neděle, září 09, 2007

Změna či modifikace stránek

Sem případně pište veškeré nápady ohledně změny nebo modifikace těchto stránek, jak již bylo započato v této diskusi.
Hosting je více méně vyřešen na bluehost.com, doména je jedním z problémů, jestli má být obecnější nebo nějaká mutace modré šance - podle dostupného v com a info. Jestli jsem správně pochopil, stránky mají spíše udržet svůj hlavní styl případně doplněn nějakou rubrikou zahraniční. K tomu ale bude asi nutný jiný content management než blog, i když wordpress s pluginy by to možná zvládl. Návrhům se meze nekladou samozřejmě i takovým nezmíněným výše.



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 23:

V 9/09/2007 9:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Děkuji za vznik tohoto článku a doufám že bude plodná diskuze a že každý stálý čtenář přidá komentář a i občasní návštevníci hodí nějaké to slovo do pranice. Já jsem vcelku spokojen se stávající formou, ale nejednou jsem čet že by tento web měl mít nějaké vyšší poslání. Své návrhy jsem již popsal v uvedeném odkazu, tak se prosím připojte i vy. Příkladem článků ze zahraničí by mohli být tyto od Grega Evanse:

http://www.blisty.cz/aut/1116/art.html

Zvláště ty dřívejšího data ohledně neokonzervatismu. Píše srozumitelně o jeho vzniku, definuje ho, vyvozuje důsledky, uvadí příklady a různé analogie s minulostí. Myslím že toto je jedna z hlavních příčin toho co se děje v naší zemi, při čtení těchto článků se vám často vybaví obdobná situace u nás.

 
V 9/10/2007 12:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Název Modrá šance bych možná i nechal, přeci jen je dost provokativní a u dost lidí už i známý.

Obsah stránek bych nechal vpodstatě stejný, samozřejmě klidně s rozšířením o zahraniční témata apod.

Co by ale myslím bylo přínosné by byly diskuze - tím myslím jen krátké představení nějakého problému nebo tématu, klidně v jednom odstavci a pak rozsáhlejší diskuze - zkrátka nejen delší texty vyjadřující autorův názor, ale i krátké, suché, zcela objektivní nastínění nějakého pikantního problému nebo kauzy a následné diskuze k nim. Doufám, že rozumíte, co tím myslím:-))

 
V 9/10/2007 1:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No plodnou diskuzi si předtsavuji malinko jinak :) Název samozřejmě zanechat, jen nevím, když se má přejít pod novou doménu, tak jak ho malinko upravit, protože modrá šance už je samozřejmě zabraná. A Ahuro, co myslíš těmi pikantními problémy opravdu netuším, jen doufám že to není to co si myslím :)

 
V 9/10/2007 2:08 odp. , Blogger Tribun řekl...

Já si nemyslím, že by bylo nutné na současném konceptu „Modré Šance“ cokoliv měnit. Nemá smysl pokoušet se o vytvoření všeobecného high-end magazínu, pevného bodu v internetu, který pohne českým myšlením. Jak psal Čapek v jednom svém apokryfu: „Síla se váže.“ Čím ambicióznější a rozsáhlejší projekt rozjedeme, tím více sil bude potřeba na jeho běžný provoz a v důsledku riskujeme, že se zalkneme příliš velkým soustem a vše co zbude bude jenom pachuť a pocit trapnosti nad megalomanským serverem, který nikdo nečte a který stejně jako běžné zpravodajské servery publikuje cokoliv, jenom aby něco publikoval a obhájil tak svoji existenci.

Ne, já by – alespoň prozatím – nic neměnil. Na MŠ se mi libí její spontaneita a to, že jde o víceméně dobrovolnou iniciativu několika lidí, kteří se vlastně ani jinak neznají, a jediné co je spojuje je potřeba vyjádřit se k aktuálnímu společenskému dění. Proto ani nemá cenu vymýšlet nové rubriky a plánovat pro ně obsah. Rubrika zahraniční? Ne, jenom štítek u článku který se jej týká. A rozhodně neplánovat dva zahraniční články na říjen, ale nechat tomu volný průběh, počkat, zda někdo něco napíše, či ne. Neměli bychom se nutit do něčeho, k čemu zatím nikdo z nás neměl příliš potřebu se vyjadřovat. Nehledě k tomu, že existují české stránky, které se věnují právě zahraničí či tématice ropného zlomu jsou svým zaměřeníj opoziční (i když ne ve smyslu pravice-levice).

Jediné, co bych podporoval je jistá forma propagace. Třebas nějaké bannery, nebo zapojování se do diskusí na dalších serverech a odkazování na MŠ (i když si nejsem jistý, kde je hranice, za kterou začíná spam). A teprve poté, až by bylo jasné že diskuse jsou zde velmi živé a současný systém je nadále neudržitelný, hledat alternativu, ale jenom pro diskuse. Třeba Google Newsgroups či něco podobného.

 
V 9/10/2007 2:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bože můj, Jaromíre, co myslíš, že myslím?:-))

já to myslel tak, že by se mohlo diskutovat i k tématům, které nejsou na samostantný článek - prostě něco, co někoho ze zdejších "věrných" zaujme a chce o tom pokecat na trochu vyšší úrovni, než jsou novinky.cz apod.

 
V 9/10/2007 3:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlasím s Tribunem, už jsem zažil až příliš mnoho projektu, které se zakously, začaly se dusit a nakonec zdechly dřív, než se vlastně narodily.

 
V 9/10/2007 3:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rozumný komentář Tribuna. Taky bych se přikláněl spíše k současné formě. To zahraničí by mohlo být jen občas, ne nuceně. Ono pravidelné psaní článku byl odemne zřejmě špatný nápad. Jen když už jsem u těch změn, měl bych jednu menší prosbu. Jestli by nešlo zařídit stromovou diskusi, aby byl větší přehled a nemuselo se neustále psát: "ale k tématu". Takhle by mohla probíhat diskuse dvou lidí a přitom by nerušila ani neprodlužovala diskusi, zváště u delších diskusí to vadí. K tý propagaci, chtělo by to aby četlo více lidí nebo aspoň diskutovalo. Ahuro to jsem myslel taky, nahodit nějaký menší téma které není na článek a nechat plynout diskusi. Ono Novinky občas nemaj špatnou úroveň, ale zajímavých názorů je minimum a je diskuse limitována 250znaky, což vylučuje nějaký složitější vyjádření názoru. A já si pod tím pikantním představoval nějakou bulvár sekci, příště tam nedělej ty smajlíky za to rozumíte co tím myslím :)

 
V 9/10/2007 6:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jaromíre - mno, tak bulvární sekci jsem nemyslel ani v tom nejhorším snu:-D Ale je to zajímavá myšlenka, pohled na stránku a konkurující si články "můj pohled na ekonomiku rozvojových zemí ve střední Africe" a "XYZ z 3. řady vyvolených se nechal přímo ve Vile vykastrovat!":-)) Bohužel si dokážu představit, který ten článek by měl po chvíli větší sledovanost:-))

 
V 9/10/2007 10:44 odp. , Blogger ods řekl...

Tribune, právě strach z určité přílišné a naprosto nezvládnuté expanze stále brzdí změny, jako je třeba právě doména nebo hosting. S tím, že stabilita čtenářů je snad již více méně prokázaná, a proto se mi zdá, že přechod na technicky dokonalejší možnost, není přehnanou expanzí, ale adekvátním řešením, které do budoucna může tyto stránky ještě zkvalitnit. Jak jsem psal již jinde, toto ani v jiné verzi nemá být konkurence Britských Listů.

Pro upřesnění, s tou zahraniční sekcí nebo i jinými tématy jsem nemyslel přímo nějakou povinnou denní, týdenní kvótu, ale spíše to, jestli vůbec články s takovým zaměřením se mají zde objevovat.

K diskusím, tak není nic horšího a zbytečnějšího než mrtvé diskusní fórum, kde po počátečním nadšení se nic neděje. Proto se mi zdá, že diskuse pod články postačuje, s tím, že kdyby to šlo, tak by bylo dobré mít onu zmíněnou vláknovitou-stromovou strukturu diskusí, kde by i odskoky mimo téma nijak nevadily. Ale to je právě ona otázka na redakčni systém či blogový systém, který by to jednoduše umožnil.

 
V 9/10/2007 11:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS - chci si ten svůj nápad obhájit - nevím jak ostatní, ale já za týden vidím možná 5 témat, o kterých bych si rád s někým popovídal, ale psát o tom článek nemá smysl. Proto si myslím, že by se zde žádná mrtvá diskuzní fóra nevyráběly...

 
V 9/11/2007 7:03 odp. , Blogger ods řekl...

Ahuro, to si myslím, že by mohl vyřešit nějaký systém glos, který by nezakrýval hlavní články, ale dalo by se u nich diskutovat stejně. Právě protože zatím nemám nápad jak to oddělit na blogovacím systému, tak hledám jiné řešení.

 
V 9/13/2007 2:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

K formě a podobě webu nemám vážné připomínky, myslím si však, že by možná stálo za úvahu zřízení samostatné rubriky - něčeho na způsob fotogalerie - pro obrázky, které zde občas někteří (tuším, že zejména Fudzijan) posílají. Nevím, do jaké míry by to šlo zrealizovat z technického hlediska, vím, že web není provozován na klasickém hostingu, ale na systému pro tvorbu blogů, přesto si myslím, že by se snad dotyčná samostatná rubrika dala zřídit. Zdá se mi totiž škoda, když ve většině případů hodně povedené parodie jsou ke zhlédnutí jenom krátkodobě, po dobu, co jsou k vidění na hlavní stránce.

Jinak vidím, podobně jako ostatní diskutéři, problém v tom, že z těchto stránek se tak trochu stává web pro poměrně úzkou a uzavřenou komunitu, jejíž členové si zde přitakávají a navzájem se utvrzují ve svých proti-modroptačích názorech. Co s tím, těžko říct, zdá se mi, že webu chybí výraznější propagace, zejména, srovnávám-li se všemi těmi antisocanskými, antiparoubkovskými či antikomunistickými stránkami. Aniž bych to někomu vytýkal, tak se mi zdá, že na tento web směřuje trestuhodně málo odkazů z jiných stránek. S propagací webu na různých diskusních fórech, jak navrhují ostatní diskutéři, lze proto jedině souhlasit. Jde však o to, jakým způsobem, bez toho, abych moralizoval, mi totiž laciné linkování na jiných diskusích přijde až přespříliš prvoplánové a nápadně podobné tomu, co nám na tomto webu svého času předváděla nám všem dobře známá Nejedlá figurka na Buldozeru.

 
V 9/13/2007 2:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

a propos - na to bych málem zapomněl: Určitě souhlasím s tím, jak kdosi přede mnou navrhoval (omlouvám se, ale kdo to byl, se mi teď narychlo v komentářích přede mnou nepodařilo dohledat), aby se samostatné místo (samostatná rubrika) vyhradila i pro téma, k němuž teď diskutujeme - tedy problematika změn či modifikace webu. Myslím, to téma bude stále aktuální a měla by být možnost se k němu pořád vracet a přicházet s případnými dalšími návrhy na vylepšení či změnu webu.

 
V 9/15/2007 1:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Co se týče podoby webu a případných změn, zastávám stejné stanovisko jako Tribun.
Napadla mne však jedna myšlenka týkající se jeho návštěvnosti. Počítá se každé otevření stránek i když jde o stejného čtenáře? V této oblasti se nevyznám a tak mi promiňte pokud je můj dotaz naivní. Já totiž mám ve zvyku otevřít je častokrát během večera, který trávím na internetu. Čtu třeba BL a vždy když dočtu článek, kliknu na tento web jen abych nakouknul zda v diskusi přibyl nový příspěvek.Tuhle informaci získám během pěti vteřin, vrátím se k dalšímu článku a po jeho přečtení ... A tak pořád dokola. Odhadoval bych to, průměrně, tak třicetkrát za večer. Pokud mám volný den, počítač je zapnutý a já doma, pak toto číslo může být i o dost vyšší. Proto by mne zajímalo,zda a kolik z nás kteří kteří zde diskuse vedeme, dělá totéž. Pokud se jen počítají vstupy a je nás více takových, může být statistika návštěvnosti hodně zkreslená.

 
V 9/15/2007 1:41 dop. , Blogger ods řekl...

Fotogalerii bych určitě také přidal. Co se týká uchování tohoto příspěvku nahoře, tak ho dám napravo pod link kontakt atd.

Jestli se nepletu, tak návštěvy jsou započítány v toplistu po půl hodině, takže pokud opustíte stránku a přijdete za 31 minut, tak by se to mělo načíst jako další návštěva. Ale těch opakovaných není započteno až tolik - právě z důvodu té půl hodiny co musí uběhnout pro novou návštěvu zde je příklad pro včerejší den. Z jedné adresy bylo započteno 7 návštěv, z jednoho 5, z pěti 4 návštěvy, ze čtyř 3 návštěvy a z devíti 2 návštěvy.
Vše co je v té půlhodině spadá do kategorie zobrazení stránek (u toplistu ta hodnota v závorce v žebříčku).

Takže jestli dobře počítám, tak z včerejších podle toplistu 211 návštěv bylo 62 opakovaných, které vytvořilo 20 návštěvníků a zbytek byly samostatné. Ale jako všechny statistiky i toto je nutno brát s určitou rezervou.

 
V 9/18/2007 5:18 odp. , Blogger Tribun řekl...

Po další ostudě, tentokráte s textem o základně a volebních programech, navrhuji angažovat jazykového redaktora/redaktorku.

 
V 9/18/2007 11:08 odp. , Blogger ods řekl...

Nemyslím si, že by šlo o ostudu. Chyby se stávají každému a není problém je opravit - přece jen jde o obsah hlavně, a vina tentokrát je i na mé straně, neboť jsem byl nepozorný při pročítání a shoda mi také unikla. Snad již je vše v pořádku.

 
V 9/19/2007 10:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vedle současných článků a komentářů k politickému dění u nás bych uvítal informace o konkrétních (a doložených) skutcích těch nadlidí, kteří nám tu dnes vládnou. Jako příklad uvádím nedávné prohlášení teplického starosty a senátora Kubery, že všichni senátoři by měli mít plat 275000 Kč měsíčně. Nebo třeba snaha bývalého a současného poslance Drdy a Hasila prosadit zákon, který by zlegalizoval dovoz odpadků z Německa v souvislosti se účastí obou ve vedení Termiso a.s. (liberecká spalovna odpodů). Nebo poslanec Tomáš Hasil ještě jednou. Kdo je jeho dobře placený asistent? Ano správně - je jím Tomáš Hasil jr. Kdyby voliči měli takové informace, alespoň část z nich by to u voleb ovlivnilo. (Pozn.: všichni tři výše uvedení činitelé jsou pochopitelně členy ODS)
to Kamil Mudra: Ohledně návštěvnosti. Prográmátor stránek je schopen zjistit, z jaké IP adresy byla stránka navštívena a do statistiky návštěvnosti započítávat návštěvu stránek ze stejné adresy během dne jen jednou.

 
V 9/23/2007 9:07 odp. , Blogger ods řekl...

Bobku, právě na něco takového by se zde hodil systém "minipostů" nebo glosování. Aby zůstal článek hlavní téma a vedle mohl být třeba i odstavec s nějakou aktuální událostí, která často nevymáhá ani komentář.
Jinak samozřejmě část z těchto věcí se dá napsat i jako článek, zkuste nějaký poslat.

 
V 9/25/2007 4:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A co registrace v nějakém RSS agregátoru, třeba kratce.cz, či tak něco? To by mohlo zvednout návštěvnost. Stejně jako poctivé naklikání na linkuj.cz. Když se nás pár domluví - a stačí tak 5 - tak není problém se dostat na čelná místa. I když to není zrovna dvakrát kosher, ale co na netu je, že?

 
V 9/26/2007 3:20 dop. , Blogger ods řekl...

Tribune, k agregátorům určitě stojí za to stránky přidat, jen máte nějaký seznam takových kde to stojí za to ? Nebo respektive vůbec seznam českých agregátorů - předpokládám, že do zahraničních by to moc smysl nemělo.

S tím linkuj by to určitě stálo za to, je to v dobrých případech pár set nových čtenárů na článek navíc. A nevím, ale já nic nekosher v tom nevidím. Pokud by se Vám články líbily, proč jim nedávat hlas - podobné jako Linkuj je i slovenské Vybrali Sme. Problém těchto služeb je v tom, že jejich význam znají většinou webmasteři a čtenáři moc nevědí o co jde nebo jsou odrazováni například povinností loginu.

 
V 3/19/2008 2:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejlíp bys udělal, kdybys tyhle stránky zrušil. Nebo někdo zruší tebe.

 
V 8/25/2008 8:20 dop. , Blogger Tribun řekl...

Není na čase přehodnotit moderování diskuse? Přijde mi, že debata ztrácí razanci a bezprostřednost a vyvolává (doufám že mylný) dojem, jako by se zde nic nedělo a klesal zájem čtenářů.

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka