středa, ledna 09, 2013

Deníček rozzlobeného socana: Václav Klaus, takový normální prezident


Poctivá práce a návrat ke starým dobrým hodnotám, to jsou fráze z posledního novoročního projevu Václava Klause – netrvalo dlouho a dosluhující prezident své poselství dokonale zadupal do země, když pak vyhlásil dílčí amnestii. Amnestii, která je rozsahem nepochopitelná a jejíž poselství a obsah pochopili snad jen hradní omlouvači. Prezident Václav Klaus dokonale pošlapal náš právní stát a veškeré hodnoty, které sdílí všichni slušní a poctiví lidé v naší zemi. Jak si jinak vyložit naprosto nesmyslný rozsah amnestie, kterou k překvapení všech vyhlásil na závěr svého funkčního období?

Jakou váhu mohou mít myšlenky a slova člověka, který podpoří tímto krokem a v době nejméně vhodné tuneláře a korupčníky všeho druhu? To nepochopil, že to jsou především lidé, kteří svým chováním pošpinili všechny hodnoty, o kterých tak rád mluví právě Klaus? Nepochopil, že mezi lidmi, kteří si díky této nešťastné amnestii oddechnou, je řada lidí, kteří okradli právě ty poctivě a mnohdy tvrdě pracující.
Lze tedy vůbec věřit muži, který byl strůjcem tolik kontroverzní kupónové privatizace, ještě vůbec něco?

Obávám se, že toto byl poslední hřebíček do rakve české pravice, a kdyby volby byly příští týden, voliči by ODS zřejmě vymazali z české politické mapy. A další pravicové uskupení by na tom bylo obdobně, protože postoje představitelů TOP 09, v čele s kandidátem na prezidenta Karlem Schwarzenbergem, jsou stejně laciné jako postoje současného prezidenta a otce ODS.

Stejně laciná je i argumentace, která odkazuje na přeplněné věznice. Má-li Václav Klaus dobré úmysly, měl by přestat psát deníčky z cest a cestovat zejména po zemi své. Nejen jako hlava státu, ale jako prostý občan, který chce vnímat neutěšenou situaci ve vlastní zemi. Lidé se v jeho zemi prostě bojí – nejen o svůj majetek, život, ale hlavně mluvit. Pochopili bohužel, že právo a spravedlnost si v naší zemi mohou koupit právě ti, kteří své bohatství získali cestou podvodů a korupce.

Jestliže má Václav Klaus pocit, že legislativa v naší zemi není dokonalá, s čímž nelze než souhlasit, měl se bít za nápravu, ať už jako ministr, premiér nebo prezident. Mám pocit, že média velice často a ráda zapomínají, kdo že tu celých 23 let stál v čele naší politické scény, kdo přihlížel tomu, jak se rodí blbá nálada.
Rozhodně neupírám právo hlavy státu na udělení amnestie, ovšem provedení je v případě Klause jako vždy velice diskutabilní.

Jestliže se pak Václav Klaus pokoušel celé své funkční období vystoupit ze stínu skutečného tvůrce naší nové polistopadové éry Václava Havla, dnes mohu prohlásit, že se mu v kontextu dějin možná nepodaří vystoupit ani ze stínu Gustava Husáka, jehož poselství a fráze byla podobně prázdná.


Leoš Paclík

----------------------------------------
Původně jsem chtěl napsat něco sám, ale text pana Paclíka vystihuje mé názor. Takže jen dvě malá doplnění.

Srovnává se amnestii V. Havla s tou dnešní a říká o co tolik křiku. To by ale znamenalo, že obhájci nynějšího prezidenta považují naši justici za naprosto nevěrohodnou a ve vleku vládní moci. Ale soudce ... jmenoval Klaus a vládu podporuje ... Klaus. 

Postup Topky je naprosto bezcharakterní, první den v očekávání potlesku kníže souhlasí, dnes jsou všichni pobouřeni a dokonce chtějí vyplácet odškodnění za krok, který schválila tato vláda. Blíží se volby, lidé musí co nejrychleji zapomenout, že jejich kandidát s krokem souhlasil.


Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 0:

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka