čtvrtek, května 21, 2009

Zelený Havel

Václav Havel podpořil "pravé" zelené a zároveň svým výrokem o koncentrácích rozvířil debatu na téma, jestli jeho porovnání bylo správné nebo špatné. Za mnohem zajímavější ale považuji další část jeho výroku. "Je třeba si klást otázku po smyslu, zda potřebujeme stále více aut. To totiž má za následek, že je stále víc a víc betonových tunelů pod Prahou, až se jakýmsi způsobem všichni přesuneme do aut a do těch tunelů." Rozhodně tato otázka má smysl a není jistě jediný, kdo si ji klade. Bohužel po přečtení jeho slov jsem si říkal, že mi tu něco smrdí.

Po delším přemýšlení jsem si vzpomněl na jistý článek, který rozebíral, jak která celebrita jezdí autem sponzorovaným prodejcem či výrobcem a ejhle, zdroj zápachu byl jasný. Jsou to spaliny, které se linou z motoru Havlova čtyřkolového miláčka. "Zelený" exprezident si totiž dopřává pohodlnou jízdu v Mercedesu R 500, který jistě všem Bursíkovým straníkům imponuje svojí přírodě šetrnou spotřebou 12,3 litrů na 100 kilometrů. Navíc dnešní filozofické otázky, o tom jestli potřebujeme více aut, měl Václav Havel položit při reklamní akci v polovině roku 2006, jakou bylo slavnostní předávání tohoto vozítka před dvěma lety. Tehdy mu nahánění produkce dalších a dalších aut nějak moc nevadilo. Aby se teď neukázalo, že bývalý prezident, který prý byl zelený ještě před páně Bursíkovým narozením, působí zhruba stejně věrohodně v pozici bojovníka proti konzumu a automobilismu, jako Kateřina Jacques při vychvalování biomasy.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 4:

V 5/22/2009 12:44 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Já mám pořád nějakou utkvělou představu, že nás Havel letos, ve výročí 20-let sametu, opustí... tak mu dopřejme ještě pár okamžiků slávy.

 
V 5/22/2009 9:22 dop. , Blogger Tribun řekl...

Zrovna nedávno jsem o tom také psal: Kupředu Bursík, zpátky ni Havel.

Havel je buď naprostý blbec, nebo pokrytec, ale ty starosti o osud světa, kterými se nyní pokouší dojmout své pravdoláskovce (nemělo by se to psát spíše pravdolÍskovce podle vzoru lískovka?), si měl dělat před dvaceti lety, když pouštěl džina z láhve. A nebo by se měl alespoň omluvit. Takhle kolem sebe jen šíří podivný odérek.

Fudzijane,
opustit (třeba odjet do Tramtárie)nás měl před 20 lety, teď už na to nezáleží. Teď, až zemře (je mu přes sedmdesát a zdraví nic moc), tak jidiné, co se stane, že si na své přijdou milovníci barokního divadla a patetických projevů.

 
V 5/22/2009 3:24 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Z Václava Havla se pomalu ale jistě stává "rytíř smutné postavy".Lidé nezapomněli na jeho výroky z počátku devadesátých let,že se zruší spolu s Varšavským paktem i NATO,nebo že u nás nebude nezaměstnanost,na jeho "geniální myšlenkový produkt" v podobě humanitárního bombardování tehdejší Jugoslávie a dalo by se dále pokračovat.Prostě Havel byl před t.zv. revolucí tím mouřenínem,který pro Západ udělal tu potřebnou práci.V r. 1989,kdy komunistické režimy padaly jeden za druhým jako "shnilé hrušky",Havel pobýval na svém Hrádečku v době,kdy studenti v Praze začali t.zv. sametovou revoluci.Do Prahy, jak je známo,se vrátil třetí den po vypuknutí.Jeho poslední ostudné výroky o zaměstnancích mladoboleslavské škodovky jako o bachařích v koncentráku se snad ani nedají komentovat.Toto už opravdu hraničí s produkty chorobného mozku."Pravověrný zelený" Bursík vsadil na Havla,ale myslím,že prohloupil.Lidé už totiž Havla dávno prohlédli.Napovídá tomu poslední výzkum preferencí,kdy by se Zelení nedostali přes pěti procentní hranici.Prostě Bursíkovo známé "Silou Kaťuško silou" tentokrát Bursíkovi nepomůže!

 
V 5/24/2009 4:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Snaha o zviditelnění je naprosto zjevná. Již takřka mrtvou stranu podporuje takřka ......!

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka