středa, února 18, 2009

Krátké glosy pro Mirka a Václava

Omlouvám se české veřejnosti za to, za co můžu. Já se omlouvám české veřejnosti za to, že jsem učinil Vlastimila Tlustého ministrem financí, za Bohuslava Sobotku se omluvit nemohu. Kdybych mohl, učiním totéž. Jak tito dva lidé mohli být ministry financí, to dodnes nechápu.

Mirek Topolánek, Poslanecká sněmovna, 18. 2. 2009

Pan premiér neuvedl přesně, proč se za ně chce omlouvat, proto vše může zůstat jen ve sféře spekulací. U Bohuslava Sobotky je možné, že mu vadilo neekonomické vzdělání (tím dosti často ODS a s ní ideologicky spříznění jedinci operovali dříve), proto je rozhodně záslužné, že aktuálně finance vede chemik. U Vlastimila Tlustého je to asi také jen to, že tento bývalý ministr financí je pro změnu zemědělec. Přeci představa, že by tak charakterní člověk, jakým je Mirek Topolánek, tahal do veřejných debat jako argument pouze své osobní antipatie, je naprosto nemyslitelná. A ještě absurdněji by vypadalo naznačování nedostatku kompetencí u člověka, který byl jedním z hlavních tvůrců ekonomického programu ODS.

"Ta krize si svoji daň prostě odnese, a to musíme podle mého názoru také přijmout," míní Klaus. Proto ho prý netrápí to, zda různá opatření a zásahy vlád přicházejí o hodinu či o týden dříve či později. "Liberál ve mně ví, že podobně jako chřipka trvá týden, když chodíte do práce jako já dneska, a stejně týden, když si lehnete a budete do sebe dávat všechny možné doporučené prášky tím či oním panem doktorem. Jednou čekáme týden, podruhé sedm dní," řekla hlava českého státu.

Václav Klaus, 9. 2. 2009

Velectěný pan prezident si za chřipkovou analogií stále stojí. Bohužel, pokud ke svým mnohým titulům nepřidal i hodnost nejmoudřejšího doktorissima, mu každý doktor potvrdí, že právě včasná léčba chřipky je pro zdraví důležitá a ten kdo se léčí, byť je možná nemocen opravdu týden, tak již po pár dnech pocení v posteli se cítí lépe. Ten kdo chřipku přechází (nebo léčí pozdě a nedostatečně), riskuje velmi závažné a také velmi nákladné komplikace. To je to, co nám velký liberální mudrc přeje ?

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 7:

V 2/19/2009 1:48 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

On Veliký Klaus si navíc spletl chřipku s rýmou. Dotyčné přísloví hovoří jen o rýmě, o tomto lehkém onemocnění. Chřipka skutečně může trvat i mnohem déle. Ta normální často týdny, někdy se to protáhne i na měsíce a existuje i chronický únavový syndrom (CFIDS), kterému se říká příznačně sedmiletá chřipka. Takže VK má opět ve věcech guláš a neví, o čem mluví. Chtěl-li krizi bagatelizovat, měl mluvit o rýmě :-).

 
V 2/19/2009 7:33 dop. , Blogger Unknown řekl...

Chřipka je virus a s těmi toho dnešní medicína moc neumí. Prostě se čeká, až se s ní tělo popere samo.

Pokud něco z reality odpovídá snaze chřipku přechodit, je to podle mě rozhýbávání ekonomiky pumpováním peněz do oběhu. Je to ekvivalent toho, že máte chřipku a vy to ignorujete a chce sportovat jako dříve. Takže si koupíte v lékárně nějaký ten coldrex, který POTLAČÍ PŘÍZNAKY, ale chřipku nevyléčí.

 
V 2/19/2009 8:27 dop. , Blogger Tribun řekl...

Náš prezidentissimus nemusí vědět o čem mluví, protože má vždy pravdu a může se spolehnout na své věrné, kteří mu vždy zatleskají a případné nepřející pochybovače spolehlivě ukřičí.

 
V 2/19/2009 11:30 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Íčko se nám zbláznilo...
http://www.novinky.cz/clanek/161797-langer-s-topolankem-pobavili-poslance-vyhlasenim-vyjimecneho-stavu.html

 
V 2/19/2009 1:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Asi takto: Pokud jeste dneska nekdo bere VK vazne, tak je podle me vazne divny.

A MT snad ani nikdo nikdy vazne nebral;-) Kdyby delal do "umeni" (takove ty estrady a tak) mozna by s nim byla i sranda a udelal by velkou karieru:-)

 
V 2/19/2009 9:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ičko vůbec perlí - prý zavede občanské legitimace bez místa bydliště. Mohl by mi někdo říci, jak si dokážu vyzvednout balík když nedoložím, že jsem stejného jména úplně odjinud?

 
V 2/20/2009 10:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A můžete mi říct jak budete vědět, že máte balík, když budete odjinud?

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka