neděle, února 28, 2010

Pravá tvář nových tváří v politice

Oficiální vyjádření strany Věci Veřejné, jejímž předsedou je Radek John 24. 02. 2010:

Pravda: Radek John nikdy s Romanem Janouškem nepodnikal. Když přijal konkrétní úkol – zajišťovat vydávání 70 milionů kusů časopisu VZP ve firmě ORA Print – Roman Janoušek už v ní nebyl. Radek John byl vždy jen zaměstnancem, který za konkrétní práci dostával konkrétní plat. V případě ORA Printu to bylo 10 000 Kč měsíčně. Radek John nikdy nevlastnil jedinou akcii ORA Printu.

Pravda: Radek John nemá nic společného s kuchařkou pro Lesy ČR. Zabýval se pouze ekonomikou vydávání časopisu pro VZP.

Radek John pro parlamentnilisty.cz 26. 02. 2010:

„Ale to je lež, já jsem neřekl, že si na nic nepamatuji. Naopak, na podpis smlouvy na kuchařku si vzpomínám. Byla to smlouva na knižní publikaci a desetidílný seriál pro televizi, takže ta cena působila jako přiměřená. Ano, víc jsem se tím nezabýval, protože jsem měl dost práce na svých úkolech a kniha byla aktivitou majitele firmy pana Janouška,"

To, že si velmi populární nová tvář v politice vzpomenula na kuchařku je vlastně jen takový drobný detail. Zajímavější je, že někdo kdo jeden den v nějaké firmě nebyl, se čirou náhodou znova o dva dny později stal jejím vlastníkem. Jo akcie na majitele, to je výtečná věc.

Nová kvalita pro voliče asi znamená stejné kroucení, lhaní a podvádění, jako u kvality staré.

-----------------------------

Další výroky pana Johna na téma kuchařka a pan Janoušek

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/radek-john.php?itemid=9107&from=0

Opravdu nejsem zoufalý, ale spíš pobavený zoufalostí vaší. Opravdu nemám děravou paměť, proto velmi dobře vím, že jsem nikdy nebyl v žádné firmě Romana Janouška a nikdy jsem jako podnikatel neparticipoval na žádných jeho podnikatelských aktivitách a ziscích, natož na nějakém tunelu.
Svá tvrzení se zcela chybně pokoušíte doložit mým angažmá ve firmě Ora Print, v níž jsem přijal pracovní úkol vydávat časopis zaměřený na prevenci zdraví, který jsem považoval za užitečný a moje odměna za konkrétní práci činila zhruba deset tisíc korun měsíčně a žádné další požitky a samozřejmě žádný podíl na vlastnictví firmy a samozřejmě žádný zlatý padák. Snadno byste si mohl zjistit, kdybyste chtěl, že pracovní úkol pro Ora Print jsem přijal až poté, kdy Roman Janoušek z této firmy odešel a vlastníkem se stal její ředitel. Vy jste si ovšem nechtěl nic takového ověřit, abyste mohl lhát a tvrdit zjevnou nepravdu, abyste mne v očích obyvatel této země očernil. Každá možnost dobrá, když pomocí pravdy to nejde, že?


http://www.silvarium.cz/content/view/14380/

Firma Ora print se však těmto informacím brání. „O vlivu pana Janouška nic nevím,“ sdělil HN současný šéf Ora Print, novinář Radek John. Když ho HN coby předsedu představenstva požádaly o bližší informace o zakázce od Lesů ČR, řekl prý jen, že „vyhráli řádné výběrové řízení“. Zda se správci státních lesů spolupracují i na jiných projektech, říct už nechtěl. HN zkoumají i to, jak se jedna z tváří televize Nova k někdejší Janouškově agentuře vlastně dostala. „Oslovili mě v roce 2002 kvůli mému knowhow. Nemám ve firmě žádnou majetkovou účast. Jsem tu jen manažer.“

http://www.reflex.cz/Clanek35183.html

Myslím, že onu už teď proslavenou Zvěřinovou kuchařku teď můžete dělat bez problémů.
Nedělám ji. ¨
Už je natočená, teď ji stříhají úplně jiní lidé.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

pondělí, února 22, 2010

Děsivá inflace za vlády ODS

Kauza Pandurů v posledních dnech zmítá mediální i politickou scénou. Při tom vlastně nic zásadně nového se neudálo, zvláště poté, co oba skorovířivkoví showmani uloveni iDnes se ukazují jako osoby s velkou fantasií, ale asi dost malým reálným vlivem. To ale neznamená, že transportéry nesmrdí. Ony smrdí a to už velmi silně delší dobu, jen nebylo před volbami, proto se nikdo v celé záležitosti nešťoural. Vynechám začátek, neboli požadavky armády, možná i tam vše nebylo nejčerstvější, ale zelené mozky, kdyby měly možnost, tak by nechaly brázdit naše řeky a rybníky ponorkovou flotilou, doprovázenou torpédoborci a letadlovými loděmi. Dokud se ten sbor šašků nějak výrazně nezredukuje a neurčí se mu reálné cíle a tudíž i se mu bude plnit jen reálné požadavky, meganákupy různých krámů nás čekají stále.

Smrad se poprvé silně začal kolem Pandurů linout, ve chvíli, kdy Karel Kuhnl již po prohraných volbách celou záležitost na poslední chvíli podepsal. A smrad pak jen posílily velmi zmatené reakce ODS. Nejdříve při podpisu křičela jak to není možné a logicky na ošklivý odér upozorňovala. Později v testech se zjistilo, že Pandury nesplňují požadavky a navíc vozy nebyly dodány podle termínů ve smlouvě neboli se naskytla možnost, jak celou smlouvu zrušit (a nebo přinejmenším velmi zlevnit na úkor zisku dodavatele - tehdy se jasně mluvilo přinejmenším o smluvních finančních sankcích, proto kdo dnes mluví o úspoře 9 miliard, tak lže a nebo ta samá persóna lhala dříve). Místo toho ODS nakoupila sice méně Pandurů, ale za výrazně vyšší cenu (čili dodavatel není vůbec škodný). A nyní nadchází vtip týdne, za vyšší cenu může ..... děsivá inflace ve výši cca 30 procent, tak pravil Barták. Jo a jen malá perlička na konec, Karel Kuhnl, ten ještě v roce 2006 nekompetentní ministr podepisující špatné smlouvy, byl vládou ODS za trest poslán v roce 2007 na velvyslanecký post.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

sobota, února 13, 2010

ODS si vyboxovala placené parlamentní prázdniny!

Na dnešním jednání Poslanecké sněmovny ODS jasně ukázala, že protilidová a zejména protirodinná politika je jejím hlavním cílem a dala zcela jasný vzkaz voličům: pokud nás zvolíte, budeme pokračovat v likvidaci sociálního státu a hrabat pouze do vlastních kapes!

Proč tolik vadí ODS vrácení mateřské na loňskou úroveň? Argumentace neúměrným nárůstem výdajů ze státního rozpočtu je zcela nesmyslná. KDU-ČSL a ČSSD předestřely celkem rozumný plán, jak tyto peníze do státní kasy bezbolestně doplnit. Odborníci už nás drahnou dobu varují před nepříznivým demografickým vývojem v naší zemi. Stručně řečeno, vymíráme. Místo toho, aby se zvýšily podpory státu mladým rodinám s dětmi, mají nás zachránit imigranti. Nesmí se to říkat sice nahlas, ale prý se rychleji množí. Demografickému vývoji v naší zemi nepomůže ani vysoká nezaměstnanost, markantní zejména u mladých lidí, absolventů. Ti jsou dnes podle oficiálních údajů nejohroženější skupinou občanů ČR a začíná se jim říkat ztracená generace. Za vlády ODS byly zrušeny veškeré podpory pro mladé, neexistují výhodné hypotéky, neexistují podpory mladým rodinám atd. Za této situace si každý mladý člověk pořádně rozmyslí, zda může založit rodinu.

Tři týdny zasedali poslanci ve sněmovně, a jak jsme viděli na vlastní oči, celé tři týdny de facto proflákali díky obstrukcím ODS. Jak se pochlubil na tiskové konferenci ODS pan Tluchoř, šaškárna, kterou zdržováním předváděli poslanci ODS, stála „pouhých“ 60 milionů korun na které přišlo dosavadní třítýdenní zasedání. Státu prý ale ušetřili, protože se neschválil ani jeden ze zákonů, které měly pomoci sociálně slabším rodinám a zejména maminkám na mateřské.

Do bezedné díry spadl pod stůl vedle sociálních opatření i protikorupční balíček, který by měl zamezit podobným kauzám, jaká se vytvořila kolem nákupu gripenů. Aspektům tohoto nákupu věnovala ODS v rámci obstrukcí několik cenných dní, ale když došlo na lámání chleba a protikorupční zákon měl být schválen, ODS se postavila na zadní a zákon potopila.

ODS nestačilo, že přivedla za dobu své tříleté vlády díky nereálným rozpočtům a daňovým úlevám pro bohaté náš stát na pokraj ekonomického krachu. Pokračuje v této politice i nadále a důkazem toho je i dnešní ukončení zasedání sněmovny s tím, že na návrh ODS už se parlament do voleb nemá scházet. Poslancům tedy začínají úžasně honorované parlamentní prázdniny, které nám ovšem vytahají z kapes další desítky milionů korun za nicnedělání pánů poslanců.

Vzhledem k nepříjemnému zimnímu počasí, které u nás v současné době panuje, má tak Topolánkova garda příležitost, sebrat svých pět švestek a odjet se rekreovat na tři a půl měsíce, které zbývají do voleb, do slunného a milovaného Toskánska. Však my jim to zaplatíme.

Napsal Pavel Přeučil
původně publikováno na http://preucil.blog.idnes.cz/

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

čtvrtek, února 04, 2010

Bankrot

Pokud nezvolíme ODS, čeká nás bankrot. Jen pod modrým praporem můžeme očekávat krásnou budoucnost a prosperitu. Ti druzí zlí totiž chtějí jen strašně rozhazovat a ODS má ESO v rukávě. No dobře, tolik lživé propagandy by asi stačilo a teď jak je to ve skutečnosti.

Bankrot nám nejpravděpodobněji v nějakém dostupném časovém horizontu nehrozí. Nevšimli si toho investoři, kteří riskují reálné peníze a ne jen stejně mizernou pověst politika nebo novináře, nevšimly si toho ani různé mezinárodní instituce. Faktem který každý vidí, jsou výdaje vyšší než příjmy, ale jak ukazují zkušenosti nejvyspělejších ekonomik, při rozumné míře je to situace udržitelná dlouhodobě, kterou kompenzuje hospodářský růst a při troše štěstí a rozumném daňovém systému jako například ve Skandinávii, lze občas dosáhnout i přebytkových rozpočtů. Nerozumný daňový systém jako například v Pobaltí, svým lákáním de facto pouze spekulativního kapitálu je velmi náchylný na různé otřesy a ačkoliv v dobách prosperity může vytvářet vyrovnaný rozpočet, tak v době sebemenšího zaškobrtnutí, spekulativní kapitál mizí a země nemá dostatečné příjmy pro svůj chod.

Krotit výdaje se zavazují před volbami všechny strany a věřit se jim dá zhruba podobně. Černé scénáře z lidí trochu dělají voly, protože předpokládají jakousi permanentní krizi, při tom stačí, že HDP se vrátí třebas i k pomalému růstu a nezaměstnanost začne mírně klesat a automaticky i deficit rozpočtu se zmenší. A virtuální riziko bankrotu se tím odloží zas do příštích voleb. Jediné co člověka občas napadne, není si ODS vědoma nějakého svého kostlivce ve skříní, který nám tu zůstal po jejím tříletém řádění a který znemožní naší zemi definitivně vyjít z krize ?

Proč se tedy najednou taková panika a strašení bankrotem? Samozřejmě důvod je jasný a jednoduchý, přichází volby a ODS si možná uvědomila, že když bude po tisící strašit voliče hlavně neexistujícím komunistickým nebezpečím a ty inteligentnější Paroubkovou bradavicí, tak to asi nezabere. Bohužel i u děsení lidí bankrotem je originalita zase nulová. Před volbami v roce 2002 ODS už tento trik použila, po výhře ČSSD měl nastat téměř konec světa a Česká republika měla skončit bankrotem jako Argentina. Jak země dopadla po vládě sociální demokracie v roce 2006 a jak vypadá po vládě ODS v roce 2010 (a paradoxně i při předchozím modrém experimentu v roce 1998) si každý může porovnat sám.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk