čtvrtek, února 17, 2011

Petr Nečas o povinném spoření ve fondech 2

Já jsem rozhodně odpůrcem povinného spoření. Důsledně trvám na tom, že to může být pouze na dobrovolném principu. Není možné ze zákona nutit občany, aby odevzdávali část peněz, které mají daňový charakter, soukromým společnostem. To jim můžeme umožnit, ale nikoli přikázat.

Petr Nečas, 11.9.2008, Právo


Čekám, kdy naše blahorodí premiér konečně bouchne do stolu a usekne všechny ty spekulace ohledně povinných odvodů do soukromých fondů. Je to přeci zásadový muž a názory nemění každých pět minut. A poslancům levice či levicovým novinářům bych doporučoval vykašlat se na jakékoliv rozbory a vždy pouze citovat pana premiéra. Nikdo jim pak nebude moci tvrdit, že jde o nějakou vylhanou levicovou propagandu.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 4:

V 2/17/2011 3:59 odp. , Blogger Tribun řekl...

Je to příšerný pocit zastávat se Nečase, ale mám takový pocit, že on je opravdu proti povinnému spoření do soukromých fondů, které prosazuje hlavně topka (=Kalousek). Jde spíše o to, že má-li si Nečas vybrat mezi vlastním názorem a "klidem v rodině", dá přednost "klidu v rodině", protože kdyby se mu vláda rozpadla, tak už ji asi neslepí. Paroubek pryč, komunisté pasivní, omladina je na tom už pomalu hůř, než důchodci... kým by strašil, proti komu by mobilizoval?

 
V 2/17/2011 6:28 odp. , Blogger ods řekl...

Je pravda, že dnes již ne bratr Kalousek si Nečase dost hezky vodí na provázku. Ale moc bych na názorovou pevnost našeho drahého premiéra nesázel. Příkladů jeho skoků a veletočů či možná lží je tu celkem dost (počínaje třebas poplatky u lékaře).

 
V 2/17/2011 6:52 odp. , Blogger ods řekl...

Tak snad povinný tunel nebude. http://ekonomika.idnes.cz/koalice-se-dohodla-na-duchodech-sporeni-bude-dobrovolne-pii-/ekonomika.aspx?c=A110217_181913_ekonomika_vem

Jen dobrovolný, i když obávám se, že pokud Češi nedisciplinovaně skvělou nabídkou nezhodnocení svých peněz pohrdnou, tak se zase začne dumat jak je donutit odvádět korunky do správných kapes.

 
V 2/17/2011 9:01 odp. , Anonymous Jan řekl...

Už se nesnažím chápat a rozebírat co kdo z politiků říká. Tuším, že občas ani sami neví co říkají, co dělají a o čem hlasují. Jsou natolik zabráni do složitých manévrů, že je pak překvapí vlastní výplatní páska. Ovšem jsou natolik bohorovní, že jim vůbec nepřijde trapné ještě o tom nahlas mluvit. Za tohoto stavu je asi nesmyslné hledat v projevech politiků něco jiného než volné kladení několika základních slov do vyššího celku, jemuž se obvykle říká věta. Věta by ovšem měla znamenat verbální vyjádření myšlenky, jenže ta v daném případě chybí. Buď z toho důvodu, že daná osobnost schopnost tvořit myšlenky postradá ( i tací se najdou) nebo proto, že myšlenka by sice byla, ale nelze ji vyslovit na veřejnosti, neboť je to myšlenka hanebná. Aby ji pak náhodou nějaký blogger nepoužil v záhlaví stránky.
Nelze-li tedy vyslovat myšlenky, vypouští se tedy zvuky znějící jako slova volně spojená do vyššího celku. Už je třeba, a to v ještě větším rozsahu než před léty, číst mezi řádky a hledat mimoděk vysloven fakta.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka