úterý, března 01, 2011

Bátora a Semelová

Není krystaličtějšího příkladu dvojího metru dnešní doby než porovnání těchto dvou jmen. Pan Bátora má nějakou politickou minulost a zastává nějaké názory, proto je kritizován. Paní Semelová se účastní politiky a zastává nějaké názory, proto je kritizována.

V druhém případě máme téměř jednohlasný výkřik mainstreamu bez sebemenšího náznaku protestu, že toto je nepřípustné a je nutné to delegalizovat. V druhém případě novináři zatím drží pochodeň nechuti, ale souběžně velmi silné politické a názorové křídlo jasně řeklo, toto my máme rádi. Dá se očekávat, že i do novin, na rozdíl od prvního případu začnou pronikat rozbory a názory, proč je to správné. Konec konců už zveřejněním silné prezidentovy glosy k tomu došlo a konec to asi nebude. Přinejmenším se objeví nějaká polemika.

Osobně se nehodlám stavět ani za názory paní Semelové ani za přístup, který prezentuje pan Bátora. Ale pokud u druhého nacházíme mnoho důvodů pro omluvu a dáváme prostor pro vysvětlování, tak neměli bychom totéž učinit i u té první osoby ? A nebo i z pana Klause při omezené obhajobě svobody slova mluví pouze politická korektnost ?

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 1:

V 3/01/2011 8:17 dop. , Blogger Tribun řekl...

Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Problém je v tom, že ne že by se někdo Jovem či volem narodil, ale byl jím určen. A pak existuje ještě jedna výstižná replika z jednoho podvratného filmu: "Ono se snese hodně, ale jak se někomu z nás sáhne na majetek..." U pana Bátory asi nehrozí, že by někomu sahal na majetek. A když, tak těm špatným, různým úchylkářům, závadomyšlenkářům a neúspěchářům.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka