pondělí, ledna 14, 2013

Novináři radí, čemu se máme smát

V sobotu média věnovala zvláštní pozornost oběma vítězným kandidátům. Lidé si z různých projevů a výroků pro televizi vybrali své oblíbené momentky, které začali sdílet na Youtube. V případě Miloše Zemana to bylo povídání o mobilním telefonu Aligátor, u pana Schwarzenberga zase zpěv národní hymny. První žertík měl včera bez další podpory médií několik desítek tisíc shlédnutí, druhý několik stovek tisíc.

Porovnejme si, jak tato videa sdíleli normální občané a jakou formu tomu dali novináři Mafry, kteří nový fenomén nemohli ignorovat.

Původní verze knížecí hymny na Youtube.
Vytlumená verze na stránkách Mafry.

Původní scénka s Aligátorem na Youtube.
Zesílený Aligátor na objektivních stránkách Mafry.. 


---
p.s.
Plebs na Youtube neví co je vtipné, proto téma Aligátor vytvořilo pro Mafru již asi třetí (ne li více) článek s tímtéž novináři upraveným videem, aby ti blbí čecháčkové pochopili, čemu se mají smát. Na téma knížecí hymna není přeci dnes nutno nikde v nadpisech vtipkovat. A pouštět to v plné kráse už vůbec ne.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 1/15/2013 9:36 dop. , Blogger Tribun řekl...

Nejsmutnější na tom ovšem je, že ten Schwarzenbergův zpěv cizí státní hymny je v podstatě výsměch, které by měl znamenat ztrátu prestiže, ale odprezentováno je to tak, aby mu to body naopak získávalo. U Zemana samozřejmě přesně naopak. Přestože jde v jeho případě evidentně o žert (nechme stranou, jak povedené), prezentováno je to diskreditačním způsobem. Začínám mít nepříjemný pocit, že se Češi za časů Rudého práva lautr nic nenaučili.

 
V 1/15/2013 10:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No tak v den voleb seděl ve studiu na ČT24 s Moravcem jako host a komentátor i šéfredaktor Mladé fronty a na přímou otázku Moravce, jestli budou jeho noviny v kampani před druhým kolem některého z kandidátů propagovat, narovinu řekl, že ano, že budou podporovat Schwarzenberga. Pro mě nepochopitelné...

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka