středa, února 25, 2009

Gottwaldi z ODS

Bitva o hrazení poplatků darem pokračuje. Vláda brutálně tlačí bez rozhodnutí soudu na zdravotní pojišťovny, aby pokutovaly zdravotnická zařízení, která formou daru poplatek vybírají. Hejtman Rath se ohradil a pohrozil šéfům pojišťoven, že je po případné výhře ve volbách za šikanu také může vyměnit. Na to reagoval předseda senátu Sobotka a označil ho za Gottwalda. Ale v celém tom sporu se zapomíná na jeden loňský případ. Již tehdy nemocnice ve Vrchlabí nevybírala poplatky od pacientů mladších 18 let a také již tehdy vládní vrchnost nevybíravě rukama VZP tlačila na nemocnici. Jak to celé dopadlo ?

„Nemocnice doložila, že poplatky za pacienty do 18 let zaplatil sponzor, a proto jsme s nemocnicí správní řízení ukončili. Není důvod jí udělit pokutu, která mohla dosáhnout až 50 tisíc korun," uvedl pro Právo Horák.

Slova o vyhazovu byla tudíž plně na místě. A to dokonce ne až po volbách, ale už nyní. Protože jestli aktuální jednání VZP je správné a případně bude uložena pokuta, tak je naprosto nepochopitelné, proč vedení pojišťovny porušilo zákon před více než půl rokem. A pokud tehdy zákon neporušilo, tak dnes jeho chování nese všechny znaky primitivní šikany na nátlak vlády.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 2/26/2009 6:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Už jste slyšeli tu novinu? Na Tribunově blogu byla odhalena identita tamního "postrachu", ne bezdůvodně spojovaného i se zdejším Nejedlým Krtkem na Buldozeru, doporučuji se tam podívat, asi vás ani moc nezaskočí, co je ten člověk zač:-)

 
V 2/26/2009 10:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vláda "brutálně tlačí"? Co si pod tímto pojmem lze představit?

Proplácení poplatků krajem není nic jiného než obcházení zákona. A zákonnou povinností VZP je činit takové kroky, aby byla litera zákona naplněna i v nemocnicích.

Pokud někdo vyhrožuje, že za dodržování zákona bude potrestán, tak by se to pomalu dalo klasifikovat jako nabádání k trestnému činu.

 
V 2/27/2009 12:16 dop. , Blogger ods řekl...

U "anonymního" jsem si říkal jestli to vůbec pustit, důvody jsou samozřejmé. Ale je to tak krásný příklad provládní propagandy, která nebere ohled na informace z původního článku na které rádoby raguje, že jsem v tomto ojedinělém případě, krátké poznámky nezahlcené tunou linků a nakopírovaného textu udělal výjimku.

Brutálně tlačit znamená autonomním krajům po prohraných volbách vyhrožovat odebíráním peněz neboť vítěz nehospodaří tak, jak by si přál poražený, čistý bolševický centralismus ve vydání ODS. Brutálně tlačit znamená nutit prý apolitické pojišťovny skákat podle rozkazů vlády v situaci, kdy v případě přípustnosti darů již dříve rozhodly naprosto jasně a vláda rozhodnutí nežalovala a nevyhrála ani jakýkoliv proces v této věci. Byť si ODS a její fandové myslí, že vláda je soud, tak je to jen jejich bolševický názor a ne realita.

Jinak dále podobné opakování v různých "náhodných" příspěvcích o prý porušování zákona nebude zveřejněno pokud nebude doloženo rozsudkem soudu a vyhazovem šéfa VZP Horáka za to, že podporoval porušování zákona u Vrchlabské nemocnice (a potrestáním dalších, kteří to na ministerstvu tolerovali).

 
V 2/27/2009 8:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

2Ahura
můžete sem dát link? Já to na Tribunově blogu hledal, ale nenašel :-(

 
V 2/27/2009 4:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

je to v diskuzi pod článkem o radaru,zde

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka