středa, května 07, 2014

Právo státu na obranu

Náš drahý kníže a loutkový vládce TOP09 prohlásil:* "Každý stát má svaté právo bránit své hranice a svou územní celistvost. Pokud se ozbrojené skupiny zmocní radnic, teritoria a tak dále, tak má dotyčný stát právo se ozbrojenou silou proti nim bránit." Myslím si, že většina lidí mu jednoznačně zatleská. Jen se tu vkrádá malá otázka, proč některým státům je toto právo upíráno a naopak jsou v nich podporováni ti, kteří radnice zabírají.

Abych nesahal příliš hluboko do kosovské historie, vzpomeňme si na vzbouřený ozbrojený dav v Lybii, koho podporoval tehdy pan kníže? A nebo co taková Sýrie? Dav po demonstracích (ty byly ba východě Ukrajiny také) začal obsazovat státní úřady (a byl čirou náhodou po zuby ozbrojen, stejně jako u demokratů bojujících proti Kaddáfímu), státní moc se do dnes snaží ovládnuté radnice i teritoria ozbrojenou silou získat zpět. Nevolá snad pan Schwarzenberg stále po zásahu na podporu rebelů, které se přitom má podle nejnovějšího výkladu drtit železnou pěstí? A co říkal spáč na Majdanu před několika měsíci, když ozbrojená lůza ve Lvově a jiných městech začala obsazovat sídla státní správy? Vysvětloval jim, že tím dali Janukovyčovi plné právo použít sílu?

* Přinejmenším tak zněl jeho výrok podle překladatele, co TOP09 poskytuje všem svým politikům, kterým není vůbec rozumět.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 5/09/2014 1:24 dop. , Blogger jgIII řekl...

presne.

 
V 5/12/2014 12:36 odp. , Blogger Tribun řekl...

Pokud něco tihle "lepší lidé" ovládají skutečně bravurně, pak je to měření dvojím metrem.

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka