Zřejmě jej dojal můj dopis, ve kterém jsem mu sděloval, že když podpoří referendum, tak ho začnu mít rád. A ten ješita starej na to skočil :-)))

(Ale když o tom přemýšlím, tak pokud by pro referendum skutečně plédoval, tak bych možná skutečně svůj názor na něj změnil.)

 
V 6/13/2007 11:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Prohlásil to v Olomóci na setkání s lidem. Blahopřeju k úspěšnému lobbysmu... Leč - rád bych se mýlil - nejsem takový idealista, spíše je to ta druhá možnost, kterou jsem naznačoval - čirý, prachsprostý předvolební pragmatismus.

 
V 6/13/2007 11:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A co se sympatií k této osobnosti týče: občas se s ním - čistě náhodou - názorově sejdu v malichernostech (jako je např. stavba Národní knihovny na Letné). Avšak jeho stěžejní názory - zejména ty publikované v knižním titulu "Modrá, nikoli zelená planeta" - vytvářejí nepřekonatelný odpor... Ani referendem si to nevyžehlí (pravda, referendum rozhodně nepatří mezi malichernosti...)

 
V 6/13/2007 11:53 odp. , Blogger ods řekl...

Bohužel Klausovi se podařilo přimotat ke svým výrokům o referendu i decentní lež nebo důkaz toho, že prezident nemá naprostý přehled o dění v naší republice, nečte noviny a nesleduje debaty politiků (co by jasně vypovídalo o nedostatku kompetencí pro tuto funkci).

"Ta byla před volbami u vlády a za ní bylo zahájeno jednání s USA za zády všech, včetně prezidenta. Já se o tom dozvěděl až v srpnu, dva a půl měsíce po volbách,"

Téma základen vybuchlo okamžitě po volbách (různé informace se objevovalz již od začátku loňského roku) - a ty byly v červnu a ne srpnu. Co dělal pan prezident dva a půl měsíce, že nevěděl o tom o čem už média, veřejnost a politici diskutovali ?

 
V 6/13/2007 11:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribun: A ještě do třetice - nestál by tenhle poměrně důležitý zlom v záležitostech kolem radaru za článek
"Další kamínky do mozaiky s radarem VII" ?

 
V 6/13/2007 11:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS: Holt je to hlava státu. Nesmí se namočit. Musí si naprosto, viditelně a jednoznačně oficiálně umýt ruce... On je přeci v této věci zapleten stejně jako prodavačka v potravinách. Chová se jako tři chytré opičky: nic nevidí, nic neslyší, nic neříká - dokud to již opravdu není nezbytné...

 
V 6/14/2007 12:16 dop. , Blogger ods řekl...

Mimochodem v červenci přijeli američtí experti zkoumat různé lokality a pan prezident určitě nic o tom netušil.

 
V 6/14/2007 12:26 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dokud ho o tom oficiální nótou nezpravil předseda vlády, samozřejmě o tom neměl ani tušení. Věděl (oficiálně) přesně tolik co kupříkladu já...

 
V 6/26/2007 3:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Něco tak stupidně vlezdoprdelkovského jsem už dlouho neviděl a neslyšel. Fuuuj ! O inteligenci jisté Parchantové jsem si udělal úsudek už dřív, zkrachovalý trapný ráčkující Zelenáč na tom nebude o moc líp. Jen tím nechtíc a nevědomky ukázali komu jsou hodně blízcí, byť možná s opačnou polaritou - stalinistům z 50.-ých let.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka