úterý, června 08, 2010

Mladí chtějí školné

Velmi mne pobavila informace, že se na facebooku bouří proti školnému. Na tuto reakci je jen jedna odpověď. Pozdě bycha honit zlatíčka. Chápu, že bylo trendy se zapsat do desítek skupin proti Paroubkovi a zároveň podpořit toho vznešeného knížecího admirála. Takové věci, jako znalost programů a cílů jednotlivých stran jsou zbytečnost. Jeden zlý má bradavici a bije ději a druhý má fajfku a navíc je to šlechtic. Navíc pokud budeme podporovat fajfku, tak o nás napíšou jako o těch krásných, mladých a inteligentních.

Je to klasická lekce ze skutečné politiky a hlavně kontrastu reálného světa s virtuálním. Sice dnes je jasné, že starší lidé nevědí na rozdíl od pubescentů, kdo byla Milada Horáková či jak vypadal totalitní režim před rokem 1989, ale pořád tady něco nehraje. Možná to bude taková drobnost, že starší lidé (ale nejenom) si pamatují desítky různých štvavých kampaní, kde vše bylo od začátku jasné, ten je zlý a ten je dobrý. A možná se ti starší lidé nechali jednou či dvakrát nachytat. Ale ti inteligentnější navzdory mediální masáži se dříve nebo později začali rozhodovat čistě podle svých vlastních názorů a ne jen podle toho, co jim nějaký slouha vrchnosti podstrčil.

Dnes jsme zahlceni obrovským množstvím informací. Jenže naprostá většina z nich vychází z jednoho zdroje. Dříve to byla matička strana, dnes je to soukromý kapitál, který nevydává noviny či neprovozuje televizi z lásky ke svobodě slova, ale jen pro zisk. Je to naprosto v pořádku, ale tak by člověk měl i automaticky vnímat libovolné informace předávané těmito nejdůvěryhodnějšími kanály. I pětiletému dítěti musí být jasné, že libovolné extrémy, i kdyby byly sebepravdivější se trpět nemohou, protože by ohrožovaly majitele. Stejně tak si majitel může od začátku nasměrovat co a jak bude novináři podáváno. Starci se selektivní pamětí to chápou, lidé středního věku, kteří leccos zažili také, ale pro mladé, kde svět se źrovna přerodil ze starostí o kačera Donalda a nový díl mutace Beverly Hills do nějakých politických blábolů, to najednou může být extrémně nepochopitelné.

Babka a dědek nebo fotr a matka něco blábolí o jistotách a starostech, ale v novinách přece každý den píšou, jak nám hrozí nějaké Řecko (loni na dýdžině to tam bylo super, ale prej to už není a socky to tam za rok vyžraly) a jak ten hnusnej, smrdutej a nemódně oblečenej důchodce, kterej v autobuse stál nade mnou a funěl a rušil mi požitek z hudby, mně od rána do večera zadlužuje. A je tu ta strana pro důchodce a je tu ta strana pro mladý. Navíc maj cool klip, on řídí loď a je jich hodně. Ti to se mnou myslí dobře.

Nu což robátka, myslí to s vámi výtečně. Za tzv. komunismu se také vše dělo pro šťastnou budoucnost vás a hlavně vašich dětí. I ten prokurátor, který odsuzoval onu starci zapomenutou Miladu Horákovou, to dělal pro dobro tehdejších dětí. Novináři si vás vzali do huby, udělali z vás pendrek na jiný politický názor a to že vám to dochází až pár dnů po volbách ? Smutné, ale to je realita. Všechny trendy strany jasně před volbami prosazovaly školné. Vás tehdy zajímala jen Paroubkova bradavice, proto si teď s křížkem po funuse můžete naříkat na školné do aleluja.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 12:

V 6/08/2010 12:42 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Nedávno jsem na tomto blogu psal,jaký smrtící koktejl v podobě antisociálních opatření již má pro většinu lidí mimo těch bohatých připravena ODS,knížecí TOP09 pod vedením nejlepšího ministra financí Kalouska a VV,které již dnes upustili od všeho,co lidem slibovali před volbami.Mladí lidé s vymytými mozky,kteří volili TOP09 hlavně proto,aby byli in,cool,trendy a já nevím co ještě,aniž si přečetli alespoň řádku z programu knížecí strany,jsou poprvé vystaveni před drsnou realitu v podobě zavedení školného na vysokých školách.A to je teprve začátek!Nu což,pozdě bycha honit,mají to co chtěli!Vždyď musí být pravičáky,protože i svůj zadek si vytírají levou rukou,jak zpívá v jejich oblíbeném pornografickém klipu Mádl s Issovou.Můžou si teď třeba uspořádat další volby na školách nebo na facebooku rozebírat,jaký je ten kníže pán,který dodnes neumí pořádně česky, trendy!

 
V 6/08/2010 5:14 odp. , Anonymous Bobek řekl...

Jediné, co mě na celé téhle věci těší, že kapitalismus dal mladým první životní facku. Silně ovšem pochybuji o tom, že většina z nich pochopí, že si o ni sami řekli. Druhou facku dostanou, až dostudují a nastoupí do práce.

 
V 6/08/2010 6:19 odp. , Anonymous Winter řekl...

Možná by pro nás, co nemáme xichtoknihu, bylo fajn uvést, kolik má skupina členů. Díky.

 
V 6/08/2010 7:13 odp. , Blogger ods řekl...

Včera tisíc, dnes v noci dva a nyní je to pět tisíc. Lidovky a Idnes u antiparoubkovských skupin v případě tak rychlého růstu už měly několik článků na téma, jak se vzorní a dokonalí mladí rychle organizují a bouří. Tady zatím mlčí.

 
V 6/09/2010 8:45 dop. , Blogger Tribun řekl...

Takže vše je v pořádku, vše funguje, jak má, média poctivě formují veřejné mínění tím správným směrem.

Jenom si stále kladu otázku, k čemu jinému je dobré školné 10000,-, než aby měl študák do vínku dluh a zvykal si na to, že bez peněz není nic, ani člověk, ani svobodný?

 
V 6/09/2010 4:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Víte, co je nejhorší? Že jsme to věděli a nedovedli tomu zabránit; a dále: že si to nevyžerou jenom ti naivní hlupáci, ale i my s nimi...
Upřímně, už před nějakým časem jsem vzdal na forech či blozích propagaci levicových či spíše středových názorů. Ani ne tak proto, že by mi nějak extrémně vadila označení jako ovce, socka, sockoumoš, prožírač budoucnosti, parazit, poskok Sratha či Jyrky, agent z lihového domu..., jako spíše proto, že jsem viděl tu mentální zeď. Naprostou neochotou vyslechnout jiný názor.
Kdy mi asi nejvíce trnulo, to byly okamžiky, kdy mne nějaký pravicový "genius" uzemnil s tím, že jenom bezmozečně opakuji, co mne naučili v "lihovém domě". A doprovodil to nějakým svým vlastním "argumentem"... který jsem za dva dny slyšel v 90% totožné formulaci z tlamy nějakého pravicového politika... Tím nejhorším tedy je, že tito lidé bezmozečné opakování cizích "mouder" považují za vlastní autentické myšlenky. Připadá mi to, jako by někteří již skutečně byli očipovaní - a velký programátor dovedl svoje dílo k dokonalosti tím, že každému 100% klonu vložil do BIOSu informaci, že je 100% jedinečný, neopakovatelný a originální. Zde nepomohou argumenty, ale pouze buď ocelová pěst a tvrdý úder anebo rychlé nohy a zběsilý útěk.
- Clausewitz -

 
V 6/09/2010 4:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

volil jsem Paroubka a byl jsem pro v práci pro smích. Teď všichni prskají, co všechno si ten Nečas s Kalouskem a knížetem dovolují vymýšlet za novoty. Tak se směju já a říkám jim: přeju vám co nejvyšší daně, pořádně mastný školný, co nejnižší státem garantovaný důchod a pořádný pálky u doktora, ať dostanete pořádně přes hubu !! V duchu bych ovšem brečel, mezi jakýma krátkozrakýma ubožákama se pohybuju

 
V 6/09/2010 4:53 odp. , Anonymous michal řekl...

ODS byla před volbami (asi trochu překvapivě) _proti_ školnému (http://www.blisty.cz/art/52997.html)

 
V 6/10/2010 8:08 dop. , Blogger Tribun řekl...

Michale, nejpozději od posledních voleb se přece známé, že volební program není nic, čím by se ODS cítila vázána. Jeho smyslem není nastínit vizi, ale nalákat kořeny. Celý volební program (nejen) ODS lze shrnout do věty: primát kapitálu, preference elit.

 
V 6/10/2010 8:10 dop. , Blogger Tribun řekl...

Clausewitzi, představa, že lidé považují přejaté myšlenky za autentické projevy svého vlastního intelektu je sice děsivá, ale bohužel velmi dobře vysvětluje, proč se děje, co se děje.

 
V 6/11/2010 12:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím,pokud se nic nezmění, že ty novoty přežiji, protože mám slušný příjem.Přesto jsem levicového smýšlení. Už asi nikdy nepochopím, ty nešťastníky s nízkým platem, co volili TOP09, ptotože to teď bude pro ně stát hodně POTu ,aby přežili.Jsem asi trochu škodolibý, protože se těším, jak se jich budu pzát, koho volili, až budou mrmlat.

 
V 6/13/2010 1:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj bábo, jsme rádi že ses nechala přemluvit a že nemusíme čekat až na tvůj pohřeb. Teď ale dobře poslouchej: Ty bereš patnáct stovek vdovského důchodu, což je socanská rozhazovačnost a bude to brzy zrušené. A do té doby, aby tě nenapadlo utrácet ty peníze v Kauflandu, budeš mi je pěkně posílat a já si z nich budu spořit na školné. No a aby to hodilo těch 10000 na semestr, tak ještě něco přidej. Doufám že tě nenapadne vzpouzet se, jinak na tebe martha zase vyplázne přirození. Čau.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka