pátek, září 03, 2010

Křišťálově čistý Barták

Spolu s minomety nyní iDnes přichází i z kauzou zajímavě drahých obrněných vozidel Iveco a Dingo. Momentální zločinec Jaroslav Kopřiva naznačil, že v tom může mít namočené tlapičky i Martin Barták, nyní náměstek nejlepšího ministra financí ve vesmíru.

Ten samozřejmě celou věc odmítl. "Jeho vyjádření jsou naprosto absurdní a nepravdivá. Pochybuji, že je mohl vyslovit jinak než v pomatení smyslů," řekl. Poukazuje rovněž na to, že vozidla Dingo se nakupovala v letech 2007 a 2008, kdy on ještě ministrem nebyl.

Pan Barták tehdy ministrem samozřejmě nebyl. Ale že by nevěděl oč kráčí a nic s tím neměl společného ? No asi to tak nebude. Tehdy sice šéfkou na obraně byla radarová pěvice Vlasta Parkanová, ale dnešní náměstek minfinu byl tehdy prvním, jistě naprosto bezvýznamným, náměstkem na ministerstvu obrany. A o nákupech Dinga samozřejmě velmi dobře věděl.

Některá média v minulosti uvedla, že ministerstvo obrany rozhodlo o nákupu čtyř vozidel Dingo 2, aniž zveřejnilo podmínky veřejné soutěže. Vojenské zpravodajství prý oslovilo v jednacím řízení bez uveřejnění údajně šest až osm firem. Soutěže se ale zúčastnily pouze dvě. Barták ale již dříve řekl, že nákup byl naprosto standardní. "Toto bylo uděláno pouze z časových důvodů," uvedl tehdy.

Ba dokonce se i při předávání, nákupem se kterým podle dnešních náznaků asi nechce mít nic společného, pochlubil.

"Koupili jsme našim vojákům to nejlepší, co v dané třídě existuje", uvedl při předávání první náměstek ministryně obrany Martin Barták.

Ale co tu chodit kolem horké kaše s nějakými náznaky. Rok 2007 je asi nejzábavnější (on přeci nebyl ministr, on nic on muzikant).

První náměstek Martin Barták prozradil, že s nabídkou českým spolubojovníkům, kteří s Němci již přes 30 měsíců sloužili v afghánském Fajzabádu, přišel státní tajemník Spolkového ministerstva obrany Christian Schmidt. „Zeptal se: Potřebujete něco? Budeme spolu v rekonstrukčním týmu, víme co to znamená, ty patroly a podobně. Máme v současné době zajištěnu výrobu vozů Dingo 2, tak jsme ochotni vám vyjít vstříc a z naší dodávky vám čtyři přenechat. Můžeme tak garantovat, že auta budete mít včas,“ uvedl Barták.

Ta hodná německá armáda ale svým vlastním vojákům zakázala Dinga používat.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 4:

V 9/03/2010 8:57 dop. , Blogger Tribun řekl...

No jo, ale někdo je zaplatit musí. Tak proč ne čeští kořeni, že?

Mimochodem, když jsem to počítal (raději to po mne přepočítejte, nemohu tomu uvěřit), tak jeden z těch minometů vychází asi na 100 miliónů. Kdyby to byl tank, ale tohle je trubka s nožičkama.

 
V 9/03/2010 2:35 odp. , Blogger ods řekl...

Myslím, že zdůvodnění by znělo stejně jako vždy. Kupujeme to nejlepší a proto je to i nejdražší.

 
V 9/05/2010 2:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

... jak ostatně pro jiné prostředky (Pandury) vidno zde:
http://www.blisty.cz/2010/9/3/art54347.html

 
V 9/05/2010 11:49 odp. , Blogger Miroslav Yamato řekl...

Nešlo o samohybné minomety? I tak ovšem...

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka