pondělí, července 27, 2009

Kam zmizel smysl pro humor

O ODS se toho poslední dobou moc napsat nedá. Strana se rozhodla, že voliče nebude obtěžovat nějakým volebním programem nebo nápady na řešení aktuálních problémů, když jí stačí oblepit letoviska fešáky v plavkách a pravidelně zanadávat na Paroubka nebo ČSSD. Preference rostou, takže mladým a krásným a inteligentním voličům ptákostrany to stačí.

Jejich moudrou kampaň pro vzdělané ocenil jakýsi vtipálek. Plakát, kde modří hoši žebrají o to, aby je někdo pustil k vodě, mírně upravil a nový text zní: "My jsme za vodou, a co vy?" Reakce byla velmi rychlá. Fotograf Kraus se rozhodl žertéře zažalovat a místofuhrer ODS Vodrážka neprojevil sebemenší smysl pro humor a tradičně nás odkázal na sociální demokraty. "Je to krádež. Navíc opravdu za vodou je se svým bytem na Floridě Stanislav Gross, bývalý premiér z ČSSD."

Nic proti, soudy kauzu nějak vyřeší, jen by si to chtělo trošku zavzpomínat, jak to bylo před pár lety. Tehdy ODS využila bez dovolení materiály Českého Snu, prohrála proces a musela zaplatit pokutu. Tiskové prohlášení modrých vtipálků znělo takto: "Inkriminovaný reklamní leták byl volně ke stažení na webových stránkách autorů Českého snu. Byl využit jako podklad pro koláž do interního bulletinu ODS, distribuovaného zdarma pouze členské základně. Nikoli tedy k výdělečným účelům. Rozhodnutí soudu respektujeme, ovšem nemůžeme se zbavit dojmu, že autoři Českého snu nemají nadhled a smysl pro humor, ačkoli si svojí kampaní vystřelili z tisíců lidí, kteří jejich klamavé reklamě uvěřili."

Kam zmizel ten nadhled, který ještě nedávno doporučovali, kam zmizel ten smysl pro humor ? Přeci zde si jen někdo ofotil volně dostupný plakátek a ho předělal, takže vše je v pořádku, alespoň podle logiky dřívějších vystoupení ODS.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 18:

V 7/27/2009 10:44 odp. , Anonymous Winter řekl...

Těmhle úpravám, myslím, říkali situacionalisté detournement (vychýlení). Tj. upravení určité části spektáklu tak, aby nabyl zcela nového, antisystémového (protispektakulárního) významu. Takže trefa do černého, řekl bych, a palec nahoru .) Je skoro směšné, že taková reakce stran ODS se dala čekat.

 
V 7/28/2009 8:14 dop. , Anonymous onlooker řekl...

Ono i to "pusťte nás k vodě" (na bilboardu v Chorvatsku) bylo dost problematické a divím, že z těch vtipálků v plavkách
nikoho nenapadlo, že si to o něco říká.

 
V 7/28/2009 8:59 dop. , Blogger Stan řekl...

Tentokrát si dle mého už z ODS vystřelila sama ODS. Inteligentním a úspěšným bossům ODS nedocvaklo...

A to, že chtějí přijít s programem až v září, je taky symptomatické. Nemají co pozitivního nabídnout, a lži jim po zkušenosti se Smlouvou s voliči už lidi nevezmou.

 
V 7/28/2009 9:00 dop. , Blogger Stan řekl...

oprava: ...vystřelila sama reklamní agentura.

 
V 7/28/2009 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Stane,
ale i bez té opravy to dává krásný smysl:
"ODS SI VYSTŘELILA SAMA ODS".
Dyk je to fakr :-)

 
V 8/02/2009 7:17 odp. , Blogger Tribun řekl...

Bingo! Oni už se to ani nepokoušejí skrývat, ale jsou tupí, hysteričtí a trapní zcela otevřeně a prvoplánově. A proč ne, proč si na něco hrát, když mají své jisté a voliči jim to žerou. Dříve se v žertu říkalo: "V Praze by vyhrála i Klausova tenisová raketa, kdyby mohla kandidovat." Dnes už to není sranda, dnes je to vážně a bez kompromisu: v Praze (a leckde jinde, kde se dobře parazituje) by vyhrály i Mirkovy guľe, kdyby mohly kandidovat.

Je to od ODS svého druhu zajímavý věděcký experiment na téma: Opravdu nás zase zvolí, i když jim budeme systematicky dokazovat, že to dělat nemají? Aneb co všechno je volič-fanoušek schopen a ochoten přehlédnout, když jde o vítězství jeho týmu.

P.S. Líbí se mi, jak se s tím ODS opravdu, ale opravdu nemaže - na standardní odpověd na jakoukoliv otázku zní: Je to spiknutí ČSSD. A světě div se, ono to funguje. Zkrátka, v jednoduchosti je síla.

 
V 8/03/2009 4:17 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Absurdistán ve výrocích bosů ODS dostupuje před mimořádnými volbami svého vrcholu.Výrok chlapa s gulama,že za vše nemilé,co postihuje ODS,může ČSSD,jen vystihuje paranoidní představy těchto lidí.Topolánkův výrok,že tyto volby nebudou o programech,ale o radaru,tedy o tom,zda lidé chtějí patřit do toho správného tábora,nebo k jakémusi imaginárnímu nepříteli,tedy Rusku,má jednoznačný cíl odvést pozornost voličů od všech těch svinstev,které vláda chlapa s gulama napáchala.Dalším argumentem ODS je nekonečné strašení návratem komunistů.Vyčpělé,naprosto falešné a oblbující,ale kupodivu zabírající na nemalou část společnosti.Předáci ODS se pomalu ale jistě dostávají na samé dno politické žumpy.Umí totiž pouze čtyři věci: lhát,krást,zdražovat a korumpovat.Tyto volby budou pro jejich budoucnost doslova kritické.Pokud vyhraje ODS,udrží se u moci,pokud ne,Topolánek,Langer a jemu podobní zmizí na politické smetiště a neštěkne po nich ani pes.Toto si velice dobře uvědomují a proto udělají všechno a použijí doslova všechny prostředky,aby se dostali opět k moci.Vůbec se nedivím otci zakladateli,že se od nich definitivně odstřihl a nechce s nimi mít již nikdy nic společného!

 
V 8/03/2009 4:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je mi vás líto.

 
V 8/03/2009 7:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

líto? proč? nemáš protiargument, tak vypustíš nějaká slova o lítosti?

 
V 8/03/2009 10:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Protože taková zloba, jednostrannost, zabedněnost a hloupost se jen tak nevidí.

 
V 8/03/2009 10:38 odp. , Blogger Tribun řekl...

Zdá se, Anonyme, že máte jasno, že ani politruk na PŠM tak jasno neměl. Když máte tak jasno, to by pro vás měla být hračka tu zlobu a zabedněnost (jednostranost je, jak se lze přesvědčit letmým pohledm do denního tisku, či na stránky internetu, zcela běžný až přirozený jev, a hloupost mi splývá se zabedněností) vykázat na konkrétních slovech konkrétního zlobného zabedněnce. Jenom bych rád podotkl, že nesoulad s vaším míněním žádný důkaz není.

 
V 8/03/2009 11:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky Tribune, má slova jste jen potvrdil, jako místní politruk zde fungujete skvěle.

 
V 8/04/2009 1:35 dop. , Blogger ods řekl...

Tribun
Obávám se, že rozšířením textu pod přidejte svůj komentář jsem mírně omezil různé nejedlé záchvaty. Ono by teď vypadalo opravdu blbě v případě jasného příkladu pokrytectví ODS vykřikovat jak nějaká jiná strana dělá také něco špatně či pokrytecky. A později v diskusi se snažit vysvětlovat, že nejedle můžu poukázat na nějakou jinou stranu ale nikdo další to právo nemá. Takže zůstaly k dispozici jen bezobsažné výkřiky, které ale z ODS lepší stranu neudělají. Je ještě jedna malá alternativa výkřik v duchu a strana X je také ošklivá volte někoho jiného, bez informace kdo tím jiným má být (co je pochopitelné, protože jiné partaje mají svých kostlivců dostatek).

Takže jsem klidný, od začátku mi zde bylo vysvětlováno, jak buď ničemu nerozumím, nebo ba dokonce propaguji nacismus a můžu být trestně stíhán pokud stránky nezruším a nebo mám je stejně zrušit protože nejsem tzv. objektivní. A život jde dál a pejsci štěkají. Čím více, tím jsem si jistější, že se tne do živého.

 
V 8/04/2009 9:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky Tribune, má slova jste jen potvrdil, jako místní politruk zde fungujete skvěle.


anonyme a proč tedy neuvedeš něco proti, nějaký argument? proč jen takto divně plácáš? já netvrdím, e nemůžeš mít pravdu,a le tvůj způsob NEargumentace svědčí o tom, že víš, že pravdu nemáš.

 
V 8/06/2009 4:20 odp. , Anonymous onlooker řekl...

A co kromě dodatku zrušit kategotii "anonym"?
Na Virtually se dokonce zobrazí i IP adresa. Pak je těžko měnit nicky.

 
V 8/06/2009 6:18 odp. , Blogger ods řekl...

Onlooker
Bohužel to přímo v bloggeru nelze.

 
V 8/06/2009 10:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A navíc zde vadí pouze nesouhlasné anonymy.

 
V 8/20/2009 9:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Bože to je trapnej článek.

datapoint.cz

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka