pondělí, října 31, 2011

Školné je pro naše dobro

Milí ovčané,

moc vám děkujeme, že jste se vyděsili hrozného Jiřího Paroubka a také jste pochopili, že nás čeká Řecko či nějaká jiná Argentina, pokud nevyberete módní a trendy pravicovou vládu. To víte, vaše dětičky prostě chtějí dobrou budoucnost a tu jim samozřejmě zajistíme pouze my. Součástí dobré budoucnosti je také kvalitní vzdělání a jak zajisté víte, kdo maže ten jede, tudíž čím více budete platit, tím budete mít ratolesti vzdělanější a dokonce možná i inteligentnější. Takže my vám dopřejeme pořádné mazáníčko.

Vámi racionálně a inteligentně zvolení zástupci, ta skupinka dobrých mužů, co nejí, nespí a neodpočívá, jen aby nás odtáhla co nejdál od Řecka někam například k Islandu, právě přemýšlí o tom, jak vnutit všem zájemcům o studia, kteří nemají potřebné penízky nějakou malou půjčičku. Pozor, zadlužování obecně je strašná věc, zvláště když jde o socany či předvolební kampaň, ale pokud půjčujeme my, tak je to vždy dobré a to jak pro jednotlivce, tak pro stát. Takový vstup do dospělého života s dluhem, je přeci něčím, po čem každý cool člověk musí toužit.

A toto dobro vám a vašim potomkům bude nabídnuto. Samozřejmě naprosto bezištně a půjde o téměř samaritánské podnikání. Ty nějaké úročíčky (celkově v rozpětí do šedesáti do nekonečna procent z půjčené částky, komické množství, že, stejně vám vše vracíme ve výtečných jednoprocentních vkladech a tříprocentních investičních výnosech), co se můžou objevit, určitě hravě zaplatíte, až na to budete mít. A dokud na to mít nebudete, je tu přeci hodný stát, který za vše bude ručit, a nám bude financovat těžce vypracovaný a strašně riskantní zisk. Bude to podobně náročné a naprosto nevýhodné pro poskytovatele, jako jsou například platební karty na dávky či nějaké menší povinně nepovinné doživotní fondy.

Takže drahý ovčane, pamatuj, školné je pro naše dobro.

Vaše banky

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 0:

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka