neděle, prosince 09, 2007

Jmenuji se Mirek Topolánek. A mám vás rád.

1. část

Zatímco země chcípá pod jejich nadvládou, sešli se modří ptáci o posledním listopadovém víkendu na svém Kongresu v jak jinak než snobském žofínském paláci, aby zrekapitulovali nejen své vládnutí, ale i pět let předsednictví Mirka Topolánka. Po divoké páteční pitce konající se až do pozdních nočních hodin vystoupil druhý den předseda čerstvý vánek se svým projevem. I pravil usměvavý Míra: ,,Vítám vás na 18. kongresu Občanské demokratické strany, vítám vás po dlouhých, skoro deseti letech na jednání VLÁDNÍ..., LIBERÁLNĚ KONZERVATIVNÍ..., VÍTĚZÍCÍ strany! Naší strany." Vládní? Bohužel ano. Liberálně konzervativní? Je to poněkud gulášovité označení, ale dejme tomu. Vítězící? Cože? Kdy? Dnes? V době, kdy je ODSka porážena ČSSD v preferencích a kdy se její vláda těší minimální oblibě? Když se proti jejím skandálním krokům zaplní Václavské náměstí ve výroční den 17.listopadu?

Trošku mimo realitu, ale nechme Mirka pokračovat: ,,Dnes držíme pevně vládní opratě moci a odpovědnosti, pokračujeme dál v již pětileté úspěšné, vítězné trajektorii, vyšli jsme z temné jeskyně sociálně demokratického marasmu a STAVÍME NA BUDOUCNOSTI! Kdybych si chtěl vypůjčit motto tohoto kongresu a přimíchat trochu patosu do úvodu mého projevu." Bravo! Už je to jasné - velký komunistobijec si vskutku zamiloval stalinistickou rétoriku z 50.let. Tak nám vrcholí první Topolánkova pětiletka. Akorát je sporné, co Mirkova parta dělala pro naši zem ještě do loňska tak prospěšného, když fungovala jako spolek opozičních křiklounů s nulovou tolerancí. Ovšem sbírala body svým nacionalisticko-antikomunistickým populismem, toť zajisté pravda jest. Koryta ve státní správně postupně modrala, ale občané z toho nic příznivého neměli. A dnes, když ODS má konečně vládní zodpovědnost? No.. Vyšli jsme z temné jeskyně sociálně demokratického marasmu. Zvláštní - za vlády ČSSD dosáhla Česká republika nejlepšího ekonomického růstu v dějinách, byla vyvedena z obecné klausdeformační krize, úspěšně jsme vstoupili do EU, byl zřízen úřad ombudsmana, zvýšily se jistoty pro znevýhodněné obyvatele, zvýšila se minimální mzda, důchody a kupní síla mezd, průměrná mzda se stala nejvyšší z nových zemí EU, zadlužení (byť i daňové zatížení) nejnižším mezi významnými státy EU, ubylo roztahovačnosti tunelářských vrstev, homosexuálové se stali rovnocennějšími občany než dříve... Pokud to takhle vypadá v temné jeskyni sociálně demokratického marasmu, měla by tam naše zem okamžitě zavítat.

Ale zpět do modré současnosti - premiér Mirek skládá účty a domnívá se, že s uplynulým rokem můžeme být na 90% spokojeni. My? Ne, modří ptáci přece! A naše šance do budoucna je téměř na 100%. Naše? Ne, modrých ptáků přece! To je ale naprosto, naprosto diskutabilní, zvlášť s ohledem na ohlas ODS u občanů. Ale občané, kdo to vlastně jsou, pane Topolánku? Inu, taková hloupá, neinformovaná, nedůležitá masa, která nemá se co zajímat o osud státu a např. rozhodování o umístění amerického radaru (který rozhodně nemůže z nás udělat terč) nechat na odbornících s poslaneckými a senátorskými mandáty. Ale pozor, občané se musejí probudit a svým hlasováním v parlamentních volbách zabránit komunistům a socanům, aby nenastavili náhodou naší zemi levicový kurz! Občané, teď laskavě mlčte a do ničeho se nepleťte, až budete volit, jděte. Snad není nutné připomínat koho?! A kdyby něco, Kubice vám poradí, který politik není pedofilním organizátorem vražd.

Ovšem už nyní dle Topolánka ,,modří ptáci, jak je jejich dobrým vítězným zvykem, natřepou svá peříčka a zahájí fakticky kampaň vedoucí k vítězství v následujících trojích volbách". Takže pozor, vstaňte i při volbách do senátu nebo do krajů. Přece byste nechtěli hejtmanu Bendlovi znemožnit, aby pokračoval ve své výtečné privatizaci nemocnic. To by bylo téměř proradně prorathovské.

Topolánek praví, že jeho ministři jsou odborně zdatní. My víme, z Langra, Julínka, Řebíčka, Gandaloviče, Vondry nejen národ, ale především specialisté na oblasti spadající pod resorty těchto chlapíků jsou z nich úplně nadšení. Oni jsou prostě jiná kapacita než nějaká lůza nestranných úředníků, kteří se nakonec na ODSku sprostě vykašlali. Ti podle Topolánka chtějí mít jen vliv a prachy, narozdíl od skromných asketů typu Langra, pro které koruna nic neznamená.

Topolánek hřímá: ,,Nesmíme dopadnout jako Rocco a jeho bratři"! Topolánek a hlupák? Nesmysl! Vždyť vidíte, že dokonce zná i slavný film režiséra Viscontiho. A ten rozhodně nebyl žádný mediálně přetěžovaný miláček davů jako Topolánkův kamarád, ,,fízl" Nohavica. Ba dokonce byl i levičák! Tak to máme, Topolánek žádné ideologické zábrany nemá. Vzdělanec jeden šikovný.

Ale nic není tak růžové. ODS prý není vždy jednotná a někteří její představitelé neumí navzájem komunikovat. Troubové. ,,Vláda je konečně po letech vaše, je s vámi, buďte, prosím, s ní", prosí Topolánek. Ale buďme optimisti - však on se jak Topolánek, tak Tlustý, tak Bendl, tak Kubera přes různé potyčky shodnou, že kapitalismus je nutné udržovat v co nejnelidštější podobě, chudé okrádat a bohatým přidávat.

Topolánek dále přichází se šokujícím objevem, jen on ví, odkud vzešlým: ,,Podařilo se nám postupně se zbavit nezasloužené nálepky arogantní a agresivní strany. Pokud si udržíme image slušné a otevřené strany, nemůžeme nikdy prohrát žádné další volby!" Opravdu zajímavé. Poté, co ODS vyklidila klimatologického rejpala Klause na Hrad, se do jejího čela dostal člověk, jenž z ní začal činit vskutku otevřenou, sympatickou a mírnou stranu. Už žádní sobečtí bílí límečci, ale sociálně citliví pantátové, kterým by jistě každý z nás okamžitě poskytl bydlení u sebe doma.,,Naše síla je ve schopnosti mluvit s lidmi přímo, bez prostředníků, věcně a slušně." Ano, my víme. Jako názorný příklad stačí sám pan předseda a jeho Noc dlouhých nožů, Euroústava jakožto prostý shit, Osvětimská Špidlova lež, pí.oviny, chlap s gulama, bodré ,,Dobrý vole" na adresu upjatého předsedu Senátu Sobotku, Noc dlouhých nožů, Es kommt der Tag, ,,Jděte do pr.." na adresu novinářů, ,,Čtenářům je do toho h.." na adresu čtenářů a samozřejmě i pověstný prostředník (bez kterého se ODS v komunikaci obejde?) ,,Kalousku, jsi jednička!" Nu, jen tak dál pane slušný Topolánku. Za takovýto postup jsou jistě vděčen i ,, stále agresivnější a demagogičtější protivník". Zde je nutné zmínit, že Topolánkovu ,,slušnost" mírně kritizovali i někteří jeho kolegové, např. Bendl. To je ten pravý kalibr slušnosti! Ta vůči nemocným pacientům ohleduplná tunelování středočeských nemocnic! Ten strhující výkon na báječném mejdanu mezi hroby na pražském Vítkově, který pořádala jeho manželka! Ty duchaplné výroky mj. o sociální demokracii, ze které měl vzejít nacismus! Inteligentnějšího a morálnější předsedu si středočeská organizace ODS nemohla přát.

A Míra pokračuje: ,,Držíme slovo. Narozdíl od jiných stran nás v posledních čtyřech letech charakterizuje jednota slov a činů." No vážně! ODS slibovala, že na jejích ekonomických experimentech vydělají ti nejchudší. ODS, konkrétně prostřednictvím dnes eliminovaného Tlustého, slibovala tlustou peněženku pro každého a dokonce i nulové DPH na potraviny. ODS slibovala daňové přiznání na jednu A4. ODS uzavřela předvolební smlouvu s občany, ve které mj. garantovala, že nebude zavádět poplatky ve zdravotnictví. Ano, a ODS také vše splnila, strana to spasitelská. Topolánek sice připomíná, že i když v této vládní trojkoalici nebylo možné vše prosadit, neznamená to, že by ODS programově resignovala. Ano! Přestože byly zavedeny poplatky u lékaře, daňové přiznání se na jednu ubohou stranu papíru nezeštíhlilo, nulové DPH u potravin zavedeno nebylo, nýbrž bylo ještě navýšeno a vládní deformy se stanou pro nejchudší tím nejtvrdším oříškem místo toho, aby jim nejlépe prospěly. ODS přece jistou jednotu udržuje. V aroganci, sobectví, korytářství, lhaní a asociálnosti. V těchto bodech je ODSka stále neměnná. Buďme jí za to vděční. Modří ptáci prý s úspory začali u sebe, u vládních úřadů. Fantastické. Co tím ale Topolánek konkrétně myslí? Vyhazov expertů zbylých po vládách socialistů (v rámci slibované Noci dlouhých nožů) a jejich nahrazení koaličními straníky? Vlastní létání vládním letadlem na lyžovačku s Dalíkem? Zmrazení platů ministrů a jejich podřízených? Došlo snad k tomu? Naopak, děje se naprostý opak a skromný pan Langer si přestavuje kancelář za milióny. Takže, chtělo by to méně samochvalné obecnosti, Míro, a více konkrétních důkazů. Pochopitelně pravdivých, ne modroptačích.

Jmenuji se Mirek Topolánek. A mám vás rád.

2. část

,,Pro mnoho lidí jsme se stali hrází proti návratu starých pořádků. Jsme pro ně nadějí, že se země nebude v ničem vracet před listopad 1989." A je to tady, tradiční zbraň modrých ptáků - antikomunismus. Lze si vůbec představit, že by ho přestala užívat? Jak by to pak vypadalo s naší současností. Ta je za vlády ODS skutečně debolševizovaná - dnes nádherně vzkvétá otevřená přímá demokracie, občané mají možnost spolurozhodovat o osudu země, naše média jsou maximálně objektivní a všechny politické proudy v nich dostávají stejný prostor, občanské protesty jsou vždy ze strany moci a tisku tolerovány a považovány za důležité v demokratickém zřízení, nemáme žádné problémy s příslušníky Langerovy policie, soudnictví je na světové úrovni, neexistuje zde rasismus ani xenofobie, všichni mají dostatečně zajištěná sociální práva, životní úroveň stoupá, za žádných okolností zde nehraje prim zisk a peníze. Bylo by na místě poděkovat ODS za hráz, bránící naší perfektní demokracii před bolševickým virem.

,,Držíme trojkoalici a tím také držíme komunisty na uzdě. Spolu s ČSSD se nemohou dostat k moci, dokud dokážeme vytrvat v trojkoaličním projektu." Dokud pánové Melčák s Pohankou budou hlasovat tak, jak si dalíkovské lobby žádá. I měl pravdu Jiří Hanák, když si postěžoval na to, že ODS na svůj kongres tuto sehranou dvojku nepozvala. Právě díky ní jsou Topolánek a jeho parťáci nulami s koryty. Bez ní by byli už pouze nulami.

,,(Komunisté společně s ČSSD) se nemohou dostat k moci ani oklikou, přes schvalování zákonů v parlamentu." Díky Melčákovi s Pohánkou, někdejších součástek ,,rudého bloku". ,, Protože vláda je sice křehká, co se týká její většiny,ale zatím silná svou jednotou." Ale bez Melčáka s Pohankou by jí i tzv. silná jednota nebyla k ničemu. ,, Všechny důležité zákony, se kterými jsme přišli, jsme ve Sněmovně prosadili." I tady by bylo vše jinak, nebýt Melčáka s Pohankou. ,, Dokonce v podobě, v jaké je vláda navrhla." Díky Melčákovi s Pohankou, autentických levicových politiků. ,, To je po roce vládnutí silné sdělení. Vychutnejme si ho: naše vláda pracuje, naše vláda funguje a naše vláda vítězí." Díky Melčákovi s Pohankou. Ale ono údajné vítězství považujme za přinejlepším dočasné. ,,Komunisté a přátelé starých pořádků prohrávají." Díky Melčákovi s Pohankou. Ovšem ti již nemají vliv na průzkumy veřejného mínění.

,,(Komunisté a přátelé starých pořádků) se nedávno vyrojili a chtěli si okupovat 17. listopad. " Naprostá pravda! Tuto demonstraci, namířenou proti bezpečí zaručujícímu americkému radaru a současné vynikající vládě, byla organizována studenty, kteří sotva zažili minulý režim, společně s iniciativou Ne Základnám. Vystoupili studentka Jana Glivická, Jan Tamáš, Jan Neoral, Táňa Fischerová, Slavoj Žižek, Milan Štěch, Petr Uhl a další. Jednoduše samá bolševická monstra! Jak si může dovolit vyjadřovat protest v posvátný den 17. listopadu ten marxistický ksindl Uhl, který odhodlaně agitoval pro minulý režim během mnohaletého věznění a chartistických aktivit, zatímco vzorný antikomunista Topolánek statečně bojoval proti totalitním zrůdám, když docházel na lampasácký gympl nebo když slastně pochrupoval v časech bouřlivých listopadových dnů.

,,Ale tak jak Konfederace politických vězňů vybojovala na 1. máje Letnou, tak my jim musíme vrátit jejich 7. listopad.Jejich je 7. ne 17. listopad." No ovšem. Musíme bolševikům zakroutiti krk, tak jak to uměli idolové české pravice Mašíni a Pinochet, a znemožnit jim i to, aby si mohli slavit výročí VŘSR. Topolánek se svými spřízněnci z Konfederace politických vězňů Hučínem nebo Paumerem by si již měli chystat mašínovské zbraně. V zájmu demokracie, chcípni bolševiku!

,,Naši soupeři se Modré šance bojí právem. Pokud si udržíme náš programový náskok, nemůžeme nikdy prohrát žádné další volby!" Ale, ale, opět ta samolibost - kdo určuje, že Modrá šance je programový náskok před opozicí? A že se soupeři Modré šance bojí? To spíše občané z nízkopříjmových a středněpříjmových vrstev, kteří si dobře uvědomují, že ,,perspektivní" Modrá šance jim pořádně profoukne peněženky. Ano, Modrá šance je horor. Škoda, že se její dokument neuplatnil na knižním trhu. Svou hrůzností trumfuje Kinga i Poea dohromady.

,,Jsme stranou otevřenou, stranou, k jejímž myšlenkám se může přihlásit každý vyznavač svobody". Jistě. Otevřenou pro všechny kariéristy a zkrachovalé podnikatele (mezi které patří i sám pan předseda). A který vyznavač svobody by jí nepohrdnul? Populární tváře klausovské éry jako byl Viktor Kožený si svobodu dokáží užívat plnými doušky.

,,Dokud si udržíme schopnost spojovat, nikoli rozdělovat společnost, nemůžeme nikdy prohrát žádné další volby!" A vyhraje je! ODS přece není stranou, která by bipolarizovala společnost nápady typu amerického radaru nebo že by připouštěla rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými. ODS je stranou pro všechny. Především pro chudé.

,,Schopnost spojovat musíme opět nalézt především ve Sněmovně, v lepší komunikaci s poslanci, mezi poslanci, v mravenčí práci mezi kluby. A tady chci poděkovat Petru Tluchořovi, zvládá svou práci zatím brilantně!" A proč zapomíná na svého partnera Dalíka, obávaného korumpátora dvojice Melčák-Pohanka? Vždyť ten prohlásil, že by z levé strany dokázal ,,svést" až dvojciferný počet poslanců! Tak proč děkovat nějakému Tluchořovi.

,,Já děkuji svým ministrům, nikdo jim ještě nepoděkoval. Petr, Ivan, Saša, Martin, druhý Petr, Aleš, Jiří, Tomáš. Ani jeden z nich nezklamal." Všichni vyvolávají nespornou salvu nadšení i u občanů, nejen u Mirka s gulama. ,,Diskuse ve vládě jsou mnohdy zajímavější a přínosnější,než nakonec přijaté řešení." To bezesporu, škoda, že normální člověk na ně přístup nemá. ,,Máme ve vládě skutečné osobnosti, jak po stránce odborné, tak politické. Proto je činnost této vlády efektivní, pragmatická, nesklouzává k populismu a neodpovědnému slibování." Tato vláda přece do puntíku plní, co slíbila. Tak ani nemusí být populistická. ,,Naši ministři tvoří opravdu takovou vládu, jakou jsme chtěli. Hájí a prosazují program ODS, respektují však také menší koaliční strany a koaliční program." I to se holt musí - naslouchat hlasům modrozelených a černomodrých.

ODS před rokem schválila usnesení o zákazu spolupráce s komunisty a rozpuštění místních sdružení, které tento zákaz poruší. Dnes by se toto usnesení mělo podle Topolánka modifikovat. My, modří ptáci, ,,nemůžeme ustupovat z našich zásad, nemůžeme neplnit naše usnesení. Ale je absurdní, aby za jeho plnění byla odpovědná Výkonná rada. Tato zodpovědnost musí být na těch, kteří mají příslušné pravomoci. Tedy na oblastních sdruženích." Čili nepřestat tolerovat líbánky oblastních organizací ODS s komunisty. Proč ne, antikomunismus se musí projevovat hlavně verbálně, aby jím byli ohromeni všichni naivkové strachující se z návratu Stalina, nikoliv v činech. Až se bude konat volba prezidenta, možná že modří ptáci opět zatouží o získání hlasů parlamentních komunistů. To je úplně standartní postup antikomunistické partaje.

A kdo je oficiální kandidát ODS na úřad prezidenta? Ale to snad není třeba připomínat. Samozřejmě, že tatíček Klaus, špičkový ekonom a státník bez stranické legitimace. Kvůli němu se možná koalice otřese v základech, to by Topolánkovi nechutnalo, ale modrým pánebohem zůstane. A co my víme - béčko ODS Bursík a pár tyrkysových poslanců může ještě změnit názor. Když už jednají tak, jak ODS píská, proč by se zrovna v případě volby prezidenta měli zachovat zásadově?

,,Silný mandát, o který vás žádám, má podobu tří jasných priorit seřazených podle pořadí důležitosti." ,,1. Zabránit vládě ČSSD s podporou KSČM" (a přitom s komunisty pragmaticky hlasovat). ,,2. Realizovat co nejvíce z našeho programu" (uvážíme-li, že byl pouhou zástěrkou topolánkovského „Pokud budeme lidem před volbami otevřeně říkat, co máme v plánu, nikdy v nich nevyhrajeme“ ). ,,3. Vést kabinet" (ve kterém musí sedět nějaký ten Čunek).

,,K tomu mám jen tři slova: Splněno. Splněno. Splněno." Gratulujeme. Z ČR se důsledkem těchto slibů stává opravdu moderní prosperující stát.

,,Délka mandátu vlády musí být přímo úměrná hloubce jejího reformního programu." Jen sám Topolánek ví, co tato vláda činí reformního. Lze snad za reformu považovat snížení daní nejbohatším, kompenzované zdražením základních životních potřeb, zpoplatněním zdravotnictví, omezením sociálních dávek (které tak rád využíval pan Čunek) a dalšími opatřeními negativně ovlivňujícími životy dolních deseti miliónů obyvatel?

,,Reforma veřejných financí je naším úspěchem." Znova čistě subjektivní pocit páně premiéra. ,,Připravili a prosadili jsme ji rychle." Když mnoho vládních poslanců ani nečetlo její znění a patrně bolševismem nasáklý lidovec Hovorka ji odmítl podpořit (což ale beztak vyřešil nepostradatelný Melčák s Pohankou).

,,Teprve v roce 2014 by měl být rozpočet vyrovnaný. Buďme tedy sakra trochu trpěliví, nechme si trochu reformního elánu na druhé vládní období. Pokud se ho chceme dočkat." Pokud někdo dopady vládního balíku přežije, bude to zajisté velký okamžik. Ale co když rozpočet po zavedení reforem vyrovnaný nebude? Tak co, hlavně že se tunelářská třída a její spřízněnci z ODS pořádně napapají.

Jmenuji se Mirek Topolánek. A mám vás rád.

3. část

,,Omezujeme prostor pro korupční jednání na úřadech, když odbouráváme byrokracii, zavádíme pořádek do úředního rozhodování, do výběrových řízení, když zavádíme elektronizaci veřejné správy." Noc dlouhých nožů chutná skvěle. Ale že by se odbourávala byrokracie? Ach, ty subjektivní dojmy, mistře Topolánku!

,,V zahraniční politice se ukázala naše velká síla. Jednali jsme všude, kde to jen bylo možné. Kromě jiných cest, jsem sám oficiálně navštívil, či zde přivítal premiéry 15 členských zemí EU, včetně Německa, Francie, Velké Británie a Itálie." A také si hezky zalyžoval. Jinak zahraniční politika ODS budí velkou rozkoš - jak neodolat jejím nekončícím tlakům proti procesu integrace zemí Evropské unie a servilnímu podlézání USA a jejich mír zaručujícím nápadům...

,,Právě díky postoji ODS byla česká vláda jednou z pouhých čtyř v rámci EU, které se otevřeně a veřejně postavily proti původnímu textu tzv. euroústavy." Čímž jsme se zařadili po bok takových šovinistických a eurofóbních států (dle Topolánka ale ,,proústavních), jako bylo Polsko za vlády kačeřích dvojčat. A to by bylo, aby vláda podpořila onen ,,shit"!

,,Ano, reformní smlouva přenáší nové pravomoci na úroveň EU. Neměli jsme sílu tomu zabránit, protože k tomu jsme prostě nenašli v Evropě spojence. Teoreticky jsem mohl kvůli tomu celé jednání vetovat, ale neměl jsem na to vládní mandát a dostal bych ODS, ale hlavně Českou republiku do mezinárodní izolace. Kdybych to přesto udělal, důsledky by byly jasné: Dnes už by zde nebyla TATO vláda, ale vláda jiná, BEZ účasti ODS." A to si přece nelze ani v nejhorším snu představit! Mít vládu bez přítomnosti modrého ptactva, která by plně respektovala naše dobrovolné, na základě referenda potvrzené členství EU a vyvozovala by z něj určité konstruktivní závěry, brrrr!

,,Zahraniční politika je naší předností. Máme nadstandardní vztahy se všemi sousedy a státy regionu. Paradoxně lepší než předchůdci včetně těch, v nichž jsou u moci socialistické vlády." Mohli bychom se dokonce stát i provincií, spadající pod Spojené státy americké. Ale má pravdu ten Topolánek, díky modrému prezidentovi máme vztahy se sousedy a státy regionu naprosto, ale naprosto nadstandartní.

,,Zvláště se ale chci zmínit o zemi nám nejbližší, o Slovensku. Chci poděkovat Mikuláši Dzurindovi za to, že nám všem ukázal cestu. Reformy, které prosadil, jsou příkladem nejen pro náš region, ale pro celou EU. Miki tu dnes s námi není, svrhává vládu. Tož, mnoho zdaru. Zatleskali jste muži, který dokázal, že rovná daň v praxi funguje. Že funguje dokonce lépe, než předpokládala teorie. Zatleskali jste muži, který učinil ze Slovenska, které zdědil v ještě horším stavu, než my Česko, ekonomického tygra. Katastrofální situace ve zdravotnictví, v důchodovém systému a školství, zvyšování cen elektřiny, plynu, vody, rozmáhající se bída, chudoba a prohlubování sociálních nerovností a masový úprk mladých Slováků do zahraničí za lepšími pracovními příležitostmi, to jsou jasné výsledky Mikiho reforem, kterýmiž si také zajistil oprávněnou porážku v předčasných volbách. Tož, kdepak je ten zdar? Tato zbídačená země a ekonomický tygr? Možná, že modrým topolánkovským pohledem ano.

,,Děkuji Dzurindovi za reformy a Robertu Ficovi, že je nezrušil. V tom je rozdíl mezi socialisty na Slovensku a Paroubkovou ČSSD." Fico je jistě polichocen. Ó, jak by jistě rád všechny dzurindovské asociálnosti poslal k ledu, kdyby k tomu měl možnosti. Tak prozatím pouze ruší poplatky u lékaře, zavádí milionářskou daň a reguluje ceny potravinářských řetězců. A odmítá se podřizovat vlivu USA. Za to mu taktéž děkuješ, Topolánku?

,,K euroatlantické vazbě. Je naší odpovědností vůči občanům této země a vůči budoucnosti našich dětí, nedopustit její oslabení. Nedopustit oslabení naší vůle k obraně. Nedopustit, abychom se opět plíživě sunuli do sféry geopolitického vlivu Ruska. To je ten pravý důvod, proč u nás má stát radarová základna. Už jenom proto stojí za to udržet tuto vládu." Musíme bez jakéhokoli brblání podporovat agresi NATO, válčení v Iráku nebo v Afghánistánu, zkrátka není přípustné, abychom zabránili USA tím, že bychom se postavili proti jejím imperiálně-mocenským choutkám. Aby soudruzi z USA měli klidnější spaní, necháme si od nich postavit na našem území radar. Staneme se tak snadným terčem teroristických útoků, avšak USA budou v bezpečí.

,,Nesmíme dopadnout jako sociální demokraté! Nechceme přece skončit jako sociální demokraté, mezi nimiž zuří otevřená vendeta a jednotlivé klany se navzájem špehují a likvidují!...Výše zmíněné není bohužel pouze obrazem sociální demokracie samotné. Mafiánské metody, díky kterým ovládla tento stát, dnes z velké části ovládají tento stát samy. Nejde pouze o propojení zločinu a státní správy, o bezprecedentní manipulace s orgány činnými v trestním řízení, ovlivňování výběrových řízení, rozdělování dotací. Jde také o masivní korupci novinářů a účelové zneužívání médií, jde o redistribuci politické a výkonné moci v této republice. Jde o šokující moc něčeho, čemu říkáme organizovaný zločin." Panebože, co to tady vládlo posledních 8 let za klan? Takovéžeto praktiky používal? To by chtělo určité důkazy, nemáte nějaké, pane Topolánku? Nemáte, škoda. Ale jistě je to pravda. Předseda ODS má ve všem pravdu.

,,To vy jste, Miloši Zemane, Vladimíre Špidlo, a zejména Stanislave Grossi, a zejména Jiří Paroubku dopustili, aby zločin v České republice expandoval do většiny oblastí společnosti, to vy jste povýšili korupci na normu. To vám vděčíme za to, že stát nedokáže často garantovat práva a bezpečnost svých občanů. Vy jste vyměnili ve špinavém obchodě s mafií svůj úspěch a moc za vymahatelné právo a spravedlnost." Kdežto my, ODS, jsme za své vlády v letech 1992-97 rozhodně nezapříčinili vzestup organizovaného zločinu, mafií, tunelářů vesměs propojených s politickými elitami (nebo se mezi ně přímo řadících).

,,Stranou nezůstala ani média. Jejich stav je tristní. Práce na objednávku z pokoutně získaných policejních a zpravodajských materiálů, bulvarizace dokonce i těch veřejnoprávních, špatně skrývaná nenávist k představitelům demokratické politické moci jako celku. Říkám zcela jasně a přímo, pokud něco chybělo v takzvané Kubiceho zprávě, pak kapitola o médiích. Jen z toho, co vím, by to byla ještě smutnější četba, než zbytek." Ale no tak, co se ti Míro nelíbí na českých médiích? Uvědomuješ si vůbec, že je z cca. 95% ve vlastnictví německého kapitálu a píšící tak na jeho objednávku, tj. v pravicovém duchu? Zde bez diskuze není žádná nenávist z jejich strany vůči tvé straničce, to je spíše malá paranoia ve tvé hlavičce! A že ti něco chybělo v Kubiceho zprávě - a propos, říkals, žes jí vůbec nečetl! Tak jak ti v ní něco může chybět? Divné, divné..

A na závěr už Topolánek mluví o nadcházejícím supervolebním roce. Budeme také obhajovat naši silnou pozici v Senátu. Senát je dnes naší významnou oporou." Ano, z původní pojistky demokracie se dnes stala bašta ODS.

,,Máme před sebou také krajské volby. V nich jsme vždy byli silní díky schopnosti přímé komunikace s voliči...Dnes můžeme k naší úspěšné regionální politice přidat i úspěšnou politiku na centrální úrovni. Věřím, že této synergie dokážeme využít." Je opravdu přirozené těšit se, jak bude synergie centrálního ožebračování národa s regionálními bendlovštinami v příštím roce odměněna. Záležet také bude na tom, zda v krajích ještě žijí lidé, když ODSmani v podstatě zařídili vytunelování krajských nemocnic.

,,Václav Klaus má mou stoprocentní podporu a my musíme učinit všechno pro jeho znovuzvolení. Nejen kvůli nám samotným. Ale protože je to prostě dobrý prezident!" Je to prostě modrý prezident. Jak to zpíval fanda ODS a agent StB Hejma: ,,Modrá je dobrá, už je to tak". A ne jinak.

A to by byly tak všechny glosy k myšlenkovým pochodům našeho pana premiéra. Byť pojem myšlenky by se zde měly dávat do uvozovek, neboť jak výstižně napsal Miloslav Ransdorf, ,,Pan premiér a myšlení jsou disjunktivní množiny, tedy množiny bez průniku". Ale což, místo myšlení má Topolánek Dalíka, ten mu ho plně nahradí.

Na definitivní závěr dovolte trocha černého humoru, který na účet mocných nikdy neškodí. Když se minulý čtvrtek probíral Topolánkův skandální výlet za lyžováním letadlem placeným českými daňovými poplatníky, reagoval na věcné otázky opozičního poslance tradičně (nejen) v argumentech falešný a prázdný Mirek slovy: ,,A měl jsem snad skočit padákem?!" Pane premiére, nevím, jak pro vás, ale pro tuto zem by to bez padáku bylo nejideálnější.


poslal Vladimír Tupáček

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 38:

V 12/10/2007 10:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Doporucuju k precteni prepis projevu Topolanka. Me podezreni, ze Mirda nema vsech pet pohromade, se zmenilo v jistotu.


http://www.ods.cz/akce/kongresy/18.kongres/projev.php?ID=721&podsekce=532

 
V 12/10/2007 11:26 odp. , Blogger ods řekl...

Mně se líbí, že Vladimír zachoval krásné zvýraznění hned na začátku projevu, které Mirkovi jeho vasalové asi zachovali z písemného originálu - a teď si zakřičím ať všichni pochopí jak jsme skvělí.

Obecně se dá říci, že ten kdo se tak silně snaží sám sebe vychválit a zároveň předem vnutit názor, že je jedinou možnou alternativou, asi si není jist svojí vlastní pozicí a hlavně kvalitou vlastní práce. A každý kdo hned na začátku tak zdupe existující a neexistující kritiky a nikdo se poté proti němu neodváží vystoupit, jako to bylo po Mirdově projevu si možná zaslouží nějaký Gottwaldův řád.

 
V 12/11/2007 8:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tato slohová práce nutí k myšlence, zda se nejedná pouze o kombinaci projevů Paroubka, Ratha a Grebeníčka!

 
V 12/11/2007 9:11 dop. , Blogger Tribun řekl...

Omyl, Anonyme. Tato slohová práce nutí k myšlence, proč tolit lidí stále slepě věří ODS navzdory faktům a volí ji proti svým vlastním zájmů.

A také se vnucuje otázka, zda KSČ a ODS nejsou pouze jiné hodnoty dosazené do toho samého vzorce.

Méně věřit, více myslet. Kde my bychom mohli být, kdyby se tím lidé řídili. Jenže zatímco myšlení bolí, víra osvobozuje - od zodpovědnosti a od svědomí.

 
V 12/11/2007 5:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vážený tribune,
také o tom přemýšlím,jak je možné,že přes všechno zda psané a hlavně při počínání současné vlády,má tato strana tolik podpory.Obava z návratu do starých časů je asi tak zažraná,jako špina.
POCHOPÍM TO U LIDÍ,kterým tato strana straní,ale vůbec to nechápu u chudáků,kterým politika této vlády ubližuje.

 
V 12/11/2007 7:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.prf.cuni.cz/pfd/viewtopic.php?t=40816&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=97f51ffc92a944a2bf23dd88bf8b97fb
( a doporučuji sjet až na picture Jirky )

...pak se nedivme, kdo že nám to tady vládne a jaké zhovadilosti jim místní lid žere....o))

 
V 12/11/2007 8:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...jak to říkával Werich ?...je hodně hlupáků, kteří se marně snaží vydávat za chytráky a ta zbylá skupinka rozumných se dobrovolně snaží ze sebe dělat hlupáky. ..

 
V 12/11/2007 8:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak trochu mimo téma ale týká se to politiky ODS. Právě jsem pročítal různé diskuse na novinky.cz, aktualne.cz, atlas.cz, idnes.cz.
Už jsem pomalu zhnusen z těchto diskusí. Mluvím hlavně o rádobypravicových voličích a příznivcích ODS. Už se odmítám těchto diskusí účastnit. Člověk ani nesmí kritizovat současnou 5ti koalici ODS+KDU+SZ+Melčák+Pohanka. Pokud se to odvážím třeba na idnesu hned mi začnou nadávat do socek, sockomunistů, bolševiků, soudruhů, rudých prasat apod. Proboha v jaké to žijeme zemi, když ten, kdo projeví odlišný názor od toho oficiálního, rozuměj vládního (ODS, KDU, SZ) a mediálního (MFD, NOVA, Lidovky), musí okolí hlavně na internetových diskusích typu Idnes, Novinky.cz ujišťovat o tom, že není komunista, socka, sockomunista, bolševik?! Pročítáte taky někdy blogy na novinkách? Všimnul jsem si tam jistého individua jménem Bronislav Šimoník. Inu typický představitel ODS.

 
V 12/11/2007 8:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to karas

Úspěch stoupne do hlavy jen tomu kdo v ní má prázdno.

 
V 12/12/2007 3:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To Modrý pták darebák:

To není žádná novinka, na těchto diskuzích nejde diskutovat jednoduše proto, protože jsou moc lidové. Masový názor převládne, všechno ostatní se pomluví, onálepkuje nebo ignoruje + nezbytná dávka nadávek a osočení. Idnes je však žumpa největší, nejde přispívat pod vlastním jménem, protože hodně riskujete, včetně různých výhrůžek. Je to navíc plné takových kancelářských krys, které se celý den v práci baví tím, že všem nadávají do komunistů. Ani ostatní diskuze na tom nejsou líp. Naštěstí, ale existují diskuzní oázy, jednou z nich jsou tyto stránky. Zde člověk může psát pod svým jménem, vyjádřit bez obav svůj názor. Proto jen malá poznámka k anonymům, je tak težké psát pod svým jménem či alespoň nějakým nickem?

 
V 12/12/2007 11:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

... tak tomu se říká rána, kde se na to hrabe Frenky Procházka, jj bratře Kalousku, klobouk dolů...

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=289&r=titulni_stranaa&c=875843

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=289&r=ekonomikah&c=876001

 
V 12/13/2007 9:32 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

..teď je už nad modré z nebe jasný proč musí být stávající náčelník modrých supů tak ukrutně prázdný a dětinsky falešný. :-((

 
V 12/13/2007 3:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Musím konstatovat, že některé projevy pana Mirka Topolánka mně čím dál více připomínají slavný projev Milouše Jakeše - svého času nejvyššího komunisty u nás - v Červeném Hrádku v roce 1989.
Protože jsem pořád optimista, věřím, že je na dohled doba, kdy se Mirkovým dílem budeme bavit stejně jako jsme se bavili nad moudry nezapomenutelného Milouše.

 
V 12/13/2007 5:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Osobnosti obr velikostí jako Klaus Klausová, Topolánek mi připomínají Geblse, Hitlera a jejich nohosledy vyhrožují, vše převrací naruby a přitom jim jde jen o to namastit si kapsičky a nenechat se u toho odhalit. Jako kapsáři na nádraží stropí rozruch, aby se jim lépe nepozorovaně kradlo.
Líbí semi rčení nasaď praseti zlaté zuby stejně zůstane prasetem,
dej prasátkům korýtka stejně zůstanou zkorumpovaní poskoci zlodějské porevoluční mafie
Čím víc budou řvát tím jen odvádí pozornost od svého kradení

 
V 12/13/2007 8:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...když je koryto prasata se vždycky najdou.

 
V 12/14/2007 5:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Uprimne, to cele moc nechapu. Topolanek kope do auta redaktora Blesku, nadava mu a rve, ze ho zabije. Pouziva fasisticka hesla jako Osvetimska lez, noc dlouhych nozu, es kommt der tag. Chodi tancovat na hrbitov, plodi s naivnimi poslankynemi levobocky. Jindy vulgarne osocuje a obvinuje novinare, TV reportery. Posila je do prd*ele... O Blesku, AHA o MF Dnes se verejne vyjadruje tim nejhorsim moznym zpusobem, temer jim zakazuje vstupy na sve tiskovky, urazi je, hrube zesmesnuje...
Ale bulvar se stale a stale zaobira Paroubkem. Topolanek (asi krytej legendarnim kozenym kufrikem pana Dalika zn. NEW DEAL COMMUNICATION) je proste v pohode.
Za vrchol povazuji bulvarem zalozenou jakousi pochybnou sbirku na Paroubka (bez jeho vedomi, souhlasu a povoleni) . Asi, aby pak Blesk mohl napsat: "Podivejte se, ten nenazranej poslanec Paroubek, co ma x tisic mesicne, musi jeste sockovat na verejnych sbirkach, kdyz tu mame v nemocnicich vazne nemocne deti, na ktere se nedostava tolik penez, kolik by bylo treba... A co chudaci duchodci?". A nebo se pak zobirat, kdo vlastne na takovou sbirku prispiva, jestli si tam Paroubek a Tvrdik neperou nahodou spinave prachy, atd. A nebo, co s tema penezma pak Paroubek udela? Jestli koupi neco Kovacove k jidlu, nebo nove kozacky... A intelektualne prostejsi lide, kupujici si bulvar si zase budou mezi zenskejma v praci povidat, mezi stamgastama v hospode... V TV pak Paroubkovi vzkazovat, ze oni berou jen 7 tisic cisteho a jestli se Paroubek nestydi...
O Topolankově pritelkyni, pani Talmanove se odjakziva pise, jako o "pritelkyni" (Topolanek je zenat s jinou zenou). Kdyzto o Paroubkove pritelkyni se pise, jako o "milence", prestoze je Paroubek jiz rozveden. Je spolecensky shazovana, neprimo oznacovana za "lehkou devu" nebo polodementniho cloveka (jak muze nekdo byt s tim strasnym Paroubkem, ta zenska snad neni normalni). Nechci ani domyslet, co by se psalo, kdyby ji Paroubek sehnal misto, jako Topolanek Talmanove (prosadil ji na mistopredsedkyni snemovny). To by asi bulvar + Lidovky a MF Dnes vybouchly :-)))
Co jineho, nez kampan tohle je? Osobne si nedokazu predstavit, ze by se tohle delo mne. Asi bych to fakt nezvlad! Rozhodne bych to nezvlad! Jeste, ze nejsem plitik!!! Dluzno dodat, ze MF Dnes ma podle mne k urovni Halo novin docela blizko, jen stoji v jinem politickem tabore.
OPRAVDU NECHAPU!

 
V 12/14/2007 6:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zapoměl jste napsat, že se o Eurostavě vyjádřil jako o SHITu, tedy jako o "sračcce" a veřejně na parlamentní půdě "vyfuckoval" svého kolegu z vlády. Být Kalouskem, tak vládu na minutu opustím. Nepodal rovněž panu Paroubkovi ruku po televizní debatě, což by člověk měl, i když nesouhlasí s názory oponenta vyjádřit mu respekt. Je to totální "buran" a nikomu to nevadí. vypovídá to o celé naší společnosti. Já si tohoto člověka nemůžu vážit, ani ho neuznávám za svého premiéra, protože volby byly zásadně ovlivněné a tudíž neplatné. K našim médiím se vyjadřovat nebudu, ztráta času, vypráskal bych ty rádobynovináře jako Putin v Rusku. Ale to by všichni křičeli, vyšli do ulic, jak se nám krade demokracie přitom si ji kradem sami jak tolerujem tyhle propagandistický zmetky.

 
V 12/15/2007 10:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Vyhledal jsem si na netu několik slavných citátů představitelů ODS a hlavně jejího NEčestného předsedy Klause:

ODS: Ty peníze nám dal pan Lájos Bácz a Radžív M. Sinh.
Citace (dle M.Viewegha):
Klaus: Rozlišuji politiky na sportovce a nesportovce.
Klaus: Kniha má tržní cenu, podle které se lidé orientují. Jestliže tuto trivialitu někdo nechce přijmout, musí počítat s tím, že s ním budu zásadně polemizovat. Tak bych charakterizoval spor o kulturu.
Klaus: Když jsem dojel Greyhoundem do Denveru, měl jsem pocit, že jsem "on the road".
KLaus: Dnešní hodnocení kuponové privatizäce je úsměvné a absurdní.
Klaus: Pana Mečiara považuji za skutečného politika.
Klaus: Podnikatelé po roce 1990 byli mimořádně odvážní lidé.
ODS: Naše manažerské špičky - Kožený, Soudek, Stehlík, Krejčíř.
Klaus: Nikdy jsem neměl džínovou bundu. To mně bylo nesmírně cizí a falešné.
Klaus: Neznám nic falešnějšího než jsou Slavnosti sněženek.
Klaus: Literární noviny jsem četl už jako dítě.
Před volbami: Mobilizujeme proti levicovému nebezpečí! S námi nebo doleva! Tvrzení, že budeme tolerovat menšinovou vládu sociální demokracie, je nesmyslné a neopodstatněné. (Pár dní potom byla podepsána smlouva o povolební spolupráci vládnoucí ČSSD s ODS.)
ODS (obrovský bilboard s velikánským Klausem na místě Stalinova pomníku): Myslíme jinak! Klaus: Stalin se tu tvářil, jako by mu to naše krásné město patřilo.
Klaus: Den, kdy si nepřečtu nějaký vzdělávací text, nepodtrhuji si v něm, nedělám si výpisky, považuji za špatný.
Klaus: Kubiceho zpráva se musí důkladně co nejrychleji prošetřit. Nesmí být zametena pod koberec.
Topolánek: Kubiceho zpráva se musí důkladně co nejrychleji prošetřit. Nesmí být zametena pod koberec.
Langer: Kubiceho zpráva se musí důkladně co nejrychleji prošetřit. Nesmí být zametena pod koberec.
MF DNES nyní:
Kubiceho útvar byl pověřen "jinými úkoly" (např. pátrání po kradených autech). Má být rozpuštěn, aby snad neodhalil nekalé praktiky nynější vlády.
Klaus: Lide krást mohou, ale nesmí se nechat chytit!
Klaus: Na prvnim místě nesmí byt morálka ani právo ale peníze!
Klaus: Bylo by třeba, zapotřebí zhasnout a co kdo bude mit bylo by jeho po rozsviceni!
Tlustý: Nebyl jsem komunista, byl jsem jen ve straně.
Klaus: Neznám účinnou metodu jak rozlišit čisté a špinavé peníze
Klaus: Není potřeba přijímat zákony. Drobné akcionáře ovládne neviditelná ruka trhu
Klaus: Jsem prezident, který s žádnou politickou stranou nemá nic společného
Klaus: Hranice garantují svobodu člověkaKlaus: O Dětském Fondu OSN (UNICEF): Je to absurdní organizace. Tomuto spolku nevěřím jedno jediné slovo.
Klaus: S komunisty jsem já nikdy nevedl žádné politické jednání
Klaus: Nikdy nejmenuju vládu závislou na přeběhlících
Topolánek: Takto se vyjádřil o euroústavě: Je to jeden velkej Shit
Topolánek: V rozhovoru pro LN označil volební sliby ČSSD před volbami 2002 za "osvětimskou lež".
Topolánek: Neočekávejte ode mě nic jiného než noc dlouhých nožů. Ta prostě přijde
Topolánek: "Es kommt der Tag...,"
napsal v textové zprávě novináři. Tuto větu používala Sudetoněmecká strana ve 30. letech jako výzvu k připojení Sudet k německé říši.
Volební heslo Václava Klause v jeho poslední prezidentské kampani: NÁROD VOLÍ KLAUSE.

 
V 12/15/2007 8:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nedávno se objevil na Britských listech vynikající článek Jakuba Rolčíka, Občané České republiky – blbečci s volebním právem , který perfektně rekapituluje působení polistopadových vlád včetně postřehů ze zákulisních dějů. Po jeho přečtení si člověk uvědomí, že současné politické dění není nic jiného než pokračování nastavené linie. Všem doporučuji k přečtení a především těm kteří, vzhledem ke svému věku, neměli možnost sledovat polistopadový vývoj naší republiky od začátku. Ale i pro nás, kteří už jsme stihli cinkat klíči na Václaváku, je dobrý jako připomínka, mnohdy již zapomenutého. Za to cinkání se omlouvám všem kteří necinkali. To o čem se dočtete určitě nikdo (nebo alespoň drtivá většina z nás) vycinkat nechtěl.

 
V 12/15/2007 9:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem rád, že tohle už je druhý odkaz na tento skvělý článek. Sám jsem chtěl na něj udělat také odkaz, skutečně se vyplatí číst dokonce i když je dlouhý. Ostatně když kliknete na články autora tak se nabízí hodně zajímavého čtení.

 
V 12/15/2007 9:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tedy, já ten první odkaz v diskusi nějak nemohu najít.
Ještě dodatek ke článku: nemyslím že akci "radar" odstartovala sociální demokracie.
Pan RNDr Jiří Payne, bývalý poslanec ODS, totiž hrdě přiznal - a opakoval to dvakrát - že on došel kdysi k názoru, jako místopředseda sněmovního zahraničního výboru, že Česká republika potřebuje radar a navrhl to v jednání Spojeným státům. Výslovně a hrdě řekl že to je jeho myšlenka, jeho nápad, a on to začal dotahovat do jednání a nestydí se za to!
Zde jeho dopis Havlovi

A pak je tu ještě tiskové prohlášení ODS ze dne 4. 5. 2001:
"ODS je přesvědčena, že budování systému protiraketové obrany, o kterém mluvil nedávno prezident USA G. Bush, by mělo pokrýt i alianční spojence včetně České republiky jako plnoprávného člena NATO."
Z čehož jasně vyplývá že se tímto tématem zabývala už dlouho před volbami.

 
V 12/16/2007 12:34 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Čím to, že všechny stránky, které jednostranně házejí špínu na ODS, se vyjadřují o Tupoláncích, prázdných Mircích apod. Jako by autoři měli pocit, že nemají dosta argumentů, tak se nestydí sáhnout i k takovým oslovením. To dost o autorech podobných článků a příspěvků vypovídá.

Pánové, vy si snad opravdu myslíte, že jsou snad na tom ostatní strany lépe, když tak kritizujete jednu vybranou?

KSČM již dokázala, že pod její vládou jsou lidé zavíráni do uranových dolů. Tuhle stranu mohou volit jen aparátčíci minulého režimu, kterým se stýská po mučení vězňů, podpultovém zboží, uzavřených hranicích apod.

ČSSD - jednovaječné dvojče KSČM. Jediná strana kromě KSČM, kde najdete příslušníky StB. Je to strana, která zadlužila naši zemi takovým dluhem, kvůli kterému dnes každý z nás platí jen úroky 4700,- Kč každý rok. Začalo to zavřením ministra financí za korupci, pokračovalo to neschopným Špidlou, Grossem a jeho pohádkou o bohatém strýčkovi, Krausovi a jeho kakaovém výletu (poslední dva jmenovaní jsou zpět v ČSSD) a nakonec Paroubek, jehož vystupování na úrovni bolševického aparátčíka není nikdy o ničem jiném než o plivání na ODS. Žádný politik dosud nepolarizoval český národ na dva nepřátelské tábory jako Paroubek. Politik má lidi spojovat. Paroubek je rozdělil na zaryté odpůrce a na vášnivé obdivovatele, které jsou ochotni odpustit 26 milionů spřátelenému podnikateli nebo prosazovat na funkci prezidenta liberálního pravičáka, který je pro reformy, pro zjednodušení daně, pro radarovou základnu, pro příplatky u lékaře a pro školné. Nicméně spojení Paroubka se Švejnarem není nic divného, když se Paroubek přizná, že touží po moci tak, že by se spojil i s Marťany...
Nesplněné sliby ČSSD již nejsou pro nikoho překvapením:
- reforma důchodů
- samostatná důchodová pojišťovna
- příspěvek 90 tisíc na nové auto
- 45-50 tisíc nových nájemních bytů přes neziskové společnosti
- léky bez doplatku pro lidi nad 70 let
- svěřenecký fond (50 tisíc na každé narozené dítě)
- plošné přídavky na děti
- zisk z fondů EU 60 - 80 mld. ročně
- platy učítelů ve výši 130% průměrné mzdy
- zvýšení přímých daní a snižení nepřímé DPH
Za vše snad mluví tato reportáž:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1142743803-reporteri-ct/207452801240047-10.12.2007-21:35.html

Zelení jsou stranou, ve které probíhají tvrdé vnitrostranické boje o koryta. Zelení jsou taková nová KDU-ČSL, která půjde s kýmkoliv do vlády, jen aby se udržela u moci. Jen pár lidí ví, že zelená politika nemá mnoho společného s ochranou přírody. Atomová energie je pro životní prostředí nejšetrnější. Vědci už vědí, lidé se pomalu dozvídají pravdu...

KDU-ČSL již všichni znají. Kam vítr, tam plášť. Jedná se o stranu, která jde s kýmkoliv. Hlavní jsou pro její členy funkce. Středověké názory na potraty a homosexualitu také nemají ve 21. století místo. Strana již prakticky neexistuje, protože se její preference drží pod 5% kvórem.


A jaké je tedy řešení?

Jednoduché. Nevolit žádnou z parlamentních stran. Pokud chceme změnu, musíme volit novou krev. A ne pořád dokola ty samé politiky, kteří si před kamerami jdou po krku a v kuloárech si podávají ruce. Dokud budeme volit ty samé Topolánky, Paroubky, Filipy, Bursíky, Kalousky a jiné, tak se z toho politického bahna nikdy nedostaneme.

 
V 12/16/2007 1:40 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To Kamil: Ten druhý odkaz v této diskusi těžko najdete, protože tu vážně není, myslel jsem to globálně na různých diskuzích po celém internetu.

To Krtek: Zřejmě jste nepostřehl, že tento blog si nehraje na nestrané médium, jak je z jeho názvu patrno. Vznik jako protiváha našich "objektivních" médií narozdíl od kterých to dává jasně najevo. Nevím co vám vadí na kritice pana Topolánka, myslím že tento článek je vcelku slušný, toho Tupolánka jsme v něm jaksi nenašel. Pokud se o něm jinde takto zmiňují, myslím že je to lepší než být nazýván "Prasopes", co myslíte? Také si pletete KSČM s KSČ, ta prvně zmiňovaná zde už jeden rok s ČSSD vládla a žádné zavíraní lidí do dolů jaksi neproběhlo. Nevím proč činíte pana Paroubka rovněž odpovědným za vyhrocenou předvolební kampaň. Nevím kdo začal s politikou nulové tolerance, nevím kým placené média vypoštěla tuny nenávistných článků. Pan Paroubek byl první po odchodu Zemana, kdo si nenechal "srát" na hlavu jako Špidla a Gross. Když zjisitla ODS že maj najednou silého protivníka, který zvedá ČSSD ze záhrobí po špatné vládě Grosse, nasadily těžší kalibr a rozjely velkou propagační mašinérii na pošpinění Paroubka, ČSSD a levice celkově. V podstatě nedaly jim jinou šanci než se spojit defakto s KSČM. Klipem o KSČSSD a prodávání triček s nápisem zabí si svého komunistu taky určutě přispělo k "vřelé a přátelské" atomosféře. Ano, k chybám došlo na obou stranách. Pokud sem chodíte častěji, tak jistě víte, že se zde kritizují politici napříč politickým spektrem. Rovněž se zde shodnem že není koho volit, ale děláte si iluze že lid zvolí nějakou novou stranu. Politici jsou možná velmi ohební, ale rozhodně ne hloupí, udělají vše aby si udrželi koryta, takže když vzniká nějaká nová politikcá strana, nasadí do ní své agenty. Přesně to se stalo se stranou Zelených. Předem promyšlený tah jak zvrátit volby. Žádná politická strana se totiž nikam nedostane nebýt podpory médií. Straně zelených daly prostor, zmínily je v průzkumech veřejného míňění až je zkrátka lidé volily, ale šance že třeba lid protlačí stranu za Přímou demokracii, navzdry obrovskému mediálnímu a politickému odporu je téměř nemožné. Snad jen nějakou masovou demostrací jako v roce 89 by se něco změnilo.

PS: Jen pro zajímavost, ukažte mi nějakou pravicově orientovanou stránku či blog, kde kdybyste napsal to samé, jen z opačného úhlu pohledu, ať panu Paroubkovi říkají jeho jménem, napsat o panu Topolánkovy že má bolševickou argumentaci, vyjmenovat aféry představitelů ODS a jejich nesplňené sliby, tak by vás neoznačili za socku, komouše, kritiku přijali a slušně a věcně odvětili? Velmi bych to uvítal, kdybych znal takévé stránky kde bych mohl si mohl slušně vyměnit názor s lidmi, kteří zastávají opačné názory.

 
V 12/16/2007 9:08 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To Krtek: Tak mi vyjmenujte co všechno ODS splnila z jejích předvolebních slibů. Já vám to řeknu, absolutně nic. ODS nesplňuje program ODS+ ale ODS- víme to všichni. Sdělení že patříme mezi bohaté země a to že se v takovém stavu naše země nachazí několik let - NĚKOLIK LET --- zcela vyvrací pochybné výkřiky o osmi letech nicnedělaní a hrůzovlády ČSSD!
Připomenul bych ještě tzv. smlouvu ODS s občany, nebo jak ji Julínek označuje za "nesmyslný letáček".Slibuje se v ní důchodcům 1000 Kč navíc, dále nezvyšování spoluúčasti pacientů ve zdravotnictví, potom Topolánkovo odmítání vlády postavené na přeběhlících. Upřímně, to celé moc nechápu. Topolánek kope do auta redaktora Blesku, nadává mu a řve, že ho zabije. Používá fašistická hesla jako Osvětimská lež, noc dlouhých nožů, es kommt der tag. Chodi tancovat na hřbitov, plodí s naivními poslankyněmi levobočky. Jindy vulgarně osočuje a obviňuje novináře, TV reportery. Posílá je do prd*ele... O Blesku, AHA o MF Dnes se veřejně vyjadřuje tím nejhorším možnym způsobem, téměř jim zakazuje vstupy na své tiskovky, uráží je, hrubě zesměšnuje...
Ale bulvár se stále a stále zaobíra Paroubkem. Topolánek (asi krytej legendárním koženým kufříkem pana Dalíka zn. NEW DEAL COMMUNICATION) je prostě v pohodě.
O Topolánkově přítelkyni, paní Talmanové se odjakživa píše, jako o "přítelkyni" (Topolánek je ženat s jinou ženou). Kdyžto o Paroubkově přítelkyni se píše, jako o "milence", přestože je Paroubek již rozveden.Nechci ani domyslet, co by se psalo, kdyby ji Paroubek sehnal místo, jako Topolánek Talmanové (prosadil ji na mistopředsedkyni sněmovny). To by asi bulvár + Lidovky a MF Dnes vybouchly :-)))
Osobně si nedokážu představit, že by se tohle dělo mně. Asi bych to fakt nezvlád! Rozhodně bych to nezvlád! Dlužno dodat, že MF Dnes má podle mně k úrovni Haló novin docela blízko, jen stojí v jiném politickem táboře.
OPRAVDU NECHAPU!

P.S. Chodíš na diskusi na IDNESU? spolus novinkama je to ta největší diskusní žumpa jakou jsem kdy zažil!

 
V 12/16/2007 11:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To Krtek: To se vážně nechci hádat kdo začal, bylo by to bezpředmětné. Na ten google s "Tůpolánkem" a "Prasoubkem" jste se měl podívat tak někdy loni a poměr by vám vyšel zase opačný, je to dáno tím kdo je u vesla. Tou absencí programu myslíte co? Já sledoval pečlivě všechyn debaty před volbami a nějak mi unikla ta konstruktivní diskuse ze strany ODS, zdálo se mi že zváště pan Sobotka nabízel srozumitelně koncepci udržitelné ekonomiky. Já bych také rád utáhl opasek, nemám rád dluhy, jenže ODS chce na jednu stranu utáhnout opasky chudým a ve výsledku o to co ušetří odpustí bohatým na daních, takže nějaká vize není. Schodek je větší než na tento rok plánovala ČSSD, to nevím jestli jěště nezprivatuzují ČEZ nebo Budvar, to se pak ty schodky pěkně "upraví". Víte ty reformy by nebyly nutné, kdyby se něco "nepodělalo" hned po revoluci, tedy rozkradení majetku nás všech na časy budoucí, jenže to nechce mít krátkou paměť. Pak když jsme skutčně ekonomicky rostly, přišly volby, hodně zajímavou cestou se dostala ODS k moci a začla hned mluvit o spálené zemi a vyjedeném krámě. ODS se démonizuje, protože ji démonizují oproti situaci před volbami ti, co ji právě volili. Uvádíte třeba blog ČSSD u nás, to je "vskutku" vyvážený blog. Jen by mě zajímalo, když je ta Kubiceho zpráva pravdivá, proč pan Paroubek jěšte není za mřížema? To budem jistě souhlasit, aby se ta kauza znovu otevřela a ne zametla pod koberec, já bych byl jen pro, aby se vše vyjasnilo. Takhle když po volbách vítězně "remozivala" ODS a dosadila si na policii své lidi, tak prostě nechápu proč to neprošetřily. A kdyby to bylo neopodstňené, tak by byly nové volby, souhlasíte? Jo a projděte si archiv zdejšího blogu, je tu kokrétní kritiky programu ODS více než dost, i nastíněná řešení, chodí sem i jeden člen ČSSD, který se nebojí šít do vlastních řad. Protože jestli si myslíte, že se tady bavíme jen o "Tupých Mircích", tak se zásadně pletete.

 
V 12/16/2007 3:43 odp. , Blogger ods řekl...

Navrátivší se kopírce antičssd textů připomínám, že pro něj zde byly vytvořeny pravidla.

 
V 12/16/2007 10:44 odp. , Blogger Tribun řekl...

Musím přiznat, že jsem krajně znepokojen a znechucen tím, co zde již bylo naznačeno: s lhostejností hraničící necitlivostí občanů vůči způsobům volených politiků. Motto těchto stránek: "Pokud budeme lidem před volbami otevřeně říkat, co máme v plánu, nikdy ve volbách nevyhrajeme." platí obecně pro všechny strany, snad jenom míra intenzity a zjevnosti se liší. Účelem předvolební kampaně je zajistit si hlasy voličů a v tomto "souboji ideálů," ve skutečnosti však marketingových strategií, není nedovolených chvatů, přinejmenším patříte-li k okruhu těch, kteří jsou "připuštěni k hovoru."

Potud je volební "vítězství" (ve skutečnosti ne-porážka) ODS pochopitelné. Co je však pro mne nepochopitelné je, že pozice ODS je stále přibližně stejně silná, navzdory tomu, že tato strana po úspěšné usurpaci státu odhodila masku, přestala hrát divadlo a odhalila své cíle - ale především své způsoby - v celé jejich hrubosti a nahotě.

Nejde jen o to co, tedy jaký je cíl, ale především o to jak, tedy jaká cesta k němu vede. Způsoby ODS nemají v demokratické společnosti místo, přesto (a nebo právě proto?) jsou fanaticky, a často až militantně, hájeny. Chování, jehož pouhý náznak je u protivníka důvodem k vyřvávání nenávistných urážek a k výhrůžkám sociální - a často i fyzickou - likvidací, jsou v případě, použije-li jich ODS, obhajovány jako nejenom přípustné, ale dokonce jediné možné a správné, protože „Na socky musí být přísnost.“

Zde však jedna kardinální otázka: je naše společnost demokratická? Nikoliv formálně, ale ve své podstatě? Obávám se, že nikoliv, protože demokracii chápu jako racionální a etickou volbu, tyto kvality však naší společnosti bolestně chybí. Volba ODS není racionální, ale emocionální. ODS nenabízí svým voličům řešení, ale pocit. Levný a instantní pocit výjimečnosti. Kdo nic nemá, nic neznamená, každý, kdo má pošramocené sebevědomí, si jej může snadno vyléčit: stačí volit ODS, protože ODS je stranou silných a úspěšných. Každý ztroskotanec se může lehce zařadit mezi elitu – stačí přidat se k té správné straně. Samozřejmě, že je to jen snaha nahradit podstatu vnějším zdáním, jenže v postmoderní klipovité době mediokracie je to namnoze postačující. ODS prodává pocit, nimbus elity. Proto je tak úspěšná, a proto se její voliči neptají po tom, co a jak dělá. Nikdy je to totiž nezajímalo. Oni nevolili řešení, ale iluzi, kompenzaci vlastní nedostatečnosti, možnost přetavit svůj strach v nenávist, pro kterou jim ODS zároveň nabízí i cíl.

Demokracie vyžaduje občany, nikoliv ovce, ani otroky. Ale být občanem, k tomu nestačí chodit k volbám a platit daně. Být občanem vyžaduje zajímat se a nést odpovědnost. Jenže právě odpovědnosti se řada lidí děsí, a raději se před ní schová do bezpeční poslušnosti a pasivity, a vzdá se i svobody, jenom když někdo rozhodne za ně a oni si budou moci říct: „To ne my, my za nic nemůžeme, my jsme jenom plnili svoji povinnost.“

ODS je jako pouliční dealer: uspokojuje poptávku po droze a pečlivě dbá o to, aby se její zákazníci nevymanili ze své závislosti. Jenže pokud ten, který si drogu žádá, nemusí být zcela při smyslech, dealer ví vždy přesně, co dělá.

 
V 12/16/2007 11:16 odp. , Blogger ods řekl...

Pod Tribunovým textem bych se mohl kdykoliv podepsat. Možná jen bych dodal takovou malou jízlivost, že nikdy jsem nepochopil, jak se může považovat za inteligentního někdo, kdo věří na "komunistické nebezpečí" v zemi, která je součástí Evropské Unie a NATO. Ale tento problém většinu moudrých modrých hlav asi nikdy netrápil (je nějakých 5-10 procent elektorátu této strany, které ji volí z čistě praktických důvodů, zbytek lidí podléhá různým negativním kampaním - jen my nebo komunismus - a nebo zmíněným výše velmi moudrým přístupem - volím ODS, protože přece nejsem ošklivý, hloupý a starý.

 
V 12/17/2007 8:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Modrý pták darebák:

S fanatiky neztrácím čas.

jaromír Eybl:

Vy znáte program ČSSD na zastavení rostoucího zadlužení? Já ne. Nikde jsem ho nenašel. Socialisté zatím dokázali, že umí jen slibovat, rozdávat (ovšem že z cizího), prodávat státní majetek za babku a odpouštět daně svým kamarádům. ODS teď něco dělá, abychom neskončili tak, jako v Maďarsku. Tak proč se jim to socialisté snaží překazit?

Co se týče Sobotkových rozpočtů, tak jste měl být na ministerstvu financí, když ho Sobotka prezentoval. Tolik sprostých slov jsem najednou ještě neslyšel :).

Co se týče těch reforem, tak jsou třeba v každé postkomunistické zemi. Faktem je, že podle všech ekonomických měřítek dopadla u nás díky Klausovi privatizace nejlépe ze všech ostatních států. A víte, kdo měl na starosti právní rámec privatizace? ODS to nebyla. Každý ekonom vám řekne, že dnešní růst je právě zásluha zvládnuté privatizace. Kdyby zůstali soudrozi u moci a nerozprchli se do KSČM a ČSSD, tak jsme na tom dnes třeba tak, jako na Kubě.

Odpuštění daní bohatým je nutný krok k tomu, aby bohatí nezačli své zisky zdaňovat v okolních státech jednotného daňového prostoru. Museli by k tomu přistoupit všechny vlády, třebaže je to krok nepopulární.

Schodek je i letos vysoký zejména proto, že ČSSD zvyšovala zadlužení naší země na mandatorní stránce. Také stojí za povšimnutí, že ČSSD dluh projedla, ODS jej investuje.

Zdejší blog jsem si přečetl a moc se mi líbí. Dokazuje totiž, že ikdyž se někdo snaží ze všech sil naházet na jednu stranu co nejvíce bahna, tak se to nikdy nevyrovná těm průšvihům, které tu natropila ČSSD. A to je myslím záslužná práce. Dokazuje, že jediným východiskem je tyto strany nevolit.

Chtěl jste seznam webů, kde lze vést diskuzi na úrovni, bez cenzury. Tak jsem vám nějaké našel. Nicméně se ukázalo, že tato stránka je opravdu v něčem jiná. Nikde jinde se mi totiž nestalo, že by mi kvůli nějakému odkazu někdo příspěvek smazal. Vám tahle cenzura nevadí?

Nevadí vám, jak se Paroubek vymezuje proti současné vládě, když po volbách sám vládu postavenou na přeběhlících sliboval?

Tribun:

Jsou politici, kteří dělají i nepopulární opatření a jsou populisté, kteří říkají lidem jen to, co chtějí slyšet. Které jste volil vy?

Co se týče rétoriky, tak je to ČSSD, která chce šít stranické legitimace z kůže poslanců ODS. Je to ČSSD, která se vymezuje vždy negativně proti všemu, co udělala nebo zamýšlí udělat ODS. Je to ČSSD, kdo zastrašuje, podplácí a vyhrožuje svým politikům, kteří projeví jiný názor než jejich vůdce. Je to ČSSD, která chce kontrolovat hlasy svých poslanců, aby díky nim nebyl opět zvolen Václav Klaus...

ODS nabízí moderní pravicový program. ČSSD nabízí sliby, že se všichni budou mít dobře bez práce. A že ti pracovití to rádi ze svých příjmu zaplatí... ČSSD nabízí, že se daně platit nemusejí. ČSSD nabízí silný stát, který se o každého postará a už neříká, že se zejména postarají politici o své Krause, Dvořáky apod. Není náhodou, že dlouhodobá levicová politika skončila ve světě vždy násilným převratem nebo ekonomickým krachem.

"Demokracie vyžaduje občany, nikoliv ovce, ani otroky. Ale být občanem, k tomu nestačí chodit k volbám a platit daně. Být občanem vyžaduje zajímat se a nést odpovědnost. Jenže právě odpovědnosti se řada lidí děsí, a raději se před ní schová do bezpeční poslušnosti a pasivity, a vzdá se i svobody, jenom když někdo rozhodne za ně a oni si budou moci říct: „To ne my, my za nic nemůžeme, my jsme jenom plnili svoji povinnost.“"

Pod to bych se podepsal. Je třeba zvýšit zodpovědnost a nespoléhat vždy a ve všem na socialistický stát, který se o nás postará, když přijdeme o práci, když onemocníme, když odejdeme do důchodu apod. Tuto socialistickou představu je třeba odmítnout a naučit lidi, aby se o sebe uměli sami postarat. Kdo chce, ať si platí státu daně, když si myslí, že se stát o něj postará. Ale ať mají odpovědní jedinci možnost si za služby poskytované dnes státem (zdravotní, důchodové pojištění apod.) platit sami výměnou za nižší daně.

Souhlasím i s vaší poslední větou:
"ODS je jako pouliční dealer: uspokojuje poptávku po droze a pečlivě dbá o to, aby se její zákazníci nevymanili ze své závislosti. Jenže pokud ten, který si drogu žádá, nemusí být zcela při smyslech, dealer ví vždy přesně, co dělá."

Pouze jste místo ČSSD napsal omylem ODS. Je to totiž ČSSD, kdo lidem nabízí vějičku věčného štěstí za cenu enormě neefektivného státu s rostoucím dluhem. Dealer ví moc přesně, kolik lidí se nechá nalákat na vějčku "bezplatného" školství, zdravotnictví apod. Ti, co jsou při smyslech, ale vědí, že nic není zadarmo a tuto představu definitivně odmítají.

 
V 12/17/2007 8:41 odp. , Blogger Tribun řekl...

2 krtek: tak "odpuštění daní bohatým je nutný krok", říkáte? Nikoliv nutný, ale snadný. Chudí se nemají jak bránit, a proto se vezme jim, i když není z čeho, a bohatým se nechá, přestože ti mohou dát řádově více, aniž by to jakkoliv pocítili. Logické? Snad. Správné? V žádném případě. "Logicky" se dá zdůvodnit i otroctví a sterilizace Romek. Logika bez etiky je na nic.

I vaše další věta je kouzelná: "Schodek je i letos vysoký zejména proto, že ČSSD zvyšovala zadlužení naší země na mandatorní stránce. Také stojí za povšimnutí, že ČSSD dluh projedla, ODS jej investuje." A proč tedy budou výdaje na dávky sociální podporu v roce 2008 větší, než v roce 2006? Alespoň to tedy tvrdí oficiální osvětová příručka ministra Nečase, která vyšla tuto sobotu v Právu. Musím vás ovšem pochválit za ty "investice," to je moc pěkný eufemismus pro tunelování. Nevšiml jsem si, že by ODS nějak smysluplně investovala. Tedy pokud za investice nepovažujete přelévání veřejných peněz do soukromých kapes spřátelených politiků, financování výstavby předražených a sporných dálnic, etc...

Kdepak, krtku. Já se ani nebojím, ani netrpím komplexy méněcenosti, já pohádku o "líných a hloupách sockách," bez kterých bysme již dávno měli životní úroveň vyšší než ve Švýcarsku, nepotřebuji. Já se vymlouvat nemusím, já nehledám obětního beránka.

krtku? Nomen omen...

 
V 12/17/2007 9:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tribun:

Víte, tribune, kdo tady bere chudým? Spočtěte si, jak moc budou "ožebračeni" chudí tím, že se jim zvědne DPH z 5 na 9%. O kolik závratných desítek korun příjdou. A poměřte to s náklady, které musí každý občan platit každý rok jen na úrocích ze socialistického dluhu - 4700 Kč. Také vám zřejmě nedochází, že snížení daní podnikatelům zvýší tlak na náběr nových pracovníků a tím pádem i na růst mezd.

Co se týče investic do předražených dálnic, tak vám zřejmě unikají dva základní fakty:
1. Byla to ČSSD, která miliardy z našich kapes rozdala na stavbu předražených dálnic.
2. Já tu neobhajuji ODS. Já říkám, ODS nevolte. Ale nemyslete si, že si s ČSSD nějak pomůžete.

 
V 12/18/2007 2:36 dop. , Blogger ods řekl...

Tribune, mám jen jedno upozornění technického rázu. Nejedlý Buldozer se vrátil, se všemi důsledky pro "diskuse" s ním.

 
V 12/18/2007 8:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods: Tohle je nějaký argument do diskuze nebo jen nějaký váš zvratek?

 
V 12/18/2007 9:18 odp. , Blogger Tribun řekl...

Ad krtek: Jsem moc rád, že se řídíte svými vlastními slovy: "Kdo na to nemá, uráží a hodnotí argumenty ostatních." Ale abyste se necítil ukřivděně, tak vám to vysvětlím: asi před rokem zde byl jeden, který si dával mnoho jmen, snažil se vyvolat dojem, že je ho mnoho, a přitom byl tak hloupý, že pod každým svým jménem zmiňoval ty samé, a poměrně výjimečné, detaily ze svého života. Říkali jsme mu prof. Ron Nejedlý na Buldozeru a časem se ho naučili ignorovat asi jako obtížný hmyz. Měl podobné názory jako vy, což samozřejmě není nikterak na překážku tomu, aby se účastnil diskuse. To co jej z diskuse diskvalifikovalo byly jeho způsoby. Kopíroval sem tucty stále stejných sáhodlouhých textů a odkazů a úspěšně se mu tím dařilo bořit jakoukoliv diskusi, až byl nakonec vykázán na Smetiště, kde můžete skončit i vy, pokud půjdete v jeho šlépějích. Nikoliv za své názory, ale za své způsoby.

Ad ods: Nemyslím si, že by krtek a Ron byli jeden a týž člověk. Různí lidé se stejným výcvikem a stejným úkolem, to ano, ale nikoliv jeden a ten samý člověk. Sleduji několik diskusních fór, a snad na všech je alespoň jeden nick, který používá Ronovy metody, nebo jejich modifikaci, a chrlí příspěvky v takovém objemu, že je vyloučeno, aby to byl jeden člověk, i kdyby to dělal na hlavní pracovní poměr i s přesčasy.

 
V 12/18/2007 9:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A to je opravdu vše, co k tomu můžete říct? Jsem zklamán. Čekal jsem víc...

 
V 12/18/2007 10:22 odp. , Blogger ods řekl...

Tribune, já mám v tomto případě téměř jistotu. Samozřejmě je možné, že nějaké PR oddělení dodává přímo předpřipravené texty, které se jen kopírují a dělá to více lidí.

Ale situace, kdy někdo používá stejných slovních obratů, píše texty v detailech naprosto stejné jako jinde či kdysi zde, vychvaluje sám svojí argumentaci, má jednu utkvělou mánii či ignorování bere jako vlastní výhru (vůbec i ten infantilní přístup já zde vyhrávám, já jsem strašně moudrý a vy milujete Paroubka) a mnoho dalších bodů (jako i třeba časové souhry) a při tom by to mělo být několik různých osob je pro mne dosti nepravděpodobná.

 
V 12/19/2007 10:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Panove, probudte se !

Uz nezijete v socialismu, kde je takzvane vsechno zadarmo, kde se stat o vas postara a kde letaji peceni holubi sami do ust.

Tohle nikde nefunguje a nikdy fungovat nebude.

Zkuste panove cestovat po civilizovanych zemich a uvidite, ze ten socialismus, ktery u nas preziva, jiz davno na zapade vysel z mody. Uvidite, ze prave svobodna spolecnost poskytuje nejlepsi prostredi pro naplnovani nehmotnych statku a pro zajisteni zivotniho minima nejchudsim vrstvam obyvatel. Krome toho uvidite, ze politika na zapade je civilizovana fakticka diskuze. Neni to nekonecne plivani spiny na sve politicke odpurce, jak muzeme videt u nasich politiku nebo na tomto blogu.

 
V 12/19/2007 1:23 odp. , Blogger ods řekl...

No a teď přišel s "krtkem" podpůrný "nový" anonym se stejnou dikcí a stejným fanatismem hlásající, jak všichni tady jsou chodící program ČSSD atd. Přesně jako za časů pana Nejedlého. Ještě se tu může objevit náhodně nějaký hlas píšící "ja bila socyalne demokratický volyč a myluju Paroubka". Je zajímavé, že do příchodu nejedloida takové existence tu nebyly, hned po jeho příchodu se bleskurychle zdvojily, naprosto stejně jako dříve.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka