sobota, června 04, 2011

Lhář Kalousek

Před půl rokem pražský primátor upozornil, že Kalousek chystá odebrání financí Praze. Nejlepší ministr financí na světě mu začal hrozit žalobou a označil to za nesmysl. Před třemi měsíci Bohuslav Svoboda znova přišel s informací, že Praha má přijít o část peněz a šedá eminence Topky se mu zase svým hulvátským způsobem vysmála a tvrdila, že žádný takový návrh neexistuje. V těchto dnech Miroslav Kalousek hrdě vystupuje s návrhem odebráním části peněz největším městům a prohlašuje to za zásadní politickou prioritu. Ta zásadní politická priorita je při tom přesně tou lží, nesmyslem či neexistujícím návrhem, jak stejný politik uváděl dříve.

Samozřejmě politici lhali, lžou a lhát budou (v případně bratra Kalouska ale samozřejmě nejde o lži, ale o mystifikace či nějaký žert, jak se zajisté od něj brzy dozvíme). Zvláště v této koalici, kde premiérovi u snídaně nemůžete věřit, že stejný názor bude mít ještě někdy kolem oběda. Legračnější je spíše pozorovat hlídací psy demokracie, kteří téměř neustále totéž v mnohonásobně menší míře pranýřovali u Jiřího Paroubka. To bylo jak furt otáčí, je nedůvěryhodný a vůbec špatný, protože párkrát za svoji několikaletou působnost v čele ČSSD změnil názor (či jeho strana změnila politické priority).

A u pravicové koalice desítky podobných případů za pár směšných měsíců buď novinářům nestojí vůbec za zmínku, nebo jsou vysvětlovány a tím i de facto obhajovány jako velmi moudrý politický tah, protože opozice možná někdy v budoucnosti, za určitých okolností, pokud budou hvězdy tomu nenakloněny a zavane jihozápadní vítr při souběžné sněhové vánici v Káhiře, něco "špatného" udělá.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 0:

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka