čtvrtek, května 06, 2010

Znásilněné si za to mohou samy

Je přeci samozřejmé, že kdyby se provokativně nenamalovaly, tak by násilník nezaútočil. A ty jiné, co třeba na make up moc nehledí, si vybavily šatník špatným oblečením, mohly chodit v režných pytlích a vše by bylo v pořádku. A vůbec, co se taková ženská má někde potulovat bez doprovodu sama, už jen tím provokuje.

Absurdní ? Ne, to je naše mediální scéna, po útoku na Bohuslava Sobotku. Již dvacet let na mítincích politických stran se podává předvolební guláš a i pivko je také k disposici. Co ale naše novináře okamžitě napadlo ? On měl promile, kdyby nebylo levné pivo, tak nezaútočí. Jenže levné pivo zde bylo vždy a k útokům nedocházelo, proto tuto spekulaci je nutno okamžitě uznat jako idiotskou, která má zastínit pravý důvod útoku. Podobně je to prý s nenávistnou kampaní, která musela mít takový výsledek. Jestli někdo po přečtení letáku, kolik ho co bude stát v případě nemoci, má potřebu reagovat násilně, tak bychom okamžitě měli prozkoumat, kolik je mrzáků mezi zaměstnanci různých pojišťoven.

Příčiny útoku jsou prosté a mluví se o nich již přinejmenším rok. Jenže hlavní viníci, neboli novináři a pravice, nemají ani ten zlomek odvahy si vinu přiznat. Jaká byla reakce médií a pravičáků po libovolném útoku na levici již v době vajíčkové intifády ? No přece mohou si za to sami, lidé jen svobodně vyjadřují svůj názor, je to velmi demokratické nebo ti komouši si nic jiného nezaslouží. Kdo upozorňoval na riziko stupňování násilí okamžitě byl ocejchován jako spolukomouš, který by měl dostat přinejmenším vejcem do ksichtu a případně by se mu mělo ještě odebrat volební právo. Kdo půjde útočit na sockomouše, může si posloužit i instruktáží, ohledně správných technik házení a výběru dobrých předmětů, vydanou nejdůvěryhodnějšími novinami na světě neboli Mladou Frontou.

Levice nesmí pořádat předvolební mítinky. To je naprosto v pořádku, stejně tam jen lžou nebo budou lhát a pokud nelžou nebo slovo lež znamená jiný názor, tak to stejně nesmí. Na jejich akce se má chodit i s výzvami k vraždě, to je demokratické a student o dvou iniciálách přeci řekl, že i za jeho dementní plakát můžou socani a Paroubkova bradavice. Stejně jako v prvním případě, agresor je mediální hrdina. Star se kterou se dělají rozhovory, hvězda která se pak chlubí svojí činností na facebooku či internetových stránkách, kde ji fandové poklepávají po zádech, jak to těm zrůdám rudooranžovejm nandala.

Lze snad vysílat jasnější signál, že cokoliv co se podnikne proti části levice (není paradoxní, že všichni ti údajní zarputilí antikomunisté, co se musí násilně vyžívat na akcích sociální demokracie, nechávají KSČM naprosto na pokoji), vždy najde velmi silnou skupinu obhájců ? Nelze a "naprosto nečekaná" spekulace pravice a médií, jak si za to vlastně napadený může sám, to jen dokazuje.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 9:

V 5/06/2010 9:04 dop. , Blogger Tribun řekl...

Problém není ani tak v samotném napadení, to se čas od času stane, jako v mediální prezentaci útočníků coby hrdinů, angažovaných obránců svobody a demokracie. Asi to není tento konkrétní příklad, ale v řadě jiných si myslím, že přes všechny ty rádobyuvědomělé žvásty je hlavním motivem útočníků to, že do socanů si můžou beztrestně bouchnout, stejně jako se před lety mohlo beztrestně bouchat do Žida či později do buržousta.

Jenže ono je to svým způsobem logické, protože politika se po stránce ideové vyprázdnila a stal se z ní boj o koryta. A v takové situaci s volebním programem díru do světa neuděláte, notabene když jeho poselstvím je: "Vy se uskromníte, abychom si mohli zachovat svůj nadstandard."

Z politiky jako střetu ideí se stala politika jako střet dvou klubů. Existují snad, s výjimkou geografické konjunkce, racionální důvody, proč fandit Spartě, nebo Slávii? A přesto se najdou fanoušci velmi oddaní, militantní a bigotní. V politice je tomu dnes stejně, jako ve fotbale: tvrdé jádro hooligans je v případě některých klubů agresivnější, v jiných méně a v jiných chybí.

Skutečnost, že nejagresivnější jsou hooligans ODS je podle mne dána tím, že tato strana se vždy profilovala jako strana predátorů, strana hochů s ostrými lokty, kteří rozhodně netrpí nedostatkem sebevědomí a jdou si tvrdě za svým, přičemž ostatní mají jen dvě možnosti: posloužit, nebo nepřekážet. No a ČSSD má tu smůlu, že překáží.

A ještě doplním, že za důležitý považuji postřeh o KSČM: skutečnost, že tato strana je, na rozdíl centristické ČSSD těchto ataků uchráněna, svědčí podle mne o tom, že důvodu k útokům budou asi poněkud jiné, než deklarované. Myslím, že jde především o co největší využití bubáka Paroubka, kterého se v souvislosti s Czech-techem podařilo mladým asociovat s pocitem ohrožení.

Žádná politika, marketing je to.

 
V 5/06/2010 10:17 dop. , Blogger Petr Kubala řekl...

Jednou z velkých lží je tvrzení některých novinářů a Facebookových dementů, že "oni jen vyjadřují svůj názor a nemají nic proti levici ale J. Paroubkovi a jeho papaláštví". Házení vajec na všechny představitele ČSSD a napadení Bohuslava Sobotky ale vypovídají o něčem jiném. Dal jsem si na svou stránku, že jsem člen ČSSD, okamžitě jsem dostal "sadu" dost nechutných emailů a komentářů...

 
V 5/06/2010 2:02 odp. , Blogger ods řekl...

Přesně tak to vidím, kdo útočí na část levice, tak je hrdina. Okamžitě dostane prostor v médiích, kde jeho obraz je vlastně superpozitivní. V tomto kontextu je právě zajímavá předchozí glosa, kde nedošlo k agresi u socanů, dokonce jak píšou autoři protestu s Pecinou si popovídali, k sporu došlo jen na mítinku ODS a najednou o tom nebylo ani slovo. Socan diskutující - nevhodný obrázek, do médií nepatří, tam patří hádající se levoun. ODSák hádající se - nevhodný obrázek, do médií nepatří, tam patří pouze vzorný pravicový debatér.

 
V 5/06/2010 2:09 odp. , Blogger Tribun řekl...

Přihlásit se dnes k levici, a dokonce se přiznat k členství v ČSSD, chce dnes více odvahy, než před 25 lety chodit do kostela a hlásit se k tomu, že nejsem v KSČ. A je to i riskantnější, protože namísto státní moci hrozí konfrontace s anonymním angažovaným davem. Modří vypustili džina z lahve a následky poneseme všichni.

 
V 5/06/2010 3:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Neútočili "mladí", ale jakýsi přiopilý 48 letý chlap, který s nimi neměl nic společného. Zajímavé je, že nijak nekomentujete případy, v nichž poklidně demonstrující antiparoubkovce napadli brutálně Paroubkovi příznivci... Na ty se nevolá policie, nesvolávají hromy, blesky?
Přemek

 
V 5/06/2010 4:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hlavně že v závěsu se pohybují fotky mladého socana, který napadl lidi s transparenty...:-DDD

 
V 5/06/2010 6:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Za starého režimu hrozilo nepřijetí na jenom některou školu, vykopnutí na méně placené nešéfovské místo, a skutečně jenom několika málo konfrontace se státní mocí, dneska hrozí přímá likvidace sešoupnutí mezi ty co jim hrozí chcípnutí hlady.

A co si připomenout že ten opilec byl motivován celkovou atmosférou, třeba klipem dvou halbhirnů?

 
V 5/06/2010 10:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

:-( Stydím se za ty fanatické děti z "modrého týmu" i zmanipulované dnešní "pravicové" studenty. Stydím se i za úpadek školství a přiznávám, že je mně velmi proti mysli i to, že dnes je vysokoškolákem téměř kdokoliv...

Sobotkovi dal sice pěstí někdo jiný, ale do celkové hysterie to bohužel zapadá.
Jsem velmi smutný, když si vzpomenu na naděje, jaké jsem měl coby stávkující student před už více jak 20 lety a porovnám to s výsledkem.
Výsledkem je bohužel pouze formální demokracie bez demokratů a svazáky z Mladé Fronty rozeštvaný národ neschopný tolerovat jiný názor. Vedle toho navršené dluhy a v podstatě téměř hospodářský rozvrat.
Čím dál častěji si vzpomenu na přísloví "Z deště pod okap."

Kde a kdy došlo k té chybě?

 
V 5/07/2010 12:22 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Pravice v čele s ODS se v boji o moc a tím zachování svých koryt opravdu neštítí již ničeho.Předákům ODS je zcela jasné,že pokud volby pro ně dopadnou dobře,svá koryta si udrží,pokud ne,skončí definitivně na politickém smetišti.Fotky pořízené na mítinku ČSSD jistým fotografem a uveřejněné v pravicovém tisku připomínají propagandu nacistů ve třicátých letech v Německu.Ti také záměrně fotili nepořádky a špínu u některých Židů a tím vzbuzovali a vytvářeli nenávist ostatních Němců proti této skupině obyvatel.Protože je ODS programově zcela vyprázdněná a nemá de facto lidem co nabídnout,soustředila se na destrukci volební kampaně ČSSD a vytváření nenávisti ve společnosti.Propaganda pravicových médií důkladně vymyla mozky většině mladých lidí. Nejhorší situace je v Praze. Stačí si zajít někam na pivo a nechtěně se zaposlouchat do hovoru mladých lidí. Starší lidé jsou pro tyto nadšené mladé modré svazáky obtížná verbež,která by jim neměla zavazet v jejich nadšení v budování světlých pravicových zítřků.Uznávají jen dvě zásady:" My jediní máme tu správnou pravdu a kdo nejde s námi,jde proti nám!" Ale to už v dějinách mnohokrát bylo a nikdy se to nenazývalo demokracie!

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka