čtvrtek, dubna 14, 2011

ABL reorganizovala internet ?

Před pár dny jsem si louskal svobodně velmi zajímavé čtivo jakým byl zpravodaj společnosti ABL. Šlo o číslo z loňského ledna a nacházelo se na této adrese http://www.abl.eu/sqlcache/zpravodaj-01-leden-2010.pdf. Dnes když jsem se na něj chtěl podívat znova, tak jsem zjistil, že není veřejně přístupný. Tak si říkám, jestli zmizení není způsobeno tím, že právě tam byla Davidem Rathem v srpnu citovaná pasáž: "s politikou přichází do styku každý z nás. Já tím více, že se snažím získat i státní zakázky. Abychom zajistili stabilitu naší společnosti a tím jistotu pro vás, naše zaměstnance."

Ta pasáž je důležitá hlavně protože ukazuje, že iDnes nepřišel s něčím novým, snahu ABL napojit se na politiku potvrzoval ještě loni sám Vítek Bárta. A politici ODS a TOP09, kteří předvádějí jak jsou tím šokování, jen ukazují, že buď byli hloupí, slepí a hluší a nebo jim jsou ve skutečnosti vazby ABL ukradené a nyní to jen používají jako kladivo na partnera a divadélko pro naivní.

Z projevu médii nenáviděného pana Ratha ještě stojí za to vypíchnout tuto pasáž: Jak, dámy a pánové, po nás můžete chtít důvěru, když vy si nevěříte jeden mezi druhým? Vy dokonce, zdá se, o sobě máte příšerné mínění. Možná teď to vládnutí a ta moc vás stmelila ale ve skutečnosti vy se vlastně mezi sebou extrémně nemáte rádi, vůbec si nedůvěřujete. Předstupujete před nás a říkáte: vy nám věřte, my si sami nevěříme, my se sami nesnášíme. To je zvláštní protimluv. Budiž. Je to zase docela novinka v České republice i ve světové politice poměrně nevšední. Ale Česká republika může být průkopníkem. Dnes snad ani nejhloupější člověk k tomu nepotřebuje nějaký komentář či vysvětlivku.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 4:

V 4/15/2011 8:56 dop. , Blogger Tribun řekl...

Někdy si říkám, že jediným smyslem démonizace Ratha je diskreditovat to, co říká, a odradit lidi od toho, aby mu naslouchali.

 
V 4/15/2011 1:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

hm, ja si to rikam porad...

jg

 
V 4/15/2011 4:01 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Existuje zajímavá přímá úměra. Čím více Rath poukazuje na nezákonné jednání pravice,tím více tato pravice napadá Ratha.

 
V 4/15/2011 9:30 odp. , Anonymous Jan řekl...

Je další na řadě. Tedy spíš na ráně. Stačí se podívat zpátky. Média a pravice cíleně vyhledávají persony. Proti nim zahájí dělostřeleckou přípravu a kupodivu (ha "kupodivu") půlka národa ihned ječí, nebo přímo vejci hází po tom individuu. A protože to zatracené individuum je z ČSSD, prostě se s tím sveze celá strana. Cílit na osoby je pro prosťáčky pochopitelnější než kritizovat nějaký program, eventuelně ideje, pokud tedy jsou. Stačí jim ukázat prstem a už běží s oprátkami. Ostatně i komedie současné koalice je hrána s figurami, případně figurkami. Jen nastala trochu křížová palba a poněkud se generálům vymkla z rukou, ale ještě před týdnem bylo všechno tak perfektně rozehrané. Uf, uf.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka