středa, ledna 23, 2013

Hodný antisemita Karel VI. Schwarzenberg


„A tak se Žid dostal na místa, kde jeho odlišnost nepříjemně  se dotýká okolí; na místa, kde každý národ chce vidět vlastní příslušníky.“

Karel Schwarzenberg pod pseudonymem Jindřich Středa ve stati Slovo o Židech, Řád 1937, č. 3. s 170

Jakýkoliv text podobného ducha je naprosto jasně označen za antisemtiský a dá se říci, že jeho autor je vyloučen z oficiální mediální debaty. To asi nikdo nemůže zpochybnit. Zastáncem podobného přístupu je například persona non grata české žurnalistiky Adam Bartoš a nebo server Zvědavec.

Z hlediska objektivního informování o naší historii je ale zarážející fakt, že o postojích Karla Schwarzenberga  staršího se dozvídáme převážně z prací pana Putny. Ten dostává největší prostor i v posledních dnech prezidentské kampaně, jako výtečná autorita. U něj se dozvíte pouze to, že kníže tehdy s antisemitismem bojoval a opře se například o citát ze stejného díla "katolický křesťan nemůže a nesmí býti antisemitou.“ Vtip je v tom, že pan Putna preferuje pouze toto a v prvním zde uvedeném citátu vypouští část o nepříjemném dotýkání okolí... Která ale v originálu byla a čtenář je tím naprosto jasně obelháván neboť nedostane plný obraz "Středových" názorů.

A nyní se stačí podívat znovu na postoje různých Bartošů a Zvědavců. Ti v naprosté většině případů říkají, že "zlý Žid má vliv a to převážně negativní, ale že jako s antisemitismem se musí bojovat." nebo dokonce cosi takového "Židé jsou oškliví, ale antisemitismus je fuj." Čili vlastně na milimetr přesně to samé, jak Karel Schwarzenberg starší. Jestli oni jsou antisemité, tak zákonitě "Jindřich Středa" jím musel být v určité době také.

----------------------------
Zdroj:
Antisemitismus v kultuře české republiky, Jaroslav Med 2008, Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, http://www.usd.cas.cz/archiv_SD/sd_1_2008.pdf
---
Více naprosto jednoznačných citátů z časopisu Řád přinesly 26. ledna i Parlamentní listy. Plus citáty z publikace o názvu Bojna. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Ctete-co-rikal-vlajkarsky-otec-Karla-Schwarzenberga-o-Zidech-260686
----------------------------------
Karel Schwarzenberg, kandidát na prezidenta, za mladické postoje svého otce samozřejmě nemůže, tento text má jen za cíl upozornit čtenáře na manipulace, jakým jsou nyní každodenně vystavováni a na falešnou autoritu pana Putny.
Na druhou stranu by kníže neměl nyní dehonestovat Václava Klause mladšího tvrzením, že je stejným národovcem, jako jeho otec. Syn prezidenta nebyl členem fašistické organizace, neprosazoval odstranění demokracie a také nikdy nikde nezastával antisemitské postoje. 

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 1/23/2013 4:42 odp. , Anonymous Vojtěch Hauser řekl...

Když se na to podíváte, tak spousta voličů pana Zemana říká, že nechce mít za prezidenta člověka, který nemá jen české občanství. Není to stejné jako: „A tak se Žid dostal na místa, kde jeho odlišnost nepříjemně se dotýká okolí; na místa, kde každý národ chce vidět vlastní příslušníky.“ ?

Zdroj: https://www.facebook.com/events/358377267593703/permalink/363418483756248/?comment_id=363455947085835

 
V 1/23/2013 5:20 odp. , Blogger ods řekl...

A podle vás pane Hausere to obhajuje nebo kritizuje antisemitiský přístup pana Karla VI. ze Schwarzenbergu?

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka