pondělí, listopadu 30, 2009

Zdravotnický specialista Kalousek

"Je statisticky prokazatelné, že kvalita chrupu populace je nepřímo úměrná míře zdravotního pojištění na stomatologické zákroky. Nejlepší zuby mají Dánové, kde si platí prakticky všechny zubní zákroky lidé ze svého. A to je Dánsko země s velmi štědrým sociálním systémem," prohlásil pan Kalousek.

Mají opravdu Dánové nejlepší zuby proto, že si zubní zákroky platí ze svého? No, jak se ukazuje, tak laciná liberalistická propaganda zase zamlčuje jeden velmi důležitý aspekt. Dánové mají totiž nejpravděpodobněji velmi kvalitní chrup, díky povinnému a plně hrazenému systému, který naučí všechny děti chodit pravidelně k zubaři a dobře pečovat o své zuby. Osobní zkušenosti s popisem detailů si můžete přečíst zde zde. Vytvoření takovéhoto státního a pravděpodobně i dosti nákladného programu (doplněného zdarma péčí o zuby pro osoby hendikepované a ty, které mají problémy v důsledku závažných onemocnění), ale pan Kalousek zatím nikde nenabízí.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 11/30/2009 8:32 dop. , Blogger Tribun řekl...

Kdyby byly ti toplesáci prostě blbí, vezmi to nešť. Ale oni jsou programově zlí a zákeřní, profesionální manipulátoři.

Hlavní rozdíl bude zřejmě ten, že zatímco v Dánsku zněla "účelová funkce", proti které se systém optimalizoval, zajistit kvalitní a zdravý chrup, u nás je tou účelovou funkcí vytvoření lukrativního zdravotnického byznysu s zajištěnou klientelou a zaručeným obratem.

 
V 11/30/2009 6:44 odp. , Anonymous Legolas řekl...

O Kalouskovi je známo,že dokáže zdůvodnit úplně všechno podle toho,jak se mu to momentálně hodí do krámu.Ještě nedávno jako ministr financí stanovil rozpočet na základě růstu HDP o 3,6% v době,kdy každému bylo jasné,že krize způsobí propad HDP do mínusových čísel.Je to v podstatě demagog,zaštiťující se knížetem a doufající,že jim lidé ve volbách dají hlasy,když jsou ta "nová důvěryhodná" strana.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka