úterý, prosince 17, 2013

Nutnost alternativy

O hrdinných ukrajinských demonstrantech máme každý den spoustu zpráv. Víme co jí, kde spí, co si myslí a také jak by chtěli postupovat. Také když se nějaká celebrita rozhodně jejich názor podpořit, okamžitě se to dostává na první stránky novin. Dozvěděli jsme se i strašně důležitou informaci, že se šel s nimi prospat náš šéf jedné malé opoziční strany (bez doplňku, jestli noblesně s prostitutkou nebo tentokrát na sucho). To je všechno určitě fajn. Čím více informací máme, tím lépe.
Jen jedno je tady zvláštní. Například ve Španělsku a obzvlášť v Itálii jsme svědky tisícových demonstrací, o kterých soukromá i veřejná ohlupovadla nenapíšou ani řádku. Na Ukrajině víme, že když se lidi rozhodnou demonstrovat, tak by vlastně vláda měla ihned padnout. Hlas lidu je to nejdůležitější.
Porovnejme si to s přístupem novinářů u několikanásobně menší země, kdy sto tisíc demonstrujících na Václaváku znamenalo jen lůzu a vláda má po volbách nikým a ničím neotřesitelný mandát dělat cokoliv. A i u zpráv o jihu Evropy je to podobné jako u informací o tom, co se děje u nás. O názorech českých demonstrantů proti systému jsme se dozvěděli jen to, že ten si zapálil elektronickou cigaretu ve vlaku a tamten koupil buřta ve stánku nebo, ó bože,  onen si dokonce koupil ještě dvě piva. No a o Itálii se zvídavý čtenář zase dozví pouze důležitou zprávu, že ... nějaká dívka bude stíhána za to, že políbila těžkooděnce http://zpravy.idnes.cz/italska-polibila-policistu-a-je-obvinena-ze-sexualniho-utoku-ptf-/zahranicni.aspx?c=A131214_151548_zahranicni_zt. A Mádl určitě této hodnotné informaci tleská.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 3:

V 12/17/2013 4:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Naše veřejná i soukromá ohlupovadla mají společné poslání stejně jako zmíněný "umělec"-za odměnu vytvářejí iluzi.Náramně jim vyhovuje,že část veřejnosti uvěří, že věci se dějí tak jak je předkládají ve svých zpravodajských relacích zoufalé úrovně, kde cenzura určuje,jaké informace zprostředkovat.Naštěstí jejich možnosti nejsou nekonečné a kdo chce,dostupné informace si vyhledá a má možnost získat nezkreslená nebo zamlčovaná fakta.
PS: Celá akce knížete a prostitutky vypadá spíše jako nepovedený marketingový tah jeho týmu, který podcenil fakt,že dnes už opravdu málokdo uvěří, že je schopen něčeho jiného než tvrdého spánku.MP

 
V 2/05/2014 9:36 dop. , Blogger Pohranicnik řekl...

Nádherný "nový svět".

 
V 2/05/2014 9:37 dop. , Blogger Pohranicnik řekl...

Vskutku nádherný nový svět.

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka