úterý, prosince 23, 2008

Osvěžení paměti

K párování

03. 05. 2005 VR ODS

VR ODS doporučuje Poslaneckému klubu, aby zrušil mechanismus tzv. párování v Poslanecké sněmovně. Vládní politiku považujeme za natolik katastrofální pro ČR, že ji nelze ani tímto způsobem tolerovat.

01. 01. 2006 Mirek Topolánek

Já jsem proti párování v Poslanecké sněmovně.

K Afghánistánu

22. 01. 2004

ODS podporovala a podporuje vojenské operace mezinárodní koalice v Iráku a Afghanistánu. Proto jsme také v příslušných hlasováních s vysláním našich jednotek souhlasili. Bez tlaku a hlasů ODS by jednotky AČR v těchto oblastech nepůsobily.

Vláda však naprosto rezignovala na přesvědčování vlastních poslanců a dopředu počítá s tím, že chybějící hlasy pro vyslovení souhlasu s vysláním dodá opoziční ODS. ODS je připravena podpořit vyslání vojenské jednotky do Afghanistánu za následujících podmínek:

ODS je přesvědčena, že v možnostech AČR je počítat maximálně se dvěma paralelně vedenými zahraničními operacemi. Stejný názor vyslovila i vládní armádní koncepce. Požadujeme od vlády plán restrukturalizace zahraničních misí v průběhu roku 2004.

Navrhovaná jednotka speciálních sil je součástí vojenské zpravodajské služby. Zákon č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách, nedovoluje použití této jednotky především v bojové operaci směřující k eliminaci teroristů. Proto požadujeme vyjmutí jednotky z rámce operační struktury vojenského zpravodajství.

Vláda doloží, že AČR má dostatek kvalifikovaného a vycvičeného personálu pro zajištění tří rotací v této operaci. Nikdo v tuto chvíli neví, zda v následujících měsících nedojde ke zhoršení bezpečnostní situace, která si vyžádá prodloužení pobytu naší jednotky nad rámec 4-6 měsíců či přímé posílení početních stavů jednotky. Nebudeme asistovat u potupného stažení jednotky z důvodu nedostatku personálu tak, jak se tomu stalo u vojenské nemocnice v Basře.

Vláda určí konkrétní kapitoly státního rozpočtu a konkrétní finanční částky, které umožní financování této operace, a to potenciálně až do konce roku 2004. Nespokojíme se s neurčitými přísliby, že teprve v průběhu operace najde ministerstvo financí další rozpočtové zdroje pro její financování. To by byl nezodpovědný přístup.
Výše vyřčené podmínky jsou kategorickým a nepřekročitelným minimem pro naši podporu vládního návrhu. Bez jejich splnění ke dni projednávání návrhu v PSP ČR ODS návrh nepodpoří.


Nepárování je jasné, když se to ODS hodí, tak je to správná metoda politického boje. A druhý případ je zvláště při dnešní hysterii zábavný. ODS vydírala vládu - bez splnění našich požadavků nepodpoříme - a navíc požadovala, podle dnešní rétoriky, zradu spojenců restrukturalizací zahraničních misí - o ohrožení životů stahováním vojáků ani nemluvě.

--------------------------------------

Všem čtenářům přeji hezké prožití svátků.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 26:

V 12/29/2008 4:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Od kdy je chování členů ODS a vyjadřování Mirka Topolánka normou správnosti?

Čtenář tohoto blogu by si snadno mohl myslet, že to, co dělá, ODS je špatné, a my bychom proto měli volit někoho, kdo se špatně nechová.

Pokud se ale ostatní chovají špatně a jejich jednání je omlouváno slovy podívejte se na ODS, ta se také chová špatně, tak se ptám, jaký má pak smysl poukazovat na špatnosti ODS a vyzývat k volbě ostatních stran, když ty ostatní strany nejsou o nic lepší?

 
V 12/29/2008 7:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A dále se ptám:

Považuje snad někdo za správné brát si životy našich vojáků a mezinárodní pověst Česka jako rukojmí k prosazení svých mocenských cílů při politickém handlování něco za něco?

Snad nikdo nemůže považovat za správné porušení mezinárodních smluv NATO, ke kterým se Česká republika za vlády ČSSD zavázala, jen z toho důvodu, aby mohla jedna strana naplňit mocenské choutky svých představitelů. Taková situace je ve světě nepředstavitelná. Kdekoliv jinde by politik skončil ještě ten den, kdyby se dopustil takového vydírání, jakého se dopustila naše slavná levice. Mnoho poslanců za ČSSD se nechalo slyšet, že kdyby to bylo jen na nich, tak by vojákům jejich mise prodloužili, ale protože dostali nařízeno hlasovat proti, tak neměli žádnou jinou možnost. Nechtějí být perzekuováni a označeni za korupčníky jako ti, kteří si dovolili hlasovat jinak, než jak dostali nařízeno. Copak ve volebním programu ČSSD se psalo něco o stažení našich vojáků ze zahraničních misí?

 
V 12/29/2008 8:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Asi si budeme všichni pamatovat, kdo nejvíc vyřvával ohledně párování při volbě prezidenta, třebaže sám nebyl schopen žádného kandidáta nominovat.

Teď se ale hodí párování zrušit, a tak jdou všechny ideály stranou. Vyměnit vojáky v Lógaru za nemocniční poplatky, vyměnit obyčejné "párování" za předčasné volby není obchod, ale vydírání. Otázkou je, jestli ještě někoho takové neurvalé jednání od Jiřího Paroubka dojme...

 
V 12/29/2008 9:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento web je primárně zaměřen na kritiku ODS. Vše, co se psalo v tomto článku jen ukazuje, že ODS kritizuje to, co sama dělala. Nevidím tu nikde opěvování ČSSD. Zde se ale ČSSD posouvá do role obhajované, protože jak jsem již zmínil, tento web je zaměřen na kritiku ODS. Na kritiku ČSSD slouží mnoho jiných webů, kterých je mimochodem více než webů kritizujících ODS. Kritikou různých stran se chceme dobrat jenom k jedinému - k faktům a k osvěžení paměti, aby nikdo nezapoměl, kdo se jak choval.

P.S. K tomu Afghánistánu: dodnes vláda nepředložila opozici, k čemu přesně mělo sloužit navýšení počtu vojáků tak, aby jich více neumíralo (čím více lidí, tím více terčů). Stát ručí za svoje lidi a musí se chovat tak, aby je zbytečně neohrozil. Bohužel tato odpověď chybí jak ČSSD, která to může dělat z populistických důvodů, ale chybí i mně.

 
V 12/29/2008 11:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kritikou různých stran se chceme dobrat jenom k jedinému - k faktům... To jako vážně? Jedonostrannou kritikou jedné konkrétní strany, jak sám předřečník v úvodu přiznává, se lze dobrat k faktům? Od kdy plivání špíny na jednu stranu a obhajoba stejné špíny na straně druhé vede k nějakým faktům? Od kdy vede k faktům vyhlazování skandálů jedné strany poukazováním na skandály ostatních stran?

Pokud chcete fakta, tak tady jsou (chronologicky řazeno):
1. Paroubek opakovaně kritizuje ostatní strany za to, že nepárují jeho poslance při hlasování.
2. Paroubkova vláda podepisuje smlouvy s NATO o umístění našich vojáků a posílá vojáky na zahraniční mise.
3. Paroubek navrhuje vládě politický handl: Schválí prodloužení mise vojáků za zrušení poplatků.
4. Poplatky jsou zrušeny.
5. Řada velvyslanců si předává u Paroubka dveře a vysvětlují mu, jak důležité jsou vojenské mise, kolik vojáků ostaních států jsou na nich závilí a jaké důsledky by mělo porušení podepsaných smluv.
6. Paroubek odmítá párovat poslance a porušuje vlastní dohodu - zahraniční mise nejsou vojákům prodlouženy. Česko má mezinárodní ostudu.
7. Řada komentátorů se shoduje, že urychlené stažení našich vojáků představuje pro ně i pro spojenecké síly bezpečností riziko.

To jsou fakta. A článek se snaží tyto ostudné a nevídané praktiky omluvit tím, že přece Topolánek taky jednou vyhrožoval, že s párováním přestane. Není možné obhájit nemorální jednání jednoho poukazováním na nemorální jednání ostatních. Tady jde navíc o něco zcela jiného. Snaha ODS zajistit pro zahraniční mise dostatek vojáků a dostatek financí je tu předkládána jako vydírání vlády a ohrožení životů vojáků. Už chápete tu manipulaci, o kterou se autor článku snažil?

Proč asi "zapomněl" uvést zdroj citovaného textu?
http://www.cevro.cz/cs/cevrorevue/aktualni-cislo-on-line/2004/2/30072-leden.html

"čím více lidí, tím více terčů" je samozřejmě nesmysl. Ti vojáci tam jen tak náhodně nepobíhají v nepřátelské střelbě. Čím více vojáků, tím větší kontrola zbraní a tím větší bezpečí. K tomu se naše země za vlády ČSSD zavázala a nyní tyto smlouvy za mezinárodní ostudy kvůli třiceti korunám porušila.

 
V 12/30/2008 12:25 dop. , Blogger ods řekl...

Anonymní
12/29/2008 8:44 odp.

Ano přesně tak to je. Tyto stránky nikdy a nikde netvrdí, že jsou objektivním pokusem o zhodnocení naší politické scény. Nechávám to na starost těm, kteří mají tolik drzosti, že svůj subjektivní názor vydávají za všeobecně přijaté normy nebo ještě drzeji fakta.

Zde se jen a jen krásně ukázalo, a o tom tyto stránky jsou, jak ODS je partají co má dvojí měřítka (to jestli je má i ČSSD, SRSSD, BLSSD je úplně jedno). ODS v opozici, když nechtěla párovat, nepárovala a také se jí díky tomu podařilo několikrát vyhrát. ODS v situaci, kdy koalice neměla dostatek hlasů si pro svou podporu kladla podmínky a nehleděla na "nesplnění spojeneckých závazků", "zradu" nebo "zbabělost." Hlasovala pro až poté, co uznala, že vláda její podmínky splnila. V rámci dnešní propagandy je to sice nehezké připomínat, ale tak to bylo. A to jestli Paroubek chtěl utrhnout žabce stehýnko či dvě, je úplně jedno. ODS jsou pokrytci a to je téma těchto stránek.

A abych neměl černé svědomí, na stránkách, které se věnují kritice ČSSD jsem nenalezl koutek vysvětlující, že ODS činí totéž. A u každé aféry spojené s oranžovou vysvětlivku, kde který odeesák se choval podobně. A jedny takovéto stránky vlastní i nejedlý ať si říká jakkoliv. Jen si neumí pozametat na vlastním dvorečku a co více ani nemá dost odvahy se přiznat k jednostranné kritice. Tady je to jednodušší.

 
V 12/30/2008 1:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Huš! Vy jste si dovolili kritizovat Paroubka! Taková troufalost! Všichni přece vědí, že za všechno může ODS. ODS si začala, tak kritizujme ODS. ODS za to přece může, jako za všechno ostatní. Jiní jsou také demagogové, tak proč bych nemohl být já? To je ta správná cesta, jak se dobrat k faktům!

 
V 12/30/2008 1:53 dop. , Blogger ods řekl...

Velmi se omlouvám, na stránkách věnovaných kritice ODS se nezabývám také špatně vyrobenými panenkami Barbie v Číně či jinými Paroubkovými zločiny. Opravdu je mi velmi stydno.

A jinak ten kdo umí číst si všiml, že se nijak nevyjadřuji ke správnosti či nesprávnosti párování nebo správnosti či nesprávnosti neschválení afghánské mise. Bohužel pro nejmoudřejší profesory toto zůstalo celou dobu utajeno. Pokrytectví ODS nesmí být zveřejňováno a pokud již je zveřejněno, tak musí být ukřičeno tím, jaký je Paroubek Belzebub.

 
V 12/30/2008 2:14 dop. , Blogger ods řekl...

Zdroj citovaných textů je jen a jen: www.ods.cz

 
V 12/30/2008 2:18 dop. , Blogger ods řekl...

Je zajímavé jak Nejedlý se umí podepsat jako Google o pár článků níže a tady při jeho bezobsažných přihlouplých stalkerských připomínkách mu to nějak vypadne. Podle statistik zde poslední hodinu byli jen dva uživatelé, jedním z ních jsem logicky já a druhý asi čirou náhodou bude...

 
V 1/01/2009 7:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

I vám vše nejlepší do nového roku. Hodně štěstí, klidu, pohody, radosti a rozumu, méně zloby, nenávisti, agresivity a lží.

 
V 1/01/2009 7:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A pro "ODS":
Znáte to o té potrefené huse? ;)

 
V 1/01/2009 8:36 odp. , Blogger Tribun řekl...

Řiďte se vlastní radou, Google, a bude nám všem lépe a radostněji.

 
V 1/01/2009 8:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

I vám, Tribune, přeji vše nejlepší. Hodně klidu, pohody a svobody. Ať vám ve vašem životě co nejméně lidí nařizuje, co smíte a co nesmíte dělat. Přeji vám, abyste v novém roce pochopil, že invalidní občany nevyléčíte tím, že zakážete prodej invalidních vozíků, stejně jako nepomůžete dětem tím, že zakážete dětskou práci.

Přeji vám, aby si nikdo nezačal dělat nárok na váš život jen proto, že vám financoval vaše vzdělávání, aniž byste se ho o to prosil. Abyste poznal, že váš život patří pouze vám a nikdo jiný si na něj v civilizované zemi nemůže dělat nárok.

To vše vám z celého srdce přeji, Tribune.

 
V 1/02/2009 9:08 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

váš život patří pouze vám a nikdo jiný si na něj v civilizované zemi nemůže dělat nárok
A to platí i pro žoldnéře v Afganistanu? Jako že by tam jezdili z vlastního rozhodnutí a ne po kritizovaném handlování v parlamentu?
A dále akce Trvalá svoboda NENÍ akcí NATO, takže odvolávat se na smluvní ujednání NATO je minimálně v tomto případě demagogie.
Gogle a anonym má dost prosťoučkou logiku.

 
V 1/02/2009 3:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Panu Nejedlému, Googlovi, přeji pěkný nový rok hodně štěstí, zdraví a Boží spravedlnosti.
Mirka

 
V 1/02/2009 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A to platí i pro žoldnéře v Afganistanu?

Ano, to platí i pro žoldnéře v Afganistanu.

Jako že by tam jezdili z vlastního rozhodnutí

Ano, stát se žoldnéřem bylo jejich vlastní rozhodnutí.

A dále akce Trvalá svoboda NENÍ akcí NATO, takže odvolávat se na smluvní ujednání NATO je minimálně v tomto případě demagogie.

Není:
Levicový lídr Jiří Paroubek přichází k jednacímu stolu. Naproti němu sedí velvyslanci čtyř zemí Severoatlantické aliance – USA, Británie, Nizozemska a Polska. Šéfa ČSSD žádají, aby se levice povznesla nad politické půtky a neblokovala další setrvání českých vojáků v zahraničí. Marně.

Žádosti diplomatů, aby se povznesl nad politické půtky, na šéfa socialistů dojem neudělaly.

Právě ke spolupráci ve vojenských operacích v rámci NATO se Česko před lety zavázalo.

"Ze schůzky odcházeli zděšeni. Jiří Paroubek se prý nechoval právě přátelsky a odešel předčasně. Z jeho úst padala slova o tom, že měli přijít s demarší dřív, když se dávala tahle zkorumpovaná vláda dohromady,"

"Dali jsme najevo, že i když se k něčemu zavážeme, za půl roku to může být jinak," říká bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý. "Když jsem nedávno byla na schůzce ministrů obrany a vysvětlovala jim, že nemohu garantovat naše spojenecké závazky, protože obrana se u nás stává rukojmím stranických půtek, tak na mě koukali a vůbec to nemohli pochopit," vypráví Parkanová.


Takže nevídaná mezinárodní ostuda kvůli aroganci a malosti jednoho českého křiklouna…

Handlování politiků ČSSD s českými vojenskými misemi v Afghánistánu, Iráku či Kosovu se citelně dotklo vojáků, kteří v cizině nasazují životy. A také rodin mužů, kteří v boji s terorismem zahynuli. Vojákům i jejich blízkým velmi vadí, že levice zablokovala prodloužení mandátu Čechům, aby donutila vládu k ústupkům ve zdravotnictví.

A také slovník, který politici při hádkách ve Sněmovně minulý týden používali.

"To nám chtějí říct, že naši blízcí a kamarádi tu padli zbytečně? To nám politici vzkazují, že nevědí, proč nás sem vyslali?" tlumočí názory vojáků jeden z důstojníků, jehož jednotka operuje v Afghánistánu.

"Když vám v Afghánistánu padne manžel či kamarád, tak se to dá s vypětím všech sil vydýchat. Utěšujete se, že jejich smrt měla alespoň smysl. Když se však vše, co vojáci v zahraničí pro Česko dělají, handluje za poplatky u lékařů a politici se chovají jako puberťáci, tak vám najednou smysl těch obětí uniká," říká další z českých velitelů v Afghánistánu.

Jiný vlivný a obvykle loajální velitel, který se podílí na plánování armádních expedicí, si po diskusi ve Sněmovně nebere servítky: "Spojenci bojují s teroristy a my bychom měli být s nimi. Vědí vůbec naši politici, na které straně stojíme? Pokud se ocitneme v průšvihu, automaticky očekáváme pomoc NATO. Dáváme ale i my spojencům tu samou jistotu?"

Vojáci, se kterými MF DNES hovořila, ale mají v jedné věci jasno: I kdyby v lednu ČSSD armádní expedice vládě odkývala, pachuť z toho, že sliby spojencům mohou kdykoliv jindy padnout za oběť stranickým zájmům, už v nich zůstane.


Ta neodolatelná touha po moci, pro kterou jsou někteří ochotni obětovat i životy našich vojáků, je přímo zrůdná.

Je to především hanba. K něčemu jsme se upsali jako členové NATO a NATO není nějaký golfový klub, kam se dá jednou za čas přijít na drink,“ řekl LN vedoucí civilní části českého Provinčního rekonstrukčního týmu v Afghánistánu Václav Pecha.

„Politické handlování a postoj ČSSD mi přijde nehorázný. Vyměňovat minoritní domácí záležitost za významnou zahraničně-politickou otázku nechápu,“ řekl Respektu.cz analytik Asociace pro mezinárodní otázky Pavel Přibyl.

Česká republika působí v Afghánistánu v rámci sil NATO, má tam 400 vojáků, přičemž polovina kontingentu je v provincii Lógar.

Pokud si budete přát zdroje, tak mohu dodat. Pro mě má slovo vedoucího civilní části českého Provinčního rekonstrukčního týmu v Afghánistánu větší váhu než názor jednoho anonyma na internetu...

 
V 1/02/2009 7:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Snad nikdo nemůže považovat za správné porušení mezinárodních smluv NATO


Protiteroristická operace "Trvalá svoboda" je


koaliční vojenská operace vedená Spojenými státy americkými, na které se v současné době podílí více než 20 zemí světa.


Z tohoto počtu je valná většina z členských zemí Severoatlantické aliance, které se jí účastní v souladu s aktivací článku 5 Severoatlantické smlouvy z počátku října 2001. Celkem je do této operace zapojeno na 50 000 příslušníků pozemních sil, letectva a námořnictva.

http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/rozvojova_spoluprace_a_humanitarni_pomoc/irak_a_jeho_obnova/operace_trvala_svoboda.html

odvolavat se na nato je skutecne demagogie

 
V 1/02/2009 7:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak to jsou zřejmě všichni generálové a diplomati demagogové a jen jeden anonym na internetu má pravdu. :)

 
V 1/02/2009 7:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

jeden anonym davajici druhymu anonymovi odkaz na ministerstvo zahranici jiste nema pravdu. vzdyt oficialni informace ministerstva zahranici je nesmysl. jo dulezitejsi je co rekne franta vopicka pro noviny.

 
V 1/02/2009 7:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Operation Enduring Freedom (OEF)

is a multinational coalition military operation


initiated in October 2001 to counter terrorism and bring security to Afghanistan in collaboration with Afghan forces. OEF operations led to the collapse of the Taliban regime and helped bring a measure of security and stability to Afghanistan for the first time in a generation

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/60083.htm

bez google rict americky vlade ze se plete ze je to akce nato a ne koalicni vojenska operace vedena spojenymi staty

 
V 1/02/2009 8:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vidim ze google v ramci svobody by za sebe nechal rozhodovat vojaky a ridil by se v zivote tim co mu rozkaze vetsi stat. jo to hodne nebezpecne pripomina komunistu.

 
V 1/03/2009 6:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejdřív si přečtěte, anonyme, k čemu se naše republika zavázala, a pak tu někoho poučujte...

Pro někoho je Franta Vopička Jiří Šedivý, který dané smlouvy podepisoval, pro někoho zase jistý "Anonymní" na internetu. :)

 
V 1/03/2009 4:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nejdriv se anonyme precti jake mise se ucastnime nez zacnes kecat jak vul neco o povinnostech a smlouvach nato. za lepsi vyrobu heraku bojujeme v ramci mezinarodni koalice vedeny spojenymi staty. smula ministerstvo zahranici a americani jsou pro mne tak desetkrat dulezitejsi zdroj informaci nez nejakej anonymni google.

 
V 1/03/2009 9:57 odp. , Blogger ods řekl...

Anonymní 1/03/2009 4:47 odp.

Nemá to smysl:
1. Nejedlý (nyní Google má vždy pravdu
2. Když ji nemá viz. bod 1

Táhnutím do kolečka nesmyslných poštěkávání dosáhnete jen zahlcení diskuse a to je přesně to o co Nejedlému jde, dejte mu to jeho vysněné poslední slovo. Jinak i Vaše zahlcování diskusí se brzy začne blížit k mazatelnému.

 
V 1/05/2009 2:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"za lepsi vyrobu heraku bojujeme v ramci mezinarodni koalice vedeny spojenymi staty."

K čemuž jsme se zavázali. Podle vyjádření všech generálů a velitelů nejen ve smlouvách s NATO. A nyní tyto závazky porušujeme kvůli třiceti korunám.

A jaký je protiargument? Vždyť jsme se k tomu zavázali v jiných smlouvách než jsou ty, které jsme uzavřeli přímo s NATO.

Opravdu výborný argument...

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka