pondělí, února 11, 2008

ODS ráda veřejnou volbu

Jičínský deník 1.11.2006: Vítězná ODS prosadila starostu ze svých řad. Novým starostou města se stal Ivan Doležal (ODS), který v současné době vykonává také funkci krajského radního. Byl zastupiteli zvolen devatenácti hlasy, ve veřejném hlasování byl proti pouze Václav Šmatolán (KSČM). Dosavadní starosta Ladislav Vrba (Unie pro sport a zdraví) předal svému nástupci pomyslné žezlo, zůstává tak nyní pouze členem zastupitelstva.

Příkladů se dá najít mnohem více (první na licoměrnost upozornil v páteční debatě poslanec Rath připomínajíce veřejnou volbu vysoce postaveného člena ODS pana Bendla), ale i tento stačí k ilustraci, jak prý občanská a demokratická strana káže vodu a pije víno. Každý kdo sledoval páteční výkřiky o totalitě a nedemokratičnosti se může výše jasně podívat, co slova ODS opravdu znamenají. Veřejná volba je nedemokratická a nedůstojná pouze tehdy, kdy nemáme jistotu zvolení našeho kandidáta. Jinak ji máme celkem rádi a ji občas také používáme. Nebo došlo k nějaké změně v přístupu ODS a všichni ti veřejně hlasující postkomunisté a totalitní stvůry v čele s panem Bendlem budou vyhozeni ?

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 2/11/2008 9:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.n-joy.cz/video/top-10-klaus-opet-na-hrade-/HGKWm9QCSbVIwvBT/

... asi tak. ( už nejde nic jinýho, než si z toho dělat srandu, bohužel.:-()

 
V 2/12/2008 12:34 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No, ona nás ta sranda přejde až se z naší země stane (byť ne oficiální) americká kolonie. Spějeme k tomu mílovými kroky :-(

 
V 2/12/2008 9:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak setkání Šloufa s Weiglem nebonznul hotel, ale jeden z nich je sledován čskou FBI či jak se to jmenuje. A teďko který? Přece politické využívání rozvědky ODS(b) odsuzovala už za socanů, tak to sama jistě nedělá, takže Weigl to nebyl. A Šlouf? Jedině, že by se potřebovali ujistit, pro koho vlastně dělá. Že by pro silné to dubisko na východě?

 
V 2/12/2008 11:20 dop. , Blogger Unknown řekl...

Tajná nebo veřejná volba. Mě jako voliči se mi líbí veřejná volba. Rád schopnej dohodnbych věděl jak kdo volí a jak kdo mění svůj hlas mezi koly. Ale to co jsem viděl o víkendu v televizi mě až děsilo. To že se nikdo na ničem není schopen dohodnout se, jsem si už zvykl. Pak když se dohodli na veřejné volbě mě potěšilo, ale ten způsob hlasování byla silná káva. Takovej chaos jsem snad viděl jen při školních akcí na základce. Pak se není divit,že se seknou při hlasoví (pár hlasů sem pár zas tam, když to nikdo nemůže ověřit tak je to jedno). Proto pokud by zvolili v další volbě opět veřejnou volbu byl bych pro aby každej vstal řekl své jméno a jméno kandidáta, bylo by to přehledné, nenastali by žádný chaos, hlasování by sice trvalo dlouho, ale za ty prachy co dostávaj by to měli vydržet

 
V 2/12/2008 4:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ona ta volba ale byla přeci typicky česká veřejná i neveřejná zároveň a nezapomínejme, že nešlo o transparentnost nebo o voliče, ale o politické handly. A tak se není čemu divit, že nám ti zaplacení poslanci, co nemají ani tu odvahu se postavit (o svědomí bych nemluvil) svým kolegům čelem, najednou kolabují či znechuceně opouštějí hlasovací sál.
Jsou to opravdoví chudáci, člověk by jim dal i těch 30Kč na poplatky v nemocnici, když jsou pod takovým tlakem, který sami vyvolali sezením na dvou židlích s nastavenýma rukama, kdo víc dá.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka