pondělí, února 22, 2010

Děsivá inflace za vlády ODS

Kauza Pandurů v posledních dnech zmítá mediální i politickou scénou. Při tom vlastně nic zásadně nového se neudálo, zvláště poté, co oba skorovířivkoví showmani uloveni iDnes se ukazují jako osoby s velkou fantasií, ale asi dost malým reálným vlivem. To ale neznamená, že transportéry nesmrdí. Ony smrdí a to už velmi silně delší dobu, jen nebylo před volbami, proto se nikdo v celé záležitosti nešťoural. Vynechám začátek, neboli požadavky armády, možná i tam vše nebylo nejčerstvější, ale zelené mozky, kdyby měly možnost, tak by nechaly brázdit naše řeky a rybníky ponorkovou flotilou, doprovázenou torpédoborci a letadlovými loděmi. Dokud se ten sbor šašků nějak výrazně nezredukuje a neurčí se mu reálné cíle a tudíž i se mu bude plnit jen reálné požadavky, meganákupy různých krámů nás čekají stále.

Smrad se poprvé silně začal kolem Pandurů linout, ve chvíli, kdy Karel Kuhnl již po prohraných volbách celou záležitost na poslední chvíli podepsal. A smrad pak jen posílily velmi zmatené reakce ODS. Nejdříve při podpisu křičela jak to není možné a logicky na ošklivý odér upozorňovala. Později v testech se zjistilo, že Pandury nesplňují požadavky a navíc vozy nebyly dodány podle termínů ve smlouvě neboli se naskytla možnost, jak celou smlouvu zrušit (a nebo přinejmenším velmi zlevnit na úkor zisku dodavatele - tehdy se jasně mluvilo přinejmenším o smluvních finančních sankcích, proto kdo dnes mluví o úspoře 9 miliard, tak lže a nebo ta samá persóna lhala dříve). Místo toho ODS nakoupila sice méně Pandurů, ale za výrazně vyšší cenu (čili dodavatel není vůbec škodný). A nyní nadchází vtip týdne, za vyšší cenu může ..... děsivá inflace ve výši cca 30 procent, tak pravil Barták. Jo a jen malá perlička na konec, Karel Kuhnl, ten ještě v roce 2006 nekompetentní ministr podepisující špatné smlouvy, byl vládou ODS za trest poslán v roce 2007 na velvyslanecký post.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 2/22/2010 8:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15891

 
V 2/23/2010 1:51 dop. , Blogger ods řekl...

Ten odkaz je výtečný. Stačí jít jen po kouskách, je neoprávněné srovnávat český a portugalský nákup, protože v jednom je dph a navíc servis a v druhém není. Pak jsou doplněny i jisté jiné podružnosti, které strašně produkt prodražují.

Pro zjednodušení portugalský projekt plus dph 48 milionů, plus servis 53 milionů (od začátku ale nevíme jestli dph či služby nebyly i u Portugalska započteny, i když je to ve výsledné částce úplně jedno). A nyní MO pod dohledem superznalce ze zdravotnictví nám vysvětluje, že 110 až 130 milionů za naše je vlastně OK. Náš Pandur je prostě 2x dražší i se servisem a dph a i reálnou inflací. A to je v pořádku, mr doktor to ručí.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka