sobota, listopadu 10, 2007

Lžiradar

Před několika měsíci naše odvážná občansko demokratická vláda ústy svého odborníka na propagandu zasadila tvrdý úder nebezpečným agentům ngoismu rozsevajícím v českých hlavách brouky antiradarouky. Pan Klvaňa, dlouhodobně propagující věci zdravé a prospěšné, prezentoval studii odborníků Ministerstva obrany a hlavního vojenského hygienika Petra Navrátila o naprosté neškodlivosti našeho krásného radaru. Tuto práci ještě jednou před měsícem potvrdila devítičlenná turistická výprava na Marshallovy ostrovy hlavního hygienika ČR Michaela Víta (kde se za vládní peníze projeli i dva samozřejmě naprosto nezávislí experti), jejíž zprávu veřejnosti hrdě prezentoval výše zmíněný spoluautor původní studie pan Navrátil. Obě zprávy byly velmi hlasitě prezentovány ve všech hlavních českých médiích a doprovázeny spoustou moudrých proradarových komentářů. Přece jen verdikt vynesli velmi moudří odborníci a hloupý plebs, který takovýmto věcem nemůže a nesmí rozumět natož o nich rozhodovat, by měl sklapnout podpadky a radostně zazpívat Dobrý Den Radare spolu s paní Parkanovou. Hloupé námitky odpůrců radaru, mimo jiné publikované na Britských Listech, že zdravotní otázka není nejdůležitější a navíc, že ve zprávě jsou asi chyby, byly buď rovnou ignorovány nebo přijaty jako legrační folklór potížistů a tudíž de facto také ignorovány.

O to zajímavější se ukázala včerejší informace zveřejněná na portálu Aktuálně a pro změnu tentokrát zaruputile ignorovaná všemi hlavními médii u nás. Pracovníci Ústavu radiotechniky (mezi nimi i jeho ředitel) na Vysokém učení technickém v Brně vypracovali posudek na původní studii armádních odborníků, kterou krásně shrnují jejich slova: "Kdyby podobné dílo obhajoval student vysoké školy v oboru radiotechniky jako svou závěrečnou práci, s téměř stoprocentní jistotou by neuspěl." Ve vládním materiálu se vyskytovaly dokonce i chybné jednotky. To že nezávislí odborníci, kterým zrak nezamlžila hezká dovolená asi udeřili hřebíček na hlavičku ukazuje i reakce Ministerstva obrany, které si začalo okamžitě umývat ruce a o studii prohlásilo, že "opravdu není studií, takovou ambici neměli zpracovatelé ani z Ministerstva obrany, ani z dalších kooperujících složek." Jen proč nám naši parkanovci to neřekli dříve, kdy tato bezvýznamná práce plná chyb byla prezentována právě jako studie a výtečný argument pro základnu ?

--------------------
plakát poslal Fudzijan

17. Listopad 2007

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 10:

V 11/10/2007 6:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Znáte to: První slovo platí, druhé leze z gatí...

Mimochodem tu zprávu jsem si přečetl i v Právu, takže zase tak ignorována nebyla.

 
V 11/10/2007 7:01 odp. , Blogger ods řekl...

S tím Právem máte pravdu, ale to je mezi oficiálními médii přece jen taková sotva tolerovaná Popelka (a i tam je to píchlé na 4 stranu a v internetových Novinkách to na rozdíl od vládních zpráv o zdravosti radaru ignorovali). Zbytek médií aspoň podle toho co vím hluboké ticho, ale nemlčí se o správně tázaných průzkumech, za jakých podmínek kdo kdy by souhlasil s radarem.

 
V 11/10/2007 10:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.novinky.cz/domaci/klaus-kritizoval-klimaticke-iniciativy-merkelove_126541_pms38.html

Lepím linky nerad, ale tento opravdu stojí za to a nechci aby zapadl bez povšimnuti. Bude dobrý sledovat až náš nejvyšší a neomylný opět obrátí korouhvičku v zájmu svého osobního prospěchu. Bohužel zatím nám dělá ve světě neuvěřitelnou ostudu srovnatelnou snad jenom s nějakým náčelníkem africké zemičky, který bojuje proti exaktní vědě a kritickému myšlení okultismem a kanibalismem svých oponentů.

 
V 11/10/2007 10:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Uf, tak tolik nabubřelosti na jednom místě se jen tak nevidí. Jinak je zde nádherně vyjádřen i to Klausovo ponáspotopa. Aneb proč se zabývat budoucností, když se prý vyřeší sama: holt člověk skutečně vyrostl za komunismu, to má pravdu - ono se to už nějak pořeší, že jo. Navíc nepodezřívám Merklovou, že by si zrovna ona potrpěla na pětiletky. Ale jak vidno, i obyčejné vize se trestají.

Na jednu stranu je sympatické, že se najde člověk, který popíchne Gora (který se se mi jeví jako takový Klaus naruby, jenž náhodou stojí na "straně pravdy"), ale zase způsob, kterým tak činí, je dozajista k blití a zavdává otázky po absenci zdravého rozumu. Zajímalo by mě, co asi dělali ti klimatologové předešlých dvacet let. Asi si užívali grantů, pročež si těsně před ccca rokem 2005 vycucali z prstu nějakou zprávu, že se jako Země otepluje. I kdyby člověk ve globálních změnách hrál roli za desetinou čárkou, pořád to není důvod nic nedělat. Ostatně i miliónu předchází číslo 999 999,999 999p.

Taky mě zaráží, že Klaus vytýká někomu zbožtěnost ekologie, ale sám vzývá boha Svobody a Trhu. Připomíná mi křižáka, který bojuje proti Alláhovi. Schaefler nakonec tvrdí, že víra v Boha se odsunula ve víru v ekologii a politiku (fenomenologie pak podává důkazy), ale holt Klaus vzal na vědomí jen tu první polovinu tohoto faktu.

Nechápu, jak takový zaslepený dogmatický tupec (o adekvátnosti těch slov mě přesvědčuje den co den) může být vůbec prezidentem - člověk, aby se neustále styděl, že je Čech.

 
V 11/10/2007 11:09 odp. , Blogger Tribun řekl...

Na jednu stranu jsem rád, že někdo našel odvahu vůbec zveřejnit oponenturu k vládnímu stanovisku, a hned takto razantní a podepřenou autoritou, stejně jako mne těší, že byla zveřejněna v mainstreamových médiích, a to dokonce i bez jinak obligátní nálepky „autor je komunista.“ Na druhou stranu trochu váhám s tím, začít to považovat za blýskání na lepší časy. Dosavadní způsob vládní komunikační strategie totiž jasně velí být vždy a za všech okolností obezřetný.

A tak není jisté, zda to není jenom součást propagandy, která má vytvořit iluzi objektivní diskuse. Také je možné, že autoři studie časem „prohlédnou,“ a přejdou na druhou stranu, čímž určitě část opozice svedou, a část zviklají. Pak je možné, že vláda pochopila, že my jsme pochopili, že se nás snaží utáhnout na vařené nudli, a tak rezignovala na jemné umění manipulace, a nasadí těžší kalibr psychologické války, například pečlivě naplánovaný a prezentovaný „teroristický útok.“ Pak jí ovšem mohou být všechny odporné studie lhostejné.

A pak je tady ještě ta nepravděpodobná možnost, se si sami Američané připravují půdu k tomu, aby mohli ze svého plánu vycouvat. Musíme si totiž uvědomit, že v samotných Spojených státech existuje poměrně silná a fundovaná opozice proti plánům na protiraketovou obranu, a to jak mezi akademiky, tak mezi politiky a dokonce i vojáky. To jenom u nás jsou občané odkázání na jistou formu svépomoci, protože poslušnost a servilita směrem k silnějšímu má v našich zemích dlouhou tradici.

Nesmíme zapomínat na Polsko. Radar bez raket nedává smysl, a to ani jako provokace Ruska, či nástroj k rozeštvávání Evropy, protože to lze pořídit mnohem levněji. A osud raket v Polsku je po nástupu Tuska nejistý – a paradoxně kvůli Američanům. Poláci by dozajista byli pro, ale (narozdíl od nás) chtějí něco za to. Ať již dislokaci systému Patriot, či smluvní záruky bezpečnosti. A tady může celý plán ztroskotat, protože je sporné, zda budou na něco takového Američané ochotni přistoupit. Ti totiž chovají velmi silný odpor k jakýmkoliv mezinárodním smlouvám, obzvláště k těm, které by je k něčemu zavazovali, a v bezpečnostní oblasti zejména. Nechtějí, aby se USA smluvně zavazovali k angažmá v cizině (ozvěny izolacinalismu jsou stále živé), často mají totiž pocit, že je ostatní zneužívají (sic) a že bojují v cizích válkách za cizí zájmy. Takto například řada z nich vnímá válku ve Vietnamu – nikoliv jako americkou agresi, ale jako plnění smlouvy, ve které se zavázali garantova status Vietnamské republiky (Jižní Vietnam).

Pokud ještě není o PRO/NMD rozhodnuto, pak především v samotných Spojených státech. A to je asi největší naděje, protože na české politiky se bohužel spoléhat nedá. Ti dokáží oddaně a bez nároku na reciprocitu sloužit komukoliv, jenom pro ten opojný pocit podílu na moci, díky kterému na chvilku zapomenou, jaký je jejich skutečný význam.

 
V 11/10/2007 11:23 odp. , Blogger Tribun řekl...

Winter: právě pro tu nabuřelost. U Klause je jistota, že nebude na nikoho klást žádné morální nároky, a za podporu ve funkci přivře oko, nebo obě, obrátí na obrtlíku a flexibilně se přizpůsobí momentální poptávce na trhu volitelských hlasů. Když jde o hlasy, vezme za vděk i těmi komunistickými, a kdyby byla v parlamentě DAP, tak rád nakoupí i u nich. Udělá to neveřejně, podloudně, zato rozpaků.

Je zajímavé sledovat, jak Klausovi fanoušci dští oheň a síru na Švejnara za to, že se šel veřejně a bez vytáček předsavit do parlamentu KSČM, ale když jim někdo připomene, že i Klaus byl zvolen pouze díky komunistickým hlasům, tak rozhořčeně opáčí: ale to nebylo oficiální, to bylo tajné. Mimoděk tak odhalují další ze středobodů klausovské doktríny: zločin není spáchán tím, co člověk udělá, ale tím, že se nechá chytit. Trestá se za neúspěch, nikoliv za nemorální chování, protože to, co vede k osobnímu prospěchu, není nemorální.

 
V 11/11/2007 9:48 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano a čím více nekorektní a podpásová "argumentace" klausovců, tím je větší šance na "úspěch" u prostého lidu. Evokuje to jednu filmovou repliku mistra Sováka...to bude jednoduchý, je slušný člověk, nebude se umět bránit. - z filmu s názvem více než nadčasovým - Mezi námi zloději.

 
V 11/11/2007 10:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak nás duchovní otec ODS,guru našich tržních komsomolců,opět překvapil svým pravidelným extempore na téma globálního oteplování.Obávám se,že Klaus se pomalu ale jistě stává směšnou figurkou na evropském a potažmo světovém politickém poli.Bohužel pro Českou republiku se jedná o českého prezidenta.Narcistické sebestředné sklony,kterými se tento člověk vyznačuje,mu brání přiznat pravdu někoho jiného,něž je ta jeho pravda.Dokazuje to skutečnost,že je snad dnes jediný,který prohlašuje,že transformace ekonomiky v devadesátých létech pod jeho taktovkou byla velmi,ale velmi úspěšná.Jen kdyby ta Centrální banka tehdy tak prudce nešlápla na brzdu,to už by měl Klaus dávno Nobelovu cenu za ekonomiku v kapse.Klaus je neštěstím pro tuto zemi.Je schopen opět naslibovat komunistům cokoli,aby dostal od nich zase hlasy tak,jak to již jednou udělal.Myslím,že když se dozvěděl,že Jan Švejnar možná přijme kandidaturu,začal být velmi znepokojen tím,že ho může někdo porazit.Bylo by to štěstím pro 10 milionů lidí této země.Tito lidé si totiž zaslouží úplně jiného prezidenta!

 
V 11/11/2007 4:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

V zemi, kde je skoro sedmdesát procent lidí proti americkým radarům, dojde na nejhorší způsob prosazení zájmu vládnoucí zvůle.
Nejhorší možný konec patálie s americkým radarem je vlastně právě ten, o který vláda zjevně nejvíc usiluje.
Dohodnou se nějak s USA a nedohodnou se s vlastním lidem.
Je to tady taková národní tradice. Veřejné mínění vládnoucí strana vždy považuje za irelevantní a naprosto ho ignoruje, pokud nejde s přímým vyjádřením vládnoucích záměrů, ale tato vláda zašla i za historický známý rámec tolerance a jak je vidět, asi ji to projde za většinového nezájmu veřejnosti. Je záhodno se ptát, jestli ta její činnost při devastaci občanského uvědomění si svých práv se nám jednou šeredně nevrátí...třebas při další okupaci. ..

 
V 11/12/2007 3:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=264&r=nazorya&c=856902

Oslavný svazácký monolog o tom, jak se dnes lehce vyrábějí falešné mýty o poctivé novinářské práci. Zarážející je, že ač tak mlád, už totálně ztracen. ..

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka