úterý, října 28, 2008

Modrá propaganda a lidská blbost.

Když si dnes, pár dní po krajských a senátních volbách, pročítám některé zaručeně úžasné a výstižné blogy (na idnes) mých kolegů blogerů, nestačím se divit jak si někteří vykládají slova demokracie a svoboda slova. Nestačím se divit kolik lidské blbosti a hrubosti je schopno se nakumulovat v pár odstavcích textu.

Po oranžovém vítězství se zase jako už tolikrát dozvídám, jak se naše země žene do záhuby a chystá se tak znárodňování, útlak a dokonce zavírání politických protivníků ČSSD. Vedle toho se řada nepoučitelných znovu a znovu plete a nechává si před nosem unikat fakta, čísla a hlavně zdravý rozum a nechápe tak jednoduché souvislosti, kdy nám pravicoví sympatizanti předhazují jednu blbost za druhou..

Tak za prvé dámy a pánové, vládní reformy nejsou onou spásou pro tuto zemi a to ani náhodou a už vůbec se nejedná o nějaké zásadní reformy, které nám pravicová ODS naslibovala v roce 2006. Řada komentátorů má bohužel sklerózu a to jako čepici. Jistý Tlustý mluvil o ekonomickém blahobytu , geniální rovné dani (kolik zemí jí zavedlo ?) a peníze úplně všem. Jistý Langer nám sliboval potírání korupce a nekompromisní postavení policie, jistý Julínek nám nasliboval levné nadstandardní sanatoria a konečně jistý Mirek Topolánek nám nasliboval úplně všechno a dokonce s námi uzavřel i smlouvu. Vedle toho byly naše jistoty a prosperita jen příjemnou a krásnou frází a každé plus, bylo tedy nutné vyvážit mínusem.

Bohužel svatořečení reforem se podepsalo i na celkovém vnímání reforem, jako nutné dobro pro občany a tedy celou zemi. A teď popořádku. To jak to tato vláda myslí s potíráním korupce vážně, nám předvedla dokonale v kauze bratra Čunka.

Jak dopadají reformy naší policie všichni dobře víme a vidíme, řada velice důležitých útvarů byla zrušena a řada elitních policistů vzala nohy na ramena, bohužel sebou si řada z nich odnesla i velice citlivé informace. Nakonec se sebral a utekl i Kubice, kam asi ? Jediné co po slavných reformách zůstane, budou k ničemu dobrá hesla na autech našich policistů. Sečteno podtrženo, nic moc.

Ani kormidelník našeho průmyslu Říman, se moc pravičácky nevyznamenal a to jsme neustále ubezpečováni, že ekonomika země je doménou pravice. Po nesmyslném rozmetání Czech Investu, díky kterému, vážení a milí, je v řadě regionech co dělat a díky tomu tedy slušná životní úroveň a alespoň nějaký sociální smír, což má i blahodárný vliv na podnikání, se pak ministr Říman celý půlrok díval na posilující korunu a poslouchal udiveně nářky exportérů, čekaje na práci volné ruky trhu, osobně jsem jen udiveně kroutil hlavou. Takže tady také nic, tedy krom rozporuplného snižování firemních daní, které to jako např. naše banky, mobilní operátoři, nebo ČEZ nutně potřebují. A samozřejmě stále stejná písnička o snížení administrativní zátěže pro živnostníky a podnikatele. Ale to jsem to vzal hákem přes ministerstvo financí. Jediný koho bych si představil i ve své vládě (smích) je ministr Pospíšil, který navíc řeší problém asi největší a to je mizérie jménem česká justice. Problém s českou justicí, je velice zvláštní typ horkého bramboru, on totiž nechladne, ale naopak.

Nakonec jsem si ovšem nechal téma zdravotnictví, ani jsem nevěřil kolik je mezi pravicovými příznivci zdravých lidí a to jako rybička. Všem totiž stačí jen základní zdravotní péče, za tu standardní si rádi připlatí a na tu nadstandardní si rádi ušetří. Navíc nám ministr pověsil na nos megabulíky o soukromých zdravotních pojišťovnách, které si mezi sebou budou konkurovat, asi podobně jak se již děje v našem bankovním sektoru a o pacienty se budou dokonce přetahovat. Zejména lukrativní pro ně budou zákazníci v důchodovém věku, které každá pojišťovna ráda přivítá s klackem v ruce. O tom jak dobře fungují některé velké soukromé firmy, mnohým nemusím vyprávět, a teď si představte, že nepůjde o zmrvenou kuchyňskou linku, ale jenom o nepovedenou operaci mozku, narážím tak na privatizaci nemocnic, se kterou osobně absolutně nesouhlasím, neboť záruka v lepší fungování celého systému je nijaká. Třicet korun záměrně vynechávám, to je totiž z mého pohledu proti ostatním experimentům ministra Julínka v podstatě malichernost. Ještě jsem pozapomněl na neuvěřitelnou aroganci pana Julínka, kterého až podezřele často střídá, neméně arogantní, ale zaručeně nejchytřejší tiskový mluvčí.

Nemohu zde popsat všechny kroky a změny, které tato vláda provedla, v každém případě bude tato vláda jednou označena za (zatím) nejpřeceňovanější v naší historii. Samozřejmě, že řadu věcí se podařilo zlepšit, ale v klíčových oblastech, které dále ovlivní další směřování země je to takové nijaké.

O zadlužování zde záměrně nepíši, na tomto se určitě podepsaly i vlády ČSSD a divoký experiment jménem kupónová privatizace, Vašeho čestného předsedy, o kterém se bohužel moc nemluví.

Nenutím Vás volit levici, chci Vás jen nutit přemýšlet o tom, co je pro každého z Vás přijatelnější řešení, tedy v případě vládnutí té, či oné strany menší zlo.

Nechci Vás strašit nesmysly o nebezpečnosti společnosti závislé na penězích, stejně jako to dělají, bohužel zcela mylně v případě sociálně demokratických idejí někteří kolegové blogeři, kteří už mají předem jasno a píší ony blbosti o potírání svobod a koalici s komunisty, jako by každý zapomněl kam že to běhá každých pět let, tatíček Klaus.

poslal Leoš Paclík

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 9:

V 10/28/2008 9:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Asi každý žijeme v jiném státě. Já žiji v zemi, kde se snižuje deficit veřejných rozpočtů, kde se snižuje nezaměstnanost, kde si již mohou mé děti podat žádost na více než 2 střední školy, kde roste počet podnikatelů...

Já žiju v zemi, kde nám jedna strana slibuje zrušení poplatků, aby po volbách zjistila, že to není možné, protože díky tomu, že stát nemusí platit těm, kdo nechtějí čekat u obvoďáka, ošetření na pohotovosti a všem ostatním Acylpyriny, tak může zdvojnásobit financování smrtelných chorob, jako je rakovina prsu. Slibovali nám, jak budou poplatky za nás platit kraje, aby po volbách zjistili, že na to nemají peníze a že by to bylo neúnosně neefektivní.

Připomeňme si výroky Davida Ratha k poplatkům z roku 2003:
http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

A z roku 2005:
"Jistě všichni zdravotničtí experti včetně mě se shodují, že regulační význam poplatků je velký. Bez nich ten systém dlouhodobě nemůže fungovat vyrovnaně."

Proč nás jedna strana přesvědčuje o tom, že v krajských volbách jde o osobnosti, a ne o stranickou příslušnost, když po volbách se její předseda nechá slyšet, že vlastní zvolení lídři jsou jsou jen "tvářemi" ČSSD, a tudíž nejen že nemusejí být hejtmany, ale nakonec nemusejí mít ani žádnou funkci v zastupitelstvu?

Proč nám jedna strana slibuje, jak zruší privatizaci, aby nám po volbách nakonec řekla, že to asi nebude možné, protože se ukázalo, že až na vyjímky všechny privatizované nemocnice byly majitely oddluženy, a že u nich došlo ke snížení čekacích lhůt a ke zvýšení kvality poskytované péče?

Za vše mluví výrok pana Ratha ohledně chystaných čistek:
"Někteří špičkoví odborníci ale budou moci zůstat. Bez ohledu na to, zda jsou z ODS nebo ČSSD. Záleží jen na tom, jestli budou k nové vládě loajální."

Tedy nezáleží na tom, jak kvalitní lidé jsou na svých místech, nezáleží na jejich zkušenosti, na jejich vzdělání ani výsledcích. Záleží jen na tom, jak budou loajální k ČSSD...

Pročtěte si pozorně program ČSSD. Zjistíte, že ČSSD nemá žádný vlastní program. Už na posledním sjezdu se ČSSD rozhodla, že jejím jediným programem bude populistický boj PROTI všemu, co udělá ODS. A nespokojených lidí, kteří umějí jen nadávat a stěžovat si, je, jak ukazují výsledky voleb a tento blog, ještě spousta.

 
V 10/28/2008 9:26 odp. , Blogger ods řekl...

Mírné přejmenování a možná i nová změna pohlaví - tentokrát na neutrální, ale nic to nemění na tom, že jde znovu o nejedlé kopírování (možnost porovnat o dva články níže, tehdy jako dívenka lentilka). Čili nula důvodů k diskusi pro mne.

 
V 10/28/2008 9:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co je to nejedlé kopírování?

 
V 10/28/2008 10:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Levicový ekonom: Blbec, který zná čísla lépe než my.

Daně: To, co my sice nikdy neplatíme, ale přesto nás o to levice okrádá.

Důchodce: Černý pasažér s volebním právem.

Dítě: Černý pasažér, zatím bez volebního práva.

Učitel: Hojně se vyskytující parazit placený ze státních peněz.

Hospodářský růst: To, co jsme navzdory Paroubkovi zajistili naší poctivou prací v ilegalitě.

Statistika (OECD, MMF, Eurostat, ČSÚ, CIA): Lživá oranžová propaganda z Lidového domu.

Paroubek: Nedouk, kterému Evropská unie platila, zatímco my hrdě platíme Evropské unii.

Topolánek: Intelektuální jemný mistr nonverbální komunikace.

Vláda: Ali Baba a osmnáct ryzích charakterů.

Vládní většina: Dva morální sociální demokrati a stovka našich statistů.

Hrubý domácí produkt: To, co za levicových vlád nedopatřením rekordně rostlo.

Životní úroveň: To, co nám navzdory optimistickým statistikám levice nemůže zajistit.

Nezaměstnanost: To, co nyní stále klesá, aniž jsme hnuli prstem.

Mzda: To, co je kvůli nenažraným odborovým pijavicím zbytečně vysoké.

Zisk: To, co je příliš nízké a socky to ještě chtějí zdanit.

Dávky: To, co je sice u nás jedno z nejmenších v Evropě, ale přesto to levice marnotratně rozdává.

Dluh: To, co má devatenáct Evropanů z dvaceti vyšší než my, ale přesto je to veliké.

Sociální stát: Široce rozšířený omyl vyspělých zemí.

Ransdorf: Idiot, který zná aktivně deset a pasivně dvanáct cizích jazyků.

Ježíš Kristus: Další jméno ze seznamu StB.

Krádež: viz Spravedlnost

Spravedlnost: viz Krádež

 
V 10/28/2008 11:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Určitě je dobré se ohlížet, ale důležitější je dívat se dopředu... pro mne zcela nepochopitelné je to, když je ta ODS tak špatná a vyprázdněná, proč reálně hrozí povolební koalice v krajích s ČSSD.
Ptám se na co tedy byly krajské volby? Na to se mne ptají i lidé, co byli na listinách ČSSD, protože s nimi přicházím do styku...

 
V 10/29/2008 7:01 dop. , Blogger Unknown řekl...

Pro ODS - Takže Lentilka nemá pravdu když říká, že ČSSD pár dní po volbách popřelo svůj slib platit v krajských nemocnicích za lidi poplatek? Nebo, že lže, když říká, že ČSSD projevilo záměr nepustit do zastupitelstev ty lidi, které voliči zvolili? Ja nevím, noviny nečtu. Pokud je to pravda, je to podle mě dost drsný přístup k věci. Jako voliče by mě to velmi znepokojilo. Tedy pokud bych nebyl pouze volič trucovník, volící jen na truc a tedy spokojený jen s tím, že jsem to té ODS nandal.

 
V 10/29/2008 9:34 dop. , Blogger Unknown řekl...

Lentilko, zdroje techto vasich tvrzeni? Zbeznym projitim ihned a idnes jsem o tom nic nenasel.

 
V 10/29/2008 8:01 odp. , Blogger ods řekl...

Pizi, tady jde o velmi negativní zkušenost s jistým diskutujícím. Proto mne ani nezajímá co píše (ono se to pak stejně to končí na neustálém opakování).

 
V 11/08/2008 6:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Zdroje mých tvrzení? Ale vždyť to jsou fakta známá všem, kteří se trochu zajímají o dění kolem sebe.

Jako zdroje doporučuju:
http://www.viditelnymacek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new
http://eportal.cz/

Všimněte si, že ani nikdo ze zdejších diskutujících, kteří vidí "rudě" nezpochybnil to, co jsem tu psala.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka