pátek, dubna 24, 2009

A začneme šetřit

jak nám doporučuje náš vyznamenaný ministr financí. Jen mi chybí vysvětlení, proč tak zarputile prosazoval (a s pomocí zmasírovaných přeběhlíků prosadil) rozpočet na rok 2009 s výhledem hospodářského růstu 4,8 %, když v té době už bouchala krize na dveře!
To, že ČSSD takový rozpočet odmítala, je bezesporu plusem v její prospěch.

Co je to státní rozpočet?
Státní rozpočet je bilance, která stanovuje předpokládané příjmy a výdaje státu na jednoroční období. Výsledkem je peněžní fond, který je tvořen příjmy a z něhož se financují výdaje státu.
Příjmy jsou běžné (opakované) a jednorázové (prodej majetku státu). Zrovna tak jsou výdaje opakující se a povinné (mandatorní) a jednorázové (investiční v daném období). Dále do rozpočtu patří splácení státních půjček. Pokud se při tvorbě státního rozpočtu předpokládá schodek, musí být řešeno i jeho zafinancování (návratné půjčky od českých či mezinárodních bank).
Jednou ze zásad tvorby státního rozpočtu je i zásada reálnosti a pravdivosti. Domnívám se, že tato zásada byla při loňské tvorbě letošního rozpočtu hrubě politickým rozhodnutím porušena.
Pokud se totiž tvrdošíjně prosazovalo, že HDP bude růst o 4,8 %, došlo k výraznému zkreslení příjmové stránky rozpočtu do nereálných nadměrných hodnot. Pokud byly k tak nereálně definovaným příjmům postaveny obdobné výdaje, tak aby vznikl schodek jen 38 mld. Kč, je letošní rozpočet absolutně mimo jakoukoliv realitu.
Přitom už při schvalování vláda pohodově prohlašovala, že očekává, že skutečný rozpočet musí být jiný, ale protože se prý dá jen těžko odhadnout jaký, tak prostě budeme čekat. Hned v novém roce začala být veřejnost oťukávána – nejdříve, že schodek bude maximálně 80 miliard (na to reagovalo ČSSD odhadem schodku na nejméně 130 miliard Kč), pak se i vláda přiklonila k tomuto číslu, ovšem dnes už někteří ekonomové hovoří o schodku až 200 miliard Kč!
A zaplať Pánbůh, že parlamentem neprošel návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi, to by ten schodek ještě dále narostl.
Dnes se tedy manipuluje s odhady schodku, ale mlčí se o loňské nesmyslné tvorbě tohoto rozpočtu. Ministr Kalousek operoval tehdy hlavně prohlášeními, že v turbulentní době „neví, čeho se při tvorbě držet“. Pokud se zamyslíme nad výše definovanými pojmy rozpočtových příjmů a výdajů, je zřejmé, že už tehdy bylo možno bez zaváhání počítat s mnohem nižšími příjmy, protože i staré Blažkové bylo jasné, že letos žádný růst produkce o 4,8 % nebude (ale vzpomeňme si, že Topolánek, Kalousek a dokonce i guvernér ČNB ještě na podzim hovořili o tom, že finanční krize se Česka nedotkne, zamlčeli ovšem přitom, že světová recese se státu s otevřeným proexportním hospodářstvím dotkne velice značně).
Máme tedy rozpočet s nereálnou příjmovou stránkou a udržení výdajů (které možná nemusely být tak vysoké) půjde na vrub schodku. A schodek to je přece zadlužení do budoucna; kde jsou tedy nyní ty řeči o tom, jak ČSSD zadlužuje budoucí generace, což ODS nedovolí?

Pro rozhodování v podzimních předčasných volbách bude účelné se zamyslet nad principy, které strany pro ekonomiku státu volí.
Pravicoví ekonomové kritizovali vlády ČSSD, že v době rozmachu pracují se schodkovými rozpočty.
Levicoví ekonomové nyní kritizují vládu ODS, že pracuje od samého počátku s nereálným mocensky prosazeným rozpočtem (lze si připomenout parlamentní diskusi při jeho schvalování, kritizován byl silně, ale jeho obhajováním a zdůvodňováním se vláda příliš neobtěžovala, své hlasy měla jisté).

K zodpovězení pro rozhodování občanů ve volbách by dnes bylo žádoucí:
a)prezentovat, jaký dopad dnes mají proinvestované schodky za vlád ČSSD – kladný nebo záporný?
Byli bychom na tom lépe nebo hůře? Jak se proinvestované prostředky vrací?
b)prezentovat, jak by se dnes hospodařilo, kdyby letošní rozpočet byl vloni postaven na reálném sníženém odhadu příjmů, kdyby tedy plánované výdaje byly od samého počátku osekány.
Dnes jsou totiž tyto výdaje zaplánovány a počítá se s nimi. Kdyby se byl rozpočet postavil na reálném odhadu příjmů, musela by dnes ministerstva hospodařit velmi úsporně a nemuselo by se hovořit o obrovském nárůstu schodku (asi bychom se obešli bez transportérů Pandur a podobně). To se možná mohlo zajistit i zvýšením částky na vládní rozpočtovou rezervu na úkor jmenovitě určených výdajů.

Pro rozhodnutí voleb by tedy neměly stačit stále nám v novinách podstrkované sympatie či nesympatie k jednotlivým politikům, ale dobře udělaná volební kampaň, zaměřená na ekonomiku.

Napsal Onlooker

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 268:

V 4/24/2009 10:02 odp. , Blogger Stan řekl...

Takhle začínáme šetřit:

http://www.outsidermedia.cz/Vodni-mafie-%E2%80%93-3-dil-Absurdistan-Ne-Veolialand-1.aspx

 
V 4/25/2009 5:51 odp. , Blogger Tribun řekl...

Jak to zpíval Pepa Nos? Kdo jde pořád doprava, přijde odleva... Levice privatizuje decentralizuje, pravice zestátňuje a centralizuje. Kdo se v tom má vyznat? Člověk si může stokrát přečíst jméno strany, nebo dokonce volební program, ale co je dotyčná strana vlastně zač z toho nepochopí.

A proč by také měl? Lidé volí značky, ne programy, i když si to namlouvají, to je podstata politického marketingu. Nejde o idee, ale o podíl na trhu. A tomu odpovídají i metody.

Takže je nakonec vlastně jedno, co dělá bratr Kalousek a co dělá přítel Sobotka a co dělá občan Tlustý. Všechno jsou to jenom jiná kastle na jinak stejném podvozku.

Koncernová politika.

Čas pro politické řešení už asi vážně vypršel.

(Ale jestli ještě někdy půjdu k volbám, tak dám hlas té straně, jejíž program bude dávat alespoň nějaký smysl, a která mne ještě nepodvedla, čistě pro případ, že by ten program náhodou splnili.)

 
V 4/25/2009 6:28 odp. , Blogger Stan řekl...

Tribune, co tohle:

http://domaci.ihned.cz/c1-36792140-vznikne-nova-politicka-strana-pirati-z-webu-maji-1000-podpisu

 
V 4/25/2009 7:39 odp. , Blogger Tribun řekl...

Jednoúčelová strana na způsob balbínovců? To snad radši ani ne, Stane.

 
V 4/25/2009 9:52 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Nesouhlasím. V současné době není nic tak nestálého jako je ekonomika. Včerejší čísla nejsou již zítra aktuální, vše podléhá neviditelným procesům a stát rozkladu zevnitř. Proč má obyčejný lid šetřit a stát nemusí? Proč se stát nechová jako hospodář, ale jako firma, která se za nic a nikomu nezodpovídá? Jestli si máme utáhnou opasky ať si i oni utáhnou opasky. Jestli pan Topolánek řekl, že v červenci a srpnu se v PSP moc nepracuje ať tedy neberou žádné platy. Ať jsou ve státním sektoru mzdy na úrovní průměru - zůstanou jen Ti, kteří mají lásku k práci a budou ji vykonávat za průměrnou mzdu ČRN. Na co jsou zahraniční cesty? Zakažte je! Dříve jsme se dozvěděli co bylo výsledkem cestou v rámci hospodářské pomoci mezi spřátelenými národy... kolik se podpesalo dohod na vývoz traktorů a dnes? Zastavte zbytečné plýtvání státních firem a rokrádání miliard státních podniků. Postavte se politici k problémům čelem. Řekněte na rovinu kolik jste toho rozkradli - já se nebudu rozhodovat podle toho, kdo je čistý jak lilie, ale podle toho, kdo toho ukradl nejméně. Jinak nějaký centrální protikrizový plán je k ničemu. Trocký říkal: Revoluce přichází v okamžik, kdy už všechno selhalo

 
V 4/25/2009 10:00 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

PS: Jinak volit ODS, KDU ČSL, CZ a ČSSD už může jenom naprosto naivní člověk, přihlouplý pitomec nebo fanatik. Zlo se jako rakovina rozlezlo všude a je jedno jakou má ta partaj nálepku, kdo jí dělá PR a volební kampaň. Letos bude mobilizace - občanská mobilizace proti stylu vládnutí politických stran. Nevím jak by svět reagoval, kdybychom nějakými prostředky svrhli po volbách vzniklou vládu... možná by se ptal: Co vlastně Ti češi chtějí?

 
V 4/26/2009 8:06 dop. , Blogger Tribun řekl...

Co vlastně Ti Češi chtějí? Myslím, že kdyby dokázali odpovědět, tak by ze všeho nejvíce překvapili sami sebe.

Zatím se mi to jeví tak, že by Češi rádi "jistoty" jako za socialismu, když jde o vztah druhých k nim, a "svobody" jako za kapitalismu, když jde o jejich vztah o ostatním.

 
V 4/26/2009 11:51 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Co Ti Češi vlastně chtějí? Dost často si pokládám otázku jak by to dopadlo v roce 1989, kdyby nebyl sametový podvod. Postupně docházelo k uvolňování ve všech oblastech - pochopitelně pod taktovkou KSČ... jak by to vypadalo, kdyby se nechal prostor, aby se KSČ úplně zdemokratizovala a vládla... bylo by lepší zásobování? Byla by možnost cestovat? Bylo by úplně povolené soukromé podnikání? Nechal by si stát některé státní a národní podniky nebo by vše privatizoval, rozprodal? Nápravu křivd udělali jiní než Ti, co je způsobili a spáchali mnohem větší křivdy... Ptám se jestli není přičina toho, co dnes vidíme kolem sebe v tom, že jsme jim jaksi nedali šanci, když si ji možná tenkrát zasloužili... Místo toho dnes slyšíme prosby o podporu stran, které jako by byly vylepšenými recepturami sama sebe (stejně jako křupavější, čokoládovější a lepší oplatky). Uvědomuju si až moc velkou zodpovědnost a převelikou sílu jednoho jediného hlasu a rozmýšlím jak jej nejlépe innvestovat. Je to totiž obdobná investice jako na burze, kde musím odhadovat budoucí sled událostí a vzít v potaz všechny okolnosti. A na burze se nehraje na plané a nereálné sliby, jistoty desetinásobku. Zdá se mi, že většina stran promarnila šanci a příležitosti, kterou jsme jim dali. Jestli někdo vyjde s proradným marketingem bude chtít podepsat smlouvu s občany ať jí skutečně podepíše i strana a voliči a uloží ji do notářské úschovny, aby měla právní charakter, kde bude uvedené i to, co se stane, když ji strana nedodrží či poruší. Já chci, aby byla politika transparentní - ne zákulisní.

 
V 4/26/2009 11:55 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

PS: Jinými slovy - najít způsob jak politiky přitlačit ke zdi, aby udělali to co slíbili. Do té doby než pro ně bude slib jako nepsaný zákon - ne pouhopouhá fráze.

 
V 4/26/2009 10:55 odp. , Anonymous Karas řekl...

Ja nevim, vy jste vsichni jak navedeni komunistama a socanama: vzdyt to pan "nejlepsi ministr financi z rozvijejicich se evropskych ekonomik" Kalousek uz vysvetlil - jedna se prece o genialni protikrizovy tah. Nejdive budeme delat, ze krize neexistuje a kdyz se prece jen neuprosne blizi aby pak propukla, tak se proste statni rospocet postaveny na 4,8% rustu prohlasi za protikrizovy, protoze uz v sobe automaticky obsahuje vydajove stimuly.

Skoda ze to pan ministr neporadil predchozim ministrum financi. Mohla se stanovit Kalouskova konstanta - rekneme 10%, s tim se dobre pocita a vsechny rozpocty by stavely na 10% rustu. Vyresil by se problem rozpoctovych schodku a v pripade nenadale ekonomicke krize bysme uz byli pripraveni. Jak proste!

 
V 4/27/2009 10:00 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

for Karas: Nás stát je neuvěřitelně bohatý, ale také neuvěřitelně plýtvá finančníma prostředkama. Dokázal by ustát jakoukoliv krizi - pokud bychom se ovšem dočkali jeho jakési sebereflexe zevnitř. Na to opravdu už člověk nemusí tucty doktorátů a vysokých škol, aby viděl kudy všude utíkají peníze. A to bych mohl začít u nesmyslných kampaní, které mají nulový efekt jen si namastí kapsy příslušné agentury ruku v ruce zadavatelům a to bych mohl pokračovat výčtem negativ, konkrétních příkladů tunelů na Ministerstvech zemědlství a dalších. Myslím, že už nadešel čas udělat v této zemi pořádek jakej už dlouho nepamatuje.

 
V 4/28/2009 12:22 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Když už se tady nakousla ČSSD... Co říkáte na její poslední marketingový přehmat ohledně spolupráce s hérečkou Brožovou? Aby nám ta celá ČSSD nezblondýnatěla... Tak co přitáhne jedna herečka ČSSD voliče? Je to lepší než kampaň založená na ekonomice? Ostatně dokázal bych si představit minimálně 3 body díky kterým by jakákoliv strana zvítězila: 1, Výběr Zdravotního pojištění přechází zpět do rukou státu a dojde ke snížení záloh a odvodů zdrav pojištění. Soukromé zdravotní pojišťovny se zruší; 2, Snížení daní a plošné odpuštění daňových nedoplatků; 3, Prošetření hospodaření ministerstev a institucí státní správy - viníci budou exemplárně potrestáni; 4, Jak už jsem zde několikrát zmiňoval - plat ústavního činitele se odvíjí od průměrné měsíční mzdy a další odměny jsou na základě prospěšnosti pro společnost, pro stát tzn. stát je firma a firma si nemůže dovolit stejně platit výkonného a nevýkonného zaměstnance - není možné, aby se poslanci o pracovní době váleli v poslaneckých lavicích a za to brali platy; 5, Aby bylo i nějaké plus pro občany a něco měli z ČEZu, který tak expanduje - elektrická energie je v ČR zdarma... expanze ČEZu byla i díky nám spotřebitelům a ČEZ by nám to měl nějak vrátit... elektrická energie = sleva 100%... ne 15 nebo 30 Jak říká Čunek

 
V 4/29/2009 8:55 dop. , Blogger Tribun řekl...

Tak jsem nejprve vůbec nevěděl, o čem to mluvíte, Fudzijane, až pak jsem otevřel noviny a ... hrklo ve mě. Herečka, která skoro jistě nemá o socdem politice ani ánung, na předním místě kandidátky? Co to zkoušejí. Myslel jsem, že doba kooptací popupárních osobností dávno skončila. To opravdu nemá ČSSD co nabídnout, než chytlavý "xicht"? Myslím, že to je spolehlivý způsob, jak znechutit a odradit voliče, kteří se snaží rozhodovat zodpopvědně na základě volebních programů a historických zkušeností.

 
V 4/29/2009 12:22 odp. , Anonymous onlooker řekl...

Tak nevím -je hloupé vedení stran nebo voliči?
Já píšu o potřebě solidního programu, ale skutečnost je, že jedni sázejí na sexy hérečku, jinde zase pampresident píše, že ODS je levicová .... takže se hlasy pro ni rozdrobí mezi jeho srdci milé nové pravicové bojovníky.
Pak bude stačit, aby kuňumisti řekli "volte pro tentokrát socany" a máme tu vládu jedné strany ... pro velký úspěch se opakuje.

 
V 4/29/2009 3:34 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Vážený Tribune, už mne asi nic nepřekvapí... ani kdyby třeba za ČSSD kandidovala nějaká "známá" modelka nebo bývalá Miss - protože možnosti jak přitáhnout "voliče" nebo je odpudit ještě nejsou zcela vyčerpané. Navrhoval bych, aby to byla třeba i nějaká moderátorka, moderátor.... ale zpět ke článku.
Další věc na kterou se bude třeba zaměřit a jedno jestli to bude v rámci předvolební kampaně nebo po volbách je hospodaření na Pražském magistrátu od dob spolupráce tandemu Bém - Paroubek až po dnešek a zejména vyplácení statisícových odměn za službu občanům a veřejnosti. Nechce se mi věřit, že funkce zkazí jakéhokoliv člověk - to už z principu odmítám. Divím se však, že tento stát ještě drží "pohromadě" vážné trhliny se objevují všude, loď je plná vody a přesto neklesá ke dnu.

 
V 4/29/2009 3:44 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Solidní program neexistuje. Každá strana je plna falešného marketingu a protože skutečně nemám důvěru v již čtyři zmíněné rád bych se zabýval otázkou: Jak to po právnické stránce udělat, aby měl program a veřejný slib - předvolební hesla něco jako právní charakter. Aby z toho byla skutečná smlouva s občanama - ano Vy nám dáte hlasy a my budeme prosazovat tohle, pokud ne budou tam sankce - jako je to v každé smlouvě... protože promiňte mi politika už není politikou, ale byznysem a jako na byznys se musíme na politiku dívat. Pochopitelně u členů jednotlivých politických stran se předpokládá, že budou volit podle stranické průkazky. Na místě je tedy otázka jestli by tento návrh mohl přijít zevnitř stran a pochopitelně, když jej nějaká strana (vedení) odmítne je to nad slunce jasný signál, že nehodlají dodržet to co slibují a kampaň je založená na lži. Největší trest by pro politické strany byl, kdyby se nemohly podílet na vládnutí - protože v tom si každá libuje... Když nemůže přímo tak aspoň někoho nominuje a pak se nominace jakoby zřekne tím, že to vlastně není jejich vláda a nemá s ní nic společného. No větší Kocourkov se m ani nezažil...

 
V 4/30/2009 4:50 dop. , Anonymous Rončník55 řekl...

Podle mého názoru je naopak nabídka poslaneckého místa herečce Brožové výborný tah. Konečně se totiž ukazuje, k čemu jsou politici v této straně. Nikoliv k tomu, aby pomáhali lidem, ale aby nalákali voliče. Jakou kvalifikaci má člověk typu herečky Brožové nebo hokejisty Šlégra, aby z něj byl důvěryhodný levicový představitel legislativy ČR? Tito lidé mají kvalifikaci pouze na přilákání voličů. A přilákání voličů je to, o co tu jde. Dostat se k moci za KAŽDOU cenu.

I kdyby to mělo znamenat, že poruším své slovo a podrazím vládu v období, kdy nás pozoruje celý svět, čímž podkopu těžce vypracovanou důvěryhodnost nejen naší země, ale všech nových členů EU. Co si lze myslet o politikovi, který svrhne vládu, ale sám žádnou lepší neumí a nechce sestavit, když navíc nařídí členům své strany, aby nepomáhali nově vzniklé vládě a věnovali veškeré úsilí na předvolební kampaň?

Pokud tedy takový člověk upřednostní vlastní zájmy před zájmy občanů ČR, pokud se tak moc touží dostat k moci, tak si kladu otázku, proč se chce dostat k moci, když je mu osud občanů této země lhostejný, jak dokazuje případ Brožové a Šlégra coby kandidátů na prvních místech pro ČSSD, činy typu sesazení vlády v době našeho předsednictví nebo vlastní slova o zákazu pomáhat nové vládě.

Případ Brožové ukazuje, že si jsou představitelé ČSSD velmi dobře vědomi, kdo jsou jejich voliči – lidé, kteří netouží po nějakém programu, ale především po známých tvářích.

Nenechme si takové jednání líbit a ptejme se politiků, jestli budou tyto „tváře“ po obdržení poslaneckého mandátu (což je v případě prvních míst na kandidátkách zaručené) vyšachovány ze hry jako pan Foldyna po vyhraných krajských volbách, nebo jestli jen politici zkoušejí, co všechno si ještě necháme líbit. Ptejme se, proč si nechávají tito politici vypracovávat interní průzkumy veřejného mínění (které bývají pro jejich činy rozhodující) o tom, zda by lidem nevadila vláda Sociální demokracie a KSČM.

Nedělat nic a nebránit se by bylo za této situace to nejhorší.

 
V 4/30/2009 8:59 dop. , Anonymous onlooker řekl...

No pokud budu mít ke zvolení poslance typu Melčáka, tak nemusím chodit k volbám, protože bůhví pro co budou hlasovat. Pokud bude zvolená Brožová, tak vím, že bude hlasovat podle programu strany a ten jsem volil!
Čili pokud existují strany a volí se podle jejich programu, tak je spořádaný poslanec lepší než exot, hlasující podle toho pozitivní nebo negativní motivace.

 
V 4/30/2009 9:15 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlooker: Program je už apriori vedlejší, když se z ČSSD stává banda nablblých blondýn. Ještě bych se vrátil k tomu co napsal Ročník55... vím, co se v ČSSD děje. Měl jsem informace z první ruky, protože sme pro ČSSD pracovali... také vím za jakých okolností byl vyštípán Foldyna... za jakých okolností se plazil Šulc po kolenou, poníženě prosil, aby s ním ČSSD nezatracovala spolupráci. ČSSD není nic jiného než odpadlická strana plná lží viz. Borůvková. Už toho mám všeho plný zuby. Takže o co jde tedy? O program nebo se nám ČSSD zase vysměje americkým marketingem? Já chci ať se dá veřejný slib, sepíše se to, dá se tomu právní charakter a pak se jde volit... a když se to nebude plnit tak ať všichni táhnou třeba do pekel.

 
V 4/30/2009 9:37 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere a není právě tohleto fatální vyprázdněnost politiky, když se strana musí zastřešovat lidmi jako Šlégr, Brožová... jde tedy ČSSD ve šlépějích ODS - Jágr, Bílá? Jde o program a ten prodávají tihle lidé? Ne fakt díky ne. Jedna velká estráda, jedno velký panoptikum...

 
V 4/30/2009 9:42 dop. , Blogger Stan řekl...

Ročníku 55, s většinou toho, co jste napsal by se dalo víceméně souhlasit s tou připomínkou, že ostatní strany ten "politický marketing" dělají stejně (ODS s Jágrem, KDU se Strakou, KSČM s Evou a Vaškem, atd.).

Jednu věc však absolutně neberu, totiž "...I kdyby to mělo znamenat, že poruším své slovo a podrazím vládu v období, kdy nás pozoruje celý svět, čímž podkopu těžce vypracovanou důvěryhodnost nejen naší země, ale všech nových členů EU..."

Jaké slovo porušili?
A jakou důvěryhodnost podkopali?

To je goebbelsovská propaganda modrásků, stokrát opakovaná lež se má nabušit voličům do hlav, aby zapomněli na skutečné příčiny pádu Topolánkovy vlády a její trapný výkon při vedení EU.

 
V 4/30/2009 3:48 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Stane, musíme přece rozlišovat politický marketing, kdy se známé osobnosti typu Lucie Bílé rozhodnou podpořit volební kampaň nějaké politické strany, což je mimochodem ve světě zcela běžné – viz kampaň Baracka Obamy od situace, kdy politická strana nominuje tyto známé tváře do ústavních funkcí (bez ohledu na výsledky vnitrostranických primárek), jen aby si zvýšila popularitu u svých jednodušších voličů. To je ve světě nevídané a podobný krok by vedl k naprosté diskreditaci strany.

U nás levicové strany vědí, kdo jsou jejich voliči, proto KSČM nominovala Jiřinu Švorcovou a Helenu růžičkovou, ČSSD nominovala Věru Chytilovou či Uršulu Klukovou – to všechno ale byly kandidátky do Senátu. V případě paní Brožové se ale jedná o kandidaturu do Sněmovny, a to navíc na prvním místě, které jí zvolení bezpečně zaručuje. Jak může pražská herečka bojovat za zájmy ústečáků? Co ví o jejich problémech? Jakou má pro tak důležitou funkci kvalifikaci? Takový populismus nemá ani u nás obdoby.

Své slovo porušil předseda ČSSD, když se před zahájením našeho předsednictví zaručil, že v průběhu tohoto předsednictví nevyvolá hlasování o nedůvěře vlády, neboť věděl, k jaké světové ostudě by to vedlo. A při první příležitosti tento svůj slib porušil. Určitě není košer, aby premiérův člověk diskutoval o reportáži o jednom poslanci, kterou připravovala veřejnoprávní televize. Ale vzpomeňme si, jak vypadala situace v médiích za vlády ČSSD: V ČT skončil reportér, který si dovolil v pořadu Události komentáře klást předsedovi ČSSD nepříjemné otázky o zadlužení naší země, Radim Uzel měl zákaz vystupování na Primě, kreslíř Mareš měl zákaz kreslit karikatury s představiteli ČSSD, Aleš Cibulka skončil v Českém rozhlase, protože v jeho pořadu přirovnala Yvonne Přenosilová předsedu ČSSD k Mussolinimu a v poslední době si stěžuje šéfredaktor Práva, že na něj tlačí lidé z Lidového domu, aby psal lépe o ČSSD. To vše si dejte na misku vah se zdůvodněním, proč bylo nutné položit vládu během našeho předsednictví.

A co se týče těch „modrásků“, kteří kritizují položení vlády - považujete za „modrásky“ i Jiřího Pehe či Miloše Zemana? Více levicově orientované komentátory neznám. Je velmi jednoduché veškerou kritiku onálepkovat a odsoudit, ale když už i Pehe, zarytý levičák, kritizuje sesazení vlády, tak by bylo myslím na místě se nad tím minimálně zamyslet:
http://www.pehe.cz/zapisnik/pad-vlady-zpusobi-velke-problemy
http://www.pehe.cz/Members/redaktor/pad-vlady-by-mohl-byt-waterloo-cssd
http://zpravy.idnes.cz/polozit-vladu-behem-predsednictvi-byla-pitomost-mysli-si-milos-zeman-1kv-/domaci.asp?c=A090423_171849_domaci_lpo

 
V 4/30/2009 4:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

At zije Topfer a Jiraskova hodnotne tvare ODS ale antichartistka byla prece jen neuspesna. ODS vedela kdo jsou jeji volici proto tyto sasky vybirala :) Ale do parlamentu jeji volice jiste potahnou itelektualni elity jako Jardik Jagr nebo Milanku kamarade Barosi par mega na stadionek prijde.

 
V 4/30/2009 4:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ci zajmy bude zasvecene branit Mirda Topolanek kdyz sam nevi za jaky region bude startovat a na Prazaky drive z vysoka kaslal i kdyz se do Prahy chce nacpat ?

 
V 4/30/2009 4:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Terminator v cele jednoho z nejvyznamnejsich statu USA odpovida na to jestli celebrity na svete nekandiduji nebo kandiduji a jestli blaboly o tom jak jde o nevidany populismus nejsou jen dalsi modrackou propagandou :) A v Americe od ktery se my jen muzeme ucit co je demokracie to povazuji za normalni. Nasi na modro prebarveni komunisti ale vedi lepe.

 
V 4/30/2009 4:49 odp. , Blogger Stan řekl...

Ročník 55:

Já jsem posledním vývojem v ČSSD konsternován: http://www.outsidermedia.cz/Ornitolog-Paroubek-je-uspesny-1.aspx , a zajímalo by mě, kdo jim tyhle kraviny radí, což ovšem neznamená, že by tady byl někdo, kdo si počíná byť jen o fous lépe. Opravdu nevím o žádném Paroubkově slibu, vím o tom, že chtěli vloni jednat o toleranci, a ODS se jim vysmála. Navíc je potřeba říci jasně a otevřeně, že Paroubek nemohl doufat, že se mu povalení vlády povede. Vládu povalil Bursík tím, že vyhodil Zubovou a Jakubkovou, a Topolánek, který tahouna své volební kampaně (podotýkám, že od začátku až do konce podvodné, v tom mi Tlustého a jeho daňových koleček vůbec není líto) po volbách zlikvidoval.

Prostě to lídři koalice zvorali a hrubě se přepočítali. A teď svůj průšvih chtějí hodit na někoho jiného, protože v dohledu jsou dvoje volby.

 
V 4/30/2009 5:26 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Stane, musíme přece rozlišovat politický marketing, kdy se známé osobnosti typu Lucie Bílé rozhodnou podpořit volební kampaň nějaké politické strany, což je mimochodem ve světě zcela běžné – viz kampaň Baracka Obamy a případ, kdy politická strana nominuje tyto známé tváře do ústavních funkcí (bez ohledu na výsledky vnitrostranických primárek), jen aby si zvýšila popularitu u svých jednodušších voličů. To je ve světě nevídané a podobný krok by vedl k naprosté diskreditaci strany.

U nás levicové strany vědí, kdo jsou jejich voliči, proto KSČM nominovala Jiřinu Švorcovou a Helenu růžičkovou, ČSSD nominovala Věru Chytilovou či Uršulu Klukovou – to všechno ale byly kandidátky do Senátu. V případě paní Brožové se ale jedná o kandidaturu do Sněmovny, a to navíc na prvním místě, které jí zvolení bezpečně zaručuje. Jak může pražská herečka bojovat za zájmy ústečáků? Co ví o jejich problémech? Jakou má pro tak důležitou funkci kvalifikaci? Takový populismus nemá ani u nás obdoby.

Své slovo porušil předseda ČSSD, když se před zahájením našeho předsednictví zaručil, že v průběhu tohoto předsednictví nevyvolá hlasování o nedůvěře vlády, neboť věděl, k jaké světové ostudě by to vedlo. A při první příležitosti tento svůj slib porušil. Určitě není košer, aby premiérův člověk diskutoval o reportáži o jednom poslanci, kterou připravovala veřejnoprávní televize. Ale vzpomeňme si, jak vypadala situace v médiích za vlády ČSSD: V ČT skončil reportér, který si dovolil v pořadu Události komentáře klást předsedovi ČSSD nepříjemné otázky o zadlužení naší země, Radim Uzel měl zákaz vystupování na Primě, kreslíř Mareš měl zákaz kreslit karikatury s představiteli ČSSD, Aleš Cibulka skončil v Českém rozhlase, protože v jeho pořadu přirovnala Yvonne Přenosilová předsedu ČSSD k Mussolinimu a v poslední době si stěžuje šéfredaktor Práva, že na něj tlačí lidé z Lidového domu, aby psal lépe o ČSSD. To vše si dejte na misku vah se zdůvodněním, proč bylo nutné položit vládu během našeho předsednictví.

A co se týče těch „modrásků“, kteří kritizují položení vlády - považujete za „modrásky“ i Jiřího Pehe či Miloše Zemana? Více levicově orientované komentátory neznám. Je velmi jednoduché veškerou kritiku onálepkovat a odsoudit, ale když už i Pehe, zarytý levičák, kritizuje sesazení vlády, tak by bylo myslím na místě se nad tím minimálně zamyslet:
http://www.pehe.cz/zapisnik/pad-vlady-zpusobi-velke-problemy
http://www.pehe.cz/Members/redaktor/pad-vlady-by-mohl-byt-waterloo-cssd
http://zpravy.idnes.cz/polozit-vladu-behem-predsednictvi-byla-pitomost-mysli-si-milos-zeman-1kv-/domaci.asp?c=A090423_171849_domaci_lpo

Je zajímavé, že pokaždé, když je řeč o ČSSD, tak se odněkud vynoří nějací anonymové, kteří hned začnou psát o ODS, jako kdyby činy ODS nějak ospravedlňovaly kroky představitelů ČSSD. A jako obvykle jsou jejich příspěvky o něčem jiném, než o čem je řeč.

Pojďme se na to podívat s chladnou hlavou:
Jágr ani Baroš nikam nekandidují. Dělají pouze běžnou reklamu jedné politické straně. Na rozdíl od Kateřiny Brožové tedy nemají ani možnost získat žádný mandát, žádnou moc ani žádnou politickou funkci. Tomáš Töpfer byl kandidáten do Senátu, ne do Parlamentu. Lidé, kteří jej volili, volili osobnost Tomáše Töpfera a tudíž je pouze jejich zodpovědnost, že Tomáš Töpfer ve svém volebním obvodu vyhrál - na rozdíl od Kateřiny Brožové, která by měla být na prvním místě kandidátky ČSSD za Ústecký kraj, takže by se stala automaticky poslankyní, i kdyby jí nedal preferenční hlas ani jeden volič. Vidíte v tom ten rozdíl?

Také nelze srovnávat funkci Senátu, který má sloužit jako pojistka demokracie a hlídat kvalitu předkládaných zákonů s funkcí Sněmovny, která samotné zákony vytváří. Znovu se ptám, jakou kvalifikaci má herečka Kateřina Brožová pro tvorbu zákonů? Hezká tvář je kvalifikací pro získání voličů. Politika by ale přece měla být o něčem jiném. Nakonec musím zopakovat, že i kdyby ODS nominovala do Sněmovny Arnolda Schwarzeneggera, tak to nijak neospravedlňuje kandidaturu herečky do Sněmovny v podání ČSSD.

Kandidaturu Kateřiny Brožové doporučila ČSSD nechvalně známá americká mediální agentura Penn, Schoen & Berland, které vděčí ČSSD za vyhrané krajské volby, neboť právě ona přišla i s nápadem proplácet lidem poplatky za lékařskou péči.

Navíc je třeba říci jasně a otevřeně, že to byl Jiří Paroubek a nikdo jiný, kdo vyvolal hlasování o nedůvěře vlády v ten nejhorší možný okamžik. Tohle prostě představitelé opozice zvorali a hrubě se přepočítali. A teď svůj průšvih chtějí hodit na někoho jiného, protože v dohledu jsou dvoje volby. ;-)

 
V 4/30/2009 5:28 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Omlouvám se za předchozí příspěvek - omylem se mi do něj dostal i text mého původního příspěvku. Pokud je to možné, smažte jej, prosím. Děkuji.

 
V 4/30/2009 5:28 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Je zajímavé, že pokaždé, když je řeč o ČSSD, tak se odněkud vynoří nějací anonymové, kteří hned začnou psát o ODS, jako kdyby činy ODS nějak ospravedlňovaly kroky představitelů ČSSD. A jako obvykle jsou jejich příspěvky o něčem jiném, než o čem je řeč.

Pojďme se na to podívat s chladnou hlavou:
Jágr ani Baroš nikam nekandidují. Dělají pouze běžnou reklamu jedné politické straně. Na rozdíl od Kateřiny Brožové tedy nemají ani možnost získat žádný mandát, žádnou moc ani žádnou politickou funkci. Tomáš Töpfer byl kandidáten do Senátu, ne do Parlamentu. Lidé, kteří jej volili, volili osobnost Tomáše Töpfera a tudíž je pouze jejich zodpovědnost, že Tomáš Töpfer ve svém volebním obvodu vyhrál - na rozdíl od Kateřiny Brožové, která by měla být na prvním místě kandidátky ČSSD za Ústecký kraj, takže by se stala automaticky poslankyní, i kdyby jí nedal preferenční hlas ani jeden volič. Vidíte v tom ten rozdíl?

Také nelze srovnávat funkci Senátu, který má sloužit jako pojistka demokracie a hlídat kvalitu předkládaných zákonů s funkcí Sněmovny, která samotné zákony vytváří. Znovu se ptám, jakou kvalifikaci má herečka Kateřina Brožová pro tvorbu zákonů? Hezká tvář je kvalifikací pro získání voličů. Politika by ale přece měla být o něčem jiném. Nakonec musím zopakovat, že i kdyby ODS nominovala do Sněmovny Arnolda Schwarzeneggera, tak to nijak neospravedlňuje kandidaturu herečky do Sněmovny v podání ČSSD.

Kandidaturu Kateřiny Brožové doporučila ČSSD nechvalně známá americká mediální agentura Penn, Schoen & Berland, které vděčí ČSSD za vyhrané krajské volby, neboť právě ona přišla i s nápadem proplácet lidem poplatky za lékařskou péči.

Navíc je třeba říci jasně a otevřeně, že to byl Jiří Paroubek a nikdo jiný, kdo vyvolal hlasování o nedůvěře vlády v ten nejhorší možný okamžik. Tohle prostě představitelé opozice zvorali a hrubě se přepočítali. A teď svůj průšvih chtějí hodit na někoho jiného, protože v dohledu jsou dvoje volby. ;-)

 
V 4/30/2009 7:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Takze je to jasny do senatu herec muze, hejtmanem nebo guvernerem taky, prezidentem rozhodne ale poslancem, jo to nikdy to je cirej populismus :)))) Je zajimavy ze kdyz jste rocniku vypocitaval jaky herci za koho kde kandidujou tak jste si vsiml jen tech z cssd nebo kscm. Na ty co byli voleni za ods jste uplnou nahodou zapomnel :)))) Fakt by mne zajimalo proc jste vedel o klukovych a nebo svorcovych ale o topferovi nebo jiraskovy ne. Nehodilo se to do kramu ? A co vic Terminator nebo kovboj Reagan driv taky guverner a nebo u nas znama byvala velvyslankyne Shirleyka kandidovala do kongresu, dokazujou jasne, ze nejde o nejaky unikum ve svete nevidany ktery by vedlo k diskreditaci strany. Je to naopak velmi obvykly krok ve vsech demokraciich. Libit se jejich politicke angazma nemusi ale kdo pise nesmysly o nevidanosti ci diskreditaci tak musi pocitat, ze bude konfrontovan s fakty.

 
V 4/30/2009 7:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A hlavni dotaz, jakou kvalifikaci ma kazdy novy poslanec pro tvorbu zakonu ? Znamena to ze jedini kdo mohou byt poslanci jsou byvali poslanci nebo senatori a pokud mozno pravnici ? Jakou kvalifikaci mel morava, langer, topolanek, paroubek, kalousek a kdokoliv jiny kdyz byl poprvy zvolen do parlamentu ? Stejnou jako brozova, uplne stejnou.

 
V 4/30/2009 7:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jedno je ale jasne, at se deje cokoliv at vlada nam dela v evrope ostudu naprosto nevidanou a at vladne naprosto otresne a snazi se ovlivnovat media, odvolavat se ji nesmi :)

 
V 4/30/2009 8:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://zpravy.idnes.cz/ceske-politice-chybeji-predevsim-kocouri-a-herci-f6c-/nazory.asp?c=A080328_202546_nazory_mia

Všimněte si, jak se zatím chovali politici odkojení divadlem, třeba všichni ti herci a jeden dramatik. Ti byli ústnatí jen tehdy, když chtěli. Protože umějí hrát roli a politika je jen jinou formou divadla. Proto není takový problém přejít od divadla k politice. I průměrný herec může být úspěšný politik.

Ale zatím neznám případ, že by se průměrný politik přeškolil v úspěšného herce. Dokonce ani v průměrného. Pravda, ne všichni herci zazářili svými výkony, ale nějak se nestalo, že by někoho pozuráželi, proměněni v klubíčko nervů.

Je to zvláštní, jak dobrou přípravkou ta profese je. Herci často pijí, v zákulisí jsou sprostí, jsou opojeni ješitností, někteří baží po penězích, ale to všechno jim publikum nakonec odpustí. Protože to netahají na scénu.

Kocourů a herců je v politice málo. (Právníků taky, ale ti asi vědí, proč se tam neženou.) Nechť lid vyzve aspoň herce, aby masově vstoupili do věcí veřejných. Ne že by jim rozuměli, ale aby aspoň bylo na co koukat bez hrozby morální újmy

 
V 4/30/2009 8:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale herci v politice proste nemuzou bejt a je to spatny a je to vec levice ze si je tam taha. Ale napriklad takovi zpevaci v politice to uz je jina kava to jsou nepopulisticti odbornici na tvorbu zakonu a proto si je tam pravice zvala napriklad Misika nebo Prokopa. A nikdo tehdy nerekl ani slovicko.

 
V 4/30/2009 8:29 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ad kvalifikace... no jo jenomže to co ČSSD kritizuje u druhých sama činí. Je pokračovatelkou politického amaterismu, dává na kandidátku nefundované lidi, kteří jsou v politice nulovým přínosem pro tuto Zemi. Kam jsme to dopracovali, když je jedinou zásluhou stát se jedničkou na kandidátce sympatizovat se stranou? Co chce dát Brožová politické scéně? Hodiny herectví? Neprospělo by naopak kdyby dobrovolně vypadla? A s ní Šlégr a jiní? Má vůbec ČSSD nějaké odborníky? Nějakou mladou generaci lidí? Ne asi těžko.... proto dokáže jenom nominovat "oblíbené" a "známé" lidí zvenčí, protože sama už nemá co nabídnout.... ano vyprázdnila se, zblondýnovatěla.

 
V 4/30/2009 8:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kazdy novy kandidat na poslance je nezkuseny ktery nema co dat sve praci. Neni nejaka predpripravka pro praci poslance. Poslanci maji byt nasima zastupitelema a tim by take meli odrazet obraz spolecnosti. Proc by nemel byt herec poslancem ? To jsou obory kterym dobre rozumi neboli kultura a televize necim cim se poslanci nikdy nezabyvaji ? A jake ma treba kvalifikace pro praci ohledne medii a medialni kultury devadesat devet procent jinych povolani nez herec moderator nebo redaktor ? Brozova muze byt mizerna politicka ale muze byt take dobra mezi lidmi umelecke sceny nedoslo k nejakymu absurdnimu propadu v kvalite u politicky prace byli stejne uspesny a stejne neuspesny jako jini lide. Proc teda Brozova ma byt predem ostrakizovana kdyz hlavne jeste vubec neni na kandidatce ?

 
V 4/30/2009 8:44 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

A na co je tedy ta Dělnická akademie nebo jak se to jmenuje? Neměla být naopak toto líheň politiků? Proč se musí zase podvodem jako to bylo v případě Foldyny a jeho odstavení někdo drát nahoru? A věřte, že až moc dobře vím o čem mluvím... a vím jakému tlaku čelilo vedení, protože se vzpouřila dost velká členská zákaldna. Aha... nějakou kvalifikaci Ti lidé mít musí. Představte si, že chcete řídit podnik a musíte splňovat dost požadavků čímž se vyselektuje dost velká skupina lidí, kteří se o místo nemohou ucházet - je to pochopitelné, protože vést podnik je velká zodpovědnost... a teď si představte, že se podílíte na řízení podniku, který je tisicnásobně větší, stotisínásobně a tomu je úměrná daleko větší zodpovědnost, protože je to zodpovědnost za chod stát a najednou někdo přijde před pomyslnou komisi (komise jsme v tomto případě MY jako voliči) a ta dotyčná herečka řekne: Jsem známá herečka, znáte mou tvář. Zvolte mne. Nic o kvalifikaci, nic o zodpovědnosti. Hahaha propadám v záchvaty smíchu

 
V 4/30/2009 8:50 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - KSČM je jediná volba. A mile rád jim jakkoliv pomohu a věřte, že dokážu vymyslet daleko lepší marketing než nějaká renomovaná americká firma. Protože my jsme v Čechách - ne v Americe... a na Čechy platí něco jiného a něco jiného i zabírá, ale to tady nebudu rozebírat. Každopádně bych byl rád, kdyby to ČSSD tentokrát projela.... zvítězila ODS a SZ se s KDU ČSL nedostala do PSP. V ČSSD je spousta pracovitých lidí, ale i spousta nabubřelých náfuků

 
V 4/30/2009 8:51 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Pokusme se trochu tu diskuzi zklidnit, prosím. Myslíte si, pane, že Spojené státy americké jsou ideální příklad, který byste tu měl dávat jako vzor demokracie? :)

Nepsal jsem o všech případech, protože řeč byla o ČSSD, o Brožové a o kandidatuře do Sněmovny, takže proto. A jak jsem již zdůrazňoval, ani nominace Arnolda Schwarzeneggera do Sněmovny na kandidátce ODS by nijak neospravedlnila kandidátku herečky Kateřiny Brožové.

Pokud chcete konfrontovat s fakty, tak byste mohl například konečně odpovědět na mou otázku, jakou kvalifikaci má herečka Kateřina Brožová pro tvorbu legislativy. Já o žádné nevím, takže se rád nechám informovat od někoho znalejšího. Všichni politici, které jste jmenoval, mají buď příslušné vzdělání, zkušenosti z veřejného sektoru, zastávali manažerské pozice, mají zkušenosti s komunální politikou nebo alespoň vyhráli primárky. Kateřina Brožová však nemá ani vzdělání, ani zkušenosti ani manažerské schopnosti, ani nemá ponětí o legislativním procesu a ani se neúčastnila vnitrostranických primárek. A nyní jí dává předseda ČSSD záruku, že přeskočí všechny členy a funkcionáře ČSSD a získá jednu z nejvlivnějších a nejzodpovědnějších pozic v našem státě – jenom kvůli jejímu hezkému obličeji, aby nalákal straně více voličů, jak mu poradila agentura PSB. Jen ať všichni vidí, jaká kvalifikace je dostatečná pro kandidaturu na poslance za ČSSD. Co na tom, že 90 % lidí by ji podle průzkumů nevolilo.

A je tu ještě jeden velký rozdíl, který odlišuje nabídku na kandidaturu Kateřiny Brožové od všech vámi zmíněných případů. Všechny známé osobnosti od Töpfera po Schwarzeneggera si museli získat voliče sami – lidé volili přímo je a jsou tedy za svou volbu sami odpovědní. Zato Kateřina Brožová má výsadu přeskočit vítěze primárek a stát na prvním místě na kandidátce za ČSSD – to znamená, že má svou funkci zaručenou, i kdyby ji nevolil vůbec nikdo – za její mandát je tedy zodpovědný jen a pouze ten, kdo ji na místo se zaručeným úspěchem na kandidátce dosadil – předseda Sociální demokracie.

Ale třeba to tak zlé nebude a paní Brožová bude nakonec ze své pozice vyštípána jako pan Foldyna poté, co vyhrál krajské volby. Tak totiž u nás funguje demokracie. Alespoň ta sociální…

 
V 4/30/2009 8:56 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ještě jedna věc - ano tenkrát nikdo neřekl ani slovo, ale únosné mantinely se posunuly a jsme už za onou únosnou hranicí. Kdy si to uvědomíte? Až bude na kandidátce nějaká pornoherečka? A ta se bude dávat za vzor jak má vypadat politik? Ne, fakt díky, ne

 
V 4/30/2009 9:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Aha rocniku piseteh o Cssd proto jste i zminil Kscm ale cirou nahodou u senatu nenapsal ani slovo o Ods :) Rozhodne to je naprosto verohodne, zly umysl v tom nehledejme i kdyz zrovna Topfer nebo Jiraskova se tam do te rady nabizela automaticky. Ale bylo to preci jen o Cssd tak tu Kscm tam domotame domotame i neco o volicich levice, jenze co si tu rici o volicich pravice kdyby tam priskakal i ten Topfer ? A jde jit dal proc Misik nebo Prokop jako kandidati na poslance za pravici byli naprosto v poradku a nikdo je nekritizoval ? Nebylo to tim ze byli za pravici a proto hrani na kytaru je vytecnou pripravou pro legislativni praci ? Jakou meli pripravu pro legislativni praci pred zvolenim vsichni poslanci co u nas byli, mozna jen s vyjimkou pravniku ? Proc vysokoskolak herec nemuze byt poslancem a student, zpevak, chemik, strojar, zemedelec, zednik nebo masinfira ano ? Kde je jediny podklad v ustave pro zakaz hercu v politice a odebrani jim casti obcanskych prav, protoze to tu vsichni co kritizujete brozovou prosazujete. Herec je stejny obcan jako vy a ja a ma naprosto stejna prava.

Priklad Spojenych statu byl uveden jako jasny a prukazny ze jste napsal nepravdive tvrzeni ze by slo o krok ve svete nevidany ktery by vedl k diskreditaci u volicu. Tedy samozrejme za predpokladu ze Spojene staty nejsou na svete ale treba na Marsu. V jinych demokraciich samozrejme ruzni herci, sportovci, zpevaci atd. v politice take byli a je to normalni.

Ale fudzijane jak muzete vedet s cim ta herecka prijde a jak se bude prezentovat kdyz jeste neni ani na kandidatce ? Jak ji muzete predem odsoudit kdyz ji pravdepodobne krome televize vubec neznate. Stejne tak neznate osobne naprostou vetsinu kandidatu stran a vite jen to za jaky program budou vystupovat. S tou Kscm by bylo dobre kdyby nedoslo k porazce Cssd ale k vyrovnanemu stavu s Ods a pak parlamentu jen ze tri stran. Aby bylo jasne co je prednejsi velka koalice koryt nebo mensinova vlada s kvalitnim levicovym programem.

 
V 4/30/2009 9:15 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Politik nemusí být nějakým velkým odborníkem – na to má své poradce a výbory. Politik by ale měl mít nějakou dobře čitelnou politickou vizi. Měl by být levicový, pravicový nebo středový, liberální, konzervativní nebo socialistický. Měl by jasně deklarovat svůj názor na otázky, které lidi zajímají. Především by si měl ale svou pozici vybudovat uvnitř nějaké strany a postupně politicky růst a získávat zkušenosti od komunální politiky po vnitrostranickou agendu, aby se naučil úředničině a získal zkušenosti se státní správou a manažerské dovednosti.

Pokud se v této roli osvědčí a pokud přesvědčí své spolustraníky o svých kvalitách, pak má nárok účastnit se primárek. Pokud uspěje, a prokáže, že má zkušenosti a dovednosti (například nepodlehnout prvnímu lobbistovi) a bude dobrým poslancem, má mít nárok na místo na kandidátce do Sněmovny. Pokud však začne platit, že strany začnou do Sněmovny nominovat hezké tváře místo zkušených politiků, začne platit i tvrzení, že „Kazdy novy kandidat na poslance je nezkuseny ktery nema co dat sve praci“.

A KSČM? To jsou stejní vrazi jako nacisté. Jak by se vám líbilo, kdyby do Sněmovny kandidovala strana s otevřeným nacistickým programem pouze s tou výjimkou, že by odsuzovala Hitlera? Těžko představitelné, že?

 
V 4/30/2009 9:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Aha takze politik by mel kdo vi co a jit do primarek, proto Topolanek dnes se vnucuje Praze jako sef i kdyz tam ho nechteji :)))) Vubec je zajimave ze predpoklad pro legislativni praci je projit v primarkach. To na primarkach se prodelava nejake skoleni pro kvalitni legislativni praci nebo ten predpoklad uz neplati ?

"Já jsem předseda ODS a já dám nakonec návrh vedení strany, ne nějaký starosta."

Mirek Topolanek, to tak k tomu co nema obdoby je nedemokraticke a jak jen ta Cssd je oskliva :)

A Kscm ? To je plne legalni strana stejne nacisticka jako Ods. Az bude delegalizovana pro porusovani ustavy tak je ji mozne ostrakizovat. Drive je to jen hysterie tech co nejsou schopni najit argumenty proti jejimu programu.

 
V 4/30/2009 9:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.lidovky.cz/ln_domov.asp?c=A090429_183859_ln_domov_mtr

Rozhodnou primarky. Smula.

 
V 4/30/2009 9:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co je smutne je fakt ze na celem svete je ucast osobnosti ruzneho typu ve volbach normalni. Jen u nasi cerstve demokracie tomu rozumime lepe nez jini a proto cast populace nema pravo bez spineni byt kandidaty.

 
V 4/30/2009 9:47 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

A když tedy bude Brožová na kandidátce a politik by měl být čitelný - čím jiným je ona čitelná krom toho, že sympatizuje s ČSSD? A taky má další bod, protože je sympatická manželce Jiřího Paroubka... stejně jako další politička Borůvková, která je čitelná tím, že popírá vlastní slova z nahrávky a odpovídá "vyhýbavo". Ano spolek blondýn je z ČSSD - jedna blbější jak druhá.

 
V 4/30/2009 9:54 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ostatně nejlepší by bylo, kdyby se ČSSD Jiřího Paroubka zbavila. Dostává se do pozice, kdy vlastní straně začíná až moc škodit.

 
V 4/30/2009 10:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale fudzijane citelnost politika znate jen z toho co vam predlozi v nejakym svym materialu je jen male mnozstvi tech za kterymi byste videl osobni zkusenost. Do snemovny volime strany s nejakym programem a ne osobnosti a najednou dochazi k naproste cenzure jednotlivcu. Tak proc nezacit u kazdeho poslance a nepodivat se mu na zoubek jake mel zkusenosti s tvorenim zakonu pred prvnim vstupem do parlamentu. Muzu vam odpovedet rovnou u temer vsech, snad s vyjimkou ruznych asistentu jinych poslancu s nulovou zkusenosti pri prvnim startu, je to naprosta nula a to nula dvakrat podtrzena. Schopnosti politiku na kandidatkach uplne vsech stran jsou jen v tom jak umi chodit ve vnitrostranicky politice kolik maji znamych a pripadne kolik maji penez na nakoupeni znamych. To je podle mne spis minus pro kvalitni praci v parlamentu a pritom to jsou odbornici kterych se zde vsichni dozadujete.

 
V 4/30/2009 10:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vyzvy k odchodu Paroubka zaznivaji jak z rad sympatiku Ods tak z rad jak vidim nyni sympatiku Kscm, neni to tim ze ten neuspesny politik porazi obe strany ? To ale je pro Cssd spis duvod k tomu aby si ho drzela.

 
V 4/30/2009 10:41 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

To je typický projev Česká malosti domnívat se, že když někdo volá po odchodu někoho, že je to znamením úspěšnosti... když Jiří Paroubek volal po odstoupení Langera bylo to legitimní a když veřejnost začíná volat po odstoupení Jiřího Paroubka je to nelegitimní a ba co navíc dokonce je podsouváno cosi o tom, že se volá po zbavení se úspěšného politika, který může kohokoliv porazit. Z Vaší demagogie tedy vyplývá, že se de facto Paroubek chtěl zbavit na politické scéně Langera, protože je oblíben a viděl v něm úspěšného člověka. Protože sám je úspěšný politik, který může kohokoliv porazit. Podívejte se - 20 let politického amaterismu už stačilo - Vám možná ne. Vám možná stačí tuneláři, korytáři a lidé bez odborné kvalifikace... Je to stejné jako kdyby stát řídila uklízečka - ta ví o politice stejně tolik jako lidé, kteří do ní lezou a které Vy tak hájíte.

 
V 4/30/2009 10:44 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

A já se řídím podle jiných imbícíí než podle programu, ale podle toho, kdo jak pracoval - co slíbil a co udělal, pod co se podpepsa, jak přispěl společnosti, státu, zlepšení systému a konečně kolik si i nahrabal pro sebe, jak byl ovlivnitelný, které lobby pomohl...

 
V 4/30/2009 10:49 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní: Ale aby to nebylo tak negativní tak se s Vámi podělím o věc, která se před volbama objeví na Youtube. Bude tam umístěna písnička Modrý tanky a myslím, že bude hodně veselo :-)

 
V 4/30/2009 10:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale no tak fudzijane napsal jste ze Paroubek vlastni strane skodi, hlavnim kriteriem pro stranu je jeji uspesnost v ruznych volbach vy jste navic zadne jine kriterium nepredstavil. Proto je demagogii porovnani Paroubka s Langerem a ne me tvrzeni ze strane spise prospiva. Mozna do casu a urcite ma i silny negativni elektorat jenze ten bude mit stejne kazdej jinej predseda socanu a o komunistech ani nemluve o to se uz novinari postaraji takze je to uplne jedno. Jinak moc nesouhlasim ale to asi vynika z toho co uz jsem napsal s tim ze dulezitejsi jsou jine indicie. Nemame vetsinovy system urcite se hodi vedet jestli poslanec je lenoch nebo pilny clovicek ale to zjistime az v parlamentu. Hvezdy z krajske politiky velmi casto v politice vrcholne vyhori jejich uspesnost je podobna jako tech kteri prisli ze stranickyho aparatu nebo zvenci. Proste je to jina prace a hlavne tam jde o celkovy pocet poslancu tudiz hlavne o program a ne o jednotlivce. Mozna bohuzel ale jediny co to zmeni nebudou virtualne kvalitni mozna a co kdyby poslanci kteri se pak stejne budou chovat jinak ale jen prima demokracie.

 
V 4/30/2009 11:16 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Konkrétní případ? Odliv voličů díky chování a vystupovaní Jiřího Paroubka. Úspěšnost je relativní a nelze na ní s jistotou sázet do nekonečna. Národ ho začíná mít plné zuby. a proto je nejmenší zlo nyní volit KSČM. Národ bude volit nejmenší zlo. Stejně je program jenom cárem papíru - dokázali to takřka všechny parlamentní strany. Já chci ať se dá veřejný slib, sepíše se to, dá se tomu právní charakter a pak se jde volit... a když se to nebude plnit tak ať všichni táhnou třeba do pekel. Splnit sliby dokážou jen silní - program napsat a nesplnit ho dokáže každej idiot.

 
V 4/30/2009 11:20 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Langer jsou si s Paroubkem rovni. Moc v nich nevidím velký rozdíl. Bojovník se postupně stává tím proti komu bojuje - začne používat podobné techniky boje, principy až se stane tím samým člověkem.

 
V 4/30/2009 11:25 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

PS: A nejvíc mi vadí to narcistní chování Jiřího Paroubka, který vystupuje tak jako kdyby ty volby už vyhrál. Ostatně já sem ho kdysi varoval a zdůvodnil, proč by se neměl podílet na této překlenovací vládě... pochopil to zřejmě jen Jiří Čunek. O pohnutkách JP proč do toho šel se mohu jen domnívat.

 
V 4/30/2009 11:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ja ten odliv ktery by byl prokazatelne diky chovani Jiriho Paroubka nezaznamenal, ale beru to fudzijane jako vas nazor. Az volby potvrdi jak to skutecne je jestli je odliv ale to jestli je to zrovna diky tomu Paroubkovi to asi s jistotou tvrdit nelze. To porovnani s Langerem bylo demagogii v kontextu prinosu pro stranu. A pro jakoukoliv stranu hlavnim prinosem je volebni vysledek. Ten zatim mame jedinej jasnej a to je drtiva vyhra v lonskych krajskych a senatnich volbach. Pokud jde o ty programy tak ovsem bylo by lepsi je udelat vyrazne zavaznejsi ale moc si nedokazu predstavit jak. Jak soudit program opozice a koalice jak soudit zmenu hospodarsky situace jak brat ohled na prebehliky a stovky dalsich problemu. Jediny soudce je stejne volic a proto pokud uzname problem s politiky za hlavni tak jedina moznost je jim postupne moc odebirat a dat ji primo lidem.

 
V 4/30/2009 11:40 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní: Pochopitelně, že jste nic nezaznamenal. Víte přece jakým stylem se dělají průzkumy ze kterých se dělají statistické závěry ne? Ono to zní líbivě: Řekněte NE Vládě Mirka Topolánka, ale co dál? Pokud nic pak už zbývá oslovit jen hodně hereček, moderátorů, miss a modlit se ať lidé volí tváře které znají. Položím Vám otázku, když je tedy Jiří Paroubek tak prozíravý, proč nepoužil téma radaru v předvolební kampani? Návrh zůstal jaksi bez odpovědi. Už tenkrát dostal nabídku témat, kterými mohl bodovat u voličů a nebylo to nic populistického jako je odpuštění poplatků u lékařů... byla to politická nedozrálost nebo záměr?

 
V 4/30/2009 11:42 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Připomínám, že ta nabídka padla v roce 2006, z dalšího si vzal vydávání vlastního stranického denníku což nakonec dopadlo tak, že Soc Dem koupila Literární noviny. To je v celku pochopitelné, protože je to zavedená značka a nemusí nic budovat jak se říká od píky.

 
V 4/30/2009 11:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pruzkumy jsou ruzne proto jsem upozornil ze jedina vec o kterou se muzeme fudzijane oprit je vysledek poslednich voleb. Ten je jasny. A pruzkumy pred nima mimochodem byly dost podobny jako ty dnesni. Takze kdybych si mel brat pruzkumy a realitu na paskal tak si spis reknu ze podpora je stabilni. Jenze nevim a do voleb to s jistotou vedet nebudu a myslim ze to mame uplne stejny oba. Tema radar v roce 2006 bylo nemozny pouzit protoze cely pripad se verejnosti stal znamy tesne pred volbama a jeste vic se o nem zacalo psat po volbach. K cemu zacinat kampan na tema ktery nikoho neoslovi. Tohle tema ale bylo pouzity v poslednich volbach a zatim snad k obecny spokojenosti, radar furt neprosel a pokud se nenajde vic prebehliku tak asi zadnou dalsi sanci nema.

 
V 5/01/2009 12:12 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní: Průzkumy jsou jedna věc - realita druhá a třetí ta, že nikdo nebere v potaz skupinu občanů, kteří nechodí nebo nepřišly k volbám. Žádný průzkum neříká a nedokáže odpovědět na toto - je reálné, že přijde někdo z nevolících volit? Jak velká to bude skupina? Jak dokáže zahýbat s výsledkama a pozměnit je nad rámec reálné odchylky u standartního průzkumu? Rozhodně si nemyslete, že lze z průzkumů vyvozovat takový závěr, že Ti co volili minule budou nyní volit stejně. Že na to šéfové stran mohou sázet, chovat se nabubřele a klást si podmínky při sestavování překlenovací "nepoliticky politické" vlády. Vše co udělají a co řeknou se proti nim může obrátit. Každopádně jim to spočítají voliči. Tim jim dají konečné účty, rozdají červené karty a někdo si už v dalším zápase nezahraje. To je evidentní.

 
V 5/01/2009 12:18 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní: Opravdu si nemyslete, že bude platit nějaký vzorec chování voličů podle kterého lze s určitostí vypočítat o kolik procent vyhraje za x měsíců nějaká strana volby. Víte kolik věcí může ovlivnit postoj voliče? Není to právě ČSSD, která má nejméně disciplinovanou voličskou základnu?

 
V 5/01/2009 12:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Moment fudzijane dnesni pruzkumy jsou mnohem vyrovnanejsi u obou stran. Podobne byly pred krajskymi a senatnimi volbami a skutecnost byla jina, vzdyt vyhra sokovala uplne vsechny vcetne viteze a proto rikam ze kdybych mel hledet na pruzkumy tak spis bych bral ze vysledky budou pro Cssd dobre. Ale nevim jak to bude a nevim k jakemu poklesu ci rustu realne dochazi. Ale na ty co nevolili bych nesazel, kdyz nechodili drive pri ruznych prusvizich kohokoliv a i pri krizich tak dost sotva ted najednou zacnou. Zas az tolik vetsine populace koudel pod zadkem nehori. Jak bude uvidime. Jinak dobrou mozna zejtra.

 
V 5/01/2009 12:32 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní: Vcelku logická byla volba lidí v krajských a senátních volbách, protože i bez nějaké slibovací a nereálné kampaně hledali jistotu alternativu prot stávajícímu. A jestli tedy voliči hledali alternativu a ta nenaplnila jejich očekávání stanou se tři možnosti - 1: Nepůjdou volit, protože jsou frustrovaní tzn. že bude politický tábor určité strany oslaben; 2: Přejdou z trucu ke straně z opačně polarizovaného spektra - z vlastní zkušenosti jsem to udělal v roce 1998, kdy jsem volil ODS, protože mne naštvala u Soc Dem; 3: Budou hledat alternativu - buď zkusí dát hlas některé menší straně (tím myslím nově vzniklé) nebo půjdou na jistotu do KSČM. Ostatně za to už se dnes nemusí nikdo stydět. Počítám s tím, že podpora veřejnosti se neustálila a naopak poroste - je to přímý důsledek politiky a slovní rétoriky Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka. Dobrou noc.

 
V 5/01/2009 5:33 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Předpoklad pro legislativní práci není „projít v primárkách“. Je to obráceně – straníci by měli v primárkách nominovat takové osobnosti, které splňují předpoklady pro kvalitní legislativní práci. Pokud někdo nemá ani vzdělání (umělecké školy se tu skutečně nepočítají ;-D) ani zkušenosti s politikou nebo byť jen s vedením týmu lidí nebo nějaké firmy a jeho jedinou předností je známý obličej, pak jeho kandidatura na prvním místě zcela popírá smysl zastupitelské demokracie a ukazuje na naprostou programovou a osobnostní vypráhlost strany, která jej nominovala.

Smyslem existence politiků je rozhodování v zájmu občanů na základě svého nejlepšího přesvědčení, které se opírá o zkušenosti a vzdělání. Smyslem nominace Kateřiny Brožové (která ani jedno z toho nemá) je jen touha po moci představitelů ČSSD.

Mirek Topolánek je na rozdíl od paní Brožové předseda politické strany. Až bude mít paní Brožová svou politickou stranu, jistě ji nebude nikdo upírat právo vybrat si kraj, za který bude kandidovat – stejně jako například předseda ČSSD, který tradičně utíká z boje v Praze, neboť ví, jak by tam dostal na pr…

Ano, v případě Brožové i Šlégra rozhodnou primárky. Paroubek ustoupil tlaku straníků, když zjistil, že s Brožovou a Šlégrem přestřelil. Tak se zahraje divadlo pro voliče. A jak myslíte, že dopadnou? Myslíte, že by si někdo dovolil nezvolit černé koně předsedy ČSSD? Vzpomeňte si, jak dlouho dokázala krajská organizace držet nad vodou Melčáka, když se jej předseda ČSSD rozhodl zlikvidovat. Vzpomeňte si, jak dopadl Oldřich Němec, když si dovolil kritizovat Paroubkova hájence Michala Krause. Ano, smůla. Ale naše smůla, pokud si strany s takovými „osobnostmi“ zvolíme.

Jistě, účast známých osobností je ve volbách běžná a správná. Pokud jsou to však osobnosti, které nemají žádné vzdělání ani zkušenosti, tak to vyvolává velký otazník. Pokud se jedná o kandidaturu do Sněmovny, tak to vyvolává ještě větší otazník. Ale pokud se jedná o umístění na první místo, které zaručuje automaticky poslanecký mandát, tak to již skutečně ospravedlnit nelze. Itálie měla svou raritu - Cicciolinu, my budeme mít naši paní Brožovou a pana Šlégra. I kdyby se stala nominace známých tváří na prvních místech kandidátek do Sněmoven na světě běžnou záležitostí, nic to nezmění na tom, že se jedná o ryze účelové populistické gesto mířené na jednodušší voliče.

Nejsilnější výzvy k odchodu Paroubka zaznívají především z vlastních řad – Miloš Zeman, Jaroslav Foldyna, Vladimír Dryml, Zdeněk Škromach, Oldřich Němec…

A KSČM? To jsou jen opační extrémisti než třeba Dělnická strana. Dodnes se nepřejmenovali, dodnes mají v programu třídní boj, obhajují Marxismus-Leninismus, chtějí znárodňovat a stále ulpívají na utopiích, které již byly tolikrát vyvráceny a které se pokaždé ukázaly nejen jako nefunkční, ale jako zrůdné. Ne, děkuji, ale komunisty skutečně ne. Na Slovensku si s komunisty dokázali poradit a myslím, že tam nikomu nechybějí. Škoda, že naši politici a soudci nemají dost odvahy, aby zakázali extremistické strany. Mají pro to 76 důvodů:

http://www.jaromirstetina.cz/media/zari-2008/zrusit-kscm-76-duvodu.html

A nakonec si neodpustím otázku – jak se vám žije s novou vládou? O klik jste si polepšili po pádu minulé vlády? Máme premiéra, kterého nikdo nevolil a který není nikomu odpovědný. Máme vládu, která má zákaz provádět personální změny a již dopředu je zřejmé, že nedostane podporu ve Sněmovně. Místo ekonomické krize se nyní neustále řeší sestavení vlády. Tak se ptám, komu pád vlády prospěl. Celému světu jsme nyní pro smích. Všichni víme, komu za to můžeme poděkovat.

 
V 5/01/2009 7:53 dop. , Anonymous onlooker řekl...

Předem řeknu, že bych si na kandidátce dovedl představit i jinou herečku než Brožovou.
ALE
Ročníku, říkáte "jakou kvalifikaci má herečka Kateřina Brožová pro tvorbu legislativy?"
No žádnou, ale prominou, ona se legislativa tvoří jako volná tvorba poslanců?
Až do teď jsem vnímal, že návrhy zákonů jdou do sněmovny z ministerstev a vlády (kde je tvoří právníci). Pak do toho zasahují neumětelové neprávníci poslanci a obvykle to zkoní (jako náhubkový přílepek Marka Bendy). Tady by Brožová spíš zazářila, protože kdo nic neumí nic nezkazí.
A kus dál říkáte:
" Politik by ale měl mít nějakou dobře čitelnou politickou vizi." Tak jakou vizi měl poslanec za ODS Morava? Že se vhodnou motivací dá kdokoliv zkorumpovat?

 
V 5/01/2009 9:38 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere - Zapomínáte na jednu zásadní věc. Lidé dozrávaj. A jestli jim předtim stačilo k rozhodnutí znát a vědět pár věcí tak je nyní vše jinak, jsou starší mají zkušenosti díky kterým se rozhodují. Dožadují se více informací - to je vcelku logické, protože tak či onak byli podvedeni politikama. A je jedno jestli to byl Topolánek, Morava, Mělčák, Pohanka, Paroubek, Kalousek....

 
V 5/01/2009 10:07 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Ročníku 55 - Vnímám KSČM jako jedinou možnou alternativu. Jsem typický český volič, který chce mít naději a věřit. KSČM zřetelně říká co chce dělat - neskrývá to. Navíc je to jediná strana, která hájí zájmy pracujícího lidu - nepolitikaří, jede si po své linii, za 20 let si nepošpinila ničím ruce. Už je na čase, aby byla ve vládě a vyměnila některé politické prostituty, kteří se ve vysokých pozicích dlouho zdržují a kolují po různých ministerstvech.

 
V 5/01/2009 10:20 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

A ještě něco málo statistik. Jsme 6 členná rodina - z toho dva členové volili ČSSD, dva ODS, jeden člen KSČM a jeden nevolik nikoho. Letos budeme všichni volit KSČM. Další rodina se kterou sem měl příležitost mluvit bude volit stejně s tím rozdílem, že v minulých volbách kompletně volila ODS a dva lidé nevolili vůbec. Což jsou další čtyři hlasy v nichž je 50% nárůst hlasů voličů, kteří minule nebyli u voleb.

 
V 5/01/2009 10:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku ohorozenim neni Kscm ale lide jako vy kteri na zaklade vlastnich politickych antipatii kritizuji ustavou dane pravo byt zvolen vsem obcanum splnujicim podminky presne urcene v ustave. Neni tam jediny vas pozadavek. Ohrozenim jsou pro nas take lide jako vy kteri bez rozhodnuti soudu se chovaji jak ulicni vybory a rozhoduji ktera politicka strana ma pravo nas reprezentovat a kterou se ma zakazat. Nelze zadnym zpusobem dokazat ze by Brozova byla pro legislativni praci horsi nez Paroubek, Topolanek nebo treba Kalousek pred jejich prvnim zvolenim a hlavne je to uplne jedno protoze ustavu vami dane pseudokvalifikace nezajimaji a je to jen dobre.

 
V 5/01/2009 10:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A rocniku vy jste si nevsiml ze zatim nezijeme s novou vladou ? Kdyz tak urcujete kdo smi byt poslancem tak byste aspon mel rozumet procesu tvorby vlady, protoze takovy neznalek jako vy pusobi komicky kdyz si vymysli ruzne podminecky aniz by znal zaklady. Zatim mame jen dva premiery jednoho jmenovaneho a druheho v demisi a starou vladu. Nova jmenovana nebyla. A ano vime komu mame za pad vlady podekovat. Topolankovi, za naprostou neschopnost vest nasi zem, evropu a za naprostou neschopnost domluvit se s opozici a koalicnimi poslanci. Vase narky na legitimni pravo opozice zmenit vladu kdyz ta skodi zemi zase zavaneji silnou nelaskou k pravnimu radu a ustave, takze byste se mel brzdit v kritizovani kohokoliv at je to i treba kscm.

 
V 5/01/2009 10:52 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní a co říkáte tomu, že předsedové stran dostali od Fischera studenou sprchu, protože se jim svým způsobem vzepřel a ohlásil někoho jiného... ?

 
V 5/01/2009 11:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Az bude vlada jmenovana tak by bylo dobre o tom mluvit, zatim se vubec nic nedeje jen novinari neco pisou a politici zvani.

 
V 5/01/2009 3:04 odp. , Anonymous onlooker řekl...

"předsedové dostali studenou sprchu" ... a vadí jim to vůbec?
Pokud došlo k "úspěšnému" hlasování o nedůvěře, tak si můžeme připomenout, že první reakce Paroubka byla - "ano, budou předčasné volby, ale Topolánek si může dovládnout do konce předsednictví". A kdo to zasekl? Klaus, když řekl, že chce co nejdřív vládu s důvěrou.
A jak to teď mohou Topolánek s Paroubkem Klausovi odvést? Nechat ho, ať si rychle ustaví novou vládu, rychle odhlasovat si ve sněmovně předčasné volby a pak novou vládu zbourat neodhlasováním důvěry. Pak taková vláda bude Klausovi na dvě věci.

 
V 5/01/2009 3:39 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Onlooker:
Máte pravdu, nepřesně jsem se vyjádřil. Tvorba legislativy (což neznamená jen samotné psaní zákonů) je pouze dílčí částí náplně práce poslance ČR. Takže se ptám jinak:
Jakou kvalifikaci má Kateřina Brožová či Jiří Šlégr pro vykonávání ústavní funkce poslance Parlamentu ČR, když přeskočila v politické kariéře všechny ostatní straníky?

Morava byl zdiskreditován, což však neznamená, že ve Sněmovně neodvedl žádnou práci:
http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw?o=5&nz=5484


Politický názor Jana Moravy si můžete přečíst na jeho osobních stránkách. Ale zkuste něco najít o politickém názoru Kateřiny Brožové nebo Jiřího Šlégra. Kandidatura celebrit do Sněmovny na prvním místě kandidátek má jediný účel – ne pomáhat lidem, ne pracovat hlavou, ale vylepšovat image Paroubkům, Rathům a jim podobným.


Fudzian:
Já jsem z té generace, která si užila 40 let hrůzovlády komunistů. A už nikdy víc nechci něco podobného zažít. Naprostá devastace lidských práv, morálky, kultury, ekonomie a ekologie. Znárodňování, násilné kolektivizace, rozkrádání, cenzura, hodinové fronty na základní potraviny; kvalitní zboží, potraviny a léky jen pro vládní činitele, vládní propaganda každý den v médiích, pronásledování odpůrců režimu, udávání, mučení a popravy politických vězňů. To jsou komunisté. Je naší největší ostudou, že jsme se s komunisty nedokázali po revoluci vypořádat alespoň tak, jak to dokázali Slováci.


Anonymní:
„Rocniku ohorozenim neni Kscm ale lide jako vy kteri na zaklade vlastnich politickych antipatii kritizuji ustavou dane pravo byt zvolen vsem obcanum splnujicim podminky presne urcene v ustave“

1. Ke Kateřině Brožové ani Jiřímu Šlégrovi necítím žádné antipatie. Pouze říkám, jak se věci mají – lidé bez zkušeností a bez vzdělání, kteří slouží pouze jako vějička pro jednodušší občany, do politiky nepatří. To nejsou antipatie. A už vůbec ne politické.
2. Nekritizuji Ústavou dané právo být zvolen, ani neříkám, že kandidatura Brožové a Šlégra porušuje Ústavu ČR. Buďto jste vůbec nepochopil, o čem se od začátku veda debata – do které jsem se pouze přidat – nebo se mi úmyslně snažíte podsunout něco, co jsem nikdy neřekl.

Nikdy jsem nemluvil o nějakých svých požadavcích, jak mi podsouváte. Přečtěte si prosím znovu, co jsem napsal, ať nemluvíme jeden o voze a druhý o koze.

Stejně tak jsem nikdy nerozhodoval o tom, že by se nějaká politická strana měla zakázat. Ani jsem nikdy neurčoval, kdo smí být poslancem, jak mi marně podsouváte. Já jsem sdělil svůj názor – to je trochu něco jiného než rozhodování a určování. Víte, v civilizované společnosti mají lidé právo říkat svůj názor a nejsou za to trestáni, jak jsme byli zvyklí z komunismu.

Také jsem nikdy netvrdil, že by měla být Brožová pro legislativní práci horší než Paroubek nebo Topolánek před jejich prvním zvolením do Sněmovny. V každém případě měl Topolánek před nástupem do sněmovny minimálně zkušenosti s vedením firmy a Paroubek zase z vedení Restaurací a jídelen. Oba získali podporu spolustraníků a vypracovali se od píky až na politický vrchol. Kandidatura Brožové a Šlégra však pouze vzbuzuje otázky, jestli je stav osobností v Sociální demokracii natolik tristní, že herec či hokejista dokáže hájit naše zájmy lépe.

Vaše názory o neschopnosti Topolánka jsou velmi zajímavé. Já bych se spíše držel zahraničních komentátorů (například Britských), kteří chválí, jaké renomé si dokázala Česká republika v čele s Topolánkem získat ve světové politice. Pokud považujete i v rozporu s levicovými komentátory (uváděl jsem články Jiřího Pehe) pád vlády za dobrou věc, tak se znovu ptám, o co se váš život po pádu vlády zlepšil. Podívejte se na Obamu, jak se snaží v době krize celý svět sjednotit, aby táhnul za jeden provaz. My si v naší české kotlině vrážíme navzájem v době krize kudli do zad, když nám z toho kouká prospěch, abychom všem mohli být pro smích. A tak se místo řešením ekonomické krize zabývají politici řešením politické krize. Hurá.

A nikdy jsem nekritizoval právo opozice svrhnout vládu. To mi tradičně podsouváte něco, co jsem nikdy netvrdil. Zřejmě máte problémy s chápáním psaného textu. Pokud vám někdo řekne, že jste udělal chybu, když jste si koupil jablka, neboť jste si podle něj měl koupit hrušky, tak tím neříká, že by vám chtěl zakázat nakupovat jablka nebo naopak chtěl nařídit kupovat hrušky. Stejně tak pokud Miloš Zeman, Jiří Pehe a vůbec snad všichni komentátoři, které jsem četl, kritizují pád vlády v době našeho předsednictví a nominaci hereček a hokejistů na první místa kandidátek do Sněmovny, tak to neznamená, že by kterýkoliv z těchto komentátorů chtěl politikům upřít jejich právo na podobné činy.

Zkuste prosím příště pozorněji číst, co lidé napsali a oponujte tomu, co skutečně napsali a ne tomu, co byste chtěl, aby napsali, abyste měl jednoduché jejich stanoviska vyvracet. Někomu něco podsunout a pak to vítězoslavně vyvrátit je velmi jednoduché. Pokud se ale nenaučíte vyvracet to, co lidé skutečně říkají a píšou, pak je veškerá vaše snaha zbytečná.

 
V 5/01/2009 4:28 odp. , Anonymous onlooker řekl...

Ročník 55 napsal:
"Jakou kvalifikaci má Kateřina Brožová či Jiří Šlégr pro vykonávání ústavní funkce poslance Parlamentu ČR, když přeskočila v politické kariéře všechny ostatní straníky?"
a) nepřeskočili, zatím se o tom mluví (a nejvíc tady), budou ještě stranické primárk (které ve všech stranách ani nejsou)
b)Asi stejnou jakou měl T.Töpfer (nebo J. Jirásková) a asi stejnou či možná menší než komentátoři zde na tomto blogu.
c)Pravděpodobně větší než měla V. Parkanová při nástupu do parlamentu, protože za sebou už všichni máme skoro dvacet let demokracie a svobodného politického tisku.

 
V 5/01/2009 5:05 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ročníku 55 - Komunisté jsou nyní demokratická strana, možná demokratičtější jak ty, co mají slovo demokracie v názvu. V dnešním zglobalizovaném a návzájem propojeném světě nehrozí žádné reálné nebezpečí, že by komunisté zavřeli hranice, znemožnili lidem jakkoliv cestovat, perzekuovali je jinými než dnes platnými zákony, že by vázlo zásobování atd. Ostatně zásobování vázne i dnes - řada zboží je nedostatkové kvůli soukromému sektoru. Divím se, že když v Americe stát znárodní závadné banky tak se tomu říká ozdravení ekonomiky a u nás by to bylo znárodňování. Ostatně jak to dopadlo po roce 1989 u nás? Dokázali se o podniky postarat lépe soukromní vlastníci, když je dostali zpět nebo se do jejich rukou dostali díky privatizacím? Kolik zde bylo fungujících firem, kolik desetitisíců lidí mělo jistotu zaměstnání, když se o podniky staral stát? Mohl bych zde vyjmenovat desítky a desítky podniků, které se rozpustily, zavřely...

 
V 5/01/2009 6:38 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ročníku 55 - A hlavně - zisk a daně zůstávaly doma. Dnes stát přišel o miliardy díky pobídkám, daňovým prázdninám, které zlatokopecké firmy zneužily a jakmile výhody došly začala být pro ně ČR dost drahá a kvapem začaly naší republiku opouštět. A můžou za to vlády ODS i ČSSD - za nedokonalou legislativu. A když tedy špatně hospodařily za ta léta - zase bychom jim měli dávat šanci? Opravdu si onlooker myslí, že na to stačí jakási kampaň založená na ekonomice? Ne ať tedy - tady a teď představí strany svou jasnou vizi do budoucna kam se má ČR ubírat, jakým způsobem ochrání náš trh, jakou legislativou občany, aby se jim zde lépe žilo.

 
V 5/01/2009 7:27 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Onlooker:
Ale už jenom to, že se vážně uvažuje nad tím, že by měli kandidovat do Sněmovny na místech zaručujících zvolení hokejisté a herečky, je skandální. Jaké výbory by mohla tato nová elita obsadit? Mandátní a imunitní, Výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost, Výbor pro záležitosti Evropské unie nebo nějaký jiný? T. Töpfer a J. Jirásková také neměli moc velké kvalifikace, ale kandidovali do Senátu a navíc každý sám za sebe. Lidé si volili je, a proto je pouze na jejich zodpovědnosti, že se Töpfer do Senátu dostal. Jakmile však budou Brožová a Šlégr dosazeni na první místa na kandidátkách, tak budou mít zvolení zaručené, i kdyby je nikdo z lidí ve volbách nevolil. Proto nese zodpovědnost za jejich nominaci pouze ten, kdož jejich nominaci zařídil, což je předseda příslušné politické strany. Pořád si ale říkám - to opravdu není v ČSSD lepší kandidát na poslance, že musí její předseda sahat po celebritách? Nebo se počítá s vyštípáním po volbách, jako v případě pana Foldyny?

Fudzijan:
Všichni bychom si přáli, aby byla komunistická strana demokratická. Činy jejích představitelů však hovoří o opaku: městský výbor KSČM Ostrava – jmenovitě Václav Jumr a Marta Semelová a Stanislav Gospič prosazují potlačení rovnoprávnosti občanů a odstranění demokratických základů státu, stejně jako Milan Havlíček. Materiál KSČM na www.kscm.cz žádá obnovu socialistické cesty rozvoje. Tvrzení, že řada zboží je nedostatkových kvůli soukromému sektoru je skutečně velmi odvážné, neboť smyslem soukromého sektoru je poskytovat právě nedostatkové zboží. Může se sice stát, že v jednom okamžiku je jedno zboží na jednom místě nedostatkové, ale volný trh si s tím dokáže rychle poradit. Na rozdíl od komunismu, kdy bylo, jak si všichni pamatujeme, nedostatkové všechno – od zapalovačů přes toaletní papír po kvalitní potraviny a oblečení. Jistě, po sametu spousta podniků zkrachovala. Ale je třeba si uvědomit, že krach podniku není něco špatného – kdo neumí hospodařit, musí přenechat místo na trhu těm, kteří hospodařit umějí. Pokud jej budeme uměle držet při životě státními dotacemi, jako to dělali komunisté, tak se podnik hospodařit nenaučí, zabráníme novým a efektivním podnikům ve vstupu na trh a dotacemi do neefektivních podniků okrádáme ostatní občany. Na to také dojel komunismus u nás – soudruzi zjistili, že neefektivní podniky nelze držet uměle nad vodou donekonečna.

Že zisk a daně zůstávaly doma? Cožpak si už nepamatujete na naši uranovou bratrskou výpomoc Sovětskému svazu, kterou musel náš stát dokonce dotovat desítkami miliard korun? Investiční pobídky jsou od základů nesmyslné a ODS na to od začátku upozorňovala. Podnikatel není sociální péče a nelze čekat, že když skončí pobídky, tak bude dál provozovat nerentabilní podnik, jen aby nemusel propouštět. Pokud by to dělat, zkrachoval by.

Na závěr si dovolím malý citát:
„Hovoříte, že porušujeme zákony. My porušujeme a budeme porušovat zákony. My jsme stranou československého proletariátu. Naším nejvyšším revolučním štábem je skutečně Moskva. A my se do Moskvy chodíme učit od ruských bolševiků, jak vám zakroutit krk. A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry.“ – Klement Gottwald, vrah, který je dodnes adorován členy KSČM – např. Miroslavem Bělohlávkem na konferenci OV KSČM Praha-východ v roce 2008.

 
V 5/01/2009 8:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku prestante cokoliv vycitat Kscm vy ktery upirate casti populace jeji ustavni prava. Viz vas citat Ale už jenom to, že se vážně uvažuje nad tím, že by měli kandidovat do Sněmovny na místech zaručujících zvolení hokejisté a herečky, je skandální. Skandalni je vase totalitni mysleni a kadrovani.

 
V 5/01/2009 8:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A co se zlepsilo ? Vse, tato vlada uz nemuze tolik skodit a za par dni uz vubec nebude moci skodit. Konec koncu kdyz pro vas argumentem jsou kritici padu z levice tak pro mne je argumentem postoj pana Tlusteho ci Schwippela z pravice i kritika evropske politiky od Vaclava Klause.

 
V 5/01/2009 9:26 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Anonyme, opakovaně vás žádám, abyste reagoval na to, co jsem napsal ve skutečnosti, a ne na to, co se mylně domníváte nebo si přejete, abych napsal.

1. KSČM jsem nic nevyčítal, pouze jsem konstatoval skutečnost.
2. Nikomu nic neupírám a už vůbec ne ústavní práva.
3. Označení nějakého děje přívlastkem „skandální“ nezakládá ani v nejmenším na domněnku nějakého upírání.
4. Na rozdíl od vás vaše myšlení nesoudím.
5. Mé myšlení není totalitní. O žádném kádrování jsem tu nikdy ani náznakem nemluvil.

Vše se po pádu vlády rozhodně nezlepšilo. Možná v očích slepého fanatika oddaného Sociální demokracii, ale objektivně lze snadno dokázat, že od pádu vlády se mnoho věcí zhoršilo. Například pověst naší země, kterou jsme si tak pracně budovali. Pokud by předseda ČSSD, který vyvolal hlasování o nedůvěře vlády, přišel po pádu vlády s vlastní novou vládou, tak by nikdo nemohl nic říct. Ale položit vládu v tak exponované době finanční krize za našeho předsednictví EU a nebýt ochoten se na nové vládě podílet neboť vládnout v období krize je nepopulární, to je nanejvýš nezodpovědný krok. Současní členové vlády se na předsednictví EU připravovali minimálně půl roku. Jak myslíte, že obstojí v evropské agendě lidé, kteří se stanou ministry ze dne na den?

Stále zapomínáte, že nová vláda (pro klid vaší puntičkářské duše ji můžeme nazývat stínová) má zakázány veškeré personální změny. Takže se změní jen obal, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Já si pana Zemana i pana Pehe vážím. Oba jsou uznávanými a často citovanými komentátory. Můžete vy říct to samé o Tlustém nebo Schwippelovi? Dokázal byste najít jediný politický komentář, který si nepsal sám předseda ČSSD a který by obhajoval nepochopitelné podražení nohou vládě v období našeho předsednictví, kdy se politici na celém světě snaží zahodit osobní spory a držet spolu, aby dokázali co nejlépe čelit současné situaci? Já jsem žádný takový nenašel.

 
V 5/01/2009 9:44 odp. , Blogger che řekl...

Ročníku 55 - početl si tady:
http://www.samospravnysocialismus.vyjimecny.cz/cz/main.php
jinak podle používaných klišé silně pochybuju jestli zná minulý režim jinak než ze současné prorežimní propagandy, pravda byly dny zamračené, ale i to sluníčko svítilo, chyb měl opravdu dost, ale je současnost lepší?

 
V 5/01/2009 10:03 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ročník 55 - Demokracie v Čechách není skutečná. Je to jen uměle vytvořená iluze.

Onlookere - ještě jedna věc - pokud tedy tvrdíte, že lidé na kandidátkách nevytváří zákony pak je tedy zbytečné chodit k volbám a volit strany. Dejme tomu, že za děním stojí síly, jednotlivci, kteří jsou v pozadí a strany jsou jenom loutkama - zprostředkovatelé. Pak by se tedy mělo zaútočit na ty lidi v pozadí a ne se zde handrkovat, kdo zemi více prospěje. Jestli ta či ona strana. Polarizovat, rozdělovat společnost,... ale zneškodnit ty temné síly, které jsou původcem a přičinou. Stejně jsem chyceni do pasti všichni.

 
V 5/01/2009 10:19 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Pro všechny - přemýšlejte, kdo tahá za nitky. Nejsou to strany ani volení zástupci. Určitě je to 1, některá z farmaceutických firem; 2, kapitálové společnosti; 3, svou dominantní výsadu má ČEZ - proč? Proč se vytváří Evropský globální hráč s elektřinou??? Hitler měl kdysi plán odstavit elektrárny poté, co bude Říše expandovat na východ tak se tam měly postavit náhradní energetické zdroje a ty co jsou v Čechách zrušit, aby se nezatěžovalo naše krásné prostředí.

 
V 5/01/2009 10:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku a ja vas opakovane zadam abyste nekadroval demokratickou stranu ktera funguje v souladu s ustavnim poradkem, zvlaste v situaci kdy vy sam opakovane jste s demokracii a ustavou na stiru a vymyslite si sve vlastni podminky pro to aby nekdo mohl byt poslancem. Jakym pravem ocenujete a kritizujete schopnosti nekterych lidi ktere ani osobne neznate a navic tvrdite ze netusite jake jsou jejich nazory ? Co je skandalniho na tom ze herecka ci hokejista budou poslanci ? Nic je to jejich plne ustavni pravo.

Vas pristup k padu vlady take ukazuje vase totalitni mysleni. Podle vas se nic nezmenilo lidi s jinym nazorem jste hned poplival jako fanaticke zastance socialni demokracie. Proc by kohokoliv mel zavazovat vas nazor ci nazor lidi vam sympatickych ? Povest nasi zeme nepredstavitelne poskozoval Mirek Topolanek, takze jeho odvolani 101 poslanci nehokejisty cili vami oblibenymi jedinymi odborniky to potvrdil. A narky nad tim ze Jiri Paroubek nesestavoval vladu jsou hloupe, za prve o tom rozhoduje Vaclav Klaus, prectete si tu ustavu se kterou jste na stiru a za druhe Ods okamzite po padu rekla ze vsechny pokusy maji nalezet ji. Proto je i komicke kdyz pak ta sama Ods vycitala Cssd ze nesestavuje vladu kdyz ale soubezne odmita ji dat jakoukoliv sanci. S tim co ma nova vlada zakazano zase pisete nesmysly dokazujici naprostou neznalost nasich zakonu. Nova vlada s nastupem bude moci provest jakekoliv zmeny stejne jako je provadela Topolankova vlada bez mandatu v roce 2006. Nez zacnete zde vypisovat ruzne neustavni ci temer protiustavni hlouposti prosim, nastudujte si aspon tema o kterem se chcete bavit. To ze jste vy nenasel komentar ktery by to podporoval je vas problem, ja jsem cetl dost komentaru pred padem vlady (tudiz relevantni protoze se neotacely jak korouhvicka podle potreby nakopnout oranzove za cokoliv - kdyby nepadla tak je kopnou za to ze nepadla) napriklad v Respektu po odkryti dalsich problemu s kauzou Cunek ze ta vlada by uz mela skoncit, a bylo to v prubehu predsednictvi pred hlasovanim. Jdete si do knihovny a prectete si napriklad casopisy Respekt z brezna letosniho roku. A jen tak na konec mne zaujalo jak vam imponuje pan Zeman, neboli clovek ktery jasne rika ze Cssd mela jit do tiche koalice s Kscm jiz v roce 2002. Jsem rad ze si jeho nazoru vazite. A jsem rad i ze si vazite nazoru pana Pehe ktery Topolankovu vladu povazoval za otresnou. A nebo si vybirate jen co se vam hodi ? Pak je pro mne velkou autoritou Klaus, Tlusty, Schwippel, Tabery, Jelinek, Paralova a mnozi jini kteri tuto vladu za jeji chovani kritizovali a kritizuji.

 
V 5/01/2009 11:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Kandidatura osobností veřejného života do Poslanecké sněmovny za různé politické strany se stala obecným jevem nejen české politiky. Od roku 1989 se herci, zpěváci či sportovci vystřídali v poslaneckých či senátorských lavicích za různé strany, ať již se jednalo o Občanské fórum, ODA, ODS, KSČM, KDU-ČSL, Stranu zelených nebo již dnes neexistující parlamentní strany. Je tedy minimálně nekorektní spojovat tento jev pouze nebo převážně s ČSSD a klást na ni jiné nároky a hodnotící kritéria, než na strany jiné.


2. ČSSD se řídí při nominacích na kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny platnými demokratickými stanovami. Z nich vyplývá, že pro kandidáta na poslance či senátora je klíčové získat podporu příslušné okresní a následně pak krajské organizace ČSSD. Předsednictvo ÚVV ČSSD má sice právo dodatečné změny, avšak děje se tak pouze ve výjimečných případech a vždy na základě kolektivního rozhodnutí podle demokratických principů svobodného hlasování. Připomínáme, že posledním problémem s demokratičností volby kandidátů do zastupitelského sboru neměla ČSSD, ale ODS, jejíž významní členové zpochybňují zásadním způsobem právoplatnost kandidátky pro volby do Evropského parlamentu.


3. Možná kandidatura Kateřiny Brožové a Jiřího Šlégra, coby významných a vyzrálých osobností našeho společenského života, byla zmíněna předsedou KVV ČSSD Ústeckého kraje Petrem Bendou na zasedání KVV ČSSD 6. dubna 2009. Přesná formulace z usnesení KVV ČSSD: „Za Ústecký kraj by měl kandidovat v některém z okresů i Jiří Šlégr a také, pokud dostane patřičnou podporu, i Kateřina Brožová. Př. Benda požádal představitele okresů, aby zvážili možnou kandidaturu Jiřího Šlégra a Kateřiny Brožové v některém okresu." Jak z uvedeného vyplývá, je tedy výhradně na samostatném rozhodnutí členů ČSSD příslušných organizací, zda kandidaturu těchto dvou osobností zváží, zda jim dají možnost je přesvědčit o svých názorech a postojích, a zda jim případně udělí nominace. Poslední rozhodnutí budou mít voliči v Ústeckém kraji.


4. ČSSD má podle aktuálních volebních preferencí (ČSSD 32%, ODS 23,5%) šanci získat v Ústeckém kraji, při vysoké volební účasti a udržení si rostoucího trendu preferencí, až 8 poslaneckých mandátů. Z tohoto pohledu se veřejná kritika prostřednictvím médií několik měsíců před volbami, bez primární demokratické a standardní diskuse uvnitř strany, které se dopouštějí někteří stávající poslanci a také uchazeči o poslanecký mandát za ČSSD, jeví jako nelogická (poškozují tím výsledek ČSSD a tím i šanci na své zvolení), vůči řadovým členům nekorektní (neměli dosud šanci se k výzvě Petra Bendy vyjádřit a prodiskutovat ji v místních organizacích) a neodpovědná vůči cílům, které chce ČSSD v případě svého volebního vítězství prosadit.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD
Petr Benda, předseda KVV ČSSD Ústeckého kraje


Cili plne demokraticky proces a navic i ty primarky co prijdou, ne jako u Topolanka ktery diktuje kteremu regionu se nacpe do cela.

 
V 5/01/2009 11:49 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - to je celé nesmysl. My jsme pro ČSSD pracovali a věci fungují jinak než se navenek prezentuje. Proto jsem také znechucen. Rovněž rétorikou ČSSD, která se nezmůže na žádnou koncepční politiku a zaměstnává se přespříliš kritikou politických soupeřů. Kdyby neměla ČSSD protivníky zřejmě by nemohla sama o sobě existovat. Je to kruté, ale pravdivé.

 
V 5/02/2009 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslim si ze se Fudzijane trochu mijime. Ja pouze predstavuji faktickou situaci versus medialni propaganda a neznalost. To jestli socialni demokracie je oskliva nebo krasna neresim. Jde o zasadu, kdy pokrytectvim je najednou vycitat nastup celebrit ktery byl drive obvykly a nekritizovany a ktere stejne cekaji primarky.

 
V 5/02/2009 12:41 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Pokud mluvíme o profesionalizaci politiky nemůžeme jí demokratizovat způsobem, že zvoleným zástupcem může být kdokoliv. Kateřina Brožová může být dobrou herečkou, ale určitě ne pro stát prospěšnou političkou. Je zde v politice stále pachuť stalinistické KSČ, kdy byl zvolen prvním dělnickým prezidentem Klement Gottwald a strany pokračují v žalostném amaterismu a nominují již nikoliv dojičky, dělníky, kteří plnili plán pětiletek na 1000%, ale lidi poplatné době - Brožové, Šlégry. Nestarám se o to jestli byl někdo před ČSSD, jestli se někdo někam dostal - nějaký zpěvák, herec. Jde o to, že je rok 2009 a že se v tom pokračuje. Politika by měla být něčím do čeho lidi jdou se zodpovědností... vyzrálostí. Nedokážu si představit, že by natolik vyzrálý politik jakým byl Masaryk či Beneš byť v myšlence připustil, že poslancem byl Werich nebo Pivec. Kateřina Brožová je uměle vytvořená celebrita a Vy souhlasíte s tím, že politické strany mají pokračovat v trendu nominací takových to lidí? Já jsem narozdíl od Vás pracoval i v showbyznysu a toto je typ "trendy" lidí jejichž popularita dříve či později vyhasne - nejsou to stálice. Položím Vám otázku - proč nikdy žádný z rodiny Baťů nevstoupil do politiky? Bránilo jim v tom morální hledisko? Je s obdivem s jakou vervou hájíte onen americký marketing, ale říkám Vám ještě pár přehmatů Jiřího Paroubka, neoratných slovních projevů a nakonec se s pádem ČSSD sveze i Brožová a ta si to setsakramentsky rozmyslí jestli má jít do nejistého podniku. Nakonec jí může tato veřejná podpora podseknout nohy, protože vůbec není jisté, kdo bude kormidlovat tuto zem.

 
V 5/02/2009 12:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane s tou rodinou Batu jste na omylu, vstoupili do lokalni politiky a vladli zeleznou rukou mestu. A ovsem neznam vsechny politiky prvni republiky, ale dovolim si pochybovat ze by mezi nimi vubec nebyli lide z umeni jakkoliv chapaneho.

 
V 5/02/2009 2:42 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Pokud máte pravdu, Anonymní pane, pak mají všichni komentátoři totalitní myšlení, jenom vy, pane Anonymní, máte pravdu. A to vám my ostatní můžeme jenom tiše závidět.

Nechám vás tedy žít ve vašem světě, kde všichi, kdož vysloví jiný než váš názor, vám chtějí ten váš názor zakázat, ve světe, kde hokejisté a herečky jsou těmi nejlepšími představiteli své země...

 
V 5/02/2009 4:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku, Rocniku proc neustale nastavujete svoji totalitni tvar. Nyni se prezentujete jako udajny mluvci vsech komentatoru. No tak vas znovu jako jiz mnohokrate v teto diskusi asi strasne zklamu. Prectete si teda napriklad Pravo ze 30. brezna rubriku publicistika. A pak zjistite jak je to se vsemi komentatory - tedy doufam ze pro vas slovo vsichni znamena totez co pro kazdeho jineho obcana. A konecne vysvetlete proc lide s jinym nazorem nez je ten vas jsou podle vas pouze fanaticti priznivci Cssd. Prosel jste celou republiku a zeptal se kazdeho obcana jaky ma nazor a co volil ze tak autoritativne vystupujete ? A pouze fanaticti volici Cssd vam odpovedeli ze si nemysli totez co vy ? Gratuluji vam jen mi reknete jak jste za ten mesic zvladl polozit otazku vsem obcanum Cr a jak jste dokazal ze se s vami vubec vsichni bavili. Jinak mate stale docela smulu obhajoba ustavniho prava obcanu a odsouzeni ostrakizace nekterych povolani neni nejaky muj svet, je to to sproste pro vas slovo neboli demokracie.

Ale dam vam jednoduchou otazku, pokud si nekdo mysli ze nas topolankova vlada poskozuje v evrope tak co asi je pro nej lepsi, udrzeni skodice nebo jeho odsun ? Tedy samozrejme pokud nevyrukujete zase s nejakym jednoduchym vykrikem o tom jak vsichni maji vas nazor a kdo nema tak je jen socialnedemokraticky fanatik. Jen rad bych vas pozadal o opatrnost pri odpovedi, protoze v evrope kritiky topolankovy evropske neschopnosti zaznivalo dost a zni stale i ted viz naprosto nepredstavitelny trapas s obamou, ktery cely svet zajimal stokrat vice nez nejaky pad vlady, a velmi cerstvy trapas s ahmadinedzadem a Izraelem (tady nepredpokladam ze vite vubec o co jde a v cem je problem protoze nasi novinari o prusvizich topolanka v evrope nepisou). S novou vladou je totiz prinejmensim sance, ze tyto mezinarodni ostudy Cr prestanou, s Topolankem by ta sance vubec nebyla.

 
V 5/02/2009 9:59 dop. , Anonymous onlooker řekl...

Z té debaty o nepoužitelnosti Brožové et al mne nakonec mrazí, mám to chápat jako, že "tyhle komedianti" jsou póvl a nepatří ani na hřbitov, ale za zeď?
Povolání jako povolání, rozhoduje inteligence a mám dojem, že pro kvalitní herectví je jí nakonec potřeba víc než třeba pro účetního.
Jinak se další debaty zdržuju, protože Ročník 55 sem nastoupil IMHO jako troll a debata dokolečka jdoucí nemá smysl.

 
V 5/02/2009 10:36 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Pochopitelně, že to bylo nutné pro rozvoj regionu. Jenže oni vládli spravedlivě. Rozumíte, co tím chci říci. A nedostal jsem odpověď na to, proč polistopadové strany mají zapotřebí "podporu" komediantů, když i ony "naoko" staví na prvorepublikových hodnotách politiků Masaryka a Beneše. To je prostě kočkopes - to nemůže fungovat a taky to v praxi nefunguje.

 
V 5/02/2009 10:42 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere - Z Vaší debaty mám jaksi pocit, že pro politiku je třeba kvalitního herectví. Pak je Brožová ideální pro ČSSD, protože dokáže s obrovským umem zakrývat své pocity, dokáže s úsměvem na tváři sdělovat špatné zprávy a národ ještě zajásá s velkým obdivem jakou to máme skvělou herečku. Ano ještě víc Brožových do politiky a pak se opravdu ukáže, že s náma politici jako herci hrajou jedno obrosvké divadlo a skutečně si pak takové strany naše hlasy nezaslouží. Mohou třeba investovat miliardy do kampaní a stejně některé lidi nepřesvědčí. Poroboha onlookere - tady se dělá politika na státní úrovni - netočí se nějaký laciný seriál, kde může Brožová a jiní jí pdoobní zazářit. Kdy si to konečně uvědomíte?

 
V 5/02/2009 10:57 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

A když už sem teda začla cupovat ČSSD tak si dovolím ještě malý příspěvek - další věc, která se míjí naprosto účinkem neb předkládá vyčpělé věc. Inzerát ČSSD na volby do Europarlamentu (ne na krajské nebo parlamentní volby). Eurovolby potřebují jiná témata - nevím jestli si to prosadil pan předseda nebo mu to poradil někdo z poradců každopádně to vypadá, že ČSSD nedokáže přijít s ničím novým ani nějak pojmenovat vztah: My - občané a Evropa a tam najít nněco čím oslovit potenciální voliče.

10 důvod. ppro pád Mirka Topolánka
1, Vláda neměla podporu v Poslanecké sněmovně a nebyla schopna spravovat zemi
2, Vláda byla založena na přeběhlictví a politické korupci
3, Vláda připustila vznik justiční mafie a ztrátu důvěru veřejnosti v justiční systém
4, Vláda a její spolupracovníci zasahovali do nezávislosti médií
5, Vláda nebyla schopna čelit dopadům hospodářské krize na občany ČR
6, Vláda hodlala proti vůli naprosté většiny obyvatel umístit na území ČR radarovou základnu USA
7, Vláda zavedla poplatky ve zdravotnictví
8, Vláda nebyla schopna čerpat prostředky z evropských fondů
9, Vláda hodlala zprivatizovat důchodový systém a zdravotnictví
10, Vláda plánovala významně omezit práva zaměstnanců

Takže drahá ČSSD - toto je domácí úkol, který bych ohodnotil za 5 a nikoho tím neoslovíte. Navíc nebylo dodrženo zadání - Eurovolby Snůška negativ bez budoucnosti. Vzpamatujte se.

 
V 5/02/2009 10:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ach jo Fudzijane proc jsou pro vas herci horsi lide? Znate tu Brozovou osobne prolustroval jste ji a shledal nevyhovujici ? Pro Cssd se angazovala uz delsi dobu v ruznych kampanich takze to neni nejaky novy objev ktery by se objevil z niceho. Koho jeste chcete vyloucit z verejneho zivota, jaka dalsi povolani ?

 
V 5/02/2009 11:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.eu.cssd.cz/ke-stazeni/352-Program_EP2009.pdf

 
V 5/02/2009 11:35 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Tady nejde o vylučování a kádrování, ale stále visí ve vzduchu otázka: Je ČSSD tak špatná, že se nemá v rukávu žádné "eso" kromě Brožové? Je ČSSD tak špatná, že nenabízí v inzerátech nic kromě kritiky soupeřů? Proč mají lidé volit ČSSD? Kvůli Brožové a kritice ODS a vlády? To si fakt myslí, že lidi jsou taková pitomci, že tohle málo stačí k tomu, že půjdou jako ovce a odevzdají hlas? Nejhorší je pro ČSSD sebezahleděnost, nulová sedereflexe k tomu, co sama dělá. Podpora občanů je dočasná než se objeví někdo, kdo má v hlavě jasno kam ČR směřovat. Mou podporu už dávno ztratila a to jako SeveroČech s radostí dám hlas KSČM a ještě jim tu pomohu s kampaní.

 
V 5/02/2009 11:39 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - to je sice krásné zde nalinkovat program takže za 1, něco je program a něco jsou inzeráty. Proč se to neslučuje? 2, Jsou to marketingové fráze s pomocí kritiky politického soupeře... nepíše se tam jak toho chtějí docílit. Jsou to jen slova, která se mají zalíbit - nic více nic méně. Kolik z toho, co kdy ČSSD slibovala prosadila?

 
V 5/02/2009 1:13 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Doporučuji článek z Reflexu: Pod nadvládou kýče
http://www.reflex.cz/Clanek35868.html

 
V 5/02/2009 2:08 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

A jeden příspěvek se serveru ceskenoviny.cz, který hovoří za vše: mirekx: ČSSD
Dejte na kandidátku rovnou kur.y z E55. Jsou stejně pěkné, mají větší sociální cítění, a jsou přímo z kraje a znalé poměrů. A mají za sebou méně mejdanů a vostudy. Tak tam hledejte nové soudružky poslankyně za ČSSD a další Shi: Brožová
tady se jedná o soudružku herečku Brožovou nebo o Brožovou Polednovou?Mám v tom zmatek :))) U Šlégra mě to hodně překvapuje.Kluk protřelej světem a podporuje komouše?Škoda že nepadli až teď .Nepoznal by hokejovej svět.Jako hokejistu jsem ho měl rád.Jako člověk je to nula.

 
V 5/02/2009 2:20 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní, onlookere, Ročníku 55. Proč třeba ĆSSD nepřispěje v kampani něčím - nějakým návrhem, aby se nám tady žilo lépe? Abychom mohli dýchat čerstvý vzduch? A ne plný rakovinotvorných látek? viz. http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=618793 Proč se kupčí s emisníma povolenkama a získané peníze se investují do zateplování domů místo celkově do větší nezávislosti koncových odběratelů na dodávkách elektrické energie nebo do zlepšování životního prostředí? Čistšího vzduchu?

 
V 5/02/2009 4:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hele Fudzijane ale v poslednich kampanich byly inzeraty Kscm uplne stejne obsazne jako jinych stran letos tomu bude asi podobne. Takze pokud vas nezajima program ale zajima vas najednou jen to co je na inzeratech pak teda vubec nerozumim co mate proti brozove a nechapu jak muzete volit Kscm. Nechcete byt duslednejsi. A hlavne stale nevim z jakeho zdroje vite ze Brozova bude automaticky spatna poslankyne.

 
V 5/02/2009 10:53 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Nevytrhávejte to z kontextu. Proč se neslučují inzeráty s bulletinem programu do EP? Stydí se za něj ČSSD? Pak chápu, že opět musela začít bojovat ve stylu - Vláda je špatná, oni jsou špatní... ČSSD však neřekla za 1, co chce dělat 2, jak to chce dělat Jenom stále dokolečka ohraná písnička, který má snad lidem úplně vymýt mozek. Takže co nabízí ČSSD? Volte ČSSD nebo cestu do pekel s ODS a ODS? S Mirkem nebo s komunistama. Bezva opravdu bezva. Doporučoval bych článek: http://domaci.ihned.cz/c1-36947350-experti-fischer-chytil-paroubka-s-topolankem-do-pasti Ano ať se spolu hezky Mirek s Jirkou smaží.

 
V 5/02/2009 10:59 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - A k Brožové. Nevím jak Vám, ale mne vadí úpadek politického stylu. Úpadek sestavování kandidátek stylem - musíme tam dáte někoho známého na koho se lidi chytnou ať zvítězím na Ústecku s velkou převahou. Brožova je a bude jenom loutka a já už nechci v politice žádný loutky, který se daj manipulovat. Tímhle stylem Jíří Paroubek nikdy politický prostor neuklidní - jakou větší odezvu chce než tu, že se mu tu na Ústecku bouří vlastní lidé? Do Brožové vidím jako asi do melounu - mám z ní však pocit, že je to typická prospěchářka a při první příležitosti jak čuchne k penězům zradí.

 
V 5/02/2009 11:07 odp. , Blogger Stan řekl...

Fudzijane,

jestli schvalujete Fischerovo jednání, tak jste upadl na hlavičku. Nejprve nadáváte na politiky kvůli tomu, že nemají kloudný program, nedodržují pravidla a z nominací na kandidátky dělají frašku, a potom schvalujete podraz bývalého komunisty právě na těchto politicích, kteří mu dali šanci rychleji splatit své soukromé dluhy. Pokud je nás takových většina, tak si přesně takový stav na politické scéně, který tu panuje, naprosto zasloužíme.

 
V 5/02/2009 11:16 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - Fischer se projevil jako svéprávná osoba. Neměli mu politické špičky říkat, že je to jeho zodpovědnost při sestavování vlády - dle toho se zachoval. Kdyby řekli - dohoda je definitivní tečka předložil by seznam, který mu doporučili. Jiří Paroubek má jednu špatnou vlastnost a to je ta, že v některých situacích moc mluví místo toho, aby mlčel... ostatně jsem rád, že má Fischer snahu. A jak je vidno měli si za premiéra zvolit nějakou poslušnější loutku. On ctí dohody stejně jako ctí politici Ústavu :-)

 
V 5/02/2009 11:19 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - Nevidím nic špatného na tom podrazit podrazáky. Oba dva nejsou ničím jiným a k tomu Fischerovo jednání schvaluje většina lidí se kterými sem mluvil. Udělejte si také malý průzkum - aspoň není v roli Háchy, který měl za zády diktátory Hitlera a Musoliniho a celý rozklepaný udělal to co mu předložili na stůl.

 
V 5/03/2009 12:18 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane ještě bych si dovolil malé píchnutí. Strany jsou v pasti a je to dobře. Kdyby předsedové netoužili po moci, zprostředkovaně po korytech předešlo by se tomu. Upozorňoval sem je, že bude Václav Klaus vítěz, protože bylo jasné, že existuje ještě jedno řešení jak obejít je samotné. Chytili se do pasti, ale byli dostatečně dlouho před tím varováni, že je to past jak je jedním tahem znemožnit. Jiří Čunek do toho nešel. Ostatní se mohli strhat jeden předháněl druhého. Jenže zakažte "mocným" jejich touhu po moci - to nejde. Soukromou korespondenci nerad vytahuju, ale mohu to doložit. Jsou v pasti za to, že zradili občany a národ. Řada lidí to vidí jako takovou malou "nevýznamnou" satisfakci. Takže: V Červnu a v předčasných volbách nestavme bariéry levici ani pravici, nevolme nevyprofilované lidi pro jejich hezkou tvář, ale použijme aspoň jednou v životě rozum.

 
V 5/03/2009 1:20 dop. , Blogger Stan řekl...

No, jestli má být tím rozumem volba komunistů, tak potěš Pán Bůh (lidovce volit nebudu, aby bylo jasno :)

 
V 5/03/2009 10:30 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - Buď za čas dospějete k tomu samému anebo nepůjdete volit vůbec. Ono mnoho možností není. Pokud nechcete riskovat, že Váš hlas propadne při volbě ED, DSZ atd.
Bohužel sem k tomu rozhodnutí nedospěl sám - je mi milejší volit KSČM než korytářská mocichtivá prasata. Pochopitelně KSČM také touží po moci, ale nedává to tolik najevo. A to je pro mne přijatelnější než slyšet hromadu řečí a skutek utek.

 
V 5/04/2009 8:54 dop. , Anonymous onlooker řekl...

Tak se zase vraťme k rozpočtu (cituji z dnešních novin):

a) I když příjmy z daní klesají, Amerčané, Britové i Němci si mohou bez problémů půjčovat. Pak mají dost peněz, aby zachraňovali špatné úvěry svých bank a platili rozvojové programy pro budoucí růst.
b) Češi si půjčují za pětapůlprocentní úrok a zatím se jim daří. Ve středu prodal ministr financí dluhopisy za jeden a půl miliardy eur, když svou emisi dobře načasoval. Prodával týden předtím, než se na trhu objeví polské a slovenské dluhopisy. Česko má v rámci střední Evropy dobrou pověst, přesto musí české ministerstvo za půjčky platit víc.
c) Když nám někdo půjčuje, tak je do úrokové sazby zakomponováno riziko České republiky. Ale vedle samotného rizika České republiky je tam ještě kurzové riziko české koruny, čili my máme dvě rizika. A tím pádem úroková sazba oceňuje přítomnost dvou rizik oproti jednomu riziku, které je v Irsku nebo Řecku, kde se platí eurem. Proto si může sousední Slovensko půjčovat o procento laciněji, než Česko.

 
V 5/04/2009 10:35 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere - Co je nám do Irska, do Řecka do Slovenska? My si to musíme vyřešit sami a ne se po očku dívat jinam! Řešení může být následující - omezení veškerých výdajů a investic, omezení výdajů za státní zaměstnance včetně zvolených zástupců, omezení odměn, platů na průměr - žádné pastelkovné, žádné zahraniční cesty, které mají nulový efekt atd. A peněz bude dost. Česká republika to jeden rok přežije a zaměstnanci taky a dluhy se budou vracet.

 
V 5/04/2009 2:30 odp. , Anonymous onlooker řekl...

odpověď je krapet mimo -
Ono se šetřením dá taky prodělat. Tak třeba omezením investic zabiju firmy, které na státní investiční výstavbě stojí (a těch není málo). Omezením platů a šetřením v domácnostech zabiju obchodní firmy a stát přijde i o DPH.
Takže jednoduché řešení nebývá funkční.
A tady šlo o to, že si státy půjčují od MMF a my (až na nás dojde) budeme mít bez EURa půjčky dražší.

 
V 5/04/2009 2:57 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere - Odpověď není mimo. Vemte si fakta např. SSŽ staví dálnice, které jsou 3x předražené oproti cenám v Německu. Proč asi? A příkladů, kdy firmy tunelujou společně s různýma státníma úředníkama stát je mnohem víc. Takže jste na omylu, že by to někoho poškodilo nebo že by nebyl růst. Jestli stát nebude dobře hospodařit, bude plýtvat vybranými penězi přestanu do bezedného pytle úplně přispívat a vyhlásím občanskou neposlušnost. Já mluvím o tom, že je třeba ozdravit prostředí. Není možné, aby v cenových pobídkách byly započítány i úplatky pro lidi, kteří o tom rozhodují, aby se dále jak vy říkáte "podporovaly závislé firmy", které vyhrávají řízení bez vyhlášených výběrových řízení. Jako by jste napsal, že podporujete tunelování republiky. To je úplně to samé.

 
V 5/04/2009 3:33 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Onlookere - To opravdu nevíte, že ve státě platí "desátkovej systém"? tzn. že firmě projde jakkoliv předražená nabídka, když zaplatí správným lidem "desátky"? A Vy chcete, aby se v tom pokračovalo? Aby stát přicházel bezdůvodně o peníze?????? Jenom, protože tam nahoře nikdo za nic nezodpovídá?
Ať si ty firmy, co dávaj úplatky klidně krachnou - bez nich to bude fungovat taky a stát ještě ušetří.

 
V 5/04/2009 4:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Problém je v tom, že firmy, co dávají úplatky, zaměstnávají většinu obyvatelstva (protože úplatny dávají skoro všechny)...

 
V 5/04/2009 6:14 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Pane anonyme, uklidněte se, prosím. My nejsme vaši nepřátelé. S námi nemusíte válčit. Ne každý, kdo má jiný názor než vy, musí být zloduch, kterého musíte zničit, i kdybyste mu musel vložit do úst něco, co nikdy neřekl.

Já si, pane anonyme, žádné podmínky pro poslance nestanovuji. Ukažte mi, ze které mé věty jste na tohle přišel, nebo mlčte. Ať si ČSSD nominuje třeba pornoherce. Pokud nám dává Jiří Paroubek najevo, že herci a hokejisté jsou tím nejlepším, co nám může ČSSD nabídnout, pak s ním nelze než souhlasit. Politika ČSSD se tak stává oficiálně jen takovým divadlem pro voliče, kterým je třeba zahrát věrohodné představení o jistotách, aby nalákali voliče. A takové představení přece nejlépe zahrají herci.

„A konecne vysvetlete proc lide s jinym nazorem nez je ten vas jsou podle vas pouze fanaticti priznivci Cssd.“

To také nevím a nikde to, ani nic podobného, netvrdím.

„Proc by kohokoliv mel zavazovat vas nazor ci nazor lidi vam sympatickych ?“

To také nevím a nikde to, ani nic podobného, netvrdím.

Abych vám to přiblížil, tak shodit vládu a nemít vlastní lepší řešení a sám zbaběle odmítat účast na sestavení nové vlády, je to samé, jako když v letadle odstavíte pilota od řízení, protože podle vás škodí vaší pověsti, ale sám neznáte nikoho, kdo by letadlo řídil lépe, a sám se bojíte letadlo řídit, protože víte, že piloty padajícího letadla nemá nikdo rád. Přečtěte si zahraniční komentáře o pověsti naší země po pádu vlády, kterému nikdo nerozumí, a budete vědět, do čeho nás Jiří Paroubek dostal. Naše země se ze všech Evropských zemí vypořádává s krizí nejlépe. Skutečně ideální chvíle na výměnu vlády.

Že něco psali v Respektu, je skutečně výborný argument… ;-)

Ano, i já považuji vládu ODS za otřesnou. V tom se s panem Pehe zcela ztotožňuji. Stejně jako s jeho názorem na to, jakou ostudu nám způsobil předseda ČSSD svrhnutím vlády v době našeho předsednictví. Jak se asi mají noví ministři ze dne na den připravit na celou agendu vedení EU? Takto to dopadá, když politici staví své osobní zájmy nad zájmy své země. Zcela jednoznačně to definoval předseda ČSSD, který nařídil, aby se členové ČSSD místo pomáhání nové vládě naplno věnovali předvolební kampani. Kampaň je to, o co tu jde. Ne občané…

Copy & Paste PR zpráv zvládáte skutečně na jedničku. Když si ostatní strany nominují herce do Senátu, tak proč bychom my nemohli nominovat herce do Sněmovny… Výborný argument. Už jsem to tu třikrát vysvětloval, zkusím to počtvrté. V případě Senátu volí voliči jen tu osobnost, kterou chtěj zvolit. V případě Sněmovny mají kandidáti na prvních místech funkci zaručenou, i kdyby nedostali jediný preferenční hlas, protože ve volbách do Sněmovny volí lidé příslušnou politickou stranu.

Než mi zase napíšete, že někomu beru jeho ústavní právo, tak předem deklaruji, že nikomu jeho práva neupírám. Ať si ČSSD nominuje pornoherce, ať si Paroubek utíká z Prahy, která je jeho volebním obvodem, protože ví, že tady by ho voliči vypráskali jak vojáky u Chlumce. Mají na to právo. Ale vy prosím neberte právo mně kritizovat politické představitele za jejich populistická rozhodnutí a neberte mi právo nesouhlasit s vámi.

A ano, ODS dělá podobné či ještě horší věci. To ale ČSSD a její vedení nijak neomlouvá.

 
V 5/04/2009 6:16 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Fudzijane, vy mi skutečně mluvíte z duše. Úplatky tu budou tak dlouho, dokud tu budou i státní zakázky. Čím více daní, čím silnější stát, tím více korupce. To je důvod, proč je stát vždy ten nejhorší hospodář a proč nefunguje socialistická mantra – zvolíme si úředníka, dáme mu to, co vyděláme a on rozhodne v náš prospěch, protože ví lépe než my, co je pro nás dobré. I kdyby to věděl, tak úředník se rozhodne pro to, co je nejlepší pro něj, jak dokládá například Paroubkův zákaz vlastním členům pomáhat nové vládě a místo toho se plně věnovat předvolební kampani.

„Kdyby neměla ČSSD protivníky zřejmě by nemohla sama o sobě existovat.“

Konečně někdo, kdo dokázal popsat skutečný stav věci. ČSSD je stranou odporu, negace, kritiky, strašení a odmítání. Kdyby nebyla ODS, tak ČSSD by neměla co lidem nabídnout.

„Proč třeba ĆSSD nepřispěje v kampani něčím - nějakým návrhem, aby se nám tady žilo lépe?“

Jednoduchá odpověď – protože ČSSD ví, že jejich typickým voličem je ten český ukřivděný, ublížený čecháček, kterému nejde o nějaký program, ale který potřebuje, aby mu někdo řekl, kdo za všechno může, na koho je možné všechno svalit:
„Vidíš, Jeníku, za všechny tvoje neúspěchy může ODS. Dej nám hlas a my se už o tvoje jistoty postaráme.“

 
V 5/05/2009 1:32 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Mily Rocniku, odpovim vam velmi kratce, ja nepsal o fanatickych stoupencich, to vy. Ja nepsal o vsech komentatorech, to vy. Pokud ve svetle faktu, ktera vam nedavaji vubec za pravdu se to najednou snazite to okecavat, tak je to smutne, viz vas nesmyslny prisun o respektu. A to ze neustale vypichnete senat (a samozrejme nejde jen o senat ale to je jasne z disuse uz drive) u ktereho jste drive vypichl jen dve levicove strany a pozdeji vysvetlil ze jste to myslel vlastne uplne jinak jen jisty nepoctivy pristup vysvetluje. A zvlaste to podtrhava vasi neznalost ustavy kde samozrejme i senat ma moznost navrhovat zakony a jeho kontrolni funkce neni jeho jedinou - kdybyste to cirou nahodou se snazil nechapat tak jde o prepodklady pro danou funkci, jsou stejne jako u parlamentu. Navic jak od vas tak od fudzijana jsem nevidel jediny dukaz na to ze by Brozova byla pri prvnim nastupu do parlamentu horsi nez Topolanek. Ale to je asi mimo vase rozlisovaci schopnosti. Mate jednoduchej zivot, je to herecka takze blbec. Dekuji pekne, ja takovyto pristup nemam. A take od vas obou jednoho antikomunistickeho druheho prokomunistickeho jsem neslysel jediny presne ustaleny rebricek podle ktereho nekdo smi ci nesmi byt kandidatem. To si asi rudo modri hosi nechavate jako jistou tajuplnost. A jinak nenasel jsem u vas jediny duvod pro vladu ktera dela nepredstavitelnou ostudu v evorpe nevymenit. Asi mate dojem ze ostuda je nase a bude nase na veky a snazit se to zlepsit je zakazane :)

Heledte Fudzijane, ja se snazil vam vyjit vstric takze jsem se vykaslal na program a lidi ktere stejne neznam a koukal jen na inzeraty. Do prcic vykoukl na mne ten od Kscm kde mi slibuji ze to bude lepsejsi a hlavickou k tomu je ransdorf. Nic proti nemu ale na tom inzeratu nebyly ani nahodou dve stranky reseni jak to bude lepsejsi ani ta ekologie ani nic. Tak ted jsem zmatenej. Mam jen verit kukuci politika a nebo na tom inzeratu bylo neco vic co jsem nepostrehl, treba to bylo psany mlikem a ja ten inzerat mel nazehlit aby to tajny poselstvi na mne vykouklo ?

 
V 5/05/2009 1:41 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale Rocniku tak vam zjednodusim odpovedi co kdyby nahodou. Je clovek co par let podporuje socialni demokracii spatnym kandidatem i kdyz ho vubec neznate ? Jestli ano tak proc ? Jen proto ze nenakoupil dostatek hlasu v lokalni organizaci nebo protoze vam smrdi jeho povolani ? Je lepsi drzet velmi spatnou vladu u vesla eu jen proto ze vladu se nesmi sestrelit nebo je mozne hledat lepsi alternativu ? Jestli spatna i podle mezinarodnich ohlasu vlada ma byt nedotknutelna, tak jaky je duvod ? Vasich par komentatoru co maji jiny nazor ?

 
V 5/07/2009 6:40 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Pane anonyme, pokuste se prosím zachovat klid a udržet diskuzi ve faktické rovině. Vašimi urážkami skutečně ničeho nedosáhnete. Myslíte si, že anonymních hulvátů je na internetu ještě málo?

O fanaticích tu psal jako první Fudzian, když vyslovil názor, že demokratické parlamentní strany může volit jen fanatik. S tím mohu jen souhlasit a dodat, že volba KSČM jen paralyzuje sněmovnu v možnostech sestavit vládu se silným mandátem, takže příčiny současné politické krize je možno vidět i v preferencích KSČM, se kterými žádná demokratická strana do koalice nepůjde – i když Paroubek již s touto myšlenkou laškuje, jak ukazují průzkumy, které si nechává interně zpracovávat.

Já jsem zde k fanatikům přirovnal ty, pro něž se po pádu Topolánkovy vlády zlepšilo „vše“. A uvedl jsem důkaz, co se po pádu vlády zhoršilo. Fanatismus je definován jako bezmyšlenkovité a nekritické přijetí nějakého názoru či myšlenkového směru. Tedy názor, že se po pádu vlády zlepšilo vše, zcela odpovídá definici fanatismu.

O všech komentátorech jsem psal proto, že jsem dosud nečetl jediného komentátora (kromě vedení ČSSD), který by nesouhlasil s tím, že po pádu vlády těžce utrpělo renomé naší země a potažmo všech nových členských zemí EU. Pokud jste vy nějaký takový komentář četl, pak beru zpět přívlastek „všichni“ a nahrazuji jej „všichni až na jednoho“.

S výborným argumentem „psali to v Respektu“ jste přišel vy, takže mi jej prosím nepodsouvejte.

Již pětkrát jsem vám zde vysvětlil rozdíl mezi nominací do Senátu a do Sněmovny. Buďto to odmítáte pochopit nebo to nechápete. V každém případě jste tento argument dosud nevyvrátil. Stejně jako skutečnost, že chyby jedněch neospravedlňují chyby druhých. Čím to je, že to dětinské „…ale on to dělá taky, tak já taky můžu…“ slyšíme jen od představitelů a voličů ČSSD?

Brožová určitě bude po nástupu do Sněmovny lepší než kterýkoliv jiný začínající poslanec. Bez vzdělání, bez zkušeností s politikou, bez zkušeností s vedením lidí, bez znalosti fungování státu, bez poradců a bez kontaktů… Ideální kandidát na poslance za ČSSD. Jen ať lidi vidí, že pro ČSSD je politika jen divadlem, které nejlépe zahrají herci. A do příštích voleb by mohl kandidovat Rosenberg. Dosud totiž nikdo nedokázal, proč by byl Rosenberg horší poslanec než Topolánek, když začínal. Alespoň se ukáže, že ČSSD chce se svými voliči pěkně "vyjebat"…

Nikdo tu nepsal o tom, kdo smí nebo nesmí být kandidátem na poslance ČR. Tak nám to prosím nepodsouvejte. To stanovuje Ústava ČR, jak jistě víte.

 
V 5/07/2009 6:41 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Chcete důvody, proč nevyměnit vládu? Zde jich máte rovnou 20:
1. Minulá vláda byla tak „špatná“, že podle zahraničních komentátorů se vypořádala se současnou krizí nejlépe ze všech ostatních evropských zemí (http://www.ct24.cz/ekonomika/45916-eu-chvali-cesky-protikrizovy-balicek-kritizuje-hospodareni-dalsich-clenu/).
2. Miroslav Kalousek byl oceněn jako nejlepší ministr financí z rozvíjejících se evropských ekonomik.
3. Pád vlády nás připravil o neopakovatelnou možnost prosazování našich národních zájmů v EU (http://www.financninoviny.cz/zpravy/analytici-ceske-predsednictvi-si-v-boji-s-krizi-vedlo-dobre/370791).
4. Naše předsednictví bylo v zahraničí vnímáno velmi kladně. Např:
Švédská ministryně pro otázky EU Cecilia Malmströmová chválí začátek českého předsednictví EU (http://www.euroskop.cz/38/10422/clanek/malmstr-mova-chvali-zacatek-ceskeho-predsednictvi-eu/).
5. I Wall Street Journal se postavil za Topolánka v otázce jeho výroku o americké cestě do pekel (http://online.wsj.com/article/SB123810097581751429.html).
6. Otázky, na kterých se státy EU nedokázaly domluvit po mnoho let, dokázali Češi vyřešit během tří měsíců:
Uvolnění trhu s energiemi, snížení DPH u některých služeb, jednodušší autodoprava po EU, zkrácení leteckých tras aj. (http://ekonomika.idnes.cz/uspechy-cechu-v-polocase-eu-nizsi-dph-i-volny-trh-s-energii-pns-/eko_euro.asp?c=A090330_203528_eko_euro_anv).
7. EU kritizovala Paroubkovu vládu za zvyšování deficitu veřejných financí a chválila Topolánkovu vládu za reformu veřejných financí (http://www.ct24.cz/ekonomika/evropa/7666-eu-chvali-cesko-za-reformy-musi-vsak-pokracovat/video/1/).
8. Evropská komise chválí Česko za boj s hospodářskou krizí (http://www.rozhlas.cz/izurnal/ekonomika/_zprava/549164).
9. OECD chválí Česko za reformy a naznačuje, že Česko potřebuje další reformy (http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=631029, http://www.ct24.cz/ekonomika/47455-tajemnik-oecd-cesko-celi-krizi-obstojne-diky-reformam/).
10. Pád vlády prodraží financování dluhu. Zaplatíme to my všichni (http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/ministr_46632.html).
11. Podle zahraničních komentátorů klesla po pádu vlády důvěra v ČR a bylo poškozeno naše renomé.
12. Konečně jsme měli vládu, která se nebála nutných reforem (např. trestní zákoník) a nepopulárních opatření a odolávala tlaku lobbistů (např. na šrotovné).
13. Česko loni hospodařilo nejlépe za posledních 11 let (http://www.ct24.cz/domaci/40466-cesko-loni-hospodarilo-nejlepe-za-poslednich-11-let/)
14. Noví ministři se nemohou ze dne na den připravit na vedení evropské agendy.
15. Je nesmyslné měnit vládu pár týdnů před koncem našeho předsednictví.
16. Je vrcholem politické nezodpovědnosti svrhnout vládu, nemít připravenou vládu jinou a sám odmítat vládnout během ekonomické krize z důvodu, že je to nepopulární.
17. Místo současné krize, místo nutných reforem a místo problémů lidí řeší teď politici jen sami sebe a současnou politickou krizi vyvolanou pádem vlády.
18. Vláda byla svržena na základě korupce a politické objednávky (nejspíš V. Klause).
19. Jiří Paroubek se zavázal, že v průběhu našeho předsednictví nevyvolá hlasování o nedůvěře vlády.
20. V době, kdy se politici na celém světě snaží držet pohromadě, zapomínají na staré sváry a vytvářejí nová spojenectví (viz Obama) aby dokázali co nejlépe čelit ekonomické krizi, tak v Česku si budeme dál podrážet nohy, dělat naschvály, řešit vnitropolitickou situaci a upřednostňovat osobní zájmy nad zájmy občanů ČR.

 
V 5/07/2009 8:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Duvody proc vymenit vladu.

1. Vsechny komentare az na jeden rikaji ze jsme na krizi reagovali pomalu a nedostatecne (dodate druhy ci desaty, tak bude vsichni az na deset).
2. Kalousek za dva roky nas zadluzil o 200 miliard a dosahl druheho nejvetsiho zvyseni statniho dluhu v historii.
3. Vsechny komentare az na jeden se shoduji ze Topolanek si nedokazal radit v EU a neprosazoval nase narodni zajmy.
4. Ohlasy na nase predsednictvi az na jeden byly velmi negativni.
5. Vsechny komentare az na jeden kritizovaly Topolanka za vyrok o ceste do pekel.
6. Proti vuli ministra financi minule vlady ktery byl proti snizovani DPH Evropa navzdory nasemu predsednictvi to dokazala protlacit. Uvolneni trhu s energiemi je podobny uspech jako ukrajinsky plyn nebot k zadnemu uvolneni trhu nedojde bez vystavby infrastruktury. A nepocita se co je na papiru ale co je realne.
7. Nikdo nechvali Kalouska za to ze i nemluvne zadluzil na 20 tisic korun za dva roky a dosahl druheho nejvetsiho zvyseni statniho dluhu v historii v dobe kdy ekonomika stale rostla.
8. Europoslanci a jine staty kritizuji pravidelne Ceskou republiku za spatne vedeni behem predsednictvi a nekvalitni koordinaci planu boje proti krizi.
9. Nase zadluzovani je stale stejne, 100 miliard rocne takze Topolankova vlada nic nevyresila.
10. Cista lez, financovani dluhu podrazovala zadluzovaci politika Kalouska a jeho nerealny rozpocet. Jeho nastupce naopak financovani dluhu muze zlevnit.
11. Podle zahranicnich komentatoru nase renome bylo od zacatku mizerne a bylo to jedno z nejhorsich predsednictvi eu.
12. Tato vlada zpackala na co sahla a byla neustale ve vleku lobbystu viz ministerstvo dopravy nebo financi. Jedine co jakz takz dokazala bylo se shodou s opozici novelizovat trestni zakonnik - nebylo to nic sloziteho 90 procent prevzala z puvodne vypracovaneho navrhu socialne demokraticke vlady.
13. Cesko loni zaseklo sekeru do statniho dluhu v druhe nejvetsi vysi, jen Kalousek ma dobre PR.
14. Stari ministri nebyli na agendu pripraveni vubec.
15. Skodlivou vladu se ma vymenit co nejdrive i pred mesicem bylo pozde.
16. O tom kdo bude sestavovat vladu rozhoduje Klaus a ODS si kladla hned po padu podminku ze jen ona ma pravo sestavovat vlady dalsi.
17. Konecne se zacaly resit problemy obcanu a krize, protoze vlada bude mit pravdepodobne stabilnejsi podporu v poslanecke snemovne. Dnes uz Topolanek nebude skodit lidem ignorovanim vice nez poloviny poslancu.
18. Vlada stala na korupci pocinaje korupcnikem Dalikem a konce na korupcnicich Topolankovi a Cunkovi.
19. Jiri Paroubek rikal ze necha klid vlade pokud nedojde k naprosto mimoradnym udalostem a vlada bude schopna se domluvit s opozici kdyz byla ve skutecnosti mensinova - elementarni spoluprace s opozici byla tehdy jednim z pozadavku. Bohuzel Topolanek bezprecedentne se snazil ovlivnovat media, ignoroval korupcni kauzy a snazil se vse nutit silou, s opozici nemluvil a k tomu nam kazdy den delal nepredstavitelnou ostudu v Evrope. Domluvu s opozici jeste pred zacatkem predsednictvi arogantni Topolanek samozrejme odmitl.
20. Bohuzel ODS uprednostnovala sve korupcni zajmy nad zajmy teto zeme a nad zajmy Evropy a proto musela tato nejhorsi vlada v dejinach nove CR padnout.

 
V 5/07/2009 8:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocnik napsal - Že něco psali v Respektu, je skutečně výborný argument… ;-)

Ze neco psali ve vami vybranych komentarich byl skutecne vyborny argument :) Na to jsem se odvolaval. Stale jste chtel informace kde psal nekdo jinak nez vy si myslite a najednou kdyz se vam to doda, Pravo ci Respekt tak se tomu vysmivate. Tak ja se vysmivam vasim tezim a komentarum, jsou to vyborne argumenty se tremi smajliky.

Rosenberg je kamos politiku z ODS, to je jen takova zakulisni informace :) A jinak Brozova ma vysokoskolske vzdelani (teda pokud nemate nejaky diskriminacni ustavni zakon ktery urcuje jake vzdelani je pro politiku kvalitni, napriklad chemik vyborny politik, zemedelec jeste lepsi ale herec to je hruza) a v politice se angazuje uz 7 let pravidelnou podporou socialni demokracie na mnoha akcich. Vse co pisete je prave podsouvanim jakychsi naprosto neustavnich pravidle pro to kdo muze ci nemuze byt poslancem. Jakym pravem vy jste soudce a jakym pravem urcujete podminky zvlaste kdyz se jedna o stranu kterou nenavidite.

Rozdil mezi senatem a snemovnou v pozadavcich na politiky s vyjimkou veku je nulovy. Jestli je neco dobre pro senat (a nejenom) a bylo drive a NEBYLO KRITIZOVANO, tak je to dobre i pro snemovnu.

Nepsal jste o jakychsi fanaticich ale rovnou jste tem co maji jiny nazor nez vy jeste priradil stranickou prislusnost - coz je samozrejme hovadina protoze napriklad pro pad vlady byl i kandidat za libertas a samozrejme komuniste a take nekteri zeleni, jen to ukazuje vase totalitni prostinke mysleni kde si myslite ze lide se deli jen na dve strany. Proto se stale ptam jak jste dokazal vyzpovidat vsechny obcany cr a jestli Schwippel je fanaticky volic CSSD?

Vsichni komentatori (az na tech par co predlozite) podporili pad vlady. Predlozte jich kolik chcete stejne se budu drzet teze jako vy vsichni az na.

A laskave nebudte anonymni hulvat a neustale nepoucujte. Dobre ? Takovych anonymnich a arogantnich vseznalku je na internetu spousta.

 
V 5/08/2009 6:12 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Dokázal byste ten váš článek Respektu, kde se psalo, že by bylo nejlepší pár týdnů před koncem našeho předsednictví EU položit vládu, najít? Já jsem jej nenašel.

S tou Brožovou jste mě (a musím přiznat, že i všechny ostatní v kanclu) skutečně rozesmál. Tak paní Brožová má DAMU? No to je skutečně vzdělání, které jí předurčuje coby nejlepšího kandidáta na poslankyni. A navíc dokonce už 7 let podporuje na mítincích ČSSD? Takže to má už s politikou tolik zkušeností jako málo kdo, že? No můžeme si snad přát někoho vzdělanějšího s více zkušenostmi? ;-)))))

Člověče! Myslete! K čemu bude Brožové ve sněmovně DAMU??? A k čemu jí bude, že 7 let podporuje ČSSD na mítincích? K čemu bude Šlégrovi jeho hokejový talent v poslanecké sněmovně? Máte vůbec představu o tom, co obnáší práce Poslance? Vy si to představujete jako nějaké divadlo pro voliče, ne? Ano, na to má paní Brožová skutečně výbornou kvalifikaci. Ale o tom politika není, pane! Tedy alespoň by být neměla. Ale zřejmě se teď díky ČSSD z politiky stane jedno velké divadlo pro voliče. Šlégr a Brožová, jejichž jedinou předností je známý ksicht, jsou toho smutným důkazem.

Asi po páté zde opakuji, že já ani nikdo jiný zde žádné podmínky pro poslance nestanovuje. Reagujte prosím na to, co jsem napsal a ne na to, co byste rád viděl. Podmínky pro poslance stanovuje Ústava ČR a já tyto podmínky ani v nejmenším nekritizuji. Co kritizuji, je snaha dostat lidi bez odborného(!) vzdělání, s nulovými zkušenostmi s reálnou politikou (místo mítinků), s nulovými zkušenosti s vedením týmu, s nulovými znalostmi fungování státu a legislativních procesů, pouze s hezkou tvářičkou, na kterou se chytají jednodušší voliči, do Sněmovny. Takže znovu – neříkám, kdo smí a kdo nesmí být poslancem, jak tu mě a Fudzianovi opakovaně podsouváte, pouze kritizuji populistickou politiku některých stran.

Že něco nebylo kritizováno, ještě neznamená, že je to dobré. Takto uvažují děti v mateřské škole, ne dospělí lidé. A rozdíl mezi senátorem a poslancem je v tom (opakuji pro vás po šesté), že senátora si volí lidé sami, kdežto poslance si nominují strany samy. Takže za zvolení hokejisty senátorem můžete kritizovat pouze toho, kdo jej volil. Za zvolení hokejisty poslancem můžete kritizovat pouze toho, kdo jej nominoval – tedy příslušnou stranu.

„Nepsal jste o jakychsi fanaticich ale rovnou jste tem co maji jiny nazor nez vy jeste priradil stranickou prislusnost… „

Člověče, je zbytečné lhát v situaci, kterou si může každý snadno ověřit. Napsal jsem:
Vše se po pádu vlády rozhodně nezlepšilo. Možná v očích slepého fanatika oddaného Sociální demokracii, ale objektivně lze snadno dokázat, že od pádu vlády se mnoho věcí zhoršilo.

Takže jsem nepsal o lidech, co mají jiný názor, jak se snažíte má slova překroutit, ale psal jsem o lidech, podle kterých se po pádu vlády vše rozhodně zlepšilo. A pávě vy jste důkazem, že jsou to pouze fanatici oddaní Sociální demokracii, podle kterých se vše(!) po pádu vlády zlepšilo. Pokud chcete tento výrok vyvrátit, ukažte jediného člověka, podle kterého se vše(!) po pádu vlády zlepšilo, který nebude fanatickým obhájcem Sociální demokracie. Do té doby zůstává můj výrok o fanaticích platný.

Jak sám vidíte, tak váš marný pokus zaměnit význam vaší vlastní věty o tom, že po pádu vlády se zlepšilo vše, do roviny, že existuje i nevolič ČSSD, který by vyslovil vládě nedůvěru, byl odhalen a vám teď nezbývá nic jiného, než se mlčky stydět. Takovéhle primitivní triky si zkoušejte na někoho jiného. Tady s nimi narazíte.

Pokud jsme u těch komentářů na pád vlády během našeho předsednictví, tak já jsem tu uvedl asi 4, které takový krok kritizují. Včetně levicových komentátorů. A mohu dodat třeba dalších 10, pokud si budete přát. Vy jste jich uvedl 0. Takže zatím vedu 4:0 a mám právo tvrdit, že všichni komentátoři (alespoň ty, co jsem četl - a že jich nebylo málo) se shodují, že nám pád vlády ublížil.

A co se týče hulvátství a poučování, tak vy jste skutečně ten poslední, kdo by si mohl na něco podobného stěžovat.

 
V 5/08/2009 6:18 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

1. Vsechny komentare az na jeden rikaji ze jsme na krizi reagovali pomalu a nedostatecne (dodate druhy ci desaty, tak bude vsichni az na deset).

Plácáte nesmysly. Ukažte mi jediný takový komentář nebo mlčte.

2. Kalousek za dva roky nas zadluzil o 200 miliard a dosahl druheho nejvetsiho zvyseni statniho dluhu v historii.

Zadlužení státu v době krize je celkem běžný jev, jak můžete vidět u okolních států. Avšak zadlužení státu v době konjunktury, kterého se dopustila ČSSD, je neodpustitelně nezodpovědné a teď na to všichni těžce doplácíme. Loňský deficit překonal i ta nejoptimističtější očekávání. Nakonec pořád lepší nějaký ministr (a ten náš byl, jak jsem zmínil, oceněn jako nejlepší ministr financí v EU), než politik, který svrhne vládu, ale sám se bojí během krize vládnout.

3. Vsechny komentare az na jeden se shoduji ze Topolanek si nedokazal radit v EU a neprosazoval nase narodni zajmy.

Zase plácáte nesmysly, abyste byl zajímavý. Ukažte jeden takový, nebo mlčte.

4. Ohlasy na nase predsednictvi az na jeden byly velmi negativni.

Myslíte kritiku Sarkozyho? A není to snad pocta být kritizován od Sarkozyho :)?

5. Vsechny komentare az na jeden kritizovaly Topolanka za vyrok o ceste do pekel.

Trochu se opakujete, nemáte ten pocit?

6. Proti vuli ministra financi minule vlady ktery byl proti snizovani DPH Evropa navzdory nasemu predsednictvi to dokazala protlacit. Uvolneni trhu s energiemi je podobny uspech jako ukrajinsky plyn nebot k zadnemu uvolneni trhu nedojde bez vystavby infrastruktury. A nepocita se co je na papiru ale co je realne.

Zase nesmysl. Kalousek byl ten, kdo dokázal dojednat snížení DPH. Čtěte, než něco plácnete.

7. Nikdo nechvali Kalouska za to ze i nemluvne zadluzil na 20 tisic korun za dva roky a dosahl druheho nejvetsiho zvyseni statniho dluhu v historii v dobe kdy ekonomika stale rostla.

Nemáte pravdu. V roce 2008, kdy již začínala krize, jsme díky rozpočtové kázni dosáhli rekordně nízkého deficitu.

8. Europoslanci a jine staty kritizuji pravidelne Ceskou republiku za spatne vedeni behem predsednictvi a nekvalitni koordinaci planu boje proti krizi.

A tou kritikou myslíte třeba vyznamenání od tajemníka OECD?

9. Nase zadluzovani je stale stejne, 100 miliard rocne takze Topolankova vlada nic nevyresila.

Pokud se během krize dokázala Topolánkova vláda zadlužit stejně, jako Paroubkova během konjunktury, tak je to obrovský úspěch.

10. Cista lez, financovani dluhu podrazovala zadluzovaci politika Kalouska a jeho nerealny rozpocet. Jeho nastupce naopak financovani dluhu muze zlevnit.

Nemáte pravdu. Viz odkazovaný článek.

11. Podle zahranicnich komentatoru nase renome bylo od zacatku mizerne a bylo to jedno z nejhorsich predsednictvi eu.

A důkaz pro své tvrzení tradičně nemáte, že?

12. Tato vlada zpackala na co sahla a byla neustale ve vleku lobbystu viz ministerstvo dopravy nebo financi. Jedine co jakz takz dokazala bylo se shodou s opozici novelizovat trestni zakonnik - nebylo to nic sloziteho 90 procent prevzala z puvodne vypracovaneho navrhu socialne demokraticke vlady.

:=)

13. Cesko loni zaseklo sekeru do statniho dluhu v druhe nejvetsi vysi, jen Kalousek ma dobre PR.

Máte špatné údaje. Opak je pravdou. Loni narostlo zadlužení státu o rekordně nízkých 20 miliard.

14. Stari ministri nebyli na agendu pripraveni vubec.

Bez důkazů, tedy irelevantní. V každém případě noví ministři budou v roli vedoucích jednání EU jen pro smích.

15. Skodlivou vladu se ma vymenit co nejdrive i pred mesicem bylo pozde.

Ta Topolánkova vláda škodila tak, že její reformy byly ze všech míst chválené a byli jsme ocenění jako země, která se s krizí vypořádává nejlépe. Tomu říkám škodění… :)

16. O tom kdo bude sestavovat vladu rozhoduje Klaus a ODS si kladla hned po padu podminku ze jen ona ma pravo sestavovat vlady dalsi.

Klaus jednoznačně prohlásil, že jmenuje sestavením vlády toho, kdo mu přinese 101 podpisů. Paroubek ale umí jen ničit, bořit a pomlouvat. Vládnout během krize se bojí. Ví, že by přišel, o popularitu.

17. Konecne se zacaly resit problemy obcanu a krize, protoze vlada bude mit pravdepodobne stabilnejsi podporu v poslanecke snemovne. Dnes uz Topolanek nebude skodit lidem ignorovanim vice nez poloviny poslancu.

Opravdu? A nějaký příklad byste neměl? Neměl. Tak mlčte. Pokud jste si nevšiml, tak ve Sněmovně se toho moc nezměnilo, takže Topolánek může v klidu dál komunisty (i ty přebarvené) ignorovat.

18. Vlada stala na korupci pocinaje korupcnikem Dalikem a konce na korupcnicich Topolankovi a Cunkovi.

A to je špatně? V tom případě je špatné i položení vlády, kterého bylo dosaženo korupcí.

19. … Bohuzel Topolanek bezprecedentne se snazil ovlivnovat media…

…až se musel majitel Práva veřejně ohradit proti tomu, že na něj Paroubkovi hoši vytvářejí nátlak, aby lépe psal o ČSSD, že? :)

20. Bohuzel ODS uprednostnovala sve korupcni zajmy nad zajmy teto zeme a nad zajmy Evropy a proto musela tato nejhorsi vlada v dejinach nove CR padnout.

Domněnky, pomluvy, názory. Na víc se nezmůžete?

Dovolte, abych vás informoval, že když vezmete mou větu a obrátíte její význam, tak se z ní nestává argument. Já své argumenty dokládám důkazy. Vaše „převrácené věty“ tedy žádnými argumenty nejsou. Pokud chcete tvrdit, že všechny komentáře až na jeden se shodují, že Topolánek nedokázal v EU prosadit naše národní zájmy, tak je to jen váš názor, názor jednoho anonyma z milionu, dokud jej nepodložíte nějakým důkazem. Ale to vy nikdy neděláte, protože umíte jen převracet smysl vět. Tím ale jejich platnost nijak nevyvrátíte.

Na tomto příkladu jsem vám ukázal, že mnou uvedených 20 důvodů, proč bylo nezodpovědné položit vládu, je stále platných. Jistě, můžete zase napsat, že podle všech komentářů byla Topolánkova vláda ta nejhorší, že všichni naše předsednictví kritizovali a že jsme se loni zadlužili nejvíce v historii. Ale budou to zase jen prach sprosté lži. Lži hodné tak akorát anonymního voliče ČSSD…

 
V 5/08/2009 7:27 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Psal jsem, že pouze fanatik může prohlásit, že po pádu vlády se vše zlepšilo. A za tím si stojím.

Psal jsem, že všechny komentáře o pádu vlády, které jsem četl, tento krok kritizují. A za tím si stojím.

Nepsal jsem o všech stranách, které nominovaly nepolitiky do Senátu, protože jednoduše všechny neznám. Také jsem nikdy netvrdil, že můj výčet je kompletní. To mi pouze neustále podsouváte.

Naopak jsem nikde nepsal, že Senát nemůže navrhovat zákony, jak mi podsouváte. Psal jsem o úloze senátu. Najděte si to.

Nejde o to, aby byla Brožová lepší či horší než Topolánek, ale aby byla tím nejlepším, co nám může ČSSD poskytnout. A pak Topolánek za ČSSD nekandiduje. Takže se ptám – skutečně není v ČSSD větší odborník než herečka, která jezdí po předvolbeních mítincích a hokejista?

Nikdy nejsem netvrdil - je to herečka, takže blbec, jak mi tu podsouváte.

Naopak jsem vysvětloval, že já ani Fudzijan neaspirujeme na to, určovat, kdo smí či nesmí kandidovat.

Také jsem nikdy netvrdil, že vláda nesmí padnout, jak se mi snažíte podsunout. Jde o to, že je nesmysl nechat padnout vládu pár týdnů před koncem našeho předsednictví v EU, jak se shodují všechny komentáře, které jsem měl možnost číst. Zvláště za situace, kdy nás komentátoři hodnotí jako zemi, která se s krizí vypořádává nejlépe ze všech zemí EU.

Pokud je hokejista či herečka nejlepším kandidátem ČSSD jen proto, že pár let podporují Sociální demokracii, tak pán Bůh s námi.

 
V 5/08/2009 10:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Prestante se neustale chovat jako anonymni hulvat a rikat kdo ma mlcet a hlavne prestante neustale lhat, je to stejne arogantni jako vase kadrovani ze chemik nebo zemedelec nebo strojar ci maturant ma dostatecne vzdelani pro praci poslance a herec nema a jine nesmysly co pisete. Dokud se neomluvite za svoje anonymni sprostactvi neni nejmensi duvod s vami v diskusi pokracovat.

A mel byste si laskave uvedomit, ze pokud si ani neumite precist odkazy ktere sam davate a nevite co je to statni dluh a zamenujete ho zamerne s deficitem rozpoctu, tak vubec nemate v diskusi co delat, ale musite se vratit na prvni stupen zakladni skoly.

 
V 5/08/2009 11:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Na konec jeden obecny povzdech, k cemu je diskuse s nekym, komu kdyz dame obecne znama fakta tak je ignoruje nebo schvalne zameni pojmy a kdyz ho upozornime ze situace je jina tak misto uznani chyby zacne pouzivat prihlouple smajliky a politika ci komentar ktery doda on povazuje za hodnotny ale politika ci komentar ktery jeho tvrzeni vyvraci vysmeje ? Je to klasicka prisprostlost arogantniho fanatickeho volice ODS.

 
V 5/08/2009 5:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na konec jeden obecny povzdech, k cemu je diskuse s nekym, komu kdyz dame obecne znama fakta tak je ignoruje nebo schvalne zameni pojmy a kdyz ho upozornime ze situace je jina tak misto uznani chyby zacne pouzivat prihlouple smajliky a politika ci komentar ktery doda on povazuje za hodnotny ale politika ci komentar ktery jeho tvrzeni vyvraci vysmeje ? Je to klasicka prisprostlost arogantniho fanatickeho volice ODS.zkuste se začíst do článků tohoto blogu a rázem zjistíte, že to zdaleka není jen klasická přisprostlost arogantního fanatického voliče ODS.

 
V 5/09/2009 12:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku jen tak mimo diskusi protoze ta u vaseho arogantniho pristupu nema cenu, neni to vtipne vysvetlovat jak chovani jineho je bezvyznamne vuci predlozenym faktum ci diskusi a pak u vlastnich hrichu na to poukazovat u nekoho jineho ? Doufam ze jste se stejne dobre jako ja zasmal jistemu pokrytecti ktery jste ani radej nepodepsal. A pak jen tak se optam, uz jste nekoho pozadal, aby vam ukazal jak vypada ustava cr ci doplnil vam vzdelani o evrope nebo statnich dluzich. Dejte vedet se svoji omluvou za arogantni anonymni sprostotu a pak to muze pokracovat a ted pridam vami oblibeny argument neboli smajlik :-) To jsem panecku kabrnak, vidte.

 
V 5/09/2009 4:07 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Chápu, proč bylo nutné rozdělit váš příspěvek do 3 – nevypadalo by moudře, kdybyste mě na začátku svého příspěvku nabádal ke slušnosti a na jeho konci mě sám urážel. Takto to můžete svést na vliv toxických látek, nebo že to psal někdo jiný. Pokud z vašich příspěvků oddělíme osobní urážky, tak nám toho vskutku mnoho nezbude. Pokud dovolíte, na vaše osobní invektivy nebudu reagovat – je smutné pozorovat, kolik lidí klesne k osobním urážkám poté, co jsou jejich argumenty vyvráceny. Předem se ale musím omluvit za to, jak jsem vás musel svým posledním příspěvkem vytočit – napsal jste svou odpověď, pak jste se sem vrátil zkontrolovat, jestli jsem na něj již reagoval, a když jste zjistil, že ještě ne, tak jste po přečtení vlastní reakce usoudil, že není ještě dost přesvědčivá, tak jste přidal ještě nějaké další osvědčené urážky. A to se opakovalo dvakrát.

Necítím se být hulvátem, jen proto, že vás vyzvu k tomu, abyste podpořil své názory alespoň jedním příkladem, nebo je zde raději nepublikoval. Vaše nepodložené názory totiž žádnými argumenty nejsou.

Nikde jsem nepsal, že má chemik na rozdíl od herce dostatečné vzdělání na poslance, tak mi to prosím nepodsouvejte. V každém příspěvku vás marně žádám, abyste reagoval pouze na to, co jsem psal a ne na to, co se domníváte, že jsem psal, nebo co byste pouze chtěl, abych psal. Podmínky pro funkci poslance parlamentu ČR stanovuje Ústava ČR. Tyto podmínky znám a zcela se s nimi ztotožňuji. Ani v nejmenším neaspiruji na právo tyto podmínky jakkoliv měnit. Meritum věci je, že je propastný rozdíl mezi tím, kdo může být poslanec a tím, kdo by měl být poslanec. Tedy mezi možným a vhodným kandidátem na poslance. Chemici, herci a hokejisté jsou možnými kandidáty na poslance. Ale pokud jejich jedinou kvalifikací je to, že podporují na mítincích ČSSD, pak to rozhodně nejsou vhodní kandidáti.

Funkce poslance je nesmírně zodpovědná a vrcholná politická funkce, po které touží většina politiků. ČSSD má stovky politiků v ústředí, v krajských organizacích a na krajích, kteří touží po tom, stát se poslancem a všichni mají díky svému odbornému vzdělání či politické nebo soukromé praxi lepší kvalifikaci než paní Brožová nebo pan Šlégr pro funkci poslance Parlamentu ČR. Nedostatek skutečných odborníků v ČSSD je známý problém. Pokud začnou skuteční odborníci jako Jiří Rusnok či Martin Jahn kritizovat politiku ČSSD, ukončí s nimi strana okamžitě spolupráci. Kritizovat činy ČSSD se nesmí. Ani když se jedná například o kritiku korupce u vlastních členů (viz případ hájeného kakaového directora Krause, kterého si dovolil kritizovat Oldřich Němec, kterému se za to Paroubek pomstil i na jeho ženě). I přes nedostatek odborníků má strana stovky členů, kteří mají lepší kvalifikaci, vzdělání i praxi pro funkci poslance. Proto je kritizována volba Brožové a Šlégra, jejichž jedinou kvalifikací na post poslance je přátelství s vedením strany a hezký obličej coby udička na voliče.

Ano, Topolánek je tragédie, jako mnoho dalších. A možná že nebudou Brožová a Šlégr horšími poslanci, než byl Topolánek první den ve Sněmovně. Ale dokud nebudou strany nominovat kvalitnější poslance, kteří umějí i něco jiného než hrát divadlo a hokej a lákat voliče, tak se té naší politické tragédie nezbavíme.

Co se týče státního dluhu, tak Sociální demokracie zadlužovala nás a naše děti během své vlády každým rokem pravidelně o 100 miliard Kč. To je 10 000 Kč na každého občana ČR včetně toho vašeho nemluvněte za každý rok vlády ČSSD. A to během období ekonomického růstu, kdy všichni rozumní ekonomové dluhy umořují. Nyní díky rozhazovačné politice ČSSD musíme platit 60 miliard každý rok jen na úrocích. Takže každá čtyřčlenná rodina musí nyní každým rokem z daní platit 24 000 Kč jenom kvůli dvěma volebním obdobím vlády ČSSD. Tolik fakta.

A k vašim tradičním pomluvám a podsouvání nevyřčeného: žádná obecně známá fakta jsem neignoroval, žádné pojmy jsem úmyslně nezaměnil (dokažte ten úmysl), smajlíky jsou nejadekvátnější reakcí na vaše překrucování skutečnosti (viz vaše tvrzení o tom, že se všechno po pádu vlády zlepšilo nebo o tom, jak všichni komentátoři chválí pád vlády v době našeho předsednictví), žádný komentář, který by tu potvrdil cokoliv, co jste tu přednesl, jste tu dosud přes mé opakované výzvy neuvedl, nejsem ani arogantní, ani fanatický, ani volič ODS (můžete se vůbec více mýlit?). Ne všichni lidé, kteří mají na něco jiný názor než vy, jsou voliči ODS. Svět není černobílý ani modro-oranžový. Tolik k tomu vámi kritizovanému jednobarevnému vidění světa.

Já se na rozdíl od vás pod své příspěvky podepisuji, takže ten v 5:02 jsem nepsal já, jak se mylně domníváte. Zřejmě jste jeho smysl vůbec nepochopil – jeho autor nechtěl omlouvat přisprostlost, ze které jste mě bezdůvodně obvinil, poukázáním na to, že z článků na tomto webu přisprostlost fanatického voliče ČSSD jen čiší, ale chtěl nejspíš poukázat na to, že byste neměl kritizovat co, čeho se vy nebo autor článků na tomto blogu sami dopouštíte.

Pokud jsem vás urazil, tak se omlouvám, nebylo to mým cílem. Nečekal jsem, že by někoho mohlo urazit vyvrácení jeho argumentů a žádost o dodání důkazů podporujících jeho názory. Od vás omluvu za vaše sprosté invektivy ani nečekám.

 
V 5/09/2009 2:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku mlcte na vase lzi a aroganci uz nikdo neni zvedavy. A na obhajobu ods tim ze cssd neco delala pry take uz vubec ne zvlaste kdyz sam jste drive horlive vysvetloval ze hajit hrichy jednoho vytykanim hrichu druhemu je nepripustne. Vyhnul jste se nadavanim na cssd meritu jako vzdy a tudiz vse co jste napsal je bezpredmetne. Smutne jen je ze takovi fanatici z ods jako vy neznaji zakladni pojmy jako je statni dluh, deficit a navic vubec nerozumi ustave ci nechapou jake jsou predpoklady pro praci poslance nebo senatora.

 
V 5/09/2009 7:06 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Nejsem si vědom, že bych tu někdy lhal nebo byl byl někdy arogantní. Ani vy jste žádný příklad na podporu svého tvrzení neuvedl. Naopak jsem tu vás mnohokrát ze lži usvědčil - nejčastěji tehdy, když jste mně nebo Fudzianovi úmyslně podsouval něco, co ani jeden z nás nikdy netvrdil.

Také jsem tu nikdy ODS nehájil, ani pro to nemám jediný důvod. Až už vůbec není pravda, že bych tu kohokoliv hájil poukazováním na chyby druhých, jak jste tu opakovaně činil vy.

Také jsem tu nikdy na ČSSD nenadával, ani se žádnému meritu nevyhýbal.

A nakonec - nejsem fanatik a ani z ODS. ODS kritizuji velmi často - na rozdíl od vás, který má potřebu každou kritiku ČSSD obhajovat poukazováním na chyby ostatních stran.

Ústavě rozumím a předpoklady pro funkci poslance znám. To vy pouze nechápete, že diskuze, do níž jsem se zapojil, nebyla o podmínkách pro funkci poslance, ale o tom, jestli opravdu nejsou v ČSSD politici s vyšší kvalifikací na poslanecký post než je herečka a hokejista, jejichž jedinou kvalifikací je přátelství s vedením strany.

Pokusme se oprostit od těch ubohých osobních urážek a vrátit se k meritu věci, jak jste požadoval - opravdu si myslíte, že paní Brožová a pan Šlégr mají lepší kvalifikaci na post poslance než lidé z komunální politiky, kteří mají mnohaleté zkušenosti s řízením kraje, s chodem státu, s legislativními procesy, mají zkušenosti s vedením týmu lidí, mají několik vysokých škol - právnické, ekonomické či sociologické vzdělání a mají svůj tým poradců a spoustu vlivných kontaktů u nás i v zahraničí?

 
V 5/09/2009 7:36 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Poslední kapka proč nevolit ČSSD je předložení návrhu zákona z pera ČSSD Lobbing jako 81. volná živnost. Je to prachsprostá legalizace zlodějiny a ovlivňování politiky zájmovými skupinami. Už se konečně všichni proberte.

 
V 5/09/2009 7:57 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Člověk se nestačí divit, čeho se ještě dočká. Lobbing by měl být o vysvětlování, o předkládání argumentů a faktů. Pokud se někdo živí lobbingem, znamená to, že jej za jeho přesvědčování někdo platí. Tedy někdo se rozhodnšě docílit zisku tak, že přesvědčí poslance, aby hlasoval v jeho prospěch. To je čistá korupce, kterou se nyní snaží u nás ČSSD po americkém vzoru legalizovat. To jsou ty "jistoty", které nám Jiří Paroubek na billboardech nabízí?

 
V 5/09/2009 10:56 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ročníku55... nene... to asi ta negativní a pozitivní motivace.

 
V 5/09/2009 10:59 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ani kdyby mi ČSSD dala milion za to, abych pro ně hlasoval... ani kdyby měla na kandidátce Micka Jaggera, Eltona Johna, Madonnu, Angelinu Jolie, Meg Ryan tak pro ni hlasovat nebudu. Timhle tim to slušně řečeno pěkně podělala .

 
V 5/10/2009 12:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku smeju se az mi temer bricho praska, najednou uz podruhe netusite o co jde v situaci, kdy cely vas elaborat se opira o neco co jste drive sam oznacil za nepripustne. Ale stale vam dam rocnikovy marxisto sanci, vysvetlete mi dialekticky jak vase obhajova neceho tim ze nekomu se nezavazal cop je vyborny argumetn ale drive jste stejne kvalitni argument povazoval za hloupy a neadekvatni ? A poprosim si to spise biblicky v vykladu ano, ano, ne, ne a ne ve vasi vrozene komunisticke okecavacce.

 
V 5/10/2009 12:35 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

fudzijane ja mam zas pruser s volenim kscm, dve tlamicky mi rikaj ze jim jde o stastnou budoucnost v evrope. tak to jsou idioti urcite a jim hlas nemam dat, nebo mate treba nejaky stranicky komen6tare a dovysvetlivky pro kazdej obrazek ?

 
V 5/10/2009 1:18 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Anonyme, skutečně netuším, o čem píšete a ani to nehodlám zjišťovat. Dokud se nenaučíte argumentovat věcně, bez lží, osobních útoků a bez podsouvání nevyřčených argumentů, tak se s vámi nebudu bavit já, a obávám se, že ani nikdo jiný. Pro mě je diskuze věcnou obhajobou nějakých názorů a získávání vědomostí z argumentů ostatních. Pro vás je diskuze válkou, ve které musíte svého protivníka co nejvíce zesměšnit a co nejvíce se mu vysmát. Proto snad pochopíte, že naše další diskuze nemá smysl.

Fudziane, opět nemohu než souhlasit. Na druhou stranu, kdyby dala ČSSD na billboardy Ratha, tak by se o tom dalo uvažovat. Vždyť Rath je ten hodný pán, co mu jde o dobro nás všech, což dokládá jeho gesto, při kterém rozdává chudým část svého jednoho platu. Jak šlechetné...

 
V 5/10/2009 2:40 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rocniku diskuse ma smysl jen za predpokladu ze pokud druhe strane ukazu ze se myli tak nezacne vykrikovat ja mam pravdu a to co rikas je jen jeden jediny pripad a nebo rovnou kdyz si uvedomim co jsem napsal za nesmysl tak predem shodim kontrargument. Stejne tak nema diskuse smysl ve chvili kdy jedne strane reknu ze je nepripustne obhajovat cokoliv poukazovanim chyb druhe strany a o minutu pozdeji totez sam cinim. Stydite se uz za sve pokrytectvi ? A nebo vasi aroganci, hulvatstvi a lzi povazujete za diskusi ?

Na konec bych jen si chtel povzdychnout nad tim ze jako arogantni hulvat co brani ods ani netusite co je to statni dluh a nebo ustava ceske republiky. Ale to u vas milovniku ptaka je normalni, pletete si pojmy s dojmy a byt urazite vsechny kolem tak se vam soubezne zda ze vas kazdy krivdi.

 
V 5/10/2009 2:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale tak jsem si rekl ze budu hodnej a dam vam rocniku sanci ukazat charakter. Nebavme se o tom jak najdete si jeden nahodny komentar neceho byt vsichni komentaroti rikaji neco jineho, nebo nebavme jsme o nejakych mimoustavnich podminkach ktere stejne sam nejste ochoten vzdelanostne definovat. Mluvme o cistych cislech. Zadluzil Kalousek za dva roky i kazde nemluvne na 20 tisic korun a to v dobe kdy hospodarstvi rostlo ? Ano ? Ne ? Jestli ano, tak doufam ze soupete nohama a stydite se za sva predchozi slova. Jestli ne, tak doufam ze nenavidite Kalouska jako lhare ktery tuto informaci publikoval na strankach ministerstva financi a zdelite zde zdroj kde reknete ze cr si ty prachy nepujcila. A ted laskave uz mlcte a nebo budte chlap.

 
V 5/10/2009 3:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane souhlasim, je nutno hlasovat jen pro topfera nebo remka. To jsou zaruky kvality. A inzerat pro lepsi budoucnost mi jasne vysvetlil co mam delat s palivovou a ekologickou krizi. To jiny strany nemaj. Nejste nahodu nesmyslne zahleden do marketingu jednech, kterych jedinej bonus je ten ze u koryt moc nebyli ? To ja si radej na rozdil od vas budu cist ty programy nez budu volit, inzeraty nebo ksichty jsou vsude stejny.

 
V 5/10/2009 3:47 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

„Rocniku diskuse ma smysl jen za predpokladu ze pokud druhe strane ukazu ze se myli…“

Psal jsem tu, že jste nečetl ani jeden komentář od nějakého komentátora, který by obhajoval svržení vlády pár týdnů před koncem našeho předsednictví EU. Pokud nějaký takový najdete, tak to neznamená, že se mýlím, ale že jsem jej nečetl. Ale přes mé opakované výzvy jste vy dokonce ani nebyl schopen žádný takový komentář předložit. Takže jste mi nic neukázal a i kdybyste ukázal, tak to neznamená, že se mýlím.

„Stejne tak nema diskuse smysl ve chvili kdy jedne strane reknu ze je nepripustne obhajovat cokoliv poukazovanim chyb druhe strany a o minutu pozdeji totez sam cinim.“

S tím samozřejmě souhlasím a omluvu přijímám. Zřejmě máte na mysli případ, kdy jste tu obhajoval populistické kandidáty na poslance ČSSD poukazováním na populistické kandidáty na funkci senátora ostatních stran a přitom jste tento princip sám kritizoval v příspěvku z „5/08/2009 5:02 odp“, který jste myslně přisoudil mně. Já jsem zde nikdy nikoho neobhajoval poukazováním na chyby druhé strany. Ani vy jste nebyl schopen najít žádný takový případ.

„A nebo vasi aroganci, hulvatstvi a lzi povazujete za diskusi ?“

Nejsem si vědom žádného svého hulvátství ani arogance. Mohl byste být konkrétnější a specifikovat konkrétně výrok, který se vás dotkl? Nebo se jedná jako obvykle o váš další osobní útok, který není ničím podložený? A myslíte si, že je správné kritizovat na ostatních to, čeho se sám dopouštíte? Nebo myslíte, že vysmívání se druhým není arogantní hulvátství?

„Na konec bych jen si chtel povzdychnout nad tim ze jako arogantni hulvat co brani ods…“

Povzdech má být argument? Jaká vaše potřeba vás přiměla seznamovat nás s vašimi povzdechy? A jak jste přišel na to, že bráním ODS? Mohl byste tu citovat nějakou mou větu, ve které jsem tu bránil ODS? Nemohl. Tak proč opět tak průhledně lžete? Myslíte si, že ty vaše lži nikdo neprokoukne?

„…ani netusite co je to statni dluh…“

Co je státní dluh, vím velmi dobře. To pouze voliči ČSSD si neuvědomují, že státní dluh není dluhem nějakého cizího státu, ale je to jejich vlastní dluh, ze kterého kvůli dvěma volebním obdobím ČSSD musí nyní každá čtyřčlenná rodina platit jen na úrocích 24 000 Kč ročně.

Co se týče státního dluhu, nebýt reformy veřejných financí, tak by kvůli nulové rozpočtové morálce socialistických vlád mandatorní výdaje státu dosahovaly do dvou let sta procent celkového rozpočtu. Dnes žijeme v době, kdy se podle EU vyrovnáváme s krizí nejlépe ze všech evropských států. Položme si otázku, jestli je správné v době, kdy politici všech ostatních států zapomínají na osobní spory a snaží se držet při sobě, aby dokázali co nejlépe čelit současné krizi – jak činí například prezident Obama, svrhnout vládu, abychom ukázali, že naše osobní ambice jsou nad zájmem občanů tohoto státu, aby politici místo problémů lidí začali řešit personální otázky vlády a zakázat členům vlastní strany pomáhat nová vládě, protože by je tato pomoc mohla odradit od prvořadého úkolu členů ČSSD – uspět v předvolební kampani.

Pokud chcete vyčíslit, kolik nás zadlužil Kalousek za dva roky, musíte specifikovat, jaké roky máte na mysli. Pak teprve bude možné zadlužení Kalouska srovnávat se zadlužením ČSSD, které dosahovalo míry 100 miliard na každý rok vlády ČSSD.

Nejdřív mi ale prosím řekněte, kde se ve vás bere ta strašlivá nenávist ke mně. Co tak strašného jsem vám provedl, že máte potřebu se mi tak krvelačně mstít, urážet mě, agresivně napadat a podsouvat mi věty, které jsem nikdy neřekl, jen abyste je mohl vítězoslavně vyvrátit? Jen proto, že považuji nominaci celebrit bez vzdělání a kvalifikace na post poslance za populistický krok, jsem se stal pro vás červeným hadrem, který musíte za každou cenu rozcupovat na kusy?

Uklidněte se, prosím. Já nejsem váš nepřítel. Necítím k vám vůbec žádnou nenávist. Pokud jsem vás něčím urazil, tak se omlouvám, nebylo to mým záměrem. Pouze jsem se zapojil do diskuze se svým názorem, že považuji za krajně nezodpovědné a populistické nominovat na tak zodpovědnou funkci, jakou funkce poslance je, kandidáty podle toho, jak moc sympatizují s vedením strany.

Vy neustále mluvíte o podmínkách. Já s Fudzianem od začátku mluvím o vhodnosti kandidátů. Opravdu v tom stále nevidíte ani nejmenší rozdíl? Pokud myslíte, že v ČSSD nejsou kvalifikovanější politici, než je Brožová nebo Šlégr, pak nejsme ve sporu a není ani důvodu k těm osobním útokům.

 
V 5/10/2009 4:17 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Já se jenom bojím, aby nakonec kandidátka na poslance za ČSSD nevypadala nějak takto:
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=ministr.jpgOčekávám, že i pak byste přišel se se svým:
A můžete nějak dokázat, že ti pánové na obrázku jsou horšími poslanci, než byl Topolánek první den ve funkci poslance ČR?

 
V 5/10/2009 8:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Stale kvokate, stale kvokate, cili obhajujete zurive ods jen tim ze poukazuje na chyby cssd. A na jednoduchou otazku odpovedet neumite protoze byste se tim priznal ke hlouposti a nebo lhani. Vase zabavne vymlouvani kdyz situace je naprosto jasna a kalousek jako ministr financi pusobil v naprosto jasne definovanych letech jen dokazuje ze sam jste pochopil jake hlouposti pisete a nyni se stydite. Ale mate sanci znova:
Zadluzil Kalousek za dva roky i kazde nemluvne na 20 tisic korun a to v dobe kdy hospodarstvi rostlo ? Ano ? Ne ?

 
V 5/10/2009 8:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Velmi zajimave je pozorovat uroven humoru fanatickych volicu ods. Smat se z mentalne postizenych, no to je panecku vtip a argument. Jeste dejte dalsi priklad vaseho arogantniho hulvatstvi na urovni 4 cenove.

 
V 5/10/2009 9:25 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Včera jsem obdržel odpověď na můj apel od Jiřího Paroubka a ČSSD se skutečně zasekla na vyslovení nedůvěry vládě. Nedokáže dohlédnout za horizont ani nabídnout nějaký politický vklad po budoucnost. Program a vize o kterém hovoříte vy není realizovatelný. Kde je nějaká snaha jít dál? Ne, vítězství svržení vlády je dostačující, nyní budeme ještě rok mluvit o tom, proč bylo nutné dát vládě založené na politické korupci tečku... a najednou přijde ČSSD s návrhem na legalizaci politické korupce návrhem zákona o lobbingu. Protože lobbing s politickou korupcí přímo souvisí.... a Vy teď po tom všem budete volit ČSSD a její program? Jste normální? Neměl by jste se dát vyšetřit raději? To Vám skutečně unikají souvislosti?

 
V 5/10/2009 9:27 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Problém je ten, že na jednoduchou otázku nedokáže odpovědět Jiří Paroubek a pokud neodpovídal on, ale team jeho poradců tak by měl propustit ty hlupáky, co z něj dělaj dvoukolejného člověka jenž si ve svých vystoupeních protiřečí.

 
V 5/10/2009 9:33 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - A pokud tedy nedokáže ČSSD realizovat program pak je správné, aby to zamaskovala lidmi jako Brožová a Šlégr, protože na ně hodí svojí zodpovědnost... na jejich neschopnost. Otstně dostatečný obrázek sem si udělal už v ten moment, kdy Jiří Paroubek prohlásil, že to není jeho Vláda.... on se defakto zřeknul něčeho na čem sám spolupracoval a snaží se vyvázat ze zodpovědnosti za další chod a budoucnost naší země. A vy říkáte bláhově - budu se rozhodovat podle programu? Program je prázdná snůška slov, která nic neznamenají... stejně jako postoj a zodpovědnost ČSSD k politickému dění. Když už pomohu sestavit Vládu tak zatnu zuby a držim hubu - ne že ji hned budu kritizovat... to je jako kritizovat vlastní neschopnost.

 
V 5/10/2009 11:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane jen bych furt rad vedel jak vite ze brozova nebo slegr budou neschopni poslanci. Ja vestit neumim. Jinak je hezky ze nemate rad programy proto mne zajima proc bych mel vybirat remka z kscm pro jeho ksichtik a bezobsazny letacek ktery rika jen ze mu jde o lepsi budoucnost ? To je jeste min nez program.

 
V 5/10/2009 12:03 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Vy mi vkládáte do úst něco co jsem nesdělil. Jak mám a mohu věřit programu ČSSD, když nemohu věřit samotným slovům a činům politiků ČSSD? To nejde prostě. To se navzájem vylučuje. Jeden den je Jiří Paroubek v roli snaživce, co pomáhá sestavit vládu a druhý den se jí zříká. Jeden den ČSSD shodí vládu, protože byla sestavena na základě zákulisních dohod a lobbingu a další dny přijde ČSSD s návrhem na zlegalizování lobbingu a ještě to defakto posvětí. Měla tedy nechat Mirka Topolánka dovládnout, protože sama vytvoří uzákoněním lobbingu prostředí pro ještě větší korupci a korumpovatelnost politiků.

 
V 5/10/2009 1:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hele fudzijane o nechopnosti brozovy jste psal. Takze nic vam do pusy nevkladam. Ja nevim jaci budou poslanci, mozna vytecni mozna spatni a nevite to ani vy ani nikdo jiny. Ja vam neviru v ten nebo jiny program neberu jen se ptam kdyz jste jasne rekl ze pro vas je volbou kscm tak z ceho vychazite. Program je na nic, a na inzeratu mi remek rika jak bude dobre. Proto bych je mel volit ?

 
V 5/10/2009 2:07 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Vy jste schopný manipulátor, protože jste mi vložil do úst to, že de facto zatracuju programy (nemam je rad dle Vas). A neodpověděl jste na nic čeho jsem se dotknul. Vysvětlete tedy nejprve proč by měl člověk volit ČSSD když na politiky není spoleh a otačí se tam kam zrovna vane vítr. Nejsou schopni vytvořit nějaký opěrný bod o který se člověk může opřít, neustále mění stanovisko a názory jak se jim to hodí. Těmhletěm "zákonodárcům" mám věřit? Tihleti zákonodárci mne žádají o podporu? Když tedy nemám důvěru v ně - jak mohu nalézt zbytek důvěry v jejich program? Program je pak stejně prázdný jako slova, kterými nás denodenně obšťastňují v mediích. Nakonec proti lži a zlu bojují ještě horšími lži.A Onlooker tady psal eloborát o tom, že je potřeba kampaň založená na ekonomice... jak mám čemukoliv věřit z pera ČSSD, když se denodenně pozměňuje politický kurz a nakonec je z toho levostředový hybrid. Co řekl Masaryk to platilo. Co řekl Beneš to platilo. Skutečně si myslíte, že si může jakákoliv strana takto pohrávat s důvěrou občanů... ?? Přijde americká agentura, ČSSD zase natřílí soupeřům branky, lidi se srotěj na levnou zábavu... ne ne Olympic tam nebude - ten holduje pro Mirka. Chtěl bych aby platilo co řekne Paroubek to platí... jenomže to neplatí. Doufám, že povstane generace politiků, která bude hnát všechny tyhle lidi k zodpovědnosti a bude sama tak zodpovědná, že se sama nedopustí vědomé lži. Co slovo to nepsaný zákon. Jaká je morální úroveň Jiřího Paroubka? Žádná. Bohužel. Ať třeba porazí ODS 10:0, ale u mne ČSSD prohrála... stejně jako u lidí, kteří volají, aby se rovnou zrušili všechny zákony a zůstal jenom ten o lobbingu... aby jednou provždy ukazoval s kým jsme měli tu čest.

 
V 5/10/2009 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane vyjel jste se zakonem o lobbingu pritom jste si ani nezjistil ze kscm ho jiz pred par lety rikala ze v zavislosti na podobe ale podpori protoze neni lobbing jako lobbing. Vase volba kscm je vas vyber a znamena to ze jste ciste levicovy volic ale cssd byla je a bude levostredova proto pro vas je a bude neprijatelna. Vycitat levostredove strane ze je levostredova je blaznivina.

 
V 5/10/2009 2:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hlavne jsem nepochopil co vam na povinnosti lobbistu se registrovat a povinnosti evidovat kontakty s nimi vadi. To vam vyhovuje dnesni situace, korupcni a nepruhledna ?

 
V 5/10/2009 3:03 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Bohužel se nedomnívám jako Vy, že se něco změní a zpřehlední. Nechci se dožít okamžiku, kdy budou politici veřejně hájit a plnit zájmy jednotlivých "komerčních" a "ekonomických" skupin. Toto není služba veřejnosti, služba občanům. To je služba penězům. A jestli skutečně projde možnost si "koupit" politika tak už je fakt lepší nějaká ta rozvojová země. Morální úpadek je zřejmý. Vy jste skutečně tak naivní, že se něco zpřehlední, že prostředí bude méně korupční? ČSSD se v mnohém přibližuje ODS a má li se jí přiblížit tak jedině tak, že se vychyluje kurz směrem ke středu.... Což je zrada

 
V 5/10/2009 3:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Proboha fudzijane nikdo zakonem nedava moznost koupit si politika ale da obcanum moznost zjistit mimo jiny jestli se politik styka s nekym kdo lobbuje za penize. Je to spatny ? Aspon neco tu bude, je jednoduchy kritizovat a rikat rovnou to nebude fungovat ale misto toho nenabizite vubec nic. Lobbing jako takovy zakazat nelze protoze je to velmi siroka zalezitost ktera je legalni, nelegalni je davani uplatku a na to zakony uz davnou jsou, navic nikde se to nepovedlo ale co se povedlo je alespon ta registrace a vetsi pruhlednost pro volice. Navic pred par lety v zavislosti na podobe podporu pro takovy zakon slibovala i vase kscm.

 
V 5/10/2009 6:36 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Proboha. Vy se mi snad zdáte. Co nabízela ČSSD za svržení vlády? Posty v nové vládě. Skutečnost? Žádné posty. Jakou tedy nabízí budoucnost ČSSD, jakou nabízela v okamžik svržení vlády? Žádnou. Zatím říkám zatím nejsem v žádné straně, ale až budu tak budou některé věci fungovat jinak. Celá Česká republika je rozkutaná a proč má ČSSD eminentní zájem v tomto šíleném bordelu o uzákonění lobbingu - to mi není jasné... Jsou zde daleko důležitější věci. A Vy prostě říkáte, že tady bude fungovat nějaký registr čehosi, kde bude zřejmé, kdo se s kým kdy setkal. Pokládáte správně otázku" Kritizujete, ale nevím co nabízíte... ale ptáte se nesprávných lidí... Měl jste se ptát včas ČSSD a dalších stran. Říkám... já zatím politické dění v ČR neovlivňuju mam za něj zodpovědnost pouze zprostředkovaně coby volič.

 
V 5/10/2009 6:38 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Ano, Kdo lobuje prostřednictvím peněz za výhody je špatný a kdo přijímá peníze výměnou za vliv, zakázky, zákony do politiky nepatří a patřit nebude.

 
V 5/10/2009 6:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane kratce a strucne lobbing uz davno uzakonneny je presneji uz davno je naprosto v poradku a neni trestny. TENTO ZAKON TO KONECNE ASPON TROCHU OMEZUJE. Takze to co predvadite je vykrik na obranu uplatkaru a korupcniku. Navic asi nevite co to lobbing je a o cem je zakon kdyz neustale pisete o trestnych uplatcich ktere tento zakon nijak nerusi. Nenabizite nic jen prazdnou kritiku.

 
V 5/10/2009 7:25 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Ano správně. Nandal jste mi to. Nenabízím vůbec nic zde na netu, ale je lepší nenabízet vůbec nic než být jako dutá hlava v parlamentu a natěšený s prázdnými řečmi denodenně v televizi. Omlouvám se, že jsem dotknul EGA panstva a vladařů, kteří se cítí lepšími než ve skutečnosti jsou... kteří se cítí dotčeni kritikou jež zasáhla je samotné. Ano... kritizovat ODS se může, kritizovat ČSSD a poukazovat na to, že také dělají chyby je urážka majestátu... obzvláště, když se jim někdo "plete" do řemesla. Ne... budoucnost je taková - žádné úplatky, žádný lobbing - přísná pravidla, kdo bude přistižen - vyhození z práce a nemožnost jakkoliv pracovat ve státní sféře. Výhody zákonodárců - nulové... začne se šetřit pánové. Žádný odpočinek v PSP... už nechci slyšet jak si lokální politik ČSSD plánuje, že bude mít v PSP leháro. Přísnost a spravedlnost.

 
V 5/10/2009 8:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane to co kricite o zakazu lobbistu je v dusledku krik o zakaz napriklad odboru. Protoze to je jedna z nejsilnejsich lobbistickych skupin. Nic vam nehodlam nandavat a mimochodem i ods chtela nejak lobbismus regulovat a nepovazuju to za spatny no a totez i kscm. Navic nevim co furt motate do toho ty uplatky ktere jsou a budou trestne. Mam takovej dojem ze jste si precetl jen nadpis v novinach a vubec netusite o co jde. Protoze jinak byste nemohl nadavat na neco co prinejmensim lobbismus muze omezit nebo alespon ukazat verejnosti. Muzete rikat ze by mel byt jiny zakon ok ale tak reknete kdo ho predklada a proc pokud nikdo nepredklada nic jinyho tak novy navrh na omezeni je horsi nez zachovani puvodniho neprehlednyho stavu.

 
V 5/11/2009 1:02 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Abychom se vrátili k původnímu tématu diskuze:

Pane anonyme, opravdu se domníváte, že v ČSSD nejsou politici s vyšší kvalifikací na post poslance Parlamentu ČR než herečka s DAMU a hokejista, co umí střílet góly, kteří mají dobrý vztah s vedením strany?

A nebo si myslíte, že by se poslancem neměli stát lidé s nejvyšší kvalifikací, ale spíše lidé, kteří mají blízko k vedení strany a kteří mají známý obličej a tudíž přitáhnou ke straně jednodušší voliče?

Jsou to dvě jednoduché otázky. Předem děkuji za jejich zodpovězení.

 
V 5/11/2009 12:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Neexistuje zadne kriterium podle ktereho by se mohlo predem rici ze herec nebo hokejista bude horsim poslanecem nez chemik, zemedelec, maturant, pravnik, ekonom nebo kdokoliv jiny. Stejne jako nejaky pojem vyssi nebo nejvyssi kvalifikace je z tohoto duvodu nesmysl. Ani stranicke postupy nebo prace na kraji nebo v obci nic nerikaji o kvalitach moznych poslancu protoze pak by vsechny nove vznikle strany jako treba svobodni byly plne jen spatnych moznych poslancu bez vzdelani.

A ted znova puvodni otazka ktera neni o dojmech ci o tom co ojedinely komentator napise ale o cislech a faktech. Zadluzil Kalousek za dva roky i kazde nemluvne na 20 tisic korun a to v dobe kdy hospodarstvi rostlo ? Ano ? Ne ?

 
V 5/11/2009 3:38 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Bohužel jste neodpověděl ani na jednu položenou otázku.

Každá lidská práce vyžaduje od člověka určité předpoklady. Práce hokejisty vyžaduje například dobrou fyzičku a bruslařské umění. Pro práci hokejisty je vysokoškolské vzdělání irelevantní. Práce herce zase vyžaduje buď přirozený talent, nebo vzdělání v uměleckém oboru – nejlépe obojí. Titul Judr. Je pro práci herce irelevantní. Práce poslance je velmi náročná. Vyžaduje člověka, který má odborné vzdělání (ekonomické, právnické, sociologické apod.), má zkušenosti s politikou (ať už v komunální politice, jako poradce nějakého politika nebo alespoň jako činitel v nějaké straně), má zkušenosti s vedením týmu lidí, má znalosti legislativního procesu a principů chodu státu anebo má dobré kontakty na schopné a vlivné lidi u nás či v zahraničí. Bruslařské umění a umělecká škola stejně jako přátelství s vedením strany a účinkování na předvolebních mítincích jsou pro činnost poslance irelevantní.

Trenéři si obvykle nominují do svých týmů hokejisty s nejlepší kvalifikací pro hráče hokeje - lidi s dobrou fyzičkou. Režiséři do svým filmů obsazují nejraději herce s nejlepší kvalifikací pro práci herce - lidi s nadáním a uměleckým vzdělám. Do sněmovny se až dodnes nominovali obvykle lidé s nejvyšší kvalifikací pro práci poslance (vzdělání, praxe....). Teď se však začali nominovat do sněmovny lidé podle schopnosti přitáhnout k volbám jednoduché občany. To nedopadne dobře.

Pokud si však myslíte, že v celé ČSSD není nikdo, kdo by zastával funkci poslance Parlamentu ČR lépe než hokejista a herečka, pak je to smutné. Velmi smutné. Pak skutečně není oprávněné kritizovat ČSSD za snahu o nominaci hokejisty a herečky do sněmovny, ale je to další důvod, proč ČSSD nevolit.

Osobně neznám nikoho ze strany Svobodných, který by měl podobně jako Šlégr nebo Brožová nulovou kvalifikaci pro post poslance. Pokud vím, tak většina kandidátů za Svobodné má alespoň patřičné vzdělání nebo praxi.

K vaší otázce: Nenašel jsem přesné údaje o zadlužení státu, takže na ni nemohou odpovědět. Pokud takové údaje máte, tak prosím uveďte zdroj, kde bude zadlužení státu v době Kalouskova nástupu do funkce a v době, kdy naše hospodářství přestalo růst a pak teprve budu schopen na vaši otázku odpovědět. Stejně mi není jasné, jakou souvislost má zadlužení státu za Kalouska s tématem Šlégr a Brožová nebo s nějakým jiným probíraným tématem. Čekáte snad, že já, coby váš „fanatický obhájce ODS“ budu obhajovat Kalouska? Pokud máte takový strach o státní dluh, tak se ptejte ČSSD, proč nás v době krize chce ještě více zadlužit, aby bylo na 13. důchody, na šrotovné apod.

A nakonec:
Pokud srovnávám budoucí hypotetické kandidáty na ČSSD s duševně nemocnými lidmi, tak se nevysmívám oněm duševně nemocným, ale těm hypotetickým kandidátům. Pokud však máte dojem, že se těm duševně nemocným vysmívám, tedy že pro duševně nemocné je urážkou a ponížením, kdyby je někdo nominoval na kandidátku ČSSD – což mě vskutku nenapadlo, ale kus pravdy na tom bude – tak se těm duševně nemocným omlouvám.

 
V 5/11/2009 3:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pozadavky na vzdelani poslance co jste napsal jsou nesmysl. Xemedelstvi mnohem hure bude rozumet pravnik nebo ekonom nebo sociolog nez clovek co ma nejake zkusenosti se zemedelstvim. Kulture ci sportu zase mnohem hure vam vybrani lide nez clovek z kultury o chemickem prumyslu zase vice vi chemik nez kdokoliv z vami vybranych a tak by se dalo pokracovat. To je prave prace poslanecke snemovny zabyvat se vsim co u nas je, takze vas pozadavek na vzdelani je prokazany nesmysl. A od toho se odviji vse dalsi, vy totiz od zacatku netusite co je prace poslance a proto jste si vymyslel NICIM NEPODLOZENE pozadavky a na nich stavite sve nesmyslne konstrukce. S vasim pristupem vysmivam kandidatku svobodnych jakozto kandidatku lidi bez politicke praxe a bez dostatecneho vzdelani.

Nevite ze i v lonskem 4 kvartale hdp nakonec rostlo ? A najit si rust statniho dluhu za rok 2007 a 2008 neumite - ono staci i ten rok 2007 i tam kalousek preskocil prumerny rust zadluzovani za dob CSSD ale v roce 2008 nase hdp rostlo take a jeste mu to score o deset miliard prumerne rocne zvedlo ? Ja nechapu proc pri sve neschopnosti si najit zakladni udaje neustale musite odvadet rec k tomu jak je CSSD spatna. A navic nedostatek inteligence a vkusu jste projevil vy radobyvtipnou fotografii kde zneuzivate mentalne postizene lidi jakozto velmi humornou vec. Je to typicky arogantni pristup fanatickeho volice ODS.

 
V 5/11/2009 4:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A ti svobodni to jsou vubec hezky ptackove, do euparlamentu nam predkladaj jako kandidaty temer pulku bez vysokoskolskyho vzdelani cili celkove hur nez brozova :) Chapu tam jako u novy strany je za tema lidma obrovska praxe ve stranicky praci :) A nebo podle vami vycucanych z prstu pozadavku tato strana predklada horsi kandidaty nez je Brozova :) Teda pokud nemate nejakou novou poucku ze maturant je kvalitneji vzdelan nez clovek co ma jak maturitu tak vysokou :)

 
V 5/11/2009 6:58 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

To je takový ten dávno přežitý mýtus, že poslanec musí rozumět všemu. Nemusí. Ani nemůže. Poslanec musí rozumět politice a managementu týmu poradců. Každý poslanec má svůj tým poradců právě proto, aby nemusel všemu rozumět. Navíc jsou ve sněmovně výbory, které připravují zákony po konzultaci s odbornou veřejností. Ale protože hlavní náplní poslance je přijímat zákony a novely stávajících zákonů, a protože se většina zákonů točí kolem peněz, tak ekonomické a právnické vzdělání je nejlepší kvalifikací na post poslance.

Umění střílet góly a hrát před kamerou nebo publikem nejsou kvalifikací na post poslance ani v nejmenším.

Co se týče toho vámi neustále omílaného státního dluhu, sám jste žádný zdroj nenašel a ani nedoložil, co má státní dluh společného s Brožovou, Šlégrem nebo jiným z probíraných témat. Pokud chcete kritizovat Kalouska, tak musíte uvést, co konkrétně udělal špatně a co konkrétně měl udělat jinak. Pokud však chcete kritizovat někoho za to, jaký státní dluh nám způsobil, rozhodně byste neměl volit toho, kdo nás zadlužil 4x více v období rekordního ekonomického růstu, kdo nastavil mandatorní výdaje státu tak, aby další vlády neměly možnost zadlužování zastavit, a kdo chce navíc v době krize náš stát zadlužit ještě víc.

Žádné mentálně postižené lidi nezneužívám. Domnívám se, že každý mentálně postižený člověk má stejnou kvalifikaci na post poslance ČSSD jako kdokoliv jiný a vy nemůžete dokázat, že mentálně postižený člověk by byl horším poslancem než byl Topolánek první den ve sněmovně. Když může být herečka a hokejista poslancem, tak není důvod, aby byl mentálně postižený člověk (se stejnou – nulovou kvalifikací) horším poslancem. Mentálně postižení lidé mají zkušenosti s ústavy pro mentálně postižené a tak mohou být výbornými poslanci s touto tématikou. Kdo jste, že máte tu drzost rozhodovat o tom, kdo smí a kdo nesmí být poslancem? Vaše slova. Poznáváte je? A už v nich vidíte ten rozpor?

Jakožto velmi humornou věc nezneužívám mentálně postižené lidi, ale lidi bez kvalifikace, které chce vedení ČSSD nominovat jako kandidáty do sněmovny a ptám se, kam až chce s tou populistickou politikou jít. Tedy mentálně postiženým se nevysmívám ani v nejmenším. Ale to zřejmě stejně nepochopíte.

Co se týče strany Svobodných občanů:
1. Kroky této strany nijak neobhajují kroky ČSSD.
2. Neměl byste kritizovat ostatní strany za to, co obhajujete u ČSSD.
3. Vysokoškolské vzdělání je hezká věc, ale DAMU (kde se lidé vlastně učí jen dobře lhát a přetvářet) je pro funkci poslance zcela irelevantní.
4. Ve volbách do evropského parlamentu volí lidé kandidáty přímo – na rozdíl od voleb do sněmovny, kde kandidáty vybírá vedení strany. Za zvolení lidí bez kvalifikace do evropského parlamentu mají odpovědnost pouze voliči, za první místa na volebních lístcích do sněmovny (která zaručují zvolení) má zodpovědnost vedení strany.
5. Většina kandidátů za stranu Svobodných (stejně jako za jakoukoliv jinou stranu) má praxi minimálně s vedením lidí z privátního sektoru.
6. Smajlík není argument. :)

 
V 5/11/2009 7:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kde mate definovano ze to co pisete o pozadavcich na poslance je povinnost ci pravidlo ci cokoliv jineho je to vas naprosto irelevantni nazor. Jak vite ze Brozova nerozumi politice a neni schopna vest tym poradcu ? Jediny DUKAZ pro to predlozte. Zakony se tykaji cele sire naseho zivota proto i jsou v snemovne komise rozdelene prave na ruzne casti naseho zivota a strany se tam snazi nominovat co nejzusenejsi v danem tematu osoby. Ale ty tam musi byt a musi byt zvoleny. Pravnik nebo ekonom je jiste uzitecny ale dat mu na 4 roky praci s kulturou je blbost stejne jako dat to sociologovi protoze tomu nerozumi a mel by se venovat tomu cemu rozumi. Totez jako strany maji lekare - podle vasich pozadavku nekompetentni hlupaky - protoze zase oni rozumi medicine a systemu zdravotnictvi vice nez pravnik ekonom nebo sociolog. A tak je to s kazdym oborem.

Nebudete si urcovat o cem se zde ma bavit, sam jste kalouska vychvaloval a na informaci - pravdivou je na strankach ministerstva financi - ze kalousek zvedl zadluzeni o 200 miliard jste napsal ze to pry NENI PRAVDA. Je to jedina fakticka cast diskuse kde misto vasich dojmu protiustavnich pozadavku a nazorech jednoho komentatora mame tvrda fakta. Kalousek nas za 2 roky zadluzil na 200 miliard, vlady CSSD nas za 8 let zadluzily na 600 miliard. Rozhodne kdybych si mel vybirat jen mezi vladami vedenymi ods nebo cssd tak vim koho vybrat, staci mi k tomu znalost deleni.

Nemate ani kousek studu abyste se dokazal za vase vysmivani mentalne postizenych lidi v diskusi omluvit. Misto toho to jen neustale okecavate. Bohuzel jen tim dokazujete vas primitivismus a hulvatstvi.

Kandidaty do euparlamentu nevybira a neschvaluje vedeni strany. Tak to opravdu je vytecny gol. Kandidaty do poslanecke snemovny take voli lide a to preferencnimi hlasy. Ale to je jen mimo, jen to dokazuje ze vubec nerozumite tomu o cem se snazite radobyzasvecene psat. Strana svobodnych neni argumentem je jen prikladem neceho co dokazujete obhajovat i kdyz to same u socialni demokracie zarputile kritizujete. U svobodnych presne jak jsem cekal - podobne jako driv u ods - najednou mate spoustu vymluv a vysvetleni ze vase pravidla plati pouze pro socialni demokracii. U jinych neplati a nebo je to cele slozitejsi. Pane rocniku, cela tato diskuse dokazuje ze jste bezcharakterni pokrytec, jak to je konec koncu u fanatickych volicu ods zvykem.

 
V 5/11/2009 7:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pripomenu jedinou faktickou zalezitost oprenou o overitelna cisla a vasi reakci. Nejsou to zadne dojmy nebo nazory vami vybraneho irelevantniho jednotlivce.

Ja jsem napsal
Nikdo nechvali Kalouska za to ze i nemluvne zadluzil na 20 tisic korun za dva roky a dosahl druheho nejvetsiho zvyseni statniho dluhu v historii v dobe kdy ekonomika stale rostla.


Vy jste odpovedel
Nemáte pravdu. V roce 2008, kdy již začínala krize, jsme díky rozpočtové kázni dosáhli rekordně nízkého deficitu.

Je to jasny dukaz ze netusite co je to statni dluh a co je to deficit rozpoctu a ze vubec nevite jak se statni dluh u nas vyvijel. Protoze zaokrouhlene je to prave onech 20 tisic korun za dva roky kalouskova vedeni na ministerstvu.

A jaka jsou cisla ? Rok 2007 Kalousek zvysuje statni dluh o 90 miliard, rok 2008 Kalousek zvysuje statni dluh o 107 miliard. Upozornuji vas znovu ze jakekoliv vykriky o deficitu jen potvrdi ze vubec nevite o cem je rec.

 
V 5/11/2009 7:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jeste jedno cislo - rok 2008 - rust HDP 3.1-4.9 % podle toho jestli se bere ocisteny nebo neocisteny. Je to prvni odhad ktery zatim vzdy CSU mel mirne podhodnoceny.

 
V 5/11/2009 8:10 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

“Kde mate definovano ze to co pisete o pozadavcich na poslance je povinnost ci pravidlo ci cokoliv jineho je to vas naprosto irelevantni nazor.”

Já jsem tu nikdy nepsal o žádných požadavcích. Vždy jen o vlastnostech, které předurčují kvalitního poslance. To vy jste mě a Fudzianovi neustále podsouval slova o požadavcích.

„Jak vite ze Brozova nerozumi politice a neni schopna vest tym poradcu ?“

To nevím a také jsem to nikdy netvrdil. Domnívám se, že i v ČSSD jsou lidé s lepší kvalifikací na post poslance, než je herečka a hokejista. Pokud myslíte, že herečka a hokejista je to nejlepší, co nám může ČSSD nabídnout, pak je to smutné a nejsme ve sporu. O důvod více nevolit ČSSD.

„Pravnik nebo ekonom je jiste uzitecny ale dat mu na 4 roky praci s kulturou je blbost stejne jako dat to sociologovi protoze tomu nerozumi a mel by se venovat tomu cemu rozumi.“

A vy si snad myslíte, že hokejisté se na trénincích učí o zákonech ohledně tělovýchovy a školství a herci se na DAMU učí o zákonech na ochranu kulturních památek, o církvích apod.? Pak vás musím vyvést z omylu: Hokejisté se učí pouze hrát hokej a herci se učí pouze hrát divadlo. Pro práci poslance dvě zcela irelevantní schopnosti.

„A tak je to s kazdym oborem.“

Pak je tedy logické, aby ČSSD nominovala na svou kandidátku i duševně nemocné pacienty, protože ti podle vaší logiky nejlépe rozumějí péči o duševně nemocné.

„Nebudete si urcovat o cem se zde ma bavit…“

Pokud dovolíte, tak si budu sám rozhodovat, co budu komentovat. Vy se tu bavte klidně sám.

„…ze kalousek zvedl zadluzeni o 200 miliard jste napsal ze to pry NENI PRAVDA.“

Vy si totiž neuvědomujete, že Kalousek je ten poslení, kdo za to zadlužení může.

„Rozhodne kdybych si mel vybirat jen mezi vladami vedenymi ods nebo cssd tak vim koho vybrat, staci mi k tomu znalost deleni.“

Takto bohužel uvažují všichni jednodušší voliči ČSSD. Jako by mohl Kalousek první den po vstupu na ministerstvo financí prohlásit: „Ode dneška se přestaneme zadlužovat a začínáme splácet dluhy, které nám tu zůstaly po ČSSD“. Tak to možná funguje ve fantaziích voličů ČSSD, ale realita je jiná. Psal jsem o mandatorních výdajích, které by dnes dosahovaly 100 % celkového rozpočtu, kdyby nepřišel Kalousek s reformou veřejných financí. To jste zřejmě nepochopil. Také zřejmě nechápete setrvačnost, kterou mají politická rozhodnutí. Zadlužení za rok 2007 tak jde ještě celé na triko ČSSD. A nakonec zcela ignorujete skutečnost, že je to právě ČSSD, která dnes volá po ještě větším zadlužení státu formou šrotovného a 13. důchodů. Tak než půjdete volit, tak vemte do úvahy tyto tři skutečnosti a nevěřte tomu, že nás ČSSD zadluží méně, když v období našeho rekordního ekonomického růstu nás také – ke zděšení všech ekonomů – rekordně zadlužila.

Již jsem vám vysvětloval, že pokud chcete kritizovat Kalouska nebo kohokoliv jiného, musíte konkrétně uvést, co udělal špatně a co byste na jeho místě udělal jinak. To jste však neučinil, a tudíž nemáte ani v nejmenším právo Kalouska kritizovat.

Také jsem vám vysvětloval, že jsem se obával, že budoucími kandidáty na poslance ČSSD by se mohli stát duševně nemocní lidé. Nikomu jsem se nevysmíval. Jediný, kdo by se mohl cítit uražen, je onen budoucí kandidát. Pokud je pro duševně nemocného člověka potupou možnost, že by se mohl stát kandidátem na poslance za ČSSD, jak naznačujete (čemuž se ani moc nedivím), pak jsem se mu již v minulém svém příspěvku omluvil. Obával jsem se však, že to nepochopíte, a na moje slova skutečně došlo.

„Kandidaty do poslanecke snemovny take voli lide a to preferencnimi hlasy.“

Jistě, ale zapomínáte na to, že první místa na kandidátkách zaručují ve volbě do sněmovny automatické zvolení. Pokud nedostane kandidát do evropského parlamentu ani jeden hlas, tak je záruka, že se do funkce nedostane. Pokud však nedostane kandidát na prvním místě kandidátky za ČSSD ve volbách ani jeden hlas, tak přesto je jistota, že se do funkce dostane. Proto je za umístění lidí bez kvalifikace na první místa kandidátek zodpovědné pouze vedení strany. Opravdu v tom nevidíte ten rozdíl?

„Strana svobodnych neni argumentem je jen prikladem neceho co dokazujete obhajovat…“

Nikdy jsem tu nominaci lidí bez kvalifikace neobhajoval a to u žádné strany, tak mi to prosím nepodsouvejte. Proč neustále mně a Fudzianovi podsouváte něco, co ani jeden z nás nikdy neřekl? Abyste to mohl snadno vyvrátit? Tak si představujte diskuzi?

„najednou mate spoustu vymluv a vysvetleni ze vase pravidla plati pouze pro socialni demokracii.“

Nic takového jsem tu nikdy netvrdil, tak prosím nelžete.

„U jinych neplati a nebo je to cele slozitejsi.“

Ale to je přece váš argument – ČSSD si může nominovat koho chce, ale ostatní strany nesmějí.

„Pane rocniku, cela tato diskuse dokazuje ze jste bezcharakterni pokrytec, jak to je konec koncu u fanatickych volicu ods zvykem.“

Od takového hulvátka, jakým jste, je pro mě vaše urážka lichotkou. Děkuji.

„A jaka jsou cisla ? Rok 2007 Kalousek zvysuje statni dluh o 90 miliard.“

To jsou ty naivní představy voliče ČSSD, že ministr financí může ze dne na den zastavit zadlužování státu. Dosud však sám neumíte napsat jedinou věc, kterou byste na Kalouskově místě udělal jinak. Ale hlavně víte, že to Kalousek určitě dělal špatně. No hlavně že nejste fanatik. ;-)

 
V 5/12/2009 1:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Takze je to jednoduchy, z prstu jste si vycucal nejaky pozadavky, nejste schopen je cimkoliv podlozit a ja bych mel na to jakkoliv reagovat ? V situaci kdy vidim ze vami definovane pozadavky plati jen na jednu stranu ? A to jsem blazen ? Ja chtel od vas jediny DUKAZ na to ze vami vycucane z prstu pozadavky maji jakoukoliv hodnotu a to jsem samozrejme nedostal. Misto toho okecavate jak poslanec nema umet vsechno ale pokud ma VAMI VYCUCANY Z PRSTU POZADAVEK NA VZDELANI tak uz ma zvladat vsechno. To ze preferujete vysokou skolu kde se clovek uci krast neboli ekonomickou nebo tu kde se uci lhat nebo pravnickou je vas problem, ale to odrazi i diskuse. Nemate nejmensi poneti o osobnich ci vzdelanostnich kvalitach kritizovanych proto jste si vycucal z prstu parametry a jejich schopnosti arogantne a hulvatsky shodil (to ze nevite co vse se na damu uci mne ani neprekvapuje). Mate prokazatelny problem se svobodou a demokracii kde pro vas demokracie znamena zastupovani vsech obcanu jen uzkou elitou pravniku ekonomu a sociologu, kteri vecem mimo svuj obor nerozumi, ale podle vas jsou nejaci nadlide kteri maji pravo rozhodovat o nas vsech. To co pisete o dusevne nemocnych jen doklada vas nedostatek charakteru, slusnosti ale i znalosti ustavy a zakonu ji upresnujicich. Proto byste mel mlcet nebo se omluvit za totalni nedostatek slusnosti a charakteru.

Urcujte si klidne na co budete odpovidat ale ja si budu urcovat o cem budu psat a na co se vas budu ptat. Pri vasem problemu s demokracii chapu ze je to pro vas neco neprijatelneho. To jen vy byste mel rozhodovat o cem by mela byt diskuse.

Kalousek (nebo cela minula vlada) nemuze za zvedani statniho dluhu ale ten deficit rozpoctu mel Kalousek (nebo cela minula vlada) naprosto krasny a dokonale to zvladli. Tomuhle se rika pokrytectvi nebo ulhanost. Muzete si vybrat sam. Navic kdyz citujete Kalouska tak jako klasicky volic ods jste mimo realitu. Jeho citat neni o predchozich vladach cssd ale o vlade koalicni kde predsedou jedne koalicni strany byl kdopak ? Nebyl to nahodou kalousek ktery pro predchozi rozpocty zdvihal ruku ? Uz vam pomalu dochazi jaky jste pokrytec ? A to pokrytec ktery kdyz ma jednou moznost se bavit o konkretnich cislech a ma je i predlozena tak znova utece do citatu ci komentaru ktere jsou naprosto irelevantni ? Takze zjednodusme si to, zadluzil Kalousek za dva roky i kazde nemluvne na 20 tisic ? Ano ? Ne ? Jestli ano tak vase predchozi odsouvani diskuse k deficitu ci tvrzeni ze je to nepravda byl blabol nevzdelance ktery si uzurpuje pravo diktovat kdo ma mit jake predpoklady do poslanecke snemovny. A protoze odpoved je opravdu ANO tak byste se mel nad sebou velmi hluboce zamyslet a ne se to pokouset okecavat. Cisla dana ministerstvem financi vedenym samotnym Kalouskem ani stovkou kecu nezmenite. Pomijim uz blaboly o 100 procentech mandatornich vydaju kdyz i samotna ods a kalousek po predvolebni orgii v roce 2006 kdy navrhy ods a kdu csl zvysily zadluzeni o 20 miliard vedela ze mandatorni vydaje budou na mnohem nizsi (byt stale prilis vysoke urovni). Ale chapu to, chtel jste oslnit a zas jste vysel jako hlupak co nevi o cem pise. Zadluzeni na rok 2007 nejde vubec na triko cssd nebot k uprave mandatornich vydaju a uprave rozpoctu doslo v roce 2006. A za rok 2008 kdy nase ekonomika prokazatelne rostla zasekl sekeru rekordne druhym nejvetsim zadluzenim. Blabolit dal o cssd muzete do aleluja, zadluzovace kalouska tim neobhajite. Zvlaste kdyz puvodni navrhy vlady byly fiskalne narocnejsi nez navrhy opozice. A vy mi z dovolenim jakozto velky kritik bez konstruktivnich pripominek nebudete vysvetlovat koho mam ci nemam kritizovat, mlcte. A mlcte dvojnasob, protoze vase hulvatstvi vuci mentalne postizenym ktere jste predlozil formou radobyvtipu pro prihlouple fanatiky z ods je faktem v teto diskusi.

A Brozova ma byt na prvnim miste kandidatky nebo Slegr taktez ? Ted si vyberte ktery z tech dvou a hlavne zadny a pak se laskave omluvte kdyz uz vam nekdo vysvetlil princip preferencnich hlasu. Velmi mne tesi ze jste si ale uvedomil blabol co jste psal o svobodnych a jejich kandidatech. Jen netusim kde berete tu drzost pri neznalosti absolutnich zakladu se tak kategoricky vypovidat na politicka temata. Vase omluvy jinych kandidatu jsou v cele diskusi, jedina jejich vlastnost je ze nekandiduji za cssd, pak najednou neni pozadavek na vzdelanost (vycucany z prstu) neni zodpovednost stran ze je podporuji - tudiz vyhledavaji primitivni volice co podle vasi argumentace pry jen voli maturanty ci herce - ci daji na kandidatky pak za to muze jen volic. Tohle je vase pokrytectvi a pokrytectvi ktere odmitate si sam priznat. Navic dal lzete, tim ze pripominam, ze VSECHNY STRANY ale nejen u nas ale na CELEM SVETE to cini neni vec ze to je spatne ale ze je to normalni a je to demokracie kterou vase totalitni mysleni odmita. Pokud rikam ze je to spatne, tak vzdy odkazuji jen ze pouze podle vasich vlastnich zasad. Mimochodem doufam ze jasne reknete jak svobodni jsou hnusna strana primitivu a pro primitivy co nemaj na vic nez dat jen analfabety z maturitou na kandidatku, pripomenu ze je to jen podle vami prezentovaneho pristupu - pravniku, ekonomu a sociologu ONI SAMI dali na kandidatku promile. A koncovka je stejne smesna jako vase pokrytectvi drive, fiktivni rozpocty oprene o rozhazeni rezerv vytvorenych za vlad cssd (v obou rozpoctech Kalousek a minula vlada na strane prijmu postavila temer 100 miliard rezerv ministerstev) jste vychvaloval ale realne zadluzeni projevene rustem statniho dluhu za to uz vlada a ministr financi nemuze. JSTE POKRYTEC A K TOMU BEZ CHARAKTERU.

 
V 5/12/2009 2:34 dop. , Anonymous Ročník55 řekl...

Jak už jsem psal, já jsem se přišel zapojit do faktické diskuze o vhodnosti herců a hokejistů na post poslance ČR. Vy jste sem přišel urážet a nadávat a vyvracet tvrzení, které tu nikdo nikdy netvrdil.

Já nemám zapotřebí kohokoliv urážet. Pokud vy máte dojem, že někoho přesvědčíte o své pravdě, když mu v každé liché větě nadáváte a v každé sudé větě nazvete hulvátem, ukazujete to jen na vaši úroveň. Myslíte si, že vaše nadávky dávají vašim argumentům sílu, která by jim bez nadávek chyběla? Ve skutečnosti je tomu právě naopak.

Vaší soutěže o největší počet urážek se neúčastním a přenechávám vám tedy těžce vydřené vítězství. Pokud máte s mou osobou problém, nevolte mě. Pokud nesouhlasíte s mými argumenty, vyvraťte je – a ne argumenty, které jsem tu nikdy nepronesl. Pokud máte problém s Kalouskem, nevole KDU-ČSL. Pokud máte problém se zadlužením našeho státu, nevolte ČSSD, protože ta nás zadlužila rekordním dluhem v období, kdy naše ekonomika rekordně rostla, a nyní nás chce zadlužit ještě víc formou šrotovného a 13. důchody. Podívejte se na Maďarsko, kam dovedly stát socialistické vlády.

Co se týče Brožové a Šlégra, tak ČSSD má k dispozici mnohem kvalitnější lidi na pozici poslance. Pominu vaši neznalost skutečnosti, že kandidátky jsou pro každý kraj jiné a Brožová i Šlégr mají kandidovat za jiný kraj. Jako lepšího kandidáta než Brožovou a Šlégra s nulovou kvalifikací, vzděláním i praxí mohu jmenovat například Jiřího Rusnoka. Těžko si představit většího odborníka. Jiří Rusnok byl úspěšným ministrem financí, má zkušenosti s vedením lidí z privátního sektoru, má ekonomické vzdělání, dlouholetou praxi ve státním sektoru a v poradních funkcích. A je to člen ČSSD. Po všech stránkách se tedy jedná o člověka s lepší kvalifikací než má Brožová nebo Šlégr, kteří umějí jenom dávat góly a hrát divadlo. Proč tedy nevolá vedení ČSSD po Jiřím Rusnokovi, ale po Brožové a Šlégrovi? Napadá vás nějaký důvod? No pochopitelně, tvář Jiřího Rusnoka by přitáhla ČSSD vzdělané lidi, ale voliči ČSSD se rekrutují ze skupin, které raději volí celebrity. Toho si je ČSSD vědoma, a protože upřednostňuje vlastní zisk před dobrem státu (viz Paroubkův zákaz členům ČSSD pomáhat nové vládě a místo toho se věnovat předvolební kampani), tak raději nominuje kandidáty s hezkou tváří byť s nulovou kvalifikací před odborníky typu Jiřího Rusnoka. Je to smutné, můžete se kvůli tomu vztekat, můžete mi kvůli tomu nadávat, můžete mě kvůli tomu nenávidět, ale je to tak. Já jsem tuto situaci nezavinil, takže byste měl svůj vztek směřovat jiným směrem.

Nakonec byste si měl uvědomit, že nevypadá moudře, když ostatním vyčítáte to, čeho se sám dopouštíte, když jedny obhajujete tím, že to samé dělají i druzí a když podsouváte lidem to, co nikdy neřekli, jak vás upozorňoval i Fudzian. Pokud se těchto chyb nevyvarujete, těžko někoho o své pravdě přesvědčíte, i kdybyste ho nazval stokrát hulvátem.

 
V 5/12/2009 3:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Takze pomalu a znova rocniku, na vase fnukani ze vas nekdo urazi tu asi nikdo nebude zvedavej kdyz s takovouto argumentaci jste prisel vy sam soubezne prezentujice nejvetsi davky arogance, primitivismu a hulvatstvi co vubec jsou mozne. Takze brecte si dal ale nad vlastnim rozlitym mlekem.

A krome breceni jste odhalil i pokracovani vasi absurdni neznalosti temat o kterych mluvite. Uz jsem zde zacitoval dopis kde se jasne rika, jeste davno pred tim nez vybuchla cela afera na verejnost, ze Brozova a Slegr jsou NAVRHEM na kandidatku za USTECKY KRAJ. Takze doufam ze aspon nyni budete mit dost charakteru priznat, ze mluvite o vecech kterym vubec nerozumite. Vy jmenujete pana Rusnoka, jediny DUKAZ ze bude lepsim poslancem nez obe zminena jmena nedodate. Je to jen vase kdybani a pripadne vesteni. Protoze DUKAZ to nejsou vase sympatie ci vycucane z prstu pozadavky. Jak vite ze jeden umi jen davat goly a druha jen hrat divadlo ? Znate je osobne oba na tolik dobre nebo proste mate primitivni odeesacky pristup sportovec a herec rovna se blbec co nic jineho neumi ? DUKAZ pro sve tvrzeni predlozte.

Ale je velmi priznacne, ze rozdrcen fakty jste se uz statnimu dluhu vyhnul. Protoze tam DUKAZY vas jasne usvedcuji z analfabetismu a DUKAZY stoji na jasnych cislech, ktera nemuzete okecat jakymikoliv vymyslenymi nesmyslnymi podminkami (vase neustale ufnukavani co a jak cssd je irelevantni a nezajimave v kontextu toho ze jste tvrdil ze je nepravdou ze kalousek zadluzil i kazde nemluvne na 20 tisic korun), ktere bohuzel ani neumite obhajit. Teda omlouvam se umite se snazit je okecat, ale jako vzdy dokazete ze vubec nic o tematu nevite viz navrh na kandidatury za USTECKY KRAJ - a na prvnim miste by predbezne mel byt predseda strany a oni udajne pokud projdou primarkami na byli navrzeni na ctvrte a pate, ale to jen pro dokresleni toho jak celou dobu mluvite o vecech kterym vubec nerozumite.

A ted ukazte ze nejste pokrytec a reknete:
Ano, ja rocnik blabolim o vecech kterym nerozumim. Mozne ale ne jiste kandidatury Slegra a Brozove jsou navrhovany za ustecky kraj a ne jak jsem tvrdil za ruzne kraje, a me mluveni o prvnim miste na kandidatkach se opiralo jen o moji neznalost faktu nebot nikdo temto lidem prvni mista nenabizel, tudiz jakekoliv diskuse o prvnim miste byly irelevantni.

 
V 5/12/2009 3:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Rika se ze opakovani nikdy nezaskodi

Vy dnes:

Pominu vaši neznalost skutečnosti, že kandidátky jsou pro každý kraj jiné a Brožová i Šlégr mají kandidovat za jiný kraj.

Dopis ze 6. dubna kdy jeste nikdo o moznych kandidatkach nevedel:

„Za Ústecký kraj by měl kandidovat v některém z okresů i Jiří Šlégr a také, pokud dostane patřičnou podporu, i Kateřina Brožová. Př. Benda požádal představitele okresů, aby zvážili možnou kandidaturu Jiřího Šlégra a Kateřiny Brožové v některém okresu."

Pominu vasi neznalost ceskeho jazyka, tento text totiz jiz v teto diskusi jednou byl a jen dosvedcuje ze jste arogantni hulvat co si mele jedno a to same a vubec druhou stranu necte.

 
V 5/12/2009 2:50 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Pane anonyme, dovolte mi prosím jednu otázku. Nečekám, že na ni odpovíte, na mé otázky nikdy neodpovídáte, ale třeba pro jednou najdete odvahu:

Čeho chcete těmi svými urážkami, řečmi o primitivismu a o brečení dosáhnout?Co se týče Brožové a Šlégra, tak jsem nikdy netvrdil, že bude Rusnok lepším poslancem než Brožová a Šlégr, proto ani nehodlám pro to dodávat jakékoliv důkazy. Z jaké mé věty jste na to přišel? Vždyť ani já ani nikdo jiný tu nikdy netvrdil, že někdo musí být lepší poslanec než kdokoliv jiný. Proč si neustále vymýšlíte nějaké vaše argumenty, které lidem podsouváte, abyste je mohl snadno vyvrátit? Myslíte si, že někoho přesvědčíte o své pravdě, pokud budete vyvracet vámi podsunuté argumenty? Pak vás musím upozornit, že jste na omylu. Nebo opravdu vůbec nechápete, o čem je od začátku řeč?

Oba dva - Šlégr i Brožová - měli kandidovat z míst, která zaručují automatické zvolení do sněmovny. Šlégr proto, že je největším sponzorem ČSSD, Brožová proto, aby přitáhla voliče. To ale místní organizaci ČSSD pěkně rozlítilo. Proto musel Paroubek ustoupit a kývnout na primárky. Ale už jenom ta snaha protlačit své příznivce a hezké tvářičky bez kvalifikace na tak zodpovědné funkce, třebaže jsou v ČSSD lidé s mnohem větší kvalifikací na post poslance (jako již zmiňovaný Jiří Rusnok) je ukázka krajně nezodpovědného populismu. Netvrdím, kdo smí nebo nesmí být poslancem, jak mi podsouváte. Netvrdím ani, Brožová nemůže být lepší poslankyní, než by byl Rusnok (i když je to krajně nepravděpodobné). To, o co tu jde, jsou kritéria, podle kterých chtělo vedení ČSSD protlačit své lidi na ústeckou kandidátku. Podle jakých kritérií byste vybíral kandidáty na poslance vy, pane anonymne? Sdělíte nám to? Obávám se, že nikoliv. Zodpovědný a používaný přístup je vybírat lidi podle jejich kvalifikace, vzdělání a praxe. Přístup ČSSD je vybírat lidi podle výše jejich sponzorského daru a podle jejich schopnosti přitáhnout ke straně voliče. Nebo snad umíte dokázat, že má Brožová i Šlégr lepší předpoklady na post poslance, než třeba zmíněný Jiří Rusnok? Neumíte.

Zbývá jen doufat, že to s Brožovou a Šlégrem byl jenom vtip od Jiřího Paroubka, jako v případě Jaroslava Foldyny, který poté, co vyhrál volby, byl vedením strany ze své pozice „demokraticky“ vyštípán. Jen ať všichni vidí, jak si ČSSD váží výsledku demokratických voleb a hlasů svých voličů.

Co se týče toho vámi dokola omílaného dluhu za vládnutí poslední vlády, tak stále nechápu, kam míříte. Pokud nerozumíte mandatorním výdajům a myslíte si, že dluh za poslední dva roky je pouze dluhem Kalouska, jak jste tu psal, tak jednoduše nevolte KDU-ČSL. Ale pokud vám ten státní dluh tak leží na srdci, jak tvrdíte, tak byste neměl ani volit ČSSD, která nás rekordně zadlužila v období rekordního ekonomického růstu a dnes navrhuje další zadlužování formou šrotovného a 13. Důchodů. Více vám nikdo neporadí.

Nevkládejte mi prosím do úst, že jsem tvrdil, že měli být Brožová či Šlégr na prvním místě kandidátky. Nikdy jsem to neřekl, jak se můžete přesvědčit. To opravdu tak bezostyšně lžete, nebo neumíte číst? Vždy jsem psal v plurálu o prvních místech, která zaručují automatické zvolení – a těch je vždy více, jak jistě sám víte.

Zkuste si přečíst následující komentáře od politologů, ať víte, o čem je řeč:
"Tak to je osvědčená taktika, která se tady opakuje. Sociální demokraté si uvědomují, že mají spíše voliče ze skupiny levicového středu se středním a nižším vzděláním, pro které jsou ty celebrity poměrně silným lákadlem. Má je to v očích veřejnosti zlidštit a zároveň jim to má udržet silné sympatie, aby se ČSSD tady mohla prezentovat jako strana úspěšných, významných, populárních tváří,“ – politolog Jan Kubáček.

"Je to prostě trik na voliče. Já si nemohu pomoci, podle mě to neodpovídá standardům svobodné soutěže politických stran. Svědčí to o určitém poklesu politické kultury u nás,“ – politolog Zdeněk Zbořil.

Své tvrzení opřel politolog o příklad z loňských krajských voleb, kdy kandidát na hejtmana a bývalý boxer Jaroslav Foldyna ve stejném kraji získal nejvíce preferenčních hlasů, ale straníci ho nakonec z pozice vyšachovali.

„Celebrity na kandidátce mají nepochybně za úkol získat přízeň voličů, ale se Šlégrem a Brožovou by mohla ČSSD narazit. V několika případech se ukázalo, že to funguje u osobností intelektuálnějších, ale tady si myslím, že se Šlégrem a Brožovou je to poněkud riskantní tah,“ – politolog Miroslav Mareš

"To je to, co vnáší to hlavní napětí. Ti lidé, kteří pracují v nejmenších buňkách politické strany a jdou postupně za kariérou, těm se najednou říká, na vás kašleme, my tady mámě někoho populárnějšího, atraktivnějšího, hezčího. Tak vy tady opět vybírejte ty stranické příspěvky,“ – politolog Zdeněk Zbořil.

 
V 5/12/2009 3:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zase a znova se opakuje stejna situace byl jste rocniku usvedcen z naproste neznalosti tematu a ignorovani toho co bylo v diskusi napsano za konkretni fakta a misto priznani chyby jen okecavate svoje dojmy a nejake irelevantni nazory. Jste pokrytec. A muzete si brecet jak se vam ublizuje fakta tim nezmenite. Vami urcena kriteria a vybery poslancu jsou irelevantni a muzete je omilat klidne stokrat kdyz ani nevite kdo, pro co a hlavne kam byl navrzen a ne vybran. Kdyz ani netusite ze poslanci jdou za stranu a ne za sebe a vubec nevite ze preferencni hlasy mohou cloveka i z vysokeho mista vyradit. Stejne jako netusite jaky je rozdil mezi deficitem a statnim dluhem a vymyslite si nesmyslne narusty mandatornich vydaju, zvlaste v situaci kdy gandalovic pred par dny priznal, ze bez zmen ktere provedly vsechny strany v roce 2006 aby omezily rozdavani pred volbami navrzene vsemi stranami by mandatorni vydaje byly letos pouze o 70 miliard vyssi cili v zadnem pripade by nedosahovaly sta procent.

 
V 5/12/2009 4:08 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Smutně pozoruji, že odvahu k odpovědím na mé otázky jste v sobě nenašel. Škoda.

Pokud chcete obhajovat snahu vedení ČSSD protlačit herečku a hokejistu bez kvalifikace na post poslance za cizí kraj, musíte napsat, podle kterých kritérií předčí všechny ostatní kandidáty na tuto pozici. Já jsem vám již vysvětlil, podle jakých kritérií vybírají zodpovědné strany (na rozdíl od těch populistických) své kandidáty na poslance, a proč se krajská organizace ČSSD vzepřela nátlaku vedení ČSSD, že musel Paroubek kývnout na primárky. Dokud tak neučiníte vy, je vaše rozčilování zcela zbytečné.

Co se týče dluhové pasti, do které nás dostala ČSSD, podívejte se, kam dovedly socialistické vlády Maďarsko. Předpokládám, že Maďarům jejich socialistickou vládu nezávidíte.
A pokud vás opravdu zajímá, jak je to s těmi mandatorními výdaji, přečtěte si tento rozhovor s jedním z našich nejlepších ekonomů:
Pár let nekázně - a jsme v MaďarskuKonkrétní údaje najdete například zde:
Bez reforem by byly v roce 2009 příjmy státního rozpočtu nižší než mandatorní výdajeA co lži ČSSD, poslanče Seďo?Pouští a prériíStav veřejných financí potřebuje reformy jako sůl

 
V 5/12/2009 8:53 odp. , Blogger Tribun řekl...

A já, "Pětapadesátko", zase smutně pozoruji, jak jste již asi po sto padesáté páté zrecykloval sám sebe. Říká vám něco pojem "textová analýza" (kriminalista by to nazval nejspíše "modus operandi")? Ta vás vždy spolehlivě prozradí. (A zdůrazňuji malé "v", abych nevyloučil možnost, že se jedná o více fámulů z téže líhně).

 
V 5/12/2009 10:00 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Tribune, přišel jste obhajovat kandidaturu Brožové a Šlégra na post poslance, nebo jste si jen přišel vylít nějakou svou zlost osobními útoky, neboť máte dojem, že těch urážek tu ještě není dost?

Pokud nechcete diskutovat k tématu, musím vás upozornit, že na vaše další příspěvky nebude brát zřetel.

 
V 5/13/2009 12:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Hele rocniku jedine co vy furt melete je neco o kvalifikacich ktere jste nijak nebyl schopen DOKAZAT. Ale navic jste byl schopen DOKAZAT ze vubec tematu nerozumite, viz vase vyroky o statnim dluhu ktery jste zamenil za deficit, ci nesmysly o statnim dluhu nebo nesmysly o mandatornich vydajich a na konec nesmysly o nominacich na krajske kandidatky. Co jste byl jen schopen, ve chvili kdy vam bylo dokazano jake nesmysly pisete byly vykriky jak cssd je spatna a mame se bavit o necem jinem a jinak. Je to smutne ze jste takovy pokrytec.

 
V 5/13/2009 2:15 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Uklidněte se prosím, pane. Z vás se stal už takový automat jen na urážky. Mohl bych tu psát, jak jste tu vy dokázal, jak rozumíte státnímu dluhu, když dluh za rok 2007 připisujete Kalouskovi. Mohl bych tu psát o tom, jak vůbec nechápete, o čem je řeč, když tu mě i Fudzianovi – který vás na to také sám opakovaně upozorňoval – neustále vkládáte do úst argumenty, které ani jeden z nás nikdy netvrdil. Ale nebudu to dělat, protože nemám potřebu vás dehonestovat, vysmívat se vám nebo poukazovat na vaše omyly. Na rozdíl od vás to není cílem mé diskuze. Mým cílem je faktická diskuze. Na rozíl do vás nemám potřebu své argumenty "podporovat" osobními útoky, neboť vím, že mé argumenty mají dostatečnou váhu a také vím, že osobní útoky faktické argumenty nijak nepodporují, ale právě naopak. Opakovaně jsem vás žádal, abyste doložil svá tvrzení. Nikdy jste toho nebyl schopen. Ani v jednom případě.

Co chcete dokazovat na kvalifikaci? Chcete dokázat, že Rusnok má lepší kvalifikaci na post poslance než Brožová nebo Šlégr? To jsem tu již přece dokázal. Pokud chcete obhajovat snahu o kandidaturu Brožové a Šlégra, musíte naopak vy dokázat, že jsou podle nějakých kritérií vhodnějšími kandidáty než je třeba právě zmíněný Rusnok. Ale vy nejste schopen ani definovat kritéria, podle kterých byste vyvtářel kandidátky, abyste mohl své tvrzení dokázat. Pokaždé, když neumíte odpovědět na položenou otázku, začnete místo odpovědi jen urážet a nadávat, abyste měl alespoň co říct. Takto se diskuze skutečně nevedou.

A i kdybych měl potřebu vás jakkoliv zesměšnit, neměl bych příliš těžký úkol.

Myslíte, že tu píšu nesmysly a že jste mi opakovaně dokázal, že tématu nerozumím? Tak si to myslete. Já nemám potřebu vám cokoliv vyvracet. Ukažte tu tedy, že vy tématu rozumíte, ukažte, že umíte i něco jiného než urážet a pomlouvat a že se nebojíte odpovědět na jednoduchou otázku:

Podle jakých kritérií byste vybíral kandidáty na poslance vy?

 
V 5/13/2009 5:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak tomu se rika vrchol pokrytectvi socani mohou za dluh ve vsech letech sve vlady a i za dluhy vlady nasledujici ale kalouskovi se muze pricitat jen dluh za jeden rok i kdyz byl ministrem financi vice nez dva roky. Navic mate smulu za rok 2008 ktery teda Kalouskovi pripisujete nas Kalousek zadluzil v obdobi rustu HDP o 3 az 5 procent podle toho jak se pocita o 107 miliard korun. Jen jak stale opakuji ze kazdou vetou dokazujete jaky jste pokrytec a jak nerozumite tomu co pisete.

A zbytek je zas vase dokonala neznalost ustavy protoze vami napsane nesmysly nejsou nejaka kriteria pro kvalitnejsiho poslance. Jedina kriteria urcuje ustava a o tom jestli nekdo bude poslancem rozhoduje volic. Tecka. Muzete napsat treba sto nesmyslu o zlodejich ekonomech ci lharich pravnicich ale stejne to zustanou jen nesmysly. A vase opakovani nesmyslu neni diskuse ale jen blabol propojeny s fnukanim a pokrytectvim a naprostou neznalosti tematu co ukazuje vase psani o statnim dluhu, kriteriich, preferencnich hlasech, kandidatkach v vice krajich a vlastne o vsem o cem jste napsal byt jedine pismenko.

 
V 5/13/2009 6:52 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

„Tak tomu se rika vrchol pokrytectvi socani mohou za dluh ve vsech letech sve vlady…“

Ano, tomu se skutečně říká pokrytectví. Pokud však chcete někoho obvinit z pokrytectví, měl byste vyvracet pouze takové věty, které tu dotyčný napsal. Dokud budete vyvracet argumenty, které tu nikdo nenapsal, budete pouze dále označován za manipulátora, jak si všiml již i fudzian.

Opravdu si myslíte, že vám tato vaše demagogie, při které lidem podsouváte věty, které nikdy neřekli, projde, nebo skutečně nerozumíte psanému textu?

Žádná strana nemůže za dluh vzniklý během zhruba prvního roku vlády. ČSSD nám tu naposledy vládla 8 let a to v době rekordního ekonomického růstu. V době, kdy všechny zodpovědné státy své dluhy splácejí, nás stihla ČSSD za tuto dobu zadlužit rekordním dluhem rostoucím o 100 miliard za každý rok její vlády. Čili z 8 let vlády ČSSD jde 7 let zadlužování (jehož tempo se i přes ekonomický růst neustále zvyšovalo) na triko ČSSD.

Kdy chtějí soudruzi z ČSSD splácet dluhy, kterými nás zatížili v době ekonomického růstu? V době ekonomické krize? Ne! V době ekonomické krize nás chtějí zadlužit ještě více přes šrotovné, 13. důchody a další sliby o jistotách a sociálních dávkách. 8 let vlády ČSSD zadlužilo nás, naše děti i naše pravnuky, kteří budou muset splácet dluhy, které nám tu po ČSSD zůstaly. Každým rokem musíme platit úrok ze socialistického dluhu – 50 miliard korun. Tyto peníze, které dnes chybějí ve školství, zdravotnictví i dopravě nyní musíme každý rok vyhodit z okna.

Ano, i Kalousek náš stát zadlužil. Já Kalouska neobhajuji, uvádím holá fakta bez komentářů a bez názorů: Místo projídání, na které jsme byli zvyklí, byly peníze investovány, aby přinesly užitek a aby se zabránilo mnohem větším dluhům v budoucnu. Obrovským Kalouskovým úspěchem byl rekordně nízký deficit rozpočtu za rok 2008, který překonal i ty nejoptimističtější odhady – byl 5x menší než deficity, na které jsme byli zvyklí za vlád ČSSD. I proto byl Kalousek oceněn coby nejlepší ministr financí ze všech evropských zemí.

Pokud přesto máte problém s Kalouskem, nevolte jeho, ani KDU-ČSL. Pokud vyhraje ČSSD volby, je tu riziko, že bude vládnout s KDU-ČSL, a tudíž že se Kalousek opět stane ministrem financí. Proto byste neměl raději volit ani ČSSD.

 
V 5/13/2009 6:52 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Váš druhý odstavec dokazuje, že skutečně nemáte ani ponětí, o čem je od začátku diskuze, do které jsem se připojil. Pokusím se vám to tedy vysvětlit velmi pomalu:

Kritéria, která jsou nezbytná pro funkci poslance ČR, stanovuje Ústava ČR. To je fakt, který je všem známý a který nikdo nerozporuje. Každý tato pravidla zná a nikdo zde nevyslovil nejmenší pochybnost, že by se tato pravidla měla jakkoliv měnit. Tedy jádro diskuze NENÍ v kritériích, která poslanec MUSÍ splňovat, aby se mohl stát poslancem.

Musím vás opravit ve vašem názoru, že o tom, kdo bude poslanec, rozhoduje volič. I kdyby se všichni voliči ČSSD rozhodli, že poslancem má být Eva a Vašek, protože umějí tak krásně zpívat, tak by se poslanci nestali. A tušíte proč? Je to proto, že voliči si můžou vybírat pouze z kandidátů, které nominují stranické sekretariáty. Je to tedy politická strana, kdo vybírá možné kandidáty na poslance a kdo je v prvé řadě zodpovědný za kvalitu poslanců.

Vzhledem k volebnímu systému má každá strana několik předních míst na svých kandidátkách, které zaručují poslanecký mandát automaticky. Tito lidé dostanou svůj mandát i v případě, že by je nezvolil ani jeden občan. I proto není pravdivý váš výrok, že volič určuje o tom, kdo bude poslancem. A právě do těchto předních míst chtěl Jiří Paroubek dostat Brožovou a Šlégra, aby jim zaručil poslanecký mandát i v případě, že by nedostali od lidí ani jeden hlas. Jelikož se jedná o celebrity, které každý znát, bylo by mnohem demokratičtější napsat tato jména na konec kandidátky, aby byly zvoleny pouze v případě, že jim lidé dají své preferenční hlasy, tedy aby to byl skutečně volič, kdo o jejich nominaci rozhodne. To ale Jiří Paroubek nechtěl, protože věděl, že tím, že protlačí Šlégra do sněmovny, zavděčí se největšímu sponzorovi ČSSD, a tím, že protlačí do sněmovny Brožovou, přitáhne na svou stranu její obdivovatele. Přestože mají oba dva nulovou kvalifikaci pro výkon poslance za Ústecký kraj.

 
V 5/13/2009 6:53 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Tázal jsem se vás, podle jakých kritérií byste vybíral na stranickou kandidátku poslance vy, abyste mohl nějak obhájit snahu o kandidaturu Brožové a Šlégra.

Na tuto otázku jste odpovědět nedokázal. Podle vaši reakce o Ústavě jste ji zřejmě ani nepochopil. Pokusím se vám tedy pomoct, abych vám usnadnil situaci:

Představte si na chvíli, že jste předseda politické strany, která chce kandidovat do sněmovny. Vaším úkolem je sestavit seznam kandidátů, kteří budou za vaši stranu kandidovat.
Na svou kandidátku můžete napsat ekonoma Jiřího Rusnoka, bývalého ministra financí, který se ve své funkci osvědčil, člověka s dlouholetou politickou praxí, člověka s ekonomickým vzděláním, se zkušenostmi z privátního i veřejného sektoru, člověka, který dělal poradce mnoha politikům, který zná principy fungování státu, legislativní procesy, který dokáže odrážet lobbistické zájmové skupiny a který má spoustu kontaktů na vlivné osoby, které získal během své praxe.
Vy ale místo Jiřího Rusnoka dáte přednost hokejistovi Šlégrovi – člověku bez vzdělání, bez praxe a zcela bez kvalifikace. Otázka zní:

PROČ?

Zde máte seznam předostí hokejisty Šlégra před Jiřím Rusnokem:
1. Šlégr umí lépe střílet góly.
2. Šlégr má lepší fyzičku.
3. Šlégr má větší sílu.
4. Šlégr je hezčí chlap.
5. Šlégr je štědřejším dárcem strany.
6. Šlégr přitáhne straně více voličů.

A nyní:
Pokud chcete obhájit, proč jste dal přednost Šlégrovi před Rusnokem, musíte si vybrat, z jaké Šlégrovy přednosti usuzujte na to, že bude lepším poslancem než Rusnok. A nemusíte se omezovat na můj seznam Šlégrových předností. Třeba víte o nějaké, na kterou jsem zapomněl.

 
V 5/13/2009 7:57 odp. , Blogger Stan řekl...

Ročníku 55, teď jste mi nabil ostrými s tím Rusnokem. Proč bych měl preferovat pravicového lobbistu penzijních fondů, který mě chce do budoucna připravit o mé úspory na penzi, a který se ocitl v řadách levice jenom jako pátá kolona? O Jirkovi Šlégrovi vím na rozdíl od Rusnoka jediné, že to byl skvělý bek, který nikdy neuhnul v souboji ani o milimetr. Proto budu radši volit Jirku Šlégra než Jirku Rusnoka. U Brožové si tak jistý nejsem, moc si ji jako poslankyni představit neumím, na druhou stranu může být její mediální obraz zkreslený. Ale i jí bych dal přednost před lobbistou Rusnokem.

 
V 5/13/2009 8:15 odp. , Anonymous Ročník55 řekl...

Stane, opravdu jste nepochopil, co jsem se tu snažil říct?

Opravdu jste přesvědčen, že není v ČSSD nikdo, kdo by měl lepší předpoklady na post poslance než hokejista nebo herečka?

 
V 5/13/2009 9:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

S vami je rocniku diskuse jako u blbecku na dvorecku. Protoze jen dokola opakujete svy bludy a pripadne pridavate dalsi. Takze jste zas dolozil jak vubec nerozumite o co jde u statniho dluhu. Kalousek a minule vlady jsou zodpovedne za statni dluh i v roce 2007 protoze k redukci rustu mandatornich vydaju doslo po jejich kratkodobem zvyseni jiz v roce 2006 po odchodu predchozi vlady takze ta za dluh uz nemuze. To by muselo vse jet podle ji nastavenych parametru ji urcenyho deficitu a jeji reakce na ruzny aktualni situace. Navic krome neznalosti problematiky statnich dluhu a hospodareni statu pridavate i neznalost zakladu matematiky tak ze 3. tridy zakladni skoly kdy zarputile tvrdite ze 600/8 je podle vas 100. A stejne tak netusite jaky byl vyvoj HDP za 8 let vlady CSSD, protoze ten prumerne vychazi zhruba na 3.5 procenta neboli velmi blizko lonskyho vysledku. Kdyby CSSD hospodarila jako Kalousek a vlada ODS tak nas dluh je temer o 300 miliard vyssi - pokud vezmu ze zodpovidaj jen za rok 2008, pokud zodpovidaj za dobu co vladnou tak je to jen 200 miliard navic.

A u tech kandidatu je to taky stejny, vase vycucany z prstu kriteria napriklad Stan odmitl a nepovazuje vami urcenyho Rusnoka za lepsiho kandidata na poslance. To ukazuje ze to jsou jen vase kriteria a ty si muzete strcit tam kde slunicko nesviti. Jediny kriteria urcuje ustava a tecka. Jediny kdo rozhoduje jestli je poslanec lepsi pro nej nebo neni je volic a tecka. A vubec u vaseho hodnoceni Jirky Slegra je videt vasi arogantni priblblost a neznalost faktu. Ten totiz krome toho ze hraje hokej je taky podnikatelem a zastupitelem. Ale to by se vam do vysvetlovani jak sportovec je blbec nehodilo.

 
V 5/13/2009 10:20 odp. , Blogger Stan řekl...

Ročníku, dosud nejsem členem ani voličem ČSSD, takže nevím, jestli tam mají lepší kandidáty než Šlégra či Brožovou, určitě to těžko se to předem hodnotí a nebude žádná sláva, ostatně úplně stejně jako v ostatních stranách.

Zcela jistě ale vím, že pro voliče ČSSD (a nejen pro ně) je Jiří Rusnok naprosto nevhodným kandidátem, který udělá vše pro to, aby se naše prachy uložené v penzijních fondech co nejvíce vypařily.

Stejně tak věřím tomu, a vsadím na to basu šampáňa, že výběrové řízení na likvidaci starých ekologických škod vyhraje Marius Pedersen, tedy Veolia, což je firma, která za posledních pět let ovládla hospodaření s vodou, likvidaci komunálního odpadu, autobusovou dopravu, a především má pod palcem komunální i vládní politiky.

120 miliard za tuto zakázku jí dá navíc perfektní prostor pro další expanzi, a bude to směrem do veřejného sektoru, protože tam se dá na zmanipulovaných, hloupých a zkorumpovaných "zástupcích lidu" nejlépe vydělávat.

 
V 5/13/2009 10:25 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Mám jedinou otázku. Co znamená onen úhybný manévr, kdy ČSSD hrozí tím, že nedá důvěru vládě, kterou sama pomáhala sestavit.

Stane - Ani charakterní lidi jak říkate, že Šlégr neuhne ani o pídi prostě ČSSD nezachrání. To je ztracená strana, která chytila sama sebe do pasti.

 
V 5/13/2009 10:44 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - Chyba politický stran je ta, že používají jednu marketingovou linii, která je už značně vyčpělá. Nejde donekonečna hledat "kandidáty" a "podporu" z řad známých lidových umělců... ono totiž, když to všechny strany neustále opakují tak už to nezabírá. Obzvláště jsou li známy případy, kdy určití "umělci" zběhli od jedné strany ke druhé... Stále se opakující klišé. Pro ČSSD jsme pracovali takže vím jak se připravovali setkání s jednotlivými zástupci a to bylo neustálé hledání někoho známého, kdo by přilákal lidi, zpěváky, skupiny... díky kterým by si alespoň trochu jejich úspěchu ČSSD mohla přivlastnit. Je to umělé vylepšování obrazu strany... je to svým způsobem podsouvání, podlézání a vnucování jiné reality. Té, kterou vymyslel manažer kraje společně s předsedou strany. Jenomže, když strana nechce záměrně ukázat realitu a tu mají zakrýt právě "posily" pak tedy vědomě lže. Politika je dlouhodbě vyprázdněná a stabilizace nemůže nastat způsobem, že do boje vyšleme jednoho dva umělce (nebo, že si koupíme jejich podporu... podpora je jenom o množství peněz). Ptal sem se Tribuna, co vlastně chtěji Ti Češi a rád bych se zeptal: Co chtějí doopravdy Ty strany? Mne to není jasné, občanům to není jasné... a teď stranou všechny programy a podívejme se na události staré cca 45 dnů a ty do hloubky rozeberme. Žádná ze stran nemůže zaručit nějakou budoucnost - Orwell měl pravdu... už se nějak smazaly rozdíly, kdo s kym a za co proti komu bojuje.. jeden den je válečný stav a pomalu poprava nepřítele a druhý den je z něj spojenec a tak to pořád dokola.

 
V 5/13/2009 11:32 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - A je velmi nebezpečné a nešťastné se nechat zmanipulovat politickým marketingem. Uvažovat o volbě strany právě kvůli tomu, že má charakterního hokejistu, když sama strana je bepáteřní a nemravná... to bych pak musel konstatovat, že Vás má strana přesně tam kde chce... a že ta rafinovaná reklama zabírá - ono je totiž jedno jestli věříte tomu, že jsou nové oplatky křupavější nebo tomu, že se sportovním idolem se věci změní a že strana dokáže, že to dokáže... Je to jenom reklama - fikce. Přímočarost - už žádné pouťové atrakce.

 
V 5/14/2009 12:02 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Stane - Titulek hovoří za vše... Brožová zpívala na Paroubkově mítinku. Působí dobře na lidi, chválil ji šéf ČSSD http://www.novinky.cz/domaci/168691-brozova-zpivala-na-paroubkove-mitinku-pusobi-dobre-chvalil-ji-sef-cssd.html Působí dobře na lidi, působí dobře na stranu... ano "Má lepší podporu a popularitu než naprostá většina tamních politiků bez rozdílu politických stran," prohlásil Paroubek. Ano je to politický podvod - nejde o to, že lidi mohou něčím přispět, ale jde o to, že mají popularitu v jiných oblastech veřejného života a na té vlně popularity se ČSSD sveze. Ani samotný Jiří Paroubek si nemyslí, že by Brožová nějak jinak kromě přivábení voličů pomohla... a když úkol splní tak se to nějak udělá jako s Foldynou. Pro Brožovou už je připravená jiná trafika... za zásluhy.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka