neděle, března 13, 2011

Otázky k razii v TV

Podle zpráv ČTK soudní povolení dostala policie k tomu, aby odnesla jakousi kopii jakéhosi utajovaného dokumentu, který nenašla, protože podle redaktorů už dávno byl vyhozen. Ale zároveň víme, že si policie odnášela pytle s mnoha papíry, vizitkami, diáři, počítači atd. Takže jestli dobře tomu rozumím, pokud policista přijde například hledat ke mně domů nějaký konkrétní tajný dokument, tak mi může odnést svetr a toaletní papír ? Šli tam pro něco docela jasného a odnesli si kromě nábytku snad celý obsah kanceláře.

Proč včera i vládní poslanci (například Jan Vidím z ODS) porovnávali událost k vojenskému převratu a při tom vláda spokojeně mlčela a říkala, že k nájezdu se samopaly na televizi nemůže nic dělat a doufá že je to fajn a legální. Představme si hypoteticky, že by to opravdu byl převrat nebo začátek převratu. Média, vysílače apod. to je jeden z prvních cílů. A tady vtrhli nějací ozbrojení zakuklenci do televize a teprve po čase se objevil i soudní příkaz. A vše je asi úplně v pořádku.

Idiocie zásahu ale i odnesené pytle s různými materialy, pro které ale snad žádné povolení neměli, ještě přidávají další dvě otázky. Neměl zásah svou nesmyslností definitivně zamáznout šťourání se v případu lháře Kalouska, který prokazatelně měl nějaké zákulisní informace z jednání novinářského kartelu ? Na co narazili novináři při zkoumání podvodů a zlodějinek minulé pravicové vlády radarových pěnic z TOP09 a Bartáků, že bylo nutno je tak silně prásknout po prstech ? Pár obětních beránků možná nyní bude odvolaných, ale varovný signál vyšel a možná ti dobří mají v rukou i indicie, který zlý ptáček zpívá o podvodech našich hodných a rozpočtově zodpovědných rozkrádačů.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 1:

V 3/13/2011 5:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No,
samozřejmě to můžeme vidět tak, že hodná televize bojuje za spravedlnost, řád a demokracii a zlá vláda jí vojensky terorizuje.
Nebo si říct "konečně se perou, nebudou na nás mít čas".

Jenže je tady přísloví, že vrána vráně oči nevyklove. Takže je tu silná možnost, že jde o divadýlko, které má buď vrátit důvěru televizi, které dneska rozumní lidé nevěří ani to "dobrý večer" nebo odvést pozornost od nějakého skutečného zločinu. Nebo obojí.
J. Hruška

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka