pondělí, května 13, 2013

Lhaní za naše peníze

Za prachy všech daňových poplatníků vláda spustila reklamní kampaň ve prospěch soukromých penzijních fondů. V televizních spotech pan Duchoslav známý též jako Viky Cabadaj se rozplývá nad tím, že za pět stováků na benzín mu hodná vláda věnuje pohonné hmoty za sedm set padesát korun. A proto bychom všichni měli jít dát své vlastní penízky nějakému milému fondu. Je to samozřejmě lež jako věž.

Mnohem pravdivější reklamní spot by měl spíše vypadat takto. Cabadaj vytáhne pětikilo z rodinného rozpočtu určeného na jídlo a vzdělání svých dětí a poté je věnuje hodnému pánovi na benzín do jeho nadupané káry. Pak by ještě nakráčel státní úředník k Vikyho rodinnému autíčku, odčerpal z jeho nádrže benzín za sedm set padesát a také je nalil tomu budoucímu dobrodinci. Viky nebude moci koupit sušenku svému dítěti a navíc ho nebude moci už odvážet do školky, protože rozpočet na benzín je omezený. A co za to dostane? Slib, že jednou v budoucnu ta kára, kterou jezdí někdo jiný, bude patřit jemu nebo jeho rodině. Pokud se ten pán nerozmyslí a nedá nám tříkolku, neodstěhuje, neonemocní a nebo prostě se na slib nevykašle. A rodinné auto mezitím zreziví.

p.s. kouzlem nechtěného je výběr herce, který ztvárňoval velkohubého křiváka.


Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 5/13/2013 4:53 odp. , Blogger Tribun řekl...

Já jenom čekám, kdy naše ultraliberální vláda nahradí trh zákonem a ovečky na stříhání do fondů prostě nažene mocí úřední.

Mimochodem všiml jste, jak vláda v té reklamě v podstatě propaguje prožírání, čili spotřebu, proti které jinak bojuje na všech frontách? Je to absurdita na druhou...

 
V 5/13/2013 5:10 odp. , Blogger ods řekl...

Myslím, že to nestihnou a snad po příštích volbách už jich tam zůstane jen polovička. Ale zvlášť zloději od Kalouska po tom toužili, podobně jako o vnucené sKartě.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka