sobota, února 21, 2009

Poděkování Karlu Schwarzenbergovi

Náš ministr zahraničí poskytl rozhovor Mladé Frontě, ve kterém padla tato zajímavá slova:

Jak na ministerstvu obrany, tak u státní tajemnice Clintonové i od poradců prezidenta Obamy. Říkali, že protiraketový systém je pořád zajímá, ale že prozkoumávají, jak je technicky úspěšný. V zásadě je jim jasné, že v budoucnosti budou nějakou protiraketovou obranu potřebovat. V popředí jejich zájmu je kvůli raketám Írán, ale nezapomínejme, že rakety má Pákistán a kdo ví, kdo v něm bude za pět let vládnout. Nevíme ani, jak to bude za deset let v Číně, která může zažít ohromné vnitřní rozpory.

Snad každý si pamatuje ujišťování, jak systém je plánován jako obrana proti jednotlivým raketám, které na nás vystřelí Irán nebo Severní Korea nebo nějaký terorista. Snad každý si pamatuje zapřísahání, jak jde přeci jen o pár směšných antiraket, které nijak nemůžou ohrozit mezinárodní rovnováhu. A ejhle, náš drahý kníže vidí budoucí smysl protiraketového systému i v obraně proti případným rizikům z Číny. A Čína to již není pár neexistujících raket, ale třetí největší nukleární arsenál na světě. Děkuji Vám ministře za upřímnost.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 15:

V 2/21/2009 9:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Americký protiraketový systém skutečně nezmůže nic s čínským arzenálem a zmínka o Číně na celém systému nic nemění. Nechtějte mlátit psa s každou holí, kterou najdete, nebo s tou holí někdo přetáhne vás.

Čína se může za 10 let rozpadnout na jednotlivé provincie, které mohou vlastnit jen pár balistických střel. V Číně se mohou za 10 let formovat teroristické organizace usilující o získání balistické střely. A nebo může začít Čína za 10 let s novým vedením prodávat jednotlivé střely teroristům. To všecho se může stát a nikdo to dnes nemůže vyloučit. Proto je zmínka o Číně validní, aniž by to znamenalo, že může 10 interceptorů nějak ohrozit celý Čínský balistický arzenál.

 
V 2/21/2009 9:41 odp. , Blogger ods řekl...

Jistě, jistě Schwarzenberg říkal vlastně něco jiného než říkal, proto i zmínil Pakistán také vlastnící více než 1 raketu a proto se o teroristech ani nezmínil. A navic 10 interceptorů je stále opakovaná lež, protože protiraketová obrana má mimo jiné základnu již na Aljašce. Jeho slova jasně potvrzují (a i právě základna na Aljašce), že systém není myšlen jen proti jedné fiktivní raketě fiktivních teroristů, ale jako nástroj globální politiky.

 
V 2/22/2009 8:41 dop. , Blogger Unknown řekl...

Takže se bavíme o tom jak je systém myslen?

Myslen kým? Švancnberkem? Pro osud světa je důležité jaké plány s americkým systémem má náš kníže?

Když by náš kníže chtěl systémem setřelovar Čínské rakety, znamená to, že američané chtějí systém jako nástroj globální politiky? Jak to z toho plyne?

Tímhle klackem fakt ne.

Nehledě na to, že obvinit cokoliv, že je nástrojem globální politiky je snadné. Cokoliv jím totiž může být. Nevidím na tom nic divného.

Aby vás Švancnberk uklidnil, měl říct, že raketový systém nikdy nebude použit proti raketám z číny. Že rakety z číny budou mít vyjjímku a budou nesestřelovány aby mohly dopadat na lidi?

 
V 2/22/2009 3:34 odp. , Blogger ods řekl...

Pizi, to je velmi směšné. Najednou náš ministr zahraničí je jen jakýsi nic neznamenající kníže, který si vlastně jan tak povídá úplně z cesty. A vůbec nejde jen o Čínu, ale o možnosti, které u systému předpokládají jeho zastánci a které jsou v rozporu s veřejnosti předkládaným účelem (ony byly v rozporu od začatku, nyní to ale konečně zaznělo výrazněji i z úst jednoho z radarových fanoušků).

 
V 2/22/2009 3:41 odp. , Blogger ods řekl...

Nejedlý, SUNe, Poustevníku, dejte si pohov, váš přistup na tyto stránky je velmi omezen. A myslím, že vaše dnešní přejmenování u Tribuna také neunikne pozornosti.

 
V 2/22/2009 6:50 odp. , Blogger Unknown řekl...

ODS: Nevím o co jde, o tom jsem nepsal, mluvím o tom co je napsáno. Napsáno je, že to co řekl kníže odhaluje ten pravý účel radaru.
Nemyslím si, že by kníže mohl čímkoliv co říká odhalit účel. To může jen ten kdo účel stanovuje a to není kníže. Když já teď řeknu, že účelem vašeho příspěvku bylo uvrhnout svět do bídy, tak jsem tím těžko odhalil účel vašeho příspěvku. O tom rohodujete pouze vy, jeho autor.

 
V 2/22/2009 7:02 odp. , Blogger ods řekl...

Pizi, napsány jsou slova "smysl protiraketového systému i v"

A doufám, že nechcete sugerovat, že náš ministr zahraničí podporuje projekty a podepisuje smlouvy, kterým vůbec ve skutečnosti nerozumí.

 
V 2/22/2009 7:40 odp. , Blogger Unknown řekl...

Ne, to sugerovat nechci, ale chci sugerovat, že to je možné. Nechci sugerovat, že je to jisté.

Případně můžu podpořit váš projekt proto, že přináší něco co se mi hodí. Že to není jeho účelem, ale jen vedlejším efektem, to mě přece nemusí zajímat.

 
V 2/22/2009 7:45 odp. , Blogger Unknown řekl...

Vyjáídření našeho knížete, které vy čtete, radar bude schopen zničit čínský arzenál znamená, že nám utajili fakt, že každá antiraketa ve skutečnosti zničí asi 100 balistických raket ve vzduchu. Jinak si totiž nějaké vychýlení mezinárodní rovnováhy ve spojistosti s čínou neumím představit.

Ale spíš věřím na verzi, čína ve sračkách a z jejího uzemí možnost ojedinělé události při které se vystřelí třeba jedna raketa, padlá do nestabilních rukou. Proti nečemu takovému by mohl být radar plus polske rakety uspěšný.

 
V 2/22/2009 8:01 odp. , Blogger ods řekl...

Pizi, ano je možné že pan ministr své práci nerozumí, ale spíše bych bral za pravděpodobnější, že prostě před veřejností se další smysl a účel tají a zamlžuje (přesněji každý kdo ukazuje na nelogičnost původních tvrzení dostává nálepku ruského agenta a antiameričana).

A k další části, ano může jít o jednotlivé rakety ale stejně tak může jít o desítky a stovky raket(stále mluvíme o plánech jak je schválila předchozí administrativa ne ta aktuální). Jen to co bylo schváleno bylo několik desítek raket na Aljašce a v Evropě celkem. Ale to je pouze část většího celku, souběžně na moři a na zemi má již dnes Amerika několik stovek dalších interceptorů a vyvíjí systémy například laserů na letadlech. Kdyby takový systém fungoval, tak bez nejmenších problémů umožňuje první úder, po kterém ze stovek či tisíců raket zůstanou jen desítky. A to musíme být podobně naivní jako zarputilí radarčíci a věřit tomu, že systém se postaví a už nikdy v životě nebude rozvíjet, modernizovat a rozšiřovat.

Vůbec celá argumentace s jednou raketou postrádá logiku. Proč by terorista či Írán měl vystřelit nečekaně a překvapivě jen jednu raketu a ne jedenáct, sto jedna či tisíc jedna.

 
V 2/22/2009 10:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No jo, kdo ví o čem a s kým si pan kníže povídal na téhle párty

 
V 2/22/2009 10:29 odp. , Blogger ods řekl...

nějak zlobí ten link, takže zkusím ještě jednou zde výše uvedený odkaz

 
V 2/23/2009 12:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky ODS. Asi jsem ho nevložil celý. Omlouvám se.

 
V 2/26/2009 11:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Může mi někdo vysvětlit, proč by zlí číňani posílali rakety na hodné a demokratické USA přes poslušnou a řiťolizní ČR, když to můžou snadněji udělat přes Tichý oceán?
Knážepán se zřejmě nechal unést svým přáním. Pošlete mu na Zamnini někdo globus, ať pochopí, jak je blbej.

 
V 2/27/2009 8:09 dop. , Blogger Tribun řekl...

To je prosté, Anonyme: existuje tajná mezinárodní dohoda, podle které musí všechy balistické střely létat přes Brdy a jejich trajektorie musí být nastavena tak, aby během průletu nad Brdy byly ve střední fázi letu. Cílem této dohody (nazývané někdy STOP) je nastolení globální rovnováhy sil a příležitostí tak, aby některé státy nebyly nezaslouženě zvýhodněny svojí geografickou polohou, která by jim umožňovala obejít PRO.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka